|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
26.7.2007 13:00:30   
janapan
Ojla punce. Tudi midve sva prišle do pc- ja, Anika spi zdej  že ene tri ure. Naša pikica je res ful pridna (trkam zraven), dojiva se lepo, krčev zaenkrat še nima, ponoči spi od 23:30 do 4 in od 4:15 do 8h, vmes se podojiva. Čez dan pa ful počiva je pa budna vesela in razigrana eno rundo popoldan recimo od 1h do 3h in zvečer od 9 do 11:30. Sva se kar lepo ujele, mogoče tudi zato ker je bila res velika novorojenčica (4170 g) in je bila taka konkretna, me ni bilo strah ne jo nosit ne previjat...prej me je to namreč skrbelo.
Imava sicer težavo z enim kolkom (2A, kar ni nič pretresljivega) tako da se široko povijava že od rojstva in verjetno bo to trajalo še eden do dva meseca...kar pomeni da bo celo poletje  zavita  v dve tetra plenici in še povijalko...revica kako ji je vroče.
KAR SE TIČE PIKIC: midve sva že mimo pred dvema tednoma se je zbudila cela pikasta  po obrazu, prav žalost me je prijela ker je bila res boga. In kot ve sem zagnala paniko. V glavnem to ni nič drugega kot čiščenje kože zaradi materinih hormonov, predvsem se to pojavlja pri deklicah (pa tudi fantkih a običajno manj) in preverjeno izgine brez nobenega mazanja v  enem do dveh tednih, s tem da se postopno izboljšuje in ej od dneva do dneva različno. Prične in konča se nekje med 5-8 tedni starosti. je pa res da naša ni imela vmes belih mozoljčkov ampak samo na gosto posejane rdeče pikice po licih, ušesih, za vratom nekje do prsi...sedaj so zginile skoraj vse.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 251
26.7.2007 13:13:20   
durosh
Janapan, predno mi uideš: a sva se medve srečali v Postojni in sva obe doma iz ista konca?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 252
26.7.2007 13:33:17   
durosh
Janapan, si mi že ušla!
Ja, živijo vsem.Se strinjam z Janapan glede pikic.Jaz sem se tudi 2 dni nazaj zjokala, ker je bla Nikolaja čist pikčasta po rokcah, prsnemu košu in mal po obrazu. KT, sva poklicala pediatrinjo in je rekla, da je to ali zaradi vročine ali zaradi čiščenja kože-me je vprašala, če je deklica polno dojena.No, smo ugovovili, da je bilo obojega po malem:pikice os sedaj večinoma izginile, osatlo pa je še neki mozoljčkov.Umivam kot vedve, KT in ŠpelaP, s poparkom kamilic in prekuhano vodo.Pa kožo ima tudi zelo suho-KT nisem vedela, da je to zaradi prenošenosti?

ŠpelaP,sem vesela, da se pri vas stanje popravlja glede virusa. Hvala glede nasveta za Becutan in Niveo.

Imam eno vprašanje:a je kakšna iz LJubljane in bi me vzela za družbo na sprehod kakšen danuser posted image ?ma sva do 16h z Nikolajo sami in zato sami pohajava okoli, jaz bi fa ful kakšno mamico mela za družbo, da se mal pohvaliva in potoživa ena drugi.sem danes srečala na prehodu za pešče eno vozičkarko in jo hmal ustavla za klepet-a nisem zmešana?!user posted image

čuvite se in uživajte v malo nižjih temperaturah

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 253
26.7.2007 13:38:43   
janapan
durosh...ja jaz sem...veš kaj doma nimam interneta;(( in potem grem na net ko sem pri sestri v Vipavi...v porodnišnici sva sde ravno zgrešile .... ko boš kaj v Ajdovščini morava iti skupj na kakšen sprehod...nujno....lp jana

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 254
26.7.2007 13:40:00   
durosh
Janapan, sem sem tud jst ena zguba-sem šla komi zdej pogledat na "ta stari forum" in vidla, da si že tam pisala.Ja, Diana tukiuser posted image .Veš, sem čakala v P, kdaj boš pršla in mi je mami, ko sem bla že doma povedla, da sta dobila Aniko.Ja, itak, da se dobimo na kafetu!

