|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.7.2007 9:32:07   
durosh
Dobro jutro, mamice.
Bomo preživeli to pasjo vročinouser posted image ?Pr nas v stanovanju je kar hudo, se dvigne temp tudi na 30 stopinj in sve z Nikolajo kar ubogi.Pa nimam kam uit, razen za neki urc pod drevo pred blokom.

KT, tudi naša je zadnje čase nemirna med dojenjem, posebi čez dan.Sem brala, da je lahko vzrok nepravilno pristavljanje, kupček, nepravilna drža pri dojenju, neprava ziza(mogoče je npr. žejna, pa dobi sam tisto bolj kalorično mleko/gosto), pa tudi vročina verjetno.Zdej pa pogruntej, kaj je narobeuser posted image . Meni včasih rata in jo umirim, včasih jo kar mal odstavim in počakam, da pride k sebi, sem pa šla tudi že dojit v kopalnico na školko, ker je tam bolj hladno.

joj, RONJA, kako lepo se imate!je mala Ronjica pravi angelček, glede na to, da ji je mami izbrala razbojniško ime.A boš dala kako slikoco gor, da si jo ogledamo?Kaka pa tudi Nikolaja tako, že skori od začetka in ni (po besedah patronažne) nič narobe, sam pajaci so vsi pokakaniuser posted image .

btw, hvala za vse lepe komentarje naše Nikolaje.Nogica, jst sm tudi že ugotavljala, da sta si kar mal podobniuser posted image .A Tari že kaj izpadajo laske?nam je patronažna rekla, da ji ne bodo izpadle.pa opažam, da so se ji zelo posvetlile od rojstva, ko je bla čisto črna.Pa čestitke Tari, da tako prespi noč.Mi smo danes spali že nejdlje v enem kosu, od 21:30 do 02:30, pa se mi zdi že čisti luksus.Upam, da se bomo zgledovali po Tari vnaprejuser posted image .

N&B, ne samo moški, tudi dame včasih ne znajo počakat.Nikolaja izvaja operne arije, če rata lačna in nisem še tisto sekundo pr njej!

Zrak, se pridružujem ostalim glede dojenja v javnosti.Sem dojila že na nebroj mestih, pa ni izpadlo nič čudno.V najslabšem primeru (če v gostišču ne bo nobenga primernega placa) greš v avto in ajde.Drugače pa imej mleko v flaškici res na hladnem:sama sem ga zadnjič izstisnila in dala najprej v hladilno torbo, pol pa v hladilnik in poizkusla, kolk dni je dobro-sem nekje brala, da 5 dni v hladilniku!!!Jok, se je fejst skisalo v 1,5 dneva.

Nikica, ozr šeficauser posted image , kolk ti zavidam.Jst bi tud šla na morje...a pol blazina je fejst?jst je nisem nameravala kupit, pa sem potem brala tvoj in nogičin komentar, pa še hrbet me boli zadnje čase, ne vem zakajuser posted image , tako, da sedaj kar fejst razmišljam o tem.

Jst tudi še nič ne telovadim...

Pa to:koliko časa se znajo vaše pikice že same zamotit?jst mam občutek, da imam Nikolajo, ko je budna (al pa drema) ves čas po rokah.neki časa klepetamo, delamo face in se smejemo, pol se utrudi in ji nisem več interesantna, če pa jo odložim, da bo imela mal svoj mir, je pa takoj jok.Potem poje naročje al pa duda.se mi pa tako smili, ko ji dam tisto dudo in se nekam zagleda-mam občutek, da mi zameri, ker sem svoje naročje zamenjala s plastično dudo!dejte povedat, kako kaj vi to delate, please.a  dajete dudko tudi podnevi, al sam ponoči za zaspat-ena ko9legica, k sem jo vprašala o uporabi dudke, je rekla:pa sej ji jo daš sam zvečer, za zaspat?!

Aja, in še to.Kako izvedete kopanje zvečer.Pri nas je blo v začetku super, zdej pa mal štrajkamo:1x sva jo okopala, predno sem jo nahralna, pa je bla lačna in jok.drugič sem jo najprej nahranla, potem skopala, spet jok-verjetno prehitro in je bil še poln želodček.včeri sem jo najprej nahranla, nato se je oči mal igral z njo, ko pa sva jo hotla okopat, je spet ratala sitna in jok.Kakšen predlog?

Komi čakam, da mine vročina in se srečamo!!!

čuvite se

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 201
19.7.2007 10:11:24   
FLASK_A
ČAU BEJBIKE!

Uf, je pa vroče! Še dobro, da se zabakadiram u stanovanje, zaprem okna, rolete dol... Smo ko u bunkerju, vam povemuser posted image

Wini, hja, moj je en dan hotu samo pituser posted image  Dve minutki na joški in konc. Pol pa jovo na novo čez eno urco pa pol... Tko je blo cel dan, zvečer se je pa skor zadavu z mlekom, tko je hitel in tko je teklouser posted image user posted image  Sej pomoje je možno, da je samo žejen. Ko mu dam vodiko, jo z veseljem par žlic popije. Kapljice sem pa D3 dobila, ker ima že tako probleme z napenjanjem.

