Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: hel32 Me pa nekaj zanima, je res, da imajo vse s sladkorno napovedan carski rez Mislim, da to ne drži, kolk sem jaz brala, samo, če imaš zelo visok pritisk, ali pa če je plodovnica kalna, in če je otrok prevelik. hel32, si si kar sama odgovorila. se mi zdi, da so včasih delali CR, zdaj pa se mi zdi, da je vsem bolj prav, če je porod naraven = in nosečnici in babicam. so pa meni vseeno bolj priporočali, da grem rodit v LJ, če bi prišlo do zapletov,... a samo zaradi tega, ker sem bila na insulinu. prvega otročka sem rodila v KR, ker sem bila le na dieti. ker je s teboj in z otročkom vse ok, boš po vsej verjetnosti rodila kar po naravni poti. IZVIRNO SPOROČILO: živa25 Sem včeraj z jutranjim inzulinom začela in mi sploh ne pade cuker pod 8 Mam občutek, kot če si sploh ne bi dala inzulina... Enake cukre imam kot prej... živa25, če si šele začela z jutranjim insulinom, se ti mora telo najprej navaditi na določeno enoto. če imaš dva dni povišan sladkor, si povečaš dozo za 2 enoti (če si daješ 4 enote, greš na 6 enot),... tako so svetovali meni... včasih je potrebno vsake dva dni poviševati enoto, dokler ne prideš na tisto, ki tvojemu organizmu najbolj ustreza. za zajtrk ti priporočam ovsene kosmiče, mleko ali jogurt z 1,6%mm in jabolko. mogoče še to, da jabolko poješ najprej. paštetke niso najbolj priporočljive. nosečniška sladkorna je stresen odziv telesa na nosečnost, so mi razložili... v nosečnosti sem se zredila za 4-5 kg, po porodu pa sem jih hitro začela izgubljati,... zdaj sem 12 kg v minusu, dobrih 8 kg manj kot pred nosečnostjo! izgubiti moram še cca 4 kg, da pridem na sebi primerno težo. Urban bo v ponedeljek star 8 tednov. punce, če se le da, zdržite dieto (tudi če si dodajate insulin), ker je po porodu lažje.
|