|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
6.2.2008 20:02:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursalara)
  Neposredna povezava do sporočila: 1001
   RE: Sončki januarčic 2oo8
6.2.2008 20:39:22   
ursulina
martinca, ti tudi dojiš z nastavki. pa misliš prenehat? se namreč priporoča, da se sčasoma preneha...

jaz sem nekaj poskušala, ampak malis ploh ne zagrabi... in obupam in dam gor plastiko... pol pa spet gre...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
6.2.2008 20:42:40   
nana35
Lunca1,moj K.pa kaka non stop po Aptamilu,vsakič ima pokakano pleničko,le redko da nima.Do zdaj 3x ni imel.Hvala bogu.Že ti majhni otročki so si tako različni,kajne?

Sunny,čestitke tvoji sončici za 1.mesec.user posted image

klepetka,tvoja Lana je pa že velika punca!!Res je dosti zrasla,moram priznat,no ne vem koliko je bila pri rojstvu,ker mi ni za na seznam it pogledat! Pa sploh nisem opazila da si napisala 4880kg,user posted image user posted image ,zdaj ko sem prebrala popravek,sem se pa prav nasmejala.user posted image

vaney,tudi Klemen se rad vozi v vozičku zunaj,pa z avtom in nosi se rad...Ko gremo na sprehod ves čas spi in ga niti slučajno nič ne črviči.

katee,ja saj tebi ne preostane druga kot da ti pošljejo kapljice domov,drugače pa v Avstriji stanejo 4,10 evrov.Pa saj ni pomembno,glavno da pomagajo in da so boljše kot te naše,pa da ni črvekov,pa je tudi vseeno,koliko stane.Toliko pa spet ni.

Zdaj sem pa hitreje gotova,vidim da imamo dopoldan več časa za pisanje,kot popoldan.
Lepo noč vsem skupaj in dobro spite!Pocartajte svoje user posted image  ,večje otročke in svoje možeke.

:))

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
6.2.2008 21:49:42   
Lunca1
Martinca refluks pomeni, da se hrana vrača iz želodčka v usta. Taki otroci morajo ponavadi imeti dvignjeno vzglavje v postelji oz. tudi na previjalni, v vozičku. Vsaj tako je bilo pri eni moji prijateljici. Moja nečakinja je imela pa refluks sečil, tukaj pa se urin vrača v ledvice.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
6.2.2008 22:17:50   
mala pikica
ursulina, martinca vidim, da dojita z nastavki. Jaz Gašperja tudi dojim z nastavki, ampak smao občasno. Včasih imam dojke tako polne, da nikakor ne more zagrabiti, takrat dam nastavek gor, čez nekaj minut pa ga vzamem dol. Ko pa bradavice bolijo, pa stisnem zobe, koliko se da. Čepa je res hudo, pa dam tudi nastavek gor.

Zdaj pa gremo v pančkovo deželo user posted image Nočka vsem user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
6.2.2008 22:26:01   
sani1
No se še malo oglasim...
Imamo probleme z zaprtjem. Manja ni kakala že tri dni. Upam,da bo čimprej.
Lunca- ni pomagal niti kamilčni čaj s sladkorjem. Vetrove pa ima... Bom videla kako bo, ker jaz ji dajem svoje mleko in adaptirano v kombinaciji...

mala pikica- tudi jaz sem že v svojih kavbojkah...

nallin- hvala za nasvet. Mleka bo pa kmalu čisto zmanjkalo od vseh skrbi, ki jih imam in težav, ki se kar kopičijo ena za drugo...

Pa kaj bi jamrala. Danes sva bili zunaj na sončku in je bilo krasno. Jutri pa je nov dan in novi podvigi...
Lepo se imejte...

pa sunyy- malo pozno ampak iz srca vse najlepše Neji
za prvi mesec!!!!

lepo spite in lepe sanje...

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
6.2.2008 22:33:56   
dašabina
Sunny, sem za, da se dobimo, ko bo več sončka in bomo malo večji!
Mala pikica, hvala za pojasnilo!

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
6.2.2008 22:55:50   
ljubljana
vaney rada bi ti dala nekaj nasvetov, ki jih ne vzemi za slabo. Če so ti všeč jih sprejmi in upoštevaj, če pa ne, jih lahko mirne volje preskočiš in ignoriraš. Upam, da spodnje pisanje ne bo mejilo na pridiganje, napisala sem ti le tisto za kar trdno verjamem, da je prav, predvsem zame. Ti in tvoja družina boste pa seveda prilagodili stvari po svoje in si uredili tako da bo prav za vas. Vse spodaj napisano ni napisano kot očitek ampak le kot dobronamereni nasveti.

