|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
17.1.2008 16:37:33   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: Skyline

mene pa še nekaj zanima, ali je to normalno, da je čišča lahko kak dan že samo rjava in skoraj nič, pol drug dan pa spet sveža kriuser posted image user posted image user posted image

Ja, to ni nič takega. Tudi pri meni je bilo isto. Pol ko pa mi je čišča že čisto ponehala pa je že prišla Muser posted image .

Vrtec; absolutno ja. Ker je ne bom imela nikjer drugje za pustit. Lataša sicer ni bila v jaslicah, ker smo takrat še živeli z mojimi starši pa smo nekak skombinirali varstvo.

Želva, vi pa res nimate neke sreče z zdravjemuser posted image . Se je leto bolj slabo začelo, ampak veš kaj pravijo- slab začetek, dober konec!

Krst joj, še Lataše nismauser posted image . Čakamo na boljše čase, ko bo kaka sedmica na lotu padlauser posted image user posted image .

Kapljice smo kar uspešno prestali prvo dozo. Se mi zdi da jo malo začne napenjat, pol pa se sprdka in je bolje. Upam da tak ostane.

Tejka tudi Vana je od začetka samo spala in jedla. Mi je bilo že prav tečno. Zdaj je pa vedno bolj budna. Predvsem ima obdobje budnosti popoldne in zvečer.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 476
17.1.2008 17:36:12   
Ayo
Joj punce moje, pa kaj dajete vasim polhkom, da tako dolgo spijo ponoci? user posted image  Pri nas ne gre in ne gre, se zbuja na 3-4 ure user posted image . Najprej imamo itak problem zvecer, ker noce in noce zaspat nekje do polnoci, sicer ga dajejo malo krcki, potem ko zaspi, je pa ze skoraj cas za hranjenje ob 2h, potem ob 6h, potem ob 8h me pa ze vrze pokonci.

Tudi jaz imam zadnje dni glavobole, me boli zadnji spodnji del...imam kar obcutek, da je to od vstajanja ponoci in ker se ne morem dobro naspati user posted image

Danes zjutraj sem za firbec stopila na tehtnico -  in ima kar 3kg vec!! user posted image  Ampak oblecem pa lahko vse, tako da ne razumem...user posted image  Je pa res, da jem ogromno cukra, se posebej cokolade!! Kaj pa ve, ali imate tudi tak apetit?

Vrtec - mi2 ga bova absolutno dala, ker otrok mora biti z otorci. Babic pa itak nimamo v blizini, tako da tudi midva ze letava naokoli in isceva, kajti nas Gabriel gre v vrtec ze z julijem, ker tukaj pri nas porodniska ni tak raj kot v Slo...

Smo pa imeli danes tukaj tak lep soncek, da ni za povedat!! Sva bila 2 uri zunaj in sva oba uzivala 100/h! user posted image user posted image

Grem sedaj delat torto; ce mi bo uspelo dogler Gabri se spi user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 477
17.1.2008 18:06:43   
Skyline
pa se vam je že nehala čišča, pr meni še kr traja to rajvo, pa pol spet sveža kri, pa bo v soboto že 1 mesec, kar sm rodilauser posted image ....sm se že prow naveličala, kr sm zapravla za te vložke ogromno denarja, pa še tangic ne morem nosituser posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 478
17.1.2008 20:08:50   
Magi*
Skyline, meni tudi še vedno curi. rjavo, svetlo rjavo, roza, pa spet mal rdeče, pa spet skoraj nič...user posted image

danes je bila patronažna. miškolin je prvič zares "plaval" in mu je bilo všeč. mu je pa banjica že skoraj premala. user posted image  teta ni mogla verjet kak velik in krepak fant je, pa še bolan je bil vmes.

drugače pa me je okrcala, da ne smeva kupčkov podirat na rami - sam sori, drugače nama ne rata in edino tako ga lahko uspavam.

pa še seznam prepovedane - potencialno alergene hrane: čokolada, med, oreščki na čelu z arašidi in svinjina. menda je to to. niti koščka čokolade naj ne bi pojedla.

