MID
|
Kako ONA,ANAKARIN,REGLJA1....vas je vreme ubilo danes,da vas ni na spregled? Jaz se še kar držim pokonci,čeprav sem danes bajto obrnila okoli in vse spucala.Ja res sem si zbrala malo smešen dan,ma jutri mi moj ne bo mogel čuvat tamale ker ima ene opravke,v petek imam fizioterapijo s tamalo in se mi potem ne bo dalo,v soboto,pa bomo šli verjetno-če tast ne bo delal na en izlet v Delnice.Iz tam namreč izhaja njegova mama in čeprav ni več živa,pa tudi žlahte nima nič dol,so vsi izseljeni,se rad vrne vsake toliko v tiste kraje.In ker jaz tam še nisem bila,me že odkar sem bila noseča prosi da gremo tja na en izlet.Zakaj pa ne?!Vsaka sprememba v tej rutini je dobrodošla.Pa sploh ko so none in nonoti v bližini sem razbremenjena 300 na uro.Tudi to tam pa tam paše . KAROLINA res je.Človek gleda otroku ponudit čimveč zdrave hrane.In prav je tako.Jaz na primer zdaj ko je vrhunec pridelkov sadja vsak dan zmiksam tamali kašo.Ma prej ko sadja ni bilo koristi za zbrat se sploh nisem obremenjevala in sem ji kar dala Frutek.In ne boš verjela,kako je bila navdušena nad njim.To ji je bila najslajša jed ki bi jo kar jedla in jedla.Edino takrat sem se bala da mi ne bo hotela več zelenjave-tako je kazalo.Bili smo pa še na začetku. No,malo sem zalutala iz bistva;hotela sem reči,da smo se ravno s fizioterapevtko pogovarjale okrog kašic.Malo me je pekla vest da jo filam s konzervirano hrano,pa mi je rekla:a misliš,da je tisto sadje ki ga kupiš v trgovini bolj zdravo.Vse je prisiljeno zraščeno,pa škropljeno...Po svoje ima prav.Od takrat se ne obremenjujem več.In moram reči,da je moja tamala že od rojstva praktično na umetnem mleku,z gosto hrano sva začeli že 1 teden pred 4.mesecem in hvalabogu ni nobene alergije,pa tudi bolna mi še ni bila,če izvzamem dva prehlada.Pa je šel mimo naju najprej rota virus,potem virus gripe,pa spet rota virus,pa naval vodenih koz v naši občini...Hočem reč da če bi imela glede na to da ji dajem tudi tako škifo hrano slabši imunski sistem,bi večkrat zbolela za to ali drugo stvar.Hvala bogu,da je tako kot je ampak živa resnica manj kompliciraš-boljše je.Prej ali slej boš prišla na moje.Pa ne me narobe razumet;ne filam otroka samo z že pripravljeno hrano-daleč proč od tega-je pa ta hrana malo slajšega okusa kot doma narejeno in tu pa tam ji jo privoščim. Kar se pa tiče sadnih jogurtov,skutk,čokolinotov,montejev...ji pa le ponudi.Ne toliko zaradi drugega ampak otrok mora dosti zgodaj probat čimveč različnih okusov.Če ne boš navadla bebike na vse možne okuse ti bo prišel ven človeček ala moj mož in potem boste imeli probleme s kuhinjo kot jo imam jaz! Ajde ženske oglaste se kaj,da vas ne bomo s KAROLINO zamorile s to prehrano naših bejbik,da se zaklepetamo še okrog drugih stvari. Ja,glede Pivke-mislim da bi znala ANAKARIN še najbolj svetovat,ker je tam v bližini doma.Meni osebno bi bilo pa najbolj všeč v tisti gostilni z veliko nadkrito teraso nasproti Špara.Ne vem kako se imenuje,bo ANAKARIN povedala.Sem ene parkrat bila tam na pijači in mi je všeč,ker ni nobenega šundra.Da bi bila pa v Pivki kakšna gostilna z igrali za otroke-ne da bi jaz vedla. Ko se boste pa enkrat odločile za obisk Il.Bistrice...imam pa jaz en super adut v rokavu,večje zanimivosti za malčke ni,pa še skrito je v globoki naravi.In...samo ene 3km ven iz mesta... Je pa res da je odprto samo v poletnem času. Mogoče pa že tudi veste na katero lokacijo ciljam.Če se odločite,ni blema.Zadeva je odprta samo za vikende,ma jaz poznam lastnika in bomo kljub vsemu postrežene kot se šika. No pa dovolj!
|