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 255
26.7.2007 13:48:30   
Kati81
Durosh sem ti poslala zasebno sporočilo. LP K

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 256
26.7.2007 13:53:33   
melaverde
Lep pozdrav mamice !!

Da ne boste mislile, da sem pozabila na vas, le čas mi primanjkuje...
ne vemče sem že napisala ali ne (po porodu sem čisto zgubljena)
user posted image  Iskrene čestitke prav vsem !! user posted image

Vidim, da ste vse v običajnih težavah: krči, izpuščaji, dodajanje,... Prav zabavno mi je brati kako se srečujemo vse z istimi vprašanji.

Midva sva v glavnem OK, dopoldan Val ne spi nič (zato tudi na računalnik ne morem), popoldan pa je v komi in zaradi tega imamo ponoči oz. zjutraj 3-5h žurko user posted image . vsi mi govorijo naj ga držim budnega ampak ne vem kako to izvesti ???

Midva se dojiva na veliko, postal je pravi debeli bucko. Sprva sem mislila da mleka nimam dovolj ker se hrani na 2 uri ampak pediatrinja pravi, da si je očitno izbral takšen način prehranjevanja : večkrat po malo. Prvi mesec je šel gor 1300g in me prav zanima kaj bo nanaslednjem pregledu user posted image

Nič, grem pogledat kaj počne Val saj nam spi samo na trebuhu in sem potem malo v skrbeh...

kati, sem dobila sporočilo ampak ravno danes imamo napovedane obiske. če se spokajo dokaj zgodaj, te pokličem !! Mi pa tako ali tako pred 19h ne gremo ven.

Pozdravček vsem !!!

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 257
26.7.2007 13:57:58   
Kati81
mela bom dol do nedelje. LP K

Kar pokliči, zdej pa čao

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 258
26.7.2007 14:03:15   
durosh
Kati81, sem dobila tvoje ZS in ti poslala mesič.Še 1x:sem ful veselauser posted image .
Uživej na obali

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 259
26.7.2007 17:16:56   
KT
Durosh poslala sem ti ZS.

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 260
26.7.2007 17:30:24   
KT
ŠpelaP veš kok sem ti hvaležna za tele nasvete - pa še pomirjujoče delujejouser posted image . Tudi tebi hvala Durosh - ti si pametna si vsaj klicala pediatrinjo - jest sem se pa v knjige vrgla in ko gledaš tiste fotke tam notri, ima mala seveda vsako možno alergijo, dermatitis pa še kaj user posted image user posted image user posted image user posted image  Ni za brat tega user posted image . user posted image  A vidiš na Niveo (s katero se BTW sama mažem, ker mi druga krema ne ustreza - ratam čist lisasta (s tem, da sem že celo bogastvo stran vrgla za neke hi-tech kremce user posted image ) - pa niti pomislila nisem - sem res koza user posted image  

