|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
7.4.2008 13:44:41   
jana84
Vianne, kaj če bi raje prej poklicala svojega G in se posvetovala o zmanjšanju doze zdravil? Mislim, da če bi bilo potrebno, bi ti zmanjšal dozo. Vsaj jaz brez žegna od G ne naredim nič...No, kalcijeve tablete pijem, ker vem da premalo mleka zaužijem (že od nekdaj mi ni ravno preveč dišalouser posted image ). Pa še o tem sem vprašala mamo in svakinjo, ki je tud noseče in je rekla da ga pije med nosečnostjo in dokler doji.

Tako, sedaj sem pa malce "jezna". Sem videla na Necekrmannnu, da ni dobavljivo kar sem naročila, oziroma ena stvar je, druga pa ni. In dobavljive niso ravno spodnjice, ki jih pod mus rabim! Jih bom morala drugače kupiti user posted image ...Me malce jezi, ker na internetu piše da imajo na zalogi, potem pa ko enkrat naročiš piše da ni dobavljivo... Kar nekaj!

Pa še za hlače sem gledala...Si moram kupit ene mal bolj "fine" hleče, ker jih vsake tolko rabim. Pa ne vem al si jih hočem kupit al si jih dam naredit, take, da jih lahko nosim zdaj in čez 3 mesece. No, bomo videli kako in kaj!

Drugače pa sem jaz danes popila zadnjo tableto Dabrostona user posted image , jutri bom pa zadnjo tableto Tifola, folne kisline. Tako da user posted image  jaz in naš user posted image ...

Zdaj som pa počasi šla mal po kuhinji pospravit, ker je kot da bi bomba padla noter... Sem nekaj kuhala za kosilo, pa še nič pospravla... Sam nimam ravno najboljše volj pospravljat... Me je po kosilu zopet želodec začel bolet (oziroma že med, tako da niti nisem pojedla dok onca). Ne vem kaj me spet to matra. Me je že pred kakimi 3 leti, pa sem bla na neki "dieti" (nič cvrtega, čim manj gaziranih pijač, čim manj sveže zelenjave, svežega sadja...) in to uskladit s študentskimi boni...Jao! Cela umetnost. Tako da sem bla bolj na jogurtih in cornflakesu, za kosilo pa če se je le dalo testenine ali riž! Upam da me ne ponovno doleti kaj takega!

Pa še to: v bližnji prihodnosti moram dat kri za pregeld ščitnice. Ker jo imam malo povečano, pa je mami (moja zdravnica) rekla, da naj čimprej dam kri pregledat, da če bo potrebno da se lotim tablete jemat!!! NIč kaj obetavnega user posted image . Me pa na momente ta ščitnica prav moti...Me boli ko požiram, kot da bi mi pritiskalo na požiralnik od zunaj...

(odgovor članu aNcHuLiNkA)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
7.4.2008 13:49:03   
jana84
aha, pa še glede UZ...Baje da nam pripadata samo 2 na nosečnost! Sem prebrala tukaj na forumu (se mi zdi da tema nosečnost in porod, vaginalni UZ)...Katastrofa!
Tako da ne se čudit, če nimate UZ! Hvala bogu je moja G tolk pametna, da naredi kakšnega več...Do sedaj sem jih imela že 4! (to pomeni na vsakem pregledu). In to vse vaginalne, ker kot sem že enkrat napisala, bolj vidi maternični vrat in lego posteljice.
Jaz imam namreč posteljico čez ustje, kar pomeni zelo nizko (zaenkrat). Pa se baje sama od sebe dvigne, vsaj naj bbi se. Če pa se ne, pa je obvezen carski rez pri porodu...Rečmo da se dvigne, ne?! user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
7.4.2008 14:37:24   
sončnica24
Hojla punce, ma ne vem kaj je z mano če mi ni slabo pa sem prehlajena tako da bi tja padla. Mi tako z nosa teče da je to za znoret, no slabo mi še je tudi malo samo je še 100x boljše kot je bilo na začetku.