KT, kolk sem se nasmejala- pravi izraz si našla: kreganje  z joškouser posted image  Prav isto dela moj, kr neki se afna pa zvija. Sm pogruntala, da to počne ko me ma dost (če je žejen in želi nehat jest). Pa res vztrajaj, se bosta že pobrali! Spakirana? Pokam po šivih! Midva imava samo avto s 3mi vrati (VW Beetle) in komaj spraviva noter vozek pa lupinico! Kaj šele prtljagouser posted image  Sm ful vesela, da je prikolica v voznem stanju in jo peljemo s kombijem- tako da si zdaj lahko predstavljaš- sem popakirala čist vse- skor še pajke iz stanovanja in via morjeuser posted image user posted image user posted image  Čist smo naloženi, prav res...

Durosh- zakaj pa šeficauser posted image user posted image  Ja, blazina je ful uporabna. Premisli, za kaj jo potrebuješ, pa se odloči. Jaz z njo spim, gledam TV, itak dojim, se z malim igram, kasneje bo v njej sedel itn itn...
Zamoti se kar sam (beri: krili z rokami in nogami, da bo razsul našo staro majavo košaricouser posted image ) Dudo mu pa dam tudi podnevi. Če je tečen, je v košku in mu dajem dudo, dokler se ne umiri. Igrava pa se po dojenju, malo mu govorim, motiviram, smejčka se... Mi je všeč ga imet, ko je priden- ko teži, ga ne mislim na moje naročje navadit (ker pol bom hitro postala poklicna nosačica tečke, ki nikoli ne more brez naročja zaspatuser posted image ) Zaenkrat kar deluje. Pozornosti dobi veliko, v naročju je še kar nekaj časa po dojenju, bližine mu ne manjka. Če teži, je zaradi tega, ker ne more pukat, tuki pa nimam kej... No če je res hudo, ga itak takoj ujčkamuser posted image
Drugače pa uživa v opazovanju, brcanju, smeji se veliko- čez dan spi mogoče samo kaki dve do tri urce.
Kopanje- podoji se na eni dojki (10 min), potem kopanje in potem še drug podoj na drugi joški (10 min) pol pa brcat u stajcouser posted image  Če ni tečka, pa prej kopanje in pol papicauser posted image

Uf, spet sm naložila! Kriza...Grem cote obešat, moram zrihtat še zadnje stvari, jutri zvečer gremouser posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 202
19.7.2007 10:18:29   
FLASK_A
Aja... Sm pozabila še neki povedat... Kuža nam je neki staknu na ušesihuser posted image user posted image user posted image  Čisto rdeča ima in pikasta. Včeraj je bil pri vet. uspavan, dobil je kapljice za pucanje uhic... So rekli, da težava ni tko nedolžna, kot se zdi in da se bo treba kar posvetit. Revež se mi tako smili... Ga je tako zelo bolelo, da se je kar uspavan zbudiluser posted image user posted image  Pa so mu mogli dat močnejšo dozo revežu... Pa saj ga bomo porihtali! So bili pa super na kliniki in jih moram prav pohvalit!

Zdej pa res čawbaw!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 203
19.7.2007 10:35:27   
durosh
Nikical, ful hvala za nasvete.In sori, sem opazla, da včasih napišem samo Nikica, brez -l na koncu-moja napaka, se bom popravla!Šefica sem ti pa rekla zato, ker si neki dni nazaj zapisala, da si šefica pri pakiranjuuser posted image .
A Jakec se že tolk sam zamoti?Ja priden poba, tazga zeta bi imela:)
Tudi medve se igrava po dojenju, ma se bojim, da sem jo že mal navadla na naročje, ker sama v opazovanju in igri ne zdrži več ko 5 min, pol pa jok-primi me, sem sama!!!Al pa ni še tolk naprej, kokr nekateri, pa ji še ful manka bližina, ker radovedna sicer je za znoret.

Kapljic pa mi nismo dobili!Je pediatrinja rekla, naj gremo dopoldan 2-3 min na sonček in popoldan isto, ko mine najhujša vročina.Upam, da bo ravno tako ok.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 204
19.7.2007 10:58:04   
zrak
user posted image user posted image
Glede dojenja mogoče imae tudi prav, da naj mi ne bo nerodno v javnosti... no bomo že nekako speljali

Wini mi smo dobili recept za kaljce D3, ker baje da manj napenjajo kot AD3,.. mi smo jih poskusili in ni bilo nič drugače kot druge dneve.. problem je v tem, da se ne spomnem vsako jutro mu dati..

kg.. meni kar opazno izginjajo.. ostalo mi jih je še 4.. zredila pa sem se za 17..

Glede telovadbe.. ne delam še nič, ker mi je patronažna svetovala, da naj počakam do prvega pregleda pri g..

