|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2oo8
4.2.2008 16:26:21   
nana35
mala pikica,če je že država tako nepravična,kar ti dam seveda prav,ti bom jaz podarila,če seveda uporabljaš Aptamil 1 ,eno škatlo,ker imam še 3 recepte,nisem še dvignila vseh,samo eno škatlo in ko boš kaj hodila v Mb ali pa tvoj dragi ali nekdo pač,mi sporoči in se bova zmenili.
Meni itak hodi preveč ta hrana,ker samo dodajam,marca bom pa spet dobila nove recepte.

Če želiš,mi napiši.Je pa 900g Aptamil.

martinca,sem napisala,je za izpolnit ime in priimek,pa naslov in e mail.Piše gor trgovina Ariel in je velik ca.5x7 cm.In moraš ga imeti ali pa si ga vrgla stranuser posted image . Ne vem.Poglej še 1x.Joj,slikice boš dobila,obljubim,kmalu.Danes ima Klemen črvični dan,tako da če mi bo uspelo kasneje...ga imam na rokah ves čas,tudi zdaj.Ne vem,kaj sem ti že govorila v P za Wc,malo mi namigni...user posted image

Evo,Sani tudi ve za kuponček.

Se danes še oglasim!

:))

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 876
4.2.2008 17:23:31   
limma

Samo na hitro, da se malo javim, ker Neži spi ..

Danes je prišla babica in smo jo stehtali in je že nazaj na svoji porodni teži user posted image na obrok je pojedla 70 in pridobiva po 20,25 g na dan, kar je baje super user posted image Ponoči smo imeli belo noč, od 22h do 8.30 je spala samo 5 ur user posted image Vmes sva se trikrat previli, ker se je pokakala (se prav sliši) in jo blazno motijo pokakane pleničke, takoj začne jokat... saj vem, da se ponoči ne previja, ampak.. kaj pa naj? kam mi svetujete, mamice? ve previjate ponoči?
pa še to - če se ponoči vaši user posted image jokajo, jih vzamete in posteljice in nosite ali jih skušate pomiriti v posteljici, npr. z dudo? Jaz probam z dudo, ampak ni vedno uspešno (ker jo izpljune iz ust ali ji ne paše) in ko začee zelo jokat, se nosiva.. krčkov, mislim, da nima... ampak si najbrž želi malo stiskanja....

Moja leva bradavica je zaenkrat v redu, desna pa bolj boga .. uporabljam lanolin multi mam in je super user posted image

Klepetka in Lana - držim pesto za vaju! user posted image

Vsem sončkom pa vse najboljše za 1. mini RD! user posted image

Mirno nočko vsem.

ps - v mojem avatarju nobena ni opzaila fotke naše Neže user posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 877
4.2.2008 17:26:36   
Lusa
Tako pa sem vas končno uspela prebrat.V soboto zvečer je rajanje uspelo ,bile sve drugeuser posted image ,zjutraj sta me ati in luša pustila spat ,tako ,da sem bila spočita cel dan.Včeraj zvečer je pa Daša spet potegnila s spanjem in to od 18ure in vse do 2ure in potem smo bili kakšni dve uri pokonci in nato spet spanje do 10ure.Sem pa imela probleme z Lušo ,ki tako kašlja ,da je parkrat vse pobruhala.Pa še sama sem bila do 22ure ,ker je ati delal v maminem bifeju ,ker je tašča v bolnici.Potem je le prišel in si jo je odnesel k sebi.

mml-lepega fantiča držiš v rokciuser posted image ijn dobrodošla doma!

mala pikica-sem se kar znorela ,po pravici povedano ,se nisem spomnila na vas ,da bi še zaplesala kakšen plesuser posted image itak več ne bi morala ,ker sem bila total izčrpana .Ta moja prijateljica pa še bolj ,čeprav ima doma starejšega dojenčka oktobrčka.