Je pa danes tukaj pri nas pravo aprilsko vreme, sonce, dež, sonce, dež user posted image

Sem pa si jaz tudi htela pri neckermannu ene hlače naročit pa jih tudi ni za dobit, pa tako so mi všeč, ma kaj hočemo bom jih že nekje našla, sicer še vedno dobim vse hlače gor samo nekaj pa bo treba nabavit, ker do konca mi verjetno te ne bodo prav.

Sem pa se danes tehtala pa sem za en kilogram skuhjšala, pa kar redno jem, samo dosti manj ker ne spravim dosti v sebe, no pa saj bo verjetno to enkrat minlo, je pa zanimivo ker ene hlače pa so mi premale samo so mi že takrat ble ravno tolko da so mi ble prav se mi zdi da sem malce napihjenauser posted image

Mi pa je od mojega user posted image sestrična oblubla postlico pa voziček pa seveda vse oblekce, ker ima vse v nevtralnih barvah ker tudi niso hteli vedet kaj bo. Tako da mi zdaj od pohištva ostane še samo prevajalna to pa boma verjetno vzela tako s predali da lahko imam še potem kaj noter zložene, bomo malo € prišparali, ker ma res same full lepe stvari user posted image

Zdaj pa bom jaz tudi počasi začela odštevat dneve do NS, sta še samo dva tednauser posted image , komaj čakam. Ker še niti vsem nisva povedala sva rekla bova počakala da vidiva če je vse dobro.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
7.4.2008 14:41:06   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: aNcHuLiNkA

Sva pa čez vikend o nosečnosti obestila starše in prijatelje, pa so določeni tko butasto reagiral da sem bla prav žalostna user posted image ma kaj čmo, 100 ljudi 100 čudi pravjo...

papa

Anchulinka tako kot si napisala 100 ljudi, 100 čudi, tudi jaz sem prepričana da ne bodo vsi skakali do stropa ko boma še ostalim povedala (predvsem moji sestrični) pa se ne mislim sekirat, verjamem pa da je težko če doma niso srečni, jaz sem sicer bla pripravljena da bodo najini kaj "komplicirali", ker sama še nimam službe ampak so presneto dobro prenesli in ati baje že oblekice gledauser posted image , ga je mama zadnjič prav preprečevala v trgovini naj nič ne kupujeuser posted image .

Sem pa 100% da bo nekaterim šlo v nos ampak sva se že menla da se ne boma na to ozirala ker so ljudje različni ampak verjemi ko bo to malo dete prišlo na svet bodo ga še kako radi cartaliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1879
7.4.2008 15:07:29   
sarcy21
IZVIRNO SPOROČILO: aNcHuLiNkA

Sva pa čez vikend o nosečnosti obestila starše in prijatelje, pa so določeni tko butasto reagiral da sem bla prav žalostna user posted image ma kaj čmo, 100 ljudi 100 čudi pravjo...

papa

Glede tega, pr nama so njegovi tudi čudno odreagiral, da zdej se pa morva takoj poročit, kaj bodo pa rekla pa prov tiste besede nezakonski pa pankrt pa take, pa se ne sekiram, če se bova midva hotela poročiti se bova, če pa nama obema to nič ne pomeni ravno, se pač ne bova. Najina stvar pač. Mi je bilo pa res prve dneve full težko ampak zdaj mi je tudi vseeno pač ne bo imel babice pa prababice pa pradedka po njegovi strani jaz je tudi nisem imela pa mi pač sedaj prav nič ne manjka. Škoda k moja mami ni več živa bi mel vsaj babico, k sedaj za nazaj pomislim 4 leta nazaj naju je poklicala v sobo in rekla. ne bojim se umreti, samo žal mi je da morm umreti, ker ne bom več videla tebe, Primoža (brata) in očija. Pa tudi svojih vnukcev oz. vnukinj ne, kar bi si res zelo želela. Teh besed ne bom nikoli pozabilla.

