|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
6.6.2009 16:29:53   
HeGa
Pozdravljene!  Še ena sotrpinka tukaj.

Vidim, da ste nekatere res revčke (tako po pogostosti špikanja, kot po mesecih ki jih boste mogle preživet s sladkorno).

Meni so jo potrdili dobra dva tedna nazaj user posted image . Pridno se držim diete, ampak sem včeraj vseeno mogla začet z insulinom. Na srečo samo enkrat na dan - zjutraj. Se tolažim, da bo treba tko zdržat samo dobra dva meseca.
Drugače si moram pa merit sladkor na tešče, pa po treh glavnih obrokih in sicer 90 min po tem, ko začnem jesti. Zgleda, da ima res vsak diabetolog svoj način. Pa nič hudga, sam da vejo kaj delajo. Je pa malo zoprno, ker me ne moremo pol med sabo tko zlo primerjat. Bom pa še enkrat vprašala ta tedn, ker včasih pojem v 5h minutah včasih pa rabim tudi pol ure. Odvisno kaj jem. Tko da jst bi rajš vidla 90 min po tem ko neham jest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 451
6.6.2009 20:14:39   
anci banci
Hega... meni so rekli da da 90 min ko neham jesti
sicer ne vem zakaj delajo take razlike..
tudi ja sem na začetku 4 dni samo zjutraj jemala insulin in to samo 4 enote, potem pa je diabetologinja povišala na 3x insulin na dan in sedaj moram imeti take doze 22 zjutraj, 22 ob kosilu in 28 večerja... ampak se tolažim da imam do uradnega konca le še 40 dni

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 452
6.6.2009 22:05:33   
stuhica
Dobrodošle nove... no ja verjetno ne z velikim veseljem amak za klepet nas je pa le več pa da si mal izmenjamo izkušnje...

Ja jaz imam tako kot anci banci  3x na dan po jedi - 90 minut obvezno merjenje, občasno na tešč kontola tako da .. jaz imam v torek diabetologinjo bomo vidl kaj mi bo rekla ssem pa dane sin včeraj imela povečanega po kosilu in sicer 8,9  jedla pa običajno stvar ko mi cuker ne skoči niti na 6 tako da je to včasih res ornk za popeniti!!!!

Ja hega kakšne vrednosti si pa imela da te je dala na inzulin...

Jaz morm rečt da posvoje sem vesela ker že 15 tednov uspevam z dietouser posted image , samo kaj ko mi jih še 20 manjka..user posted image user posted image user posted image k smo komi v 20 tednu... tako da moja pot je še blazno dolga... sem pa vesela da mi je vsaj to dosedaj uspelo, je pa res, da upam da mi res uspe še naprej.. se pa kr strogo sposkušam držat.. imam le težave s pitjem vode sploh po zajtrku.. tako da če bi se natem področju še malo bolj potrudila bi bilo še bolje... S kg sm še vedno v minusu 8 kg, vse okrog mene je prav hecno so blogramčki zginli zdaj ostaja le še trebušček... user posted image user posted image

Jaz sem svoji diabetologinji omenila da ostale punce pa imajo drugače.. in mi je rekla da kao najbolj pravilno je 90 minut po obroku... si meriti cuker..user posted image user posted image sej če kdaj probate si zmerit dvakrat cuker boste vidla da v razliki pol minutka lai še manj ne boste dobile istega rezultata... tako da ne vem no...

Živa 25 ja moje iskušnje sploh z kruhom so take, da je 3/4 kruha k ga kupiš v trgovinah,  ala pobarvanega in se prodaja kot nekaj kar sploh ni ala črn kruh, ki je v bistvu pobarvan.. jaz nažalost lahko jem le diabetnega, z nizkoglikemičnim indeksom tako da drguč pri meni žal ne gre, včeraj sem pri kosilu pojedla en košček polbelega sem bila pri mami na kosilu pa je bil cuker 8,1 tako da sem bila kar sama nase jezna zakaj user posted image sem ga sploh pojedla če pa vem da mi bo cuker dvignu... no ja drgač je pa tako vejetn boš na začetku mal testirala kaj lahko kaj ne smeš, me pa zanima na kakšen predavanje pa greš o prehrani? ali o inzulinu??
Pri nas je bil to le posvet z dietetičarko in pa pregled pri diabetologinji, tako da za inzulin moreš pa baje hodt na predavanje...

nč upam da bomo kej fajn čvekale, pa kake izkušnje si izmenjale...

