|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
30.7.2007 14:30:20   
Kati81
Ronja saj nisem mislila nič slabega. JUaz grem z malo povsod že odkar ima 14 dni, pa tudi prej smo šli v trgovino. Je pa res da ne pustim, da bi jo vsi prijemali in vanjo govorili, le tisti najbljižji.  Šla sem tudi že 2x v vrtec kjer delam in tam je res veliko otrok in seveda sem jim jo pokazala ampak sem dovolila da jo gledajo le od daleč tko da mislim da to ni nič narobe, vsaj zaenkrat je zdrava in vse je ok. Pa kadar je v vozičku ali se vozimo z avtomobilom je full pridna doma pa tudi.

Uživajte v sprehodih.

L P K

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 276
30.7.2007 14:49:19   
ŠpelaP
KT-naši so tudi pikice odšle papa! user posted image Upam, da za zelo zelo dolgo časa! Če jih ne bo nikoli več nazaj, bom pa itak najbolj srečna!user posted image

Glede izhodov med ljudi bi pa jaz vam vsem svetovala le to: Čimdlje od javnih previjalnic!
To vam svetujem zaradi naše nedavne hude izkušnje - Sarinega rota virusa. Sem 1000%, da ga je dobila v previjalnici in nikjer drugje!

Sem pa sama po tej naši izkušnji postala ful občutljiva na to, kdo lahko prime Saro v naročje. Saj bo še kar en lep čas pretekel, da se bo stanje v njenem črevesju normaliziralo. Samo naj mi še enkrat kaj faše, pa mene kar pobere! Sama imam še vedno brezmlečno dieto zaradi varovanja Sarinega črevesja, čeprav mi je po zdravnikovih besedah ne bi bilo več treba imeti. Samo bom že počakala te tri mesece, da ji črevo dozori in se ji flora popravi.

Moti me tudi to, ko eni ljudje ne vedo, da se tujega dojenčka ne boža po obrazu.user posted image Potem so jo pa božali ravno tam, ko je imela pikice!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 30.7.2007 14:50:00 >

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 277
30.7.2007 17:40:44   
lidijad
Janapan-  glede čiščenja kože, zaradi materinih hormonov, si napisala, da priporočaš brez mazanja  z kakršnimkoli mlekom za telo, seveda za dojenčke? (Prične in konča se nekje med 5-8 tedni starosti. je pa res da naša ni imela vmes belih mozoljčkov ampak samo na gosto posejane rdeče pikice po licih, ušesih, za vratom nekje do prsi...sedaj so zginile skoraj vse.) Isto je ZDAJ pri nas-DANES JIH JE DOBILA!

ŠpelaP- tudi jaz sem glede božanja po obrazu naše čebelce zelo občutljiva, ampak nekaterim res ne potegne?!user posted image z umazanimi  rokami!!!

Za 'obiske' v trgovskih centrih, se še nismo odločili, hodimo pa  le v manjše tgovinice po centru.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 278
30.7.2007 19:48:09   
Anonimen
Ahoj
Čakam da se Tara zbudi, saj spi že cel popoldne.

Mi smo bili pa včeraj na Brezjah smo šli taro požegnat, potem smo se pa odpeljali še do Bleda. Ma se nisem šla kopat, ker je preveč hladno pihalo. Je pa na Bledu vse svinjsko drago, parkiranje, pijača, hrana...user posted image Too much res.
tara pa prv uživa v vožnji. No včeraj se je kar navozila, ampak takoj ko se je avto ustavil npr na cestninski je odprla očke user posted image , je kar pregnana ta naša princeska.
Danes špa nisva bile nič zunaj, ker je tako vreme. Men je vse rože dol pometalo, bi se kar zjokala. tako se trudim z negovanjem in zalivanjem vsak dan, no zdaj pa to user posted image user posted image user posted image .
Drugače pa je Tara danes spala najdlje se mi zdi. Od devetih zvečer pa do pol osmih zjutraj. Noro res. Že cel mesec mi spi po celo noč, samo kaj me pa še čaka se pa ne ve, saj se ji lahko ta ritem kaj hitro podere.

