|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Krasa
19.8.2007 17:10:20   
Anonimen
Dan
sm se neki matrala okol slik, ma me skoz kdu zmotu vmes. Jutri bom sama dopoldne k pridem od splošne zdravnice (da uredim bolniško), pa bom mela cajt. Punce bodo v varstvu pr sosedi.
Kar se tiče divače in okolice, ne poznam pizzerij k lahko mulce pustimo okol mizuser posted image , v senožečah tud ne (no sej imajo terase), ma vseenu se bodo hotli plazit in tekat okol. Razn če ste mislile, da se dobimo brez njih.

Glede kilaže pa komaj čakam, da se spravim v red. Že po drugem porodu sm začela tekat okol, pa me že tretja nosečnost prehitela. In vam povem, da že po drugem porodu sm si mogla druge hlače nabavljat (pri prvem pa so mi ble se prav), potem sm jih znucala, po tretjem po spet ista pašta s kupovanjem. Svašta! Pač nism vitek tip ženske. Že na morju sm mogla mojga poslušat "kdaj boš ti taka pa onaka, pa bla bla bla"user posted image .

(odgovor članu karolina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 176
19.8.2007 21:58:37   
MID
Ojla!
Za nami pestra nedelja.Malo smo lenarili,malo pohajali,pa je dan okoli.
KAROLINA jaz sem dala moji mali jogurt ko je imela 6 mesecev.Tudi sama sem bila do nekje 8.meseca ful panik glede vsake stvari,zdaj v 9.mesecu,pa so mi vse zavore popustile(pač vidim,da nekih alergij ni)in mala je skoraj vse kar ji dam isto kot mi.Pač skuham in preden dodam kakšne kocke za omako,večje količine vegete,soli ali popra odnamem in ji začinim s stvarmi v blažji obliki.Uporabim že tudi manjšo količino vegete,pa v fižolovo mineštro npr.dam malo ajvarja-blagega seveda-tako,da imajo jedi dejansko okus kot jo jemo mi.In ne morem ti povedat,kako mala še z večjim guštom je kot je jedla do sedaj.Pa nekih problemov sploh nimam.Celo prebava s katero smo imeli probleme se ji je popravila.user posted image
Vsako stvar ji počasi daj za okušat.Naj se otrok navadi čimveč okusov.Seveda se izogibaj maščobi v izvenmejnih količinah in preslanih oz.pikantnih stvari.Drugo pa kar počasi prakticiraj.Nič se ne boj.Jaz sem prepričana,da pri 2.otroku ne bom tako dolgo zganjala panike kot sem jo pri 1.
Glej,ko boš npr.jutri ji dala jogurt in boš vidla da ni nobene alergije ali reakcije ji lahko potem pire krompir komot narediš z mlekom.Pa moja je imela ful rada testenine z zelenjavo in polovičko kiri sirčka.Take zadeve ful spremenijo okus(na boljše seveda)in jih otroci s še večjim veseljem jedo.
Enostavno probaj.Če ne probaš ne veš...user posted image
Ma drugače pa vidim,da ga res ful žurate.Škoda ker ne moreš še kakšen deci zvrnt ker še dojiš.Al lahko?!Ne vem kako gre to ker nimam izkušenj.user posted image Ma krčev verjetno ne more bit več,edino spi mogoče lahko boljuser posted image .
ANAKARIN tudi močnejše je lepouser posted image .Kar se pa tiče tvojga dedca in njegovih izjav....dej pošlji ga 1 teden k meniuser posted image Moj točno ve(je šolan pri meniuser posted image )kaj se ženski sme reč in kaj ne,kaj lahko žensko zaboli in kaj ne.Jaz sem ga očitno tako dobro izšolala da sploh v misel ne vzame kakšne pikantne opazke.user posted image
Je pa res,da sem jaz fuuuul občutljiva na to temo in on je to že zdavnaj dojel in res nikoli ne da nobene pripombe.Kvečjemu ko kdaj pojamram kako sem debela mi reče da mu ni važno ali sem debela ali suha samo da sem takšna po karakterju kot sem in da je važno da taka ostanem in da me ima rad neglede na izgled.user posted image Ma kako je on dober....user posted image user posted image
ONA kje si pa ti pohajala danes.?Sorry nisem še bila v kontaktu ne z bratom,ne s sosedom.Se bom potrudila.Obljubim!
REGLJA 1 javi se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 177
19.8.2007 22:45:42   
ona
ojla,
danes smo dobesedno cel dan imeli relacijo,kavč-kuhinja-kavč,niti ven nismo šli,ker smo se preveč zabavali v dnevni sobi!
je pač možek fraj za vikende in maksimalno izkoristimo čas ko smo skupaj,saj drugače med tednom je v delavnici cele dneveuser posted image
Ja,saj bo boljše,kdajuser posted image
glavno pa da ga imamo vedno doma in ga lahko otroci vidijo kadar hočejouser posted image
Drugače je vse po starem,se moramo resno zmenit za randi,jaz sem tudi za tole slaščičarno v Lokvi in so lahko tudi otroci malo razpišćeni.Edino se bojim,da nimajo dosti miz za sedet,ne zunaj ne notri.
Pa punce dejmo datum določit,ker po 1.9 imam tudi jaz manj časa-šola,...
Ala,se mi ne da več pisat,bom jutri še malo
papa

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 178
21.8.2007 8:28:28   
Anonimen
Ojla,
MID si preresno vzela?user posted image Ta moj samo zna jezikat, ne misli nč resnu, itak bi moru še on sebe pogledat. user posted image user posted image Pa se vedno šaliva, samo nikoli nezna bit tiho, pa mora kej zint. Ne bi se pa bralna šolanjauser posted image user posted image ! Kulk računaš?user posted image user posted image
KAROLINA glede mlečnih izdelkov pa je blu pr nas takole: Tam okol 6-7 mes smo probali razredčeno kozje mleko (domače), alpsko mleko (razredčeno z baby čajem, ne z vodo), navaden jogurt, skutke,...In hvala bogu nobenih reakcij ali alergij. Vsak drug dan sm malo po malo probala, kot je že pisala MID.
Tako tudi z zelenjavo, mesom (najprej sm piščanjčje, ribje, goveje, zadnje pa svinjsko.
Sadje pa tako: najprej jima je pasalu kompot, doma narejen, od jabolk, hrušk, sliv,...Šele nato so probal frutek, zatem pa ribano frišnu sadje.
Nobenih problemov ni blu, kak dan jima ni pasalo kak dan pa bi 2 krožnika pojedle.