< Sporočilo je popravil sarcy21 -- 7.4.2008 15:10:58 >

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

Neposredna povezava do sporočila: 1880
7.4.2008 16:11:05   
tanja29
Čao.
Sem ravno gledala naš lepi seznamček bodočih mamic , pa sem opazila da sta pri meni dva ??  pri user posted image in user posted image . No, pa pošiljam še tele podatke za na seznamček.
To je mora prva user posted image in moj prvi sončekuser posted image .
Bi lepo prosila,  če mi katera lahko dopiše zraven.
Hvala!
Skratka, lepo se imejte in uživajte. Se slišmo...
Pozdravček

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
7.4.2008 17:20:40   
Petrca*
No po dolgem času tudi glas od meneuser posted image .
Mi dopišete 4 pregled 21.4.

Pa eno vprašanje še: zadnje dni opažam da mi trebuh otrdeva in to kar po parkrat na dan. Takrat imam občutek kot da mi bo trebuh razneslo ampak samo tam kjer je dojenček. Ima katera slučajno take izkušnje in mi lahko kaj svetuje? Bom sicer jutri klicala gin. ampak do takrat je kar dolga..

Hvala vsem za odgovor..

(odgovor članu tanja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
7.4.2008 19:31:15   
maja24
Petrca tudi meni na vsake tolk cajta trebuh otrdava,tok da ne skrbi,ti pa priporočam da začneš pit magnesol ker ful pomaga.Dobiš pa ga v lekarni,jest popijem po tri šumeče tablete na dan.

(odgovor članu Petrca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
7.4.2008 19:43:01   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: maja24

Petrca tudi meni na vsake tolk cajta trebuh otrdava,tok da ne skrbi,ti pa priporočam da začneš pit magnesol ker ful pomaga.Dobiš pa ga v lekarni,jest popijem po tri šumeče tablete na dan.

Maja ta magnesol zmanjšuje otrdelost jaz sicer ne vem sem na momente mi tudi trebuh otrdi pa ne vem če je to kriva prebava ali kaj drugega, ker drugače imam super prebavo

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
7.4.2008 20:18:05   
janja 27
ojla!
meni pa se je to otrdevanje trebuščka zgodilo samo enkrat, tako da če se bo ponavljalo hvala za nasvet za megnesol...

jutri pa je kr neki NS in pregledov :

user posted image      " talcy"     NS
                                                            user posted image       ZalaTM    NS
                                                            user posted image       vianne     NS
                                                            user posted image        Maska    NS in 2.pr.
                                                            user posted image        "tedy"    2.pr.

punce čakamo na vesele novičke user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
7.4.2008 20:18:33   
*talcy*
ojla pupe jaz pa sem komaj zdaj prišla do računalnika ... vidm da ste še kar uredu ...
... no sam to ... držte pesti za jutri k imam NS in nemorem opisat kako me je strah user posted image  po moje nebom spala to noč nič ... user posted image  ..
imejte se lepo ... pa pestke držte ....

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
7.4.2008 20:19:24   
janja 27
kr neki sem šla predaleč s user posted image ....morem drugič mal pazit ...ups..

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
7.4.2008 20:25:11   
janja 27
popravljen seznamček :
user posted image

1.oktober
user posted image     Petrca* (3user posted image 3user posted image ) 4.pr. 21.04.08  user posted image   
user posted image     sonček75 (5user posted image 1user posted image ) 3.pr 14.04.08 user posted image
user posted image      catalina (?user posted image ?user posted image )  user posted image
user posted image      Erička (1user posted image 1user posted image )
user posted image      nineva (3user posted image 2user posted image ) 4.pr. 11.04.08 user posted image

2.oktober 
user posted image      blanka1
(2user posted image ?user posted image ) 3.pr. 23.04.08 user posted image    
user posted image      levinjaa (2user posted image 1user posted image ) 2. pr. 05.05.08 user posted image

5. oktober
user posted image      tanja29
(1user posted image 1user posted image )  3.pr. 15.04.08 user posted image    user posted image     
          ( user posted image - Andraž ali Aljaž : user posted image  - Manca ali Hana )

6.oktober  
user posted image      jana_k (2user posted image 1user posted image ) 5.pr 29.04.08 user posted image    user posted image
user posted image      freja (3user posted image 1user posted image ) 2.pr. 18.04.08 user posted image
user posted image      nataša3112 (3user posted image 1user posted image?. pr. 09.04.08 user posted image