Ronja glede obiskov sem bila tudi jaz malo skeptična, ampak hvala bogu se je vse lepo izšlo. se kar nekako izognem temu, da bi se moja Tara podajala iz rok v roke. Do zdaj se to ni dogajalo, saj jo večinoma crkljava le midva, sem pa tja jo podržijo babice in pa mogoče moja dva brata kakšno minuto. po nakupih smo mi odšli ko je bila Tara stara 3 tedne in od takrat se brez problema odpravimo kamorkoli je. Je pa res, da mi je fajn da je kdo z mano, saj ni fino če ti začne jokat ravno sredi trgovine. Se pa rada vozi z vozičkom in dokler ni lačna imam mir.

zdaj pa upam, da se bo zbudila - so jo prejle popoldne tako krči zdelali, da je trdno zaspala. Ne vem kaj bo pa ponoči delala user posted image . Res veliko spi tale moj user posted image .

Durosh a Nikolaji kaj laski izpadajo? Tara jih je ogromno izgubila in niso več tako gosti, so pa daljši.

Tiste ki uporabljate kapljice SAB SIMPLEX koliko jih dajete? A pred vsakim obrokom ali samo enkrat na dan? Hvala

Lepo in prespano noč

(odgovor članu lidijad)
  Neposredna povezava do sporočila: 279
30.7.2007 19:50:53   
Anonimen
Gledam kje je nikica pa sem se spomnila da je na morju. Blagor ji.
A gre še katera kam v kratkem?
jaz bi šla tud, ampak smo se nekako zmenili da gremo šele septembra.

Kako pa je s krstom pri vas. Kdaj ga boste imele? Midva sva najprej mislila na september, ampak zdaj sva se pa kar za avgust zmenila.

Zdej pa res nočko

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 280
31.7.2007 10:35:34   
neja24062007
Lepo pozdravljene!!!

Junij je mimo, julij bo kaj kmalu mimo... Kako ste kaj junijke 2007??? Kako kaj vaši malčki???
Vsem iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image  in veliko crkljanja z vašimi user posted image , ter prespanih noči...

user posted image user posted image user posted image user posted image

Katja in Neja

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 281
31.7.2007 10:43:46   
ŠpelaP
Pozdravljene!
Nas je zopet na drugo stran vrglo. Nekam slabe čveke smo!user posted image
Nogica- Sara je tudi to zadnjo noč ful spala. Se vidi, da se je ozračje malo ohladilo in je bolj znosno čez dan in tudi ponoči.

Jaz sem včeraj kupila tehtnico za dojenčke. Bom lahko normalno tehtala Saro in ne več na neki stari kuhinjski tehtnici kot do zdaj. So ji kar noge dol bingljale in je sploh nisem mogla dobro stehtati. Se je pa kar v redu zredila po tej driski. Pa zrasla je tudi!user posted image
Danes pa greva na pregled k njeni zdravnici, da neseva odpustnico in izvide iz bolnice in da jo malo pregleda. Vprašati tudi moram, kako dolgo traja, da se črevesje po takem virusu normalizira in da začne normalno kakati.
A morda katera od vas ve?

Neja24062007-pozdravljena še ena junijka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 282
31.7.2007 11:20:07   
durosh
Ojla,punce.

Neja24062007,pozdravljena  med junijkami.

Nogica in ŠpelaP, srečke,ker Tara in Sara tako spita ponoči, sem vama fovšuser posted image !Mi smo največ 2 dni zaporedoma spali po 5 ur, zdaj pa se že 3 dni zbujamo tudi na 1,5 ure-in ne samo za hrano, tudi za crtanje.Me oči pečejo za znoret, da o križu ne govorimouser posted image .

Nogica,Nikolaji nič kaj dosti ne izpadajo laski, samo svetlijo se ji.In prhlaja ma za pop...Že tako se ji lušči koža od tistih "čistilnih" pikic, zdaj pa še po glavi!

ŠpelaP, žal nič ne vem o normalizaciji črevesja,sem bila bolj impresionirana nad tvojim znanjem.Mam pa en recept zate, ker vem, da imaš rada pečene dudeuser posted image :grizalo za zobke daj v mikrovalovni sterilizator, naštimaj čas in počakaj na POK!A ni grizalo za zobke ravno na taka stvar, ki bi se jo moralo steriliziratiuser posted image !!!In hvala za nasvet glede previjalnic.

