NRMM
|
Daaan! Pa da se še jaz malo oglasim.Danes smo stari 14 dni in kar ne morem verjet kako čas beži . Končno sva se z Mašo našli/ujeli ,tako da imava dnevno hranjenje nekje na 3 ure,nočno pa na 4-5ur.Od kar smo menjali mlečno formulo iz Novalaca Ac1 prešli na Aptamil Comfort jo dosti manj napenja,tudi kaka po večx na dan,1x od tega tako,da je pokakana do vratu .Karakterno sta z Marušo kar podobni,tudi pri Maruši je bilo vse enako,ampak kaj ko sem že vse pozabila.Če bo tako tudi vnaprej bomo kmalu prespali noč ....to so pa samo pobožne želje . Dojiva se pred vsakim obrokom,vsak dan poje manj dodatka,tako da upam,da bova kmalu samo na dojenju.Za pomoč mleku si pomagam z veliko vodein 1x dnevno spijem 1kozares vode,kjer sem skuhala sezam in potem še sezamovo zrnje.Baje bi naj zelo pomagalo za količino mleka,pa bomo videli kako in kaj. Povejte mi PROSIM kako spijo vaši .Našo le čez dan nahecam,da spi na boku v ležalniku zraven mene v kuhinji v neposredni bližini okna.Ves ostali čas spi na trebuščku,tudi ponoči.Sicer pravijo,da ni ravno priporočljivo ampak ji očitno paše zelo,ker ko zaspi zaspi in ko se zbudi se zbudi,vmes nič ne jamra,če jo napenja se sprdka brez jokanja ipd. Sem včeraj vprašala za mnenje patronažno in je rekla,da je to moj otrok in da naj se ravnam po mojem/njenem občutku,kajti za ''smrt v postlci'' ni spanje na trebuščku vzrok,otrok lahko umre tudi sede,leže na hrbtu ipd,če mu je usojeno in če dobi virusno pljučnico.Ampak jaz jo le vsake toliko časa pogledam če še diha . Malo me res skrbi glede tega,ampak kaj ko vidim,da ji paše,ker če jo dam na bok tako dolgo ritla sem in tja,da se prestavi na hrbet,kar mi pa predstavlja večjo nevarnost kot trebušček. Tudi midve sva veliko zunaj,zjutraj navadno spi 2 ure v vozičku,potem pa se proti večeru.Se je pa danes prav fino ohladilo pa še dežuje,tako da se bova najbrž spokali v avto in odšli do mojih,da bo vsaj malo pod streho na zraku. Drnula to kar ti je patronažna rekla glede sprehodov velja za zimski čas,če je res hud mraz.Naša mala je bila zunaj že drugi dan 10min,tretji pa 1 uro in zdej sva minimalno 2 naenkrat. KT ne skrbi glede dihanja tako je pri doječkih.Pri prvem nas je res vsega strah,pa če drugače diha ipd.......no naj ti povem,da je pri drugemže boljše . *ANA* nabavi mu avstrijski LEFAXIN,nam pomaga in pri prvi je tudi pomagal,ali mu pa probaj dati za pit PLANTEX čaj,ga dobiš v lekarni.Če potrebuješ lefaxin ti ga moj prinese iz Avstrije in ti ga pošljem. N&B nisi edina ki ima probleme s ''pujski'' .Nam tudi plenice spustijo pri kakanju ,tako da se mi zdi,da jo preoblačim zelo pogosto.Te zaloge porabim,potem pa bo potrebno kaj drugega nabavit,ker pamperske mi niso preveč všeč . Oblačenje trenutno smo še na dolgih rokavčkih in hlačkah,kmalu pa bo dobila tudi kratek bodi in hlačke,kajti neverjetno ji je vroče,patronažna mi je rekla,da naj počakam vsaj do enega meseca z dolgimi stvarmi. Povijanje-naša ima kolke 2A in jo prav široko povijam samo ponoči in zdaj v teh dneh jo bom ko je bolj hladno,čez dan pa ji namestim še racmanko,da ni samo v pamperski.Mah tole široko povijanje je še samo pri nas,druge države tega nimajo .Imava pa kontrolo 10.8.kjer ji bodo še 1x pogledali stopalca.V petek so se ji vidno popravila z mojo telovadbo,tako da zaležanine napredujejo . Tako to bo dovolj,lepo bodite in cartajte svoje ,Maša in ravno skupaj spita v dnevni ,da ima mami malo časa za RR. UŽIVAJTE! RONJA čestitkeeeeeeee