ronja
|
Kt, ali po CR nimaš čišče ali se ti je že končala ali sta že med tem? Oprosti, če je preveč osebno vprašanje, ampak saj veš... midva ne bi čakala niti dneva več kot je treba, pa me zanima, ker vse pravite, da lahko že zdaj, povsod drugod pa govorijo, da je treba počakat, da se krvavitev neha... (ne vem namreč ali to ni panike ali pa ste mogoče pozabile, da sva midve 14 dni po porodu, hehe;) Strahu nimam, nočem pa kaj "pokvarit", ker bomo zadeve še rabili... S kondomom bi bilo potem že zdaj ok? Ma, saj vem, da težim s tem, ampak zdaj sva oba doma... In kadar mala spi... KT, Nikica in ostale, ali res lahko slončkava že zdaj? Krvavim namreč še kar precej... Ne ravno ful, razen kadar pretiravam (beri vsak dan proti večeru, hehe ) Boli me nič ne, ker nisem bila šivana in se kar se tega tiče tam doli počutim enako kot prej, dvomim, da bi me bolelo, bojiva se samo okužb in pa tega, da bi kaj "razturila", hehe... Lubi pravi, da morava bit toliko odgovorna, da bo zadeva funkcionirala še za kakega, hihi no, saj se strinjam, pa itak je njemu še hujš (zdaj je poletje in sva bolj slečena kot oblečena, pa med dojenjem itak vedno gleda moje prsi, tudi če sem sicer oblečena, hehe...) Glede kontracepcije so bili pri nama že prej kondomi in če bova kaj uporabljala, bojo še naprej ti. Sicer malo razmišljala, da ne bi nič, saj itak misliva met še kakega... Sicer mi vsi nekaj pravijo, da je dobro malo več počakat, ne vem, boma vidla, kak se bova odločila... Midva bova malo verjetno dala cepit proti TB, samo je nisva dala takoj, ker je bila pač ala bolana, pa da ne bi še kaj izzvali... nikica, držim pesti za kužka! Meni je že med prijateljica naredila blazino za dojenje, sicer precej večjo, rečem ji "črv" in se super obnese! Glede kapljic pa mislim, da smo jih tudi mi dobivali, vsaj jaz se jih spomnim, da smo jih meli doma... No, Ronja je itak še premala. špela, tebi pa, da se virus čim prej pobere stran! Eno vprašenje: v Mb lahko ostaneš v bolnici z bolnim otrokom? Ker v Lj. se mi zdi, da ni te možnosti... Saj veš, koliko časa že delajo novo pediatrično kliniko... Malo si me sicer prestrašila, ker je tudi Ronjino kakanje včasih zelenkasto (ne vedno), vendar pa ne kaka tako zelo pogosto, 5x na dan, recimo. Ni pa nikoli nobene krvi notri in tudi tisto tekoče je bilo samo 1x. Kako si ti to tako dobro vedela? Najina Ronjica je bila včeraj pop. zelo pridna, sva jo mela samo v plenicah in ej bilo boljše in danes dop. tudi, potem pa nikakor ni mogla zaspat, jedla je na vsakae 3/4 ure, vmes pa želela 100% pozornost, pa še to dostikrat ni bilo dovolj... No, okoli 19 ure jo je očiju le uspelo uspavat in od takrat spi kot ubita, jo prav hodim gledat, če je še živa... Res pa do takrat ni spala vsega skup 10 minut, ne vem, kakega otroka sem jaz to naredila s tisimi nočnimi seansami, ampak tale definitivno ne spi kot normalen dojenček! Ponoči se zadnje dni spet zbuja, danes sploh, je jedla ob 12h, 2h,4h, 6h, pol 9h... Danes sva šla z njo na tržnico, žal nisva računala, da bo vse skup tako dolgo trajalo, tako da sva prepozno prišla nazaj in je bilo že prevroče. Verjetno je bila zato tako tečna. Sicer sva ves čas hodila samo po senci in sem jo doma umila, da ji ne bi bilo vroče, ampak verjetno je bilo vseeno preveč. Bomo zjutraj šli rajši na malo krajše ture... ana, moje sožalje, najina ronja sicer ni tako zahtevna, vendar pa tudi kdaj pa kdaj ne veva, kaj bi z njo, ko je že vsa sitna, zaspat pa ne more (kot danes popoldne)... In ko je budna, bi kar naprej jedla... Nikjer še nisem slišala, da bi se otroci tako pogosto hranili, Ronja je danes jedla vsako uro ali pa še pogosto še prej... In je res jedla! Očitno je rabila, verjetno je bila žejna, vode po flaški seveda ne mara, sva probala celo z dudo, ker sva sumila, da me ima za dudo, pa je tudi to pljunila ven, silila je pa ne bova (zaenkrat, vprašejte me potem, ko bo kriza, hehe )... durosh, jaz sem si improviziran sling naredila kar iz tankega šala, ki sem ga dobila od sodelavcev za rd. Moram si ap sešit enega pravega. Ja, jaz sem tudi tako slišala, da jih do 6 meseca ne moreš razvadit, je pa tudi najina babica, ko je bila na obisku prijazno komentirala, da jo bo lubi razvadil, ker jo je seveda ves čas nosil po rokah... Je pa super babica, ful prijazna, vse jo lahko vprašaš. duc, pozdravljena, seveda nismo zaprta družba, samo malo dolgo lajtungo mamo včasih, ne nam zamerit Ok, dekleta in fant, grem se stuširat, potem pa zbudim mojo malo, ker že od 19h ni jedla, spi ko ubita... Zdaj je parkrat celo spustila nek zvokec, ampak se niti približno pa ni zbudila. A ve budite svoje dojenčke za hranjenje ali jih pustite spat? Moja ma malo hecen ritem, pa vsak dan drugačen...
|