|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
9.7.2007 22:32:50   
Drnula
SpelaP - Neca je imela 1 mesec 5.7. in tudi posvetovalnico. Jaz sem en teden prej šele dobila rojstni list. Tako, da sem na dan posvetovalnice o zdravstveni lahko samo sanjala user posted image Tako ali tako gremo v zdravstveni dom v posvetovalnico in ne ker je user posted image bolan in praviloma ne rabijo kartice. Če jo že rabijo naredijo recept še vedno na mamice... konec koncev nismo prav nič krive, če nimamo že izkaznic in to ni v naših rokah. Če bi mi zaradi tega zatežili v zdravstvenem ne bi ostala zavezanega jezika user posted image user posted image Skratka - brez skrbi !

lidijad - Oblačimo se pa prav po enakem principu .
Glede sprehodov je meni partonažna rekla privč ven po 14 dneh in to za 5 min, potem pa vsak dan 5 min več .... sem jo kar malo križem pogledala user posted image user posted image . Jaz se nisem ozirala na to, bolj sem se na malo Neco in nase koliko preneseva oz. koliko nama paše. Drugače bi gledala če bi bil kak drug letni čas. Na začetku Neca sicer ni dolgo vzdržala v vozičku, je bila raje po rokah, in sva bile zunaj pač toliko kot ji je pasalo. Zdaj sva zelo veliko zunaj in večkrat se odpeljemo kam z autom. V soboto smo preživli dan ob jezeru. Dali smo se v senčko, skuhali kosilo .... midva sva se šla kopat, Neco smo skozi trščco prirnili do struge in je pridno počakala v vozičku ob obali. Seveda daleč od nje nisva odplavala. Bilo je super in zvečer je zaspala ko ubita.

Hm - čaja pa ji jaz nič ne dodajam? A ste ga začele ker se je user posted image pritoževal ali kar tako, ker so pač vroči dnevi. Midve se samo dojiva in nič ne protestira da ji kaj ne bi bilo všeč in ji za1x nič ne dodajam.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 126
10.7.2007 7:27:17   
KT
Uf, punce kok je to smešno, vsaka patranažna (al pa sestre v P) je po svoje pametnauser posted image user posted image user posted image user posted image  pol pa ti vedi kaj je prav. Pravijo, da je najbolje, da sebe poslušamo in se po svojih občutkih ravnamo, da same že najbolje vemo kaj je za naše user posted image  najbolje - aja, da res vem user posted image user posted image user posted image

ŠpelaP meni so rekli, da je otrok do 2 meseca starosti lahko na zdravstveni izkaznici mame tako, da sigurno ne boš imela nobenih težav v posvetovalnici. Če pa ti bodo kaj preveč srali, pa naredi tako kot je rekla Drnula in ne šparaj besed - saj nisi ti kriva, da ti še niso poslali izkaznice za user posted image .

Drnula kar se čaja tiče sem imela občutek, da je naša user posted image  žejna in res je poleg polnega dojenja spila še 15ml tistih ogabno sladkih kamilic user posted image  - patronažna mi je namreč svetovala, da jih sladkam toliko, da bodo zame obsolutno preveč sladke in user posted image . Mala pa se je res kar oblizovala in cmokala - full je bla luškana - take velke user posted image  je gor dala in cmokala user posted image . Rezulat pa je bil tudi več kot očiten po približno eni uri saj je bila pokakana do vratu user posted image .

Imam pa težavico, da je ne morem ustavit, ko začne hlastat in lovit dojko - vmes seveda pogoltne en kup enega odvečnega zraka, ki ji potem prav grdo napihne trebušček user posted image  in ta zrak ji potem dela težave. No, ampak so rekli, da nimam kaj, da se bo kao unesla - aja, kdaj pa user posted image  - kok sem nestrpna, ane? - a kaj, ko se mi srce trgauser posted image  in user posted image  tečejo, ko jo mučijo vetrovi. Muči me to njeno dihanje - kar hiperventilira (plitko diha) user posted image  - moj user posted image  me miri, da sicer čisto normalno diha, ampak mene kar ne neha skrbet, ko jo poslušam - a ima še katera podobne težave user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 10.7.2007 7:28:14 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 127
10.7.2007 10:28:28   
*ANA*
Ojla drage moje junijke