KT, zopet bo lepo vreme za vozičkanje...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 283
31.7.2007 11:25:40   
neja24062007
Ojla,
tudi pri nas spimo že skoraj vso noč, samo čez dan imamo pa norišnico. Vsake pol ure do uro se zbudi in potem noče in noče zaspati nazaj, na kncu je pa že tako utrujena, da joka zato ker je zaspana, a spati pa noče...
Me zanima ali katera od vas dodaja oz. polno hrani user posted image  že z adaptiranim mlekom?
Glede črevesja tudi jaz nimam nobenega znanja, glede previjalnic pa full hvala in se jih bom izogibala. TXN

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 284
31.7.2007 13:45:59   
N _ B
Ojla.

Neja24062007: pozdravljena med junijkami.

Pri nas je še vedno kot je bilo:
- še vedno se le dojiva. Čez dan na 3 ure, ponoči je, ko se zbudi. Ko je bila ta vročina sem mu čez dan dajala čaj ali vodo. Sem imela občutek, da je žejen. Če bi bil lačen ne bi spal.
- ponoči se zbujava 1-2x, se nahraniva in spiva naprej, brez posebnega crkljanja in uspavanja, le včasih ga moram previt, ker napolni plenico do roba in včasih še čez user posted image .
- kakamo malo manj, vendar še vedno cca 5x na dan user posted image
- preko dneva je več buden. Ko je čas za obrok se zbudi, se nahraniva, previjeva in potem je več kot zadovoljen. Se že ful hoče pogovarjat, spušča glasove, se smeji...skratka prav cortkan je. Maha in brca pa kot en tavelik, kot bi hotel nekam it. Ko se utrudi, začne malo renčat in brundat. Takrat hoče mir. Dam mu dudo in grem stran. Malo še gleda naokrog in potem ga kar zmanjka. In tako do naslednjega obroka.

Dopust: mi gremo 15. avgusta za par dni na morje. Toliko, da spremenimo okolje. Na pravi dopust pa septembra.
A ne NRMM? Se vidimo? user posted image  Saj če bi se dogovarjali, verjetno ne bi ujeli termina! user posted image

Krst: 2. septembra.

Punce, a se še kateri zdi, da dnevi kar letijo mimo nas.user posted image Tedna je tik tak konec. Sploh ne dojemam, da bo Jaka v četrtek star že 2 meseca. Kot bi ravnokar prišla iz porodnišnice.

Uf, skoraj bi pozabila. V četrtek smo končno dobil ležalnik za Jaka - Maclaren. Jih ni bilo za dobit od aprila. Naročenega sva imela modrega in jih menda niso poslali, tako, da sva vzela bež-rdečega in je prav lep, predvsem pa praktičen. Nam kar prav pride in Jaka res uživa v njem.

Evo, moj coffee time se počasi izteka.  Se že preteguje in godrnja user posted image . Jaki bo lačen. Potem greva ven na en giro po vasi.

Lep dan.

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 285
31.7.2007 16:12:15   
ŠpelaP
durosh-jaz sem danes vprašala zdravnico, s katero kremico lahko mažem Saro tam, ko so bile pikice. Tudi Sari se je tam koža luščila. Mi je rekla zdravnica, da lahko kar z bepanthenom ali becutanom. Torej s kremicami, ki sem jih že zdaj uporabljala in o katerih smo se že tu gor pogovarjale.
Hvala za recept!user posted image
Glede prhljaja pa: A ima prav prhljaj ali ima temance? Ker če ima temance, se v TUŠu dobi en ful fajn glavnik za temance!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 286
31.7.2007 16:27:35   
neja24062007
Najprej najlepša vsem hvala, za takšno dobrodošlico.

N & B res je, da dnevi prehitro bežijo mimo... kar naenkrat bom spet v službi, grozovito user posted image user posted image user posted image . Mi gremo na dopust šele drugo polovico avgusta, sicer v toplice, ampak midve z Nejo greva samo zaradi spremembe okolja.

- midve se ne dojiva več, se polno hrani z adaptiranim mlekom
- kakava 1-2x na dan, upam da je to OK? user posted image
- ali se kateri tudi user posted image  zbudi zaradi krčkov in ko 'poči' ritka spet zaspi nazaj, kot da ni bilo nič... ampak zanimivo pri nas se to dogaja samo čez dan, ponoči ne (morm potrkati)
- ali imajo vaši malčki in malčice tudi toliko krčkov kot moja user posted image user posted image  in katere kapljice uporabljate???

Pocrkljajte svoje malčke in malčice...

