ninocka
|
Ruben je zaspal in mam miceno vec casa, da kaj napisem. Zaenkrat je kar OK, ni kaj exra tecen, bomo pa vidli, kako bo. Pol jih bo pa Ruben dal cez, bo pa Evan fasu...grr....jezi me, ker ko sem bila na porodniski, sta jih mela od Anje tamaladva, pa se jih zanalasc nismo izogibali, pa pol se od ene kolegice, pa pri evanu v vrtcu so jih meli...pa a jih je ker dobil? Itak da ne...zdej, ko grem v sluzbo pa poka, norice na pohodu matr... no, sej mi pase bit doma Pri nam je kar pestro odkar sem v sluzbi - zjutraj vstanem med 6 - 6:30, da se zrihtam, pa maladva in da gremo pol v vrtec in sluzbo. Pa zmeraj pridem zadnjo sekundo v sluzbo. Tistih 6 ur se mi fuul vlece (kot da delam 10), doma se mi pa obrne en, dva, tri... Do treh grem mal v trgovino al pa do mojih, potem po tamaldava in samota in domov. Nas ford se zmeraj ni zrihtan, ker je zavarovalnica zavrnila izplacilo, ker se tist ne javi. Zdej ga bojo prek sodne poti in s policijo iskali in ko bo to urejeno, bova dobila denar, da lahko avto zrihtava...In mamo ful otezeno celotno logistiko in prilagajanje...grozno je, sploh ne mores verjet, koliko se navadis na 2 avta in na komfort s tem... Prejsni sredo smo sli v lutkovno gledalisce gledat Sapramisko. Smo se peljali z busom, mali so spet uzivali 100 uro, edino men predstava sama ni bla nevem kaj...Evanu je bla vsec, to je pa tudi edino vazno. Vceraj so imeli pa se predstavo v vrtcu in mu je bila baje kar vsec. Cez vikend smo bili na praznovanju 2 RDjev - v soboto sta mela necakinja in tast, pa je tast na koncu pristal v bolnici, ker je mel ful hudo vrocino. So sumli ledvicne kamne, ampak se je izkazalo, da ni blo to. V nedeljo je pa praznoval od sestricne mali, je imel v telovadnici v Siski. Evan je bil ful navdusen, norel, skakal v ene pene, se podil po telovadnicah (so se selili v 4 razlicne), pa plezala, skratka cist je bil v elementu. Mi je kar hudo ratalo, da ga letos spet nisva vpisala na telovadbo. Edino, ko vem, da nam casovno ne bi zneslo Zadnje par dni je pa globoko uzaljen, ko gre prej iz vrtca - ravno, ko pridem po njega, se selijo v drugo igralnico. In potem je ful zalosten, ker on ne more z njimi. Vceraj sva se celih 10 min pregovarjala, da morava domov, prejsnji dan me je pa se Samotu zatozil, da mu nisem dovolila bit vec v vrtcu...joj, sem grozna mati Da sploh ne povem, kaksno smo meli v sredo, ker je mogu oblect srajcko (je zmanjklao majck) - celo jutro se je drl, ni hotu v vrtec, ni hotu srajcke, si je odpenjal gumbke in jo dol vlekel...ker nisva popustila in mu je na koncu moj oblekel se jopico, je rekel, da bo mel samo jopico, srajcke pa ne. Ko smo prisli v vrtec, sploh ni hotu slect jopice in sem lih srecala vzgojiteljico in ji razlozila situacijo in mu je pol rekla, da je v igralnici se mraz in naj ima kar jopico se gor. POtem so ga pa na foro vrgle, da so radiatorji topli in da ga bo pol zeblo, ce se ne bo slekel in je dal dol jopco. Baje so ga potem se cel dan hvalile kolk je lep v srajcki (ampak je bil res lep ), pa se pol sta prisli sestricni k nam na obisk in sta ga tud pohvalili, tko da zvecer je ze sam rekel, da je lep in da bo mel jutri tud srajcko obleceno Zjutri pa tak jok, da je prisel v vrtec z otecenimi ocmi in cist rdecim noskom Aja, pa ko sem ze pri nosku, koncno se je naucil nekak konkretno pihnit Govorilne ure: vgojiteljica je povedala, da se je od lani cist spremenil, da je ratal bolj odprt, da se tudi pocrklja, da se z njima ful pogovarja. Za igro zdaj rabi nekoga, ni pa vazno a je to fantek ali puncka. Njegovi najboljsi prijatelji so Robi, Gasper M., in Filip. Njihova najljubsa igra pa so zdaj pistole. Ker jim tud v vrtcu ne dovolijo tega, se zdej vsakic, ko jih pogleda, zmislijo, da imajo nekja drugega (daljnogled...) Je zelo nekonflikten, se ne tepe, ne preriva, ne tozari... Problem je se zmeraj hrana - sicer nekaj poje, ampak zraven tolk sanja in okrog buli, da pozabi jest. Zelo rad sodeluje pri skupnih aktivnostih (ustvarjanje, risanje, baje ta teden ful pridno niza nek stiropor), nezaupljiv je do tujcev in je tud dost obcutljiv. Ce prevec norijo in jih proba umirit, gre ponavadi po sestavljanko - tle ma pa baje neko for - ce jo sam vzame, jo sam sestavi BP, ce mu jo pa onidve data, je pa ne zna sesatvit Lump mali...sem ji rekl, da je cez vikend sam 6 sestavljank v cca. 15 min sestavil, tko da definitivno zna sestavit, ampak jih samo mal okrog vrti Beje se tud ful uzivi v stvari, ki jih gledajo (npr. zadnjic so gledali krtka risanko in si je ful oci zakrival, pa vceraj pri igrici, da je ful not padel). V glavnem je tak, kot doma in baje ni nekih hudih problemov z njim . Plani za vikend so se podrli - evanu sem obljubila, da gremo na pingvinckovo zabavo, zdej pa ne bo nic od tega... PA se je ze prav veselil... Evo, sem se mal razpisla, ker sme mela cajt, zdej grem pa se bolj podrobno prebrat, kaj ste napisale... Uzivajte... Aja, se to - s samotom mava danes 13 obletnico uh, kje je najin zmenk 13 let nazaj, ko me je peljal v guliverja na pijaco in sva ugotovila, da imava obdva doma macka z imenom Filip