mi se bolj malo oglašamo,ker imamo zelo malo časa,
Svita namreč močno napenja in revček je v nedeljo in včeraj celi dan jokal(beri kričal)user posted image , tako da sem še jaz skoraj jokala zraven, božec je omagal šele okrog 22 ure,nato pa spal ko angelček user posted image . Pa full gledam kaj jem, zdaj sem pustila še mleko, sadja absoluttno nič- kompot edino jabolčniuser posted image , na kaj drugega sploh pomislit ne morem.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 128
10.7.2007 10:34:49   
Anonimen
Ahoj
Evo, da se še jaz malo pofočkam. Tara je bila včeraj cel dan sitna, prav grozno, ampak najbrž zaradi mene, saj sem bila tudi jaz. Potem so šli pa moji živčni hormončki v mleko in... No ko sem jo zvečer dala spat ob 10-ih sem samo držala pesti, da bi spala vsaj kakšno uro, saj sem bila čisto na tleh. In spala je do pol sedmih zjutraj, potem sem jo podojila in je spala še do 9-ih. Vsak dan bi bilo fajn takole.
No zdaj se pa oglaša, se javim še potem.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
10.7.2007 10:39:15   
*ANA*
PIKICE:mi jih imamo veliko po obrazu, nekaj se jih je pojavilo po vratku in za ušeski.
PLENIČKE:uporabljamo pamperske št. 2, vendar so nam kar malo premajhne,pa še pri straneh puščajouser posted image

se še kaj oglasim, ker je lačeenuser posted image user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 130
10.7.2007 11:05:45   
Anonimen
Punce vidim, da vas je veliko že imelo posvetovalnico. Moja Tara bo imela prvo posvetovalnico šele 18.7., in takrat bo stara že več kot mesec in pol. Ma nima veze, bo pa malo večja do takratuser posted image .

Lidija jaz sem ji čajčka začela dodajat sama od sebe, ker se mi je zdela žejna v tisti vročini. Popila ga je tam nekje 50 ml skozi cel dan. Potem pa ji kar naenkrat ni več pasal in sem ga ukinila, tako da sedaj samo dojim. Sem ogromno čaja stran zlila pa mi je bilo brezzveze. Sem se odločila da jo raje večkrat podojim kot pa da ji dajem čaj.

Ronja sem ti že čestitala pri nosečkah pa ti tu še enkrat. ČESTITKE VELIKI RONJI ZA MALO RONJO user posted image user posted image user posted image .
Upam, da se nam čimprej pridružiš.

Jaz ne vem ali je vreme al kaj. Evo Tara je tudi danes nemirna. Do prejle je bilo ok, ampak zdaj pa ne da miru.

Moram spet it...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
10.7.2007 11:19:01   
NRMM
Daaan!

Pa da se še jaz malo oglasim.Danes smo stari 14 dni in kar ne morem verjet kako čas beži user posted image . Končno sva se z Mašo našli/ujeli user posted image ,tako da imava dnevno hranjenje nekje na 3 ure,nočno pa na 4-5ur.Od kar smo menjali mlečno formulo iz Novalaca Ac1 prešli na Aptamil Comfort jo dosti manj napenja,tudi kaka po večx na dan,1x od tega tako,da je pokakana do vratu user posted image .Karakterno sta z Marušo kar podobni,tudi pri Maruši je bilo vse enako,ampak kaj ko sem že vse pozabila.Če bo tako tudi vnaprej bomo kmalu prespali noč user posted image ....to so pa samo pobožne željeuser posted image .

Dojiva se pred vsakim obrokom,vsak dan poje manj dodatka,tako da upam,da bova kmalu samo na dojenju.Za pomoč mleku si pomagam z veliko vodein 1x dnevno spijem 1kozares vode,kjer sem skuhala sezam in potem še sezamovo zrnje.Baje bi naj zelo pomagalo za količino mleka,pa bomo videli kako in kaj.

Povejte mi PROSIM kako spijo vaši user posted image .Našo le čez dan nahecam,da spi na boku v ležalniku zraven mene v kuhinji v neposredni bližini okna.Ves ostali čas spi na trebuščku,tudi ponoči.Sicer pravijo,da ni ravno priporočljivo ampak ji očitno paše zelo,ker ko zaspi zaspi in ko se zbudi se zbudi,vmes nič ne jamra,če jo napenja se sprdka brez jokanja ipd. Sem včeraj vprašala za mnenje patronažno in je rekla,da je to moj otrok in da naj se ravnam po mojem/njenem občutku,kajti za ''smrt v postlci'' ni spanje na trebuščku vzrok,otrok lahko umre tudi sede,leže na hrbtu ipd,če mu je usojeno in če dobi virusno pljučnico.Ampak jaz jo le vsake toliko časa pogledam če še diha user posted image .
Malo me res skrbi glede tega,ampak kaj ko vidim,da ji paše,ker če jo dam na bok tako dolgo ritla sem in tja,da se prestavi na hrbet,kar mi pa predstavlja večjo nevarnost kot trebušček.

