Nika v službi
|
Valla, a ste jih končno fasali? No, upam, da norija mine čimprej. Poxclin + Claritine zelo pomaga. Ma, s temi RR albumi je res štala. Ne vem, zakaj nekateri ne vidite, nekateri pa. Je ravno zadnjič Benika ponovno urgirala odgovor od RR teama, pa še vedno "delajo" na rešitvi... BZ. Bom pa takole objavila nekaj utrinkov: traktorji so zakon pozor, glave dol na vagončkih smo imeli kar abonma... na panoramskem vrtečem se stolpu avtomobilčki na bencinski pogon Zdaj pa poročilo: Od doma smo se odpravili malo pred 8. uro zjutraj, se na Fernetičih ustavili na kavici in zajtrku ter nadaljevali pot proti Lignanu. Novi del AC in posledično izvoz za Latisano/Lignano je zmedel celo našo navigacijo, ampak mene ne in tako smo prispeli do cilja brez popravkov. Pričakalo nas je prekrasno sončno vreme, le nekaj stopinj manj kot 30 smo imeli in preko celega dne skoraj nebo brez oblačka! Pred Gulliverlandio imajo luštno parkirišče, čeprav ni ravno veliko, je pa možnost parkiranja tudi vzdolž dovozne ceste. Vstopnino zaračunavajo po predpisih, pri starejših otrocih ni mogoče goljufanje, če se jim otrok zdi sumljivo velik za svoja leta, zahtevajo dokazni material (beri: osebni dokument). No, mi smo šli noter bp, saj je "otroška" do 8. leta starosti, vsi ostali pa smo pač klasični odrasli. Prva atrakcija, na katero smo se zapodili, so avtomobili na bencinski motor. Prevažaš se po pravi dirkalni stezi, ob kateri so miniature svetovnih znamenitosti (ala Minimundus) - uradno je sicer napisano, da gredo v bolide lahko otroci, starejši od 8. let, ampak pri Italijančkih so te restikcije zelo ohlapne, zato se je tudi Nika veselo prevažala kot sopotnik. Isto velja tudi za traktorje; itak da je vse, kar vozi in gre, pri nas glavna atrakcija (poleg konjičkov in vrtiljakov). Pot nas je vodila naprej mimo otroških napihljivih gradov, otroškega igrišča do kanujev, s katerimi se spustiš po reki (enako kot v Gardalandu - na najvišji točki pred prostim padom te slikajo). V kanuje smo šli mi3 skupaj, v svojega pa Sonja in Klemen. Niki je srček utripal kot nor, ampak je bila navdušena nad pljuskom ob pristanku. Za ponovitev pa vendarle ni bila , zato smo dodatne vožnje opravili izmenjaje - Tomaž in Sonja ter Klemen in jaz. Nika pa je opazovala in se zabavala nad našo mokroto. Sprehodili smo se po parku dinozavrov in si ogledali akvarij. Nad glavami so nam plavali morski psi in izza stekel so v nas buljili stvori vseh vrst. Za slovo so nam pomahale želvice. Popeljali smo se z vlakcem smrti (otroška varianta), Nika ni hotela gor, ker je po njenem mnenju šel prehitro. So pa zato na njem uživali Tomaž, Sonja in Klemen. Cirkus Nike ni navdušil, pokanje z biči in klovni so ji bili brez veze , zato smo raje počakali na šov morskega leva. Predstava je bila navdušujoča, ampak kaj, ko so konjički na vrtiljaku tako mamljivi, da je proti koncu Nika izjavila, da ima dovolj in da bi šli raje na konjičke. Jasno, da smo vseeno ostali do konca show-a, potem pa sledili njenim željam. Pravi hit je bila tudi mini železnica z vagončki, kjer smo bili v tistem času edini potniki in je striček kompozicijo zaganjal samo za nas. Carsko! Na kosilo smo šli v samopostrežno restavracijo, kjer imaš pizze, pomfi, toaste, sendviče, testenine, dunajske zrezke, lasagne, hot dog in podobne zadeve. Je pa tudi obilo "piknik" prostorčkov, kjer se lahko okrepčaš ob dobrotah, ki jih prineseš s seboj. Veliko je klopic, mizic, senčke, dovolj je pitne vode, toalet (povsod s previjalnicami), vse je zelo lepo urejeno (če pač zanemariš italijansko znamenitost - WC na štrbunk). Navdušil nas je tudi panoramski stolp, pa srednjeveški poligon, kjer se moraš izogibat raznim premikajočim se oviram. Nika je na koncu stvar že tako dobro naštudirala (pa še primerno majhna je), da nas je vse prehitela. Potem pa smo ponavljali še dirke z avtomobili, pa traktorji, pa vagončki... Karto smo izkoristili do konca, saj smo se iz parka odpravili le nekaj minutk pred zaprtjem (zapre se ob 18:00). Park sam ni velik, meni se je zdel nekako idealen, ker je obvladljiv, greš tako na izi, cel dan ga z lahkoto obdelaš. Sama vožnja do tja ni omembe vredna, saj 180 km prevoziš prej kot v dveh urah. Mi bomo vsekakor še šli. Upam, da se nam ob naslednjem obisku še kdo pridruži.... Aja, povsem zraven Gulliverlandie je Aquasplash vodni park, tako da lahko celo oboje združiš, če želiš. Ali pa se proti večeru sprehodiš vzdolž promenade v Lignanu, ki je znano in priljubljeno letovišče. Morje je namreč le streljaj od parka. No, ko smo že pri morju - danes smo se ga vsi skupaj dodobra naužili. Smo bili namreč v Bernardinu in se kopali v Laguni. Tam je fajn, ker imaš prehod na zunanjo plažo in lahko ob lepem vremenu, kakršno je bilo danes, ležiš zunaj na plaži ter kombiniraš kopanje v morju ter v bazenih vodnega parka. Morje ima sicer zgolj 21°C, ampak je bilo za osvežitev prav prijetno. Mi smo šli v večjem številu (mi3 + moja mami, pa ata in mama ter Nataša s Saro in Manco) in temu primerno smo tudi uživali vrhunsko. Damice so se naplavale, Nika je v vodi res krasno napredovala, tako da ji bom zelo hitro začela popuščati rokavčke in razmišljam, da bi jo dala tudi v plavalni tečaj na jesen... A bi še katera šla z nami v G-rego? Se moram prav pozanimat o vseh podrobnostih... Jutri pa nas čaka dooolg delovni teden (tale je bil samo polovičen ), posebej dolg bo za Tomaža, saj bo v petek delal do 18. ure in še v soboto dopoldan (so se začeli dopusti in nadomeščanja). A ima v soboto katera čas, se kje zmenimo? Midve z Niko bova sami.... Ajd, grem pospravit brisače in oprat kopalke, potem pa spat. Nočko!