|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
20.7.2007 21:55:23   
ŠpelaP
Joj, sem tako zatopljena v ta naša kakanja in viruse, da sem se čisto pozabila zahvaliti za vse vaše lepe želje in user posted image . Upam, da nam bodo še naprej prinesle srečo, in da ne bi na odpustnici, ki jo pričakujem v naslednjih dneh, prebrala kake slabe vesti.

Ronja
- midve sva bili v bolnici v Slovenj Gradcu. Tam si, če dojiš, ali če je otrok še majhen, lahko zraven otroka. Celo svojo posteljo dobiš. Če dojiš, tvojo nastanitev ob otroku plača zdr. zavarovanje, če ne, pa sam.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 226
20.7.2007 22:00:17   
Anonimen
ronja, nisem ženskauser posted image

drugač pa se moje punčke ne budi, ko je lačna se že zbudi.

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 227
21.7.2007 6:32:57   
KT
duc.20 ja dobrodošel med nami - a si videl kok smo zaverovane v svoje user posted image , da nič drugega ne registriramo, moška družba bo zagotovo pomagala.
Pa ČESTITKE za letošnjo junijsko princesko Nike user posted image  - dobesedno blažen med ženami user posted image , ane? Pa nam napiši kaj kako vam gre.

Ronja tudi sama sem jo prve tedne podnevi budila, zdaj pa, ko smo preverili, da tudi brez bujenja lepo napreduje in se redi, tega ne počneva več.  
Kar se tiče user posted image  pa imaš tudi po CR čiščo, ampak mogoče malo šibkejšo kot po porodu saj ti na intenzivni po CR veliko krvi fizično iztisnejo, ko ti s pritiski na maternico in masažo trebuha krčijo maternico. Zaradi rahlega pomanjkanja tik pred porodom, midva nisva prav dolgo čakala in se v drugem tednu po porodu zagnala v akcijo.

ŠpelaP eno malo user posted image  pa eno velkooooouser posted image za dobre rezultate v ponedeljek.

Mi smo spet v enem kosu spali od 22.00 do 4.30 user posted image user posted image user posted image  - je pa res, da je tako kot mala Ronja cel popoldan nekaj godrnjala in hotla vsake 1/2 ure jest, pa po rokah se nosit (ja saj vem ta user posted image  vročina je kriva). Ugotavljam pa tudi, da od kar jo kopamo zvečer, da jo voda krasno uspava, pa še abonma za večerne koncerte pod zvezdami in vrtečimi planeti sva ji kupila (beri: glasbeni vrtiljak nad posteljco) user posted image  - v glavnem v 5 minutah jo zmanjka - zna še zastokat in zakričat, če glasbeniki prepočas igrajo, al pa če si prehitro čik pavzo vzamejo (beri: mami pozabi dat na ta dolgo verzijo glasbe)user posted image .

Danes bo vreme že malce bolj prijazno - jutri pa zna že kaka kaplja past - super samo, da ne bo potem taka sparina, da nam bo od nosu teklo pa še od kod drugje user posted image .  

< Sporočilo je popravil KT -- 21.7.2007 6:34:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 228
23.7.2007 8:20:17   
Kati81
Kje pa ste vse?

Mi smo na obali zelo uživali, čeprav smo se skrivali pred soncem, k je bilo pasje vroče. Sedaj pa mali škratek še spi tko da imam par minut zase. Ko se bo zbudila moravi pa v nabavo, ker smo ostali brez vsega, sam Kaja ima še hrano, oči in mami pa sta brez.

Kaja kar pridno raste, čeprav ji v zadnjih dneh hrana ni preveč dišala čez dan, šele zvečer se je napokala kot balonček. Predvidevam da zaradi vročine. Ker čaj je pa full pila.

V soboto smo bili v Trstu in sem spet zapravljala, zase nisem kupila čisto nič, samo za Kajo, sem kupila še nekaj poletnih stvari za avgusta in pa nekaj zimskih, ko pa je vse tko lepo. Še dobro da je bil mož z mano, ker drugače bi full pretiravala tko da me je malo miril.