Tudi midve sva veliko zunaj,zjutraj navadno spi 2 ure v vozičku,potem pa se proti večeru.Se je pa danes prav fino ohladilo user posted image  pa še dežuje,tako da se bova najbrž spokali v avto in odšli do mojih,da bo vsaj malo pod streho na zraku.

Drnula to kar ti je patronažna rekla glede sprehodov velja za zimski čas,če je res hud mraz.Naša mala je bila zunaj že drugi dan 10min,tretji pa 1 uro in zdej sva minimalno 2 naenkrat.

KT ne skrbi glede dihanja tako je pri doječkih.Pri prvem nas je res vsega strah,pa če drugače diha ipd.......no naj ti povem,da je pri drugemže boljše user posted image .

*ANA* nabavi mu avstrijski LEFAXIN,nam pomaga in pri prvi je tudi pomagal,ali mu pa probaj dati za pit PLANTEX čaj,ga dobiš v lekarni.Če potrebuješ lefaxin ti ga moj prinese iz Avstrije in ti ga pošljem.

N&B nisi edina ki ima probleme s ''pujski'' user posted image .Nam tudi plenice spustijo pri kakanju user posted image ,tako da se mi zdi,da jo preoblačim zelo pogosto.Te zaloge porabim,potem pa bo potrebno kaj drugega nabavit,ker pamperske mi niso preveč všeč user posted image .

Oblačenje trenutno smo še na dolgih rokavčkih in hlačkah,kmalu pa bo dobila tudi kratek bodi in hlačke,kajti neverjetno ji je vroče,patronažna mi je rekla,da naj počakam vsaj do enega meseca z dolgimi stvarmi.

Povijanje-naša ima kolke 2A in jo prav široko povijam samo ponoči in zdaj v teh dneh jo bom ko je bolj hladno,čez dan pa ji namestim še racmanko,da ni samo v pamperski.Mah tole široko povijanje je še samo pri nas,druge države tega nimajo user posted image .Imava pa kontrolo 10.8.kjer ji bodo še 1x pogledali stopalca.V petek so se ji vidno popravila z mojo telovadbo,tako da zaležanine napredujejo user posted image user posted image .

Tako to bo dovolj,lepo bodite in cartajte svoje user posted image ,Maša in user posted image  ravno skupaj spita v dnevni user posted image ,da ima mami malo časa za RR.

UŽIVAJTE!

RONJA čestitkeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 132
10.7.2007 13:37:30   
N _ B
Dan,

opažam, da vas je slabo vreme pregnalo za računalnike....user posted image  Se hecam. Meni prav paše tale ohladitev. Se vsaj dihat da in očitno tudi Jaku. Spi kot bubica. Sem rekla, da se vam malo javim, potem pa ga moram zbudit, ker bo čas za papico. Že včeraj je bil neverjetno priden. Mami je ukinila mleko. Pojem le en jogurt dnevno in malo sira. Ne vem, če je to to, ampak kakica ni več zelena in tudi med spanjem ne stoka in se ne zvija.

Naj se pohvalim: danes je po dooolgem času minila noč brez preoblačenja (beri: plenica je zdržala!!!) Ponoči sem ji dala Pampers Active fit, ki sem jih včeraj kupila v Müllerju. Nikical: res so uredu in se mi zdi, da se kljub temu, da je težka, ne napihne tako kot tiste navadne. user posted image  Za Active fit.

Prejle sem ravno moža, ki se potika po BTC-ju, klicala naj skoči v Müllerja pogledat, če jih slučajno imajo. Tu pri nas jih je (št.3) zmanjkalo. Zjutraj naj bi dobili robo, ampak je zamujala in mi prodajalka po telefonu ni vedela točno povedat, kdaj bodo.

ŠpelaP: pri nas zahtevajo potrdilo o zavarovanju, če nimaš zdr. kartice. To naj bi se dobilo, ko prijaviš otroka, po kom bo zavarovan in na tem potrdilu piše, da nadomešča zdr. kartico do tega in tega datuma.

Nogica: Jaka jo je imel pri 5-ih tednih, ker gre sedaj pediater za 3 tedne na dopust. Nika je imela pa ravno zaradi dopusta 1. pregled šele pri 7-ih tednih. Nič zato.

