|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007 (2. del)
19.11.2007 14:04:36   
Dajadada
Služba: Tudi jaz sem hodila domov ob 6-ih, 7-ih, včasih še potem doma delala al pa čez vikend, ampak takrat me ni noben doma čakal, možek je itak še bolj zaposlen kot jaz. Zdaj se pa tega ne bi šla več. Mi čisto preveč pomenijo urice z mojim nejkotom. Pa itak ne morva bit oba odsotna cel dan, ker potem bojo najine otroke vzgajale varuške, to se mi pa ne zdi o.k. Drugače sem vedno mislila na kariero itd., zdaj sem pa kar zadovoljna s tem, da sem mamica in upam, da bom kmalu še enkrat.  Za par mesecev bi šla v službo, pol pa s5 porodniška...če se bo mati narava strinjalauser posted image . Mal bo sranje, ker je tud sodelavka noseča in nama je šef že enkrat rekel, da mu je ne bi slučajno zagodle in šle obe naenkrat. Ampak mi je tud za to čist vseen (upam, da mu tole ne bo prišlo na ušesa), ker vem, da če ne bo takoj še eden, vprašanje kdaj bo, ker bova s5 preveč odlašala, najdl se bo tisoč preprek... Brez veze.
Pa še možek gre z novim letom na svoje, upam, da mu zalaufa, več zasluži in potem ne bo panike glede moje službe, lahko tudi malo izprežem, se bolj posvetim družinci, s kariero pa nadaljujem malo pozneje, čez par let. Bomo videli...stvari se tako hitro spreminjajo, da je težko kaj planirat.

Tinaaja, vem, da se mamicam, ki pridejo s porodniške, ponavadi položaj poslabša, predvsem v večjih firmah. Jaz ne bi prevzemala prevelike odgovornosti, če bi kmalu načrtovala še enega, raje bi najprej zaključila s porodniškami pol pa ornk zagrabla in mislim, da smo dovolj mlade, da si še vedno lahko čez par let naredimo kariero, renome...al iz nule, al pa da nadaljujemo tam, kjer smo ostale pred porodniško. Jaz tako gledam na to...ni nujno, da bo brina kaj prikrajšana, če boš ti polno zaposlena, boš pa zagotovo ti prikrajšana za njen smeh, igralne urice...   

< Sporočilo je popravil Dajadada -- 19.11.2007 14:09:26 >

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
19.11.2007 14:10:59   
pocka
čveeekeee,midve sva 3 ure pohajale po SOOONČKUUUU!

Bo pokomentirala en kos, sem preveč v zaostanku z branjem, pol grem pa Taji kosilo kuhat.

IZVIRNO SPOROČILO: meaa

Pocka - kako ti sušiš das maso? Meni se ne da čakat, da se suši na zraku, pa sem jo dala kar v pečico, samo se mi je potem vse skrivilo.

jaz se bolj po sistemu kdor čaka dočaka user posted image , pa sušim na zraku, pa obračam,vsakokrat,ko grem mimo, pa se skoraj nič ne zvija

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Pocka-če boš šla spet na porodniško-te lahko menjam na delovnem mestu?A?Dej nooo....

a si ti pozabla kje jaz delam,ni tko fajn kot se sliši user posted image user posted image

dopust - jaz ga imam 25 dni

dajadada - ja cel dopust 2007 (-10 dni), za leto 2008 pa ne vemuser posted image . Taja spi ponoči 12 ur, pol pa čez dan 2 ali 3x po pol urce (ponavadi na sprehodu)

kariera - jaz nisem glih karierist, tako,da o tem ne bom kaj dosti komentirala. Mislim pa, da bi izbrala več časa z otroco,ker mi to več pomeni. Meni na primer ni treba delat nočnih do otrokovega 3 leta, pa tudi ne vem kaj bi se odločila, če bom delala ponoči, bom pol čez dan lahko več z njo, je pa res,da bom pol toliko bolj utrujena in nenaspana (dolgoročno gledano). Ah,bom že razmislila dokler grem spet delat...user posted image

skačica - lepo od tebe,da javiš,da si še živa

...nič to bi bilo zaenkrat od mene...bom pol prebrala še ostalo  (verjetno boste ta čas naklofale še kako stran)...