Aja on mi je kupil sončna očala za rojstni dan.

No zdaj pa še malo pospravit pol pa v trgovino.

LP

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 229
23.7.2007 13:01:28   
Anonimen
kati čestitke za rojstni dan user posted image user posted image user posted image user posted image

Za nami je naporen vikend, en kup enih obiskov, tako da sem danes čisto iz sebe.
S taščo sva se zmenile da en teden kuham jaz drug  teden ona, tako da ta teden imam še to na grbi user posted image . Tara je bila včeraj tako zelo pridna, da je nihče ni mogel niti za minuto pocartat, saj je spala cel dan, med obiski se je zbudila le enkrat za jest in potem je šla spet spat. No je blo pa fajn, ker niso nič težili, da jo hočejo cartat, ker premetavanje iz ene roke v drugo mi res ni všeč.
Zdajle sva pa iz dolgega sprehoda in sem še bolj utrujena, ker tale vročina že zažiga.
No moram it še kej naredit, dokler se Tara še ne oglaša.

Lep pozdravček

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
23.7.2007 13:29:50   
durosh
Halo, kaj je to godrnjanjeuser posted image .

No, najprej živijo.
Duc.20, dobrodošel in čestitke za NIkeuser posted image , boginjo zmageuser posted image .

Ma nas že ene tri dni muči godrnjanje zjutraj oziroma takoj po 4 uri, ko se podojimo-Nikolaja najprej zaspi za kakšno urco, potem pa začne V SPANJU godrnjati:jaz normalno ne morem spati (za razliko od nekaterih zraven meneuser posted image ) in ves čas skačem do postelce, takrat pa naš angelček ravno mirno spi.In jovo na novo, takoj, ko se mami uleže-a jo to napenja al kaj?

Drugače pa smo mi pridelali pikice po celem telesu in upam, da so od vročine-so bolj vidne, če ji je vroče.

šibam, Nikolaja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
23.7.2007 16:40:20   
KT
Mi imamo pa danes rojstni dan - en mesec smo stari user posted image user posted image user posted image

Veš kaj nogica  - vse kar je prav user posted image  - namesto, da bi ti zdajle še tašča malo kuhala, se ti je pa še eno na grbo vsedla - pri nas se moja mama in moja v.d. tašča tepeta kera bo kuhala - midva pa najbolj uživava, ko lahko sama spacava pozno kosilce in romantiko zganjava (včasih tudi s šolano spremljavo naše operne user posted image - neverjetni visoki toniuser posted image  - vsakič ko se oglasi, moj ponosni izjavi - a jo vidiš, spet vadi!user posted image ).

No, zadnje dva dni je naša operna pevka full pridna - po cele popoldneve vneto in zagrozeno vadi user posted image  - midva pa sva se zaklela, da ne greva v opero dokler na odru ne stoji naša user posted image  - ker to že seveda moraš it poslušat user posted image ). Meni se pa user posted image  trga, ker ne vem več kako pomagat - no, naročje pa še vedno deluje user posted image .

durosh tudi naša pridno spančka od 22.00 do 4.00, potem pa parket glancam, ko se vsake 10min vlečem do njene posteljice user posted image  

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 232
24.7.2007 1:36:57   
Drnula
duc.20. - pozdrav še od mene.

Zadnje dni vas nisem spremljala in ste se kar razpisale. Sem vas bolj preletela ...  bolj temeljito preberem  jutri.

SpelaP - uh, tole z virusom pa ni kar tako. Upam, da se ga čim prej rešite. Mene je pediatrinja zadnjič spraševala če hočem, da user posted image cepijo proti tem, ker se ga baje vedno več ponavlja, vendar, da je samoplačniško. Morda res ne bi bilo slabo. Amapak še dobro, da se je pojavil v tako blagi obliki, ker kolikor vem zna biti kar hudičev user posted image !