čau bau. šibam pod tuš in spat. ja, časi se spreminjajo. sedaj hodim spat zgodaj. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 479
17.1.2008 21:06:12   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
pa še seznam prepovedane - potencialno alergene hrane: čokolada, med, oreščki na čelu z arašidi in svinjina. menda je to to. niti koščka čokolade naj ne bi pojedla.

super, cesar je najvec na mojem jedilniku, vsak dan! user posted image
Kaj pa ce so tisti mozoljcki na nasih pikcih posledica alergije? Kako naj to vem? user posted image

Magi*, zakaj pa ne kupcek na rami?

Skyline, tudi jaz imam tam doli precej pisano paleto user posted image

Prej ste drugorodke o tem - jaz bi bla pa kr ze spet takoj noseca user posted image  ne glede na to, da je bil zadnji mesec user posted image  katastrofalen! user posted image
Ampak je moj reku, da bomo drugo leto delali na ta drugem. Jaz sem bla pa kar mal user posted image  ker smo za tega nasga krtka porabili 1 leto in ce pomislim, da bo spet trajalo tako dolgo...user posted image

No, moj polhek spi v svoji sobici v novi posteljici, user posted image  je na eni vecerji, mami gre pa zdej - noge v luft!

Lep vecer in se lepso noc!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 480
17.1.2008 21:18:39   
loncica
Čav!

Sem kar vesela, ko berem, da nisem edina pri kateri ta butasta čišča še kar traja. Danes je 5 tednov odkar sem rodila pa še ni konec. En čas rjava, potem en dan nič, potem spet sveža kri. Kar neki.

Mi smo šli danes za cel popoldan k mojim staršem. Sem si prej spumpala mleko - da bi probala, če mali zna po flaši vlečt, ker ga nameravam moji mami v nedeljo pustit za tri ure in, da bo lahko jedel, če bo lačen. Je spil 100ml, pa se mi zdi, da bi še. Ampak to bo itak samo za izredne primere.

Magi, razsvetli me kako podirat kupče. Jaz sem mislila, da se jih samo na ramiuser posted image . Ravno ko sem prebrala, da ne smeš niti koščka čokolade, sem si jaz privoščila en mali košček. A zdaj še tega ne smem?user posted image

ElaM: pediatrinja mislim, da je dr. Šarfova. Drugače pa sem bila danes po dobrem mesecu spet na vašem koncu. Je kar dobro delo.

Jaz bi tudi imela takoj še enega, ampak me je grozno strah ponovne nosečnosti. Če pomislim koliko me je ta nosečnost psihirala in koliko tednov sem živela v groznem strahu me kar mine.

Glede vrtca. Vsaj 2 leti še ne. Jaz ga mislim dat pri tretjem letu.

Krst - tudi jaz računam tam enkrat aprila.

Lahko noč

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 481
17.1.2008 21:42:36   
želva
čišča se je pri meni nehala te dni, to je 6 tednov po porodu,user posted image
zdej bo treba pa mal v akcijouser posted image ,sam še vsi se pocajtamo

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 482
17.1.2008 22:57:50   
Vrtnica79
No, ko smo že pri čišči. Danes je prvi dan ko nisem rabila več dnevnega vložkauser posted image . Jupiiiiiiiii, sem že mislila da se mi bi zmešalo od teh izcedkov. Najprej v user posted image  ful povečan izcedek tak da brez vložkov ni šlo. Sedaj pa se je ta čišča vlekla tak dolgo.............   No, končno sem svobodnauser posted image . Tak da punce, še malo potrpiteuser posted image !

Magi, kako pa bi pol mogli podirat kupčkeuser posted image  Prvič slišim da naj ne bi na rami!?

Glede hrane pa tak; jaz jem praktično vse. No, pri fižolu glih ne pretiravam. Čokolade tak ne maram preveč, tak da tu ni panike.

Ayo, ja super da bo Gabriel kmalu dobil družbo! Praviš da sta rabila 1 leto za prvega. Tudi jaz sem prvič zanosila po enem letu, zdaj drugič pa po 6 mesecih. Tak da, nikoli se ne ve. Mogoče pa vama zdaj uspe prej.

Loncica, za drugo nosečnost naj te ne bo strah. Veš, jo dojemaš čisto drugače. Vse je nekak lažje in bolj samoumevno...........

Ajajaj- ste pa si hitro že zaželele ponovno zanositi. Jaz sem pa čakala 6 letuser posted image .

