|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.5.2009 14:56:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: nosečniška sladkorna
26.5.2009 20:22:38   
stuhica
jaz sem siver doanes ršla skozi pri diabetologinji, sme bila brez testiranja ampak gledena rezultate okrog 6,2 je rekla d anaj kar pridem na kontrolo čez 14 dni tako da me bo dala na mesčno povprečje... ne vem kakšno bo... zdajle sme si pomerila po sendviču z dietnihm kruhom in pojedla sme eno breskvico, pa je bil 8,4 za popizuser posted image  sploh ne vem več kuga naj je včash sem prav slabe volje ...

Oh pa ta cuker... kriza no, je pa res da sem do zdaj že dobra 3 meseca na dieti in je bilo kolkrtolk dobr rezultat....  mislim pod mejo zdaj me je pa spet v slabo voljo spravla ... user posted image

se bi najraj zjkokala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 427
26.5.2009 22:41:16   
Monni
Stuhica nič se ne sekiraj, ker se še ti bo bolj sladkor dvignil. Saj si verjetno že sama ugotovila, da pridejo pač taki dnevi, ko lahko ješ iste stvari, ki ti drugače ne dvignejo sladkorja, potem pa ti ga na določen dan dvigne nenormalno. Jaz se pač takrat ko vidim, da mi ob pravilni hrani preveč dvigne vrednost, še bolj aktivno gibam in poizkusim normalizirat stopnjo sladkorja. Včasih uspe, včasih pa tudi ne.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 428
27.5.2009 9:36:02   
vim
Me zanima, kje dobim dietni kruh, pa kakšne krekarje pa morda kaj ki ni sladko a je podobno sladkemu, npr. kakšni piškoti. Ugotavljam, da meni meso na žaru in kuhana zelenjava ali na žaru ne zadoščata, sem brez energije.
A nesladkan čaj lahko pijem, ker samo vodo ne morem pit, mi ne naredi dobro v želodcu.
Vse sladkorčice eno spodbudnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pri meni je sladkor 8,6 zato, do zdaj na dieti pa še to ne tisti res kruti, ki si moraš merit količino hrane, ampak vseeno jaz vam želim, veliko spodbude za naprej.
Je pa zanimivo sem bila včeraj na UZ in sicer UZ za diabetičarke:
- količina plodovnice normalana,
-vode v trebuščku nima
- težak je 1770 v 31/32 tednu
in nobenih znakov na diabetes.
ful čudno moj sladkor enkrat kaže pod nivojem, zdaj nad, tako da v četrtek spet na polikliniko pit in špikat.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 429
27.5.2009 12:35:51   
yenny
Da še jaz kaj napišem,do sedaj sem bolj brala!
Torej sladkorno so mi odkrili po naključju v 14 tednu nosečnosti,zdaj sem v 24 tednu in vsaj dan znova upam,da se stvar po porodu normalizira,ker jo imam tega že čez glavo.
Insulin si dajem 5x na dan,sladkor je včasih cel teden v redu,potem pa se spet obrne na glavo.Še najbolj me jezi,ker imam zdaj resnično že 8 tednov iz dneva v dan isti zajtrk,sladkor po njem pa adijo pamet,odvisno od dneva.To me res spravlja v slabo voljo!
Na kontrolo me trenutno diabetologinja naroča na en mesec,kaj še bo bomo videli.
Tudi meme zanima predvsem kateri kruh kupujete?
Za enkrat si ga jaz pečem v kruhomatu,ampak kakšna sprememba bi bila dobrodošla!

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 430
27.5.2009 17:17:58   
Monni
jaz kupujem kruh v Lidlu, črnega polnozrnatega (tistega, ki je že narezan na rezine), okus mi je isti, kot pri tistih v drugih trgovinah je pa precej cenejši v primerjavi z ostalimi. Prav tako pa ni razlik v sestavinah če preveriš na omotu. 

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 431
28.5.2009 0:25:18   
stuhica
ojla ja vas čist razumeme glede tega nihanja sladkorja s emi huda piše ker čez dobrih 10 dni grem na kontrolo se bom potrudla čimbolj držat cuker na normali vsaj pod 6 ker me zgleda hoče počas kar dat na inzulin.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

No kar s etiče mojga kruha jem itka smao ta dietni kruh z nizko glikemičnim indeksom, je pa tak bolj kisel, jaz ga dobim teg ale v nai pekarni Magušar, tako da kje drugje ga še imajo  vam ne vem povedat... men edin ta odgovarja od ostalih nobeden

nič bejbe grem v horizontalo se  slišmo...