Kakšne vaje pa ve delate?

kt.. enako je pri meni glede dojenja.. dokler šprica in teče samo je vse ok.. ko pa je potrebno se malce potrudit začne rogoviliti, postane nemiren in se mu ne da vleči.. takrat ga dam hitro na drugo dojko (za kakšno mintko) in potem nazaj na prejšno.. in tako nam rata

durosh.. glede izstisnjenega mleka sem brala, pa so mi tudi povedali, da ga je potrebno porabiti v roku 24 ur, če je v hladilniku. iz zmrzovalne skrinje pa ne vem v kolikem času...
Glede dudike mi mu jo damo tudi čez dan, če jo želi.. če ne pa jo pljune ven.. Ima pač močen sesalni refleks in bi želel biti cel dan na joški, tako da mu damo kar dudico.
Imamo pa enak problem kot ti.. se mi zdi da se ne zna sam zamotit.. ga damo v vohiček pa ne želi biti, ga damo v gugalni stolček tudi ne želi biti (oz. ga moramo gugati), ga damo na tla na igralo površino tudi nič.. eno do dve minuti je dobro potem pa želi družbo... v glavnem ne vem kam naj ga dam da se zamoti sam..
Mislim pa da veliko vpliva vročina in so tudi zaradi tega bolj sitni kot sicer..

sprehodi .. tle na obali je tako vroče, da smo cel dan zaprti v hiši.. saj je noter malo bolj hladno kot zunaj.. ven gremo šele po 20 uri..čez dan je zunja kar 35 stopinj..

hemeroidiuser posted image user posted image user posted image  a ima katera podobne težave..namreč mislim, da jih imam.. verjetno v lažji obliki ampak verjetno so, ker me tam okoli kar boli in pečeuser posted image  in ko semšla na blato je bilo celo malo krviuser posted image , kaj moram nareditiuser posted image user posted image ..

no zdaj pa gremo še nardit.. papa

(odgovor članu wini)
Neposredna povezava do sporočila: 205
19.7.2007 13:29:46   
lidijad
Zdravo!!!
Punce povejte mi kako je v posvetovalnici? Kako dolgo traja-vsaj približno? Mi jo imamo drugi torek.
Kolikokrat na teden kopate svoje male user posted image ?

Ali ste dale svoje sončke cepit proti tuberkolozi?

Zrak glede hemeroidov pa ti svetujem,da poveš svoji G, lahko, da imaš notranje (takrat baje malo krvaviš). Tudi jaz imam enega-ki me že spremlja kar nekaj časa (se pojavi in zopet zgine), kupila sem si kremo kar v lekarni.

Tudi našo malo Ajdo črvič, se kar napne in postane cela rdeča, se mi tko smili.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 206
19.7.2007 14:53:30   
ronja
hehe, najina razbojnica je pokazala še svojo divjo naravo, kar je tudi razlog, da vam zadnja 2 dni nisem mogla nič napisatuser posted image Je ugotovila, da je dretje zabavnouser posted image , no, saj zdaj se malo umirja, res pa je, da hoče bit precej pri mamci... Svet ji iz gugalnika ni več tako všeč...
Zadnji 2 noči spet je tudi ponoči, no, pa saj je res vroče. in pa dojit jo moram kar na vsako uro... Res je veliko budna in ob tej vročini in dejstvu, da vode iz flaške (po nasvetu babice in pediatrov) ne mara, jo kar ven pljune, no, zato jo rajši kar dojim tako pogosto in upam, da se zadeva sčasoma umiri... Da bo lahko mami še kaj naredila...

Mi pa ljubi noro pomaga! Kak je fino, ko se lahko greš v miru stušat...user posted image

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 207
19.7.2007 15:19:57   
ronja
Ok, mala je zaspala, hitro vsa berem, dokler je časuser posted image Oči dela njoke in me ne mara zraven, pravi, da naj se spočijem, on bo pa skuhal - no, tudi pravuser posted image Res je zlat!

Glede dojenja: jaz nisem preveč sramežljiva, pa še dolge lase imam in ko gremo na sprehod, jo pač podojim, kjer je pač treba; lase vržem na eno stran, na drugi ima pa itak otrok glavo in se ne vidi kaj dosti. komur pa to dogaja, pa - bog mu požegnaj, heheuser posted image , če nima nič bolj zanimivegauser posted image Ker je neučakana in je brezveze, da se dere ko jesihar... zrak, mleko mora bit v hladilniku, vzemi hladilno torbo, če ti je nerodno ali pa se zmeni, da greš lahko dojit nekam na samo, saj navadno obstaja kak prostorček, kamor se da umaknit.

Mam pa mleka za izvoz in mi včasih tako teče iz prsi, da je vse mokro okoli mene predno najdem kako plenico, da jo podstavim... Tako da zdaj rajši ne pijem tistega čaja za dojenje, ker že tako težko požira sproti.Mi je babica povedala, da zato na začetku dojenja odriva prsi stran, ker ji tako hitro teče mleko v usta, da ga ne uspe sproti požirat in jo zaliva. Zato se potem umiri in lepo sesa dalje. Svašta, tega si res nisem mislila! No, vsekarkor boljše preveč mleka kot premalo!user posted image

Jaz v vročini uživam, samo ne vem, koliko njej to paše... Zdaj jo mava v pajacku brez rokavov in brez hlačnic oz. s čisto kratkimi, včasih jo dava še iz tega, pa da je samo v plenicah. Ponoči jo pokrijeva z bombažno dekico, samo blago, v bistvu, nič polnila. Glede na toploto nogic in rokic se mi zdi kar ok...

kile. jaz sem se zredila po porodu, sicer ne vem, koliko sem bila težka takoj po porodu, ampak sigurno ne toliko kot zdaj... NO, imam 58 kil, kar je 4 kile več kot sicer oz. 6 kil več kot poleti, zaenkrat še ne zganjam panike, ampak če ne misli it dol, bom hotela začet nekaj delat, čeprav ne vem, kako, saj dojim polno, krvavim, ne pustijo mi ne športat, ne seksat, lačna sem pa skoz... nisem navajena svojih kil uravnavat s hrano, vedno sem jih s športom... Komaj čakam, da bom lahko spet kaj bolj migala, tile sprehodi niso vse skup nič... Ampak res pa je, da čim karkoli več probam, me pa vse boli v trebuščku... Tak da verjetno res ne smem (preveč) pretiravat... (madona sem pametna, a ne? Da mi kar škodiuser posted image )

Aja, punce, kdaj lahko začnemo user posted image ? Ne mi govorit o 6 tednih, ker to ne pride v poštev... Kaj morava počakat, da neham krvavet ali je katera probala že prej? zdaj še kar krvavimuser posted image , sicer se umiraja, ampak vseeno...

