|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 14:52:55   
KT
Uf, nikical sem vidla, da si me prehitela tole s kupčki - se vidi, da na obroke pišem user posted image - no, tole na dvignjena kolena še probam, pa da vidmo, če pri nas pali user posted image .

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 101
6.7.2007 15:08:48   
FLASK_A
KT, sploh te nisem do konca prebrala, oprosti... Ko sem vidla, da imaš Porento, sem takoj začela pisat! Kako ti jo je ratal dobit? jaz tudi hočem k njej, baje je top pediater na viču pa najbolj zasedena... zaupaj skrivnost- si samo klicala tja in naročila svojo al maš kake vezeuser posted image   Kdaj pa dela, če mi lahko poveš prosim- da pokličem še jaz...
no zdej grem brat do koncauser posted image user posted image

Na kolenih pa kar poskusi kupček podret- mene nekaj časa čukast gleda, pol pa rigne ko decuser posted image  Ampak ni ziher tale varianta, je samo končna postaja pri nas- če drugač ne uspe...

< Sporočilo je popravil nikical -- 6.7.2007 15:11:48 >

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 102
6.7.2007 16:03:46   
lidijad
Hvala vam za nsvete.
Dnula, koliko česa pa moram dati za pripravo čajčka (kamilica, kumina, janež). Tvoja Neca pa prav rada papa, a ne?Super, tudi naša Ajda je rada, čez en teden imamo tudi mi posvetovalnico, komi čakam, da mi povedo za koliko se je zredila in za koliko je zrastla. Kako dolgo pa traja ta posvetovalnica?
Tudi nam še ni uspelo podret kupčka, vse narediva pa nič, pol jo pa položima pa kar sama podre kupček.Ali vaš user posted image vedno podrejo kupček? Ajda ga včasih ne. Zelo rada pa spi na trebuščku.

Tudi mi imamo zdaj pamperske, , vendar se strinjam s Kati81-so čist zelo plaszične. Prej pa smo imela od Mullerja- Beauty Baby (2-5 kg) in mislim, da bomo šli nazaj na te.

KT  upam, da bodo hitro minili tile dnevi z zaprtjem, krčim... Tudi meni se kar para user posted image , ko jo vidim kako jo tišči  v trebuščku in kako joče,....

Nikical tudi mi bomo uporabili  tvoje nasvete glede podiranja kupčkov.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 103
6.7.2007 21:11:27   
KT
Nikical jaz sem kar enostavno poklicala - res pa je, da zahtevajo, da spadaš oz si prijavljena (stanujoča) v občini Vič. Dela pa:
PONEDELJEK   06:45 - 13:00
TOREK   13:00 - 19:15
SREDA   06:45 - 13:00
ČETRTEK 13:00 - 19:15
PETEK 06:45 - 13:00
SOBOTA 07:00 - 13:00 13:00 - 19:00
aja še telefon: 2004564. Je pa ful težko zdele datum dobit, ker je ogromno dopustov.

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 104
6.7.2007 23:02:10   
Anonimen
Oj
lidija za čajček bi ti jaz priporočala kar instant od komarčka, vsaj jaz ga imam

Punce izpit ni šel čez. 2% premalo. Pa še 60% je treba met. Ma nič si bom vseeno naredila lepo poletje kljub učenju user posted image . Ma bi vse izpite delala še enkrat samo te  ki so mi pa na koncu ostali so pa katastrofa. Upam da še tega spacam septembra.

Nikica čestitke za odlično opravljen izpit. user posted image user posted image user posted image Saj vem da si ti bolj pridna od mene user posted image .

Ja tole s kupčki tudi taro matra. Je bila danes pestra noč, saj so jo grabili krčki. Do sedaj ni bilo še nikoli nič takega ponoči, ampak danes sem jo pa kar pri nama v postelji imela. Mi je pa malo zoprno, ker imava vodno posteljo in se Tara kar ugrezne noter.

