|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
14.1.2008 21:27:40   
Magi*
želva, sem vesela, da je z Manco bolje in sta nazaj. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 401
14.1.2008 21:50:14   
želva
Da se še malo razpišem. Naš mali lubi je bil v torek v posvetovalnici pri zdravniku v četrtek pa je zbolela. Torej, jaz si mislim, da ga je staknila tam.user posted image Naša mala pikica je bila čist hin, drugače pa vse analize krvi, urina vredu, le bilirubin se je malo povišal, ker je bila tok dehidrirana. In pol ji tud krvi niso mogli vzet, pa kanala za infuzijo vstavit, ker je bila tako izsušena. Tako da je zdaj cela nekaj prešpikana, ker so tok iskali žile.
V petek popoldne sva prispele v bolnišnico in čez cel vikend niso ugotovili kaj ji je. Danes pol ure pred odpustom so mi še govorili, da je bila kaka virozica, sam da se nikjer nič ne vidi. Pol pa pride zdravnica, da so dobili zadnjo priskavo blata, kjer so ugotovili rota virus.
moram pa rečt, da je osebje zelo prijazno, razmere pa čist adijouser posted image
sva se pa skoraj razvadile, ko sem si brizgala mleko in ji dajala po flaški, da je prej k sebi prišla, ker je bila preutrujena, da bi joško vlekla in sva kar  rabile en dan, da sva spet pri dojenju
no, ampak zdej je vse ok.
vse je z malo, ker imam pajaca v naročju
bodite zdravi

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 402
14.1.2008 22:01:48   
Vrtnica79
Želva, samo da je zdaj vse vredu! Zdaj pa se le pridno cartajte in uživajte.user posted image user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 403
15.1.2008 9:29:40   
hokejistka
želva super, da ste se poštimali user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 404
15.1.2008 10:56:41   
loncica
Čav!

Mi smo spet fajn spali, je pa mali nekam tečen drugače. Ves čas godrnjauser posted image .

Vrtnica79. Kapljice AD3 preprečujejo rahitis in jih je kar treba dajat, posebej zdaj ko imamo zimske otroke in dobijo čisto premal vitamina D. Pa še, če bi bili poletni, bi morali biti čisto cel dan na soncu, da bi ga dobili dovolj. Če te skrbi, da bi jo šraufalo jih uvajaj počasi. En dan eno kapljico, drug dan nobene, pa boš videla, če bo kaj sprememb, potem pa postopoma povečuješ dozo. Jaz imam D3 kapljice, ker največ krčev povzroča prav vitamin A, ki pa naj bi ga otroci dovolj dobili preko mleka. Vsekakor bi ti svetovala, da jih Vani dajaš. Boljše preventiva, kot kurativa.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 405
15.1.2008 11:06:18   
Mat3ja22
želva - super da ste poštimali in da je tvoja pupa sedaj vredu user posted image user posted image

ravno zato pa bom jaz dala Nicka na naslednjem pregledu cepit proti rota virusu, ziher je ziher.

punce imam eno vpr za vas. ker vem da ste iz cele Slo, me zanima če je katera izmed vas učiteljica ali pozna katero učiteljico,ki je ali pa še vedno poučuje v kombiniranem oddelku. ali pa šolo na kateri poteka kombiniran pouk. mam ankete za diplomsko in bi jih poslala in bi mi bile v veliko pomoč če poznate koga. aja naslov diplomske pa je Materialno-tehnična podpora pri pouku v kombiniranih oddelkih.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 406
15.1.2008 11:58:36   
Skyline
hello punce...

jaz sem pa naši Emi ukinila te vitaminske kapljice, ker so ji povzročale neizmerne krčke in ji bom šele čez nekaj časa začela nazaj počasi dajat...zej uživa kapljice proti krčkom, katere smo nabavili v Italiji in je malo bolje....rekli so mi tudi, da naj vi te vitamine AD3 otroci začeli jemat šele po 6. tednu starosti in ne tako majhni, da se jim prebava v tem času malo pošlihta...

včeraj smo jo stehtali in ima sedaj 3500 g, kar pomeni, da je v slabih 4 tednih pridobila 400 g, recimo, da nam bo ratalo pridobiti 0,5 kg do prvega pregleda v ponedeljek...