Ok, kosilo je gotovo, mejte se punce!

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
19.7.2007 15:38:10   
KT
Ronja glede user posted image priporočajo sicer, da se počaka 6t, ampak mi nismo mogli čakat - je bla že HUDA panika user posted image . Jest sem imela sicer CR tako, da je stvar malce drugačna, če pa tebe ne bo preveč bolelo pa kar v akcijo user posted image  - aja, še eno priporočilo ti znajo datii - uporabita kondom, da ne pride do kake okužbe user posted image .

lidijad mi2 se nisva odločila za cepljenje proti tuberkulozi, čeprav sva do sedaj vsako leto preživela nekaj časa na potovanjih po Afriki itd. - no, zdaj bodo ta potovanja morala za par let na stranski tir user posted image , potem pa zagotovo spet kmalu gremo user posted image  - če nič drugega jo morava peljat gledat kje je bila narejena user posted image .

nikical upam, da bo z user posted image kmalu bolje - pa še ta user posted image  vročina mu tudi sigurno ne paše - kok se mi smilijo te boge živalce v tej vročini user posted image .

durosh A veš, da mislim, da ima prav tale tvoja pediatrinja? Kje jo pa imaš? Ker so naši user posted image  poletni otroci ne vem, če je ravno nujno, da dobijo te kapljice AD3 oz D3 - ne vem no, nočem pametovat ampak res sovražim vse te arcnije (zvarke), verjetno zato, ker sem jih morala sama vedno nekaj jest user posted image .

Že rahlo skisan pozdravček user posted image ,

KT

< Sporočilo je popravil KT -- 19.7.2007 15:39:16 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 209
19.7.2007 18:25:05   
ŠpelaP
Pozdravljene punce!
Se javljam po nekaj dneh, saj sva s Saro bili od ponedeljka do danes v bolnišnici. Tisto Sarino kakanje ni bilo samo kakanje. Tisto kakanje je bila driska, ker je Sara nekje staknila ROTA VIRUS. user posted image Izražalo se je pač v blažji obliki, ker se še dojiva in je, hvala bogu, tudi preko mene dobivala protitelesca in zadostne količine tekočine, zato ni bila dehidrirana.
Se je pa prejšnji vikend in ponedeljek drekec poslabšal v tekočega rumenega s krvavimi nitkami ter zelenega sluzastega. Odvajala je kar pogosto. Zaradi vsega tega sva jo z možem kar peljala k zdravniku in ta naju je napotil direkt v bolnico na pediatrijo. Tam je torej bilo ugotovljeno, da ima ta presneti virus. Potem je pa padel še sum na uroinfekt, kar se je potem, na srečo z urokulturo izkazalo, da ga ni.  So pa še Saro testirali za alergijo na mleko in jajca. Ti izvidi pa bodo drugi teden. Samo verjetno je bilo (po besedah zdravnika) krvavkasto blato res zaradi driske in razpokane ritke zaradi driske. Ampak vseeno moram jaz do izvidov jesti brezmlečno hrano, ker pač dojim in bi Sara preko mene dobila laktozo, ki bi ji lahko škodila.
Se je pa kljub driski, ki se je že začela umirjati, zredila in lepo nepreduje. Bo pa še kar precej časa trajalo, da bo virus šel z blatom ven iz črevesja in bo tudi blato še nekaj časa bolj tako. Najbolj važno je, da ni kakec OBILEN (po možnosti še zelenkast ali rumenkast in sluzast) več kot nekje 5-10krat dnevno.
Kje je Sara staknila virus, bo pa kot mnoge stvari, ostala uganka, saj je ta virus POVSOD, zelo trdovraten (dolgo ostaja na predmetih, v vodi...) in se še povrhu vsega zelo zlahka prenaša. Prenašalec pa sploh ni nujno, da ima ali je imel drisko - torej je zdravi prenašalec.
Tako čisto med nami pa vam prišepnem, da sumimo, da smo ta virus pobrali v eni  previjalnici v MB, saj se je to kakanje pri Sari začelo po tem, ko smo bili v MB in točno tak čas, ko virus začne delovati (48-72ur po okužbi).
No, glavno je, da sva doma in da gre na bolje! Aja, tudi pikice se izboljšujejo in jih skoraj nima več. Le tam pa tam kako, tista pa je, če ji je vroče. Ji pa obrazek in po vratu večkrat na dan umijem z vodo, da ji odstranim znoj, in pikice kar izginejo.

Najpomembnejše pa je, da sem poslušala svoj materinski čut in pravilno presodila, da Sarin kakec le ni samo navaden dojenčkov kakec, temveč, da je kljub vsemu nekaj narobe.