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 432
29.5.2009 14:15:18   
pattaya
Hojla.

Da se še jaz javim na tej temi.

Zdaj sem bila na dieti en mesec, ampak to ni bila stroga dieta, kajti nisem imela predpisano kaj lahko jem in kaj ne. Bilo je rečeno naj se izogibam sladkim stvarem.

Včeraj pa sem bila na kontroli pri diabetiku in je bila ena druga zdravnica. Predpisala mi je inzulin in sicer vsako jutro. Samo pri meni ni problem tako kot pri večini od vas hrana (vseeno kaj pojem (sladko odpade seveda) je sladkor po jedi okoli 6 (meja je 6,7). Tak da je zdravnica rekla, da imam že v krvi nasploh preveč sladkorja. Kajti pri meni je najbolj kritična vrednost zjutraj na tešče, mam okoli 5,5 do 6,0 (meja je 5,3), včasih pa je malo višja tudi vrednost pred obrokom.

Tudi mene je bilo strah tega pikanja in moram rečt da sploh ni tako hudo, saj sem se danes prvič. Je res da je pikanje v prst za merjanje sladkorja bolj boleče, kot pa pikanje z inzulinom.

Zanima pa me, kakšne so posledice za otroka pri NS. Ali je samo velikost, ali je lahko tudi nedonošenost, težave s srcem,...

LP

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 433
30.5.2009 10:06:27   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: pattaya

Tudi mene je bilo strah tega pikanja in moram rečt da sploh ni tako hudo, saj sem se danes prvič. Je res da je pikanje v prst za merjanje sladkorja bolj boleče, kot pa pikanje z inzulinom.

se popolnoma strinjam z pattayo...pikanje v prst je bolj zoprno

kar se pa tiče kruha... sem ga pa jaz popolnoma črtala in namesto kruha jem crispy kur ali riževe kruhke in če jem to nimam viskokega sladkorja, vendar mora biti brez dodane soli ali sladkorja
ne priporočam pa kak corn flex al pa kosmiiče al čokolino oz.čokolešnik(sladkor po tem je katastrofalno visok)

kar se pa tiče mleka pa je tud dobro mleko brez laktoze od ljubljanskih mlekarn

sem pa ugotovila da mi ta dietna prehrana naredi večkrat višji sladkor kot navadna prehrana (seveda v meji normale)

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 434
30.5.2009 22:54:59   
stuhica
ma ja kosmiče mi jih je dietetičarka svetovala sem imela ful poveča n cuker...

no evo danes spet ista pesem... za kosilo sem sicer zraven pojedla polovičko o dpolovičke kosa kruha polbelega in je bilo takoj 7,1 za večerjo spet  mesek pa solatko in spet še večji 7,7 sej ne vem več akj naj .. za zjokat user posted image user posted image user posted image sem prav žalostna ker mi očitno inuzulin ne uide... ker ne morem več krotit tega cukra... kriza user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem jezna k sto hudičev 

Neposredna povezava do sporočila: 435
31.5.2009 8:13:03   
anci banci
stuhica... ti čist verjamem kako se počutiš...
meni sedaj, ko rinem proti koncu, cuker sploh ne pade, kljub povečavi doz insulina
čim manj se sekiraj to ti bo najbolje pomagalo

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 436
31.5.2009 11:22:45   
yenny
Ne vem,danes ni moj dan kar se sladkorja tiče pa je šele dopoldan.Sladkor zjutraj na tešče že 6,8!Halooo od česa user posted image user posted image user posted image ,S tem da si zvečer pred spanjem že dajem dolgodelujoči insulin.Po zajtrku sladkor 7,9,jedla sem isto kot jem že sto let.Ne vem več!Je pa res,da sem dames še posebaj nekaj nervozna,sicer brez konkretnega razloga,ampak sem pa vseeno!