...sem pa priložila nekaj fotkic naše male Eme...user posted image

...kar se tiče plenic, smo me še vedno na Pampers Newborn, ker je bolj drobčkana in ji te kar odgovarjajo, čeprav včasih spušajo in pride pokakana do popka ali pa sredine hrbtauser posted image , tko da jo pol kar skopam...če bi imeli bide doma, bi jo kar pod pipco umilauser posted image

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 407
15.1.2008 12:10:32   
hokejistka
Mi smo se pa ravnokar prvič skopali user posted image . Je mala kar uživala. Pa stehtali smo se tudi. Julija ima sedaj 4400 g. Redi se 30g na dan. Pa danes je stara točno tri tedne. Je super pridna punca. Danes smo spali od 22ih do 3. in potem spet do 7-ih zjutraj. Pa še potem je malo potegnila do pol devetih. Tako, da sva se danes z atijem dobro naspala.

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 408
15.1.2008 12:21:16   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: Skyline

...kar se tiče plenic, smo me še vedno na Pampers Newborn, ker je bolj drobčkana in ji te kar odgovarjajo, čeprav včasih spušajo in pride pokakana do popka ali pa sredine hrbtauser posted image , tko da jo pol kar skopam...če bi imeli bide doma, bi jo kar pod pipco umilauser posted image

A mogoče rabiš še te plenice? Meni je en paket še ostal. Sicer so made in Poland, ampak vseeno. Ti jih pošljem če mi daš naslov na ZS!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 409
15.1.2008 12:43:08   
pikica*
Ojla punce,

se še jaz malo javljam. Danes sva z Lovrom prvi dan sama doma, ker je mož zaključil z očetovskim. Imela bi se prav lušno, če ne bi sosedje nad nama že ceo dopoldne vrtali. Meni bo razneslo glavo. Še dobro, da Lovro kljub temu pridno spi.

Drugače smo pa pri nas na srečo zdravi, Lovro pa se tudi pridno redi. en teden nazaj je imel že 4.200g, kar pomeni, da je od prihoda iz P pridobil cca. pol kile. Ni slabo. Drug teden pa imamo prvi sistematski pregled.

Ritem smo pri nas že lepo ujeli. Pridejo tudi neprespane noči, ampak ni večje krize. Zoja je še vedno navdušena nad bratcem in upajmo, da tako ostaneuser posted image .

Za pokušino pa še ena slikica.....
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 410
15.1.2008 14:41:15   
lana38
želva user posted image , dobro, da je Manca zdaj že v redu.
Tudi mi smo na srečo zdravi. Ati je zdaj že OK. Me je kar groza, če bi Tim ali Blaž zbolela. Ni hujšega kot bolni otroci.
Danes spet nisem imela dosti časa, ker Tim ni skoraj nič spal dopoldan. Potem pa sem kuhala, ker je Blaž prišel iz šole. zdaj sva se še malo učila. Pa sem še malo poškilila med vas. Kmalu se bo pa Tim zbudil. Ko odpre oči, pa bi mu že moralo mleko leteti v usta.user posted image  Je pač tako lačen, ko se zbudi.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 411
15.1.2008 16:28:19   
želva
da ne boste prevečuser posted image , naša Manca pa danes bruha user posted image
Zvečer se greva pokazat k pediatru, potem bo pa povedal, če morva na infekcijsko
tako da držite pesti
Včerej sem bila že tako vesela, danes pauser posted image . Dopoldne mi je vse kar je pojedla zbruhala, tud čaj, zdaj pa je en obrok že notr zadržala, tako da upam da bo vse vredu.
Z živci sem pa že čist na tleh 

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 412
15.1.2008 16:32:33   
Skyline
Vrtnica79....sm ti poslala ZSuser posted image

midve smo pa ravno s sprehoda, sicer je malo oblačno in sonca lih ni blo, ma saj ni važno, važno da je bla na zraku, ker to samo nuca tem našim otročičkomuser posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 413
15.1.2008 16:43:53   
Magi*
želva, draga moja, kar hitro k pediatru. rota virus je zelo nevaren za tako male, ker nimajo nikakršne zaloge (ne vode, ne maščobe). sploh mi je čudno, da so ti na PeK rekli, da je rota in vaju takoj domov spustili, ker rota virus malo dlje traja.

ti sicer najbolje veš kaj je za tvojega otroka dobro in poslušaj svoje občutke!

držim pesti za Manco, da se dokončno pozdravi! user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 414
15.1.2008 16:59:43   
Skaana
user posted image

Jaz sem pa danes odlične volje. Najprej sem se naspala, saj je Aleksej spal šest ur, potem pa še tri. Potem sem kooooonnnnnčččččnnnnnoooo šla spet na našo hiško (tu moram pa mojega pohvalit, ker je hiša že skoraj cela prebeljena user posted image user posted image user posted image ), pa pošto dvignat, potem pa še v vrtec po Atenko (mami je pa pazila jokajočega Alekseja), pa se je malo preden sem šla tako najedel, da je celo malo steklo mu ven. Ampak, on je vedel, da ni pri meni in ... Ah, ga bomo že ušlihtali (če ga bomo hteli user posted image ), po eni strani mi je pa prav lušten, ker je tak cartek, ker Atena se ni hotla niti nosituser posted image .