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 483
18.1.2008 8:45:49   
Magi*
Ayo, mozoljčki so bolj verjetno od tvojih hormonov. če te je pa strah alergije, pa za par dni črtaj sumljive hrane z jedilnika in boš videla.

kar se tiče te hrane pa se jaz držim načela zdrave kmečke pameti - zmernost. sicer pa jem skoraj vse (OK, kak prebranac glih ne user posted image ), tudi kak košček čokolade. user posted image

podiranje kupčkov: problem naj bi bil, ker mali dvigujejo glavico in jo vlečejo nazaj (vsaj večina doječnkov) - zakaj naj bi to bil problem pa ne vem user posted image  mislim, da smo stoeltja kupčke tako podirali in smo vsi gor zrasli. nekateri v olimpijce, drugi v znanstvenike, pa v umetnike...  kupčka naj bi podirali tako, da jih položimo s trebuhom čez kolena - ena noga je malo višje, druga nižje... sva poskusila in rezultat: rignil ni, me je pa pobruhal, se kompletno razbudil, začel kolcati... ostalo vam je znano. user posted image

ponoči je bila katastrofa. Zaki je pribremzala že ob 1., tamal se je zbudil ob 1.30 in potem je Zaki tako tulila, da ga ne smem nahranit, da se je revež tako razburil, da je rabil 2 uri, da se je pomiril. ubošček. pol je mož Zaki odvlekel v sobo in je šebolj rjovela. sem tamalega podojila, ga dala možu na kupčkanje in se šla z Zaki pogovorit. na koncu so vsi zadrnjohali v naši psotelji jaz sem pa v luft gledala.

aja, glede ponovne zanositve: ne gre prehitevati, ker telo rabi počitek, pa tudi v drugo gre lahko veliko hitreje - vsaj pri meni je šlo. user posted image

ekola, mali se oglaša. moram gret.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 484
18.1.2008 9:21:34   
Mat3ja22
kupčki - meni je pa patronažna rekla da kupčke glih na rami podiratuser posted image , samo se jaz sedaj pogruntala boljšo tehniko., ga dvignem gor, naslonim na moje prsi tko da je pokonci in ponavadi kupčka podre v roku 1 min, in to pravegauser posted image .

vetrovi - pri meni Nick sicer krčev nima, ampak od kar dobiva kapljice D3 nenormalno prdi. se to dogaja še pri kateri?ker res prdi non stop.

mi2 sicer nameravava imeti še enega user posted image , vendar ne glih takoj, v roku2-3 let. prej ne bova niti poskušala, kersem že sedaj v prvo zanosila, tko kot v mehiških telenovelahuser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 485
18.1.2008 9:56:19   
andreja2000
kupčki tudi pri nas veselo podiramo kupčke na rami in zadnje čase nam jih ful hitro uspe podret in to res tiste oring kupčke.Nisem pa vedela,da se na rami naj ne bi podirali,menda spet kaj novega,a mislim,da bom jaz kar ostala kot sem vajena,saj jih večinoma le tako podremo brez problemov.

čišča jaz sem se tudi z njo ubadala do pred par dni nazaj,pa tudi je že bila rjava,pa pol spet sveža kri.Sem bila že prav jezna,ker sem ponucala vložkov za vse mesece user posted image  nazaj.

kapljiceAD3 smo trenutno na 2 kaplicah in tako bo še danes.

Pri nas se kaže sonček.Bom oblekla našo Evo,pa se bova šli malce stepat z vozičkom
fajn se imejte!user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 486
18.1.2008 10:07:03   
želva
Magi, ste imeli pa pestro.
Ayo, tud mi se zbujamo na 3 ure in še časovno smo čist z vami usklajeni. Sem tud že čist utrujena,ampak sej enkrat bo bolš.Komaj čakam, da mi prespi vsaj en obrok. Zdej smo se vsaj tok zorganiziral, da gre ta prvo rundo v svojo posteljico spat, pol pa k nama do jutra.Vsaj tiste tri ure spim kot je treba.
Za še enga otrokapa, moj pravi da je treba takoj začet delat na tem, ker če bo trajal tok kot za prve dve nosečnosti(2leti), pol bo lih fino. Sam se zna pa rado zgodit, da je pol ko ne načrtuješ pa takoj rata, tako da se bom kar za mireno odločila, vsaj za eno leto.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 487
18.1.2008 10:23:42   
Skaana
user posted image

pri nas se že tudi kaže sonček, zato bolj kratka...