želim vam vsem čimamnj visokih cukerčkov...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 453
7.6.2009 14:30:33   
HeGa
Uf to masta pa kar doze ne? Sam nimaš kaj, če je treba je pač treba. Nikoli ne veš, mogoče tudi mene še čaka. Trenutno sem samo zjutraj na 6 enot. Ampak mislim, da bom mogla na 8 povečat, ker je po zajtrku še vedno nad 6,6.

stuhica ti se mi pa res smiliš, ker imaš še tako zelo dolgo pot pred seboj. Ampak bo potem vse poplačano, ko bomo imele svoje štručke v rokah. Pa pohvaljena, ker se pridno držiš diete. Tudi meni zaenkrat še ni hudega. Itak pa delam samo še 4 dni, v petek pa bom že veselo namakala nogice v morju.

Drugače je bil pa moj cuker na tešče tam med 5,7 - 6,2, po zajtrku (90 min) pa obvezno nad 8 pa tam do 9,2. Po kosilu in večerji pa načeloma pod 6.6.

Imaš pa prav glede kruha, je kar težko najti kaj primernega. Jst načeloma kr pakiranega kupim, ker piše gor točno iz česa je. Pa na tržnici sem ga tudi že 2x kupla, pa je bil ok. Ga pa nameravam tudi kdaj spečt, pol ko ne bom več v službi, zdej ne sfolgam.

ja tud jst vam vsem želim čimbolj uravnovešene cukrčke

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 454
7.6.2009 14:39:28   
Anonimen
Stuhica nevem... Menda je na polikliniki neko predavanje o zdravem prehranjevanju in na to grem.... Diabetologa imam pa komaj 18. pa še takrat 1,5 ure po zajtrku user posted image
Mah bo že... Danes sem se prekršla in sem sladkarije jedla, ampak upam da ne bo panike. Zdejle smo glih kosilo pojedli in bom vidla kam bo cuker šel user posted image Ob 16h si ga bom zmerla user posted image

Mal sem mislila testirat ja, kaj mi bo nabilo cuker in kaj ne... Pa bomo vidli user posted image

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 455
7.6.2009 15:04:55   
tasa_m
Pozdravljene punce, malo vas berem. Sama sem imela NS med nosečnostjo in nekje na sredini user posted image sem pristala na inzulinu. Sicer sem imela po max. 4enote inzulina ampak vseeno, vem da je kr šok. Jaz sem bila ful šokirana, ko me je G. poslala diabetologu. Po 3-urnem testu za sladkor sem imela samo 2.uro 8.6, meja pa je 8.5 in me je zaradi tega poslala.
Sem pa šla zdaj gledat, kakšne vrednosti sem imela jaz.
Meni se je sladkor stalno dvignil po večerji..pa bilo kaj sem jedla, sladkor je bil stalno visok user posted image , za zajtrk in kosilo pa je bil v mejah normale.
Sem pa pol spogruntala in ko sem vedela da se bom pregrešila z kakšnim dobrim kosom peciva, sem si dala kr dozo več inzulina in je po 2. urah ko sem si ga merila bil glih na meji, da je še bilo ok.