Včeraj sem bila na gin. pregledu. Vse je v redu, a tudi ta gin mi je odsvetovala ponovno zanositev. No, pa saj nimamo več v planu. Glede mirene, če katero zanima. Meni je rekla, da pri carskih rezih ona ne vstavlja pred šestimi meseci. Tako da bo pač treba spet s kondomi user posted image .
Aleksej je bil pa nadvse pridkan. Imeli smo tudi srečo, da so bile v Babycentru (smo dobili njihove bone) takrat, ko sem šla z njim v trgovino, samo tri stranke. Ampak glede oblačil pa katastrofa. Vse pobrano. Tako da sem potem po silem kupla tri kompletke user posted image . Zgleda da se bo treba drugače znajdit.

Želva, zelo sem vesela, da je Manca boljše.

V sosednjem vrtcu pa razsajaho vodene koze. Sem danes naročila Atenini vzgojiteljici, naj mi javi takoj, ko bo kdo tu zbolel (čeprav je takrat že lahko prepoznouser posted image

Vaši naši sončki so vsi po vrsti prelepi user posted image .

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 415
15.1.2008 17:35:46   
andreja2000
želvauser posted image  sem ful vesela,da je z Manco boljše, sem veliko mislila na vaju .
Vrtnica79 ja te kapljice res pri večini povzročijo krče. Jaz jih starejšima otrokoma ravno zaradi tega nisem dajala, pa je z njima vse vredu . Sedaj pri Evi pa imam okoli tega pomisleke , saj z njo ne morem biti toliko vzunaj -to bi naj nadomeščalo te kapljice, saj je sedaj zima , starejša otroka pa sta rojena pomladi in s tem ni bilo problema.

No , danes pa je naša Eva tako zelo pridna , da je sploh ni za prepoznat . Morda je k temu pripomoglo tudi to , ker njen nosek ne nagaja več toliko. Tudi ko sem pospravljala me je samo pridno opazovala in mi podarjala prečudovite , nepozabne nasmeške .

Lep pozdrav iz štajerskeuser posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 416
15.1.2008 17:42:22   
andreja2000
želva ojoj, še le sedaj vidim , da je Manca bruhala , jaz pa sem se že tako veselila ,da ji je bolje. Ta rota virus res ni tako nedolžen. Tudi moja Lara ga je imela ko je bila stara leto dni in sva pristali v bolnišnici , kjer so jo pozdravili. Upam in želim , da pri vama ne bo tako hudo . Za srečo vama pošiljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 417
15.1.2008 18:21:02   
lana38
želva, ne čakaj do večera. Pri tako majhnih je bruhanje lahko zelo nevarno.user posted image  
Mi pa imamo jutri prvi sistematski pregled. Tim bo pa že star 4 tedne, ravno jutri. Vsoboto pa že en mesec. Neverjetno kako čas hiti. Zunaj pa še nisva bila. Danes sem mislila iti za par minut, pa je tako veter pihal, da te odnese. Pa raje potem nisem šla. Saj bodo še lepi dnevi. Čez kak mesec se nam bo že kazala pomlad.user posted image
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 418
15.1.2008 18:56:58   
Ayo
Glede kapljic AD3 -  mi jih jemljemo ze od 2. tedna, vsak dan 4 kapljice, so nama jih predpisali ze v p, stranskih ucinkov pa nimamo nobenih, je to napisano tudi na navodilih.

Vidim, da vas je ze veliko takih, da cez noc lahko dalj spite, mi se se vedno hranimo na 4 ure, kar pomeni da se zbujam na 3 ure. Sicer kar dobro spim, po obrokih, ampak se ne bi branila enga dobrega neprekinjenega spanca za 6 ur na primer user posted image

Drugace je nas Gabriel ful priden, skoraj da ne joka, vcasih mi je kar cudno. Ali spi ali pa opazuje stvari naokoli.
Danes sem usposobila njegovo posteljico v njegovi sobi (oblekla + opremila z raznimi igracami) in sem Gabriela tudi takoj polozila notri in je ful uzival (no, saj bi jaz tudi, sem mu pripravila tako lepo toplo vzdusje!), prejle pa je tudi spal od 3-5.30. Konec januarja ga bova preselila cez noc v svojo sobico, zato sem ga zacela pocasi uvajat.