NRMM: Jaka večinoma spi na boku. Ponoči sploh. Moram mu pa založit hrbet, če ne se takoj prevali. Čez dan ga včasih dam na trebušček. Vedno mu ne paše in protestira. Včeraj mu je celo uspelo, da se je obrnil na hrbet. Ne me vprašat kako. user posted image   Trenutno spi na hrbtu z dvignjenimi rokami, kot bi se predal. Si kar ne upam, da bi ga ponoči dala na trebušček, pa ne vem zakaj. Mogoče zaradi slabega občutka.

Grem. Jaka je lačen. Danes imava dan samo zase. Mož pride zvečer, Nika je na kratkih počitnicah pri mojih starših. Sicer je pa danes tako in tako mooooj dan user posted image .

Se beremo.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 133
10.7.2007 14:44:43   
ŠpelaP
ojla!
Tudi jaz za računalnikom...user posted image
Mi smo danes bili s Saro pri zdravniku. Zdaj pa ni več pikasta samo po obrazu, temveč tudi po telesu. Pikice ji ostanejo tudi, če jo slečemo - torej niso posledica toplote. Zgleda, da ima neko alergijo - verjetno sem jaz kaj takega pojedla, da ji ni pasalo.
Tudi zredila se je od prejšnjega tedna, ko sva imeli posvetovalnico, do danes ful malo- na spodnji meji za en teden. Seveda, če je pa v nedeljo in včeraj samo kakala. Tako, da je tudi upoštevajoč to, verjetno krivo moje mleko oziroma nekaj, kar sem jaz pojedla in ne bi smela. Zdaj bom pa živela "od kruha in vode"user posted image , samo da bo Sari bolje! Samo drugače je pa ful pridna, se sploh ne joka, torej je tiste user posted image pikice zgleda ne motijo pretirano. Sem pa dala tudi vse bodije in žabice še enkrat na pranje - brez praška, če bi slučajno bilo to krivo.
Zdaj imava kontrolo v petek, če ne bo bolje, če pa bo šlo na bolje, pa naslednji teden. Pa še dopusti se začenjajo in naše zdravnice zdaj ne bo dva tedna, tako da bo pediatrinja iz sosednjega kraja.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 134
10.7.2007 15:42:23   
mentos
evo mene
zdaj sem komaj dobro prišla iz porodnišnice, in moja punčka je stara ravno 1 teden in 1 dan. Je zelo prijetna, oziroma je pravi cukrček a seveda samo takrat ko spi.

Trenutno sem čist v bedu. Sem neprespana, trena se mi od dojenja, podiranja kupčka/saj ga še ne obvladam,

Previjanje: naša Hana se ne mara previjati. Ko se zbudi in joče do onemoglosti jo hočem previti in se dere kot sraka. Ne vem kaj naj storim, ali jo prej podojim in nato previjem ali naj ravnam tako kot so nas učili v porodnišnici. Prav tako jo tudi umiti ne morem, ker tako joče.user posted image user posted image

Krči: imamo tudi problem s krči, kajti ko sem prišla iz porodnišnice in po obisku babce je morala še isti dan iti nazaj v dežurno, ker  je 7 ur neprestano jokala. Midva z mojim sva oba jokala, ker nisva vedela kaj ji je. Zdaj predvidevajo, da so to krči. Zdaj se moram pa navaditi na bedenje, nošenje, in na neprestani jok oz. kričanje od cca. 18.00 pa do 04. ali 05. ure zjutraj. Vam povem, da sem čist izmučena. user posted image user posted image Nimam niti volje, veselja, oči mi kar skupaj vleče, tako da se že bojim, da bom ponoči kar z njo zaspalo. Krči se vlečejo že od četrtka, tako da samo prosim Boga da bodo kmalu minili. Zdaj uporabljamo tržiške kaplice, in seveda za enkrat še ni učinka.