A ve se pa kar neki separirate tam na obali user posted image  - Durosh najboljš, da tudi midve ustanoviva novo ljubljansko vozičkarsko bando - pa, da vidmo kdo bo več kilometrov naredu user posted image !!!!!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 261
26.7.2007 18:31:16   
ŠpelaP
KT-veš jaz sem tudi tak "leksikonski frik". Potem pa delam najhujše scenarije. Naši doma kar rečejo: "A si spet v kaki knjigi prebrala ali na internetu?!"
In se mi zdi, da je res, da bolj ko berem, bolj sem paranoična - pravi hipohonder.
Samo mi je pa sedaj pomagalo pri Sarinem kakecu. Sem v eni stari knjigi "Družinski zdravnik" našla slikice od dojenčkovih kakecov in po njih sem videla, da nekaj res ni v redu. Tako da včasih je le dobro kje kaj prebrati. user posted image
Aja še to sem ti mislila reči, kako se midve s Saro dojiva. Vmes med mojo roko in njeno glavo dam tetra plenico, ki vpije najin znoj in se mi zdi, da ima potem manj pikic.
Se pa res pikice prestavljajo. Najprej jih je imela na čelu in nad obrvmi, kjer je zdaj že čisto. Potem na notranji strani ličk, in zdaj gredo na zunanjo stran ličk proti ušesom, hkrati se pa ob nosu že popravlja. Tako da upam, da bo kmalu bolje! Mora biti!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 262
26.7.2007 20:17:55   
Anonimen
Ojla
Tara zdajle še drema na igralni podlogi.
Midve sva tudi ok. Kar se tiče pikic sva na istem, ampak sploh ne delam panike, saj je vse to od vročine. Zvečer izginejo.
Tara je še vedno pridna s spanjem. Zdaj mi pa že cel mesec spi od 10-ih pa do šestih zjutraj. Potem se podojiva in spiva še tam do osmih devetih desetih. Ko bi ji ta ritem prišel v kri bi bilo prav super user posted image . No vse se pa lahko prav hitro obrne na glavo.
ma vam moram povedat kaj se je zgodilo par dni nazaj. Tara je dobila za darilo majhno punčko ki na pritisk oddaja zvoke mama, ata, jok in smeh. Zadnjič pa se je ob treh ponoči aktivirala in v enakomernih intervalnih oddajala zvok joka. Mož je mislil da je mlada muca jaz pa sem takoj pomislila na punčko. Ni in ni hotela nehat jokat. TMorala sva jo prerezati ji vzet ven mehanizem pa še ni nehala. Potem ga je mož prav "razšraufal" pa še ni nehala, potem se je zaćčela oglašat ata, ata. Ma prav strašljivo. No ko je vzel ven baterije je končno nehala.
vam povem da sem se takopj na tisti film o jokajočih plastičnih punčkah spomnila.

No zdaj se je pa Tara zbudila in jo bom šla kar podojit, umit in potem spat.
Vidim da se ene kar sestajate. Tudi jaz bi se kje dobila. Npr. v Lj., ampak šele drug teden lahko.

Lepo noč

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
27.7.2007 13:25:57   
durosh
ojla, pupike!
medve z Nikolajo sva ravno s sprehoda, obe sva se nahraniliuser posted image , zdaj pa njeno veličanstvo drema v maminem naročju.

KT,sem ti poslala ZS.
Pa nisem bila jaz pametna, ker sem poklicala ped., ampak lubi, ker mi je poču film ravno takrat, ko je on prišel domov - sem prej tudi jaz brala o različnih dermatitisih in je mal manjkalo, da nisem šla pritiskat kozarca na pikico in gledat za meningitis.Tako smo že tri "leksikon frikice", ŠpelaP in KTuser posted image .

Nogica, iz tvojih ust v Nikolajina ušesauser posted image .
Mi zadnje dni štrajkamo in ne upoštevamo niti tega, da se zvečer okopamo (se dere in naredimo na brzake), masiramo in spimo prvih 5 ur v kosu.Pa še pokaka se mi tako ponoči, da jo moram nujno previt, ker vse curi skozi-sem danes ponoči zamenjala dva pajacka!In vse traja okoli 1 uro, čez 2 urci pa spet.Plus, še vedno godrnjamo in ne morem pogruntat zakaj.Plus, zadnje čase so take bitke z mojimi zizami, da je joj.Ne vem, a je spet kakšen preskok v rasti al kaj.

Grem gledat kakšne podatke o "seboroičnem dermatitisu", ker Nikolaja rosi za ušeskom, pa je mami paničnauser posted image user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
27.7.2007 14:25:47   
lidijad
Zdravo,
tudi Ajda ima pikice po obrazu od vročine. komaj čakam jesen, da ta vročina usahne, pa še široko povijanje imamo.

Povejte mi, kako dolgo  dojite svoje user posted image , ker jaz Ajdo dojim od 3.00 ure zjutraj, na vske 2 uri po 10 min, popoldan pa bi rada bila dlje na prsih kot deset minut, premori med dojenjem pa so isti kot v jutranjih urah. Zaradi vročine?user posted image
Včeraj smo dobili obisk in je Ajda že dobila prvo kolo, ki prav punčkast (bele in roza barve, upam da nebo demode, čez dve letiuser posted image - ampak je res cart)

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 265
27.7.2007 14:30:32   
KT
Durosh ne glej tega user posted image  - tako grozljivko naredijo te knjige v glavi da je joj. A pol ste tudi vi že pri "kreganju z dojko" user posted image  - meni se je na trenutke že mešalo, sem mislila, da mi bo kar bradavice odtrgala user posted image , ker je tako močno z glavo migala in kar bradavice za sabo vlekla user posted image user posted image user posted image . No, zdaj se je vsa stvar malo umirila. Zdaj jo poskušam vedno pomirit in jo šele potem zopet pristavim - saj vedno ne gre, ker je tako požrešna, ampak v večini primerov pa kar deluje. Ali pa jo pristavim na drugo dojko in potem hitro vmes zamenjam - sploh ne ve kaj se je zgodilo user posted image .  

