N _ B
|
Ojla punce, vas le na hitro pozdravim. Pri nas se dogaja...utrujena sem za znoret. Niko imamo v bolnici in se mi kar malo meša. Počutim se popolnoma nemočno in nekoristno. Ona v bolnici, doma pa Jaka, ki me potrebuje na vsake 3 ure. Ravno prej sva prišla domov. Mož je cel dan pri njej, midva greva pa popoldan in še koga vzameva s seboj, ker Jaka ne sme na oddelek, tako, da se menjamo pri njem zunaj. Začelo se je v soboto zvečer, ko je začela stokat, da jo boli nogica. Ponoči se je zbudila in jokala, ker se ni mogla obrnit. Tako jo je mož v nedeljo zjutraj peljal k dežurnemu pediatru, ki je postavil sum na sinovitis kolka (nekakšno vnetje z izlivom tekočine) in napisal napotnico za pregled v bolnici, da se diagnoza potrdi oz. izključi druge dejavnike (poškodba, Perthesova bolezen, borelija,...). In seveda so jo obdržali tam. Dobila je Naprosyn proti bolečinam in strogo mirovanje. Noro. Celo dopoldne sem prejokala, ker sem se počutila tako nemočno. Za Niko je bil to velik šok, da bo ostala tam. Potem jo je mož umiril in sta se pogovorila. Kmalu je spoznala, da bolnica le ni tak bav bav. Proti večeru je že malo stopila na nogico (prej nič, samo plazila se je po postelji). Osebje je enkratno in so si zelo hitro pridobili hčerkino zaupanje, tako, da je popoldan rekla, da naj gre oči kar domov, da so tete zato tam, da jo bodo zrihtala, on pa naj zjutraj pride, da ji bo dal zajtrk. Jaz sem bila proti temu in mi je bilo težko, vendar sva se potem z možem pogovorila in rekla, da ji pokaževa zaupanje v njeno samostojnost. Ni naju razočarala. Ponoči se je enkrat zbudila, da je pila in zaspala nazaj. Zjutraj je bil mož ob pol osmih že tam in jo je dobil, ko si je v kopalnici sama umivala zobe. Sestri, ki jo je prišla umit je rekla, da se bo že sama, da je že velika. Že včeraj sem v bolnici prišla do spoznanja, da ona to lažje prenaša kot mi vsi skupaj. Vedno znova me preseneča s svojo zrelostjo in samostojnostjo. Danes je imela pregled pri ortopedu in UZ. Potrdili so diagnozo, vendar so jo še za en dan obdržali. Če bo jutrišnji UZ pokazal, da gre zadeva nazaj, kot kaže, bo šla verjetno domov. Skratka, do tega je prišlo kot nadaljevanje oz. posledica njene bolezni izpred treh tednov, kar menda sploh ni tako redko pri otrocih do 6. leta. Takšno vnetje se pojavi 2-3 tedne po raznih virozah, angini, lahko tudi po drugih otroških boleznih. Ni pravila. Tako, da punce, tiste, ki imate že starejše malčke, prisluhnite otroku, če pravi, da ga boli nogica in je bil nedolgo nazaj bolan. Ah naš Jaka je ful priden otrok (moram nekam potrkat). Spi, papa, kaka, kadar ni nič od tega pa že po malem opazuje dogajanje okoli sebe. Jokamo edino, ko se umivamo. Grem malo likat. Vsaj toliko moram, da ima Jaka za preobleč. Hvala bogu pride v sredo moja mami, da bo malo pomagala. Se mogoče javim še kasneje.
|