Aleksej ko je buden je pri meniuser posted image - če mu le uspe, prisesan na zizo. Jaz mislim, da bom mela joške po novem do kolen...Ne moreš verjet, a točno ve, da je pri drugem. Mojga ta teden ni, očitno ga je že pozabil. Ko zjutraj peljem Ateno v vrtec, se bo on obvezno zbudil in potem ga moram moja mami nosituser posted image . Pa vse skupaj traja nekje dvajset minut in sem že nazaj.
Drugače ponoči pridno spi, podojim ga načeloma le enkrat od nekje desete ure zvečer in sedme zjutraj user posted image . In dokler bo tako, se ne bom švarala.

Vprašanje za vse, ki dojite. Ali dajete user posted image čaj? Ali vodo, oz. kaj še zraven. Ker jaz sem Ateno izključno dojila šest mesecev, potem smo pa imeli velike probleme s pitjem. Sploh ni htela. Pa imam celo zbirko flašk in lončkov doma. Tako da zdaj gruntam, da bi mu dala malo nesladkanega čaja. Najraje bi sicer vodo, ker nimamo problemov s krčki, ampak če jo prekuhaš, baje izgubi vse minerale, neprekuhane ni šans, kupljeni pa tudi ne zaupamuser posted image .

podiranje kupčkov: problem naj bi bil, ker mali dvigujejo glavico in jo vlečejo nazaj (vsaj večina doječnkov) - zakaj naj bi to bil problem pa ne vem user posted image  mislim, da smo stoeltja kupčke tako podirali in smo vsi gor zrasli. nekateri v olimpijce, drugi v znanstvenike, pa v umetnike...  kupčka naj bi podirali tako, da jih položimo s trebuhom čez kolena - ena noga je malo višje, druga nižje... sva poskusila in rezultat: rignil ni, me je pa pobruhal, se kompletno razbudil, začel kolcati... ostalo vam je znano. user posted image

Aleksej zateguje glavico nazaj. V ponedeljek imama zaradi tega razvojno in bom povedala kaj je s tem. Ampak če ga jaz položim na kolena, ima glavico vseeno v zraku - ja jo že samostojno drži. Tako dauser posted image . Je pa res, da zelo hitro podre kupček, če pa dlje traja, pa mu glavico držim. Čeprav to tudi ni dobro, ker si z vlečenjem še bolj utrjuje mišice...

Mozoljčki: naš jih ima še vedno user posted image Pa nič od tega ne jem že od poroda.

Kapljice AD3: danes sma na treh. Brez problemov. Dam med dojenjem.

Naslednja user posted image : jaz bi jo tudi mela takoj po Ateni. A moj ni bil navdušen. Zdaj vem zakaj, ker imamo frko do nebes - hiša še ni dokončana. Ampak Ayo, zaradi CR, pa tudi sicer priporočajo dve leti od poroda do poroda. Tako da dveh let sem se jaz držala, potem pa malo manj, pa je ratal Aleksej. Atena nama je v prvem poskusu, za Alekseja pa niti ne vema, kakouser posted image .

Šoping: Raho, jaz bi tud šla v Okaidi, a je revno v največjem nakupovalnem centru v Celju in ne upam. Brez malega pa ne morem it.user posted image

Tak, zdaj sem se pa odločla, da popokam malega in greva na hišo user posted image .

Se še javim.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 488
18.1.2008 10:32:39   
loncica
Čav!

Mi smo spet fajn spali. Od 22h30 do 5ih. Potem se je Timotej najedel in spal pri nama še do 8h30. Zdaj spet spi naš zaspanec.

Glede kupčkov. Ne vem kje je razlika, če glavico dviguje na rami ali pa ko ga dam na trebuh. A ne utrjuje tako mišic? Nisem vedela, da bi bilo to slabo.

Skaana: jaz mu dajam komarčkov čaj zaradi krčkov, drugače mu ga ne bi. Zna pa lepo iz flaške pit.

Jaz tudi razmišljam o mireni, pa se kar ne morem odločit.

Upam, da se pri nas tudi pokaže sonček, si ful želim it ven.