7.oktober
user posted image      Veki_222 (1user posted image 1user posted image ) 3.pr 11.04.08 user posted image
user posted image      Acjom (2user posted image 1user posted image ) 4.pr. 30.04.08 user posted image   

9.oktober
user posted image      Lambda (1user posted image 1user posted image ) user posted image
user posted image      Hans (5user posted image 1user posted image ) user posted image

10.oktober
user posted image     Valla (2user posted image 1user posted image ) user posted image    user posted image   
user posted image      jolly123 (1user posted image 1user posted image ) 5.pr. 09.04.08 user posted image   user posted image

11.oktober
user posted image     dajadada (2user posted image 1user posted image ) user posted image   user posted image

12.oktober
user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image )  3.pr. 05.05.08  user posted image

13.oktober
user posted image     Rendi (1 user posted image 1user posted image ) 4. pr 25.04.08 user posted image

14. oktober
user posted image     lana35 (1user posted image 1user posted image4.pr. 30.04.08  user posted image

user posted image      maserati (3user posted image 2user posted image ) user posted image

15.oktober
user posted image     "talcy" (2user posted image 1user posted image ) 5.pr.11.04.08 NS 08.04.08 user posted image user posted image
user posted image       janja 27 (5 user posted image 2user posted image ) 2.pr.14.04.08  user posted image
user posted image     "ajetam" (1 user posted image 1user posted image ) 4.pr 23.04.08  user posted image

16.oktober
user posted image     ZalaTM ( 2user posted image 1user posted image )  NS 08.04.08

17.oktober  
user posted image     Maska (2 user posted image 1user posted image ) 2.pr in NS 08.04.08 user posted image
user posted image     vianne ( 2user posted image 1user posted image4.pr. 23.04.08 NS 08.04.08 user posted image  

19.oktober 
user posted image     Lena35 ( 4user posted image 1user posted image ) 3.pr. 09.05.08 user posted image

user posted image      afnica mala ( 4user posted image 1user posted image ) 3.pr. 03.06.08 user posted image

20.oktober
user posted image     škorpion ( 2 user posted image ? user posted image ) 2.pr. 10.04.08  user posted image
user posted image     bluster (2 user posted image 1user posted image2 pr. 09.04.08   user posted image

21.oktober
user posted image     2mak ( 2user posted image 1user posted image ) 2.pr. in NS 09.04.08

user posted image     corti ( 1user posted image 1user posted image ) 2.pr. 15.04.08 NS 09.04.08 user posted image

23.oktober
user posted image     sončnica24 (1 user posted image 1user posted image ) NS 21.04.08 user posted image user posted image

25.oktober
user posted image     "tedy" (3user posted image 3user posted image ) 2.pr. 08.04.08  user posted image
user posted image     jerikou ( 1user posted image 1user posted image ) 2.pr. 17.04.08 NS 10.04.08 user posted image
user posted image     jolie ( 1user posted image 1user posted image ) 2.pr. 09.05.08  NS 14.04.08 user posted image

26.oktober
user posted image     stunfek (3user posted image 2user posted image ) 3.pr. 18.04.08  NS 15.04.08 user posted image

user posted image     Kaštrun (3 user posted image 2user posted image ) 2.pr.18.04.08 NS 15.04.08 user posted image

27.oktober
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image )  NS 17.04.08 user posted image

29.oktober
user posted image     Aleksis (2user posted image 1user posted image ) 2.pr. 23.04.08 user posted image

30.oktober
user posted image     Nej1 ( 2user posted image 2user posted image ) NS 25.04.08

se nam niso oglasle že lep čas:

user posted image     monika30    PDP 01.10.08
user posted image     Đofka           PDP 04.10.08
user posted image     tamara85     PDP 06.10.08
user posted image     Liza01          PDP 08.10.08
user posted image     smeja2         PDP 16.10.08
user posted image      naldika          PDP 19.10.08
user posted image     sija                PDP 20.10.08
user posted image     škorpjonka    PDP 29.10.08
user posted image     Grace
user posted image     Inara
user posted image     lovley
user posted image     aNcHuLiNkA pr.16.04.08
user posted image     Mandek  user posted image