Jaz sem imela CR, user posted image od 4 tedna po porodu, čeprav čišča še ni bila čisto zaključena. Glede čišče in cr jaz poznam drugo zgodbo, namreč opozorili so me, da lahko traja kak dan dlje, ker ima maternica zraven še rano od cr, ki se ravno tako čisti.

Glede mleka sem med tistimi, ki puščajo user posted image user posted image Že od porodnišnice. Brez podložk v modrcu sem mrzla in še te mi preplavi. Ko mala zagrabi jošk je v začetku prava fontana in jo kar zalije, potem se ji zaktakne in spusti, tako, da jo potem še stušira... zraven pa se mi ulje še iz drugega user posted image user posted image Tako, da moram imeti vedno pri roki plenice. Ponoči je nadležno, ker ko se napolnijo in se uležem na trebuh je spet poplava ... Včasih že ko se mala začne oglašati in ker vem, da to pomeni, da jo bo treba zdaj zdaj nahranit ... se že cedi ... Pa sem  se bala  da ne  bom imela mleka, ker  ravno velikih košaric res ne nosim in se včasih čudim od kje vsa ta tekočina ....

Ronja - jaz ne bi budila za hranjenje. Ko bo lačna se bo že zbudila. Vsaj dokler normalno pridobiva na teži ....  naj dete spančka.

Drugače pa na splošno lahko rečem, da je Neca super otroček, zelo je pridna. Zajoka res samo ko je lačna in še to je bolj podobno jamranju. Čez noč se zbuja na 3 - 5 ur, se hitro nahrani in zaspi nazaj. Tudi dopoldan je večinoma še zaspanka, čez dan pa ne spi skoraj nič. Takrat se tudi večkrat in dlje hrani. Zelo veliko se potepava, v autu je zelo pridna, čeprav večinoma ne spi. Ob vikendih se za cel dan odpravimo kam ven, kam ob reko in tam kaj skuhamo, midva se kopava . ..Mislim, da ji prav paše tako. Nasledni teden bomo šli s šotorom čez cel vikend. Prav vesela sem, da se nam to tako super obnese in vsem trem nam je všeč.
Zadnje dni se Neca že kar veliko smejčka , razigrano gleda in brca ko zmešana. Zdaj se že za dlje časa zamoti z opazovanjem prostora ali še raje kaki visečih igrač.

Se pa glede kg lahko pod nosom obrišem. Od prihoda iz porodnišnice sem šla dol 1 samcat kg, pa še to je bila verjetno voda. Tako, da imam danes še vedno + 6 kg in nič ne zgleda, da bi se kam kaj premikalo. Trebuh mi kar ostaja, starih hlač še vedno ne oblečem user posted image

< Sporočilo je popravil Drnula -- 24.7.2007 1:37:06 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 233
24.7.2007 10:14:01   
zrak
user posted image dan... končno malo zrakca... , da ni te peklenske vročine..

Durosh.. tudi naš začne tako godrnjat in sicer nekje od 5 ure dalje in ne vem kaj naj naredim... Ko ga pogledam ima učke zarte, kot da bi spal in v spanju godrnja in se zvija... tudi pri nas nekomu znese spat, meni pa ne..in pol skozi ustajam in gledam kaj se dogaja..verjetno ga napenjajo vetrovi in se ne more sprdet..

nam še vedno ne rata spat v enem kosu več kot tri ure...uffaauser posted image .. kako vam to znese.. Mi se zbudimo ob 2 , potem ob 5..user posted image

za tiste, ki dodajate..ZANIMA ME KATERO MLEKO DODATE.. JAZ GA čez dan dojim zvečer pa se mi zdi, da je premalo in mu dodam 60 ml APTAMIL PRE.. pa sem posumila, da ga to malček zvija.. katero mleko dodate vi?