P.S.- AD3 kapljic ji tudi še ne dajem. Naj se ji trebušček malo popravi, potem ji bom pa zelo počasi začela dajati kapljice. Morda?!user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 19.7.2007 18:26:28 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 210
19.7.2007 18:47:18   
ŠpelaP
Sem še pozabila to napisati.
Imela sem brezmlečno dieto, kot sem že povedala. Kaj mislite, da sem prvo jutro dobila za zajtrk?!user posted image
Mleko, maslo, med (BTW - ful alergen) in jogurt. user posted image
Še sreča, da sem zraven dobila tri kose kruha in kasneje še čaj, ki sem ga skoz imela v sobi.

Bili pa sva s Saro sami v sobi (z lastnim tušem in Wc-jem), saj sva bili v izoliranem oddelku, s samimi malimi driskači.user posted image   
Aja, pa še to. Vsako pleničko, ki jo je Sara pokakala, sem morala pokazati, da jo je med. sestra ocenila in oceno ter število kakanj zapisala v bolnišnični  karton.  Ej, da dol padeš. 
Koliko različno posrčkanih plenic morajo sestre s tega oddelka dnevno pregledati. Da se mi kar zasmilijo.
So bili pa vsi zdravniki in še posebej medicinske sestre resnično prijazni in korektni. user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 211
19.7.2007 19:38:07   
KT
ŠpelaP upam, da je pikica že veliko bolje in da se bo hitro popolnoma pozdravila. Si pa šefica veš, ker si tako dobro znala ocenit, da z njenim kakanjem nekaj ni uredu. Hitro se pozdravita user posted image user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 212
20.7.2007 8:13:00   
*ANA*
ŠpelaP upam da je zdaj Sara OK in da bo kmalu prišla čisto k sebi.user posted image
Mi še kar spančkamo, tako da zdaj zjutraj ne bo nič s sprehodom user posted image ?Potem pa šele po 7 uri zvečer, do takrat pa bit zaprt u hiši user posted image , no saj bo tudi ta vročina šla enkrat mimo.
Nikical ti greš pa dans na morje? Maximalno uživajte.
Naš Svit pa je kar mjhen lumpek postal- zelo rad je na rokah, v posteljici in vozičku pa mu ni všeč user posted image , tako da je skoraj ves dan na rokah ker je drgač tak jok da postane ves rdeč. vijola v obraz, pa še glasek ima še hripav in če ga pustim jokat,postane še bolj hripav, tako da ne vem kaj naj naredim- ali naj ga imam na rokah ali naj ga pustim jokati?
lep pozdravček

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 213
20.7.2007 8:49:39   
durosh
Lep pozdrav vsem.
Joj, ŠpelaP, hitro se pozdravte.Sem se kar malo ustrašila in bom bolj natančno počikirala, kaj in kako kakamo.A če so zrnca notri je še ok, al je že driska?Kako so pa zdravili Saro, je dobivala kakšna zdravila al sta bili samo na opazovanju?Joj, čuvita se!!!

Ronja, pa ravno, ko sem malo razbojnico pohvalailauser posted image .Ampak je verjetno še vedno zelo pridna, sam carta se rada.

Zrak, sej ti ne prželim, ampak še dobro, da je še kakšen tak otroček, ki bi imel rad ves čas družbouser posted image -me je že začela panika grabit, kaj delam narobe, da se ne zna sama zamotit!!!Pa uživejte na poroki.

*Ana*, a Svit je tudi tak?Midva sva včeraj nabavila sling in zdaej komi čakam, da pride lubi iz službe in ga preizkusimo:me že obe roki bolita in stalnega nošenja, da ne govorim o hrbtuuser posted image Očija pa Nikolaja tako naheca, da nitit sedet ne more z njo v naročjo, ker začne protestirat, potem pa maširata po stanovanju, jaz se pa smejem.Sem pa včeri dobila "lekcijo" od ene dame:"Zakaj jo pa tako ziblješ?(sem jo ujčkala v naročju)Aja, a ves čas je v naročju?ahm, ja, no pa srečno(smeh z njene strani)...in podobni komentarji, češ, da bom boga reva, ker jo cartam.A ni tako, da dojenčke do 6 meseca ne moreš razvadit, če jih cartaš, ker se sploh še ne zavedajo, da lahko izsiljujejo?!

KT,ja, veš, da sva prav zadovoljna s pediatrinjo-dr.Jelenc iz ZD Bežigrad.Nama je prijazno odgovorila na čist vsa vprašanja, pa tako lepo nežno je delala z našo pikico-sama sem vajena bolj grobih dohtarjevuser posted image .

Nikical, s kužijem bo sigurno vse v redu, vi pa uživajte na morju maximalno.

Se mormo še pohvalit:danes ponoči smo spali najdlje v enem kosu, od 21:30 do 3:30.Jupi!!!

Adijo

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 214
20.7.2007 9:06:39   
FLASK_A
Špela, upam, da si dobila ZS, ker mi je neki rač štekal včerajuser posted image ... Skratka, čuvajte se in dobro se rihtajte, da bo stvar čimprej minila!user posted image user posted image user posted image  pikapokice Sari, da bo čimprej zdrava.