VSEH NAS SREČK user posted image  JE   56   user posted image user posted image  

Bile so z nami pa so se poslovile

Pikica5  user posted image
                                       živa25   user posted image
                                       giotti     user posted image     
                                       cati        user posted image
                                       Miška75  user posted image
                                       svečka    user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
7.4.2008 20:36:41   
Acjom1
Heja punce!
Vidim, da se pogovarjate o otrdevanju trebuha. No, meni se je zgodilo dvakrat. Najprej niti nisem vedla kaj to je, dokler mi niste na forumu razložile. user posted image Sicer pa pijem magnesol občasno, ko se spomnim (to pomeni približno vsaki drugi al pa tretji dan). Glede folne kisline jo pa mam namen jemat do konca nosečnosti, samo da se mi zdaj zgodi, da kakšno izpustim kdaj (nisem več tako pozorna na to), ampak več al manj pa vzamem tabletko vsak dan.
Imam pa še eno vprašanje. Včasih imam tak čuden občutek tam, kjer je maternica. Kot da bi me nekaj požgečkalo. user posted image Ampak to nekje znotraj. Ali mislite, da čutim mojo pikico? Noseča sem pa 14 tednov. A je sploh možno, da bi že čutila user posted image ? Sploh, ker je to moja prva nosečnost, pa pravijo, da se čuti komaj okoli dvajsetega tedna...

Pa še to - želim vam uspečne jutrišnje preglede in NS. user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
7.4.2008 22:02:55   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

26.oktober
user posted image     stunfek (3user posted image 2user posted image ) 3.pr. 18.04.08  NS 15.04.08 user posted image

user posted image     Kaštrun (3 user posted image 2user posted image ) 2.pr.18.04.08 NS 15.04.08 user posted image

user posted image   štunfek, a dihale pa ne bova skupaj a ne?  edino če boš v LJ rodila user posted image

drugače pa punce, kaj potrebujete za novorojenčka, si lahko preberete TUKAJ, en seznamček bom pa kar prilepila:

OBLAČILA
komplet za iz porodnišnice
bombažna jopica
Tetra majčke dolg rokav (5)
Mako majčke dolg rokav (5)
Topla vreča / topel pajac za hladne dni (1)
bodi z dolgimi rokavi (8)
6 kom bodi s kratkimi rokavi
3 kom žabic do pasu
2 kom hlač z naramnicami
5 kom plišastih pajackov
2 kom bombažnih pajackov
4 kom bombažnih kapic
2 kom pižama (pajacek)
1-2 kompleta
3 kom nogavičk, copatk

HIGIENA, PRIPOMOČKI
povijalne plenice
plenice za enkratno uporabo
Tetra plenice (20-30)
slinčki
Mandljevo ali olivno olje
Hladilno mazilo
Zaščitna krema za obraz (za otroke)
Otroško milo, trdo (1)
Bombažna vata
70 % alkohol
Fiziološka raztopina za nos
Gaze za umivanje popka
Robčki za brisanje rite
aspirator za nos
sterilni zloženec 5x5 cm
bepanthen
Termometer za vodo (1)
Termometer za zrak (1)
Termometer za telesno temperaturo (1)
Škarjice z zaobljenimi konicami (1)
Gost glavniček (1)
Mehka krtača za lase (1)
Steklenička (2)
Duda (2)
čaj za novorojenčke
2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1 
Ščetko za čiščenje stekleničk
prsna črpalka
palčke za ušesa
naravna spužva za umivanje
krema za obraz
krema za sončenje
šampon
kopel za večerno kopanje

OPREMA
Voziček (1)
Lupinica (1)
Stolcek Trip trap (1)
Posteljica, premično dno po višini in premične stranice (1)
Jogi (1)
Rjuha (1)
Odejica za spanje (1)
Preobleka za odejico (3-4)
Jogi rjuha (3-4)
Gumirano platno (1)
Previjalna podloga (1)
Banjica (1)
Rokavica za umivanje (2)
Brisače kopalne (2)
odejica (mehka)
krpice za umivanje (male zarobljene pleničke)
koš za plenice
čebriček (Tummy tub)
posodica za vodo (za na previjalno mizo)
ležalnik
1 kom blazina za na tla
kengurujček
dežna prevleka za voziček
prenosna posteljica