kATI Ja na obali je pa bilo res peklensko vroče.. nisem šla nič ven, zato se ti nisem nič javila.. Ven smo hodili šele po 21. uri.., saj si videla kaj je čez dan.. Za se premaknit kamorkoli bi ga mogla vlačit po avtu in bi se čisto razkuhal.. upam da prideš še kaj, ko bo bolj znosno, pa se bova sprehodile.. Tvojo številko sem si shranila. Na zs ti bom pustila tudi mojo.

kopanje ob kateri uri kopate vaše user posted image ??? Mi smo poskušali zvečer ob 21 uri.. pa zgleda da je takrat že prevečutrujen in pol ful joka.. Zjutraj pa se mi zdi škoda, ker pol mi bo spal cel dan..No ob kateri uri vi to prakticirate..

Zdaj pa vas lepo pozdravim in se grem nadihat svežega zraka.. papa

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 234
24.7.2007 14:02:19   
Kati81
Zrak jaz mojo hranim s hippovim mlekom(1), ki baje ne povzroča krčev, dobiš ga v Milerju v Kopru, sem ga zadnjič tam kupila in stane 8E kr je ok cena, pravzaprav poceni, ker dm in baby cenetr ga prodajata po 12 E. Jaz sem sedaj kupila hipp probiotik, roza škatla, sam 1 je pa po naročilu, zaradi kakanja, ker naša bolj malo kaka, 1x na dan, bomo videli kaj bo sedaj.

No lahko tudi pokličeš pa ti kaj več povem.

LP K

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 235
24.7.2007 14:28:32   
ŠpelaP
Pozdravljene!
A si morete misliti, da sem v zadnjem tednu zaradi sekirancije zaradi Sarine driske in brezmlečne diete prišla pod težo, ki sem jo imela pred nosečnostjo. To je po eni strani fajn, po drugi pa ne-ravno zaradi razlogov, zaradi katerih sem shujšala!

Sara počasi okreva- blato se zelo počasi normalizira. Kak dan je še sluzasto in zelenkasto, ampak saj to ob takem virusu ni čudno, saj traja zelo dolgo, da se spravi iz črevesja. Včeraj zvečer sem ji dodala malo prilagojenega mleka, ki je namenjen blaženju  driske in je potem pikica lepo spala od 22h do 03.45 in celo zjutraj ni driskala.
Danes saem tudi dobila odpustnico z izvidi, samo na njej še ni bilo izvidov za alergije. Ti bodo prišli kasneje. Tako bom še vseeno nekaj dni na brezmlečni dieti, čeprav mi je v petek po tel. zdravnica rekla, da so testi za alergije neg.! Bom počakala, da dobim pisno črno na belem.
Se je pa Sara včeraj hotela kar naprej dojiti. Se vidi, da je bilo soparno.

Tima je pa tako čisto malce začelo dajati ljubosumje-ko dojim ali preoblačim Saro, vedno hoče, da njemu nekaj strežem... Samo se trudimo, da bi bilo čimmanj možnosti za ljubosumje.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 236
24.7.2007 17:55:18   
KT
Uf, ŠpelaP tole pa ni dobro, da ti hujšaš - še ti začni eno žlico za Tima, pa eno za Sarico, ... Upam, da bo Sara kmalu uredu user posted image .

Zrak tudi mi se kopamo ob 21.00 in za enkrat deluje - pravzaprav jo vso kopanje uspava in potem, ko jo po kapanju še malo pristavim kar med hranjenjem zaspi user posted image  in ponavadi spi do 4.00 - 4.30. Od 5.00 naprej, ko se podojiva, pa jo prično grabit krči - prekletstvo, ki se vleče od zvečer, ko ne podre dobro kupčka user posted image . Ko zaspi jo pri mili volji ne morem nahecat, da podre kupčka, pa če jo nosim do zjutraj user posted image .