Rodila sem sicer res prej (36 2/7) ampak ne zaradi sladkorja ampak ker mi je odtekla voda doma. Naša pikica je bila vedno med vsakim pregledom pri G.  med bolj drobnimi in ne močnimi, kot je to v večini primerov.
Sicer sem si med samim porodom morala še vedno dodajat inzulin in ko sem dobila po porodu kosilo in sem si pred tem zmerila sem ga imela kar 11.4 user posted image . Vprašala sem sestro če to pomeni da mi je sladkorna ostala? Pa me je pomirila da je to normalno, da se bo normaliziralo drug dan. Tak da 6. dni ki sem jih preživela v P. je moj sladkor bil v mejah normale. Tudi hrano v P. sem imela namenjenu sladkorni pa vam rečem, da sem imela dosti boljšo kot ostale cimre,ki so bile ok brez NS. Če ne druga sem dobila stalno še kekse za posladek zraven one pa ničesar..user posted image user posted image

Tak da čeprav je šok, ko dobiš diagnozo ampak če ne druga pa je tudi kul..če si podvržen da hitro pridobiš kg, jih z NS zagotovo ne boš saj imaš kar dieto.user posted image Jaz zdaj nikakor več ne morem pit kavice s sladkorjem ali pa jest kakšne sladke tortice, tudi kruh kupujem in obožujem polnozrnati, katerega pred user posted image niti videt nisem morala, ne da bi ga še jedla.

Tak da punce samo pozitivno gledat naprej, ko boste držale svoje pikice v naročju boste pozable na vse pikanje, ki ste ga (smo ga) dale v nosečnosti skoz.
Vsem pa pošiljam en velik user posted image user posted image .

Lp,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 456
7.6.2009 17:31:13   
yenny
Tasa-hvala za spodbudo,kar dober občutek.Je čisto drugače,če te potolaži nekdo,ki je dal vse to skozi,kot pa tisti,ki o sladkorni ve zelo malo.Jaz sem bila v 13 tednu že na inzulinu,na začetku 4 E zjutraj,potem pa kar hitro 3x na dan,zdaj začnemo 26 teden,insulin pa 4x na dan.
A mogoče katera ve,če se zna sladkorna še poslabšati proti koncu nosečnosti?
Včasih me je kar groza,do katerih doz še lahko pridem,zdaj imam 20,4,6,16,28!
Sladkor po obroku merim vedno po 90 minutah in to od takrat ko sem začela jesti.Sem enkrat prav izrecno vprašala a takrat ko začnem obrok,ali ko končam.
Kar se kruha tiče,ga jaz pečem v kruhomatu,je najbolj sigurno.V trgovini res prodajajo vse živo z napisom polnozrnat kruh,ampak,če preberete sestavo,vam ke hitro jasno,da to ni to,ker je v veliki meri dodana tudi pšenična bela moka.Pač odvisno tudi,kako telo odreagira,moj sladkor je takoj visok,če pojem kaj takega.
Ja,no,nisem si ravno želela sladkorne,ampak bomo že zmogle,ni vrag da ne!

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 457
8.6.2009 9:39:17   
anci banci
yenny... proti koncu nosečnosti cukr kr podivja...in da ni nič čudnega če ga je težko kontrolirat, ker je še večja obremenitev na koncu(vsaj tako je meni rekla diabetologinja)
rešitev-povečevanje doz insulina...
Meni osebno dieta nič več ne pomaga (sem pa v 35 tednu)

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 458
8.6.2009 11:54:21   
yenny
Se mi je kar zdelo,da me najlepše stvari z insulinom čakajo na koncu!user posted image Me zanima,da katerih doz bom prišla.
A mogoče katera ve,v kolikšnem procentu pride do poroda prej ravno zaradi sladkorne?
Zanima pa me tudi,ali nas čaka naraven porod,verjetno CR samo v skrajni sili!?