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
7.4.2008 22:42:41   
Kaštrun
OBLAČILA
komplet za iz porodnišnice

(bombažna kapica, 1 bodi z dolgimi rokavi - na preklop, ene žabice, 1 majčka z dolgimi rokavi, 1 hlačke, 1 jopčka - rodila sem konec aprila)
bombažna jopica
Tetra majčke dolg rokav (5)

(jaz sem jih imela cca. 10-15 pa mi je bilo fino, ker mi jih ni bilo potrebno vsake dva dni prati - so pa bile vse še moje ali pa od brata, tako da kupovala nisem. tudi 5 jih je po moje dovolj)
Mako majčke dolg rokav (5)

(tetra in mako so približno eno in isto le da so tetra iz "pleničnega" materiala)
Topla vreča / topel pajac za hladne dni (1) (

če je pihalo sem jo imela v štrikani vreči z dolgimi rokavi in potem še zimsko vrečo od vozka čez)
bodi z dolgimi rokavi (8)

(lažji so tisti ki so narejeni na preklop, ampak jaz tudi s tistimi za čez glavo nisem imela težav)
6 kom bodi s kratkimi rokavi

(za naše "zimske" otročke ne vem koliko kratki rokavi pridejo v poštev)
3 kom žabic do pasu

(te žabice so pa res super. najboljše sem kupila v BC)
2 kom hlač z naramnicami

(nisem imela nikoli)
5 kom plišastih pajackov

(fini so za spat)
2 kom bombažnih pajackov
4 kom bombažnih kapic

(obvezne za pod kapico ko gre ven in za po kopanju)
2 kom pižama (pajacek s stopali)

(fino je če jih je več ker se npr. pobruha ali pa poliva)
1-2 kompleta

(jaz sem imela ene par trenirkic in puloverčkov)
3 kom nogavičk, copatk

(hecno je da sem jih imela celo škatlo - najbolj različnih, na koncu pa sem ji dajala gor vedno ene in iste - tople, babičine, štrikane)

HIGIENA, PRIPOMOČKI
povijalne plenice

(imela sem jih 6 - to so tiste za široko previjanje - pa bi jih lahko imela manj)
plenice za enkratno uporabo

(kupila sem Pampers št. 1 - samo 1 paket ker nisem vedela kakšen "bajsek" bo)
Tetra plenice (20-30)

(se strinjam)
slinčki

(imamo jih 10, 2 pa še taka kot npr. majčka)
Mandljevo ali olivno olje

(jaz sem imela kar mandeljnovo olje iz lekarne)
Hladilno mazilo

(lekarniško - Gorenjske lekarne - galenski laboratorij)
vata

(tista ki je cikcak je čisto ok)
70 % alkohol

(potrebovala sem ga zelo malo, je pa fino zaradi popka - kupite čim manjšega)
Fiziološka raztopina za nos

(to je super, kupovala sem kar od Nivee ampulce)
Gaze za umivanje popka

(ali pa vatka)
Robčki za brisanje rite

(boste videle katere so v redu)
aspirator za nos

(ni potreben. lahko ste brez njega. mi smo ga kupili šele ko je bila res prehlajena in ji je teklo ven. smo ga pa uporabljali zelo malo. ne kupujte ga prehitro, ker je drag. aja, lahko pa kupite črpalko za pucanje noska. je cenejša.)
sterilni zloženec 5x5 cm

(ga nisem imela. uporabljala sem alkohol in vato)
bepanthen

(za občutljivo kožo in za vas, za razpokane bradavice.)
Termometer za vodo (1)

(ga nisem imela)
Termometer za zrak (1)

(ga tudi nisem imela)
Termometer za telesno temperaturo (1)

(imamo ušesnega ampak kupljenega šele pred kratkim)
Škarjice z zaobljenimi konicami (1)

(potrebujete šele po kakšnih 2 mesecih)
Gost glavniček (1)