Punce kakšno zaščito pri user posted image  si boste omislile - Mireno al kaj drugega?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 237
24.7.2007 21:20:46   
N _ B
Čeer čvekice,

ste kar pridne. Berem vas kar sproti, le pisat se ne spravim. Tudi sedajle bom bolj kratka, ker se mi likalnik segreva. Moram izkoristit tole osvežitev in malo zlikat. V vročini, ki je bila pretekle dni mi tudi na misel ni prišlo. Z Jakijem sva sama. Velika sestra in oči sta danes odpeketala na morje in mami ima dopust user posted image . Saj ni tako hudo, ampak Nika je res en hiperaktivec, se sploh ne ustavi, dokler ne pade dol od utrujenosti. Opoldan se upira, da ne gre spat, ko zaspi, je pa ne morem zbudit. Sliši itak nič user posted image . Jaz moram isto sekundo, še bolje malo prej, njo prosimo eno uro, da pospravi igrače. Prejšnji teden je bila na obisku muca igračkarica, ki je spraznila njeno omaro z igračami. A mislite, da je kaj zaleglo? NIč....briga njo.

Jaka je zelo priden in upam, da bo tako ostalo. V nedeljo smo praznovali Nikin RD in sem komaj vedela, da ga imam. Preden so prišli obiski je pojedel, potem se je za publiko v vozičku smejal, brcal in krilil z rokami kot bi malo prej spil Red Bull in nato zaspal. Ko so odhajali se je zbudil. Vsi so ga le gledali, ko je spančal v takšnem šundru, kot je bil. Vsak dan bolj sem zaljubljena vanj, tak srček je...user posted image

ŠpelaP: upam, da kmalu minejo vaše težave. user posted image  Kako je Timi sprejel sestrico?

Zrak: jaz le dojim. Preko dneva gledam, da ima obroke na povprečno 3 ure in ga tudi zbudim, če je potrebno. Po 21. uri ga pustim in se sam zbudi, ko je lačen. Običajno ima 7 obrokov v 24-ih urah.

Kopanje: kopamo se med enim in drugim obrokom, običajno okoli osmih. Če ga kopam tik preden je, se dere kot user posted image , ker je lačen.

Duc20: pozdrav še z moje strani. Dobrodošel med čvekicami. Kako se vi kaj rihtate?

Grem likat, čeprav se mi prav nič ne da. user posted image

Se beremo.
Pa pa.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 238
24.7.2007 22:53:07   
lidijad
Dober večer,
končno malo dežja, kolk je lušn ko se malo shladi.  Upam, da bomo danes kaj bolje spali, kot pa prejšne noči v tisti sparini.

zrak -
Tudi jaz čez dan dojim, zvečer pa ji dam dodatek, isto kot ti, APTAMIL PRE. Tudi midva sva posumila da jo rahlo črvič id tega, vendar nama je danes zdravnica (imeli smo 1. posvetovalnico) povedala, da če bi jo samo dojila ali pa  ji samo dajala Aptamil Pre, bi jo vseeno črvičilo. To traja nekaj časa, cca. do  2. ali 3. meseca.
Kopamo se pa okoli 21.00 ure, predtem pa se približno pol ure prej obvezno podojimo. Po kopanju pa ji še dam dodatek.Smo pa probali novalac AC1, pa je po njem bruhala. Ajda rada spi na trebuščku ko ima krče. Ko jo pa dojim,  pa vsaj dvakrat med dojenjem podreva kupček, včasih pa tudi samo rigne da je joj, je bolje.

Lahko noč

user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 239
24.7.2007 23:03:01   
zrak
lidijad koliko ji ti dodaš (količinsko). Jaz včasih 60 ml , včasih 90 ml..

vsem lahko noč

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 240
25.7.2007 11:34:21   
NRMM
Daaaaaaaan!

Da se še jaz na brzino oglasim,ko ati hrani Mašo user posted image .

Pri nas nekak lovimo ritem,dojiva se nič več ne,tako da samo dodajam.Na začetku sem imela Novalac AC1,jo je napenjalo fuuul,potem Aptamil Comfort 1,zopet napenjalo,zdaj sva pa na navadnem Aptamilu 1 in je napenjanje dosti manjše,pojavi se le malo pred kakanjem.Popapca mi pa od 100-160ml na obrok.