Koala-čestitkeuser posted image user posted image user posted image

vaney-sem user posted image  ,ko sem prebrala tvojo zgodbo ,ker moji spomini na Ajšo so še zelo živi.

klepetka-mislim na vaju z Lanouser posted image
enomesečniki-vse naj najuser posted image

limma-seveda sem opazila vajino lepotičko!Samo jaz vas tako na hitro berem ,ker vedno imam doma kaj za delat.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 878
4.2.2008 17:30:01   
ljubljana
Res je lepa tale vaša nežika, kot prava Princeska!!
In sploh so teli naši januarčki zakon!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 879
4.2.2008 17:49:38   
martinca
tam pri cerkvi je bila ona diskoteka, a ne? arhitektu hodima v center. tam ko je neka trgovina pa  gostilna spodaj, na vrhu pa je ene par pisarn pa mislim da je knjižnica na koncu. vem da je ta stavba nasproti občine čez cesto.

nana, hvala za slike. te pokličem kaj na domačega, te pa še prej zvrcnem na mobi.
limma, jaz sem že opazila sliko Neže pa sem misla da že maš mogoče album naret pa da maš njene slike noter pa mi piše ko kliknem gor na tvoj album da moram bit prijavljena. tak da sklepam da ti  še verjetno nimaš albuma naretega.user posted image lepa je tvoja pupika. zgleda na tej sliki da se ravno pri nekomu carta.
glede previjanja-midva se ponoči ne previjava. se nazadnje od 22-22.30 previjeva in najeva potem pa mi nekje do 3.30-4 spi. pol spet jeva in zaspi nazaj do 7-8. pa se šele takrat previjeva. pa se mi nič ne dere. je pa danes se zbudil ob petih šele prvič in se je prebedel, je imel take velike okice ko čukecuser posted image , ampak je potem nazaj zaspal po nekaj poskusih dajajnje dudike v usta. midva ga ponoči ne nosiva okrog, mu že duda zadostuje in se pomiri. ko pe je že huda sila, to je ponavadi zjutraj, te pa ga vzameva  k sebi v posteljo in se cartamo. tak ponavadi mi naredimo. sicer pa se user posted image zelo razlikujejo medseboj. upam da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 880
4.2.2008 17:52:18   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: limma

kam mi svetujete, mamice? ve previjate ponoči?

Jaz mojega Žan Luko vsako noč previjem, najprej ob 3h, nato še ob 6-7h. Če ga ne previjem, je zjutraj čisto moker. Ga raje ob 3h previjem, ga vsaj zebe ne.
Joka se ponoči samo ko je lačen oz. sploh ne joka, ampak se rahlo pritožuje, ko pa je sit, lepo nazaj zaspi v svoji zibeljki. Če se pa še kaj pritožuje, mu dam pa kapljico sladkih kapljic na dudo in zaspi.
In seveda smo opazile slikico!!! Prava lepotička je Neža. itak so vsi otročki najlepši!!!

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 881
4.2.2008 18:08:04   
ursulina
pozdravljene!

ja, kakšne lepotice in lepotce imamo, januarčice user posted image

ponoči jaz ponavadi kar previjem, če se mi zdi, da je plenica hudo polna ali če mi noče zaspati, ker vem, da ga moti. se mi zdi malo huda, da se ne bi previl 8 ur....

moram se pohvaliti, po mojih problemih glede dojenja na eno uro, kar se je zdaj po 4-5ih dneh hvala bogu nehalo in smo spet na 1,5-3 ure, je bila danes pri nas patronažna in je Lenarta stehtala - težki smo že 4170 g!!! Najnižja teža iz P pa je bila 3110... če to ni lepo user posted image  tako, da, jedel je veliko in se lepo zredil, jaz pa sem nenaspana... gre skupaj user posted image

klepetka in lana, držimo pesti za vaju!!!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 882
4.2.2008 18:12:51   
klaja
Martinca, vem kje misliš, nisem pa vedela da je kaki arhitekt tam.  Diskoteka pa je bila pri cerkvi ja, škoda da je ni več!

Jaz Hano vedno previjem, saj jo tudi ful moti, če ima mokro plenico.

Potolažim pa jo z božanjem po ličkih, če pa ni uspeha, pa jo tudi nosim. Dude pa ne uporabljama, vsaj zaenkrat še ne.

