klepetka
|
evo ,še tukaj kopiram mojo porodno zgodbo oj zdajle imam malo časa ,ker dekletce spi ,pa bom probala napisat porodno zgodbo ,ki pa obljubim da bo krajša kot sam porod. Kot sem vam že par dni pred silvestrovim jamrala ,da imam skoraj neznosne bolečine v sp.delu trebuha ,da se je dete ce umirilo ,pa čeprav je brcnil o 10 x na dan,tiščanje navzdol in lažni popadki pa so bil iitak prisotni vsakodnevno. No ,in 31. se m iodpravimo ,cela familja ,v Ljubljano z namenom ,da jaz super opravim pregled ,potem gremo še na zadnji lansk i šoping ,zvečer pa na silvestrovanje k svaku. Zato razen materinske knj. nisem vzela sabo ničesar.Pridem jaz okoli 13.30 vP,tam me ena "prijazna"sestra ,vsega naveličana,skoraj nadere ,da kaj hodim ,če otrok brcne 10 x na da.Lep o ji povem ,da ni samo umiritev otroka vzrok ,da sem preventivnno prišla,amapk ona vztraja svoje .Potem me je hotela na vsak način prepričat ,da imamo nadomestnega G v Ribnici (moja G je bila takrat odsotna).In nakar m i prijavi še ,da kdo bo plačal račun za moj obisk ,če ga P izstavi.Meni je pritisk počasi že rasel ,ker sem j o imela resnično poln kufer ,ko je tam nažirala.Povedala sem ji na lep način enih par sočnih .Lepo sem ji odgovorila ,da mene gladko malo briga ,kdo bo plačal račun,zase vem da ga ne bom.Ona je res mislila ,da sem iz dolgčasa prišla gledat 50 km daleč v P na uro. To se je dogajalo ves čas ,kar sem ležala na ctg-ju.No ,ko je bil ctg opravljen ,me zdravnica vpraša če ne čutim popadkov.Pa ji pravi m da razen lažnih ničesar.Me pregleda vag. in pravi;ja gospa viste pa direkt za v porodno,plodovnica umazana ,MU sicer še precej debelo ,amapk odprta 5 cm..JAz debelo zazijam ,da kako v porodno,ko pa moram še v trgovino.Ona se mi pa samo smeji ,pravi da sem vidno presenečena. In tako me sprejmejo.Pokličem moža ,da naj odpelje otroka domov i n naj počasi pride nazaj ,ker moram v porodno.Tudi on ni dojel. Grem na klistir ,točno ob 16 mi predrejo mehur in takoj dobim svoje popadke ,sicer zelo blage ,ampak so bili.ZAme je bila zadolžena babica Jasna Žagar ,zanjo nimam nobene žal besede ,resnično.Tako si jo sam o želiš lahko.Smo se pa še hecal ,pravi ida naj noge tiščim skupaj ,da bom opolnoči taprva.Pa ji pravim,,da samo tega ne da bom pa še 8 ur tukaj.In pravi da b o res prej.,ker da bi blo res malo dolgo. Porod je lepo napredoval počasi ,amapk je šlo naprej brez bolečin ,razen malo šraufanja.Babica pravi ,da m i lahko doda umetne popadke ,da bo sicer bolj bolelo in bo prej fertik,al pa da vse skupaj traja malo dlje s svojimi popadki in dokaj neboleče zaenkrat.Itak da sem se takoj odločila za drugo varianto.Malo dlje sem si jaz predstavljala vse skupaj ene 3,4 ure ,tako da sem rekla ,da do 20 bom pa jaz že rešenea.In tako se je vse skupaj vleklo počasi ,amapk zanesljivo.OB 21 je babica Jasna zaključila šiht in prav bala sem se da ne dobim kakšne babice ,ki mi bo našopala umetne na vso moč.Prevzame me babica Jožica ,to je bil pa tadrugi angel ,resnično.Okoli 23 sem poslala Katee še sms ,da nisem še rodila ,potem veste ,da n i moglo bit prehudo.No ,po 23 so se pa že začeli malo bolj močni popadki ,katere sem predihava z masko.In 5 min pred polnočjo pa se žzačnejo obalčit in pripravljat piosteljo.Pa jih vprašam zakaj pa to ,če bo že(po 8 -ih urah) .One men i da sem odprat 10 cm ,da zdaj pa bo.ob polnoči je bila zunaj glava ,še enkart sem pritisnila in Lana je bila min čez polnoč na mojem trebuhu. Me je pa tale iztis tak o bolel ,da vam ne morem povedati.To sem pa mislila,da tisti hip ne bom prenesla.KEr pri prvih dveh porodih je bilo pa obratno,so me pa popadki tako boleli ,iztis pa nič.Jaz sploh nise m dojela,da smo prvi rodil i v lj.P,ker m i je bilo resnično vseeno. Potem pa pridej o s šampanjcem,nalijejo njim in možu ,men i pa privoščijo vodo.Potem je sledilo še šivanje ,ki pa me je tudi tako zelo bolelo da sem zvezde štela zraven.Dali so mi masko in je bilo za zdržat. V glavnem ,zelo lepa izkušnja ,tak porod privoščim vsaki. Nadaljnje bivanje v P pa pravi msam oto;hura za praznike,ker po praznikih so nas že ob 7 vrgli iz postelje ,prva dva dn iso pa nas pustil ipri miru do pol devetih.