Kar se tiče Karin, dokler ni šla v vrtec, pa ji nobena zelenjava ni teknila več (ker tudi drugim ni). Doma sm jo malu politično prepričala zakaj je kej zdravu (najbolj pomembna je kri-ker se boji injekcij)pa je začela nazaj jest vse. Samo prisilit jih ne smeš, počasi.

Danes bom delala krompirjev golaž s hrenovkami, nism že dolgu. Zravn bodo mel rdečo peso.

Hm kar se tiče Lokev, vem kje je slaščičarna, (pred 8 leti sm živela tam, ma samo 6 mes). Samo vam je res bližje. user posted image Morm se spomnit, če je kej takega bližje in ok za vse.
Ala

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
21.8.2007 19:47:09   
karolina*
Hej hej punce!! Kako ste kaj??? Pri nas vse ok, jaz se počasi redim po vseh teh feštah, danes me je pa še ena prijateljica na kosilo povabla, tako da se mi zdi, da ne delam druzga kot jem user posted image .
Včeraj sem peljala našo pupo h okulistu zaradi solzevoda, pa mi je rekla, da naj kar še počakamo, da nima smisla tikat, ker se ponavadi samo poštima. SEm se itak strinjala z njo, tako da imamo zdaj kontrolo decembra, pa bomo takrat vidli, kaj bo. Danes sem bla pa jaz pri ginekologinji, ker me od poroda še vedno boli v trebuhu, pa mi je rekla, da je možno, da je začetek kile, tako da zdaj moram it k osebnemu zdravniku, ki naj me napoti neprej. Grrr, sovražim to tekanje okrog zdravnikov. Pa še včeraj pri okulistu smo čakale dve ure, še dobro, da je naša pupa potrpežljiva. Nobemnu ni kanlo, da bi nas vzel naprej s tako majhnim otrokom! Mah, no comment!!
MID in ANAKARIN hvala za nasvete glede hranjenja. In res je, da manj kot kompliciraš, boljše je. Danes sem ji dala skuto (navado) in jo je pol pojedla. Sem gledla tista majhna pakiranja za otroke (sadne skute) ma kaj ko je v vseh več cukra ku kšne druge stvari. Ji bom raje jaz u navadno skuto mal sadja zmešala, pa bo. Kako pa ve to prakticirate? Al jim date kar tisto s trgovine (enako me zanima za sadne jogurte- fej kako so sladki!!!user posted image )
Danes smo dobili nahrbtnik za našo pupo nosit. Si ga lahkou albumu ogledaste (brez gesla). Glede na to, da pr ns radi hodmo in lutamo, nam bo prišel še kako prav. Kumi čakam ga preizkusit.
Za srečanje pa mate prou. Je res Lokev mal oddaljena od vaju dveh. Kaj pa morda Razdrto alpa Pivka? SEj pravim, meni je vseeno, lahko se tudi u Postojni dobimo. Kaj če bi še datum določle? Naslednji petek morda?
No, lepu se mejte. Js grem zdej pod en osvežilen in dolg tuš. Jo moj ta malo s kengorujčkom ven pelju (nahrbtnika še nismo u nulo pogruntali), tako da imam mir. Prou paše, ku odkar se je naša pupa lotila plazit in se dvigovat , sem ku en policaj, ku skuzi za njo tekam user posted image .

Ona, kje se pa ti skrivaš user posted image ?