Bom jutri dala še enkrat  slikice v album

Lepo noč vsem

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
7.7.2007 6:33:55   
KT
Nogica ne se preveč sekirat (saj vem, lahko je meni govorit user posted image  in bit pametna), ampak mene je mama vedno učila, da je vsaka stvar za neki dobra - ko sem jaz kak izpit ruknila sem jo večkrat vprašala zakaj je že to dobro, pa je vedno rekla, da se bo že izkazalo zakaj. Ostani taka pozitivka kot berem, da si in se bo vse spravilo v red - tvoj angelček user posted image  bo pa tudi najbolj vesel sonček. Pričarajte si najlepše poletje, v jeseni boš pa ta izpit z levo roko naredila - midve z Alino ti že sedaj drživa pestke za takrat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
7.7.2007 8:11:52   
durosh
Nikical, carka si.sem pred  5 minutami sprobala tvoj recept in deluje (dala tolko čez ramo, ker sem jo prej dajala dosti manj čez in ji najbrž nisem dovolj pritiskala na čreva).Hvala, hvala, hvala.

Nogica, tudi jst se pridružujem KT: ne sekiri se zaradi izpita.pa saj vem, da is že čist pozabla nanj, ker imaš doma sončico Taro.slikce pa komi čakam...

Midva sva se odločila za dr. Jelenc iz ZD Bežigrad-jo katera pozna?

Pa še to-je mogoče katera slišala kaj od Ronje?sklepam, da se že stiskajo do nezavesti v 3, glede na to, da se že 2 dni ni nič oglasila.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 107
7.7.2007 8:18:14   
lidijad
Dobro jutro,
nogica hvala ti za nasvet, tudi mi ti bomo držali pesti za izpit, ko ga boš opravljala, vem kako ti je, tudi jaz sem kdaj na fax-u rukna kakšen izpit, apmak naslednjič sem ga pa opravila, glavo pokonci!

Želimo vam lepo, sončno  soboto user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 108
7.7.2007 8:38:24   
FLASK_A
Nogica, je pa res kriza! 2% pa še 60 za pozitivno! Eni prof. majo pa res cajt zezat nas študente... Eh, glavo pokonci, poletje uživaj s polno paro, crkljaj se s svojo Taro, jeseni boš pa polna energije u šusu odpisala za 10! user posted image user posted image  Bom držala pesti!

KT, hvala! Bom poklicala vseen, čeprav nisem v LJ na občini vič prijavljena... Poskusit ni greh- ta pediatrinja, pri kateri sem bila, je čisti PODEN!

Durosh- ni problema- samo, da vama je ratalo rignituser posted image  Men je edini problem, da ponoči ne rigne, ker u momentu zaspiuser posted image  Zjutrej ga pa daje ko sto user posted image  Za to pa nimam recepta- ga ima katera?user posted image user posted image

Ronja je pa sigurno že mamica!!! Komaj čakam, da sporoči, kako je bilo! Škoda, ker njen nič ne napiše, tako me zanima, kako jim je šlo... Vsekakor upam, da se imajo fino!

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 109
7.7.2007 10:43:46   
Drnula
Ja Ronja ziher že carta in je v user posted image

Kupčki - tudi jaz delam tako kot je napisala Nikical, user posted image vržem čez ramo, malo višje. Malo tapkam po hrbtu, večkrat pomaga če vstanem iz sedečega položaja in v tem momentu podre. Včasih je treba vajo večkrat ponovit user posted image Če tudi to ne gre, jo dam ležati za nekaj minut. Prvo je mir potem začne jamrati in kriliti z rokami. Takrat jo vzame ven in hitro čez ramo in kar rata. To največkrat delam ponoči, ker ko se ponoči naje potem še na joški pade v komo in s kupčkom ni takrat nič. Nekaj dni sem ze ponoči kar z... s tem podiranjem. Kar spala je .... ni pa ni hotela.... in potem je bruhnila, če sem jo dala spat. Zdaj če zaspi med dojenjem jo dam ležati, počakam da zajamra in potem hop čez ramo in podreva. Če pa nič ne zajamra kakih 10 min in kar spi potem jo nesem v košek in normalno odspi naslednjo rundo. Nič se ne pozna kasneje, da bi jo kaj matralo še.