Kaka 1x na dan bolj trdo in se revica zelo matra user posted image .Če sva zunaj na zraku skozi spi,stanovanje pa ji ne diši preveč in sva kar večinoma pri mojih,kjer je lepo v senci.
Je bila tudi zeeelo prehlajena user posted image  (smo bili pri zdravniku in so ji čistili nosekuser posted image ),vročina naredila svoje imava pa še probleme z hranjenjem.Tako hudo sesa flaško,da se ji zaleti vsake toliko,hranim jo lahko samo,če leži samostojno na sedežni,ker če je na rokah,se ji navadno zaleti in potem bruuuhne pošteno.Sem bila zaradi tega pošteno zmučena in to se tudi pozna na mojih kg.......jih imam že 7 manj,kot pred zanositvijo.

Kopanje:kopam jo med enim in drugim obrokom,po kopanju zaspi v trenutku za cca pol ure,potem se zbudi,poje flaško in zaspi nazaj,to je nekje okoli 20.30.Danes ji je celo uspelo spati do 4.10 user posted image  (ko bi le tako ostalo),pojedla flaško in spala do 7user posted image .Ampak ob 6 je bila pa druga sirena......in to Maruša.

Jutri imava prvo posvetovalnico in tudi 1 mesec.Pred enim tednom jo je P tudi tehtala in se je zredila za dober kg,torej jutri pričakujem še kaj več.

Grem kuhat,potem pa gremo na zrak,ker so tako fine temp.zunaj user posted image .

Uživajte!

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 241
25.7.2007 14:41:13   
lidijad
Dan,

zrak - naredim ji 90 ml- za večerjo, po kopanju ali po umivanju, včasih spije vse, včasih pa ne, odvisni kolk je lačna, enkrat sem ji že naredila 120 ml, vendar ni spila vsega.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 242
25.7.2007 17:39:41   
ŠpelaP
Oj!
No, pa lepo po vrsti!user posted image

Naša tudi začne godrnjati okoli 5h zjutraj. Takrat vstanem in jo previjem (to imamo še od takrat, ko je imela plenični izpuščaj in smo jo morali non stop previjati), potem malo pocuclja pri zizi in zaspi nazaj kar en dober kos spanja. Če pa je ne bi takoj, ko začne godrnjati, previla, bi se pa čisto zbudila in bi trajalo tudi dve uri, da bi zaspala nazaj. Se je že zgodilo, jaz sem bila potem pa kot zombi.

Danes smo dobili še izvide za alergije in so vsi negativni. user posted image Vendar bom sama kljub temu postopno nazaj vpeljala mlečne stavri. Se ne bom kar danes vsega naenkrat napokala.

Pikic, ki jih ima še malo po obrazu, kjer se ji koža čisti (je ne srbijo), pa ne mažem več z riboderminom, ker ji sploh ni ustrezal, temveč z bekutan kremo, ki ni mastna, ampak lepo neguje in vlaži kožo.
A ima od ostalih kateri malček tudi kake pikice po obrazu - od čiščenja kože ali vročine?

Drekec od rota virusa se že tudi lepo normalizira!

Smo pa v fazi, ko je potreba po mleku večja kot ponudba (saj veste, tisti magičnih 6 tednov, 3 meseci...ko je skok v razvoju in rasti), in Saro kar naprej dajem na zizo, samo da se mi ponudba uravna in prilagodi povpraševanju.  Čez kak dan bo pa že bolje.

N&B - naš Tim je na začetku super sprejel Saro. Zdaj ga sicer malo na trenutke daje ljubosumje, ko se s Saro previjava ali dojiva, vendar poskušamo to na različne načine blažiti in ga zamotiti z drugimi stvarmi. Po drugi strani ja pa ful zaščitniški do nje.
Kako pa pri vas stvari stojijo glede sprejetja in ljubosumnosti sestrice na bratca?