Lep večer in lahko noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
21.8.2007 22:06:27   
ona
Sej se ne skrivam,samo sem resno vzela to beljenje in malo počekirala po netu že slikane sobe in sem šla danes iskat barvo v agrooskrbo in so mi tako prijazno vse naredili.Sem pa vzela zeleno za hodnik in upam,da bo okuser posted image
Saj ko dobim digitalca nazaj bom poslikala,saj ga imam v popravilu,pa še belit se moram lotit in to bo verjetno v soboto dopoldne ker peljem malo k mami,da v miru naredim.user posted image
Pa še za notranja vrata sem kupla nek brusilni stroj,za zbrusit lak dol in da jih na novo pofarbam,sem vzela spet neko rjavo barvo,ker vrata so tudi nujno potrebna oz. je počasi cela bajta za poštimat,ker nam je stanovanje v bistvu tast zapustil in je vse staro 20 let,tako,da že kliče po prenovi.
Saj belila sem ko sem bila noseča,a sem dala vse v belo,zdej me pa malo rola in bi dala barve.Ne me vprašat od kje mi volja,saj take stvari okrog barvanja obožujem in se mi dopade delatuser posted image
Moj se mi pa samo smeje,ko se to lotim.No,saj pri vratih mi bo mogel pomagat jih vsaj dol dat in nesti venuser posted image
Karolina,glede hrane bi ti tudi jaz svetovala čim manj kompliciranje provaš vsega po malem.Jaz se sicer ne spomnim,samo vem,da sem ji začela dajat pri 6 mesecih,ker do takrat ni hotla nič,razen mojega mleka in sem ji začela dosti sadja dajat,pa čimmanj teh jogurtov,ker so res ful sladki,Ma saj boš videla,naj ti še kdo kaj pove več o hrani,ker jaz sem prav pozabilauser posted image
Glede zmenka,se zaradi mene lahko dobimo tudi v Postojni ali kje tam,lahko tudi v Bistrici kje?Ala pa dejmo naslednji petek,samo,če lahko enkrat popoldne oz.lahko že po 12 uriuser posted image
Ala,uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 181
21.8.2007 22:15:57   
MID
user posted image
Evo mene!Za nami je en ušiv poscan dan,ki ni potekal nič drugače kot vsi ostali.Bi najprej rada malo okrog zmenka.Meni je prav Pivka ali Divača.Razdrto mi je malo od rok.Sama sem predlagala Divačo največ zaradi REGLJE 1,ker ima najmanjšo bebiko in bi zaradi tega malo lažje prišla zraven.Vendar o njej ne duha ne sluha.REGLJA jaaaaaviiiii seee!
Mi je pa naslednji petek za enkrat ok in tako tudi ostane,razen če me fizioterapevtka od tamale ne naroči na fizioterapijo.Ma mislim da me ne bo,ker greva ta petek in je rekla zadnjič,da bomo hodile zdaj na 14 dni.
Tako da če REGLJA ne bo hotela prit mi je Pivka malo bližje,v bistvu mi je pa vseeno.Bi mi pa najbolj odgovarjala ura tam okrog 11h dopoldan ali pa po 4.uri popoldan.To je moj predlog,ki se ga pa da usklajevat.
ANAKARIN ti ga kar pošlji k meniuser posted image .Drugače nisem tako grozna kot sem izpadla.user posted image user posted image Računam pa....bi rekel moj tast-60 minut na uro....Zate in za moje sotrpinke tle gor seveda.To ni cena za vsakogar!user posted image
Hvala ti za nasvet pri uživanju zelenjave v kasnejšem obdobju.Zaenkrat nimam problema s prav nikakršno hrano.Poje mi vse kar ji dam pod nos.Ene stvari z večjim tekom ene z manjšim,ma dol gre vse.Samo če se bo po možu vrgla.....bo pa en velikuser posted image .Pa še kakšne raznorazne potuhe ji zna dajatuser posted image user posted image user posted image .
S tem človekom imam take probleme za kuhat,da vam ne znam opisat.Saj teži mi ne ker na žalost poznam vse njegove okuse,tako da se mu prilagajam.Od zelenjave ima rad samo krompir,gobe,kislo zelje in....tle se konča.Aja...riž sem pozabla.Meso...ne da je vegetarjanec-daleč proč-samo piščančja bedra,pa kakšno klobaso.Kar je iz roštilja-ni važno.(razen zelenjave)No pa kakšna hrenovka še gre.No,zdaj mi pa povejte kako pester izbor kuhinje lahko narediš iz teh sestavin.user posted image user posted image Za popuser posted image it.Še dobro,da konzumira sir in kakšno jajce...
Najbolj hudo je to,da sem ob vsej pestrosti sestavin začela s takšno kuhinjo,ki vsebuje malo ali nič zelenjave in jo tudi sama skoraj ne uživam več.Vem,da sem lena-mogoče,a se mi jo sploh ne lušta pripravljat samo zame.Komaj čakam na hčerko,ko bo jedla prav vse,tako da bom prisiljena med drugim mislit ne samo nanjo ampak tudi nase.Če bo jedla seveda te reči.
No pa da neham s tem...
KAROLINA jaz dajem moji sadne jogurte in skutke.Sej pojedla bi mi tudi doma mešane s sadjem samo....boš vidla...Bojo prišli dnevi,ko bo to kot eden izmed obrokov in tebi bo zmanjkovalo časa....Pa bo padla npr.Jogobela z okusom jagode in ti si boš rekla:ma kolko packarije bo ta človeček še pojedel v tem življenju...?!Tile jogurti mu že ne bojo toliko škodili.Pa mešal si navaden jogurt s sadjem ziher ne bo celo življenjeuser posted image .No,ne me razumet narobe.Tako sem začela jaz.Te pa tudi razumem okrog kompliciranja,saj sem bila jaz istauser posted image .
Le pogumno!Boš vidla s kakšnim veseljem ji boš tam v napolnjenem 8.mesecu dajala čokolino z alpskim mlekom pa monte...Sprva zaradi zanimanja kako ji bo okus všeč,potem pa iz navdušenja ker je tvoji malčici nekaj tako všeč in ji boš tu pa tam tudi to privoščila.user posted image user posted image
ONA vem kako zgledajo takšni vikendi.Saj pri nas ni dosti drugače.Vsaj nedelje so takšne.Pa kaj čmo če naše atkote tako malo vidimo oziroma lahko izkoristimouser posted image user posted image .
Ala uživajte!
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 182
22.8.2007 13:50:06   
karolina*
Bravo ONA, za barve! Hitro pobeli, pa poslikaj, pa pošlji slikco. Ker tudi jaz sem hotela imet hodnik zelen (svetlo- jabolko zelena) pa se takrat zarad vseh barv nismo upali in kot sem rekla sami neki čarali, tako, da tudi mene konec druzga meseca čaka ta podvig.

uf MID, tvoj je pa res zbirčen user posted image  Sej vse skupaj ni problem, ma kaj ko pol tudi ti ne ješ drugih stvari, saj verjamem, da se ti ne da posebej pripravljat. Midva sva vsejeda, pa še moj je pridn za kuhat (in to take specialitete...je po očetu) taku da največkrat kar njemu prepustim te zadeve. Mene se u kuhni ne da lih bit user posted image . Si pa težko predstavljam, da kdo on naju določenih stvari ne bi jedel. Se res zakomplicira pol vse skupaj. Imaš pa prav glede hrane za user posted image . Tudi meni se po eni strani zdi brez veze nekaj ločevat, ker če ne prej bo v vrtcu (jaslih) jedla slano in sladko in začinjeno in kdo ve kaj še vse. Po drugi strani si pa mislim, da jo lahko vsaj malo prišparam z vso tisto packarijo ki nam jo ponujajo. Sej nisi pameten. Glede jogurtov pa sem se začudila, ker jaz jem samo navadne (in skuto tudi) tako da si nisem niti v sanjah predstavljala, da je vse tako sladko. Morda me moti samo zato ker nisem navajena okusov, tako da...Ja, saj vem, včasih mi bo uspelo kaj "zdravega" pripravit, največkrat pa ne in bom vzela s hladilnika kar bo pri roki in najprej pripravljeno.
MID, veš za kakšen dober plac u Pivki? No, res upam, da se nam bo uspelo dobit.