Neposredna povezava do sporočila: 459
8.6.2009 14:49:48   
Tretjinka
pozdravljene, punce...

malo se zgubljam in malo se iščem...se vam lahko pridružim?
sem v tretje noseča....v prvi nosečnosti so mi ugotovili gestacijski diabetis, pa nič kaj preveč zapaničarili...so me kar pri miru pustili...HB je bilo vse ok....pri drugi so me vzeli malo bolj resno in me vrgli na hudo hudo dieto....smo preživeli in tudi drugi otroček je bil ok....po končanih nosečnosti sem bila, kar se tiče cukra, ok....zdaj pa sem spet zanosila...in počutim se OBUPNO! v petek imam OGGT...mislim, da me čakajo hudi rezultati...me je strah, a si tudi zelo želim, da me čimprej nekdo brcne v rit, mi pove kako in kaj, mi da napotke, saj zdaj sploh ne znam živeti....verjetno dejstvo, da sem šele na začetku nosečnosti in me dajejo tudi slabosti, ne pripomore veliko k dobremu počutju..ampak ,ker že poznam nosečniške slabosti, vem, da to ni to...mislim, da mi cukr leti v nebesa in nazaj :(..prav strah me je, ker se ne znajdem....mala2 norita, jaz sem pa čist uničena, utrujena in prestrašena...
malo sem vas brala za nazaj....govorite o poškodbah, ki jih plodku v začetku nosečnosti, lahko povzoči cukr...nisem pa uspela izvedet kakšne poškodbe so to lahko??? joj....ne zamerite moji zmedenosti....sploh nevem kam se dat in kako živet....
čakam petek....

lp vsem!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 460
8.6.2009 19:56:30   
anci banci
yenny
za procent ne vem koliko jih rodi prej... meni so povedali da naj se kr pripravim da bo lahko prej in da ni izzvzeto da ne bo Cr... ni pa nujno... tako da bom zvedela to takrat ko se bo dogajalo
tretjinka želim ti vso srečo na testu in čimmanjši cukr

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 461
10.6.2009 17:08:57   
stuhica
ker nima veliko časa se vam javljam na brzino včeraj sme imlea diabetologinjo in mi je uspelo... mesečno povprečje je bilo 5,9 boljše kot prejšnji mesec zdravnica zadovoljna jaz pa tudi...  ker sem se za dober mesec izognila inzulinu takoda ... user posted image user posted image user posted image user posted image

Tretjinka no fajn bomo mal več klepetale ko nas bo več.user posted image . čeprav tale cukr prav nobenmu ne privoščim tako da bomo pa upam da vse srečno prispele do konca nosečnosti...

Živa25 ja sej jaz sem na začetku res testirala stvari itak si pišem dnevnik kaj pojem ( dietetičarka mi skoz teži... uh je prav antipatična grrrrrrruser posted image user posted image user posted image ) ampak  je res tako da če se mi je 2x povečal  pri isti hrani... potem tistega načeloma nisem več jedla... tako da pač poskusim res kaj takega novega le kaj kar vem da ne bo dvignal cukra

Yenni
kej si pa ti zasledila glede predčasnega poroda.? Jaz sm šla sicer 2 dni prej ampak je bil induciran porod pa tud naš mali lumpk ni bil ravno velik 2750 in 47 cm tako da je bil bolj pri mali sorti user posted image ... tako kot jaz...

Tasa m res ti hvala za tako podrobno obrazložitev  je fajn vedet od koga ki je že bil na stvari kako stvari težejo .. jaz sem se prvič sicer uspela izognit inzulinu ker sem bila že 14 dni pred rokom tako da smo h sreč sfural z dieto... ..

nč letim se mi mudi se še slišmo...

Neposredna povezava do sporočila: 462
11.6.2009 10:25:27   
yenny
Stuhica-čestitke,da ti uspeva z dieto!user posted image user posted image user posted image
Mene prav jezijo testenine.Že od nekdaj jih imam noro rada,zdaj sem sprobala že vse možne variante in različne proizvajalce,vedno mi dvignejo sladkor!Pa tako jih imam rada!
Drugače je moj sladkor v mejah normale,razen včeraj po kosilu-špageti so bili na krožniku.
Včeraj sem imela tudi kontrolni Uz,vse je ok,teža je pa bolj na spodnji meji.Bomo videli kaj bo še do konca!
Me pa še zanima kako je z vašo telesno težo?Jaz sem zadnji teden kar nekaj lačna,bi kar jedla!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 463
11.6.2009 15:56:26   
stuhica
ya yenny se ne smem preveč veslit in danes in včeri je bil cuker spet previsok,,, kriza... no ja ampak upam da mi uspe na normalo priti drgač pa ja testetnine, pri meni kakor kdaj včasih je visok čez mejo včasih pa res čist normalno tako da tud sama ne vem zakaj... jih mam pa tud zelo rada...
Sem pa jest tud zadnja 2-3 dni bi smao jedla mam občutek da sem se v teh treh dneh zredila za kilogramček mi gre tud samo hrana po glavi.... no vidm da nisem edina... V katerem mesecu si ti yenny.... Jaz mam še kr dolgo do konca več kot 4 mesece tako da uhuhu samo je pa res da čas tako hitro mineva tako da... dnevi kar letijo...

