![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 13:32:04
|
|
|
|
maska
|
oj! da se še jest pofočkam! kako ste? mi smo O.K. dons je bl turobno vreme ampak sem vseeno vesela, ker mam dons NS in komaj čakam, da vidim pikico. vidm, da govorite o vozičkih. sam bom tud prvič mamica in sploh nimam pojma na kaj moram bit pozorna. rada bi mela tist, k maš komplet (voziček košara+športni del+lupinica) sam se mi zdi vse ful drago. nism pa se še poglabljala tok v to. sam mal sm gledala. za nimam še nič. se bojim še kupit sam se mi zdi, da če bo dons na NS vse v redu si pa ne bom mogla več pomagat in bom kr hitr kej kupila- kako malenkost čeprav je še kar nekaj časa. no pr men je pa moj dons že doma in on kuha. jupi! sm ful happy kadar mi ni treba. bom pa dobila pire krompir, špinačo pa piščančje koketke. Njami. zdej pa šobam še mal delat pol pa gasa domov, poročam jutri kako je bilo. lep dan vsem, maska
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.4.2008 14:04:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 14:21:54
|
|
|
|
timnala
|
Ojla! Sem prvic na forumu in tudi jaz sem oktobrska :o)) juhuhu! Prvi pregled je bil ze 25.2. in smo vidli naso malo pikico, zdaj pikica raste in je bilo tudi na NS vse v redu , za kar smo zelo veseli! PDP pa imamo 9.10.2008 - po mojih izračunih sicer 6.10.2008 Ze pa komaj cakamo, da bomo lahko pestovali Ajdo ali pa Naca.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 14:44:36
|
|
|
|
*talcy*
|
timnala...dobrodošla med nami in za ....
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 14:47:47
|
|
|
|
timnala
|
*talcy* hvala za cestitke.. Zanima me pa, ce je ktera oktoberska iz savinjske doline tuki gor? Sam letos je pa baby boom, kolikor opazam in slisim :o) super to!
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 14:57:43
|
|
|
|
jana84
|
Maska, glede tisteka trodedlnega kompleta voziček+košara+lupinica. Tudi midva sva gledala tak komplet. Najbolj se mi je dopadel od PP modularni sistem (on track, moder). Ko pa sem ga videla v živo v BC, sem se takoj premislila. Nekako nestabilno mi deluje vse skupaj, tako bolj švoh ogrodje. timnala, dobrodošla in veliko prijetnih uric na forumu...Se zmeri kaj zanimivega zve.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 15:07:39
|
|
|
|
timnala
|
Ojla spet! Ja, pri meni je to tudi prva in prvi , zato smo se toliko bolj vznemirjeni in v pricakovanju. In toliko bolj "bosi" glede marsikatere stvari. Mal me "instruirajo" kolegice, ki ze imajo otrocke, veliko koristnega je pa resnicno na tem forumu. Verjetno se bom se velikokrat obrnila po pomoc pri nakupu opreme. Saj nekaj stvari upam, da bom dobila, edino vozicek hocem, da je nov in po mojem okusu drugace pa pocutje je odlicno - slabost ne vem kaj je, edino ene 3 tedne sem bila bolj utrujena..to je pa vse :o) kar se tice prehrane, mi kislo sploh ne disi prevec, najboljse pa je, da mi ne disi sladko..juhuhu :o)) bo manj kilc.. sicer sem pa ze sla vceraj kupovat nosecniska oblacila, ker imam doma same oprijete stvari in pas na hlacah pac ne gre vec skupaj... ti sment..ampak ce se trebuscek veca zaradi nosecnosti, je to nekaj super lepega :o)
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 15:53:24
|
|
|
|
sončnica24
|