(potrebujete za odstranjevanje temenc)
Mehka krtača za lase (1)
Steklenička (2)

(super je če je stekleničk več. npr. ena za čaj, druga za mleko - pri nas imamo eno ogabno mleko Allernova (za alergijke) in je flaša kar bela pa jo drgnemo pa nič. pa še full ima vonja.)
Duda (2)

(kupite dudo ki mislite da je najboljša. boste potem videla če se vam splača kupiti dve, tri ali pa nobene. mi imamo Aventovo že od rojstva in Lučka bi umrla brez nje)
čaj za novorojenčke

(Hippovega naša ni hotela in ga ne pije še zdaj. najbolje je skuhati kar suhe kamilice, kumino in janež)
2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1 

(kolikor stekleničk, toliko cucljev)
Ščetko za čiščenje stekleničk

(potrebujete)
prsna črpalka

(ni potrebno kupovati naprej, ker ne veste kako bo. jaz sem jo potrebovala šele pri 6ih mes in še sreča da sem si jo samo izposodla, ker sem jo uporabila točno 3x)
palčke za ušesa

(ni važno katere so)
naravna spužva za umivanje

(ne potrebujete. lažje je z rokavičko ali pa tetra krpicami)
krema za obraz

(jaz jo nisem mazala z ničemer ker sem dala že v kopel malo olja - uporabljala pa sem izključno Musteline izdelke ker imamo malo dermatitisa. Mustela pa je narejena na podlagi medu)
krema za sončenje

(nismo je imeli)
šampon

(nismo imeli)
kopel za večerno kopanje

(imamo Mustelino v kateri je že mleko in olje)

OPREMA
Voziček (1)
Lupinica (1)
Stolcek Trip trap (1) - potrebujete šele ko otroček začne "ornk" sedeti - pred 6. mes ne potrebujete
Posteljica, premično dno po višini in premične stranice (1)
Jogi (1)
Rjuha (1)
Odejica za spanje (1)
Preobleka za odejico (3-4)
Jogi rjuha (3-4)
Gumirano platno (1) - nismo imeli
Previjalna podloga (1)
Banjica (1)
Rokavica za umivanje (2)
Brisače kopalne (2)
odejica (mehka)
krpice za umivanje (male zarobljene pleničke)
koš za plenice - mi ga nimamo
čebriček (Tummy tub) - mi smo ga dobili ko je bila Lučka stara 7 mes. od takrat ga uporabljamo sicer skoraj vsak dan, ker gre bistveno manj vode in pa hitreje jo umijem - namočim ritko pa splahnem, glavo pa ji umivam tako, da jo namilim in potem polivam čez glavo vodo. ji pa gre vse na oči, ampak hvala bogu nič ne cvili... do takrat smo imeli sposojeno banjico, ki je bistveno bolj praktična in z lahkoto umiješ otročku glavo, ki jo v TT ne moreš!)
posodica za vodo (za na previjalno mizo) - jaz imam previjalno v kopalnici, zato tega nisem potrebovala
ležalnik - tudi tega nimamo. raje sem jo dajala na igralne plošče in blazino ter sem jo imela na tleh
1 kom blazina za na tla
kengurujček - imam trak EllaRo
dežna prevleka za voziček - nimamo. se ne sprehajamo v dežju user posted image
prenosna posteljica -
imamo pri babici. pride prav tudi kot npr. stajca

MAMICE
za vse mamice pa priporočam naslednje:
vložki VIR 70 najboljši so navadni, tisti z roza trakom na vrečki (to je ena boljših stvari, ki sem jo dobila po porodu user posted image  sicer so bili zame, ki imam vedno tampone grozni, ampak so bili SUPER)
blazinice za bradavice - jaz sem imela za doma kakšne najcenejše (DM, To-to), za ven pa Chicchotove ki imajo gel, da ne pride skozi)
obroč za sedenje če boste (veliko) šivane je to nujna stvar. jaz sem si že v nosečnosti kupila blazino za dojenje in sem jo med nosečnostjo dajala med noge ko sem spala, potem pa sem jo vlekla še v porodnišnico, da sem se lahko vsaj na pol riti vsedla.
bepanthen za bradavice. če boste imele pa full spokane pa se dobi tudi nek gel. ampak držimo pesti da bomo lepo dojile.
spodnje hlače če ste prej nosile tangice, jih marsikatere po porodu še doooolgo ne bo hotela videti user posted image  - npr. jaz user posted image
nedrček za dojenje sem imela za doma tisti ki je prav za dojenje in sem ga kupila v Müllerju - mislim da je bil 10€, za ven pa kar Liscinega "tapravega". so bučike še najbolje stale user posted image .

