nana35
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana Izsiljevanje z jokom: Nisem še slišala da bi otrok do 6 meseca z jokom izsiljeval. V vsakem primeru izraža svoje fizične potrebe in ne vsiljuje svoje volje. Približno tako kot da bi te nekdo, ko bi jamrala da moraš na WC, ali pa da si žejna rekel da izsiljuješ in bi zahteval, da počakaš še pol ure. Dokazano je namreč, da so kasneje otroci, katerih se starši v najzdodnejšem obdobju ne odzivajo na njihove potrebe (potreba po bližini, lakota, razdraženost), bolj jokavi in večkrat jokajo brezveze. Menim, da bosta imela za strogost še dovolj časa. Otrok te je namreč 9 mesecev 24 ur na dan, vsako minuto čutil. Obdajala si ga s svojim telesom, čutil je tvoj utrip srca, se grel s tvojo toploto, vedno si ga brezhibno nahranila, nikoli ni imel krčev, vedno je bil s teboj, bila si super mama. Sedaj pa lahko le z jokom pove, da si te želi in da bi rad, da mu je tako lepo, kot mu je bilo v času ko je bil s tabo nerazdružljivo povezan. Crkljajta se veliko, crkljajta se čim več in predvsem zaupaj vase in v to, da z nežnostjo otroka ne razvajaš ampak da mu daješ občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti, ki bodo zanj tudi osnovna čutenja do zunanjega sveta. Tako namreč kakor se boš ti vedla do njega, tak bo njegov odnos do sveta. Če ga boš ti ljubila, se bo čutil ljubljeno in sprejeto ter bo dojemal da ima tudi ostali svet do njega tak odnos. Čutil se bo sprejeto. To mi je všeč,kar si napisala,to pomeni,da nisem slaba mama... Tudi jaz nič zase ne kupujem,sem se odločila,da bom,ko bom shujšala,kot bi rada.Zato pa kupujem za mojega otročka.Bili pa smo že na sprehodu,pa je potem malo začelo pihati,ampak nismo obupali,tako da sva se kar sprehodila.Pa bomo lepše spali. Nastavkov ne uporabljam,sicer me bradavice včasih bolijo,ampak imam vedno blazinice v modrcu,tako modrc ne draži po bradavici in je ok.Ko začne Klemen jesti me malo zaboli,ampak stisnem zobe,potem je vredu.Imam sicer nastavke za bradavice doma,ampak jih nisem poskusila uporabiti.Nekako gre. katee,nekoč sem bila tudi jaz obsedena s kupovanjem preko kataloga, ampak to zato,ker sem živela v takem kraju v Nemčiji kjer je bilo par trgovin,pa ni bilo druge izbire,potem pa se nekako navadiš. Srečnica,da imaš raven trebuh,kje je še moj... ,ah bo že . vaney,Klemen ima dudo,ampak je ne mara vedno,samo včasih preden zaspi,večinoma pa zaspi brez dude,saj ponavadi zaspi že kje drugje in ne v kinderpetu. limma,ja včasih pijem Donat,pa ni več tako dober kot je bil,nekaj so se pokvarili tam pri Radenski,tako da mislim,da se bo to nehalo in da ga bom pila le,če bom kdaj zaprta. Jaz jem samo banane,pa nevem spet se je nekaj pomešalo pri meni,prej jih pa sploh nisem marala.V bolnici smo dobili pri kosilu mandarine?? pa smo tudi bile vse mamice. Če imaš toliko mleka kot praviš pa pridi še mojega Klemena kaj podojit,da ne bo treba dodajat... Pa pohiti z albumom,smo že vse radovedne,kajne??!! Jaz grem dopoldan ven kar brez zajtrka,da ujamem lepo vreme in da Klemen spančka,da ne bo lačen...pa grem kar v trgovino po dva sendviča,ker sem lačna kot volk. baby,ti bi pa rada kar na Prešernov dan šla rodit,kajne??Se mi pa že smiliš in to čisto resno. Katrin,lušna slikica!! Se vidimo še kaj danes.