Amelia
|
Bety čestitke!!!! A je katera od vas pred tremi dnevi zvečer gledala na TV SLO pogovorno oddajo o postopkih z biomedicinsko pomočjo? Jaz sem bila čist šokirana, gostje so bili 1 ginekologinja, ki opravlja postopke v Lj, pa ena psihologinja, ki se srečuje s pari, ki imajo te težave, onidve sta ful lepo razložili kako to poteka, s kakšnimi težavami se srečujejo pari, psihičnimi tegobami,...Potem je bil 1 ful veren par, ki je razlagal svojo zgodbo, skratka nista mogla zanositi in so jima predlagali IVF, ampak ženska ni prenesla misli na to, da bi se življenje njenega otroka začelo zunaj nje, nekje tako daleč, skratka nevedla je ful enih razlogov in skratka na koncu se nista odločila za IVF postopke, ampak sta posvojila otroka. Potem je bil pa še en predstavnik cerkve in me je na rit vrglo, ko je začel razlagat, da ni prav, da zberejo 2-3 zarodke, ostale pa zamrznejo, da ne more soglašati s tem, da se začne življenje zunaj matere, da bi moral imeti vsak otrok možnost, da je spočet v materi, skratka jaz sem bila čist prizadeta!!!! Načeloma nimam nič proti cerkvi, ampak ko pa to poslušaš, te pa vse mine! Ko si enkrat v takem položaju, da ne gre drugače, in ko si tako zelo želiš otroka, mi ne bo pa nobeden govoril, da to ni etično, me je prav prizadelo!!
|