Lp

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 489
18.1.2008 10:45:18   
ElaM
Dobro jutro,
da se malo pohvalim, upam, da mi ne bo ža danes ponoči žal.user posted image  Mala je spala od 11-5.30, pa še takrat sem jo zbudila, a je jedla. Ni to ravno v navadi, samo malo gledam na to, da ob 7-ih Manca spi, da v miru zrihtam Tinkaro. Zdaj je pa ena pri babi, druga spi.

Podiranje kupčka: Tako, kot je Magi* opisala smo ga mi podirali Tinkari, njo si lahko nosil cele cajte na rami, pa ni šlo, če je pa ležala na bušiju pa takoj. pri Manci prakticiramo kar po starem, če ga podre ga v parih sekundah, drugače ga ne. Nič ne poliva tako, da ne kompliciram prav dosti s temi kupčki.

Čišča: Pri meni se je končala kakšen teden nazaj. Aleluja. je bilo pa tudi pri meni tako, da jo že nisem imela oz. res malo, potem pa en dan sveža kri, nato  pa konec, kot bi odstrigel.

Mozoljčki: Ayo, skoraj gotovo so mozoljčki posledica  tvojih hormonov. Če bi šlo za alergijo se, običajno, pojavijo tudi problemi s prebavo, sluzasto blato, pa še kaj bi se našlo. Tinki pri nas je bila prav grozna, pa skoraj mesec je trajalo. Manca je manj.

Ponovna zanositev: Pri nas smo planirali 2-3 leti razlike, pa je nas malo prehitelo. Zanosila sem 28. dan ciklusa, edinokrat sva user posted image brez zaščite, tako da še datum vem.user posted image user posted image user posted image   Zdaj sem odločena, da nikoli, ampak res nikoli, se ne greva več, brez zaščite.
Je pa druga nosečnost res bistveno drugačna od prve, bolj sproščeno je vse skupaj, manj kompliciranja, pa bistveno manj časa je za ukvarjanje samim s sabo. Pri meni je bilo hudo pestro, ker sem res hitro zanosila, ampak, ko se je prvi šok polegel, mi ni bilo nikoli niti za sekundo žal. Tudi zdaj, ko ju gledam, kako T. boža Manco, pa ji daje lubčke, mi je res toplo pri srcu. Imata nekaj, kar meni kot edinki ni bilo dano.
Je pa veliko mamic to reklo, no tudi jaz lahko potrdim, da se po porodu hitro prime, tako da se ne zanašajte na to, če je prvič dolgo trajalo.user posted image
Še to sem govorila z G in babco, da razlika med prvim in drugim otrokom je lahko manjša, med drugim in tretjim pa vsaj ene par let. da se telo opomore.

Uf, sem se razpisala, lepo bodite,..

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 490
18.1.2008 10:56:29   
ursa1981
Zdravo,

pri meni je tudi čišča še vedno prisotna - kakšna dva dni nazaj sem mislila, da bo že konec, včeraj pa je bil vložek čisto prepojen s krvjo, potem je bilo spet malo bolje, danes pa je spet krvavo. Pa bo jutr že 7 tednov od poroda.

Mozoljčki - so hormonskega izvora in niso alergija - pojavljajo se po čelu, obrazku, vratu in vse tja do prs. Nama je pediatrinja rekla, da je za to kriv očka, ker ima vsak dojenček tudi punčke ko se rodijo in kar nekaj mesecev moške hormone, ki povzročajo mozoljčke. Bodo pa sami od sebe minili.

Čokolada - jaz zadnje tri dni res pojem kar nekaj čokolade in naša Anja ima proti večeru težave s krčki, pa sem rekla ,da bom malo prekinila da vidim če je to to. Sem pa bila opozorjena, da je čokolada lahko povzročiteljica krčkov.

Podiranje kupčkov - naša Anja se je zdaj tako lepo navadila podirat kupčka, da sploh ne morem verjet. Glede nato da na začetku ni in ni šlo. Medve ga podirava kar tako, da jo imam na trebuhu vzdignjeno za prb. 30 stopinj in ga vedno lepo podre. Se pa naša Anja že od rojstva tako dviguje in drži glavico pokonci, pa čeprav vem, da ni dobro a kaj naj naredim, če ji jo potiskam navzdol je lahko le še slabše. Pri Anji so bili že v porodnišnici začudeni, ker je že takoj drugi dan dvignila glavico in ne le za par sekund ampak kar za nekaj sekund, zdaj pa zdrži že ful časa. Glavico ji skozi podpiramo in ji tudi poskušamo preprečiti dvigovanje, a ne gre.