evo zdaj pa prebit in nato podojit

lep dan

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 135
10.7.2007 16:22:10   
ŠpelaP
mentos - poskusi Hano najprej malo podojiti, da ji potešiš največjo lakoto, potem jo previj in nato dalje podoji! Pa ne se sekirat, če ti bo pri tem načinu dojenja-previjanja med previjanjem malo mleka ven pljunila.
Kar se krčkov tiče, poskusita z možem izmenično tolažiti in bležiti Hanine krčke (božanje in trepljanje po trebuščku, nošenje kot bi kravce pasla, ...). Medtem ko en Hano tolaži, si drugi malo odpočije. V nasprotnem primeru bosta oba z možem že po nekaj dneh kot zombija.
Kar se podiranja kupčkov tiče, pa poskusita "recept" od nikicel user posted image - kako stran nazaj poišči, ko je napisala, kako gre fajn podirati kupčke. Kar nekaj nas tu gor ga je prevzelo in to dokaj uspešno. A ne da punce?!user posted image
Kar se neprespanosti tiče, Mentos, pa verjemi, da bo minilo. Res bo kak dan verjetno še grozen, da se ti bo "mešalo". Ampak boš tako hitro ujela ritem, da se še zavedala ne boš, kdaj je utrujenost minila! In ko se ti bo resnično zdelo, da ne zmoreš niti dneva več, takrat boš vedela, da si na minimumu in nato bo začelo iti le še na bolje! Verjemi!
Aja, pa še to! Vse strahove, vse težave in bolečino, ki se v teh dneh kopiči v tebi, povej ven, zaupaj komu, četudi samo nam tu gor! Boš videla, da ti bo veliko bolje!
Drži se in verjemi, da si dobra mama!

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 136
10.7.2007 16:24:37   
FLASK_A
MENTOS, poskusi najprej podojiti (jaz ga na eno dojko), potem previti in potem še na drugo dojko. Pri nama je vžgalo. Tudi pri umivanju pade na isto foro. Je bolj zadovoljen in ne kriči.

Grem, Jaka je takoooo zelo tečen danes, da si prvič v tem dnevu delam dostojno hrano (beri- nekaj, kar ni kreker ali banana)- saj je ati končno doma!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 137
10.7.2007 17:41:44   
FLASK_A
No pa sm se mal podprlauser posted image ...

Mentos, držim pestke, pa Jaka tut- da se vam krči kmalu umirijo in da boš lahko kaj več spala... Se pa res drži nasveta Špele- naj ti tvoj pomaga in se izmenjujta pri mirjenju malčice. Tako bosta vsaj približno ohranila živce tam, kjer morajo bit. Drži se! user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image

Za podirat kupčke je pa od tukej naprej debata: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1664811

< Sporočilo je popravil nikical -- 10.7.2007 17:45:58 >

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 138
10.7.2007 17:50:19   
KT
NRMM hvala za spodbudne besede - zlata si, čeprav si v tem trenutku kar težko zamislim še enega user posted image . Sej ne, da bi mi blo kaj težko, ampak tone teh vprašanj, ki mi rojijo po glavi me bo raztrgaluser posted image user posted image user posted image

Nikical ampak a veš, da dans pa res mora bit en tako user posted image  dan, ker je tud naša prov tečna - skoz neki joka in stoka, pa duda že zdej po luftu leti - ne morem verjet user posted image  - kaj še bo?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 139
10.7.2007 18:08:38   
Anonimen
Punce tudi moja Tara je danes tečna kot user posted image . Šele zdajle je z očijem malo zadremala. Sem komaj skuhala, če jo ne bi tašča vozila gor in dol potem še tega ne bi naredila.
V albuimu imam Taro. Če jo katera želi videti naj mi pošlje ZS zaradi gesla.

Lep dan in čimbolj prespano noč

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
10.7.2007 18:18:48   
ANDREJA 75
ČAO!
Imam pet minut časa mami mi je odpeljala user posted image user posted image na sprehod hitro sem zlikala perilo in si privoščila pet minut RR.Pri nas je kar zabavno tako da včasih ni niti časa za  kakšno kavo v sede .Maj ima krče dopoldne tako da ga cel dop nosim popldne pa jih ima GAL tako da me že kar roke bolijo od nošnje  spimo sedaj od 22h do 3h (z novolakom nočno F) mi se kopamo vsak večer ponavadi smo kar štirje v kopalnici eden se kopa drugi se dere pri Maši v naročju ker je tako zaspan da komaj gleda zvečer je res nooro sploh takrat ko je oči popoldne.Še dobro da imam MAŠO IN TIMA da mi pomagata (hraniti uspavati) ta teden mi TIM kar manjka ko ga ni je na počitnicah že 10 dni in pravi da bo še kar  Maša je res pridna jih nahrani jima podere kupčkr... ker ko pridemo iz kopalnice je samo user posted image user posted image user posted image tako da morajo biti 4 roke .Drugače pa smo ogromno zunaj ker v vozičku pa zelo rada spita. 18.7.2007 imamo razvojno ambulanto da vidimo če rabimo fizijo terapijo. user posted image user posted image STA TUDI DOBRO PRIDELALA NA KILAŽI..(ALBUM)Začeli smo se tudi user posted image .V nedeljo smo bili na krstu user posted image od moje sestrične pa nas ni bilo odn10h do 15h pa sta bila totalno znervirana nista hotela spati jedla bi na vsake dve ure pa v naročju bi bila skoz tako da smo do danes komaj prišli na svoj red.