Lep dan punce, pa oglaste se kaj.

lp

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 183
22.8.2007 23:00:09   
MID
user posted image
Kako ONA,ANAKARIN,REGLJA1....vas je vreme ubilo danes,da vas ni na spregled?user posted image
Jaz se še kar držim pokonci,čeprav sem danes bajto obrnila okoli in vse spucala.Ja res sem si zbrala malo smešen dan,ma jutri mi moj ne bo mogel čuvat tamale ker ima ene opravke,v petek imam fizioterapijo s tamalo in se mi potem ne bo dalo,v soboto,pa bomo šli verjetno-če tast ne bo delal na en izlet v Delnice.Iz tam namreč izhaja njegova mama in čeprav ni več živa,pa tudi žlahte nima  nič dol,so vsi izseljeni,se rad vrne vsake toliko v tiste kraje.In ker jaz tam še nisem bila,me že odkar sem bila noseča prosi da gremo tja na en izlet.Zakaj pa ne?!Vsaka sprememba v tej rutini je dobrodošla.Pa sploh ko so none in nonoti v bližini sem razbremenjena 300 na uro.Tudi to tam pa tam pašeuser posted image .
KAROLINA res je.Človek gleda otroku ponudit čimveč zdrave hrane.In prav je tako.Jaz na primer zdaj ko je vrhunec pridelkov sadja vsak dan zmiksam tamali kašo.Ma prej ko sadja ni bilo koristi za zbrat se sploh nisem obremenjevala in sem ji kar dala Frutek.In ne boš verjela,kako je bila navdušena nad njim.To ji je bila najslajša jed ki bi jo kar jedla in jedla.Edino takrat sem se bala da mi ne bo hotela več zelenjave-tako je kazalo.Bili smo pa še na začetku.
No,malo sem zalutala iz bistva;hotela sem reči,da smo se ravno s fizioterapevtko pogovarjale okrog kašic.Malo me je pekla vest da jo filam s konzervirano hrano,pa mi je rekla:a misliš,da je tisto sadje ki ga kupiš v trgovini bolj zdravo.Vse je prisiljeno zraščeno,pa škropljeno...Po svoje ima prav.Od takrat se ne obremenjujem več.In moram reči,da je moja tamala že od rojstva praktično na umetnem mleku,z gosto hrano sva začeli že 1 teden pred 4.mesecem in hvalabogu ni nobene alergije,pa tudi bolna mi še ni bila,če izvzamem dva prehlada.Pa je šel mimo naju najprej rota virus,potem virus gripe,pa spet rota virus,pa naval vodenih koz v naši občini...Hočem reč da če bi imela glede na to da ji dajem tudi tako škifo hrano slabši imunski sistem,bi večkrat zbolela za to ali drugo stvar.Hvala bogu,da je tako kot je ampak živa resnica manj kompliciraš-boljše je.Prej ali slej boš prišla na moje.Pa ne me narobe razumet;ne filam otroka samo z že pripravljeno hrano-daleč proč od tega-je pa ta hrana malo slajšega okusa kot doma narejeno in tu pa tam ji jo privoščim.user posted image
Kar se pa tiče sadnih jogurtov,skutk,čokolinotov,montejev...ji pa le ponudi.Ne toliko zaradi drugega ampak otrok mora dosti zgodaj probat čimveč različnih okusov.Če ne boš navadla bebike na vse možne okuse ti bo prišel ven človeček ala moj mož in potem boste imeli probleme s kuhinjo kot jo imam jaz!user posted image user posted image
Ajde ženske oglaste se kaj,da vas ne bomo s KAROLINO zamorile s to prehrano naših bejbik,da se zaklepetamo še okrog drugih stvari.
Ja,glede Pivke-mislim da bi znala ANAKARIN še najbolj svetovat,ker je tam v bližini doma.Meni osebno bi bilo pa najbolj všeč v tisti gostilni z veliko nadkrito teraso nasproti Špara.Ne vem kako se imenuje,bo ANAKARIN povedala.Sem ene parkrat bila tam na pijači in mi je všeč,ker ni nobenega šundra.Da bi bila pa v Pivki kakšna gostilna z igrali za otroke-ne da bi jaz vedla.
Ko se boste pa enkrat odločile za obisk Il.Bistrice...imam pa jaz en super adut v rokavu,večje zanimivosti za malčke ni,pa še skrito je v globoki naravi.In...samo ene 3km ven iz mesta...user posted image Je pa res da je odprto samo v poletnem času.user posted image Mogoče pa že tudi veste na katero lokacijo ciljam.Če se odločite,ni blema.Zadeva je odprta samo za vikende,ma jaz poznam lastnika in bomo kljub vsemu postrežene kot se šika.
No pa dovolj!
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 184
23.8.2007 20:55:56   
MID
Ker vidim,da ste vse danes PRAV LENOBNE,pa od mene samo tole;
user posted image