Ti krčki so šit. Res jeuser posted image težko gledati kako jih matra. Upam, da jih Neca ne bomo imela več. Bili so dva dni, zdaj je ok. Sem pa pri nas opazila, da se včasih nekj pritožuje, jamra, krili z rokami ko jo damo spat... pa niso krči, ne kupček... sam v roke jo je treba vzet in je takoj blažena user posted image

Hrana - jaz še vedno ne jem vsega surovega sadja in zelenjave. Ne jem oreščkov. Kuhano jem čist vse razen čebule se izogibam. Enkrat sem naredila rižoto na čebuli in tisti dan jo je zvijalo. Ne vem sicer kaj je bilo, čebula al krčki ... sam mi ni do tega, da bi reskirala. Od surovega sadja jem za zdaj banane, jabolka, ribez, od zelenjave pardajz, paprika ... šele zdaj vidim kako malo pravzaprav. Počasi, eno po eno na dan bom začela vse jesti. Spijem veliko čaja (2-3 litre) in kakava (ca pol litra). Veliko jem mlečnih izdelkov.
Tehtnica se zadnje dva tedna ni premaknila iz 59 kg.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 110
7.7.2007 12:11:28   
FLASK_A
Drnula, bom poskusla tole nočno pa poročamuser posted image  Hvala!

Punce, še en nasvetek, kako se znebiti zraka v črevesju naših malčkov- pri nama večinoma deluje.
Pred dojenjem ga pomasirajte po črevihuser posted image - se pravi pod trebuščkom. Malo nad popkom in pod njim. Krožno v smeri urinega kazalca od skrajne leve, gor, do skrajne desne, okrog navzdol in spet okrog. Pa treba je pritisnit, da gre zrakec ven. Moj se sicer malo joka zraven (ok, včasih ful) ampak se fino spuka! Ko grem na desno navzdol, kar letijo prdci iz njegauser posted image
Pa na trebušček kravce past- da si zmasira trebušček (ampak to pri nama ne vžge).

Hm, mleka pa jaz ne pijem veliko, baje napenjauser posted image  Max 2dcl, pa sem ful mlečni človekuser posted image   Pa jogurt je tut baje samo enga na dan dobro pojest. Nevem- oboje je svetovala pediatrinja. No, ostale mlečne izdelke pa konzumiram sto na uro!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 111
7.7.2007 19:05:03   
ŠpelaP
Oj!
Mene pa zanima kar nekaj stvari.
- Kako vi vaše malčke, zdaj ko so že stari en mesec, oblačite za čez dan in kako za čez ponoči?

- A jih previjate na široko? V enih porodnišnicah še to svetujejo, v enih ne!
Jaz bom našo zdaj, dokler ima plenični izpuščaj previjala na široko le ponoči - mi je tudi babica rekla, da lahko, saj je Sara oba kolka imela 1A.

A ima kateri od vaših user posted image kake nesrbeče pikice (mozoljčke) po obrazu - če jim je prevroče ali se jim koža čisti? Če jih imajo, kako se z njimi spopadete?
Sara je dobila po obrazu take drobne mozoljčke, ki je po njenem počutju sodeč, ne srbijo. Saj pravijo, da se dojenčkom nekje pri taki starosti koža čisti. Samo mene vseeno to jezi. Saj je že Tim tudi imel nekje pri enem mesecu take pikice, samo sem pozabila, kako dolgo je trajalo, da so izginile. Sem pa že takrat Timu in tudi zdaj Sari obraz umijem s kamiličnim čajem. Se mi pa zdi, da se ji pikice bolj poznajo, ko se dojiva ali se zajoka - torej, ko se ji dvigne telesna temp.. Ko pa spi, se ji pa skoraj ne vidijo.
Če bi bila alergija, bi verjetno imela izpuščaje tudi drugje po telesu, a ne da?!