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
19.11.2007 14:16:42   
Dajadada
Ljubljančanke, a bo ta teden padla kakšna kava? Me že 100 let ni blo na marčevskem meetingu...khm, nazadnje sem bila z obalkamiuser posted image .

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
19.11.2007 14:19:08   
tinaaja
Tinaaja, vem, da se mamicam, ki pridejo s porodniške, ponavadi položaj poslabša, predvsem v večjih firmah. Jaz ne bi prevzemala prevelike odgovornosti, če bi kmalu načrtovala še enega, raje bi najprej zaključila s porodniškami pol pa ornk zagrabla in mislim, da smo dovolj mlade, da si še vedno lahko čez par let naredimo kariero, renome...al iz nule, al pa da nadaljujemo tam, kjer smo ostale pred porodniško. Jaz tako gledam na to...ni nujno, da bo brina kaj prikrajšana, če boš ti polno zaposlena, boš pa zagotovo ti prikrajšana za njen smeh, igralne urice...

se absolutno strnijam... edini problem je, ce nimas na voljo ta bolj enostanega polozaja user posted image Pol pac moras vzeti, tisto,kar ti ponudijo user posted image Saj o tem sem pisala, da bi ful raje zdaj nekaj na izi, ampak ... se ne bom ponavljala user posted image Ju3 bom ze vec vedela.. Prednost nase firme je fleksibilen delovni cas, opcija dela od doma in podobno, tko da bom ze nekako zgurala,ce bo treba.. se zmeraj sem user posted image ce se bo dalo, se bom itak zmenila,d a delam do 3 in pol zevcer se uro, dve.. To mi je ze prej ful ustrezalo, res pa je, da je bil moj acunalnik prizgan ze okoli 6 user posted image in je bila kacija. Sem v sluzbo prisla z ze podelanimi zadevami in sem samo nadaljevala...

sibamo psa ven pelat ..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
19.11.2007 14:25:39   
blanči
No vidim, da debatirate o službi. S prvim novembrom mi je delodajalec prekinil pogodbo. Zaposlena sem bila za določen čas. V pogodbi sem imela napisano, da imam pogodbo do vrnitve delavke s tujine. In ta se je predčasno vrnila, ker je postala direktor. Šla je torej na drugo delovno mesto, moje delovno mesto pa je šlo ne vem kam. Zaposlena pa sem bila na Ministrstvu za visokošolstvo. Grozno sem se počutila, ko me je čakal samo dopis, da mi pogodbo prekinjajo. Ne vem kaj bom, ko mi steče porodniška.

Naš današnji jedilnik:
Zjutraj (6.30): mleko 200ml
ob 9.30: Sadje 200g (jabolka, banana, slivova kašica malo keksa)
Ob 12.30: Zelenjavna juhica s puranom in malo žemljice
Potem pa bo še sledilo:
ob 16.30: mlečna kašica (še ne vem katera)
ob 20.00: mleko 200 ml

Dopoldne sva bile že 1,5 ure zunaj in je mala prav uživala, čeprav je kar mraz. Pa včeraj kakšno veselje je bilo, ko je videla in prijemala sneg.

Zdajle pa se igra na puzlah zraven mene in je pridna. Včasih se tako igra že celo uro in lahko jaz kaj postorim.

Uživajte še preostalo del dneva.

LP

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
19.11.2007 14:34:27   
draja
Joj, dobro da ma mami obisk, da sem skočila mal na RR, ker drugače bi me zvečer kap kolk ste naklofale.