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 185
23.8.2007 21:34:09   
ona
Ja,MID maš prav smo prave lenobeuser posted image
Jaz sem v glavnem tako prehlajena,da ne morem nič,no saj danes je že boljše,včeraj sem pa šla kar spat ob 21,ker sem mela tudi malo vročine in sem bla ko štracauser posted image Danes pa sem si že vse pripravla za sobotno beljenje,edino sem malo jezna,ker mi še niso digitalca popravili,da bi vam takoj poslikala,upam,da ga dobim drugi teden,če ne naredim kažin v merkurjuuser posted image
drugače je vse po starem,edino tast ne govori z mano oz.jaz ne z njim,ker mi je prav smotan in ne bo nobeden tolkel proti meni,ker nisem nič slabega naredila.Tast še vedno pumpa mojega proti meni,da mi bo en dan res prekipelo.ma ne vem kako je lahko tako smotan,saj je še slabši kot najhujša tašča na tem svetuuser posted image
Še dobro,da mu moj nim tiho in potegne z mano,saj če bi onadva skup držala,lahko kar spokam,kajneuser posted image
Ma,bo že mir en dan,upam....se pa sploh ne dosti sekiram,ker nima smisla,sem ga pogruntala v nulo,tako,da pri meni nima več spoštovanja,pa čeprav je oče od mojega dragegauser posted image
Dosti tega...
Mid,bi blo tudi ok,da se dobimo tam kjer si napisala,meni je itak vseenouser posted image
Bomo vidli kaj bojo druge rekleuser posted image
no,in datum je potem nasledni petek,ura pa kdajuser posted image
ala,razmislite malo,se beremo...
user posted image

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 186
23.8.2007 22:36:17   
MID
ONA ma tega tvojega tasta je za kastrirat na stara leta piuser posted image ja.Bo vidu on boga svoga ko mu bo ta njegova lady hrbet pokazala,ko ji ne bo več zanimiv.Bo pripuzal nazaj kot najbolj pocukranuser posted image .Polje boš pa ta nartaboljšauser posted image .Marija,ma kako je ta folk prfuser posted image njenuser posted image .Daj si čas!Boš vidla,da bo točno tako kot sem rekla.Če lady ne bo v določenem času dosegla kar hoče(in ne bo,ker so tle v igri osebki,ki tega ne bojo dovolili)bo staremu po kratkem postopku obrnila hrbet.
Samo nekaj mi povej(če želiš seveda);ali je del hiše kjer živita prepisan na vajudva.Domnevam da živita v hiši od tasta in ali ima tvojuser posted image sam to firmo ali jo ima skupaj s tastom.
Nisem firbčna zaradi drugega,samo zaradi te lady,ki zna narest tu kako hudo pizuser posted image jo.Saj veš kakšni so tile stari samci...Vse za samo lep pogled in lepo besedo...Pa tudi če ne da....Upanje umre zadnje...
Mater sem se razhudila.Sem se prav uživela v tvojo kožo...
Glede srečanja-ja pri meni ostaja petek-naslednji.Za lokacijo nisem dojela katero misliš.Če misliš Bistrc...ja tam je res lepo...imajo otroška igrala,pa srne,pa jelenčke,pa ribice...ogromno ribic,pa pave,pa kokoši,pa konje...pa ogromne narave in mir.Jaz bi bla ful za da se dobimo tu.Predvsem zaraadi vaših otrok ki so že malo večji.Tle je res ful idilično.Tko za prvič mislim no...Pa ne me narobe razumet,ne zato ker imam jaz ful blizu.Gledam čisto iz druge plati.Itak da mi ni problem nikamor se pripeljat...Sam se ravno spomnem ko si ti ONA spraševala kam bi šli na izlet,da bi bilo zanimivo za otroke.Glede Reke pa se itak še dolžna informacije,ma tako malo vidim brata-dela cele dneve,slišimo pa se bolj poredko.Soseda pa tudi vidim malo.Ma obljuba dela dolg in do naslednjega petka se bom OBLJUBIM informirala-če bojo vedli za kako dobro lokacijo.OKuser posted image ?
Bi blo pa naslednji petek najbolj idealno,če se dobimo bolj popoldne.Ne vem no po 2.uri.Kaj pravite ostale?

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 187
24.8.2007 9:48:58   
ona
Ok,jaz sem ZA drugi petek ob 14 in to tam v Bistrci,kot si napisala,če imajo tolko živalc in je lepouser posted image
Upam,da bojo druge tudi pristale na to in ti MID nam moraš pa točno povedat kam moramo it,da se ne zgubimo!
Verjamem,da te je razkurilo tole od mojega tasta,saj bi vsakegauser posted image
Moj ima firmo svojo in delavnico napisano na njega,tale del stanovanja kjer živimo je res v hiši od tasta,samo ima napisano le 1/5 hiše.Ne vem kaj so mislili pod tole petino,ma moramo čimprej rešit kar se tiče teg,da ne bomo na koncu ostali brez stanovanjauser posted image
Zdaj ko se napravljam belit,vam povem,da bi najraje se odselila kam stran,da bi si magari kupli eno stanovanje in šli proč od tukajuser posted image
Mogoče pa se bo zgodilo kdaj,čeprav je težka odločitev,samo,če bo še pokalo,bo treba razmišljat v tej smeri,druge ne bouser posted image
Drugače pa sem jaz pooblaščena za vse zadeve od mojega,tako,da sva vsaj tu zaščitena,če pa pride lady živet sem,bo treba res prepisovat določene stvari in naredit red,preden se lahko zgodi najhujše.Je pa tale lady sigurno zavohala evrčke,saj tast tudi ni glih boga reva,ima kar nekaj denarja po besedah od mojega,pa ima hišo,dober avto,...in una je sigurno vse zavohala,saj ni neumna,saj jaz bi tudi takouser posted image
No,dovolj bodi...
Kje ste pa ostaleuser posted image

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 188
24.8.2007 22:40:35   
MID
user posted image
Čestitam ob tako hudi zgovornosti!user posted image user posted image
Pa kaj je z vami ženske?Kje hodite?Kam ste se skrile?Vas skoraj ni več na spregled!Ok izvzamem ONO za danes...Zgleda da samo jaz packam vsak dan tle gor.Ala punce zberte tolko moči,pa se potrudite kaj natipkat.Mi je že skoraj dolgcajt!
KAROLINČICA zgleda da te je ta dopust čisto uničil!user posted image Včasih si bila dnevno tle gor.Al pa spet kje feštaš?!No,to bi ti bil dokaj dober izgovor...
ANAKARIN...je verjetno vsa v zidavi...?
REGLJA kot pa ti hodiš...?
ONA vi le poskrbite,da bo vse črno na belem preden bi bilo kaj prepozno.
Glede naslednjega petka-jaz bi bila bolj za 3.uro,ker moj pride iz službe šele ob 14.30 in do cca.takrat tudi tamala spi,pa je nebi imela komu pusti.No v bistvu mi po 3.uri ni več važno kdaj.No pa le podajte svoje predloge,bomo že kako uskladile.
Če pa ni nobena več za srečanje...se bova pa kar same z ONO dogovorile za en kufetek...al pa pivo...al pa bambus...user posted image
...drugače pa še vedno zbiramo želje in predloge...
user posted image