Lep dan za vozičkanje

Pa pa

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 287
1.8.2007 12:14:39   
Anonimen
Moja Tara je pa zbolela. user posted image user posted image user posted image Čakam da se zbudi potem pa greva k zdravnici. Zgleda da jo boli grlo, ker ima čisto hripav glasek. Uboga revčka se mi tako smili pa ji ne znam pomagat.

N&B ne zastopim kako si ti dobila rdeče bež ležalnik, jaz pa modrega user posted image Midva sva ga tudi naročila konec aprila in so imelai samo modre, hotela pa sva rdečega. No ko sem šla konec maja rodit sem klicala kaj je zdej in so mi rekli, da lahko pridem po modrega, ker rdečih ne bo vsaj še tri mesece, do takrat pa mi je bilo nesmiselno čakat. No saj sva tudi z modrim zadovoljna, ampak vseeno bi raje rdečega. Kakšna zmešnjava user posted image

Durosh tudi Tara ima že svetlejše laske - temno rjave. Hvala bogu pa nima nič prhljaja le izpadajo ji. A bi kaj pomagalo če bi jo z oljem namazala? ne vem ampak meni je na začetku babca svetovala da jo parkrat namažem z oljem zaradi temenc.

Neja dobrodošla pri nas junijkah (no jaz se malo švercam user posted image )user posted image user posted image user posted image Ja moja Tar ima krčke čeprav je polno dojena. Ji dajem SAB SIMPLEX pa ni ne vem koliko bolje, mogoče se bolj fino sprdka.

Evo zdaj pa revčka cvili...

(odgovor članu neja24062007)
  Neposredna povezava do sporočila: 288
1.8.2007 13:47:26   
ronja
Kati, oprosti, če sem grdo napisala! Hotela sem samo rečt, da ne komplicirava za ljudi (tudi maleuser posted image ), če so sorodniki, ki se bojo itak videvali, tudi ven jo vozim/va vsak dan, že od prvega dne, ko sva prišli iz porodnišnice dalje... Samo za dobesedno v trgovine nisem vedela kako in kaj... Babicam in dedkom &co. jo dam seveda kadar čejo v naročje, ne vem pa, koliko se te klice prenašajo, ko recimo stojiš v vrsti za blagajno... Pa ker je bila na začetku na intenzivni sem malo bolj previdna, res si ne želim, da zboli, pa mi jo spet vzamejo (v lj. na pediatrični nimajo prostora, da bi bile lahko mamice zraven, zato jo lahko prideš pogledat samo med obiskiuser posted image )

moja mala je dobila par mozoljčkov po obrazku, no, bolje rečeno 3, samo en je že skoraj zginil od zjutraj. Ne zgleda kot alergija, tako da ne zganjam panike (pa včeraj res nisem nič takega jedla, bi bilo čudno).

špela, hvala za opozorilo glede previjalnic, na srečo je zdaj tako toplo, da jo komot previjem v kakem parku... Hvalabogu smo poletneuser posted image No, moje male tuci še niso tikali, mam srečo, da ni noben tak mimo prišel - samo gledajo jo in občudujejouser posted image

Midva nisva verna, tako da je ne bova krstila. Če se bo želela, se bo krstila, ko se bo sama odločila, torej kasneje...

Na morje greva midva po mojem pregledu pri g. torej čez 3 tedne, enkrat po 20.8., odvisno od ladij, kdaj vozijo.

Jo samo dojim, nič dodatkov, saj mam mleka več kot dovolj.

durosh, smo kar na istem glede spanja ponoči, hehe, tudi za cartanjeuser posted image neja, moja je tudi taka, da je preveč crknjena, da bi zaspala in joka, če je nimaš na rokah... Dopoldne spoh ne spi, nekje do 15h...

nogica, držim pesti,  da ni nič hudegain da bo v par dneh mimo! Midve greva v pet. na tehtanje, upam, da bo dovolj...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 289
1.8.2007 14:14:52   
Anonimen
Evo sva nazaj. Ni blo nič hudega. tara je res čisto brez glasu, ampak nič ne kaže na to da bi jo bolelo grlo ali da bi težko dihala. Plučka ima čista in tudi v grlu ni nič videla. Je rekla da je mogoče malo poškodovana sluznica v grlu, ker je včeraj jokala zaradi krčev pa malo je bruhala. Dobila sem kapljice Fenistil pa ji bom kar dajala.Upam, da ne bo kaj hujšega. Se bojim da se je mogoče včeraj prehladila ko je tako mrzlo pihalo.
No zdaj spančka jaz pa grem kaj naredit. Nisem danes še niti pila niti jedla čakam na kosilo - ta teden kuha tašča, tako da imam čas za Taro, vsaj to.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 290
1.8.2007 15:28:13   
Drnula
Ha, tale glede pevijalnic je dobra, verjetno znajo bit res leglo bacilov, hvala SpelaP.