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 266
27.7.2007 14:35:28   
durosh
KT, žal se mi zdi, da smo res kaj takega fasali, pa saj baje ni nevarno, samo upam, da je ne srbi.no, zgleda pa tako, da ima za ušeskom ful suho kožo, ki se lušči in danes sem ugotovila, da tudi rosi.
Tisto kreganje mi bo pa živce požrlo.SEm zdej prebrala, da je lahko tudi zaradi krčkov.Sam še tega se je manjkalo...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 267
27.7.2007 23:15:34   
ŠpelaP
Oj!
A katero zanima, kako se pripravijo pečene dude?!user posted image
Ji lahko jaz dam recept. user posted image Sem ga danes zvečer prvič (in upam, da tudi zadnjič) naredila.
Sem dala 2 (edini) Sarini dudi prekuhat v malem lončku z malo vode (pomembna sestavina recepta!). Medtem sem šla jaz Saro dojiti. Ko sem jo lepo podojila (pri tem je Sara zadremala), sem šla malo po internetu brskat. In med drugim sem na MON-u zasledila nek članek, ki je omenjal uporabo dude pri dojenčku. Takrat je pa meni kapnilo - Sarine dude so se še vedno "prekuhavale"-že dobre pol ure v 1 deci vode!user posted image Seveda si lahko mislite, kaj sem dočakala v kuhinji - PEČENI DUDI!user posted image user posted image user posted image Plastika je bila že čisto scejena!
In kar je še zelo pomembno pri tem receptu je to, da je bila ura 5 min čez 20h in so trgovine ravnokar zaprli, mi pa brez dude. user posted image user posted image
In kaj zdaj! Ja, jaz ne bi bila jaz, če se ne bi spomnila, da imam otroški termometer v obliki dude! Sem ji kar tistega za prvo silo dala! No, preostanek večera do spanja pa je duda bila moja ziza!user posted image

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 268
29.7.2007 8:59:48   
KT
Sem vas morala na drugi strani najt - ja, kje pa ste vse zaspanke user posted image  - vam tako tale ohladitev paše, da samo poležavate user posted image  - ja, pobožne želje, ane user posted image ? Sem prav razmišljala - kako si dovoljo rečt porodniški dopust - ja, kakšen dopust neki user posted image  - no, čeprav moram priznat, da sem sama pred prihodom naše user posted image  res delala po 16 ur na dan - zdaj pa 15.5 ur na dan - torej, je to res neke vrste dopust user posted image user posted image user posted image  Drugač pa full uživam v tem "delu", ampak naša pikica user posted image  skoz spi in pol jo hodim gledat - bi jo najraje kar zbudila, da bi se malo pogovarjali - zdej je odkrila, da zna neki čebljat in vzdihovat in to potem združiva v pravi babji čvek user posted image  - sej ni čudno, da je dež padal user posted image .

Ti ŠpelaP pri vas pa samo izbrano hrano jeste, vidim user posted image . Mogoče pa pečene dude pomagajo proti krčem user posted image , sej ne veš - možno, da si ravnokar odkrila nov recept za uspešno borbo proti krčem user posted image

Lidijad mi2 se dojiva na 3 - 4 ure čez dan, ponoči pa spimo od 22.00 do 4.00 - 4.30 in potem še tja do 7.30 - 8.00 - naša user posted image  je prava mala user posted image . Dojiva pa se tudi tam nekje od 10 - 15 min odvisno kok se ji že vmes zeha zaspanki user posted image  - no, ampak dokler pridno raste in pridobiva na teži me nič ne skrbi user posted image .