Slikice v albumih in avatarju pa takoj opazim. Sicer pa so tako ali tako vsi pravi sončki!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 883
4.2.2008 18:16:00   
Lunca1
Limma zdaj vidim tvoj avater. Luštna Neža. user posted image

Kar se previjanje tiče, ga midva previjava, če imava občutek, da se je zelo pokakal in mu bo prišlo ven, drugače pa ne. Pri nas pa dude nima najraje, jo bolj ven pluva, kot ne.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 884
4.2.2008 18:18:15   
nana35
Ursulina,jaz ponoči previjam,sem ga tudi v porodnišnici,pa sestre so ga tudi vedno ponoči previle.In moram reči,da je skoraj vedno pokakan,če ne to pa polulan sigurno.Klemen sicer ponoči ne joka,razen ko se zbudi če je lačen,potem se nekaj oglaša in ga vzamem ven,ga nahranim,podojim,podreva kupček,potem ga še malo držim pri sebi,da se mu hrana poleže,potem ga grem previt.Če pa joka,pa mu dam seveda dudicol,zato jo ima.Pa tudi k sebi v posteljo ga vzamem,če sem zelo utrujena in vem da mu paše...zato pa ga imam,da mu ustrežem,ker ga imam rada...Pa na dudico mu dam včasih sab simplex ali kuminov sirup,da ga pomiri in potem zaspančka.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 885
4.2.2008 19:46:03   
mala pikica
nana hvala za ponujeno mleko user posted image ampak se na srečo z Gašperjem še vedno samo dojiva. JAz sem se tako na splošno jezila, se mi res ne zdi pravično, da že pri teh najmajčkenih delajo razlike. Res pa me zanima, kako jim to znese tam, kjer so res finančne težave. Hvala še enkrat!!! Ko bom pa kaj v Mb, pa ti vseeno sporočim, če ne druga za kakšno kavico user posted image Sicer pa o tem že tako nekaj časa govorimo.

previjanje ponoči... če slišim, da se pokakak (takrat potem tudi na veliko voham user posted image ) potem ga previjem, sicer pa ne. Previjava se zvečer med 8.in 9. potem pa ponavadi zjutraj okrog petih.

katee kaj si hotela reči, da ste v lj tudi dobile paket s kakšnimi kupončki ali samo reklame kot na ptuju?

jokanje ponoči... na srečo ga ni veliko, če je, ga vsekakor poskušam pomiriti, najprej z dudo, potem pa s stiskanjem v veliiiki postelji user posted image

Imam pa druge probleme ponoči in to sama s sabo user posted image Meni se vsako noč zgodi, da zraven dojenja zaspim. Včasih se zbudim čez pol ure, včasih pa tudi čez tri ure user posted image In potem je na vrsti seveda že spet dojenje. Ne morem vam povedat, kako sem jezna nase. Ampak enostavno me zmanjka. Gašper se seveda ne pritožuje, ampak jaz nimam čisto nič od takšnega spanja. Pa še luč celo noč gori zraven. Kaj se vam tudi to dogaja?

limma tudi jaz sem opazila Nežiko, je pa res, da vedno ne pokomentiram vsega user posted image   Je pa prav luškana user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 886
4.2.2008 20:36:22   
vaney
se opravičujem, ker motim, saj bom kmalu tudi kaj več napisala.... na hitro imam eno vprašanje- a se izčrpano mleko lahko zamrzne in uporabi kasneje ali ga je treba vrečt stran? saj vem, da je neumno vprašanje, ampak res ne vem. zdajle sem si ga prvič izčrpala 100ml in ne vem, kam z njim...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Neposredna povezava do sporočila: 887
4.2.2008 20:51:39   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: limma
kaj mi svetujete, mamice? ve previjate ponoči?
pa še to - če se ponoči vaši user posted image jokajo, jih vzamete in posteljice in nosite ali jih skušate pomiriti v posteljici, npr. z dudo? 

Načeloma ponoči ne previjam, razen, če se res pokaka med dojenjem - včasih.

K sreči se naš Anže še ni zbudil z jokom ponoči. Če bi se, bi ga podojila ali nosila in poskušala pomiriti. Dude nimamo user posted image

lp in srečno,
katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 888
4.2.2008 20:54:58   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
se opravičujem, ker motim, saj bom kmalu tudi kaj več napisala.... na hitro imam eno vprašanje- a se izčrpano mleko lahko zamrzne in uporabi kasneje ali ga je treba vrečt stran? saj vem, da je neumno vprašanje, ampak res ne vem. zdajle sem si ga prvič izčrpala 100ml in ne vem, kam z njim...