Naslednji user posted image : ja pri nas bi ga imeli tudi že radi čimprej, a baje res ni dobro zanositi prej kot po enem letu od poroda, tako da bomo še malo čakali, čeprav moj ne želi imeti nobene kontracepcije še najmanj kondome in pravi da bo paziluser posted image  No, upam, da bo šlo, glede na to da nama je to uspevalo kar nekaj let predno sva se poročila.

Čaj: naša Anja že od drugega tedna starosti dobiva čajček, predvsem smo ga začeli dajati zaradi krčkov. Najprej smo ji dajali čaj iz janeža, kumine, poprove mete, komarčka, nato smo ji kuhali kamilice z janežem in zdaj pije komarčkov čaj. Popije pa ga včasih manj včasih več a nikoli zelo zelo veliko. Baje lahko popije do 1 dcl na dan.

No, toliko za zdaj.

LP

URŠA

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 491
18.1.2008 12:00:16   
Skyline
hej....vidim,da nism edina, pri kateri pikica tako dviguje glavico, naša jo tudi že od rojstva, včeraj se je pa na povijalni mizi, ko je bla samo v Pampers plenički, iz trebuščka zavalila na bok in hrbet...smo samo gledale z mojo taščouser posted image ...pa skoz jo meče nazaj, tudi ko spi, jo ima bolj nazaj....včasih se mi zdi, da bi najraje kr že vstala al pa shodila, tako je nemirna...zelo živahna jeuser posted image

...prehitro sm rekla, da bo za jok med dojenjem kriva prazna dojka, ker se je spet začela zvijat, ko se nekaj časa doji, tko da ne vem več kar nardit...sploh pa se sedaj bojim, da ne poje dovolj zaradi tega in da pol zaspi zgolj zarad utrujenostiuser posted image ...v ponedeljek bom to omenila pediatrinji, sicer pa bo itak rekla, da so to krčki, sam dolgoročno to ne pelje nikamor...na konc bo še hujšat začela, ker ne bo dovolj pojedlauser posted image user posted image

...danes sem končno dobila Aflat kapljice proti krčkom, bom ji še to dala, če ne bopomagalo, pa nimam več kaj nardit....a mogoče katera ve, kako se jih dozira, ker so navodila v nemščiniuser posted image user posted image user posted image

mi tudi podiramo kupčke na rami, saj drugače ne gre, pa tudi veliko jo nosimo tako, ker noče in noče bit v vodoravnem položaju, ji enostavno ni zanimivo...pač rada gleda naokol...pa sm tudi jaz brala, da se tako male sploh ne sme nosit pokonc...ne vem, včasih je blo dosti manj vsega tega sekiranja, danes pa je človek totalno zmeden, saj edn reče tko, pol drugi spet drgač...meni so v bolnici govorili tako, pol patronažna pa spet kontra...zej pa vedi, kaj je prav, najboljš da delamo po svojem lastnem občutku in poslušamo naše pikiceuser posted image , ker če jim kaj ne paše, bodo sigurno to pokazale z jokom, a ne?user posted image

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 492
18.1.2008 12:33:54   
Foxina
halllo,

mi smo danes kar malo bolš spali...čeprav zmrzujemo, ker so nam skenslali gretje do soboteuser posted image

Skyline ja, jst imam izcedek še kr...pa bo 7 tednov od poroda...pa tud svežo kri sem imela še do pred kratkim  

Ayo...ej jst sem tud čist nora na čokolado...je nism celo nosečnost tolk pojedla kt zdej v 2 tednih  

Lončica mene je tudi psihirala nosečnost...vsaj načrtno zaenkrat pa še ne bi imela enega otroka...je z enim glih prav dela user posted image

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 493
18.1.2008 12:48:16   
Magi*
Tarasu ne dajem nič za pit, ga samo dojim. mu je pa moja mati dala po žličkah prekuhano vodo, ko sem skočila ven in je sicer lepo pil, samo zadovoljen pa z vodo ni bil. user posted image

punce, jaz se pa čudim od kod Taras tako lepo napreduje, ko pa non stop samo kaka. vsaka plenica je pokakana in vsakič, ko ga previjem se še dodatno pokaka. in to tako zelo tekoče s koščki sesirjenega mleka. moram priznati, da sploh ne vem kako zgleda kakec novorojenčka, ker je Zaki tako malo kakala.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 494
18.1.2008 12:52:26   
Magi*
Skyline, če te res skrbi koliko pikica dobi iz tovjih joškic, potem pokliči patronažno in jo prosi, da ti posodi tehtnico. stehtaj jo pred podojem in po podoju in to počni 2 do 3 dni, da boš res videla koliko kaj poje. jaz sem sicer za čim manj kompliciranja, samo če je mama v skrbeh, se pač mora nekako potolažiti in prepričati.