Mi smo še kar v pikcah - to naj bi bili tudi hormončki, ki so pri punčkah še bolj izraziti - ja, prva puberteta nas daje user posted image , da samo pomislim kolk jih bo še user posted image

No, sonček se kaže - mogoče pa bo za kak pošten sprehod danes - lep dan pa javite se kaj!

P.S. Ja, pa Ronje že preklemano dolgo ni user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 29.7.2007 9:00:21 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 269
29.7.2007 10:18:09   
ŠpelaP
Ojla!
Mi bomo izgleda počasi sčistil kožo Sari. Zdaj ima še malo hrapavo kožo, kjer so bile pikice in ji večkrat na dan namažem z bepanthenom in je kar bolje! Upam, da bo do naslednje pubertete mir s temi pikicami!user posted image
Kaka tudi ne več tako pogosto. Včeraj je le dvakrat in to tisti pravi dojenčkov kakec. Zgleda pa, da jo vseeno malo črviči po trebuščku. Samo da ni tisto ful močno črvičenje, ker se ne joka, samo nemirna postane in prka.

Naš Tim je spet šel malo na morje. Tako imava s Saro spet malo več umirjenega časa, da lahko ponovno vzpostavima nek skupen ritem bivanja. V času rota virusa je tako bilo vse na glavo postavljeno- dojenje in previjanje non stop, pregledovanje drekecov, paranoično gledanje pikic po obrazu v strahu pred alergijami...

Jaz sem se že tudi spraševala, kje je Ronja! Sem šla že gledati, če je zdaj kar k julijkam presedlala, pa je izgleda tudi tam ni! Ronja, kje si?
In tudi ostale junijke, kje ste?

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 270
29.7.2007 14:30:34   
ronja
Ojla, smo še med živimi, samo izkoriščamo očijev porodniški dopust in tako mami malo manj visi na račkotu, hehe;)

Sicer je Ronja super otroček, ponoči je normalno na 2-3 ure, recimo ob 10h, ob 12h, 3h in 5h, potem spet ob 7h, 9h... Malo gor ali dol, ampak potem zaspi nazaj, no, zjutraj ne več, pa ponoči, kadar jo previjeva, če se pokaka, se tudi včasih zbudi in gleda s tistimi velikimi učki... ampak ne tečnari, kar je super! Krasen otrok, resuser posted image  kakih hudih krčev verjetno nima, ker nič ne joče, kadar res joče, je lačna in čim dobi zizo, je vse ok. Ima pa zdaj malo zamašen nosek, sicer čisto zadaj in ji ga pucava s fiziološko. Kadar se krega z joško, je to navadno zato, ker ne more dobro dihat vmes zaradi noska in ko ji ga spucava, je boljše - probajte tiste, ki imate take probleme, saj ni kaj zgubituser posted image

Zdaj smo pri očetu na Primorskem in čakamo, da vročina mine, jaz itak še ne smem v morje, ker še krvavim, sploh zdaj, ko sva user posted image  - mogoče sva bila malo predivja za taprvičuser posted image ... NO, saj se bo umirilo... zdaj cela moja družinica spančka: tamalauser posted image pančka, očiuser posted image spančka, kužikauser posted image spi ko ubita... mami pa seveda ne, heheuser posted image  ker sem sladoled že naredila in v zmrzovalniku ni več prostora za še kakega, nimam kaj dosti za počet in tako se vam javljam, predno se user posted image  zbudi.

V petek sva bili na pregledu pri zdravnici in pravi, da se je zredila na spodnji meji normale, zato morava naslednji teden spet na tehtanje. Res ni jedla prej šibali direkt, kakala pa je prej, mogoče tudi zato... Upam, da mi ne bojo težili s kakim dodajanjem, ekr imam mleka res ogromno, vse je mokro, ker non stop puščam... Zadnjič nisem mogla zdržat, mala je ravno pojedla eno dojko, pa sem si drugo spraznila (pomolzla z rokami, hehe;), pa niti ne čisto in je bilo več kot deci - samo iz ene... Sicer navadno poje samo eno, še to ne cele. Ji ne menjam, dokler vidim, da je še v tej precej, ker bi rada, da dobi tudi tamastno mleko... Podnevi pa nima še ne vem kakega urnika, če je vroče in je budna, bi jedla ves čas in ji tuid vedno dam, zdaj še ni čas za vzgajanje, po mojeuser posted image ...