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 141
11.7.2007 7:07:22   
KT
Andreja75 res si carica kako ti uspe z vsemi tvojimi user posted image user posted image  - toliko pozitivnega duha in energije pa redko srečaš - prav občudujem teuser posted image .

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 142
11.7.2007 8:57:31   
Kati81

Evo mene, no mi nimamo veliko dela, samo nič nas ni doma, se skoz potepamo in v nedeljo ko smo bili doma je bila Kaja kar mal sitna verjetno ji je mankala vožnja z avtom in potepanje. Tudi danes še gremo, najprj na eno poroko potem pa pono zvečer ali pa jutri zjutraj na morje, vračamo se v soboto v nedeljo pa imamo krst. Tko da bo še pestro.

Kaja je full pridna, ponoči se sedaj zbudi samo enkrat potem poje, veliko manjšo količino kot čez dan in spi naprej. Zelo rada se vozi z avtom in vozičkom. Kar vsak dan greva skoraj v mesto.

Ja mi moramo dodajati mleko, kr ga jaz nimam takorekoč nič. No le toliko ga je da se lahko Kaja pocrklja. Saj full vleče in jaz pijem čaj za dojenje ampak nimam nič več mleka tko da bomo morali skoz dodajati, upam da ne bo izginilo še to malo mleka ki ga imam.

Mi smo v kratkih hlačah in kratkih rokavčkih že od dobrih 3 tednov, no če je mrzlo se oblečemo  v dolge drugače pa ne pretiravamo.

uam, da se kamlu spet oglasim.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 143
11.7.2007 11:54:26   
NRMM
Daaaaaaaan!

Še na brzino glas iz naših koncev,predno se naša pupa zbudi. Danes ji nekak spanje ne gre od rok user posted image ,veelik prdka,torej jo sraufa,pa se en spomnem,da bi kaj takega jedla,razen zvečer žgance z 2dcl mleka. Danes sem ji dala prvič plantex čaj za pit na žličko in ga je veselo srkala,na koncu pa vse polila user posted image ,no ja nima pač okusa po mleku.user posted image

Sva pa danes že iz sprehoda in trgovine,počasi bo čas za papico,potem pa upam,da zaspi vsaj za dve urci,da se še jaz spočijem.Ponoči se mi 2x zbuja 23 in 2 zjutraj,če bi se samo dojili bi blo ok,tako pa se morem vstat in naredit flaško user posted image še po dojenju. Je pa res,da zaspi že ob 19 in jaz eno uro za njo.Dobro je tudi,da Maruša že hitro zaspi,tako da je pri nas tema najpozneje ob 20.30,tudi ati se pridruži spanju ''s kurami vred'' user posted image .

Andreja75 tudi jaz te občudujem in user posted image user posted image tvojima večjima otrokoma,da ti tako pomagata. Moja Maruša že tudi pomaga pri svojih 1,5 letih,gre k zibelki in ziba Mašo user posted image  in govori zraven,''pupa guga guga''user posted image .

KT ti le na plano z vprašanji,ti jih bomo pomagale razrešit,sej zato smo tukaj,a ne punce.Jaz trenutno nekak lažje grem naokoli z Mašo,ker sem še bolj ''friška''znanja od MAruše,ampak priznam,da je steklo solz v prvih 14 dnevih,ker nisem vedela zakaj Maša toliko joče in ji nisem znala pomagat ozr.zdaj že lahko rečem nisem hotelauser posted image user posted image ,ker me je patronažna prestrašila,da če ji bom dala preveč za jest,da se ji bo raztegnil želodček in bo joj potem..........babnca smotanauser posted image .Zdej si pa samo želim eno samcato prespano noč user posted image user posted image ,hitra sem a ne,a sej tudi to bo.

Mentos pa si ti ziher,da imaš dovolj mleka ali tudi dodajaš? Moji obe sta se bili zmožni jokati po par ur skupaj ampak ne zaradi krčev ampak lakote.

Moram it,moj jamrek že jamra za lakoto.