Eh, vse je na kupu. Še plenični izpuščaj ji gre ful počasi na bolje(tri korake na bolje, enega nazaj...), ker je tako toplo ozračje.

nikical-Hvala za nasvet glede podiranja kupčkov!
Mi smo tudi vedno imeli probleme že pri Timu in tudi zdaj pri Sari s podiranjem kupčko. Zdaj sem pa poskusila, kot si ti svetovala in podiramo cele gore. user posted image Saro vržem (no, ne dobesednouser posted image ) čez rame in takoj rigne kot velika baba! Prava Korošica!user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 7.7.2007 19:11:04 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 112
8.7.2007 1:16:42   
Drnula
Nikical - hm user posted image tole glede mleka pa nisem vedela. Pa sam so me že v P tankali z njim (najmanj tri skodelice na dan). Dva dni sem tam imela celo mlečno dijeto (jaz, ki mleka sploh nisem jedla do sedaj - še vedno pijem kakav). Glede na to, da ni videti, da bi Neco kaj napenjalo bom kar nadaljevala user posted image

Oblačenje in povijanje - če je čez dan sonce jo oblečem v kratke rokavčke in dolge hlačke in če je res vroče namesto hlač samo nogovičke.  Če ni tako toplo ima čez dan dolge rokave; majčko in hlačke. Kadar je toplo je tudi ne povijam široko čez dan, samo čez noč. Neca ima tudi kolke 1A in tudi meni je babica tako predlagala (sploh, ko je videla kako rit ima user posted image ). Vedno ko kam grem imam vsabo bombažno kapco če bi slučajno pihalo in dekico, če pa je za malenkost bolj hladno pa vzamem še jopico. Tudi ko spi doma ji vsaj čez nogice ponavadi pogrnem dekico.

Pikice - Neca ima tud nekaj takih pikic po obrazu. To naj bi bilo čiščenje, lahko pa tudi zradi toplote, ker se malo poti. To ne srbi. Najbolje je večkrat umiti, spirati z vodo, brez vseh kremic. Maščoba baje ne naredi nič dobrega tem pikicam. No, kamilice lahko po moje samo koristijo. Tako je predlagala babica in pri Neci se obnese. Te pikice na obrazu so se Neci pojavile prejšnji teden, najprej so se malo še razširile (naslednji dan), potem so začele počasi zginjati in gre na bolje. Ima jih samo še malenkost.

Jaz sem v začetku oblačilo Neco preveč in ji pridelala izpuščaje po celem telesu.  Potem, ko smo ugotovili za kaj gre, so ji po treh dneh kopanja v celoti izginile.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 113
8.7.2007 6:44:49   
KT
Tudi naša user posted image ima pikice (izgledajo kot mali mozolčkiuser posted image  - se je že začelo prva puberteta verjetno user posted image ) okoli vratu in na desnem boku (na katerem ponavadi leži) in sicer je patronažna rekla, da so od vročine. Kaj dosti se ne da narediti, razen umivati z vodo in nato dobro osušiti.  
Kar pa se oblačenja tiče, sem jo včeraj za na sprehod na primer, ko je bilo res vroče zunaj oblekla v body s kratkimi rokavi in nogavičke, čez pa pokrila s tankim pregrinjalom (pa se mi zdi, da ji je bilo še vroče user posted image ). Ponoči sem jo oblečila v body z dolgimi rokavi in podobne žabice kot jih imajo v P in prekrila z odejo, pa sem ravno danes zjutraj opazila, da je imela vlažen body - očitno ji je bilo prevroče user posted image  - bom morala malo zmanjšati - recimo samo v body in pokriti z odejo, pa da vidimo user posted image .

Drugače pa naša princeska neizmerno uživa v vozičku - očitno ji treslaji pašejo, jaz pa kar ne vem, če za tako malo (2T) ti treslaji niso malo preveč user posted image  - in potem mojega user posted image  sekiram kje mora vozek peljat user posted image  - uf, smo smešne mamice s prvim otrokom - skoz neki tuhtamo kaj je prav in kaj narobe - včasih se moram že sama sebi smejat.

Sem pa včeraj naredila eno hudo hudo napako - sem šla brat spletne strani "med over net" - napača user posted image user posted image user posted image  big mistake - hudirja tisto bereš in kar najdeš vse težave, ki jih ima tvoje dete user posted image , madoca to sploh ne smem brat - človek se kar zacikla v tiste članke in si v glavi piše najhujše scenarije - Hitchcock je en navaden vajenc proti men user posted image user posted image user posted image