Durosh, brez panike, lahko pišeš tut nikica user posted image  Ta nick je bil že zaseden, pa sm mogla črko dodat, tko da tale -l je bolj po sili razmeruser posted image  Uf, jaz tut najraj ne bi imela teh bedastih kapljic mu za dajat... Sami neki dodatki... Kako smo pa mi brez tega preživeluser posted image  user posted image   Pa čestitam za dobro prespano nočuser posted image  Super ste!

Ronja, če si OK, ti kar v akcijo user posted image user posted image  Men je tooooook žal, da sem čakala do pregleda. Me je po njem vse minilouser posted image user posted image user posted image  Mogoče zarad une Mirene al pa krvavitev al kaj jaz vemuser posted image  Prej sm bla čist nora, pol pa konc... Eh, sm kr mal jezna... Skratka- če ti je kul, kar daj brez problema!

Hvala vsem, ki ste mi zaželele lep dopust! Ja sej ko pridem nazaj, bom rabla pa še enga, da nadoknadim vse tukaj na RR- še dobro, da sem na porodniškiuser posted image user posted image user posted image  Ja, za našega kužija me pa res skrbi. Sm čudna ane- eh, sm se navezala nanj ko nevem kaj. Upam, da bo kmalu zdrav in bo čofotal po vodi, ker v tem ful uživauser posted image

KT, se slišiva enkrat v avgustu, ko pripeketate tudi vi- za en sokec se bo pa že najdu čas aneuser posted image

LP vsem in uživajte v senčki! Se tipkamo! 
Aha, se javim potem še enkrat, da vam povem kilažo od mojga malčka- pride patronažna...

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 215
20.7.2007 10:22:07   
Anonimen
Jutro
Sem komaj dobro vstala, Tara pa še spi. Ma danes je res spala do šestih, pa od šestih še kar spi. Fino fajn, ampak najbrž bo pa potem bolj budna al pa tud ne, saj je bla tud včeraj tako pridna.

Pri nas je 27 stopinj v stanovanju za crknit. Ventilator sploh ne pomaga. Vse rulete dol, da je čista tema pa tud ni nič boljše, smo res kot v bunkerju Nikica.

KT ja kreganje z joški je tudi pri meni vsak dan na jedilniku user posted image user posted image user posted image . Potem jo malo odstavim, da se umiri pa je bolje. Včasih je tako jezna na mojo joško da se začne kar dret user posted image . Ma res so smešni tile naši user posted image . Enkrat bi jo rada parv ujela s kamero ko se takole krega.

durosh jaz tudi dajem dudo skozi cel dan. Itak se mi pa zdi, da še ni povsem pogruntala da ji je duda v tolažbo ko je sitna in ko pač nekaj potrebuje. Se mi zdi, da je pri njej varianta tolažbe moje naročje user posted image .

zrak
tudi jaz sem imela po porodu težave s hemeroidi, no jih imam še vendar veliko manj. Pojdi v Sanolabor po milo za intimne predele Hygiena (dobro prav za hemeroide) in pa Multi Gyn komprese. To je res fajn zadeva. Jaz jih sicer še malo imam ampak nisem redno dajala noter komprese in najbrž bo to to, mi je pa ogromno izginilo.

lidija pri meni je bilo v posvetovalnici takole. Sva prišle in je rekla da se ne rabimo nič slečt, ker sva imele le tanko oblekico in pleničko. Najprej jo je stehtala in zmerila nato sva šle k zdravnici. Ta ji je poslušala srčka, potipala glavico, pogledala trebuščka (v tem je bilo ogromno zraka) in povedala nekaj stvari. Preden sva odšle sva dobile še napotke in recept za UZ kolkov in AD3 kapljice. Vse skupaj je trajalo nekje 20min, ampak smo vmes še ful čvekali. Nič ne vem kaj groznega user posted image

evo Tara se prebuja. Se javim še potem

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 216
20.7.2007 13:22:19   
FLASK_A
No, Jaka je napredovaluser posted image  Pri 6T 4dni ima 6320guser posted image  Pravi korenjak! Še malo, pa mi bo hrbenica zelo trpela, ko bo že tako težakuser posted image

Ej punce- ne boste verjele! Ravno zdaj, ko grem na lepše- sem dobila user posted image  Ja hudiča, to pa tut nikamor ne pelje! Še dobro, da sem oborožena s tamponiuser posted image  

Zdej pa res lep pozdravček in se tipkamo kasneje! PAPA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 217
20.7.2007 14:51:25   
Anonimen
Evo spet par minut časa. Tara spi.

ronja midva sva počakala na prvi pregled - na mojo željo. Sem pa bila čisto naspidirana in sem komaj čakala ta dan. Po eni strani pa sem imela tak strah  pred user posted image , da sem že v user posted image razmišlala kako bo bolelo. Na ves ta strah pa je vplivala ravno RR, ker sem brala kako so ene uboge in jih še nekaj mesecev  spolni odnosi sploh ne zanimajo polega vsega pa jih je nekatere bolelo še pol leta po  porodu.  <kaj ne bo človek imela strahu če pa to bereuser posted image .
No moj pregled je bil v sredo, takrat sem šla tudi v nabavo kondomov, saj zaenkrat bova prakticirala kar to. Zvečer pa akcija. Bilo je noooooorooooooooooo dobroooooooo user posted image user posted image user posted image . Tako da mi je hudo žal, ker nisva že prej, ko je pač bilo konec čišče. Sedaj pa bo spet veselo pri nas. me pa ni zabolelo čisto nič, kako sem pa to vesela. Najbrž je bilo že dovolj bolečin pri porodu user posted image .
Ronja jaz bi počakala na konec čišče potem pa veselo na delo. Sicer pa če ti je ok lahko pa tud kar zdaj, saj ti pravim da meni je malo žal ker sem čakala. Aja pa ne pozabi na kondom, zaradi okužbe.