Služba se popolnoma strinjam s Tinaajo in Kati. Imam najboljšo vzornico, da se vse zmore če se hoče - mojo mami. Je popolnoma sama furala tri otroke, gospodinjstvo, vse družinske obveznosti, zraven pa naredila magisterij, doktorat, profesuro in še marsikaj. In vam povem, da prav za nič nismo bili prikrajšani in smo imeli zeeeelo srečno otroštvo z vsem kar spada zraven. V glavnem - smo imeli naaaaajboljšo mami. Veliko boljšo kot nekateri drugi otroci, katerih mame so cele dneve doma visele, kao gospodinjile in se same sebi smilile. Take mame so dostikrat veliko manj z otrokom, kot pa polno zasedene mame. Žalostno a resnično. Samo fizično biti prisoten ob otroku ne pomeni nič. Treba se je aktivno ukvarjat in zato zadošča par uric na dan.

Jaz sigurno ne bom mogla ob 16-ih vstat od mize in it, vsaj ne vsak dan. Pa čeprav mi noben ne bo rekel, da ne smem, enostavno ne bom, ker vse kar delam, delam 100 %. In imam pač tako službo, ki od mene zahteva več kot 8 ur, in imamo tako "klimo" v službi, da pač ne moreš vedno ob 16-ih domov. Že z izbiro poklica sem se zapisala takemu tempu in tako pač je.
Pa verjemite mi, da zato Živa ne bo imela nič manj od mene kot tisti otroci, katerih mamice jih dvignejo ob 15-ih iz vrtca potem pa posedajo po kavicah s kolegicami, otroci pa se zraven igrajo. Sorry, to lahko Živa počne tudi v vrtcu, z mojo mami ali s svojim očkom. Pač po službi ne bom šla z Živo na kavo s kolegicami, ne bom opravljala takrat nakupov in drugih opravkov z njo zraven, ampak se ji bom res 100 % posvetila, vse ostalo pa opravila, ko bo Živa zaspančkala. In ja, sem zelo samozavestna glede tega in sem 100 % prepričana da bom dobra mamiuser posted image .

Dopust imam ga 22 dni. Za leto 2007 pa sem ga porabila samo 2 dni in so mi dovolili vsega prenesti v leto 2008user posted image . Ja, tudi šefi gredo na roko, če si delaven, pošten in odkrituser posted image .

Otroci jaz bi imela 3, moj ni čist ziheruser posted image . Bomo videli. Enega še sigurno naročimo, če bo narava dala. Če bom imela tudi v drugo CR, verjetno ne bom forsirala za tretjega.

Erna vidiš zanimivo, jaz si pa glih zato, ker sem bila primorana imeti CR, želim še enega otročka, da vidim, kako zgleda rodituser posted image .

Anja ja bogi otroček, ko ga mami tako hecauser posted image user posted image . ful je dober vaš Borči!

cv105 user posted image user posted image user posted image user posted image  glede vrtca. Bolje ne bi mogla napisati!!!

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
19.11.2007 14:38:47   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A
Takle mamo pa pri nas doma zadnje časeuser posted image .

jaz sem cudno gledala - kako imate?? sem link spregledala.. ja, ja, dobri igralci ratujejo in izsiljevlaci, brina je tudpolna teh for user posted image

Tud men ni "potegnil" link user posted image  in sem tud čudn gledala, kaj hočeš povedat. Pa še čudn se mi je zdel, zakaj je "takle" drugačne barveuser posted image   Res znajo tile naši mulčki že izsiljevat. Pri nas zna to eden bolj kot drugi user posted image

Se vidi kako je vreme zuni. Našo Ano tolk meče, je en sam user posted image  Moram vsake tolk časa pridet mal živce na RR ohladit user posted image

skačica - tale gosenica od FP je tud men ful všeč

Kaj mi je zdele nardila? user posted image  Plastično posodico mi je postavla na vroč štedilnik user posted image  Še dobro, da sem hitro vidla.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
19.11.2007 14:45:59   
skačica
draja, lepo si napisala in verjamem, da boste tudi tiste mamice, ki imate bolj zahtevne službe, zmogle biti dobre in vzorne mamice.
Odvisno je pač tud to, kakšno službo opravljaš. Pri meni je tako, da moje delo zna opravljati vsaj še 20 ljudi ali pa celo več, ki so zaposleni v našem sektorju pa tudi študenti se hitro naučijo tako da lahko koristim skrajšan urnik, seveda če ne bo direktor preveč težil, ampak upam, da ne bo.