Zbujanje ponoči: Tudi pri nas se zbuja na 2,5-3 ure in je to več kot 3x na noč. Lepo napreduje z težo in redno tudi bruha, pa ne samo po mojem mleku ampak tudi po adaptiranem. Verjetno se adaptiranega mleka naje preveč in ga potem izbruha. So me že v porodnišnici normalno, da nekaj adaptiranega mleka izbruha. Pri nas se umetnega mleka vedno preveč naje. Zato mu dam dodatka le toliko da ublažim najhujšo lakoto(30 - 40ml). 

Duda ali palec:Moja sestra je sesala palec do 5 leta in je imera obupne proiblene z ugrizom in izgovarjanjrem nekaterih glasov. Še sedaj ima težave s črko s polek tega je pa 3 leta morala nositi aparat (tisti prikovani na zobe) zaradi težav s čeljustjo. Vprašaj katerega koli zobozdravnika in ti bo portdil, da je duda boljša kot palec, poleg tega mu dudo lahko odvzameš, ko je čas za to palca mu pa ne moreš.

Izsiljevanje z jokom: Nisem še slišala da bi otrok do 6 meseca z jokom izsiljeval. V vsakem primeru izraža svoje fizične potrebe in ne vsiljuje svoje volje. Približno tako kot da bi te nekdo, ko bi jamrala da moraš na WC, ali pa da si žejna rekel da izsiljuješ in bi zahteval, da počakaš še pol ure. Dokazano je namreč, da so kasneje otroci, katerih se starši v najzdodnejšem obdobju ne odzivajo na njihove potrebe (potreba po bližini, lakota, razdraženost), bolj jokavi in večkrat jokajo brezveze. Menim, da bosta imela za strogost še dovolj časa. Otrok te je namreč 9 mesecev 24 ur na dan, vsako minuto čutil. Obdajala si ga s svojim telesom, čutil je tvoj utrip srca, se grel s tvojo toploto, vedno si ga brezhibno nahranila, nikoli ni imel krčev, vedno je bil s teboj, bila si super mama. Sedaj pa lahko le z jokom pove, da si te želi in da bi rad, da mu je tako lepo, kot mu je bilo v času ko je bil s tabo nerazdružljivo povezan. Crkljajta se veliko, crkljajta se čim več in predvsem zaupaj vase in v to, da z nežnostjo otroka ne razvajaš ampak da mu daješ občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti, ki bodo zanj tudi osnovna čutenja do zunanjega sveta. Tako namreč kakor se boš ti vedla do njega, tak bo njegov odnos do sveta. Če ga boš ti ljubila, se bo čutil ljubljeno in sprejeto ter bo dojemal da ima tudi ostali svet do njega tak odnos. Čutil se bo sprejeto.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
   Sončki januarčic 2oo8
6.2.2008 23:32:01   
karatina
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana
Izsiljevanje z jokom: ...

To si pa zelo lepo napisala user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
   [Brisano sporočilo]
7.2.2008 7:19:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu karatina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1010
7.2.2008 8:12:39   
Lunca1
Jutro, samo tolk da se javim. Luka še spi, je zaspal ob 23.30 in spal do 5.30/6.00. Potem sva se podojila in zdaj še pridno spančka. user posted image

Včeraj sem si privoščila mal shoppinga za dušo user posted image , seveda samo stvari za tamalga. (imam grdo navado da kupujem samo za otroke, zase pa nič. user posted image ) Ugotovila sem, da sem v celoti zamudila razprodaje. Sem šla pa tudi po brezkasetni koš za plenice, ker se nam zdaj kasete že počasi iztekajo. Tamal je pa pridno počakal doma z očkom in sestrico.

Jaz si pa zdaj na desni strani v glavnem kar črpam in mi ponavadi rata ven dobit 40-50 ml. Pri Pini sem si včasih načrpala tudi po 1 dcl na stran.

Neposredna povezava do sporočila: 1011
7.2.2008 8:16:17   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR
Driska ni zelene barve, ker drugače bi jo moral Žan imeti do 8 meseca neprekinjeno

Citiram:

Driska (revija MAMA)
Če ima otrok drisko, je njegovo blato skoraj tekoče, malce zelenkasto in sluzasto, pa tudi ritka je ob tem pogosto vneta. Driska pri novorojenčkih je lahko nevarna, zato se posvetujte z zdravnikom.

Otroka pogosto dojite, saj mora nadomeščati izgubljeno tekočino.
Po vsakem previjanju si temeljito umijte roke, da se morebitne bakterije, ki so povzročile težave, ne bi širile.

