|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
8.4.2008 10:16:33   
afnica mala
Zobarju sem se naročila prvi teden v marcu- tako smo bili zmenjeni ne glede na nosečnost. Na vrsto bi prišla šele avgustauser posted image , ker sem omenila, da sem noseča sem dobila datum začetek junija. Če imam pa kakšne težave, pa naj pridem prej. Upam, da ne!!!, ker sem fullll boječka.user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
8.4.2008 10:19:30   
vianne
Dobro jutro... deževno ma meni lepo!!!

Evo sem že z NS in sem presrečna. Bilo je lepo in mi ni žal, da sem šla, saj ti vse lepo razloži in pokaže. Ginekologinja mi je bila zelo všeč. Prijazna, sproščena, preprosta.
Rezultati so super. Tveganje za DS je 1:4208 (širina špranje 1,6 mm), kar naj bi bilo zelo v redu. Je rekla da je to rezultat za 15 letnice in ne 30. Naš korenjak je velik že 60,7 mm in PDP naj bi bil 16.10. vendar bom pustila kar na 17.10. vsaj do naslednjega pregleda pri svojem g. Bomo videli kaj bo on rekel. Sem pa v 12 5/7 tednu.
No naj povem, da bomo imeli user posted image .
Dobila sem tudi tri slikce. Na koncu je spal in se ni hotel premakniti tako da imam samo eno 3D slikco od strani.

Toliko za enkrat. Sedaj pa vas grem prebrat kaj vse ste napisale!!!

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
8.4.2008 10:20:57   
Kaštrun
jana_k če imaš ta plastični stolček je fino, če imaš tudi veliiiiko kuhinjo. user posted image
kar se pa trip-trapa tiče je pa originalni trip-trap samo od firme STOKKE, vsi ostali so "ponaredki". ta, ki si ga ti prilepila pravijo, da je dokaj "nevaren", ker se lahko otrok v njem prekucne, ker je narejen v črki A. sicer pa če boste vzele v paketu pa notri dobite tega.

stunfek Lučka bo 22. aprila stara 1. leto user posted image , tako da bo pri nas razlike 18 mes. hvala bogu imam starše in stare starše tako "nore" na otroke, da komaj čakajo da pride še kakšen, tako da bom imela tudi veliko pomoči user posted image

drugače pa slabo voljo na stran. le kakšnega moralnega mačka bi morala imeti potem šele jaz, ker pišem diplomsko že več kot mesec dni pa še ni pri koncu. bljak! pa še služba me čaka maja, pa... skratka me je kar strah it zvečer spat, ker so mi dnevi čisto prekratki. sicer pa je Lučka tudi sitna v tem vremenu. je taka kot podrepna muha. zdaj sedi na računalniku in dela "kaj je... mmm... kaj je..."

zobarja sem jaz obiskala začetek marca. ugotovila je, da ni potrebno nič popravljati in da je vse ok. hvala bogu. ker jaz sem full zajca za zobarja.

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
8.4.2008 10:29:29   
jana84
Jolly, k zobozdravniku je med nosečnostjo ZELO priporočljivo it. Kajti med nosečnostjo se v ustih izloča neka kislina, ki zelo poškoduje zobe, predvsem v tistih prostorih med zobmi. Tako da priporočajo, da si nosečnice še pogosteje umivajo zobe in pri tem uporabljajo tudi zobno nitko. Seveda pa priporočajo tudi obisk zobozdravnika, ki preglada če je vse v redu z zobmi. Jaz imam pregled konec maja, pa sem že bila pri zobozdravnici, saj sem imela granolom in en teden je trajalo, da so me rešili neuzdržnih bolečin. Tako, da kar pokliči in se naroči! Seveda pa povej, da si noseča in ti bodo dali prej datum kot običajno.

Afnica mala, glede trip trapa se popolnoma strinjam. Tudi moja svakinja ima dva doma in vsakič ko pridemo k njej, jaz sedim na njem. Pa pravi da je fajn tudi kot lestev. Vendar moje mnenje je še vedno, da bi najprej uporabljali takega plastičnega, da user posted image  ne zdrsne ven, pa da sedi na mehkem. Saj veste kako opletajo z rokami ko jedo!