Sicer se mamo fino, škoda, da se bo lubiju porodniška kmalu iztekla, samo še do torka. Potem, če bo mala dop. kaj spala, vam bom še kaj napisala, hehe;) Zadnjič je šel v službo (so ga nekaj nujno rabili) in tisti dan seveda ni in ni zaspala in je tudi ves čas hotela mojo polno pozornost, me je čisot izmučila, hehe;) KO smo pa tu in sta recimo in fant in moj oče zraven, da jo lahko komu poturim, je pa pridna ko angelček!user posted image

Midva še nimava neke ure za kopanje, ker jo komaj par dni kopava, prvič jo je babica mislim da v sredo... Zbečer v glavnem, če se nama pa zdi, da ji je problem vročina in bi se rada malo ohladila, jo pa že popoldne. Danes jo bova tudi popoldne, ker je tukaj notri 30 stopinj... Zvečer gremo pa na sprehod. Sva hotela it že dopoldne, pa je bilo že prevroče, ko smo se pripeljali do neke normalne potke ( z vozičkom po tehle ozkih lokalnih, kjer vsi divjajo, jaz jih pa ne poznam, rajši še ne grem... ko bo malo starejša, da ji ne bo problem, če jo na hitro zapeljem v jarek, heheuser posted image )

Me pa zanima naslednje: kdaj ste ve začele svoje user posted image  vozit  med ljudi? Saj je ne mislim še v nek šoping center peljat, ampak v kako normalno štacuno bova pa verjetno morali, ko bo oči šel v službo... So pa lahko tudi te precej polne ljudi... Pediatrinja v porodnišnici mi je rekla, da vsaj en mesec ne med ljudi, pa zdaj ne vem čisto, kako strogo je to: ali so problem samo zaprti prostori ali povsod, kjer je ljudi veliko na kupu (mi si zdaj nismo upali prav dosti šetat v gužvi, recimo nismo šli na rumeno noč, hehe;), sem s terase gledala ognjemet...) Sem imela kar slabo vest, ko smo šli do Kepice in je bil kak del malo bolj obljuden - ali pa Čopova, recimo, čeprav se mi zdi, da to ne bi smel biti problem. kako je s tem? Tudi ne vem, ali naj rečem prijateljici, ki ima 1 letno punčko, da se dobimo, ali rajši počakamo na naslednjič... Moja mala ima namreč 3 tedne in seveda res ne bi rada, da se kaj naleze... Pediatri namreč niso preveč navdušeni nad druženjem malih otrok (tujih, seveda;) z dojenčki. Saj bo kmalu stara en mesec, ampak verjetno to ni taka ostra meja, pa me zanimajo vaše izkušnje...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 271
29.7.2007 23:36:30   
Kati81
Ronja  čim manj kompliciraj, sam ne dovoli da ti jo ravno vsak tika, pa vanjo govori pa je. K meni so prišli nečaki takoj drugi dan ko smo prišli iz porodnišnice, pa sta dva v šoli ena pa v vrtcu in je vse ok.

Pa mala je tudi hitro z mano šla v trgovino in ti povem da je v šopingu skor bolj pridna kot doma. Pa saj je povsod pridna danes je spala celo od 10.30 pa do 6h. Je oči poslušal če sploh še diha.

Grem spat k je pozna ura sam se še oglasim. LP K

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 272
30.7.2007 2:13:55   
Drnula
Midve sva imele zdajle najino prvo nočno hranjenje. Zaspala je ob 20.30, torej je spala dobrih pet ur. Verjetno je še malo zmatrana od vikend izleta.

Ronja - mi se tudi hranimo pogosto čez dan, ko je Neca precej budna. Včasih med obrokoma ne mine niti ura. Odvisno od ritma, temperamenta otroka.