Glede casa dojenja - tudi mene zanima koliko casa dojite? Jaz se drzim nacela 10min na eni in 10min na drugi joski. Samo v vecini primerih nikoli ne je 20min, ker ze na prvi joski zadnje minute spi kot polh, potem ga budim, da ga dam se vsaj za 5min na drugo josko.
Je pa zanimivo, takoj ko ga po dojenju polozim, se prebudi, kot da ne bi nikoli spal, iz polha v sovo! user posted image

zelva, drzim pestke zate in za tvojga pajaca!! user posted image user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 419
15.1.2008 19:15:00   
Skaana
Joj želva, pestke za Manco user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 420
15.1.2008 20:24:59   
loncica
Želva, držim pesti za Manco.

Ayo, naš mali pa spi tudi po 6 ur, ampak jaz ful slabo spim. Vsako uro se zbujam in gledam na uro, da mali ne bi bil predolgo brez hrane. Saj vem, malce butastouser posted image .

Ayo, glede dojenja. Jaz ga dojim okrog 15 min, vedno samo na eni joški. Pa se je zredil 1,5 kg v enem mesecu - kar mi kaže, da dobi dovolj. Me je že skrbelo, da premalo dobi ker je tako malo časa pa še to le na eni joški. Mi pa mleko ful hitro teče, kar šprica ven in mali res hitro je. Se pa tudi naš iz polha med dojenjem spremeni v čuka, ko ga položim v posteljico.

Tiste, ki vas skrbi za krče pri AD3, prosite za D3 kapljice, ki naj bi v veliko manjši meri povzročale krče. Pa še to - mi je kolega pediater rekel, da je zdravil primer rahitisa pri dojenčku, ki je redno dobival AD3, ampak mu jih je mamica dajala po obroku in je takrat vedno polival in seveda ni dobil zadosti vitamina D.

Lp

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 421
15.1.2008 21:33:19   
ElaM
Čer,
najprej, Želva, naj bo z Manco vse v redu.user posted image

Naša Manca pa je v prvi puberteti. A so vaši pikci kaj mozoljasti?

Glede AD3 kapljic, Tinkara je imela Plivit D3, mi ga je sodelavka zrihtala iz Hrvaške, ker se ga takrat pri nas ni dobilo, AD3 smo pa samo poskusili in so ji povzročale krče, tako da so romale v koš. Manca jih pa še ni dobila, mi je patronažna rekla, da jih zdaj dajejo po 6t, da ni problemov s krči. T. sem jih dajala med obrokom, po žlički, ker so zelo grenke in ni bila ravno navdušena.

Mirena, jaz sem tudi razmišljala v tej smeri, potem sem pa prebrala, da vstavljanje precej boli in me je minilo.user posted image  Vsaj zaenkrat. Vem, da je to neumno, samo so spomini na ročno odpiranje MV še preveč živi, ker mene so s tem res namatrali, lahko rečem, da je to meni mnogo hujša bolečina, kot popadki in samo rojevanje. Tako, da bova nekaj časa verjetno s kondomom, potem bom pa že pozabila kako boli odpiranje MV.user posted image

Danes sva z mojim šla nabavit pečico, ki je nam še manjkala v kuhinji. In sva kupila Gorenjevo za nekaj čez 900E, po ceni 670E. Sem res zadovoljna, sva dobila kar 25% popusta.user posted image  Pa še v aluminij izvedbi je, kakor sem si jo želela, vendar mi je bila predraga. Včasih je res fajn, da se človek znajde na pravem mestu  ob pravem času.

Lep večer, grem pod tuš, malo podojit in spat.

< Sporočilo je popravil ElaM -- 15.1.2008 21:34:40 >

:)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 422
15.1.2008 21:38:01   
želva
sva šle k pediatru in baje še ni kritično, napotnico imava tako, da gremo lahko tudi sredi noči

manca je sicer ful živa, jo ravno uspavam, po noče spat
je rekla pediatrinja, da čimvečkrat dojit, pa pomalem.
sicer je manca ful lačna in se sama zbuja, pa pleničko ima polulsno,tako, da mogoče bo jutri bolje

hvala, za vse lepe želje

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 423
15.1.2008 21:57:43   
andreja2000
želva tudi jaz upam,da bo Manci bolje in ji pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,da čim prej ozdravi.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 424
15.1.2008 22:01:01   
Skaana
Želva, smo z vami user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.