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 189
25.8.2007 11:20:28   
karolina*
Hejla! Ja, teh fešt kar neče bit konc. Povrhu vsega sem imela ta teden še en kup obiskov pri zdravnikih, taku da so kar zbežali dnevi mimo. Včeraj so mi potrdili kilo, taku da moram it zdej h kirurgu, ki bo povedal kako naprej. Sem bla prou slabe volje včeraj, dns je že bulše, ku sm ugotovila, da tu ni nč kej groznega. No, ma sej veste kaku je- čim gre za kšno operacijo je človk u skrbeh.
Ej ONA, ta tvoj tast in njegova lady pa presegasta že vse meje dobrega okusa. Ponavadi res te nove "ljubice" nardijo rade kažin taku da čimprej prepište stanovanje na vaju, da ne bo res kšni problemov pol. Da ne res še bez strehe nad glavo ostanete!!!
Za srečanje pa meni tudi odgovarja kraj, ura pa mi je ok 14 ali 15. Itak bom ta malo s sabo pripeljala, ker moj šele ob 16h pride domov. MID, kaj ne bi tudi ti tvoje pripeljala, da bi se tudi naši user posted image  mal spoznali. Bi blo prou fajn. ONA in ANAKARIN, ve boste pripeljale svoje otročke. Če sem prou razumela, ja!

No pr ns drugače vse ok, razen občasnih padcev, ko se poskuša naša pupa dvignt na noge. Ji bom mogla čelado na glavo dat user posted image .

Lep dan, ONA, ti pa dobro pobarvaj, pa čimprej poslikaj.

lp

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 190
25.8.2007 21:48:40   
ona
Joooooj,punce moje,jaz sem pa tako žalostna in jezna ko stouser posted image user posted image
Za mano sta dva tako grozna dneva,da je joj!
včeraj peljem tamalo k manmi tam ob 16 in pridem domov in se lotim jaz to belit oz. najprej limat lepilni trak okrog vrat in potem  belit s tole zeleno.Pa pobarvam en zid,sin mi lepo pomaga ves navdušen,samo meni se je zdelo,da ne bo uredu izpadel tale hodnik in ga lepo celega dam v zeleno in sem bila prav razočarana,ker ni iztpadlo lepo.Grem po mojega,da pride pogledat,ker ko delam nočem nobenega zravenuser posted image  in ni rekel glih direktno da ni prav uredu a sem takoj videla,da mu ni všeč.
In tako se hecam do 23 ure,vsa polomljena grem dat lepilni trak dol iz vrat,ker sem mislila,da bo lepše zgledalo,ma ni blo ureduuser posted image
No in potem se odpravim spat tam ob 24 uri in nisem mogla zaspat do 2 ure,ker ni bilo tamičkene pri meni,mi je vse manjkalo,ker je bilo prvič,da je spala pri noniuser posted image
saj ona je bila že pridna in lepo spala,ma jazuser posted image
No,in potem se odločim,da bom šla danes kupit belo barvo in prebarvat hodnik v belo,ker res ni bilo lepo.In vstanem ob 7 grem po belo barvo in začnem barvat in sem mogla it 2x čez,da je prekrilouser posted image
Pa še sem mogla spet vse polimat,magari bi včeraj gor pustilauser posted image
in tako sem končala ob 12,naročila pico in vsi smo bili zadovoljni,ker je hodnik spet normalen in potem sem šla po tamalo in je bilo vse v najlepšem reduuser posted image
Zdej jo je tati peljal spat,da sem jat tlele,malo prej sva šla sama s sinom počekirat na občinski praznik,ma ni nič posebnega in zdej grem počasi spat,da se naspim še za včerajuser posted image
Ok,potem se dobimo v petek,tam ob 15 user posted image
Mid,obvezno vzami tamalo s sabo,saj bo lepo,če se otročki spoznajo,pa še takim malim paše v družbi otrok.No,potem se lahko tudi malo prej dobimo,a
Moram proti večeru kaj naredit za jest za mojegauser posted image
Ala,imejte se fajn....

Neposredna povezava do sporočila: 191
25.8.2007 21:51:23   
MID
user posted image
WELCOME BACK KAROLINA!user posted image user posted image user posted image
Ma uboga,te je štrafala ta kila.Tale zadeva mora pa kar bolet ne?Moraš pazit,da se preveč ne naprezaš?Javi kaj si odpravla pri kirurgu ko boš šla.
Ja,user posted image s tamalo in njenim "divjanjem"je pa tole šele začetek.Le počaki še kakšen mesec ali dva...user posted image Mislim,da je to obdobje ki ga imam jaz trenutno s hčerko eno najhujših do zdaj.Ful sili na noge,pa več kot stat ob kakršnikoli podpori ne more.Rit za sedet ne obstaja več...Še v naročju hoče stat,pa ne stat,stat ampak poskakovat.Je naporna  kot 100 bogov.Pa še malenkost manj kot deset kil ima.Pridejo dnevi ko sem na koncu dneva kot ožeta cunja.
Kar se tiče petka-ja itak sem mislila malo pripeljat s sabo,samo če se dobimo okrog 15h,ker mi gre ponavadi ob 13h spat in spi cca 1uro in pol.To je pa tudi vse v celem dnevu in jo ful nebi rada prikrajšala za ta sen,ker potem imam probleme jaz user posted image .Če vam je ok 15-a ura no?
No,mi gremo pa jutri na tisti izlet v Delnice,ker je moral tast danes delat.Upam da nam bo lepo...
...lepo nedeljo pa želim tudi vam in vašim družinicam!user posted image user posted image user posted image
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 192
25.8.2007 22:02:18   
MID
ONA,midve se pa zadnje čase za las zgrešive.Kot ena intuicija kdaj sva goruser posted image .
Ja tudi takšne prigode-nezgode se zgodijo.Hvala bogu da imam jaz tasta,ki ima za enkrat te stvari čez,tako da če mi kaj nebi bilo všeč bi se moral on
zajuser posted image vat s tem.Itak,da bi bla ful živčna no...samo vsaj skrbet in delat mi nebi bilo treba.No,ma važno,da ste rešli.
Za petek-kaj praviš-bi bilo ok ob 15h?
Lahko noč!

