durosh
|
Končno se lahko tudi jst malo pofočkam.Je bla Nikolaja zadnje dni malo sitna, pa ni podnevi nič kaj dosti spala, razen, ko sva bili zunaj z vozičkom. Najprej, RONJA ČESTITKE ZA MALO RAZBOJNICO .Upam, da ste že doma in se veselo navajate na trio. smo pri nas doma vst trije držali pesti in mislili na vaju. Mi smo imeli včeraj prvo posvetovalnico in sicer pri dr.Jelenc v ZD Bežigrad.Sm ful zadovoljna, ker mi deluje res super pediatrinja, na vsa vprašanja nama je odgovorila, z Nikolajo pa je tako lepo ravnala, počasi in nežno.Smo od odhoda iz porodnišnice pridelali 2 cm v dolžino in 1,2 kg v globino , tako, da smo, če se ne motim, sedaj na Jakčevi porodni teži 4700g-imam prav, Nikical? Kaj sem rekla, da vam moram povedat?Aja, je rekla zdravnica, da moram jest čimbolj raznovrstno hrano in da moja prehrana ne vpliva na Nikolajine krče! Potem je odsvetovala kengurujčka, ker otrok v njem visi, in svetovala sling/štorkljo.Ni nam predpisala nobenih kapljic vitamina D, pač pa "ukazala", da se vsak dopoldan do 10h sončimo nagi 2-3 min, potem pa še po 17h 2-3 min. Vprašala sem jo glede kolcanja, ker se Nikolaji včasih kolca in je povedala, da se to zgodi, če ima doječek mrzle rokice in/ali nogice, al pa če se je uživač preveč najedel! Prav tako poliva, če se je preveč napokal maminih dobrot.Aja, če poliva po obroku, ga je potrebno obrniti na levi bok, da se mlekce lepo razporedi. Upam, da vam bo prišlo kaj prav-končno lohk tudi jst dam kakšen nasvet, do sedaj sm vas le spraševala . Drugače pa tudi mi še nimamao prav nobenega ritma podnevi, pnoči pa zaenkrat standard: zaspimo okrog 22h, prva malica 1:30-2h, druga 4:30-5h, potem nam mogoče rata še kej zaspat, ampak največkrat s pomočjo dude, ker je mami tolk zmatrana, da dovoli dudo za 5 min več spanca.sm grda, a ne ?! Tako, da, wini dobrodošla na forumu in v svetu dudk.Jst sm bla tudi odločno proti dudam, sem pa za vsak slučaj kupila eno aventovo in jo vzela s sabo v P-še dobro, ker sem, kot ti, ŠpelaP, drugi al tretji dan vidla prst v ustih. Prve tedne sem imela potem ful slab občutek, da sem slaba mami, ker ne znam drugače potolažit svojga otroka in sem, poslušite to, listala po nosečniških revijah in štela, kolk dojenčkov je imelo dudko v ustih . Ampak te pamperske so pa res fuj.Pr nas tudi vsako noč spušča, včasih tudi podnevi, tako da sem sedaj šla na DM-ove, ker se mi zdijo veliko boljše. Mentos:naša Nikolaja je očitno podoben karakter kot vaša Hana.Ko se zbudi vidi samo zizo, zato odpade previjanje po porodnišnično.So mi punce svetovale, naj jo najprej komplet al pa delno podojim in nato previjem, kar se mi zdi boljše, še posebi zato, ker se velikokrat prav fejst pos... med papico.Pri naju je bil edin problem ta, da Nikolajči večkrat poliva in sem morala bit na dveh koncih na previjalki:pr ustih in ritki .Je včeri sveovala pediatrinja, naj malček počakam in jo nato zelo zelo nežno previjem, brez kakšnih "hitrih" gibov. Dojim jo samo na eni dojki, ker sem en dan poskusila na obeh, pa je naša pupika tak požerušček , da ne bo rekla ne-ne me prašat, kolk je polj polila mleka ven, pa še kolcat se ji je začelo. Tako da sedaj jo priklopim in počakam na odklop, kar traja nekje od 15 do 30-35min. Podiranje kupča:včasih rigne k mornar, včasih pa nič.Sem pa opazila, da zadnje dni malček več puka-pomeni verjetno,da gre zrakec tam ven, a ne? ŠpelaP, Nikolaja tudi ful kaka in je dobila celo malo razpokano kožico na ritki, pa je pediatrinja rekla, da ni panike, ampak se to pojavi zato, ker tolk velik kaka. Pa hvala tudi z moje strani za tiste spodbudne besede mentos.Sedaj vsakič, ko sem na tleh, rečem:lohk gre samo na boljše . KT še glede dojenja:jst sem tudi mnenja, da je to zelo naravna stvar, ki smo jo sodobne mamice kar pozabile ozr.se nismo imele od koga učit.zdej nas pa tolk bombardirajo z vsemi nasveti in propagando, da smo postale nesigurne vase.Zase vem, da sem imela pred rojstvom Nikolaje največjop skrb: kako jo bom okopala, da mi ne bo zdrsnila iz rok .Zdaj pa se cele dneve ukvarjam samo z:je dovolj pojedla?je preveč pojedla?bo podrla kupček?jo bo napenjalo?bo košček čokolade katastrofa?je normalno, če pije vsakih 30 min?...in še bradavice me kakšen dan tako bolijo, da se jokam, dojim Nikolajo in ji zraven govorim:Rada te mam, miška moja. Nogica, trikrat HURA za predlog.sem tudi jst že razmišljala, katere punce ste iz Lj ozr. bi prišle sem na sprehod in klepet.Medve z Nikolajo sva tam do 16-17h sami, jst pa ne poznam drugih mamic tuki (moje prijatelce so še vse samske al pa "nematerinske" in bi bila zelo vesela družbe. Se bomo zmenili!!! Zdej pa uživejte v lepem dnevu, pejte se sončit...
|