Meni ni nihče nikoli svetoval da naj ne hodiva med ljudi. Verjetno so svetovali iz preventive, da ne bi česa staknila. Midve sva začele hodit ven in s tem med ljudi kar takoj, ko sem prišla iz P. Od takrat hodiva na sprehode,  v trgovino, veliko tudi z autom na okrog. Na začetku še ni prav dolgo vzdržala v vozičku in je hotela v naročje ali jest po ca 30 - 45 min. Po tem času je ponavadi začela jamrat in če je nisem vzela ven ali bila do doma v nasl 15 min je jokala. Pa v kaki štacuni je začela pojokavat in sem ponavadi čist živčna gledala v trgovko kako je v počasnem posneku štela denar in še priazno klepetala s strankami .... Zdaj se je privadila in ima rada voziček, še posebej pa ima rada sling, auto ... sploh ne teži nikoli več.

SpelaP, kt - naša ima tudi pikice po obrazu in so 100% od vročine. Malenkostno se jih pojavijo tudi po životu. Če je med spanjem dlje časa naslonjena z eno stranjo obrazka (v avtu, slingu ..) in se spoti se tam hitro pojavijo. Jaz jo spiram z vodo in to še najbolj pomaga. Take pike smo mi pridelali čez celo telo pri ca 14 dneh (bila je grozna), ker sem jo preveč oblačila in smo šli k zdravniku zaradi njih ... in te po obrazku so enake. Takrat so zginile takoj, ko smo ukinili kakršnokoli žaubico  - po treh kopanjih jih ni bilo več. In vsem priporočam, da če se pojavijo te pikice nikar ne uporabljajte kakršnih koli krem, ker jih mastnoča pospešuje nastanek.

Duros- te prav razumem. Meni se tudi ne da preveč sprehajat v kraju kjer zdaj živim, ker tu nisem domačin, nikogar ne poznam in mi je kar malo dolgčas. V domačem kraju pa je kar nekaj vozičkarc, ki se poznamo, na porodniški je tudi moja sestra, pred parimi dnevi pa je rodila moja zelo dobra prijateljica. Tako, da se velikokrat z Neco spokava tja z autom, pol ure v eno stran in potem tam španciramo in tako je mnogo bolj fajn.

Kar se tiče dojenja zunaj - mi smo zelo veliko naokoli in brez tega ne bi nikakor šlo. Jaz pri tem nisem čist nič sramežljiva. Pravzaprav gre za hranjenje otročka in ni pri tem nič seksualnega in se mi zdi out če to koga moti. Sem pa vseeno uvidevna, ker to nekatere pač moti. Zato kdaj vprašam prisotne če imajo kaj proti ali se malo umaknem ali obrnem na stran. Čeprav se mi to zdi brez veze.

Mi smo šli za čez vikend taborit in je bilo prav luštno. Bili smo v šotoru, čez dan smo se hodili kopat ob reko in na kak sprehod, kuhali smo zunaj. Neca je bila zelo pridna in zelo dobro spala vsako noč. Ker smo se hodili kopat v tolmune dlje po reki navzdol, sva zelo veliko prakticirala sling in vam povem da je stvar super. Tako da vozička še iz auta nisva potegnila in izbirala terene za sprehod kjer niti slućajno ne bi mogel z vozičkom. Greš lahko glih kamor češ in mala je uživala. Not jo pa tud lahko vtakneš na vse možne načine. Večinoma če spi z glavco notri in leže, sicer bolj sede in tako, da gleda ven. Tako je skozi ful pridna in prav radovedno gleda ven.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 273
30.7.2007 12:27:48   
ronja
kati, fantov nečak je (s starši, seveda) tudi prišel k nama v porodnišnico, tudi se družimo z njim, več nečakov pač nimava, tu ne kompliciram, ker bojo itak veliko skup in se verjetno morajo navadit en na drugega... Ne vem pa koliko je dobro, da srečuje veliko otrok, s katerimi bo v stiku redko, že tako zgodaj (Ronja je star komaj 3 tedne), sploh ker so pač pediatri na to opozarjali...