Driska (Nega matere in otroka)
Majhni dojenčki nekajkrat na dan izločijo manjšo količino tekočega blata. Če se otrok pokaka pogosteje on je blato bolj vodeno in zelenkasto, ima drisko. To je lahko nevarno, ker postane otrok hitro izsušen (dehidriran).

Be the Peace and Harmony you desire...

Neposredna povezava do sporočila: 1012
7.2.2008 8:20:26   
Katrin
Sicer pa voščim vsem eno lepo sončno dobro jutro user posted image

Mi smo super; Anže je še vedno priden (ah, kolk ne maram tega izraza user posted image ) - lepo je, spi in se mi smeji - je zadovoljen dojenček in to mi je najbolj pomembno. In kot je napisala ljubljana: ljubezni ni nikoli preveč in z ljubeznijo ter toplino ne boste nikoli razvadile svojih malčkov !!!

Želim vam lep dan user posted image

lp, katrin

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
7.2.2008 8:23:08   
ursalara
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana
Izsiljevanje z jokom: ...

Resnicno in zelo lepouser posted image
Nalin na zs mi prosim pošlji svoj naslov da vem kam poslati cd.

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

Neposredna povezava do sporočila: 1014
   [Brisano sporočilo]
7.2.2008 8:24:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1015
7.2.2008 8:31:55   
Katrin
Nalin, no potem sva pa zmenjene user posted image user posted image

Mala pikica: ker sem se v nosečnosti zredila za 6 kg, jih imam sedaj celo manj kot pred zanositvijo, tako, da stare hlače z lahkoto oblečem. user posted image  Ne sekiraj se, tudi tebi bo vse šlo dol ...

Lep dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1016
   [Brisano sporočilo]
7.2.2008 9:23:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1017
7.2.2008 9:40:56   
sani1
Dobro jutro dober dan...

Mi smo zjutraj kakali...user posted image user posted image user posted image za nas... Je pa ta naša pupa zanimiva. Ko jo odvijem lula in kaka. Že zdej ve, da so plenice drage in je trba šparat...user posted image user posted image user posted image

palec ali duda?
Prijatelj zobozdravnik ima hčerkico in ima dudo.Pa sem ga takrat malo krgala( sem bila še noseča) in  je rekel, da je boljše duda kot palec in priporočal ortodontsko Nukovo. Mislim, da mu gre za zaupat... Samo toliko moje mnenje...

blato- bomo doktorirale iz teda drkca pekca... Zelene barve je lahko tudi normalno formirano blato. Otrok joče se naje zraka ali ne podre kupčka ali ima krče in potem ta zrak oksidira v črevesju in je blato zelene barve...
Ni nič narobe; otroka je treba pomirit, da čim manj  joče... 

In res je jok ni zdrav za otroka. Z svojo toplino ga sigurno ne bomo razvadile...

Mislim, da imamo vse rada svoje otroke in da jim želimo najlepše in najboljše. Naj bo njihov jok samo opozorilo, da si želijo ljubezni. In takrat jim povejmo, da jih imamo rade  in ko najbolj vztrajno jočejo ne obupat ampak jim bodite v  oparo, ker tako bodo vedeli, da bomo vedno ob njih...

Danes bo sonček in se bomo podali malo ven... Vsem lep sprehod...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
7.2.2008 9:42:37   
katee
Dan/ jutro!

Mi smo imeli noč kar dobro. Se je mali zvrnil v zibeljko že pred 22 in je spal do 2h. Nato se je zbudil ob 5h in sem ga prvič dala v posteljo, da sem ga v leže podojila. In kaj se mi je zgodilo? Zaspala sem do 6:30. Še dva dni nazaj sem bila pametna, da jaz pa res ne zaspim zraven, ker ga dojim sede user posted image . In nisem imela pojma, koliko je tamal pojedel. No, on je tudi spal in sem ga prestavila nazaj v zibeljko. Potem se je pa začelo - jok v eno, napenjanje, zvijanje,... Sem mu dala malo čajčka in kapljice, potem sem ga še podojila, sedaj pa revež spi.

Lunca: sej se meni tudi dogaja, da grem v shopping, pa sebi nič ne kupim, samo tamalmu in user posted image . No, sem pa sebi naročila iz kataloga ful stvari za oblečt (jaz sem namreč obsedena z naročanjem in kupovanjem preko kataloga - ne me imeti za čudno).

Tudi jaz dam z lahkoto gor kavbojke, še prevelike so mi v pasu, trebuh je čisto raven, kar mi je čudno, saj sem bila še dober mesec nazaj noseča user posted image , edino kar ugotavljam je to, da imam boke še malo širše. Upam, da se čimprej spravijo nazaj v prvotno stanje.

ursalara: sem ti poslala ZS za Cdje

A ste ve tudi ugotovile, da se Benika že dolgo ni javila. Pa puri , raja, nussy... Kje ste punce???