KT jaz kapljic ne bom uporabljala, vsaj ne do tretjega meseca. jih pa moraš dvignit, ker se to vidi in jih potem lahko slišiš - baje user posted image

Špela uboga Sara. upam, da se kmalu vse uredi. Veliko zdravja vsem vam. Si pa res pravilno razsodila in jo še pravočasno peljala.

No pri meni je že jokec. Bom še malo pohitela.

Ma moram it, zdaj je že kričanje

Mejte se

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 218
20.7.2007 16:33:45   
KT
Nikical se slišiva! Max uživajte in se načofotajte, pa ne pozabi se tudi ti dobro spočit!

Uf, nogica to je pa dobro, da si me opozorila - na vsak način jih bom šla dvignit, če pa jih bom potem dejansko dala naši pikici se bom pa še odločila user posted image . Durosh pravi, da teh kapljic sploh ni dobila in moram priznat, da se strinjam z njeno pediatrinjo - no, bomo videli kaj bo naša rekla user posted image .

Mi smo danes spet kakal user posted image user posted image user posted image  - ne moreš verjet česa se danes najbolj razveselim user posted image  - enga drekca user posted image user posted image user posted image  - nikol si nebi mislila, da bo kdaj tako user posted image  - ima pa naša prav svoj ritem - lepo na 3 dni kaka, ampak pa takrat res pošteno user posted image  - do vratu user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 219
20.7.2007 16:46:30   
Anonimen
vi se že vse tolk dobr poznate, da nočte novih med sebe

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
20.7.2007 17:13:34   
lidijad
Kako je danes vročččeeee, za znoret!user posted image
Z Ajdo sem bila danes že ob 8.00 zjutraj na zrakU, je tko pasal.

Nogica- to sta pa hitro uredile, sem mislila, da traja dlje. Upam, da bo drugi teden manj vroče kot ta, saj imamo drugi torek ob 11.00 uri in bomo šli kar peš, ker no tko daleč-cca. slabih 10 min.

ŠpelaP: hitro se pozdravite! Pozdraveč Sari user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 221
20.7.2007 17:44:19   
ŠpelaP
duc.20-seveda si dobrodošel, samo si tako redkobeseden, da te mi čveke verjetno sploh nismo opazile! user posted image A ne da punce?!user posted image

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 222
20.7.2007 17:46:50   
Anonimen
ja ne morm ne vem kolk velik pisat ko še ne vem če me hočte tukiuser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 223
20.7.2007 18:01:15   
ŠpelaP
Pravkar sem izvedela, da naj bi bili Sarini alergološki testi negativni. Samo preden sem to izvedela, sta morali preteči zame verjetno najbolj dolgi in moreči dve uri v mojem življenju! Sem najprej klicala ob 15h, se oglasi sestra in mi reče, da naj pokličem po 16. uri, da mi bo zdravnica NEKAJ povedala. Kaj bi si vi mislile pod njenim stavkom (poudarek na nekaj)? Jaz sem si takoj mislila, da je kaj narobe in da mi bo zdravnica to povedala. Sem torej trepetala eno uro in potem poklicala malo čez 16h. komaj dokličem na oddelek in mi reče sestra, da naj kličem okoli 16.30, ker je zdravnica na viziti. Potem sem klicala ob 16.30 in jih nisem doklicala vse do 17h. No, končno jih prikličem, da mi je potem kar sestra po navodilih zdravnice povedala za rezultate. Potem je pa še rekla, da za ostale stvari pa naj pokličem v pon. dopoldan, ker ona ni seznanjena s primerom. In sedaj zopet mozgam za kake stvari, saj sem vse ostale izvide tako izvedela že v bolnici. Pa se malo tolažim, da logično da ta zdravnica ne ve kaj jaz že vem in česa ne, če ni vodila Sare med hospitalizacijo.
Saj sem malo pomirjena zaradi rezultatov, samo bom pa vseeno mozgala in se sekirala, dokler ne dobim uradne odpustnice. Zdaj imava tako samo začasno.

Eh, ko bi bila jaz malo manjši komplikator. Ma, saj v bistvu nisem tako zakomplicirana, samo kar se pa mojih otrok tiče, sem pa čisto proč, če je kaj narobe.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 224
20.7.2007 21:41:51   
ronja
Kt, ali po CR nimaš čišče ali se ti je že končala ali sta že med tem? Oprosti, če je preveč osebno vprašanje, ampak saj veš... midva ne bi čakala niti dneva več kot je treba, pa me zanima, ker vse pravite, da lahko že zdaj, povsod drugod pa govorijo, da je treba počakat, da se krvavitev neha... (ne vem namreč ali to ni panike ali pa ste mogoče pozabile, da sva midve 14 dni po porodu, hehe;) Strahu nimam, nočem pa kaj "pokvarit", ker bomo zadeve še rabili... S kondomom bi bilo potem že zdaj ok? Ma, saj vem, da težim s tem, ampak zdaj sva oba doma... In kadar mala spi...user posted image