Grem po našga lumpka sem si danes prvoščla en dan off .. sem šla mal v šoping jutr grem pa v mercator pohištvo majo trojne pike grem naročit omaro od alplesa za v dnevno... tako da adijo regres... ( sej na dopust itak namo šli... edini stroški bodo spet dve mal večje poroke...

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 464
11.6.2009 20:56:25   
anci banci
stuhica super da si se izognila insulinu... meni grozi še ena dodatna doza in to dolgi insulin
yenny-integralne testenine so ok (od barile) ,
seveda moraš pri vseh vrstah testetnin pa pazit da se ne razkuhajoker razkuhane tudi dvigujejo cukr) pa omaka je tud važna in seveda količina

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 465
11.6.2009 22:59:32   
stuhica
 anci banci imaš kar prav, če so razkuhane prekuhane testenine ni dobr, gre cukr gor, omaka ne sme bit sladka, oz je najbolj če jo je čimmmanj, pa tud količina meni velikokrat pomoje dvigne cuker, ker ko je nekaj dobr se mi ful lušta več pojest tako sem dons jedla telečji ragu z njoki in je šel na 7,0 sem pa verjen preveč pojedla tako da user posted image  ... oh ja sej bo upam da .. sej pravim sem vesela za ta mesec  diete pol bomo pa vidl trudila s ebom pa po najboljših močeh, bo pa težka zdržat še skoraj polovico sem jutri  na polnih 20 tednov in že stopam v 21 tako da je še dolgo ampak hitro mineva... user posted image user posted image . user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 466
12.6.2009 10:07:09   
yenny
Jaz zaključujem 26 teden,nekaj je že za mano,nekaj še pred mano!
Testenine sem probala tudi od Barille,edino kar bom ša naslednjič spremenila bom skrajšala čas kuhanja.
Ja vem ja tudi količina bi morala biti manjša,ampak zraven testenin ne morem več razsodno misliti.user posted image
Njoki so za moj sladkor strup,ampak v tem primeru me to ne moti in jih pač ne jem!
Nekaterim stvarem se lažje odpoveš,drugim težje,testeninam pa nikoli!
Anci banci-jaz že imam dolgodelujoči inzulin,se pač špikneš še pred spanjem.Manj ko se boš obremenjevala boljše bo.Daš insulin in greš spat,ne razmišljaj kaj,kako,zakaj!
Mene čaka diabetolog v torek,bomo videli kaj lepega po povedala!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 467
12.6.2009 13:35:19   
Tretjinka
hejla...jaz sem s pregleda....sledi dieta!!!! user posted image
dajte mi malo razjasnit te moje vrednosti, proooosim....na tešče sem imela 5.4, 1h po spitju 1oo g glukoze sem imela 9.2, po 2h pa 8.8.....a je to full hudo???user posted image user posted image user posted image
ma kakšna pa dieta!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 468
12.6.2009 13:39:51   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

hejla...jaz sem s pregleda....sledi dieta!!!! user posted image
dajte mi malo razjasnit te moje vrednosti, proooosim....na tešče sem imela 5.4, 1h po spitju 1oo g glukoze sem imela 9.2, po 2h pa 8.8.....a je to full hudo???user posted image user posted image user posted image
ma kakšna pa dieta!!! user posted image user posted image user posted image

...iste rezultate sem jaz imela...sam uro po testu sem imela 9,6...sledila je dietauser posted image ....porod so vsi napovedoval da bo prej pa je bil točno na rok...sem si pa vsak dan merila...