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 193
26.8.2007 22:32:17   
karolina*
MID, kako si se imela na izletu? Upam, da ste uživali 100/uro. Paše malo menjat okolje, ne?! Za petkovo srečanje pa je meni ok 15. ura. Kaj pa če bi mož pripeljal ta malo ko se zbudi, glede na to, da bomo blizu? No, naredi kot veš da je prav. Saj te razumemo- na koncu mi "nastradamo" če naši otročki ne spijo, tako da jih nikakor ni pametno budit čez dan- če že zaspijo user posted image . Naša pupa zadnjih nekaj dni spi samo pol urce čez dan in pol proti večeru je taka koma user posted image . Ja, se prav bojim kaj bo čez kakšen mesec. Že zdaj je ni za ustavit. In tudi naša "nima več riti". Kar na nogah hoče bit in poskakovat gor in dol. Moja kila pa- boli ko napnem trebušne mišice- ko kiham ali kašljam ali ko se dvignem iz ležečega v sedeči položaj. No, rečmo, da bo vse ok. Pa še to- kaj tisti plac, kamor nas vabiš se kliče "Pr Bubci"? Sem mal mojga vprašala, pa glede na opis pravi, da bi lahko bilo to. Bom še eno punco iz Bistrce povabla zraven- smo ble cimre u porodnišnici, ma menda nima neta, da bi se nam lohko tle pridružila.
ONA, mi je prou hudo, ko berem o toji izkušnji pri beljenju oz. barvanju. Škoda, ker se ti ni izšlo tako kot si hotela. Zdej se verjetno ne boš več odločila za barve, ne?! Ja, kar težko si je predstavljat, kako bo prostor izgledal potem ko bo u barvah. Nam je bilo na srečo všeč, tako da nam ni bilo potrebno popravljati. Je pa res, da rabiš morda kakšen dan, da se na barve privadiš, an začetku je vedno šok.
Mi smo danes pohajali u Trstu. Sem šla mal stvari za ta malo nabavit (trenerke, body-je) pa se mi zdi da take stvari vseglih dol bl poceni dobiš kot pri nas. Zdej grem pa počasi spat.

Lepu se mejte...Kje se pa ANAKARIN potepa zadnje dni?

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 194
26.8.2007 22:48:49   
ona
Karolina,tole s tvojo kilo pa ne more bit glih prijetno,ma samo da se bo dalo rešit in boš pol ok in spet veselo tekala naokrog,saj tamičkena verjamem,da je pravi vražiček,saj je bla tudi moja živa ko poper in od MID bo tudi verjetnouser posted image
jaz se samo spomnim dostikrat na sina,ki je bil tako priden vedno,ko je bil majhen in še zdaj je miren in priden.Naša tamala pa ne spi čez dan od starosti 1,5 let in zna bit prav naporna,sem se že navadila...
ok,potem se dobimo ob 15,samo bi jaz rada da mi kdo točno pove kam se to gre,ker Bistrice ne poznam prav dobrouser posted image
Mid,kje si pa ti danes,te je zmartral izletuser posted image
Mi smo šli pa na Gorenjsko,smo se hotli it peljat še s helikopterjem,a ni bilo izvedljivo,smo pa imeli en lep izlet,gremo pa drugo nedeljo sigurno,smo se zmenili danes,jaz komaj čakam,vsi moji pa tudiuser posted image
zdej grem gledat tole nad.Bermudski trikotnik,se beremo

Neposredna povezava do sporočila: 195
27.8.2007 0:40:41   
ona
A,ja še preden grem spat
Karolina,kje si ti danes v nedeljo kupovala v Trstu?
a je kaj odprto in do katere ure?
Menda je tori odprt on nedeljah,če se ne motim,dej mi malo napiši,ker bi tudi jaz mogla it
lahko noč.....

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 196
27.8.2007 16:14:45   
raglja1
Uf kako me pogrešate. Saj nisem izginila, pa tudi otroci niso nič krivi, le mož ima končno dopust, pa smo uživali malo doma, pa po obiskih, malo v Moravcih (res prekrasno, naporno, pa še enkrat krasno), pa do konca tedna bomo tudi še malo pohajkovali. Ravno danes se odpravljamo še proti Izoli.
Zato vas le še nahitro pozdravim in čao!

p.s. Sem res blizu Divače in Orient je kar ok, tudi za otroke, bi zlahka prišla tudi kam dlje, le ta teden bo bolj težka, ker se potepamo, potem je pa že šola. Ampak enkrat nam bo pa že uspelo. Imejte se lepo, če se dogovorite za ta petek, za kasneje pa se pridružimo.