ČAOOOO

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 144
11.7.2007 14:45:25   
mentos
pozdravljene punce

Moram vam povedat da sem danes že boljše volje, kajti tamala zvečer prvič ni kričala, vendar samo sem pa tja malo jokala. Zvečer ob 11 sem jo podojila,(15 min na eno, 15 na drugo/koliko časa ste vi dojile na vsaki dojki, ko je bil dojenček star 1 teden in 3 dni. nato previla, in ura je bila 00, in 15 min ko smo šli spat. Ponovno je hotela jesti ob 01.30, nato pa je spala do 5 ure zjutraj. Bila sem takoj boljše volje, kajti nepretrgan jok, kričanje, me je ubijalo, pokali so mi živci.user posted image

Podiranje kupčka/tudi to nam ne gre še ampak sem si prebrala recept od nikice1 in bom danes to izvajala.

Danes sem imela na obisku petronažno in tamala je ful pridobila na teži. Ko smo odšli iz porodnišnice je imela 3070g,naslednji dan 3160g, in danes je imela 3240g. Tako da menim, da imam kar dosti mleka, pa še skoz bi bila rada priklopljena na dojko.

No zdaj grem pa še malo podremat, predno se moj angelček ne zbodi.

lep pozdrav in hvala vsem za pomoč in spodbudne besede.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 145
11.7.2007 15:08:51   
ŠpelaP
ojla!
Sarin plenični izpuščaj gre počasi na bolje, zahvaljajoč kremi (v lekarni so nam jo zmešali), ki nam jo je včeraj predpisala zdravnica. Pikice po obrazu se počasi čistijo -  čelo in lok nad obrvmi ima že kar čist, ličke pa tudi niso več kot kumara. pa tudi po telesu se je začelo stanje normalizirati. In kar je najvažnejše - tudi apetit se ji vrača. Je verjetno res šlo za kako alergijo. Samo je pa en hec, ko zdaj ne vemo prav, kaj bi lahko bil vzrok alergiji, ker smo iz Sarine bližine umaknili toliko možnih alergenov (njene bodije in pleničke sem še enkrat preprala brez praška; jaz jem samo kruh z nekim lahkim namazom, za kosilo pa sem danes jedla samo juho s palačinkami, pijem pa tako samo vodo (sem že lačna kot sestradani volk); iz sobe smo odnesli vse orhideje (pravzaprav so to bile tako edine rože v prostoru); pes zaenkrat nima vstopa v dnevno sobo).
Upam, da bo šlo tudi dalje na bolje, da se ne bi spet kaj poslabšalo.

Mentos-vidiš, da si boste kar hitro uredili svoj ritem! Včasih so dojenčki jokavi tudi zaradi tega, ker še ni nekega pravega ritma in tudi čutijo mamino utrujenost. Boš videla, vsak dan bo bolje!

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 146
12.7.2007 12:14:10   
*ANA*
ojla še z naše strani.

ANDREJA 75 tebi pa res user posted image user posted image user posted image da zmoreš in user posted image za tvoja ta velika, ker ti pomagata.
ŠPELAP glede pikic:naš jih je tudi poln, pa je pediatrinja rekla da se čisti koža oziroma da je možno da bo kaka alergija user posted image . Tudi jaz sem na kruhu in vodi, veš kaj mogoče so pa pikice naredile palačinke- zaradi jajc- jaz sem jih opazla več ko sem jedla palčinke.
NRMM hvala, če bom potrebovala kapljice ti bom sporočila- sicer smo šli sedaj po neke zeliščne kapsule v Italijo,pa bomo videli če je kaj učinka.

sicer pa je full jokal in se zvijal v nedeljo in ponedeljek, v torek proti večeru pa je postal zagrljen-slab glasek ima, to pa je verjetno od preveč jokanja. Včeraj je bil zelo priden, saj je samo jedel in spal- sem že mislila da mu je kaj narobe, ker toliko spi- no nikoli mi ni prav user posted image .

Danes mo bili v posvetovalnici vsi štirje(beri mam,tata,pia in svit), ker si je Pia včeraj preklala ličke v vrtcu in je bilo treba šivat.
Zredili smo se za cel kilogram, zrasli pa "le" 2 cm.Drugo je pa vse OK.