Lahko zmrzneš user posted image
Ko pa ga boš enkrat odtajala, ga ne smeš nazaj zmrznit.

In ne, ni neumno vprašanje user posted image

lp, katrin 

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 889
4.2.2008 20:56:20   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica

katee kaj si hotela reči, da ste v lj tudi dobile paket s kakšnimi kupončki ali samo reklame kot na ptuju?

Ko smo zapuščale P, so nas sestre oz. babce že v sobi opozorile, naj se oglasimo na informacijah, kjer nas čaka paket za dojenčka. Paket pa je bila roza-modra škatla, v kateri je bilo: plenička, kuponček za flaško, kuponček za DM za blazinice za dojenje, nekaj reklam, šamponček, CD, ...pa ne vem točno kaj še. In to so dobile vse porodnice ko so odšle domov.

Neposredna povezava do sporočila: 890
4.2.2008 20:57:20   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

V hladilniku ga imaš lahko 24 ur, lahko ga pa zmrzniš in ga najkasneje v treh mesecih porabiš.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 891
4.2.2008 21:01:42   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Imam pa druge probleme ponoči in to sama s sabo user posted image Meni se vsako noč zgodi, da zraven dojenja zaspim.  

Ah, mala pikica, ne sekiraj se. Kaj bi se jezila ...
Tudi jaz velikokrat zaspim med dojenjem ponoči user posted image
Mene včasih Kaja ponoči večkrat zbudi kot pa Anže in kolikokrat potem spim tako, da imam na vsaki strani enega user posted image

Nočka, katrin

Neposredna povezava do sporočila: 892
4.2.2008 21:03:21   
ljubljana
Jaz sem dobila še eno informacijo, da mleko ki ga zamrzneš in potem spet odmrzneš ob vretju porjavi (ne pomeni, da je pokbvarjeno ampak spremeni barvo če ga prevrež (razkuževanje...) Nisem pa še v živo tega sprobala, ker imam vedno mleka na knap. 

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 893
4.2.2008 21:07:56   
nana35
mala pikica,prav,velja za kavico!Res je grdo,da je tako,a kaj hočemo naredit.To gre iz občinskega proračuna in vsaka občina ima na razpolago različne vsote denarja namenjene temu.Pa tudi v našem paketu je bil kuponček za blazinice iz DM-a(sem pozabila),pa mini kremica za ritko od Niveje,malo olje za telo od DM-a...izgleda da imajo v Lj iste škatle kot v Mb.Reklame pa so bile tudi zraven,tudi iz Zavarovalnice in potem te gnjavijo 100 na uro...user posted image ker izpolniš nek list,ko paket prejmeš,tako da imajo vse podatke in tel.št.V modri torbici od Johnsons-a pa je bilo res več reklam,pa en reklamni šamponček,nič druga.
Kar pa se tiče dojenja in spanja,sva na istem,tudi jaz zaspim zraven in pogledam na uro,pa mine dobra ura ali dve.Tako tudi Klemen spančka zraven,jaz pa ne vem koliko je pojedel ali kako dolgo je spal.user posted image

limma,seveda sem opazila tvojo Nežo,takoj!Prav lepa punčka je.Opazim vse otročke na slikah oz.avatarjih.

Neposredna povezava do sporočila: 894
4.2.2008 21:09:24   
Alfabeta
Čer!!!

Najprej hvala za vse čestitke. Sem se prišla samo malo pohvalit, da sva doma z user posted image  Ajdo. Danes sva prišli in sva o.k.
Porodno zgodbo pa javim ko bom uspela spisati.

LP Alfabeta

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 895
4.2.2008 21:34:31   
mala pikica
alfabeta dobrodošli z Ajdo na starševskem klepetanju. Pa hvala za luškano slikico od Ajde, še nisem utegnila poslat sms nazaj, pa se kar tukaj zahvaljujem user posted image

mleko se lahko zamrzne, potem pa se mora samo odtajat, pa najboljše ga je greti kar v flaški, flaško pa v vodi.

vaney pa nikakor nas ne motiš, saj si ja naša!!! Pa logično, da imamo vse na začetku en kup vprašanj, pa četudi se komu zdijo bedasta. Ti kar vprašaj, zato pa smo tukaj, da si pomagamo.