KT - sling sem kupila prek interneta. http://www.slingeasy.co.uk/
Ni pa prav poceni poceni. Meni so ga častili sodelavci. user posted image

Durosh - mogoče pa se punčki dela temence?
Neca se je tudi rodla  veliko laski - rdečka, vendar ji nič ne izpadajo.Malo redkejši zgledajo vendar menda zato ker ji je toliko zrasla glava user posted image user posted image Nekaterim ne izpadejo, večini pa, zakaj je tako ne vem-?

Tudi mi se ne bomo krstili.

Naša Neca se tudi zelo rada carta. Čez dan spi ali bolje drema če jo imam v naročju sicer se takoj zbudi. Večkrat je budna čisto celi dan. Ma dokler ponoči pridno spi me ne moti prav nič. Čez dan bi bila rada skozi priklopljena, če bi se le dalo - hm. Sicer je pridna, včeraj smo eno uro sedeli pri notarju ko je bral pogodbe in je lepo mirno ležala v naročju, malo dremala, enkrat se je nekaj nakremžila in hotela zajokat in sem ji ponudila jošk pa je bila hitro blažena user posted image
Se pridružujem tistim, ki jim čas leti z nadzvočno hitrostjo... in kako se mali hitro razvijajo. Neca se že ful odziva. Ko se pogovarjaš z njo brca ko zmešana, spušla vse živo glasove in kdaj pa kdaj zavriska...

lpp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 291
1.8.2007 22:53:33   
ŠpelaP
Dober večer punce!
Nogica- sama sreča, da vaša pikica ni bolna!user posted image

Mi smo pa danes bili ponovno pri zdravniku, ker Sara zadnja dva dni zopet bolj pogosto kaka. Danes sta jo pogledali kar dve pediatrinji. Zdaj sta mi rekli, da ji lahko dam malo borovničevega čaja po žlički in tudi sama ga moram piti in jesti banane ter korenje, ki tudi blažita drisko. Kot da ne bi sama že tako imela problemov s slabo prebavo (beri kaknje na vsake kvatre ter hemoroidi). Ampak za pikico naredim vse, še premog bi glodala, če bi bilo potrebno. user posted image
črevesje se bo pa očitno še kar nekaj časa normaliziralo. Verjetno je malo pogojeno še to, ker še ni zrelo črevesje in še nima v sebi vseh tistih potrebnih encimov. Linex kapsul ji pa tudi  še ne smem dajati. Torej bom sama še kar nekaj časa na vseh možnih dietah. No, saj tako med nami - če bom zaradi tega izgubila kako kilo več in prej kot bi jo drugače, se tudi ne bo svet podrl!user posted image

Samo je pa bila fora, ko sem danes ne pregled k zdravniku  prinesla kar eno vrečo današnjih pokakanih plenic, zraven pa še par rokavic za enkratnio uporabo. Sem plenice pokazala zdravnici, da je lahko najbolje videla kak je bil Sarin kakec čez dan. Še točno po urah sem ji povedala, kdaj je katero pokakala!user posted image

Sem pa rekla sama pri sebi, da mora pa vedno biti en hudič! Sara ima od enega meseca starosti drisko. Timu se je pa pri starosti enega meseca začelo cediti iz popka in se mu je cedilo dober mesec in pol. Takrat se mi je že tudi mešalo, ko ni in ni hotelo biti bolje. Po tistrem je bil pa zdrav kot riba v vodi, vse do vstopa v vrtec. Tisto je pa zopet pesem zase - ko je imel od oktobra do avgusta drugega leta 15-krat antibiotike zaradi angin in gnojnih vnetij ušes. Se mu je iz ušesa cedil gnoj kot en žnoder iz nosu. Pa sploh nismo vedeli za vnetje, dokler nismo videli sluzi. Se sploh ni jokal, čeprav ga je moralo boleti ko user posted image !