Neposredna povezava do sporočila: 437
31.5.2009 20:10:22   
anci banci
yenny ..pomoje je kriva tvoja nervoza
jaz ko sem imela izpite in sem bila živčna kot pes... sem imela porazen sladkor pa ful malo sem jedla in to vse dietno hrano, cuker je bil pa 9 ali več čez cel dan

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 438
31.5.2009 22:20:58   
stuhica
oh anci banci sam tale cuker pa je za ****... sorči izrazu... se mi ne da tiste cenzure iskatuser posted image ...
v glavnem včeri katastrofa no dane spa so bili raezultati pa sledeči... 5,7 4,7 in 4,8  samo mi bo dietetičarka težila ker je bilo to v glavnem sadje, d apol pa rpreveč ogr skoč, pa da otrok dost ne dobi pa da mi manjka ostalih sestavin tako da res ne vem več.. sicer pa saj itak otrok si vzame se tisto kar hoče mar ni tako...

Al mogoče narobe gledam na to stvar... sicer pa čist sem že zmešana zarad tega cukra enkart previsok drugič spet prenizek... kva hudiča naj si človk misli ob tem... je pa res da zdaj tud se več gibljem in več vode spijem... tako da morda je tudi tukaj posredni razlog... v glavnem do 09. še morm potrpet pol bomo pa vidl kam zadve peljejo. smao mislim da če bodo tako dobri rezultati potem tudi povprečje ne bi smelo biti večje od 6? Kaj pa mislite ostale.??

Jenny drgač se bom pa pomoje jaz strinjala kr z anci banvci daj je veretno kriv stres... zarad takih rezultatov.. meni gre v sekundi gor sam da sem nervozna, boh ne daj da kaj na našga malega penim se mi tud takoj pozna, tako da moram rečt da se kr poskušam čimbolj brzdat... pa tud moj dragi vidi tud sam da se že tako dost obremenjujem s tem cukrom tako da mi h sreči vsaj on poskuša takrat ko je doma mal olajšat moj cuker da me ne nervira, morm rečt da je totalno nasprotje kot pa v prvi nosečnosti, k je bilo muka, sploh na koncu, ,čeprav mu  tud sedaj ne ratuje ravno vedno da se ne jezim tud na njega... ...

Kaj mislite al je res taka težava če ne poješ vsej zkmešanih sestavin, mal škroba , pa mal beljakovin pa mal oh ....grrr sej ne vem a teli dohtereji mislijo da sem jaz diplomirala iz prehranse sestave .... pa d aimam restavracijo doma... kriza... user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 439
1.6.2009 10:41:26   
Monni
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

ne priporočam pa kak corn flex al pa kosmiiče al čokolino oz.čokolešnik(sladkor po tem je katastrofalno visok)

Res zanimivo kako smo si različne, oz. kako naša telesa različno reagirajo na živila, jaz  lahko jem čokolešnik (brez dodatnega sladkorja) v neomejenih količinah in mi kaže sladkor v mejah normale.

Neposredna povezava do sporočila: 440
1.6.2009 11:29:06   
yenny
Jaz samo pomislim na čokolešnik pa je sladkor že pod oblaki.
Absolutno se strinjam,da na moj sladkor še kako vpliva nervoza.Včeraj zvečer sem se potem spravila k sebi in je bil sladko v redu.Danes zjutraj ,me je po zajtrku spet zagrabilo in sladkor je bil temu primeren.Kako naj zdaj uskladim hrano,psiho in še inzulin.Ne vem,ali naj dozo spet povečam,ali naj čakam,da me mine.Jezi me,ker sploh nimam razloga,da sem živčna!Bojim pa se,da bi zvišala dozo,potem pa bo spet kakšna hipa!Nisem več pametna,kontrolo pa imam na polikliniki 16.6!

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 441
2.6.2009 14:44:05   
stuhica
no cukerašice kak vaš cuker danes.. upam da uredu jaz zdaj še čakam da ga zmerim po kosilu, drugače je bilo pa zdej 2 dni mal mir... vsaj upam...

smo pa tud ne vem več kaj hudiča naj si nardim za jest.... bi tanajraj samo sadje jedla.... morm prav vprašat diabetologinjo kolk je to narobe če poješ veliko sadja... kolk vem naj bi iblo to zdravo...

ah kriza... nič se mi ne da, morm pa pisat seminarske naloge... user posted image ... grem počasi upam da mi kaj uspe nardit..