Ronja se pa res že dolgo ne javi - sigurno se že cartajo s svojo user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 114
8.7.2007 13:32:50   
ŠpelaP
Sem videla, da imamo kar enake "probleme" glede pikic in podobnega. user posted image
Bom jaz začela Saro tudi kar lepo v kratek rokav oblačiti. Se mi revica smili.
KT-ne misli si, da si edina, da ko kje kaj prebereš - kak članek o dojenčkih, da potem delaš najhujše scenarije. Sem jaz čisto ista. Pa sem si rekla, da zdaj v drugo pa menda ja ne bom tak paničar kot sem bila pri Timu!? Jok, bratec, sem že!user posted image Danes zjutraj se mi je Sara zdela nekam topla. Sem ji že vročino merila. Pa ne samo z enim termometrom-s tremi različnimi(rit, uho in še s termometrom dudo). Jaz lolek, namesto da bi jo preprosto oblekla v kratek rokav.
Se mi pa zdi, da ji umivanje obrazka s kamilicami kar paše! Se umiri in začne ful široko gledati - prav blaženo! 

Lep popoldan še naprej in se še pišemo!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 115
8.7.2007 17:54:20   
duhica
Pozdravljene!

Najprej: SUPER VAM GRE!

Moja izkušnja je, da pri krčih pomagajo mirni živci staršev. Pri nas jih je imela samo prvorojenka in res sem bila takrat vsa zmedena in izgubljena. Kar se pa prehrane mamic zaradi dojenja tiče - jaz jem kar vse in ni krčev, pri ta prvi pa sem ful pazla, pa so bli vseeno . Kar zaupajte si, da ste najboljše mamice na svetu in uživajte!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 116
8.7.2007 21:46:22   
N _ B
Čer punce,

samo toliko, da vam sporočim, da je Ronja končno dočakala svojo Ronjo.

Malo prej sem od Palčice* prejela SMS z naslednjo vsebino:
Rodil se je še 1 najlepši otrok:
06.07. ob 8:06 se je rodila Ronja, 51 cm, 3480 g, 35 cm glavica.
Vrnili so mi jo danes. Prej je bila na int., baje je vse ok.
Lp

Šibam nazaj likat. Mi smo ok. Jutri imava z Jakom posvetovalnico. Upam, da bom našla čas, da se vam javim.

Pa pa.

p.s. Palčica* hvala.

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 117
9.7.2007 9:47:33   
FLASK_A
user posted image user posted image user posted image  RONJA, ČESTITKE!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 118
9.7.2007 14:28:21   
lidijad
Ronja, čestitke za user posted image !!! !user posted image

Tudi naša pupa je imela pikice po obrazku. Pa mi je patronažna povedala, da se ti radi pojavijo zaradi vročine. Tudi zdaj se ji kakšen spusti. Čez dan tudi midva oblačiva Ajdo v kratke rokavčke in dolge hlačke- če gremo ven, doma pa ima tudi včasih kar bodi s kratkimi rokavi ter nogavičke, za spat pa ji oblečeva bodi z dolgimi rokavi.

KT tudi naša mala uživa v vozičku, bolj ko se miga boljše je, tko da midva kar iščeva kakšno luknjico, da jo rahlo zaziblje. Kako dolgo pa ste na sprehodu? Mi smo cca. pol ure zjutraj in pol ure zvečer (ko se malo ohladi).

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 119
9.7.2007 15:35:53   
KT
Ronja user posted image user posted image user posted image ČESTITKE user posted image user posted image user posted image  za malo Ronjico.

lidijad ti moram priznat, da sva mi2 kar veliko zunaj - tudi po par ur, če seveda ni prevroče (oz v Tivoliju je v gozdu, pod drevesi prav krasno tudi, ko med bloki žge in se ne da dihat). Sama pa sem tudi bolj nemirne sorte tko, da kar ne morem biti predolgo doma in zato hop pa z vozekom nabirava kilometre user posted image . Vmes si mami privošči še en kup sladoleda, mala pa tudi pod kakim velikim hrastom lahko dobi občasno za papat - saj ne, da to veliko prakticirava ampak, če je nuja je nuja - ker se polno dojiva jo v tej vročini kar večkrat pristavim saj vendar morajo piti naši pikci user posted image .

nikical a si klicala pediatrinjo? A si pri G že bila - zdi se mi, da sva enkrat govorili, da imava isto G, al se motim?