Nekatere pa res imate odgovorna delovna mesta in tam pač ne gre tako lahko kot pri nas recimo, zato je brezveze nekaj posploševat. Vsaka se odloči tako da je zanjo in za otročka najbolje.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
19.11.2007 14:50:06   
skačica
sezam ti kar pridi in se ohladiuser posted image . Tale tvoja Ana ti ga pa špiči, kaj?

Ja, sej je luštna gosenica veš.

Sem ti mislila napisat recept za torto, ampak ker me je tokrat ven vrglo, ga rajši nisem, ker bi se mi scufalo da pišem in pišem pol mi pa error javi. Naj ti povem, da sem jo še za večerjo en ornk kos pouser posted image  in pol me je ornk želodec bolel. Ima pa ena sama plast po moje tok kalorij, da bolje da o tem ne razmišljaš ampak samo ješ in ješ in ješ....user posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
19.11.2007 16:01:11   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: skačica
ne razmišljaš ampak samo ješ in ješ in ješ....user posted image

Kje maš to torto? user posted image  user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
19.11.2007 16:09:02   
Dajadada
In ja, sem zelo samozavestna glede tega in sem 100 % prepričana da bom dobra mami .

user posted image user posted image user posted image

Sej pravim, bolj bomo me pogrešale naše otročičke kot oni nas.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
19.11.2007 16:54:14   
thaiss
Joj kok ste naklofale....bom na hitro, ker prihaja dragi iz službe, pa gremo še malo ven!!
Aja-katero umetno mleko kaj dajete vašim sončkom?Sem opazila da bi ga Lukas pil, pa moram nekaj nabavit.Grem pa v Mullerja verjetno.Torej katero?In koliko se tega sploh da?

Jaz mu dajem MILUMIL2 ne vanilja, mleko pa vedno kupujem v Muellerju.

Tinaaja-kariera (s tem mislim res kariera, potovanja, sestanki...) z majhnim otrokom po moje NE MORE furat.Ker oboje kvalitetno furat ne gre.

No po moje SE DA. Ker poznam kar nekaj ljudi, ki imajo dobro kariero, potujejo, sestankujejo in SO DOBRI STARSI... Se pac gibam v krogu ljudi, ki folgajo oboje in ja z majhnimi in tudi vec otroci. Kot sem pa ze napisala, vcasih je treba ornk garat in se odpovedovat... Ne smemo pozabit, da starsa sta dva, ce mame ni 2 dni, se ne pomeni, da slabo skrbi za otroka in da zdaj otroku nekaj manjka. Mislim, da mama bolj trpi in da jo je otrok samo se bolj vesel, ko se vrne.. In spet - govorim o tem, kar gledam tudi v svoji ozji druzini, ne samo teorijo.. Ampak ti le bodi doma, ker pac zadeve vidis tako in je prav da delas, tako kot cutis! user posted image  

.... ker ce ne mores dobro furat kariere in otroka, pol bomo zgleda mamice ala Kati, Draja, jaz ornk popusile vsaj na eni od teh dveh zadev...  Ampak mislim, da smo vse tok mocne in sposobne, da bomo popedenale sluzbe in se ornk posvecale svojim otrokom, da jim cisto nic ne bo falilo user posted image Ker smo dobre mame in ker smo zato sposobne gore premikat! Pa tud ce bo kdaj treba ponoc delat ...

Tinaaja  nimam kaj dodat, super napisano user posted image  user posted image

Koliko ur vam spijo dnevno?