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 292
2.8.2007 11:21:16   
durosh
Živijo,punce.
Uživate kaj v nižjih emperaturah?Mi definitivnouser posted image .
Nogica, sam,da je vse v redu.A te Fenistil kapljice sta dobili zaradi grla?

ŠpelaP, Nogica, Ronja in  Drnula,hvala za vse nasvete glede temenc.Mislim, da jih Nikolaja ŠE nima,ker sem videla pri bratrančevem sinu, kako to zgleda in pri nas definitivno ni tako!Izgleda namreč, kot da bi se rada še koža na glavici malo ščistila in oluščila, če se je< že povsod drugod po telesuuser posted image .Sem jo pa včeraj namazala z mandljevim oljem in fejst zdrgnila s tisto kopalno rokavičko za umivanje in je velikooo boljše.

ŠpelaP, hvala glede kremic:jst sem kupila še niveino baby za zelo suho kožo, pa se mi zdi, da tudi pomaga.ma že tako lepa gladka lička kot prej.Te popolnoma razumem glede kakade, pri meni je tudi praznik, ko mi rata se na školko usestuser posted image .pa drim pesti, da bo te driske končno konec!!!user posted image

Eh, Ronja, so pocrtki ti naši čmrliuser posted image .jaz sem se danes končno malček bolj naspala, je prvo rundo ob 24h sam popapala in takoj zaspala, drugo rundo ob 3.30h pa tudi še kar hitro, vmes pa nič!!!Se mi zdi pravo razkošje, ker  smo se zbudili samo 2x.a si že zašila sling?

Drnula, a ti pa kar pri notarju zizo ven?user posted image Se hecam, sej jaz tudi nimam nobenih  problemov.se ti pa pridružujem glede crtanja in nošenja-smo na istem.Jaz sem tudi kupila sling, ma tuki v Lj preko "moj škratek".zaenkrat nam še ni ratalo se nosit v n jem, sam enepar poizkusov-ma sem falila, ker sem dala Nikolajo prvič notri, ko je bla mal sitna in zaspana:mora bit dobre volje, sita in zaspana.sem tudi ugtovila, da je absolutno prevelka za horizontalni položaj, kot ga svetujejo za mikene dojenčke.

nisem nič debelila imen, pa še kakšna napaka je notri, Nikolaja spi v naročju in pišem z levo roko...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 293
2.8.2007 11:21:42   
durosh
KT, kje si?

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 294
2.8.2007 13:33:42   
zrak
duroshuser posted image  za spanje... nm š vedno ne uspe in se dojimo na dve ureuser posted image user posted image .. ne vem koliko bom še vzdržala..Pomagaje mi.. dajte mi kakšen recept.. Mi se dojimo ob 2, ob 24, ob 2.30 ob 5.30  .. od 5 ure dalje pa samo godrnjanje.. pet minut spanje potem godrnjanje, zopet 5 minut spanje in tako vse do jutra dokler ne ustanem.. Pa tudi čez dan ne spi kaj veliko. čeprav vidim, da se mu spi, saj si skozi učke menca in pol zaspi za kake 15 minut in se prebudi...

Koliko časa doje vaše user posted image  predno gredo spat??? Mooče pa se moj premalo nasiti??? Jooojj ne vem več kaj naredit..

ronja vidim da ti si enako glede spanja.. S tem, da ti si bolj aktivna kot jaz in si vajena malo spat, saj že med nosečnostjo si spala le po par ur...

Drugače smo vredu.. obrazek mu mažemo s kremo Weleda in ima zelo lepo kožo, nič mozoljčkov, nič suho.. vsak ki ga vidi reče da ima ful lepo kožo..

Drrosh.. a kaj pomagajo kapljice SAAB Simplex..?

Zdaj pa gremo naredit kosilo.. lepo se imejte

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 295
2.8.2007 17:26:02   
ronja
druosh, eno hitro vprašanjce med gospodinjstvom, kopanjem male (že) in sprehodom (me še čaka): kako širok je ta tvoj sling in če imaš kaka navodila za zavezovanje, se priporočam... Jaz sem zdaj našla že par različnih variant, ena čaka na to, da dobim rinke - sama še ne upam v Bauhausa z njo, oči je pa na terenu... Ena čaka na to, da grem kupit jenas in flanelo, eno pa mam gotovo in bom probavala razna zavezovanja in se priporočam, sploh tista zibka varianta...

