karolina*
|
Drage moje kraševke…evo mene Pa sm spet doma. Vidm da ste me fajn pogrešale …sm prou kontjnta. Mi smo se imeli pa prelepo, super, fenomenalno. Naša pupa je prava mala popotnica (kdo ve po komu se je vzela ) in je uspešno opravila test tri tedenskega kampiranja. Skoraj nismo vedli, da je z nami, nobenih problemov nismo imeli. Stalno se je smejala, vriskala, pa plazit se je lotila, tako da je pestro zdej doma. Tam u kampu ni blo problema, ker ni imela kam past alpa se udarit, tle pa moram skuzi gledat, da se kam ne rukne. No, sej malo če se ne bo nč narobe, sam de mi ne lih kam na glavo se zvrne… Skratka očarala je vse živo, vsakega ki si je vzel čas in jo pogledal je obdarila s prešernim nasmehom…Res sem prou vesela, da je blo taku. Šotora se je navadla takoj, tako da nam je blo res lepu. Smo pa bli v prelepih krajih s prečudovito naravo (matr kolko superlativov ), kjer je vse tako zeleno, da te prav oči bolijo. Najprej smo šli k Weissensee in tam kampirali na pašniku, po katerem je tekel bister potoček, gazda nam je pa vsako jutro dostavil sveže žemlje…mmm… Nekaj dni smo bli tam, si šli ogledat dolino Malta, ki je polna slapov, na koncu je pa ogromen jez s katerega skačejo bungee-jumping. Šli smo v sotesko Garmitz, kjer so podobna korita kot ob naši Tolminki, pa seveda v sinje plavem jezeru smo se kopali skoraj vsak dan. Nato smo šli naprej proti Lienzu in čez visokogorsko cesto Glossglockner. Dan prekrasen brez oblačka, tako da smo občudovali ledenik in hribe na okoli. Ko smo prišli v dolino pa se je usul dež in je padalo in padalo in padalo, tako da ne bi niti šotora mogli postavit, zato smo šli kr u ene zimmer prespat, naslednji dan pa naprej proti Hallstatt-u(Unesco). Bli tam ob jezeru nekaj dni, se seveda kopali in hodili okrog na izlete, nato pa šli še do Grundl see in Altausseer see. Ker je bilo en dan slabo vreme smo šli v kraju Bad Ausee u terme, kjer smo tudi našo pupo dali plavat. Smo jo dali u Fredov obroč in je plavala ku velika. No in pol smo hoteli it še do Villacha kjer so topla jezera, pa se je lotilo slabo vreme, taku da smo u petek pršli domov (namesto u pondelk). V večini je blo vreme ok, čez dan 25 stopinj ponoči okrog 18, sam ene parkrat ku je padu dž se je mal ohladilo, ma ni blo hudga. Kampi so bli pol cenej kot na hrvaškem, tako da smo spet poceni prišli skozi dopust. Tako na kratko sm mal predstavla naše prvo skupno potovanje. Glede na to, da sva z mojim od nekdaj popotnika sva bila na pot maksimalno pripravljena in tudi verjela sva,da bo najina pupa lepo sprejela pot. In uspelo nam je. Res smo se imeli lepo in vesela sem, da smo se tako odločili. Res so naši otročki dosti bolj prilagodljivi kot si mi mislimo in njim je glavno, da imajo ob sebi zadovoljna starša, pa kjerkoli že to je. Tako da punce, kr korajžno, brez straha in predsodkov z zadostno mero zdrave pameti- pejte. Pejte in uživajte, ker če boste ve uživale, bojo uživali tudi vaši otroci!!! In če bo vas strah bo strah tudi vaše otroke!!! Joj, sm pametna, ne . Čm povedat sam to, da se tud z otroci da potovat in da je potovanje še mnogo lepše in bogatejše kukr če si sam. Tudi z ostalimi starši, ki smo jih srečali na poti (tokrat in v prejšnjih letih) smo se strinjali, da je res tako. In ku sm gledala (mal večje) otročke, kaku veselo tekajo po kampu (travniku) brez omejitev, cel dan na zraku, sm vedla, da je tu res idealno za njih. Taku, nej bo za zdej zadosti. Zdej vs moram še počasi kej prečitat, ker prej sm sam na hitro preletela. Zdej gremo h tašči na kosilo, pol bo šla morde naša pupa kej spat, pa bom imela kšno minitko za kej prebrat. RAGLJA1- dobrodošla med nami!!!!! Aja, če katero kej bl zanima o krajih kjer smo bli, pa bom seveda rade volje napisala. Če bom imela cajt bom dala še kšno slikco u album, pa si boste lahko ogledale. Lepo nedeljo vsem!!!!
|