Matia ponavadi spi od 21-7...nočne galame spadajo zravenuser posted image  Čez dan zaspi okoli 10h za pol urce, po kosilu 1,5 urce in včasih okoli 18 še za pol urce

Dopust - jaz sem ves dopust za leto 2007 porabila že pred nastopom porodniške.

jaz tudiuser posted image

ostale pokomentiram zvečer !!

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
19.11.2007 17:39:16   
tinaaja
Blanci, ja to je pa res grdo, kar se ti je zgodilo. Upam, da ti uspe najti sluzbo user posted image user posted image

Brina pa spi ze skoraj 2,5 ure user posted image Cist cudno...

Dajadada - kaksen cetrtek?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
19.11.2007 18:19:11   
Dajadada
Brina pa spi ze skoraj 2,5 ure Cist cudno...

Dajadada - kaksen cetrtek?

Bravo Brina zaspanka. Si mora spočit, da se bo potem spet lahko vzpenjala.

Četrtek - meni je o.k.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
19.11.2007 18:45:03   
A-N-J-A
Men bi tud odgovarju čet.če bo zdravje dopuščalouser posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
19.11.2007 18:51:32   
Lejci
Pozdravljene po dooolgem času,

MI smo nazaj z dopusta, bilo je super, a je žal prehitro minilo.

Smo meli sabo samo marelo, moram zeloooo pohvalit, je odlična. Majhna, okretna, lahka in Ines v njej ablosutno uživa. Evo še fotka:

user posted image

user posted image

In še njena nova ljubezen, dinozaver. Tu je bila po uro in pol brez problema.

user posted image

Kupili smo  prve čevlje,  ker se naša vztrajno postavlja na noge in caplja okoli. Kupili pa smo Cicibanove, čeprav najprej nisem imela tega namena. So zelo mehke, kljub temu pa ji nogica notri lepo stoji. Ima zelo visok nart in ji v večino ostalih čevljev sploh ni šla noga not.

Po 4 gre tko hitro, da jo skoraj iz ovinka meče user posted image . Nič ni varno pred njenimi ročicami..

IZVIRNO SPOROČILO: blanči

S prvim novembrom mi je delodajalec prekinil pogodbo. Zaposlena sem bila za določen čas. 

Ne vem kaj bom, ko mi steče porodniška.

Ko se pogovarjate o službi...  Meni se je to zgodilo že med nosečnostjo, sem v podobni situaciji - se pravi brez službe. Kaj bo... ne vem... sem poklicala v par podjetij, kjer iščejo delavce, ampak sem kot mamica nezaželena. Ju-pi...

Smo bili pa izpostavljeni noricam, tako da zdaj čakamo še na to, ali bo zbolela, ali ne.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
19.11.2007 19:54:31   
erna14
nocka

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Lejci)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
19.11.2007 19:59:08   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Dajadada

Ljubljančanke, a bo ta teden padla kakšna kava? Me že 100 let ni blo na marčevskem meetingu...khm, nazadnje sem bila z obalkamiuser posted image .

jaz predlagam četrtekuser posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
19.11.2007 20:05:50   
erna14
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

jaz pa vem zakajuser posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
19.11.2007 20:06:37   
tinaaja

user posted image itak hehe ponavlanka zastavlanka user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
19.11.2007 20:07:14   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: erna14

a nisi sla ti spat?

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
19.11.2007 20:08:44   
erna14
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

a nisi sla ti spat?

hehe zdele grem

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
19.11.2007 20:09:47   
thaiss

JOJ KE LEPI NOVI ŽIGA user posted image  user posted image  

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
19.11.2007 20:10:39   
erna14
                                                yxasol4črx3asv                        ¸vcx    b

sq a<                                          h

lp ziga

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
19.11.2007 20:11:01   
tinaaja
Lejci, Wb... no super, da si zadovoljna z vozickom.. mala pa tudi raztura in ze ceveljske je dobila user posted image

B noce spat.. sem obupala z uspavanjem.. zdaj gre spet psa nadlegovat..  bogi pes,res...

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.