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 243
25.7.2007 21:24:54   
N _ B
ŠpelaP: tudi pri nas je Nika bratca sprejela z navdušenjem. Non stop je hotela bit zraven in sodelovat. Potem je videla, da od njega zaenkrat še nima nič, ker je tako majhen. Nimam občutka, da bi bila ljubosumna, skuša pa na najrazličnejše načine vzbujat pozornost. Smo lahko 2 uri zunaj, se igramo, ampak ko grem noter nahranit Jaka, je ona žejna ali lačna, po možnosti jo še kakat....vse živo se spomne. Če ne drugega se pod balkonom dere:"Mami, kje si... Kaj delaš?" Čeprav sem komaj prišla gor in sem ji pred tem povedala, kam grem. To je le ena od cvetk. Zaenkrat smo še vsi v eni sobi in če gre Jaka pred njo spat, ona ne more zaspat, ker ji Jaka nagaja user posted image . A Jaka spi kot user posted image . Kakšen dan je Nika pravi user posted image  in imam z njo več dela kot z Jakom. Aja in vsako stvar je treba najmanj 3x rečt, da kaj sliši. Do 1. septembra imam "noriško", ko gre Nika v vrtec pa se mi začne porodniška. user posted image  No ja, da ne bom krivična. Mi tudi kaj pomaga in prinese, kolikor lahko. Včasih malo s težavo, ampak naredi. Tako kot Timi je tudi ona zaščitniška. Tast recimo, ga še danes ne sme pestovat, ker je Jaka premajhen in ga bo zdrobil user posted image . Če kdo stopi k vozičku, da bi pogledal malčka, je ona takoj zraven, v prvi vrsti in ga boža. Imam občutek, da bo še zanimivo.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 244
25.7.2007 21:31:54   
KT
ŠpelaP mi imamo pikic, da me kar malo že skrbi user posted image  in sem prav danes razmišljala, da jo nesem pediatrinji pokazat - pa sem se potem premislila, ker resnično ne želim, da bi tam mislili, da hudo paniko delam, ker se teh pikic nabere ravno na tisti strani na kateri spi (če spi na desnem boku, ima potem zjutraj desno ličko čisto pikasto), pa da ne bos mislila, da jo veliko oblačil - zadnje 14dni je čez dan v samem bodyju s kratkimi rokavi, ponoči pa dobi body z dolgimi - ma, res nisem več pametna kaj storit user posted image  - probala sem s poparkom hrastovega lubja - NIČ, pogostejšim umivanjem s prekuhano vodo - NIČ, kamilicami - NIČ, verjetno je res najbolje, da lepo počakam in damo to fazo skoz, pa je, ane user posted image .

Je pa naša pikica danes neumorna - ne vem, če je spala 10 min user posted image  pa vseskozi user posted image in kriči - pikice pa posledično tudi kar ven udarjajo user posted image  ( pruser posted image  krči, naj jih user posted image  vzame) - meni pa se že kar meša od prenašanja v naročju (križ mi bo verjetno kar ven vrglo user posted image ) - no, bomo že preživeli! 

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 245
25.7.2007 22:10:59   
ŠpelaP
N&B - kot bi opisala našo situacijo. Tudi naš Tim v bistvu hoče pozornost ravno takrat, ko se s Saro dojiva, previjava... Ga tudi ravno takrat kakat, je žejen, mi leze po nogah, me kliče, cvili pa tako kot ena cmerava sitna baba.user posted image Eh, ga bo že minilo!
Aja, pa prejšnji dan ni atiju pustil, da bi šel sam s Saro na sprehod, da je ne bo kdo vzel, sam pa ni hotel zraven, ker je "moral" risanke gledati!
Ga je pa te dni ful Sarin kakec skrbel in sem mu morala vedno plenico pokazati, da je videl, če je že kaj boljši kakec!user posted image

KT - jaz Saro zdaj samo s prekuhano vodo umijem 2-3krat na dan, potem jo pa namažem z becutan kremo (kot sem že napisala). Pa ji izgleda kar paše. Tudi moja mamca je rekla, da je zame tudi imela becutan kremo, ker sem imela ful suho kožo. Se pa krema dobi v lekarni, pa verjetno tudi kje drugje.