Lep dan vsem

Danes smo bili  v posvetovalnici

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 147
12.7.2007 12:44:34   
wini
Lep pozdravček tud iz moje strani! Že lep čas berem forume, danes pa sem se odločila, da se vam tud jaz pridružim. Naša "pikica" je stara en mesec in do včeraj "sploh nismo vedeli da jo imemo". Včeraj pa so se začeli tud pri nas krči... Ker se dojiva, ji čaj proti krčem ne paše, tako da smo danes poiskusli še kapljice... Kr smili se mi boga reva... Me pa zanima še nekaj. Ima katera še isti problem? Namreč naša tamala se mi zdi, da čez dan sploh ne spi dosti in tisti čas ko je budna sanjari samo o mamicini zizi... najbolj srečna je ko je "priklopljena" in se carta... Dogaja se mi, da ko že pocelim bradavico, pride spet dan, ko je non štop na zizi in se carta...mene pa spet bradavice bolijo... Zdaj je že toliko priklopljena, da čez dan sploh nimava več nekega ritma kdaj jesti...recimo na 3 ure...pa tudi spi samo takrat ko se carta pri meni....se mi zdi, da jo mam kr non stop na rokah...Razmišljam, da bi ji dala dudo, čeprav sva bila odločena, da je ne bova prakticirala... Kaj pravite? Duda ja ali ne?

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 148
12.7.2007 13:02:18   
KT
wini dobrodošla med junijkami user posted image

Duda ja ali ne: naša bi me verjetno pojedla user posted image  (ima namreč izredno močan sesalni refleks), če ji nebi dala dude. Saj ponavadi po luftu leti, ampak bradavice so se mi pa močno popravileuser posted image .

ANA sporoči kako uspešne so zeliščne kapljice. Upam, da je Pia uredu in da je ni preveč bolelo.  

(odgovor članu wini)
Neposredna povezava do sporočila: 149
12.7.2007 13:34:23   
Anonimen
Imam minuto časa, ker se Tara valja po igralnem centru. Ji je že zanimiv. Sicer igračke še ne, ampak glasba in pa šumeči zvoki. Ga je dobila za darilo in je super zadeva. Sama nisem vedela ali bi ga kupila ali ne in evo zdaj ga je dobila. To pa je tudi eno izmed najbolj pametnih daril poleg plenic. Vsi mi nosijo nekaj za oblečt in sicer vse za eno leto staro ali pa tako majhno da ji ni več prav. Kako pa je kaj pri vas? Jaz bi najraje videla da bi ji namesto vseh teh cunj dali vsak 5 eur, bi bila bolj zadovoljna, saj kaj vem ali ji bo to drugo leto sploh prišlo prav. Seveda pa nikomur ne moreš ukazovat. Saj sem z vsem zadovoljna, ampak škoda pa se mi zdi, da zapravljajo za neke cunje toliko denarja, nazadnje pa mi niti ne bodo prišle prav.

wini pozdravljena med nami. Jaz ti močno priporočam dudo. Tudi moja Tara ima močan sesalni refleks in bi bila tudi skoz name priklopljena, ampak meni so že v porodnišnici rekli naj ji dam dudo, drugače bom uboga. No včasih tudi duda ne pomaga. Ti kar probaj z dudo, saj je vprašanje če ti jo bo sploh zagrabila. Pa duda je fajn tudi za kasneje za spat, boš vidla kako prav ti bo prišla. Saj odvadiš jo pa potem lahko tudi ež pri enem letu če res ne boš želela da jo ima. Jo pač skriješ in od začetka je jok potem se pa že nekako navadi.

Andreja res te občudujem. Jaz komaj kaj naredim pri eni. Skuham pospravim hodim na sprehode in to je to. Sama zase pa nimam časa prav nič, da ne govorim o učenju za tega pa sploh ne najdem, koncentracije in časa. Torej user posted image user posted image user posted image

Kapljice proti krčem - a se jih pri nas tudi dobi ali samo v nemčiji in Avstriji? Kje se kupijo (npr. v Nemčiji), a v lekarni? Bi jih teti naročila. Pa katere naj ji naročim, kako se jim reče. Prosim pomoč, ker tile krči, sploh zvečer so nori.

Punce a ste za eno skupno srečanje z našimi malčki? Ali je še prehito, počakamo še ene 14 dni, da se nam bodo lahko pridružile še tiste zadnje junijke? Jaz sicer nisem iz Lj., ampak mislim, da bi se najlažje dobile kar v Lj. Npr. v City parku. Povejte kako ste kaj za to. Bi pa priporočala da bi se dobile dopoldne.
Javite se tiste ki ste za to.

Nič, lep dan še naprej vam želim. Zdaj pa grem kuhat. Zanimivo, da se Tara še kar zabava v igralnem centru user posted image

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?