Ravno sem si ogledala internetno stran od BREVI-ja in na njej dobila kar nekaj rešitev za naše probleme:
- previjalna miza s kadjo: mi je moj user posted image  lepo obrazložil, da tista plastična verjetno ne bi prišla v poštev, ker je njena nosilnost le 9,5kg. Torej sva se odločila, da bova vzela predalčnik (globine 45-47cm), s predali, kadjo in previjalno mizo na vrhu. In ga bova vseeno imela v kopalnici. Ko pa bo odrabil bo pa lahko kot predalčnik v otroški sobi.
- stolčki za hranjenj: jih imajo kar nekaj različnih, eni bolj oblazinjeni, drugi malo manj...Razno razni.
- ležalnik/gugalnik: mislim, da to bova tudi privoščila našemu user posted image , ker smo se odločili, da ne bomo kupovali košare oziroma zibke, ker imamo tudi kuhinjo in dnevno v enem prostoru in to na 13m2. Tako, da bo verjetno kar ležalnik ta prav. Pa še kot stolček za hranjenje ga lahko uporabljaš v začetku.

Tako. Drugače, voziček bomo pa kupili Pikolo, sicer se ne moreva odločiti katerega...Bi prosila za mnenja.
- ena možnost je ta, ki ima možnost obračanja ročaja naprej in nazaj

user posted image

- druga možnost pa je ta

user posted image

Kaj porečete?

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
8.4.2008 10:34:59   
jana84
pardon, ker so slikce tako velike, sam sem jih pomanjšala, pa jih je očitno kar samo spet povečalo.

Glede Trip Trapa, vem da so samo od Stokke original...Sam pr nas se je že kar prijel ta izraz za vse take in podobne stolčke. Za tistega pa ne vem kok je nevaren, sem dobila eno slikco in jo pripopala za primer.
Zakaj pa misliš da moraš imet veliko kuhinjo za tist plastičen stolček? Ga ma moja mama spodaj enega pa ne zavzame velik prostora. Pa še zložijo se, tako da ko ga ne potrebuje ga zložiš in ga nekam pospraviš...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
8.4.2008 10:42:05   
vianne
Super za tale seznam za dojenčka. Res, tiste, ki bomo prvič mamice nam pride vsak podatek prav!!!! Kar tako naprej user posted image user posted image

Jaz glede stolčka in ostalih stvari nisem še veliko razmišljala. Sem pa se malo bolj poglobila v vozičke. Sprva mi je bil všeč Chicho trio S3, vendar pa sem se sedaj odločila za Jane slalom pro.
user posted image
user posted image
user posted image

Drugače pa si svoj model in barvo lahko zložite na tej strani

http://www.jane.es/index.php

jana_k lep voziček. Mi so zelo všeč barve. Kot vidiš se jaz bolj nagibam na trikolesnik, pa gume morajo biti velike pa dobre ker imamo pri nas bolj razgiban teren. Kakšna pa se ti zdi moja izbira?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
8.4.2008 11:14:04   
jana84
Vianne, tudi jaz sem opazila ta voziček...Sem ga videla tud v realnosti in sploh ne zgleda slab. Sicer se meni trikolesniki čist nič ne dopadejo, ker mi delujejo kot neka samokolnica (to je zgolj moje mnenje in ga nobenemu ne vsiljujem).
Kolesa pa verjamem da so fajn da so velika. In tudi ta dva vozička, ki jih imamo mi ogledane nimajo tako majhnih koles. So malce večja (nekaj vmes med trikolesniki in tistimi od Peg Perego z majhnimi kolesci). MIslim, da bodo zadostovala za našo okolico. Sicer je res da bomo v poletnih mesecih veliko na terenu (kjer so makedamske ceste in gozd), vendar mislim da bo ta voziček (eden ali drugi) kar lepo funkcioniral.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
8.4.2008 11:56:33   
jolly123
Kok pa stanejo teli vajini vozički? 

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
8.4.2008 12:02:04   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Kok pa stanejo teli vajini vozički? 

Jane stane nekaj čez 600 eur v italiji pri nas pa baje čez 700 eur. Za cene nisem čisto sigurna, verjetno pa se splača spremljati kakšne popuste.

Jaz bom za voziček šla pogledati k našim sosedom, ker baje, da se dobijo bolj poceni.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
8.4.2008 12:13:03   
*talcy*
ojla...tudi mi smo z NS ... naši rezultati so super....velik je že 6,8cm....špranja je 1,5 cm ....tveganje za DS je 1:7606 je rekla da imam boljše rezultate kot jih bi imela kaka 15letnicauser posted image user posted image  (mene pa blo tko strah) ... smo pa presenetljivo že v 13t user posted image ....me je dala tud na 3D pa sva vidla z možekom kako kaže jezik ...kako je blo lepo videt .... no uglavnem super dobro use ....
vianne ... user posted image user posted image  čestitke tud tebi .. v kateri uri si bila tam?