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 296
2.8.2007 21:58:36   
lidijad
Dober večer!
Upam, da tudi vam ugajajo nižje temp. zraka.

Kako ste ve in vaši user posted image ? Kaj novega?

Nša Ajda čez dan noče nič več spati, če pa že pa pol urce zadrema, ona bi kar opazovala stvari okrog sebe in se pogovarjala, je že prava mala čvekica.

-neja24062007 - pozdravljena!
moja Ajda je starejša od tvoje user posted image za samo 2 dni-22.06.
Glede na tvoja vprašanja ti sporočam naslednje:
jaz ji dodaja adaptirano mlekom Aptamil Pre. glede kakanja- 1 ali 2 x dnevno,včasih kakšen dan tudi nič ,
naša ima  krčke, vendar ji kar hitro popustijo, uporabljam koroške kapljice, kupila pa sem tudi bio kapljice Gas bimbi.

Lahko noč

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 297
2.8.2007 22:43:05   
Anonimen
Špela tudi jaz želim da se Sara čimprej pozdravi in da se ji vse lepo uredi user posted image user posted image user posted image . Ma mogoče bo pa po treh mesecih bolje. jaz čakam da minejo 3 meseci in potem upam da bo konec s user posted image krči.

durosh ja Fenistil mi je dala zaradi grla, mi je pa nekaj govorila o alergijah, ampak nisem pozorno poslušala. Zdaj ji trikrat na dan dam po tri kapljice. Je pa glasek danes za odtenek boljši.

zrak prav smiliš se mi user posted image . Ne vem kaj naj ti svetujem glede spanja. Poskusi ustvarit nek ritem in čez dan ga imej ful budnega. Jaz bi ga kar budila čez dan, potem bi ga zvečer skopala, vsak dan na začetku,ker voda utruja. Poleg tega jaz Taro zvečer ful nahranim. Je mi ene petkrat da me čisto izmolze.Podoji ga preden ga kopaš in potem še po kopanju fino, nato pa ga uspavaj in bo. Probaj. Upam da ti uspe. Vedno pa ga kopaj ob isti uri in spat naj gre tudi ob isti uri da se navadi. Če pa se ti ponoči zbuja ga podoji v temi brez da ga ogovoriš in brez luči, da bo vedel da je noč in da se takrat spi. Aja pa probaj ga dajt spat na trebuh. Moja mi spi tako dobro samo na trebuhu.
Ja jaz sem kar vesela da je tako s spanjem. V user posted image se nisem nič sekirala če bi morala zdaj vstajat ker sem takrat tako slabo spala, ampak zdaj bi se mi pa strgalo če bi se mi taklo zbujala.

Tako zdaj grem pa tudi jaz počasi proti postelji. Mogoče še user posted image pripravim do user posted image . Sem zdajle še sladoled lizala. Men je še od nosečnosti ostalo da moram vsak dan (skoraj) zvečerj pojest nekaj sladoleda. Drugače pa bolj malo jem ampak kg so pa kar iste. Ne razumem. Sicer sem vedela da bom imela težave s kg ker men se to vse zelo počasi topi. Najbrž bo treba nehat še s sladoledom.

Lepo in prespano noč vsem

(odgovor članu lidijad)
  Neposredna povezava do sporočila: 298
2.8.2007 23:26:41   
Palčica*
Drage moje raglje ZDRAVO,

Najprej Vas lepo pozdravljam in upam,da ste o.k. ŠpelaP sem prebrala tole o rota virusu,previjalnicah...groza.
Midva sva bila ravno danes na 2.pregledu pri pediatru,nekaj časa skupaj v čakalnici polni bolnih otrok.Potem so naju pa končno dal čakat v previjalnico-zdej ko sem Te brala mi je šla kar kurja polt gor in dol.
Ah površno berem...zdej vem katere previjalnice si imela v mislih.

Drugače pa.čisto tkole na brzino-dogaja se nam na ful.
Za nami je že krst, ponoči spimo od 5-6 ur v enem kosu user posted image user posted image user posted image ,vozimo mimo krčev 150 kratuser posted image  in iskreno upam,da nam bo uspelo še naprej,le nosek nam ponovno dela težave-poln kar naprej.

