trixi
|
No, se bom pa še jaz danes malo razpisala. Bom začela od zadi, tam, k je Karolina končala. Tista z desetimi otroci- Dodi čveka pri nas na temi mamice nad 35, lahko pridete kaj pošpegat, saj starost ni pogoj za "članstvo", recimo Dodi vem, da še ni 35, pa še kera tudi ne, smo pa same fajn punce. No, pa Dodi pravi, da so v njihovi vasi prav zdaj pred kratkim še pri eni družini dobili desetega otročka. Bravo, ne Karolina, glede vozička, ne kupuj ene navadne marele. Jaz sem naredila to napako, mi smo imeli Bebe confort model kart. Je ena mešanica med tri in štiri kolesnikom, u glavnem oblike kot trikolesnik, ma ima štiri kolesa, samo, da so prvi dve postavljeni bolj skupaj in kar je bilo za tisti čas posebno nista fiksni oziroma po želji, jih lahko tudi zablokiraš. Drugi trikolesniki so imeli vsi fiksno prvo kolo, pa še naša punca je težila, da so videti kot karjola, tako, da sem jaz pol naredila kompromis in vzela tega "mešančka". Voziček super, samo velik za zložit (ma jaz sem ga vseeno spravla v Twingota brez problema), pa malo bolj med težjimi, in jaz pametna grem in pri enem letu kupim marelo od abc desing, da bo za v avto itd. Ma ja, ko se enkrat navadiš na mercedes težko prešaltaš na fičo, meni je bilo bistvo udobje vožnje tako za otroka kot za mene in sem še vedno tovorila bebe comforta okoli. No, uno marelo sem potem imela kar pri tašči, ki je pazila tamalega. Zdaj je še vedno ku nov v kleti. Pa še neki se spomnem, tiste mičkene kolesca, saj dokler je otrok še mali in bolj lahek še gre, ma pole se začnejo pa problemi. Ma karolina, kje si ti u službi, da ti je tako hudo? Ej, jaz sem ful vesela, da mi ni treba gledat istih ljudi vsak dan, k če si skozi skupi sigurno pride večkrat kaka šansa, da se spičiš, tako pa imajo stvari čas za se ohladit. No, pa saj se mi drugače v službi kar razumemo in si ne delamo problemov. Je bilo sicer neki iskrenja takrat ko sem imela za končat porodniško, ma jaz sem mojega šefa peljala na kafe in razčistila stvari že na začetku. Ker da mi bo nekdo delal probleme z nekimi govoricami, ne ne, ne pride v poštev, boljša prva zamera kot zadnja. No, potem so se stvari uredile, tudi par ljudi se je zamenjalo in zdaj je ok. Jaz sem danes tudi bila na aerobiki, ma mi delamo potem še vaje za TNZ in mene vse tako boooliii, predvsem sklepi, mišice niti ne tolko. Je rekla naša inštruktorca, da si moram še bolj okrepit mišice, da bojo one delale in potem so sklepi razbremenjeni. Ja, še bo treba migat. O sežanskem zdravstvenem domu poznam pa eno tako štorijo, da ni besed, samo, ne bom o tem javno. U glavnem ti se postavi zase oziroma za otroka, madona, pa saj zato so tam,da pomagajo, joj, mene to vedno tako razjezi. Mikena, glede bolezni in mleka- lej, jaz sem zbolela en mesec po porodu, smo šli v posvetovalnico in na pregled v Staro goro, povsod klime, zunaj 40 stopinj in evo, sem tako zakuhala da je bilo joj. Dobila sem AB Hikoncil, dojila sem tako, da mi je mož pomagal držat otroka, ker me je treslo, po podoju ga je takoj prevzel, ma midva sva se dojila 14 mesecev, tako, da nič bat, ti samo vztrajaj in zaupaj sebi. No, in ker že pišem roman naj vam povem še to kako je imet tako veliko hčerko. Jaz na uno varianto da smo ku ene prijateljice ne grem kaj preveč. Mame smo mame, prijateljica pa prijateljice. Mame smo, da pomagamo, poslušamo, težimo, jaz mislim, da midve s hčerko kar dobro voziva, mi marsikaj zaupa, tudi kaj takega, ki ostali starši še za lastne otroke ne vejo, jaz vem, pa skoraj vse mi da prav, čeprav tega ne prizna na glas. Mi je enkrat prav rekla: "Mama, saj jaz vem, da maš prav, samo jaz tega ne smem na glas ti povedat, ti moram it malo proti, vsaj tako, na prvi pogled". No, midve se večinoma skregava ko ji težim kaj pospravit- imava pač različna merila o pospravljanju, čiščenju, pa malo jo daje ljubosumje na mlajšega brata, ma to itak, je bla 14 let ku rožca v petirju pogledana z vseh strani, še edina vnukinja potem pa pride ena vreščeča konkurenca. Eko, zdaj sem ulovila samo zaključno melodijo ene fanj oddaje, SOS tata, pozna katera? Na kratko, najprej predstavijo eno družino z otrocmi seveda in probleme, ki jih imajo, potem pa pride Tata na pomoč. Ta Tata je neke vrste strokovna delavka s področja vzgoje, meni je ta oddaja ful fajn, je bla že lani, zdaj je nekaj časa ni bilo, no, zgleda da bo spet. Tako, da - naslednji torek bom gledala. Ala, dovolj za danes, nočko
|