N _ B
|
Ojla punce, midva sva s pregleda. Jaka pridno raste in ima danes pri dobrih 5-ih tednih 4400 g in je velik 57 cm (odpustna teža 7. dan 3140 g, 51 cm). Obseg glave je 39 cm. Drugače je vse bp. Naslednjo posvetovalnico in 1. cepljenje imava septembra. Pikice: tudi Jaku so se pojavile v zadnjih dneh. Umijem ga s kamilicami in je uredu. Oblačila: trenutno spi tu poleg mene v bodiju s kratkimi rokavi in čez noge je pokrit s pleničko. V tej vročini ima za ven body s kratkimi rokavi, kratke hlačke in nogavičke. Ponoči ima dolg rokav in tanke žabice. Pokrit je s tanjšo odejo. Okno imamo na stežaj odprto. Zunaj smo skoraj ves dan. Izogibamo se močnemu soncu. Včeraj je bil tudi čez opoldan zunaj za hišo v senčki. Enostavno noter noče spat oz. teži, dokler od utrujenosti ne omaga. Če gremo pa ven, ga pa včasih še v voziček ne položim pa že spi. Še dobro, da je lepo vreme. Kupčki: nam zaenkrat ne delajo težav. Sestra v porodnišnici mi je svetovala, naj otroka ne dvignem takoj, ko ga odstavim, da se malo poleže, šele potem naj ga dvignem in deluje. Včasih ga še do rame ne prinesem "podre kupčka" kot največji pijanec. Ampak res, odraslemu težko to rata. Drugače sem pa Niko med podiranjem kupčka večkrat dala nazaj v ležeči položaj in nazaj dvignila, ali pa sem se sama spravila na kavč, v polleže in je bila Nika pri meni na prsih. Široko povijanje: ne povijam široko. Pred odpustom je imel UZ kolkov in sta oba 1A, tako, da so mi rekli da je plenica za enkratno uporabo dovolj. Kontorlo imava novembra. Plenice: punce, jaz bom znorela. Jaz moram Jaka večkrat na dan preoblečt, ker mu spusti plenica. Danes sem kupila Aktiv fit za tiste malo bolj aktivne bebice. Vsak drugi dan imam en stroj samo Jakovih cunj. Poleg tega se pa ta mali "pujsek" na previjalni, ko je odvit, zelooooo rad pokak in povrhu še polula. Pravi vodomet naredi in če gre vse po sreči zalije še svojo glavo. Imam skoz eno krpico za urgentne primere, da jo vržem na lulčka, ampak, on izkoristi gužvo takrat, ko imam polne roke (plenica, krema,...). Oči kar beži, ker pravi, da imava huje kot v hlevu. Moja prehrana: zaenkrat se še izogibam svežemu sadju (izjema banane in borovnice) in zelenjavi. Ne jem svinjskega mesa, stročnic na splošno, hrana je čimmanj začinjena. Omejila sem tudi mleko in mlečne izdelke. Dnevno popijem cca 2 dcl mleka, pojem kakšen jogurt ali pa sir. Nalivam se z vodo in jabolčnim sokom za razredčit. Moj današnji jedilnik npr: zajtrk - toast s sirom in čaj; dopoldan - banana; kosilo: telečja rižota z zelenjavo (korenje, paprika, paradižnik) in pesa (domača z jabolčnim kisom); za večerjo bo verjetno mlečni gres (na žalost brez kakava). Mogoče malo pretiravam, ampak se raje odpovem, kot, da ima Jaki potem težave. Nikical: čestitke za izpit. Nogica: ne sekiraj se, naslednjič bo šlo. Kriterij je pa itak za Kati81, Palčica*, NRMM, Lučkabučka, Jackie, Lunca2 in ostale punce (ne zamerite, če vas nisem poimensko navedla) KJE STE? Saj vem, da je sedaj manj časa, ampak vsaj pofočkajte se še kaj. Grem pospravit kuhinjo, ker se bo Jaka kmalu zbudil in bo treba jest, potem pa ven na zrak. Jaka pošilja lubčka vsem junijčkom (punčkam DVA). Lepo se imejte Pa pa.
|