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
8.4.2008 12:18:52   
sarcy21
Čestitke talcy tudi meni je rekla da mam boljše rezultate kot kakšna 15 letnica pa še pri našmu je bilo tudi odmerjeno 1,5 koliko številka pa je tudi zelo podobna 

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
8.4.2008 12:19:42   
vianne
talcy super za enkratne rezultate user posted image user posted image

Bila sem naročena ob 7.45, ob cca. 8.00 sem šla noter in odpravili smo približno čez 15 minut.

Pa ti, kdaj si bila naročena? Morda pa smo se videli.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
8.4.2008 12:23:57   
*talcy*
..eh ne vianne ... pol se pa nisve videle...jaz sem prišla ob 9.00 ...sem šla takoj noter ... sem mislila da si ti tista k je bila tam..pa nisi bilauser posted image  ... no vglavnem sam da smo fajn odpravle ..a ne?? je bla pa ful prijazna vse razložila..vse povedla ..najbolj zanimivo je bilo videt jeziček...

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
8.4.2008 12:29:29   
jana84
no, da še jaz sporočim ceno vozičkov.
- prvi na slikici je v BC 239EUR, na enakupi pa 217EUR (sicer kot izgleda ga imajo samo v zeleni barvi, meni se bolj dopade oranžna)
- drugi na slikici pa je v BC 199EUR, na enakupi pa 206EUR, pa še v Pikapolonici ga imajo, sam ne vem kakšna je cena

Je pa v kompletu voziček in lupinica ter prevleka za noge

Midva gledava malo cenejše vozičke, ker se nama zdi neumno dat ogromno vsoto za voziček, če ga lahko dobiš malo drugačnega (pa ne slabšega!) za nižjo ceno.
Pa še drugi stroški tud ne bodo zanemarljivi!

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
8.4.2008 12:32:10   
jana84
*talcy* pol sva pa kar približno enako noseči. Kdaj maš rok? Kdaj maš pa naslednji pregled pri dr.Kodričevi?
Jaz sem noseča recimo user posted image  13t+5d pa mam rok 6.10. Je bil pa na zadnjem pregledu naš user posted image  velik 6,8cm. In kot sem verjetno že napisala, približno toliko (6,1cm) je imel obseg trebuščka...Zanimivo user posted image .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
8.4.2008 12:33:14   
vianne
jana_k se strinjam glede cene in vozičkov. Naš je malo dražji. Cena ki sem jo napisala je za vse tri stvari kot sem pripopala slikce. Bi pa skušala dobiti lanski model, ki pride ponavadi cenejši... bomo še videli.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
8.4.2008 12:38:04   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

no, da še jaz sporočim ceno vozičkov.
- prvi na slikici je v BC 239EUR, na enakupi pa 217EUR (sicer kot izgleda ga imajo samo v zeleni barvi, meni se bolj dopade oranžna)
- drugi na slikici pa je v BC 199EUR, na enakupi pa 206EUR, pa še v Pikapolonici ga imajo, sam ne vem kakšna je cena

Je pa v kompletu voziček in lupinica ter prevleka za noge

Midva gledava malo cenejše vozičke, ker se nama zdi neumno dat ogromno vsoto za voziček, če ga lahko dobiš malo drugačnega (pa ne slabšega!) za nižjo ceno.
Pa še drugi stroški tud ne bodo zanemarljivi!

A samo toliko je, teli so pa potem še za moj žep.  user posted image A če daš lupinico ven potem lahko tudi uporabljaš voziček? Ali mora biti lupinica skoz noter?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
8.4.2008 12:38:16   
*talcy*
jana_k...danes sem v 13t...rok imam en dan prej torej 14.10.ma naj na seznamu kar ostane tako ko je ker so mi ga že 3 spreminjali.... drugač pregled imam v petek ... ti? ma men ni zmerila trebušček sam glavico ki je merila nekje 2 cmuser posted image .. pa kako je to lepo k vemo da neki raste tam notr v tebiuser posted image user posted image user posted image
jaz sem čist paf od veselja nouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
8.4.2008 12:44:16   
jolly123
No sem šele zdaj vidla jana_k da so ti vozički za starost od 6 meseca naprej. Ja kaj pa naj do takrat delam madona? 

