Jenny*
|
Hvala stuhica tudi za tvoje mnenje, sedaj bom raje merila 90 min po končanem obroku, pa še rezultati bodo v tem primeru pomoje boljši. Tudi jaz imam danes slab sladkorni dan. Kosilo sem jedla v restavraciji: testenine z bolonjsko in solata, rezultat pa 7,3. Potem pa so se pojavili še ketoni pred večerjo, kar je prvič, mogoče so zato, ker sem malo zmanjšala škrob. Tudi sama ugotavljam, da se bom morala res strogo držati merjene diete, ne manj ne več. Mogoče bom začela kar posebej kuhati za sebe, če ne bo šlo na boljše. Brala sem tudi v enih prejšnjih sporočilih, da naj bi bilo povprečje za nosečnice 5,0, a to je mišljeno za 90 min po obrokih? V tem primeru imam jaz zelo zelo slabo povprečje: 6,47. Stuhica ne sekiraj se zaradi Monnijinega komentarja. Nihče ne more vedeti, kako ti je v tvoji koži, ko se že 3 mes. paziš, pa se kljub temu pojavljajo slabi rezultati in potem še slabe napovedi diabetologinje, pa še slabosti... Imam pa tudi jaz ta problem, da mi zmanjkuje časa in energije za ukvarjanje s seboj... Upam, da uspeš zdržati brez inzulina, če pa te bo že doletel, se tolaži z ancinimi besedami, verjamem da se nekako res navadiš tudi na tisto špikanje, čeprav tudi mene kar zmrazi, če pomislim, da se moram špikat v trebuh, kjer imam že tako čist občutljivo kožo, ker imam tako velik trebuh. Res pa sem sama na boljšem, saj imam do roka poroda le slaba dva meseca. Ma človek bi res rabil osebnega kuharja pri tej bolezni oz. vsaj da se ne bi bilo treba ukvarjati z nikomer drugim razen s sabo in svojo dieto. A katera kaj ve ob kakšnih vrednostih ti v Lj. določijo inzulin? Monni, kakšne pa naj bi bile posledice na otroku ob povišanem sladkorju? Meni je zanimivo to, da sem imela na OGTT testu samo eno vrednost povišano in sicer jutranjo sem imela na meji... kaj pa če takrat tiste vrednosti ne bi imela na meji, ampak pod njo in potem ne bi padla v obravnavo, potem bi pa moja nosečnost potekala kar s povišanim cukrom..
|