Danes pa ste bile pridne, hvala za seznam jaz sem tudi čisto frišna in se mi o marsičem niti približno ne sanja tako da bodo vsakršne informacije dobrodošle. Za voziček so meni tudi tisti na 4 kolesa lepši in tisti tvoj prvi Jana je tudi meni full všeč pa barva in vse. Drugače pa moje počutje danes je . Sva pa bla z mojim v trgovini pa sem si ene lepe čevlje kupla pa še poceni so bli proti pričakovanjem, zdaj pa si še moram samo ene lepe hlače nabavit ker se bližajo rojstni dnevi pa birme in bo treba met nekaj pametnega oblečenega , sem še zdaj jezna da v neckermannu nimajo enih hlač ker so mi full všeč. Spraševale ste še za te tablete s folno meni je g rekla naj jih kar celo nosečnost jem, tako da jih verjetno bom. Pa pravijo da jih je fajn tudi prve meseca dojenja jest da otrok dobi vitamine. Pa seveda še čestitke vsem za uspešno opravljeno NS.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 16:12:01
|
|
|
|
sončnica24
|
Sem se zdajle spomnila da ste še zobozdravnika omenjale. Jaz moram it v petek na kontrolo me je pred 3 tedni tako zgornja petka začela bolet kot še nikoli v življenju (sploh me nikoli niso zobi boleli) pa mi je dal zdravilo noter zdaj pa grem v petek na kontrolo, sem bolj nervozna kot za g, se namreč tudi bolim zobarja kot , pa je ta full dober in full nežen ker sem mu že novembra na 1 pregledu (po enih 8-ih letih), rekla da mora bit nežen . Drugače pa pravijo ja da nosečnice radi zobje bolijo, sicer ne vem zakaj ampak bomo že pretrpeli.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 16:35:07
|
|
|
|
pajkica
|
Oprostite, ker se vmešavam na vašo temo. Mi že imamo doma majhnega nadobudneža starega 2 meseca in to je res nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi v življenju. Če katero zanima, pa prodajam voziček, čisto nov, ker kupujemo trikolesnika. Ogledate si ga lahko na http://www.bolha.com/oglas3204445 Ceno lahko tudi še malo znižam. Če imate še kakšno vprašanje se mi oglasite na ZS ali na mail. Lepo pričakujte!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 18:28:16
|
|
|
|
janja 27
|
ojla! moj veselo sestavlja omaro , tamala mu pomaga, jaz pa sem šla mal pogledat kaj pravite.... timnala dobrodošla in srečno in veselo joj k vas tko berem kaj vse morate kupit sem kr zadovoljna da imam vse doma...jaz zdej ne bom nabavljala nič samo nov kompletek za iz porodnišnice, pa stvari iz lekarne in trgovine..drugač pa mam vse doma, jaz imam lupinico sej niti ne vem kako se ji reče k ima spodnji nastavek montiran v avtu in samo pritisneš gumb ter vzameš zgornji del dol je full praktična..meni je bla super, še posebno potem k sem z Manco hodila po trgovinah sem jo kar v lupinici namontirala na nakupovalne vozičke in sve šetale....ležalnik sem pa tud kupla ampak ga nisem nč rabla imam veliko kuhinjo in jedilnico pa miza mi je skrita za barom k je mal višji tako da sem manco imela kadar sem kuhala kar v lupinci na kuhinskem pultu.. jutri imajo preglede in NS : nataša3112 ?.pr jolly123 5.pr bluster 2.pr 2mak 2.pr in NS corti NS punce čimprej posredujte vesele novičke
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 18:33:41
|
|
|
|
janja 27
|
popravljen seznamček : 1.oktober Petrca* (3 3 ) 4.pr. 21.04.08 sonček75 (5 1 ) 3.pr 14.04.08 catalina (? ? ) Erička (1 1 ) nineva (3 2 ) 4.pr. 11.04.08 2.oktober blanka1 (2 ? ) 3.pr. 23.04.08 levinjaa (2 1 ) 2. pr. 05.05.08 5. oktober tanja29 (1 1 ) 3.pr. 15.04.08 ( - Andraž ali Aljaž : - Manca ali Hana ) 6.oktober jana_k (2 1 ) 5.pr 29.04.08 freja (3 1 ) 2.pr. 18.04.08 nataša3112 (3 1 ) ?. pr. 09.04.08 7.oktober Veki_222 (1 1 ) 3.pr 11.04.08 Acjom (2 1 ) 4.pr. 30.04.08 9.oktober Lambda (1 1 ) Hans (5 1 ) timnala (1 1 ) ( Nace ali Ajda ) 10.oktober Valla (2 1 ) jolly123 (1 1 ) 5.pr. 09.04.08 11.oktober dajadada (2 1 ) 12.oktober sarcy21 (1 1 ) 3.pr. 05.05.08 13.oktober Rendi (1 1 ) 4. pr 25.04.08 14. oktober lana35 (1 1 ) 4.pr. 30.04.08 maserati (3 2 ) 15.oktober "talcy" (2 1 ) 5.pr.11.04.08 janja 27 (5 2 ) 2.pr.14.04.08 "ajetam" (1 1 ) 4.pr 23.04.08 16.oktober ZalaTM ( 2 1 ) 17.oktober Maska (2 1 ) vianne ( 2 1 ) 4.pr. 23.04.08 19.oktober Lena35 ( 4 1 ) 3.pr. 09.05.08 afnica mala ( 4 1 ) 3.pr. 03.06.08 20.oktober škorpion ( 2 ? ) 2.pr. 10.04.08 bluster (2 1 ) 2 pr. 09.04.08 21.oktober 2mak ( 2 1 ) 2.pr. in NS 09.04.08 corti ( 1 1 ) 2.pr. 15.04.08 NS 09.04.08 23.oktober sončnica24 (1 1 ) NS 21.04.08 25.oktober "tedy" (3 3 ) jerikou ( 1 1 ) 2.pr. 17.04.08 NS 10.04.08 jolie ( 1 1 ) 2.pr. 09.05.08 NS 14.04.08 26.oktober stunfek (3 2 ) 3.pr. 18.04.08 NS 15.04.08 Kaštrun (3 2 ) 2.pr.18.04.08 NS 15.04.08 27.oktober Freha (1 1 ) NS 17.04.08 29.oktober Aleksis (2 1 ) 2.pr. 23.04.08 30.oktober Nej1 ( 2 2 ) NS 25.04.08 se nam niso oglasle že lep čas: monika30 PDP 01.10.08 Đofka PDP 04.10.08 tamara85 PDP 06.10.08 Liza01 PDP 08.10.08 smeja2 PDP 16.10.08 naldika PDP 19.10.08 sija PDP 20.10.08 škorpjonka PDP 29.10.08 Grace Inara lovley aNcHuLiNkA pr.16.04.08 Mandek VSEH NAS SREČK JE 57 Bile so z nami pa so se poslovile Pikica5 živa25 giotti cati Miška75 svečka
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 19:32:39
|
|
|
|
stunfek
|
Ojla punce. Kot izkušena uporabnica marsikaterega vozička sem sama absolutno usmerjena v praktičnost in bom nabavila od Chicco-ta ta klasičen voziček, ki se zloži v marelo in tako zavzame daleč najmanj prostora. Vzela bom tisti komplet s košaro in lupinico in vsem kar spada zraven. Bom pa malo premislila tudi o novem chicco vozičku "trio 4 me". Če bo dedi financiral si bom lahko omislila tudi tega, ki je malo dražji. No, saj se je že javil, ga nismo nič silili :). Ja, madonca, jaz sem moram tudi prijavit k zobarju. Upam, da ne bo hujšega. Že nisem bila tudi jaz enih 5 let. Čestitke vsem za super opravljene NS in super rezultate! Jutri gre spet ta mal bataljon punc na pregled! Držimo pesti, da bo vse tako super kot pri večini :)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 20:34:52
|
|
|
|
Kaštrun
|
no, ker imam samo 3 stroje cunj za zložit, pa nekaj za jest si moram naredit (sem pojedla v celem dnevu 3 kose kruha za zajtrk z marmelado, kavico pa pri kosilu eno palačinko - sploh nisem imela apetita ), pa stuširat se moram, pa potem me čaka dr. House... se vam samo na "hitro" oglašam in sicer vam povem še moje mnenje od vozičkov. ko boste kupovale voziček ne glejte samo na "lepoto" in modno muho. najbolj pomembno je predvsem to, da: - ima trdo hrbtišče - se hrbtišče čim bolj poleže in čim bolj dvigne meni je bilo pomembno še: - se lahko sedalni del obrne proti meni in tako, da gleda otrok naprej - da ima spredaj tisto držalo da se otrok prime - da je čim bolj okreten, ne da ga moram celega premakniti če hočem narediti ovinek lupinica: Nekatere boste lupinico dobile sposojeno in mogoče ne bo šla na vaš vozek. Nič se sekirat. V lupinici tako ali tako ni priporočljivo voziti otroka, v trgovino pa z otrokom na kakšen daljši šoping itak ne boste šle same, tako da bo takrat lahko normalno v vozičku otroka vozil kdo drug (moje mnenje - če sem šla pa sama sem jo dala v trak). trda košara/mehka košara: Če boste kupile tak voziček, da je primeren že od novorojenčka (se pravi da se hrbtišče čisto poleže), potem je dovolj, da kupite samo zimsko vrečo in ne trde košare, ker trda košara vam pride prav največ 3-5 m (odvisno od velikosti otroka in če otrok takrat še hoče samo ležati), pa še če vam ni pomembno ali je nova ali rabljena so te košare zelo, zelo malo uničene (oz. niso ker otrok je majhen in le-ta je ne more uničiti - strgati ali umazati) tako da se splača kupiti rabljeno za manj denarja (edino če ni že v kompletu z vozičkom). Mi imamo TJ3 in sem imela zimsko vrečo ki ima trdo dno in trde stranice, vsi ti trdi deli pa se poberejo lahko ven in je potem samo mehka zimska vreča za noge. zlaganje in teža vozička: Poglejte če voziček gre v vaš avto! Mi imamo Traxxa Jaguar 3 in v Cliota se mora popolnoma razstaviti, ker drugače ne gre notri. Pa nekateri vozički so full težki. Če ste v bloku brez dvigala premislite kateri voziček je najbolj primeren (sploh če ga ne morete puščati npr. v predprostoru bloka. kaj še... pojma nimam... vprašajte... aja, pa to je spet samo MOJE mnenje.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 8.4.2008 22:50:22