Zdaj pa gremo v pančkovo deželo... Čimbolj mirno in 'naspano' noč vsem! Nočko user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 896
4.2.2008 21:46:09   
klepetka
živjo

punce moje , midve sva doma.user posted image Hvala ,hvala ,hvala,hvala vam za  dobre želje in da ste mislile na naju z Lano.Očitno je pomagalouser posted image .Pa da vam napišem ,zakaj sem v enem vikendu postala siva i n da ne napišem da mi ej teh nekaj dni  skrajšalo za sigurno 5 let življenjauser posted image user posted image .

V sredo sem opazila ,da je Lana pod noskom malo modra.Temu nisem posvečala preveč pozornosti ,sem pa opazovala.In ko še v petek(ravno na njen prvi mesec) ni zginilo,sem šla z njo  kpediatru.TA nam je rekel ,da nekaj je na tem  in okol tega ,da pa misli da nič resnega (sumil je na morebitno srčno napakouser posted image user posted image ),amap k  da naj greava na PeK,da jo pregledajo še tam.Verjetno vam  ne rabim pisat ,kak osem se počutila.Prideva tja ,tam naredijo vse možne preiskave ,UZ trebuha ,glave ,vzeli kri , vodo ,blato,posneli dihanje,.....Edino UZ srčka so pustili za danes.Kardiologa kot zakleto ni bilo nikjer ,tako da smo dobili izvide šele okol treh.No ,tud tega smo dočakali,in na srečo je vse ok,srček je vredu.

So pa potrdili refluks ,ker kot sem verjetno že kdaj napisala ,da Lana kar poliva .Ampak ni  to nič hujšega ,že zdaj je bojše kar smo vzdignili ležišče.Druga terapija ni potrebna.Sicer imava 12.2.š e en pregled ,ki bo pokazal kakšna oblika refluksa je .Ni pa to hvalabogu nič nevarnega (smo ga že vajeni ,ker ga je imela Maruša tud).

hvala vsem še enkrat ,zlate ste.Zdaj vas grem pa za nazaj prebrat,napisala danes ne bom nič (bom jutri),ekr imam eno goro cunj za oprat in zlikat .So bili pridni čez vikend in so pridno mazali cunje ,tile moji trijeuser posted image .

čau

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 897
4.2.2008 21:54:09   
klepetka
aja ,pozabila.Tako bomo  v primeru dodajanja mogli iti na mleko AR .Imam na rezervi že novalac AR ,tako da  mi je ostalo mislim da 5 vrečkic(tisti tamalih )aptamila ,navadnega,ki sem ga imela na zalogi v primeru če bi mlekarne začele štrajkatuser posted image .KEr vem, da ene dajete navadni aptamil otročkom , mi lahko katera javi naslov na ZS ,da ji  ga pošljem ,ker jaz zdaj res nimam kaj z njim.

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 898
4.2.2008 22:13:49   
martinca
mala pikica, jaz s tem nimam problemov da bi poleg Patrika zaspala. ker se midva sede dojiva. te pa se 10 minut intenzivno dojiva, kupčeka podereva, če gauser posted image , pol pa še naprej jeva ene 10-15 minut. pol mi pa že tak zaspi nazaj na rokah in da ga dam nazaj v posteljco spat. pa še pol malo mrcka v spanju pol pa uthne in zaspi trdno.
nana, kaj počnete v petek? se boste kam odpravili? ker če bi se mi malo na obisk najavili. sporoči še kako in kaj.
nočko vsem

Neposredna povezava do sporočila: 899
4.2.2008 22:17:36   
martinca
klepetka, super da je z Lano vse v najlepšem redu. zgleda da so naše pestke res pomagale.

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

SPANJE
riba5

KDAJ GRE SPAT VAŠ DOJENČEK

19.00 (24%)

20.00 (38%)

21.00 (22%)

22.00 (8%)

KASNEJE (5%)

PREJ (2%)

Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!