ronja
|
Ojla, smo še med živimi, samo izkoriščamo očijev porodniški dopust in tako mami malo manj visi na račkotu, hehe;) Sicer je Ronja super otroček, ponoči je normalno na 2-3 ure, recimo ob 10h, ob 12h, 3h in 5h, potem spet ob 7h, 9h... Malo gor ali dol, ampak potem zaspi nazaj, no, zjutraj ne več, pa ponoči, kadar jo previjeva, če se pokaka, se tudi včasih zbudi in gleda s tistimi velikimi učki... ampak ne tečnari, kar je super! Krasen otrok, res kakih hudih krčev verjetno nima, ker nič ne joče, kadar res joče, je lačna in čim dobi zizo, je vse ok. Ima pa zdaj malo zamašen nosek, sicer čisto zadaj in ji ga pucava s fiziološko. Kadar se krega z joško, je to navadno zato, ker ne more dobro dihat vmes zaradi noska in ko ji ga spucava, je boljše - probajte tiste, ki imate take probleme, saj ni kaj zgubit Zdaj smo pri očetu na Primorskem in čakamo, da vročina mine, jaz itak še ne smem v morje, ker še krvavim, sploh zdaj, ko sva - mogoče sva bila malo predivja za taprvič ... NO, saj se bo umirilo... zdaj cela moja družinica spančka: tamala pančka, oči spančka, kužika spi ko ubita... mami pa seveda ne, hehe ker sem sladoled že naredila in v zmrzovalniku ni več prostora za še kakega, nimam kaj dosti za počet in tako se vam javljam, predno se zbudi. V petek sva bili na pregledu pri zdravnici in pravi, da se je zredila na spodnji meji normale, zato morava naslednji teden spet na tehtanje. Res ni jedla prej šibali direkt, kakala pa je prej, mogoče tudi zato... Upam, da mi ne bojo težili s kakim dodajanjem, ekr imam mleka res ogromno, vse je mokro, ker non stop puščam... Zadnjič nisem mogla zdržat, mala je ravno pojedla eno dojko, pa sem si drugo spraznila (pomolzla z rokami, hehe;), pa niti ne čisto in je bilo več kot deci - samo iz ene... Sicer navadno poje samo eno, še to ne cele. Ji ne menjam, dokler vidim, da je še v tej precej, ker bi rada, da dobi tudi tamastno mleko... Podnevi pa nima še ne vem kakega urnika, če je vroče in je budna, bi jedla ves čas in ji tuid vedno dam, zdaj še ni čas za vzgajanje, po moje ... Sicer se mamo fino, škoda, da se bo lubiju porodniška kmalu iztekla, samo še do torka. Potem, če bo mala dop. kaj spala, vam bom še kaj napisala, hehe;) Zadnjič je šel v službo (so ga nekaj nujno rabili) in tisti dan seveda ni in ni zaspala in je tudi ves čas hotela mojo polno pozornost, me je čisot izmučila, hehe;) KO smo pa tu in sta recimo in fant in moj oče zraven, da jo lahko komu poturim, je pa pridna ko angelček! Midva še nimava neke ure za kopanje, ker jo komaj par dni kopava, prvič jo je babica mislim da v sredo... Zbečer v glavnem, če se nama pa zdi, da ji je problem vročina in bi se rada malo ohladila, jo pa že popoldne. Danes jo bova tudi popoldne, ker je tukaj notri 30 stopinj... Zvečer gremo pa na sprehod. Sva hotela it že dopoldne, pa je bilo že prevroče, ko smo se pripeljali do neke normalne potke ( z vozičkom po tehle ozkih lokalnih, kjer vsi divjajo, jaz jih pa ne poznam, rajši še ne grem... ko bo malo starejša, da ji ne bo problem, če jo na hitro zapeljem v jarek, hehe ) Me pa zanima naslednje: kdaj ste ve začele svoje vozit med ljudi? Saj je ne mislim še v nek šoping center peljat, ampak v kako normalno štacuno bova pa verjetno morali, ko bo oči šel v službo... So pa lahko tudi te precej polne ljudi... Pediatrinja v porodnišnici mi je rekla, da vsaj en mesec ne med ljudi, pa zdaj ne vem čisto, kako strogo je to: ali so problem samo zaprti prostori ali povsod, kjer je ljudi veliko na kupu (mi si zdaj nismo upali prav dosti šetat v gužvi, recimo nismo šli na rumeno noč, hehe;), sem s terase gledala ognjemet...) Sem imela kar slabo vest, ko smo šli do Kepice in je bil kak del malo bolj obljuden - ali pa Čopova, recimo, čeprav se mi zdi, da to ne bi smel biti problem. kako je s tem? Tudi ne vem, ali naj rečem prijateljici, ki ima 1 letno punčko, da se dobimo, ali rajši počakamo na naslednjič... Moja mala ima namreč 3 tedne in seveda res ne bi rada, da se kaj naleze... Pediatri namreč niso preveč navdušeni nad druženjem malih otrok (tujih, seveda;) z dojenčki. Saj bo kmalu stara en mesec, ampak verjetno to ni taka ostra meja, pa me zanimajo vaše izkušnje...
|