Kljub vsemu so se danes stvari odvijale kot v mali drami in hvala bogu,da Aljaž ni šel z mano in je ostal pri moji mami. Na vrat nos sem morala po mojega v LJubljano in kot pravim na srečo je moja mami ravno prišla iz službe,da je lahko popazila na Aljaža. Da skrajšam- v okolici Kranja (N&B ti veš kje je avo Kadivec,ne) nama totalno crkne avto.Sreča v nesreči je bila da le 10 m stran od servisa,a smola-pred 5 minutami so odšli vsi mehaniki,avto pa ne kih,kaj šele da bi dal kakšen glas od sebe. Po 1 uri neuspešnega oživljanja dobiva nadomestni avto in sedaj čakava kakšen bo rezultat-napoved ni rožnata,če je šel nevemkateri del naju čaka strošek okoli 650 eur. Meni se kar vrti... In ker nama je avto crknil manj kot 50 km stran od doma,morava še nadomestni avto plačati. Avto pa nujno potrebujeva. In z najino srečo jutri sigurno še ne bo gotov,ampak šele v ponedeljek. Noro.

Drama se nadaljuje z menjavo službe mojega.Nervoza,nervoza in še enkrat nervoza.

Ampak dobro-pojdimo k lepšim novičkam. Aljaž je pri dveh mesecih velik že 65 cm in tehta 5.700 g. Kilaža je sicer mal prevelika in pravijo,da bom morala mal pazit,ker naj bi se zredil le 1 kg na mesec,naš mrožek pa je šel krepko čez kilo. Ostalo je vse o.k.

Nogica pa zakaj se nisi javila,če si bla na Bledu. Prav škoda...
Drugače pa je,maš prav-priznam,da je Bled generalno gledano precej drag. Da o parkirninah ne zgubljam besed. Poleg tega da računajo obstoječa parkirišča,novih pa ne gradijo-tako je bilo obljubljeno.

Punce kako ste kaj z kilogrami. Sej ne da bi bla obsedena s težo,ampak ravno včeraj sem šla na vago in imam 70 kg,pred porodom pa sem jih imela 78. Kako je z Vami?

Kar se morja tiče, upam da bomo lahko šli vsaj za nekaj dni v septembru,ampak saj pravim- upam.

Toliko od mene. Želim Vam mirno noč in se beremo.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 299
3.8.2007 0:08:19   
ŠpelaP
nogica-jaz tudi čakam na te magične tri mesece starosti.user posted image

Palčica-verjetno si ugotovila, da sem mislila tiste javne previjalnice v raznih trgovskih centrih, kafičih... in ne takih v kakih zdr. domovih ali bolnicah!
Imamo pa mi po novem v nahrbtniku stalno zraven razkužilo spitaderm. Škoda, da ga že od vsega začetka nimamo. Mi ni jasno, kako se nisem tega prej spomnila, ker drugače ga pa imamo doma na vsakem voglu.
Sem pa danes doživela presenečenje. Sem bila čisto prepričana, kako me bodo borovnice še bolj zaprle, se je pa danes obrnilo ravno kontra. Že dolgo nisem imela tako fajn prebave in takega lahkega obiska WCja. user posted image Če že borovnice ne bodo zaprle Sare, so pa vsaj mene odprle.
No, malo ji izgleda že pomagajo, saj je danes ponovno driskala le dvakrat in enkrat sluzasto in ne več 6-krat tekoče driskasto kot prejšnje dni.

Glede kg- Pred nosečnostjo sem imela 68kg, ob koncu nosečnosti 78kg. Zdaj pa imam 66 kg in še mi pada teža. Seveda je pa treba vedeti, da imam jaz brezmlečno dieto zaradi Sarine driske - torej nič mleka, sirov, jogurtov... in tudi nič sladoleda, čokolade, keksov, peciva... Poleg tega pa tudi nič pikantnega, nič, kar napihuje, nič kave...
O, ko bi vi vedele, kako se meni lušta ena velika skodela mleka s pravo kavo!user posted image user posted image
Me je kar strah, da ko bom vse to zopet lahko jedla, da me bo razgnalo.user posted image

uz kolkov- a je katera že bila s svojim pikecom/pikico na uz?
Jaz moram Saro naročiti za začetek septembra, ko bo stara 12 tednov. Madonca, pa kar vsak dan pozabim klicati!
Sem jo pa zdaj, ko se kakanje umirja in ko tudi ni več tako vroče, zopet začela ponoči povijati na široko, čez dan je pa ne!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 3.8.2007 0:16:02 >

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......