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 120
9.7.2007 15:41:50   
N _ B
Ojla punce,

midva sva s pregleda. Jaka pridno raste in ima danes pri dobrih 5-ih tednih 4400 g in je velik 57 cm (odpustna teža 7. dan 3140 g, 51 cm). Obseg glave je 39 cm. Drugače je vse bp. Naslednjo posvetovalnico in 1. cepljenje imava septembra.

Pikice: tudi Jaku so se pojavile v zadnjih dneh. Umijem ga s kamilicami in je uredu.

Oblačila: trenutno spi tu poleg mene v bodiju s kratkimi rokavi in čez noge je pokrit s pleničko. V tej vročini ima za ven body s kratkimi rokavi, kratke hlačke in nogavičke. Ponoči ima dolg rokav in tanke žabice. Pokrit je s tanjšo odejo. Okno imamo na stežaj odprto.

Zunaj smo skoraj ves dan. Izogibamo se močnemu soncu. Včeraj je bil tudi čez opoldan zunaj za hišo v senčki. Enostavno noter noče spat oz. teži, dokler od utrujenosti ne omaga. Če gremo pa ven, ga pa včasih še v voziček ne položim pa že spi. Še dobro, da je lepo vreme.

Kupčki: nam zaenkrat ne delajo težav. Sestra v porodnišnici mi je svetovala, naj otroka ne dvignem takoj, ko ga odstavim, da se malo poleže, šele potem naj ga dvignem in deluje. Včasih ga še do rame ne prinesem "podre kupčka" kot največji pijanec. user posted image  Ampak res, odraslemu težko to rata. Drugače sem pa Niko med podiranjem kupčka večkrat dala nazaj v ležeči položaj in nazaj dvignila, ali pa sem se sama spravila na kavč, v polleže in je bila Nika pri meni na prsih.

Široko povijanje: ne povijam široko. Pred odpustom je imel UZ kolkov in sta oba 1A, tako, da so mi rekli da je plenica za enkratno uporabo dovolj. Kontorlo imava novembra.

Plenice: punce, jaz bom znorela. Jaz moram Jaka večkrat na dan preoblečt, ker mu spusti plenica. Danes sem kupila Aktiv fit za tiste malo bolj aktivne bebice. Vsak drugi dan imam en stroj samo Jakovih cunj. Poleg tega se pa ta mali "pujsek" na previjalni, ko je odvit, zelooooo rad pokak in povrhu še polula. Pravi vodomet naredi in če gre vse po sreči zalije še svojo glavo. Imam skoz eno krpico za urgentne primere, da jo vržem na lulčka, ampak, on izkoristi gužvo takrat, ko imam polne roke (plenica, krema,...). Oči kar beži, ker pravi, da imava huje kot v hlevu. user posted image

Moja prehrana:  zaenkrat se še izogibam svežemu sadju (izjema banane in borovnice) in zelenjavi. Ne jem svinjskega mesa, stročnic na splošno, hrana je čimmanj začinjena. Omejila sem tudi mleko in mlečne izdelke. Dnevno popijem cca 2 dcl mleka, pojem kakšen jogurt ali pa sir. Nalivam se z vodo in jabolčnim sokom za razredčit. Moj današnji jedilnik npr: zajtrk - toast s sirom in čaj; dopoldan - banana; kosilo: telečja rižota z zelenjavo (korenje, paprika, paradižnik) in pesa (domača z jabolčnim kisom); za večerjo bo verjetno mlečni gres (na žalost brez kakava). Mogoče malo pretiravam, ampak se raje odpovem, kot, da ima Jaki potem težave.

Nikical: čestitke za izpit.

Nogica: ne sekiraj se, naslednjič bo šlo. Kriterij je pa itak za user posted image

Kati81, Palčica*, NRMM, Lučkabučka, Jackie, Lunca2 in ostale punce (ne zamerite, če vas nisem poimensko navedla) KJE STE? Saj vem, da je sedaj manj časa, ampak vsaj pofočkajte se še kaj.

Grem pospravit kuhinjo, ker se bo Jaka kmalu zbudil in bo treba jest, potem pa ven na zrak.

Jaka pošilja lubčka vsem junijčkom (punčkam DVA).