SE OPRAVIČUJEM KER SEM TOOOLIKO NAPISALA ampak vem, da nekatere, ki bodo mamice prvič, to zanima. jaz sem zgoraj podala svoje mnenje in ker sem jaz pri sebi opazila oz. sem se spomnila (spomini pa so še sveži user posted image )

tiste, ki ste že mamice pa prosim če me popravite ali pa kaj dodate. sploh pri seznamu za mamice.

aja, sicer pa seznam "potrebščin" boste dobile tudi v materinski šoli. ampak le-to boste nekatere obiskovale bolj pozno.

nočko!user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
7.4.2008 23:05:04   
Acjom1
Hvala Kaštrun user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
8.4.2008 6:27:21   
*talcy*
o punce jaz pa spat ne morem user posted image  ... držte pesti dans k me je strah ko user posted image ....

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
8.4.2008 7:46:34   
jolly123
talcy držim pesti, vse bo OK, boš videla user posted image

Kaštrun hvala za ta seznam, joj kaj me vse še čaka, za pol stavri sploh ne vem kaj so in kje se kupijo. Npr. kakšen je stolček trip trap?

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   [Brisano sporočilo]
8.4.2008 8:45:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jolly123)
  Neposredna povezava do sporočila: 1895
8.4.2008 9:59:59   
jana84
kako lepo, da je končno nekdo dal "uporaben" seznam...Kajti veliko seznamov se dobi, pa ko jih berem se mi zdi da je ful stvari gor, ki jih jaz ne bi nikol uporabljala...Ne vem, mogoče se še premislim.

Glede Trip Trap stolčka. Kaj niso boljši tisti ta plastični, ki majo oblazinjeno sedalo, pa mizico spredaj...

user posted image

Taka varjanta. Vsaj meni se zdi bolj uporabna kot tisti leseni stolčki. Ne rečem kasneje, ko je otrok že mal večji in lepše sedi ko je, pa še kar nekaj časa ga lahko uporablja. Sam za prvo leto al leto in pol pa se mi zdi da je tak bolj praktičen...Moje mnenje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
8.4.2008 10:00:45   
jana84
trip trap pa je tak:
user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
8.4.2008 10:07:31   
stunfek
kaštrun...upam, da bom rodila v ljubljani tako, da človek nikoli ne ve če bova skupaj dihali :) Kolk je pa tvoj prvi otrok star/a?

Jaz sem se danes zbudila skupaj s teto "slabovoljo". Ne vem kje me ja našla enkrat ponoči zgleda. Tak tumorn dan zunaj. Pa tko neki brez kakšnih radoživih planov sem. Same neke brezvezne obveznosti.

Punce, kdaj boste obiskale zobarja?

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
8.4.2008 10:10:27   
jolly123
hmmm ja meni je tudi bolj všeč plastični. Joj pa tega ne bomo še nabavili potem malo kasneje, če ne bomo obubožali user posted image

zobarja? U jej nisem bila pri zobarju 5 let. nimam plomb, tako da nisem bila na nekih pregledih. A je priporočljivo med nosečnostjo it?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
8.4.2008 10:11:00   
afnica mala
A to je trip trap stolček? Na temu stolčku se ful fajn sedi. Midva z možem user posted image . Prijateljica ima dva, brez zaščite med nogicam (že večja otroka) in vsi se radi usedemo.
Kaštrun- super seznam! Razen glavnih, večjih stvari nimam pojma kaj otroček rabi.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ime za fantka
EUstar

?

Gašper (38%)

Andraž (33%)

Matej (29%)

Število vseh glasov: 1040

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!