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
8.4.2008 12:44:53   
jana84
Jaz mam pregled KOMAJ 29. aprila. Je še dolgo do takrat! Hm, meni pa glavice ni merila, je merila trebušček. Mogoče mu jo bo naslednjič. Talcy mogoče bova pa skupaj v porodnišnici, kaj veš user posted image user posted image user posted image

Glede vozičkov: V osnovi je voziček, nanj pa natakneš lupinico, Torej, se lahko seveda uporablja voziček brez lupinice. Lupinico brez vozička pa ne.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
8.4.2008 12:47:11   
jana84
Jolly, mislim, da je tisto mal čudno napisano.

Ker ga je ravno takega svakinja kupila in je čist vredu, tud do 6 mesecev. Mi bomo imeli zraven še torbo (mehko košaro od PP-sposojeno), tako da ga bomo lahko še čisto majhnega noter spravili.
ne vem zakaj naj bi bil kao samo od 6 mesecev dalje?! Mal čudno je vse skupaj! K naslonjalo mislim, da se čist poleže, tako da ni panike!

Zdej pa moram šibat pico delat za kosilo....Mljask user posted image

< Sporočilo je popravil jana_k -- 8.4.2008 12:48:27 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
8.4.2008 12:47:59   
*talcy*
... ja ti neč se ne ve ... mogoče pa res ... bomo skupi mogoče dihale user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
8.4.2008 12:54:55   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

Glede vozičkov: V osnovi je voziček, nanj pa natakneš lupinico, Torej, se lahko seveda uporablja voziček brez lupinice. Lupinico brez vozička pa ne.

Aha a potem ne morem lupinice recimo montirat v avto? Sem čisti začetnik na tem pordočju pa se mi niti sanja ne, kako te stvari v živo izgledajo...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
8.4.2008 13:14:22   
janja 27
ojla !

čestitke za dobro odpravljene preglede in da je vse ok user posted image user posted image user posted image

jaz pa sem danes šla k zobozdravniku k me je ponoči zob tolk bolel in se mi majal tako da mi ga je zdrla in evo zgubila prvi zob user posted image user posted image , sicer je 5 in ni nič skoraj videt ampak občutek je pa user posted image user posted image , še sama ne morem verjet da sem zbrala tolk poguma da sem šla k se zobarja bojim , rajš grem rodit user posted image user posted image

drugač pa tukaj pada dež in je prov turobno, moj predragi user posted image  pa se je odloču da bo danes zložu omaro v dnevni sobi -  k sva že januarja kupla novo - tko da sem staro zdej spraznila in imam polno jedilnico stvari...še študiram kam bom pol dala k tanova omara je mal bolj moderna pa nima tolk polic..tko da bom popoldan zaposlena..pa verjetno se bo zavleklo še v jutri dopoldan ker pride moj komaj ob 15 h s šihta pol preden pojemo...
se oglasim kaj proti večeru da dodam kdo ima jutri pregled
pozdravček

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
8.4.2008 13:22:19   
jana84
jolly zakaj se pa potem ne bi dalo lupinice montirat v avto.
lupinico namreč lahko montiraš v avto na dva oziroma tri načine.
- prvi je ta, da samo lupinico pritrdiš v avto z varnostnim pasom na zadnji sedež (na vsaki lupinici mislim  da pride narisano ali vsaj zraven navodila kako). Sicer je potrebno vsakič ko lupinico vzameš ven ta postopek privezovanja ponoviti, vendar baje da ko se enkrat navadiš, gre zelooo hitro
- drugi je da v avto pritrdiš podlago (Bazo) z varnostnim pasom, ravno tako na zadnji sedež. Na to podlago potem enostavno "klikneš" lupinico in za ven pa pritisnež neki gumb da se zapiralo sprosti. Torej malo bolj enostavno ker ni potrebno vsakič znova lupinice vezati z pasom.
- tretja je pa pritrditev z Iso-fix nastavkom, ki ga ravno tako pritrdiš s pomočjo pasa ter neke posebne konzole, ki pride skupaj z nastavkom. Na ta nastavek nato pritrdiš ravno tako s "klikom" lupinico. In ravno tako ven.

Druga dva načina sta seveda bolj enostavna in praktična, vendar ne podpirajo vse lupinice iso-fix nastavkov in nimajo vse lupinice posebnih "baz" ali podlag za v avto.
Ta, ki je pri tem vozičku mislim, da nima ne enega in ne drugega. Tako da se mora človek malo pomatrat vsakič ko jemlje lupinico ven z avta. Sam se zelo hitro navadi. Še jaz sem edinič ko sem nečakinjo z lupinico peljala v avtu, sama pogruntala kako se priveže lupinico...Ni ne vem kakšna znanost!

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.