ursa1981
|
Zdravo, spet sem našla malo časa, da se malce razpišem Naša Anja spi v košku kot . Jo moram lepo pohvalit, da se je spet navadila spati v košku, ker je bila prej že zelo razvajena, da je zapala le na kavču ob mamici. Sem se odločila, da se mora navadit na košek pa smo mela prvi dan mal težav, malo je jokala no pol pa sem pogruntala tehniko, ki jo uspava. Zelo rada posluša pesmice - ljudske pesmice - ki jih prepevajo otroci. Neverjetno kako jo uspavajo. Pa tudi kakšno pravlico ji sem pa tja zavrtim, danes sva imeli Mojco pokraculjo pa je tako lepo zaspala, da ne moreš verjet. Tudi sama se strinjam, da moramo otročičke čimbolj razvajati zdaj, ko je to mogoče a podrugi strani se sprašujem kako bo marca, ko začnem z nekimi predavanji, ko bo na Anjo pazil očka in je bil pri njem kar problem zaspati, se je preveč navezala na mamico in moj vonj. Zato, sem se odločila, da se navadimo nazaj na košek, da ne bo potem joka, ko bo sama z očijem. Kot sem že napisala pa ponoči lepo spi v svoji posteljici in zvečer ko poje podremo kupčka - če že prej ne zaspi in nato jo odnesem v spalnico in jo položim v posteljico in spet zaspi sama kot , no le včasih malo meče dudo ven, da me prikliče in da ji jo dam nazaj v ustka nato pa mirno zaspi. Zbuja se pa na 3 - 4 ure večkrat na 3 ure tako, da se nekako ponoči zbudimo 2 krat in nato še zjutraj. Naprimer včeraj smo šle spat ob 21.00 pa se je zbudila ob 00.30 in nato sva se previli ker se je damica pokakala in potem podojili (20 minut), nato pa takoj nazaj v spanec - nato pa je spala do 4.00 pa je nekaj začela stokati - mogoče jo je malo črvičilo in sem ji dala spet dudo in je potegnila do 5.00 - sledilo je dojenje (20 minut) in nato previjanje, damica se je zopet pokakala - potem pa sva spali do 8.30 in pojedli ter je zaspala nazaj za malo več kot pol ure. Nato je sledilo jutranje previjanje in oblačenje, zdaj pa spet spimo in mamica čaka, da se Anja zbudi in si zaželi hrane Je pa res, da vsako noč kaka vsaj enkrat, večinoma pa kar dvakrat in tudi podnevi se večkrat pokaka - včasih do sredine hrbta Srugače pa se pridno redi, v ponedeljek je imela že 4820 g - koliko ima pa danes pa ne vem, ker jo bomo tehtali šele zvečer pred kopanjem. Pa še glede kapljic AD3 - prvič ko sva jih začeli jemati 2 kapljici in nato drugi dan 3 kapljice, je Anja takoj začeka jokati in jo je začelo zvijati. Potem pa sem se spet posvetovala s teto in mi je svetovala naj začnem z dajanjem kapljic dva dni po eno, dva dni po dve, in tako naprej po dva dni in moram potrkat, da smo včeraj prišli že na 7 kapljic in krčkov ni bilo. Ji pa dajemo kapljice med dojenjem, ko se podojiva na eni dojki in jih kapnemo kar na žličko s čajčkom. In vedno jih dobiva pri zadnjem hranjenju oz. po kopanju. Nič nisem zasledila, da bi se že kaj pogovarjale o vrtcu oz. varstvu vaših otročičkov. Ali boste imele domače varstvo oz. privatno varstvo ali boste tako kot midva primorane dati otročičke v vrtec? Midva sva vlogo že oddala, ker je vrtec zelo težko dobiti, sploh za vključitev po mesecu oktobru, ko je že ponavadi vse zasedeno. Midva upava na to, da naju bodo sprejeli, ker sva vlogo oddala že v decembru. Moja mami je do novembra 2006 delala v vrtcu - jasli (vzgojiteljica) - zdaj je že v pokoju in tudi sama sem nekaj let delala v vrtcu kot pomočnica vzgojiteljice in mislim, da Anji ne bo nič hudega v vrtcu. Resda bo mogoče malo bolj bolana, a vsak otrok mora preboleti določene bolezni, bolje prej kot kasneje pravijo. Tudi sama sem bila v vrtcu že od jasli naprej in mislim, da mi ni bilo nič hudega. Po drugi strani pa bi otročičkom privoščila še vsaj kakšno leto crkljanja ob mamicah in očkih, a kaj ko je to danes problem. Saj vsi vemo kako je danes s službami, da bi se pa igrala s službo, ki jo imam pa tudi ne mislim. No, povejte še ve kako bo pa s tem pri vas? LP URŠA
|