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 495
18.1.2008 13:48:16   
ElaM

punce, jaz se pa čudim od kod Taras tako lepo napreduje, ko pa non stop samo kaka. vsaka plenica je pokakana in vsakič, ko ga previjem se še dodatno pokaka. in to tako zelo tekoče s koščki sesirjenega mleka. moram priznati, da sploh ne vem kako zgleda kakec novorojenčka, ker je Zaki tako malo kakala.

Točno tako je pri nas, samo da je Manca.user posted image  T. je imela pri nas take probleme s kakanjem, da tudi jaz nisem vedela, kako naj bi zgledal normalen kakec dojenčka.user posted image  Sem kar P vprašala, pa je rekla, da je važno, da je zlato-rumene barve in to je to.

:)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 496
18.1.2008 14:03:00   
Magi*
ElaM, da se ti besede pozlatijo. user posted image

ej, jaz sem pa zdajle pihala od besa.

Tarasu najprej hočejo predpisat en antibiotik ceklor (neki takega) in se ga pri nas ne dobi več. potem mu predpišejo amoksiklav in danes gre mož po nov recept in novo pakungo. najprej mu v lekarni da odmerek za odrasle, potem kličemo pediatrinjo in ona kliče v lekarno ... gre zamenjat ... ga. magistra ugotovi, da tega AB nima. gre mož v drugo lekarno - ga nimajo. gre v tretjo - mu povejo, da se ga ne dobi več! user posted image  potem jaz vsa razpizdena kličem okoli in končno mi v eni bolnici obljubijo, da ga bodo naročili in naj ga pridemo iskat po peti uri. a mi slučajno žvimo v državi, ki trenutno predseduje EU ali v neki tunguziji user posted image  pa vse bi najrajši v rit nabrcala, kako sploh lahko dopustijo, da za osnovno zdravilo, ki ga rabi novorojenček tavaš okoli kot kak mesečnik?

ko sem bila glih tok jezna, sem hitro napisala še eno reklamacijo. user posted image  pa majo spet prav tisti, ki pravijo, da je vse za nekaj dobro.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 497
18.1.2008 16:03:37   
m*t*?
Skyline

te kapljice so na pumpico ne? Nekje 2 do 3x stisneš iz pumpice. midva mu dava nekje 2,5 , kar priteče po pumpici!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 498
18.1.2008 16:29:02   
Raho
Magi*!

Zdaj sem pa jezna! Kolikokrat ti moram povedati, da takrat, ko ne dobiš zdravil, kličeš mene.user posted image Jaz jih 100% dobim. Jih dam naprej s hitro pošto in jih imaš kmalu v rokah. Tako enostavno je to!

Če ni AB za dobit pri nas, je na Madžarskem, če ni tam, je na Hrvaškem in če ni tam, je 100% v Avstriji.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 499
18.1.2008 17:06:54   
lana38
Naj se malo javim. Tim ima zdaj že 2 dni take krče čez cel dan, da skoraj nič ne spi. Včeraj ponoči ni spal do 1.40. Jaz sem potem še spala, ko je Blaž odšel v šolo. Moj user posted image  pa ga šele zdaj vleče, ker je moral zjutraj v službo. Dobrao, da Blaž spi kot polh in ne sliši čisto nič, kako Tim joka. Zdaj spi že od 15.30. Pred tem pa je bil od 10h buden in, ko je zaspal po par minut so ga spet krči zbudili. Dajem pa mu od včeraj Bebe čajček po malem. Nima pa ga rad. se prav grdo drži zraven. Kapljice AD3 sva tudi midva dobila, ampak še jih nisem začela dajat, ker piše da šele po 6. tednu.
LP

lana38

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.