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 442
4.6.2009 12:02:24   
vim
Jaz imam sladkor zjutraj 5,5 potem 9,9 in potem pada tja do 6,7. Nimam stroge diete si ga pa merim pa gledam kaj jem pa je res odvisno od dneva. En dan mi češnje nabijejo sladkorja ful drug dan pa kruh. Zdaj pa glej kaj jest.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 443
4.6.2009 20:38:43   
stuhica
Vim ja res je človek bi lahko doktorital iz tega kaj bi lahko in kaj ne... ena in ista stvar ti ahko al ful poveča cuker al pa je čist v mejah normale, tkao kot vreme, stres, pritisk.... v glavnem kriza....

Jaz sme sicer opazila zdej ko lahko tud mal več spijem vode... prej pač zarad bruhanja ni šlo... da se mi res cuker pokaže kolkr tolk v normalah tako da.... upam da drug teden v torek bo ok tale moj povprečje in da bomo lahko nadaljeval z dieto....

Lepo se imejte pa se še tipkamo....

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 444
5.6.2009 9:35:17   
Anonimen
Ojla... Med vami še ena s cukrom user posted image
Morm rečt, da me je včeraj diagnoza kat malo šokirala user posted image No danes sem si ga zmerila na tešče, ker imamo nek aparat še od stare mame doma in sem ga imela 6,7 user posted image Zgleda da bom tko tut jaz kmal na inzulinu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako si morem zdej merit cuker? Dve uri pred obrokom in dve uri po?  ful bom vesela, če mi kera malo pomaga.. user posted image

Naslednji teden 11.6. grem poslušat predavanje, 18.6. pa mam komaj diabetologa. user posted image To je pa kar daleč a ne?

Aja sicer sem v 30. tednu user posted image

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 445
5.6.2009 11:16:06   
anci banci
živa... cuker se meri uro in pol po obroku (ko končaš obrok)
imaš pa že na tešče malce povišan cuker
insulin ni bav bav in se čisto navadiš na njega jaz sem že od 26 tedna na insulinu
če imaš pa še kao vprasanje pa krvprašaj... z veseljem pomagam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 446
5.6.2009 11:28:38   
Monni
Jaz si moram merit sladkor na tešče in vrednost ne sme presegati 5,3, potem pa 2 uri po vsakem obroku, kjer pa vrednost ne sme presegati 6,7.

Je pa čisto odvisno od diabetologa kako ti bo določil čas merjenja, ter vrednost katero ne smeš presegat.

Neposredna povezava do sporočila: 447
5.6.2009 17:37:11   
Anonimen
o hvala... sem bla danes pri G pa je rekla naj se nič ne sekiram ampak naj raje počakam, da pridem do diabetologa ki ga bo izmeril in mi vse natančno povedal user posted image user posted image

No zjutraj sem jedla čokolino in sem po uri in pol imela cukra 11, prejle za kosilo pa zelenjavno mineštro z nekaj kosi mesa in polnozrnat kruh. No po tem obroku sem imela cukra 8.1 user posted image Še vedno vem da je povišan ampak vsaj 11 ni user posted image

Zdejle sem pomalicala jabolko, za večerjo pa še nevem kaj bom.

Sem se pa odločila, da ne bom čist na dieti, ampak se bom izogibala sladkarijam in nadomestila bom tiste enostavne stvari (bel kruh s polnozrnatim, ...) Upam da mi vsaj malo uspe znižat cukerčka user posted image user posted image user posted image

Hvala še enkrat pupe, za pomoč user posted image user posted image

(odgovor članu Monni)
  Neposredna povezava do sporočila: 448
6.6.2009 8:51:59   
anci banci
živa25... čokolino je strup za povišan sladkor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 449
6.6.2009 10:40:47   
Anonimen
Sem vidla ja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image No ampak sem eno punco brala da ga je lahko jedla, pa sem si rekla... Zakaj pa ne user posted image user posted image No ampak bom pridna v prihodnje user posted image user posted image user posted image

No danes na tešče cuker le 5.4 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Zgleda da bo rahla dieta zalegla user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?