Za tiste, ki dodajate mleko - po čem ste vedele, da vaši pikeci nimajo dovolj vašega mleka, da ste posledično začele dodajati? Po joku, zelenem kakecu...?

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 25.7.2007 22:11:22 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 246
26.7.2007 7:29:06   
KT
Uf, HVALA ŠpelaP user posted image  bom probala še s to kremco pa da vidmo. Ima pa res full suho kožo, bojda zato, ker je bila prenošena user posted image  - je pa to res zanimivo, ker imam tudi jaz izredno suho kožo in če nebi ponucala tone kreme, bi se verjetno levila kot kača najmanj 2X na teden user posted image .

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 247
26.7.2007 9:42:41   
*ANA*
Ojla

Pri nas je danes malo bolj user posted image , odkar je vstal ga zvija ko user posted image , pa še naprestano user posted image , res je pravi božec.

ŠpelaP a vi uporabljate Vetrovne kapljice od koroških lekarn?Če jih uporabljate, kako se jih daje? Na embalaži piše da se jih da v čajuser posted image , na kolko ml pa?
Hvala že vnaprej.
Glede dodajanja- jaz  sem pri Pii opazila da neprestano joka, tako da sem ji probala dodati in je bilo po dodatku boljše, tako da sem jo vsakič prvo podojila, nato pa še malo dodala. Zaenkrat nam še gre, bomo pa videli kako bo naprej.
Tudi naša Pia kaže malo ljubosumja do bratca-nenehno bi bila z mano, se spravlja name pa ravno ko se dojimo , ah bo že šlo mimo, pa stalno bi ga božala, pa ko kdo pristopi k vozičku je pa itak takoj zraven in ga božauser posted image .

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 248
26.7.2007 10:40:57   
Kati81
Zrak jaz sem šla iz navadne hrane na prbiotično in moram rečt da se je po dveh dneh kakanje izbojšalo, tudi naša je težko kakala in enkrat na dan, včeraj je pa zjutraj enkrat še malo trše popoldan pa čisto normalno in že bolj mehko.
Sem ji pa tudi v lekarni kupila sirup proti krčem, ki ji ga dam trikrat na dan, pa ne zaradi krčev ampak ker baje pomaga tudi pri kakanju.

LP K

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 249
26.7.2007 12:12:03   
ŠpelaP
KT - ena kolegica, katere deklica je imela atopični dermatitis mi je ravno včeraj rekla, da ona zdaj deklico maže samo še s čisto navadno niveo. Glavno je, da se koža vlaži in ne masti! To ji je svetoval tudi tisti priznani dermatolog iz Ptuja, ki ga vsi ful hvalijo. So oni tudi bili pri njem in po tistem se je stanje uredilo. Deklica je stara tri leta in nima več AD, brez nekih ekstra diet.
Jaz bom morda poskusila še z niveo.
Bom pa naslednji teden, ko nesem Sarino odpustnico k zdravniku, peljala še njo zraven, da ji zdravnica pogleda pikice in ji morda da kako kremo, če bi bilo potrebno.

ANA- samo tega user posted image bi nam še bilo treba - krčev! Smo tako že ful stvari pobasali od rojstva sem. Sara krčev, hvala bogu, nima! user posted image Tako da ti ne vem svetovati, kako jemati te vetrovne kapljice. Tim je sicer imel malo krčev, vendar tudi pri njem nismo uporabljali teh. Morda bi bilo najbolje, da pokličeš direkt k nam na Koroško v eno izmed lekarn in ti bodo najbolje svetovali.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?