raglja

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 197
27.8.2007 22:45:01   
MID
user posted image
Evo mene...že dva dni samo pohajkujem in nič koristnega od meneuser posted image .Včerajšnji izlet je bil res prva liga,le mogoče malo prenaporno je bilo za mojo malo.Startali smo ob 9h dopoldne,domov smo pa prišli okrog 20ih.Šli smo proti Delnicam,si pred Delnicami ogledali fužinsko in zaloško jezero(hrvaško in ne v Ljubljaniuser posted image -imata pa res prav ljubljansko imeuser posted image )nakar smo krenili proti slovenski meji-ime mejnega prehoda sem pozabila-nadaljevali smo pot proti Kočevju,Ribnici, se ustavili v romarskem kraju Stara Štifta(ali je novauser posted image )naprej proti Ložu,Staremu trgu,gradu Snežnik,proti Mašunu,nato krenili proti Sviščakih in potem dol do Bistrca.Res dolga a lepa in zanimiva tura.Smo tako navdušeni,da smo sklenili,da bomo pa sedaj res več vikendov dokler so lepa vremena  izkoristili za pohajanje.Resnično moramo to našo malo ljubo slovenijo dat skozi saj imamo vendarle toliko zanimivih krajev.Moja velika želja je ponovno videt Logarsko dolino saj je minilo od njenega prvega in zadnjega obiska že malo več kot 20 let.Mater se sliši kot da imam že 50 letuser posted image .50 še ne,bojo pa kmalu tu...user posted image
No,danes smo si pa z hčerko in kolegico vzele dan za šoping.Smo se odpeljale malo do Kopra in prečesale trgovine podolgem in počez.Zapravile nekaj ojrov in srečno priplule domov.Res še en lep dan za nami...user posted image
Kaj potem ONA in KATARINA...,velja naš dejt v petek?Se dobimo ob 15ih?Bi bilo najbolje da se zmenimo za en dotičen plac v Bistrci,da se dobimo vse skupaj in gremo.In brez skrbi-če bo le zdravja dovolj,bo hčerka z mano.
In ja,KAROLINA mislim vas peljat k Bubcu.Meni je tam tako lepo da smo redni gosti za vikend.No,pa saj boš vidla.
REGLJA-potem praviš,da te ne bo.Nič zato.Ti le uživaj s svojimiuser posted image ,pa upam,da te spoznamo na naslednjem srečanju.Javi se pa le kaj bolj pogosto!
ANAKARIN,kaj pa ti?Se nam boš pridružila?Daj pojavi se malo tu gor,da vidimo če si sploh še živa.
ONA tudi tebe pogrešam danes.Upam da te ni gor ker ti je prelepo in ne zaradi dela.Vidim pa po zadnjem postu,da si ratala še hujša nočna ptica kot jazuser posted image user posted image .
Nič imejte se in...
user posted image

(odgovor članu raglja1)
Neposredna povezava do sporočila: 198
28.8.2007 18:39:35   
ona
ojla,
mid,si se pa napohajala,kajneuser posted image
Ja tako izleti znajo bit naporni,samo se da preživet.
mi gremo večkrat take ture okrog z avtom in so se otroci že navadili dolgih voženj,se pač malo večkrat ustaviš in je vse okuser posted image
drugače pa pri meni ni nič novega,le to,da ne vem kako naj vam povem tole:
namreč včeraj mi je v avtu (vectra) začela svetit neka lučka,ki kaže,da so znucane bremze in,da ni priporočljivo naredit več kot 200 km s temi bremzami,zato ne obljubim 100% da bom lahko prišla v petek na naš randi,si pač ne upam,če avto ni ok.
po drugi strani pa je ta elektronika,ko te vse opozarja lahko tudi nepridvidljiva,zato grem šele jutri na opel,da mi bodo pogledali,ker so mi rekli,da kao ni panike še za pogledatuser posted image
menda bo mogu moj dragi kaj urgirat,če ne ne bo ničuser posted image
V glavnem ne vem še kako se bo izteklo,ma vam javim kako bo z avtom.
upam,da bojo lahko hitro poštimali,saj nimamo drugega avta,ker 2 ne rabimo,tasta pa ne vprašam če je zlat.
ostane mi edino kombi,ma se mi ne da se vozit z njimuser posted image
torej,dejmo še počakat kaj bojo jutri rekli,okuser posted image

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 199
29.8.2007 13:43:06   
Anonimen
dooobr daaan, po dooolgeeem časuuser posted image

V sredo ponoč mi je strela modem skurlo, tako da sm  une iz telekoma čakala  5  dni, za pop...user posted image ! Sej sm  tečnarla, ampak nč, ne duha ne sluha za en modem. Vikend sm tako al tako mela poln: v soboto štimat fantom za jest, kr so cepli drva, zvečer pa šli na odojka. V nedeljo pa na roj.dan, hkrati še obiski z Nemčije. Moj si je vzel nedeljo za ribarjenje.
Zdajle hočem kak pozdravček prilimat iz unga naslova ani3.dk, pa mi neče. A ko sm bla na šihtu pa je delalo, ne razumem, al morm kak program met al kaj?!user posted image

Sm vse prebrala kaj se vam je dogajalo, ma nekatere ste ble pridne z barvanjem, z izleti, pa dogovarjenje da se dobimo. Stvar je taka: v Pivki je una oštarija zravn Špara-MARIJA (tam sm mela ohcet), v tem mestu ni nč posebenega za otroke.
V Košani je ena picerija-MILENA, k notri imajo igrače za otroke, jih tam na tleh pustimo in se igrajo-JAVITE SE, ČE KATERI TAM PAŠE!

Po Bistrici sm malu hodila, a drugače jo poznam. V Razdrtem je samo Pavlinova klet, k imajo teraso da se mulci lahko puzajo okol nog, amapk je zravn en bazen in jungalca, pa user posted image user posted image . V Postojni pa edino kar se mi dopade zarad otrok Pizzerija ČUK,če bodo lačni za kako pizzo in jo pojejo (ma itak jo mi na koncu pojemouser posted image ) dobijo igračko za domov, ki si jo izberejo sami.

Eto na hitr da sm se javla, kr grem do konca naredit pasulj. rebrca že zdej vmes čopamuser posted image .

Ala vam kasneje še več napišem, moj dans pride ksnu zvečer, pa bom lahk več časa visela tu.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Bi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, ce bi se ta preselil 20 km stran ?
gagaga

Bi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, če bi se ta preselil 20 km stran ?

da (68%)

ne (32%)

Število vseh glasov: 66

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!