NIK:mami ti si moja ljubica :)

Neposredna povezava do sporočila: 469
12.6.2009 14:11:00   
Tretjinka
Gloria, hvala za odgovor! Jaz sem že v dveh nosečnostih imela moteno toleranco...ma se ne spomnim več nobenih cifer....sem pa za oba otroka tudi jaz poslušala zgodbe, kako bom prej rodila itd itd...pa so mi oba otroka morali umetno spodbudit k akciji...enega 7 dni ćez pdp, drugega 9 dni čez pdp user posted image
a merila si si za vsak obrok???

a kdo ve kaj je pa GKpp?? sem imela 5.1%

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 470
12.6.2009 14:59:43   
pattaya
Hojla sotrpinke.

Tudi jaz sem imela včeraj spet diabetologa. Pogledal je moje rezultate samokontrole, rekel da je nekajkrat malo višje od dovoljenega, vendar ni nič kompliciral in rekel naj nadaljujem z eno dozo inzulina zjutraj in dieto. Mesečno povprečje pa imam 5,3.

Sam meni je malo čudno to, da nekatere imate kontrole na 3 do 4 tedne, jaz pa na vsakih 14 dni in mi je ful smotano tja hodit, ker imam do bolnišnice 45 minut vožnje. Tudi jaz sem komaj preko polovice nosečnosti, tak da me še čaka dolga pot. Pa saj bomo potrpele vse za naše user posted image .

Meni pa ful moja g tečnari zaradi cukra in pravi kaj vse je lahko narobe z user posted image . Diabetolog pa mi sploh ne komplicira in ne povzroča nobene panike.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 471
12.6.2009 15:04:07   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

Gloria, hvala za odgovor! Jaz sem že v dveh nosečnostih imela moteno toleranco...ma se ne spomnim več nobenih cifer....sem pa za oba otroka tudi jaz poslušala zgodbe, kako bom prej rodila itd itd...pa so mi oba otroka morali umetno spodbudit k akciji...enega 7 dni ćez pdp, drugega 9 dni čez pdp user posted image
a merila si si za vsak obrok???

a kdo ve kaj je pa GKpp?? sem imela 5.1%

...ja za vsak obrok oziroma 90 min. po obroku pa zjutraj na tešče...če pa ne bi bila na koncu(32 teden) bi pa mogla na inzulin...tole je res sruser posted image ,še sploh ker ti ne gine v drugi nosečnostiuser posted image ...

NIK:mami ti si moja ljubica :)

Neposredna povezava do sporočila: 472
13.6.2009 9:26:57   
anci banci
yenny..saj se več ne obremenjujem z isulinom ga jemljem že od 26 tedna... amapk imam pa že poln kufr sicer pa je ginekologinja rekla, da v kolikor mi bo naslednji teden diabetologinja res predpiše dolgi insulin mi bodo sprožili porod
nimam pojma zakaj ampak je tako rekla

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 473
13.6.2009 15:49:28   
yenny
Anci banci-a to je rekla!?user posted image A veš,da ne vem kaj ima to veze s tem,da bi morali sprožiti porod?Jaz imam dolgodelujoči insulin sigurno že od 20 tedna.če ne že prej in ni tega do zdaj še nihče niti omenjal.Res ,da imam še tri mesece do konca,ampak tudi mene zanima kaj in kako.Itak pa se mi zdi,da je potem tudi precej odvisno na koga naletiš v porodnišnici.

Neposredna povezava do sporočila: 474
14.6.2009 10:06:10   
anci banci
ja res je to rekla... no jaz sem pri dr. Sketelj-evi, ki je stručko prav za nosečnice s sladkorjem
možno da je to rekla zato, ker je naše dete ž veliko in tudi težko, pa tudi 4 tedne pred koncem sem
bom sporočila ko zvem zakaj mi je to rekla

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?