Lepo se imejte

Pa pa.

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 121
9.7.2007 17:25:10   
FLASK_A
Ojla, punce!

KT, pediatrino sem klicala- super si! user posted image user posted image  Me bodo sprejeli, ker spadam pod Vič (sem na Brezovici drugače) in bom Jako za naročila septembra, ko bo imel tri mesece. Prej ga pride pa patronažna stehtat. Hvala še enkrat za info! G imam pa v četrtek, poročam, kaj bo kej povedala (če bo sploh kejuser posted image ).

N&B, tile Jakci so pa pravi dedci! Tvoj je tudi že velik! Pridobil je cirka toliko kot naš (sicer ima naš zdaj 5700 in 60 cmuser posted image user posted image ). Super se redijo tile naši pikciuser posted image user posted image  Aktiv fit imam tudi jaz in so super, boš videla, sigurno ne bodo več tolikokrat spustile kot prejšnje. Imate pa res WC namesto previjalne, če še očka beži od vajuuser posted image  Ja ni kej- veliko jejo, veliko kakajo in lulajo user posted image
Joj, jaz imam pa tolikšen apetit, da bi bil tale jedilnik zame prav skromenuser posted image  Dobra si! Jaz sicer omejujem iste stvari (mleko, jogurti) in veliko pijem (kompoti in sok za redčit), pa našega kar trga dopoldan. Je pravi revež. No, pa saj bo minilo...
Hvala za čestitkeuser posted image user posted image

Palčica* je OK, samo ne utegne se tolikokrat javiti... Aljaža še vedno nosek muči, drugače so super. Palčica, ne bit jezna, da sem povedala, kako ste- saj vidiš, da punce skrbi zateuser posted image  user posted image user posted image

Lep pozdravček, grem jest ker sem SPET lačnauser posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 122
9.7.2007 19:29:16   
ŠpelaP
Se vidi, da naši faloti in falotke niso več čisto mali, da že kar najdemo malo časa za kako besedo tu gor! user posted image
Mene pa zanima, v kolikšnem času ste dobile zdravstveno kartico za vaše malčke? Jaz sem že okoli 20.6. dala naši tajnici v službi Sarin rojstni list za ureditev zdr. zavarovanja, pa še zdaj nismo dobili kartice. Vem pa, da je naša tajnica takoj dala vlogo-prijavo na ZZZS. Zgleda, da zopet tam mučkajo, tako kot vedno. Sara bo v sredo stara en mesec, takrat pa ne more več biti na mojo zdravstveno kartico in me je začelo kar malo skrbeti. Sva rekla z možem, da bova do srede še počakala, potem se bova pa osebno šla pozanimati na zavod, kaj ga sračkajo!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 123
9.7.2007 20:38:46   
lidijad
Zdravo punce!

Nogica koliko pa ji daš  čaja (mislim količinsko na dan)?

KT vidve pa ste zelo mobilne. Meni pa je patronažna rekla samo po pol urce dopoldan in proti zvečeru!?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 124
9.7.2007 21:03:30   
N _ B
ŠpelaP: mislim, da jo moraš kmalu dobit. Pri meni je mož ravno 20.06. v Lj na ZZZS urejal za zdr. kartico in sem jo dobila v petek. Mu je rekla referentka, da traja 10-14 dni. Dobiš jo priporočeno iz Celja.

Lidijad: meni je že v porodnišnici pediatrinja rekla, naj gremo kar ven. Naj se izogibamo le vročine med 11.00 in 15.00 uro in vetra. Že pri starejši, ki je julijka smo bili non stop zunaj. Imamo srečo, da ne živim v mestu in imamo okoli hiše veliko zelenja in so tudi temperature v poletnih mesecih v senci, ki malo popihlja vetrček čisto znosne. Kar se tiče izhodov so mene po obeh porodih (CR) bolj opozarjali naj gledam nase, tako, da smo bili do nedavnega res bolj okoli hiše in na klopci.

Čaj: jaz mu dam cca 3x na dan med dvema obrokoma od 10-15 ml. Dobi pa kamilice, janež in kumino.

< Sporočilo je popravil N & B -- 9.7.2007 21:04:24 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?