mama11
|
Zadnja 2 dneva smo samo po obiskih ali pa imamo obiske, tako da sem komaj prebrala, kaj vse ste napisale. In zagotovo bom na pol pozabila odgovoriti. Najprej Žirafa , tvoja Izabela je lepotica. Scuba - najboljše maščevanje je lahko tudi skozi darilo - nabavi ji komplet kuhinjskih krp ali brisač... takšna mene vedno dotolčejo. Ful hvala za navodila za avatar, bom preizkusila. Sonchek - jaz sem kar naredila po receptu od Jenny Anny - po eno žličko sezamov semen za 1 dcl vode, prevreš 20 min. Sicer je začelo delovati šele po 10 urah. Sicer imam na svakinjino priporočilo še en dober predlog - pivo, ki ga sicer nikoli nisem marala, ampak deluje. kupi brezalkoholnega - Schlossberger ali nekaj podobnega in običajno imam enega za 2 dneva. Sem pa 2x, ko je imela tamala težaven dan, spila tudi pol Uniona, pa je mene sprostilo, njej pa pomagalo, da se je umirila. Dajica - jaz kupček vmes podiram le, če se sama odstavi in začne godrnjati. Sicer pa mislim, da je bolje, da pustiš, da spi in se prebudi, ko bo spet hotela jesti, kot da poliva. Odtis - tudi sama sem razmišljala, pa se bojim, da bi razpokal ali bil prekrhek. Sem se odločila, da bom odtise delala s tempera barvami. Imajo že tempere za 18-mesečne otroke, za barvanje z rokami, ki nimajo strupenih primesi, tako da sem tempere že nabavila, moram samo še Tamaro prepričati, da stegne prstke na roki Vanja - jaz imam tudi Quinnyja, ampak samo športni voziček, ki se povsem zravna. Tamalo dam v trojne rokave, zapakiram v kombinezon in jo zavijem še v termoflis dekico. V voziček imam pa namontirano Quinny spalno vrečo. In je super, sva bili že tudi po skoraj uro zunaj, pa je bila čisto topla, še po obrazku. Ninočka - ful hvala za slovar. Meni je že pomagal, smo zamenjali položaj in je veselo zaspala nazaj Ajtak - darila bodo bolj simbolična - nogavice, brivska pena, pedikura, knjiga, ipd. Za otroke malo več, ampak nobenih hudih izdatkov. Tudi energije nimam, da bi se podala v iskanje idealnih daril, za katera sem se trudila prejšnja leta... Smrekco je danes postavil , ampak ni kakšno hudo delo - imava umetno iz Ikee, ki se postavi v 1 minuti, potem pa še 10 min, da se obesijo okraski, in to je to. Moram pa še zaviti darila, da jih postavim spodaj. Obiski - sem že tako ugotovila, da so najmanj vestni tisti, ki sami nimajo otrok. Pa ne bom kritizirala, ker sem bila nedavno še med njimi. Šele ko imaš otroka, polno razumeš, kako velik življenjski preskok je to. Temenc še nima, ima pa droben prhljaj in mozoljčke po lobanji. Ji pa uro pred kopanjem lasišče namažem z mandljevim oljem in pokrijem z "amiš" kapico. Nicolina - meni že pod vročim tušem prsi "puščajo"... si ne predstavljam, kaj bi se zgodilo v savni Leto 2007 - v spominu bo zaradi ogromno dobrega in ene zelo slabe stvari. Slednja - dedkova smrt v juliju; tako sem ostala povsem brez starih staršev. In Tamara se je rodila ravno tri dni pred njegovim rojstnim dnem. To bi mu bilo najlepše darilo. In dobre - januar: vrnitev v domovino, pričetek skupnega življenja, super nova ekipa v službi; februar - zelo konkretno napredovanje v službi, spočetje za Valentinovo (samo, da tega takrat še nisem vedela); marec - dve črtici na Gregorjevo, ko se ptički ženijo, april - november: nosečnost; november: postanemo družinica.
|