|
|
|
|
blustar
|
Voziček: mi smo pri prvi gledali predvsem na težo in velikost vozička. Smo v stari večstanovanjski hiši in spodaj ni prostora za vozičke. Tako da je bila edina varianta shranjevat voziček v avtu (Honda Civic) ali ga pa nosit v 3. štuk. Smo se po pregledu odločili za Peg Perego Pramette (mislim, da paše v Pliko sistem). Smo čist zadovoljni, je prenesel Tivolske makadame, avion... Čeprav priznam, da sem se kasneje čist zagledala v Stokkeje. Še dobro, da smo ga že kupili - mene je čist potrošniška mrzlica zagrabla, ko sem mama postala. Ja, edino to me je motilo, da se smeri otroka ni dalo prilagajat - ležeči položaj gleda proti vozniku, sedeči (ki se da spuščat, da tudi leži) pa samo stran od voznika. Pri lupinci ne šparat, tam moraš gledat najprej na varnost. To raje novo kupiš kot rabljeno. Sem pa ugotovila, da je čist vseen, če paše skupaj z vozičkom ali ne. Je nisem nikol na vozičku uporabljala. Stolček imamo mi plastičen, ampak se strinjam z vallo, leseni so boljši za čiščenje. Mi moramo skoz drobtine čistit. Seveda se ostanki hrane pri otrocih skoz nabirajo. Drugače pa moja nosečnost v redu poteka. Jutri grem pogledat h ginekologu, pojutrišnjem pa še enkrat na nuhalno.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 0:10:39
|
|
|
|
sarcy21
|
doda imena k jih res že kar nekaj časa veva Fantek bo Mark Punčka pa Neja
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 5:55:32
|
|
|
|
*talcy*
|
oj punce jaz pa span ne morem ... spim po 7 ur in imam zadost ..a še katera drgač srečno danes na pregledih
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 7:33:22
|
|
|
|
jolly123
|
Jaz mam obratno situacijo zaspim že ob 7-ih zvečer in spim do 6-ih. Kot polh Zdej grem pa počasi na pregled, držte pesti.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2008 7:38:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 7:51:50
|
|
|
|
timnala
|
Še ena, ki se totalno boji zobozdravnikov..huh.. Kot majhna sem se ze v ambulanti drla na vse pretege, grizla zobozdravnice...v glavnem ne vem vzroka, ampak to mi je nocna mora..in sreca, da imam take zobe, da hodim sam na kontrole in je vedno vse v redu Kak je blo vceraj na nuhalni? Je tak lustno, ko lahk vidis svojo pikico, kako miga..pa atiji so tam tud cist raznezeni ampak vazno je, da je vse v redu - da se mami in ati pomirita..vsaj jaz sem bla kr mal nervozna do tega pregleda..pol pa bil rezultat 1:9970 in zdej se bolj uzivamo v nosecnosti Kak pa drugace punce - ste v sluzbi, doma, na bolniski? Jaz sem se s 1. aprilom zaposlila in moram delat do 16h v pisarni..huh..se kar vlece vcasih - prej sem delala pa skoz preko studenta v isti firmi. Ampak porodniska bo pa fejst nizka ampak bomo ze pregurali, vazno da bo otrocicek ok!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 9:39:08
|
|
|
|
jana84
|