KT, Nikica in ostale, ali res lahko slončkava že zdaj? Krvavim namreč še kar precej... Ne ravno ful, razen kadar pretiravam (beri vsak dan proti večeru, heheuser posted image ) Boli me nič ne, ker nisem bila šivana in se kar se tega tiče tam doli počutim enako kot prej, dvomim, da bi me bolelo, bojiva se samo okužb in pa tega, da bi kaj "razturila", hehe... Lubi pravi, da morava bit toliko odgovorna, da bo zadeva funkcionirala še za kakega, hihiuser posted image no, saj se strinjam, pa itak je njemu še hujšuser posted image (zdaj je poletje in sva bolj slečena kot oblečena, pa med dojenjem itak vedno gleda moje prsi, tudi če sem sicer oblečena, hehe...)

Glede kontracepcije so bili pri nama že prej kondomi in če bova kaj uporabljala, bojo še naprej ti. Sicer malo razmišljala, da ne bi nič, saj itak misliva met še kakega... Sicer mi vsi nekaj pravijo, da je dobro malo več počakat, ne vem, boma vidla, kak se bova odločila...

Midva bova malo verjetno dala cepit proti TB, samo je nisva dala takoj, ker je bila pač ala bolana, pa da ne bi še kaj izzvali...

nikica, držim pesti za kužka! Meni je že med user posted image prijateljica naredila blazino za dojenje, sicer precej večjo, rečem ji "črv" in se super obnese! Glede kapljic pa mislim, da smo jih tudi mi dobivali, vsaj jaz se jih spomnim, da smo jih meli doma... No, Ronja je itak še premala.

špela, tebi pa, da se virus čim prej pobere stran! Eno vprašenje: v Mb lahko ostaneš v bolnici z bolnim otrokom? Ker v Lj. se mi zdi, da ni te možnosti... Saj veš, koliko časa že delajo novo pediatrično kliniko... Malo si me sicer prestrašila, ker je tudi Ronjino kakanje včasih zelenkasto (ne vedno), vendar pa ne kaka tako zelo pogosto, 5x na dan, recimo. Ni pa nikoli nobene krvi notri in tudi tisto tekoče je bilo samo 1x. Kako si ti to tako dobro vedela?

Najina Ronjica je bila včeraj pop. zelo pridna, sva jo mela samo v plenicah in ej bilo boljše in danes dop. tudi, potem pa nikakor ni mogla zaspat, jedla je na vsakae 3/4 ure, vmes pa želela 100% pozornost, pa še to dostikrat ni bilo dovolj... No, okoli 19 ure jo je očiju le uspelo uspavat in od takrat spi kot ubita, jo prav hodim gledat, če je še živa... Res pa do takrat ni spala vsega skup 10 minut, ne vem, kakega otroka sem jaz to naredila s tisimi nočnimi seansami, ampak tale definitivno ne spi kot normalen dojenček! Ponoči se zadnje dni spet zbuja, danes sploh, je jedla ob 12h, 2h,4h, 6h, pol 9h...

Danes sva šla z njo na tržnico, žal nisva računala, da bo vse skup tako dolgo trajalo, tako da sva prepozno prišla nazaj in je bilo že prevroče. Verjetno je bila zato tako tečna. Sicer sva ves čas hodila samo po senci in sem jo doma umila, da ji ne bi bilo vroče, ampak verjetno je bilo vseeno preveč. Bomo zjutraj šli rajši na malo krajše ture...

ana, moje sožalje, najina ronja sicer ni tako zahtevna, vendar pa tudi kdaj pa kdaj ne veva, kaj bi z njo, ko je že vsa sitna, zaspat pa ne more (kot danes popoldne)... In ko je budna, bi kar naprej jedla... Nikjer še nisem slišala, da bi se otroci tako pogosto hranili, Ronja je danes jedla vsako uro ali pa še pogosto še prej... In je res jedla! Očitno je rabila, verjetno je bila žejna, vode po flaški seveda ne mara, sva probala celo z dudo, ker sva sumila, da me ima za dudo, pa je tudi to pljunila ven, silila je pa ne bova (zaenkrat, vprašejte me potem, ko bo kriza, heheuser posted image )...

durosh, jaz sem si improviziran sling naredila kar iz tankega šala, ki sem ga dobila od sodelavcev za rd. Moram si ap sešit enega pravega. Ja, jaz sem tudi tako slišala, da jih do 6 meseca ne moreš razvadit, je pa tudi najina babica, ko je bila na obisku prijazno komentirala, da jo bo lubi razvadil, ker jo je seveda ves čas nosil po rokah... Je pa super babica, ful prijazna, vse jo lahko vprašaš.

duc, pozdravljena, seveda nismo zaprta družba, samo malo dolgo lajtungo mamo včasih, ne nam zamerituser posted image

Ok, dekleta in fant, grem se stuširat, potem pa zbudim mojo malo, ker že od 19h ni jedla, spi ko ubita... Zdaj je parkrat celo spustila nek zvokec, ampak se niti približno pa ni zbudila. A ve budite svoje dojenčke za hranjenje ali jih pustite spat? Moja ma malo hecen ritem, pa vsak dan drugačen...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?