Mami in oči me imata najraje!

Neposredna povezava do sporočila: 1019
7.2.2008 9:44:57   
sani1
se opravičujem za napake... sem šele sedaj videla, da kar nekaj črk manjka...

nalin ti si pa itak tako suha, da ti po moje kakšna kilca prav paše in ima tvoj dragi čisto prav...

mala pikica
ne sekiraj se, ker smo sedaj vse lepe pa čeprav z kakšnim kilogramom več. Mame smo in verjemite, da kar žarimo...

V Ljubljani je že pokukal sonček...

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
7.2.2008 9:45:28   
katee
Še nekaj bi vprašala tiste, ki dojite z nastavki; a nastavke imate zato, ker vas bradavice ful bolijo?

Da se pohvalim: mi smo se včeraj vzdržali adaptiranega mleka, sem imela in zvečer in ponoči dovolj svojega. Upam, da bomo tako nadaljevali!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
7.2.2008 9:45:59   
sonček balonček
Pozdravljene po dogem času.

Jaz vas vsak dan preberem, ampak ker mi je težko tipkat z eno roko, nič ne napišem. Itak sem bolj nereden gost, tak da me itak nihče ne pogreša...user posted image

Maruša bo v nedeljo dopolnila že 6. teden. Krčki so, amapak tahudi bolj občasno. Bolj je problem hudo polivanje in krčki po vsakem obroku. To pomeni, da čez dan nič kaj ne spi, ker ko se naje morava zaradi polivanja biti še pol ure pokonci, itak pa še po eni uri poliva kar v potokih. Ko ravno malo zadrema, se začnejo krčki, ki jo prebudijo, potem jo nisim, masiram, potem je pa itak že spet lačna. Zdaj ji dajem le homeopatske granule proti kolikam - Colikind in se mi zdi da malo blažijo vse skupaj, da ni več tistih dolgih krčkov, ko jo je tako bolelo, da je bila čisto mrzla, potna in hripava. Itak pa je moja prehrana čisto enolična, ker sem črtala mleko in mlečne izdelke, sojo in sladkor. Ponoči spi različno. Danes se je zbudila 3x, vmes pa zaradi dolge procedure dojenja, "proti polivalskih" ukrepov, krčov ali pa nespečnosti bedimo tam od 1 in petnajst minut do dve uri med vsakim dojenjem. Potem spanca ne ostane kaj dosti. So pa že bile noči, ko se je zbudila le ob dveh in potem ob petih.

Upam, da bo kmalu bolje. Trenutno drema na blazini poleg mene na kavču - ups po 10 minutah se že prebuja... Jaz sem pa planirala, da magisterij končam v prvih mesecih porodniške!?!

Lara jo je lepo sprejela. Le jaz se ne počutim dobro, ker imam za Laro zelo malo časa. Prej sva pa cele popoldneve brali knjigice, risali, se igrali, peli pesmice... Saj to tudi sedaj počnem med dojenjem Maruše, toda za stisnit se z njo je pa malo časa... Zvečer greva hvala bogu skupaj v posteljo in Marušo pokupčka dragi. Takrat se z Laro edino lahko malo pocrkljava...

Bodite pridne in uživajte v današnjem sončku! Midve greva vsak dan ven, tudi če dežuje in se intenzivno sprehajava po okoliških hribih (ena ura do 1 in pol ure intenzivne hoje). Meni pa kljub dieti in sprehodom kilogrami še vedno stojijo na +4 user posted image . Kako je to možno?

Neposredna povezava do sporočila: 1022
7.2.2008 9:46:35   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: sani1

V Ljubljani je že pokukal sonček...

Pri nas ga še ni user posted image , je samo megla. Sani, daj pošlji ga v Koseze!

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
7.2.2008 9:47:58   
sani1
katee- tudi jaz kar malo pogrešam te naše punce...

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
7.2.2008 9:50:10   
sani1
ja imam prednost, ker sem tako visoko in vidim, da je cela ljubljana še v megli. Ti povem, da čez uro in pol bo tudi v Kosezah če ne še malo prej... joj zdej sem že napovedovalka vremena...  sem kihnila zraven tako, da je res....

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ime za oba spola
MorjeMorje

Zanima me vaše mnenje glede predlaganih imen-katero vam je najbolj všeč?

Meta (10%)

Julija (31%)

Mija (20%)

Marko (9%)

Filip (19%)

Vasja (11%)

Število vseh glasov: 457

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!