timnala, 16 ur delaš? A ni to mal dosti? Hja, jaz sem še študetnka (absolventka, ki ji bo malo podaljšal študij, pa nič za to!). Drugače glede vozičkov je tekla debata... - Se popolnoma strinjam, da je treba pogledat če gre voziček v avto...Hm, mi mamo Megan Grandtour (se pravi karavana), tako da ni problema, bi šla skor dva lahko noter ... - Glede teže vozička: pr nas mislim, da ne bo panike - ga lahko zapeljemo čist naravnost v garažo oziroma v hodnik, ven vzamemo in nesemo v drugi štuk. Hvala bogu, da živimo v hiši ... - Glede lupinice: pa saj tud če ni lupinca točno od iste firme, se jo lahko namesti na voziček. Res da ne za vozit po ne vem kakšnih klancih in kakšnih skalah, za v trgovino pa je po moje čist dobro. Moja sestra je imela lupinco iz državnega paketa, voziček pa PP A4 in jo je lepo gor namestila in ni blo nobene panike. Sicer pa bova midva kupla komplet vozička in lupinice, tako da to ni panike. - glede košare oziroma torbe za prenašanje dojenčka: tista trda košara je zelo fajn (jo ima soseda, pa je svojo hčerkico 5 mesecev noter mela, za na vozičk, doma namesto košare v dnevni sobi, pa ne terasi ko je blo lepo vreme...), je pa res da mora bit ista znamka kot voziček da gre gor. Druga možnost kot ste že omenili je tita mehka košara s trdim dnom in stranicami, ki jih lahko kasneje odstraniš in spremeniš v vrečo za noge...Zelo praktična stvar! Tudi mi jo bomo imeli. Od sestre si bom sposodila Portenfant soft od PP...Preizkušeno fajn zadevšna. Pa mislim, da bo šla tud na naš voziček. Bomo še poskusli. Tako, drugega pa skor nimam za povedat...Pa sej je že to dovolj, kaj ne? Aha, sam še to: jaz spim minimalno 10ur in to od desete zvečer do osme zjutraj. Če je kaj izven tega termina sem cel dan čudna!!! pozdravček
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 9:46:37
|
|
|
|
timnala
|
Heja! Ne 16 ur, ampak do 16h od 7.30.. Ampak je vseeno dosti, ker prej kot studentka sem delala do ene 14h in je blo super. No pri vozickih se nisem, se moram malo bolj poglobiti, sem pa definitivno za trokolesnika - namrec moj dragi je bolj sporten tip in makadam in gozdne potke bodo gotovo velikokrat obhojene
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 9:51:08
|
|
|
|
jana84
|
timnala, se že veliko bolj sliši...Očitno sem narobe prebrala...
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 11:08:38
|
|
|
|
vianne
|
Oj, jaz sem pa danes slaba. Začelo se je že včeraj kmalu po pregledu. Cel dan me je zeblo, proti večeru pa me je že vse začelo boleti, pa tudi malo grlo. Danes sem kot cunja. Glavobol, pa vroče mi je v glavo vendar vročine nimam, vse me boli in malo sem zakatarjena. Kaj priporočate? Kakšne tablete (lekadol) verjetno ni ravno priporočjivo vzeti. Najbolje da počivam in počakam da mine... seveda čajčki z medom in limono so pa že na spisku. A vas tudi kadar kihnete ali zakašljate zaboli v spodnjem delu trebuha? A je to nek normalen pojav? Saj bi vam še kaj napisala ma se grem vleč na kavč. Se oglasim še kaj bolj kasno! Lep dan vam želim!!!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 11:47:53
|
|
|
|
afnica mala
|
vianne, upam, da gre prehlad čim prej stran. Glede kihanja in bolečin. Jaz kiham vsak dan, že več kot mesec- alergija. In zaboli. Ko pa sedim v avtu in vozim, potem pa kihnem, pa zatulim od bolečine. Mislim, da ni panike. Jaz sem pa spet shujšala za kg (sem se za kg že zredila). Imam drisko, zvijanje v blagi obliki že celo nosečnost, zdaj je pa močnejša in mislim, da mi ne paše mleko, ker ga pijem več. Šumeči kalcijevi tableti - to me še bolj zvije. Bom šla pa po kalcijev karbonat- to mi je danes nekdo predlagal, pa naj uživam črevesne bakterije npr. Prolife al nekaj podobnega. Sestra v g. ambulanti je rekla, naj ukinem mleko in vidim, če bo bolje, če ne naj grem k zdarvniku. Vidim, da ste nekatere že ful pridne in si ogledujete vozičke. Jaz se pa čez 3 dni selim v novo hišo in je ves najin čas zapolnjen s še zadnjimi pripravami! Glede nuhalne, vidim, da imate noro dobre rezultate! Same petnajstletnice!
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.