drnula, ja, midve se pogosto dojiva na manj kot uro. Če je lačna ali žejna, kaj pa naj? jo pustim se matratuser posted image  Me pa veseli, da nisva edini in je to običajno, hihiuser posted image  Ja vsekakor so rekli zaradi preventive, da ne bi česa staknila, sploh ker je bila na začetku bolj boga in ne vem, kako močen ima svoj imunski sistem. Ker ko sem vprašala za kužiko, je zdravnica rekla, da ni problem, za ljudi pa je bila odločno proti... NO, saj bo kmalu en mesec stara, hehe;)
Ven seveda hodimo, na prostem ne kompliciram, kadar je gužva, dam vedno strehico od vozička do konca - sicer jo včasih dam dol, da lahko mala kaj ven vidi, kadar ni vetra, seveda. Gremo na tržnico, ko kaj rabimo iz trgovine smo do zdaj prakticirali tako, da je oči skočil not, midve sva pa zunaj počakali, no, v eno dokaj prazno  živilsko smo šli pa skup, ji ni škodilo, heheuser posted image  Zdaj bi pa počasi rada, da bi lahko šla povsod, mene tudi maternica vedno manj boli in se mi zdi, da bi lahko že lepo marsikaj opravili skupaj. teži v vozičku čisto nič, včeraj smo šli jest v Ankaran in potem še na sprehod tam in potem še v portorož, vse skup je bilo od 18h do 24h in ni prav nič težila, torej vse skup 6 ur, pa ni bil noben problem (seveda pa sva jo morala vmes previt in parkrat podojit - glede tega tudi jaz nič ne kompliciram, kdo me pa gleda kot seksualni objekt takrat, lepo vas prosim - razen mojega lubijauser posted image ) Večino časa je spala, na koncu sem jo morala zbujat, pa se nikakor ni hotela zbudit (mene so prsti že tiščale, ko da mam kopico peklenščkov not, mala bi pa kar spala... pa še jest mora, jo bom zbujala vsaj ta teden, da bo dovolj pridobila, ker se morama it spet tehtatuser posted image )

Sling sem si naredila iz enega šala, ki sem ga dobila od sodelavcev za rd in tam notri je rada, prav tako rada ima avto in tudi voziček, skratka je zelo prilagodljivo bitje in kot mami: samo da se nekaj dogaja, pa je zadovoljna. Včeraj se je začela dret, ko se je pokakala, pa sva jo previla kar na neki ala stojnici (prazni, sevedauser posted image ), še voda je bila zraven, skratka super... Je dala takoj mir, čim sem jo dala na pleničko, je vedela, da zdaj bomo poskrbeli zanjo in to ji je bilo ok. Fajn otroček, skratkauser posted image ! Sem čisto zaljubljenauser posted image user posted image user posted image

hvalim pa boga, da imam poletnega otroka, si ne predstavljam, kako bi bilo to pozimi - iskat neko previjalnico sredi noči z jokajočim otrokom, vse zaprto... Pa dojit zunaj pri -5... Ne bi hvala... Morava met same pomladno poletne otročke!user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 274
30.7.2007 14:29:48   
KT
Drnula tale sling se pa super sliši - kje si ga pa kupila?

Tut pri nas danes zgleda, da so pikice veliko bolje - ja, se pozna, da je zunaj zahladilo user posted image

Ronja je se nebi prav dost ozirala na razne takšne nasvete - naredi kot ti misliš, da je najbolje. Mi smo bili zunaj med ljudmi že ta prvi teden - mala je lepo spala - ljudje pa so po večini tudi uvidevni in ne drezajo otroka, če lepo počiva v vozičku. Mi2 večino dneva preživiva zunaj, ker naša user posted image  fullll uživa in večino sprehodov prespi ali pa gleda okoli - kaj točno vidi ne vem user posted image  ampak mora bit zanimivo, ker tudi glasu ne da od sebe user posted image . Tako, da kar pogumno - veš kok bosta uživali! Ta vikend pa so jo cartali celo otroci moje prijateljice 4 in 7 let - za vse izredno pozitivna reč, otroka sta  se počutila blazno pomembna in sta božala njene prstke, naša user posted image  se jih je pa orenk nagledala - sploh ni odmaknila pogleda user posted image . Načeloma veljam za mami, ki nič ne komplicira (no ja, razen, ko pride beseda na razne pikice, dojenje, drekec, ..... pa še bi se našlo - takrat se mi pa pamet ustavi user posted image user posted image user posted image ) - pravijo moje prijateljice, da če bi bile one tolk skulirane pri prvem, da bi bila vsa stvar veliko lažja - no upam, da me ne bo minilo user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 30.7.2007 14:41:27 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?