tintara
|
Zivijo! Ej, mal veckrat se bo treba oglasit na netu, se vedno je prima odvajalo. Komaj sem se uspela prijavit, sem ze letela na wc in odlocila sem se, da se jutri tehtam. Pomoje bo vaga boljse volje kot sicer . NAjprej da ne pozabim: Naja in Ema, vse najboljse. Vse najboljse tudi vsem ta mlajsim, ki praznujejo v teh dneh. Madonca, mi smo stari ze 5 mesecev, noro. Hvala za cestitke, Fru fru. Si pa ful dosledna s cestitkami in urejanjem tabele. Bravo. Tudi mi smo preziveli drugo cepljenje, tudi tokrat, k sreci, brez tezav. Jokali smo, ko smo se oblacili, drugace se je pa smejala. Nase mere, hm, pocasi se iz ta vecje za svoje mesece levi v ta manjso za svoje mesece. No, predvsem v lazjo. torej nove mere (pri tocno 5 mesecih) so: 65cm in 6500 g. Zrasla je torej za 13 cm, poredila pa se je za 2620g. Sem ga seveda sprasevala, ce je premalo, pa je rekel, da ravno med debelimi ni, da pa je se vse OK. K sreci ne komplicira s tezami kot nekaterim (Shorty, tebe so morili kajne, pa mislim, da gre Nika gor nekaj vec kot nasa). Smo pa danes zjutraj pridelali tri kakce v roku ene ure (prej je pa ze kak mesec kakala 1x na 4 dni) in sta bila zadnja dva kar krvava. Ma sem se ustrasila, klicala obe prijateljici dohtarci (ena pediatrinja), pa se v zdravstven dom in so vsi rekli, naj pocakam in opazujem drekec. Da je najverjetneje le sluznica zdrazena in ima kako ranco. In res je potrem popoldne se 1x kakala, tokrat brez krvi. Upam, da pri tem ostane, ker sem ze preletela knjige in ugotovila, da to lahko pomeni cir na zelodcu (saj drugace ne bi pomislila, sam je zraven pisalo, da je simptom tudi to, da otrok joka po jedi, kar nasa pocne). Ko ji dam dudo jo 2x potegne, nato izpljune, podere se kupcek in je potem mirna, tako da najbrz jo boli ne, ampak vseen. Petri85: enkrat (ze 100 let nazaj) sem te sprasevala od kje si. Vem, da imas pediatra v Kamniku, si torej od tu ali kje iz okolice. NAmrec tudi jaz sem s KAmnika in bi se lahko kdaj dobili, ce seveda zelis. Katerega P pa imas? Aja, ce se ne motim, si zadnjic pisala o pediatrinji, torej ni vec dvoma. No, mi smo pa pri Novaku in mi je kar kul. Uf, za povedat je bilo se 100 stvari, pa ne vem vec kaj. Obcasno preberem, pisem pa bolj tako. Do takrat ko se pretolcem skozi vecino napisanega, sem ali total fuc ze, ali pa se oglasi dete. Aja tisto kako da se pritozujemo glede tega da ne spimo, pa bom le pokomentirala. Tudi jaz sem cist sprejela, da se bomo zbujali in ker gre ze za drugega otroka, sem tudi ze takrat, ko smo se spali prbl celo noc, vedela, da se bomo se zbujali, ko ji moje mleko ne bo vec cisto dovolj. In res smo se zaceli in pac tako je. Se strinjam, da je dojenje idealno za otroka, za mamo, in se za kaj, pa bla, bla, bla. Ampak, vseeno: PRAV RADA BI VIDELA, DA BI KAKO NOC TU IN TAM PRESPALA, ALI PA VSAJ DA BI KAKO NOC UTEGNILA SPATI VEC KOT 5, MAX 6 UR!!!!! No, resnica je pac taka, da ze kaka dva meseca spim po prbl 5 ur na noc, obcasno tudi 6 in to v dveh ali treh rundah. LAhko bi bilo slabse, lahko bi bilo boljse. Cez dan meni ne uspe iti spat, dete tako notri ne spi, pa poleg tega imam se enga, ki s'ploh ne hodi spat cez dan, tako da ostajam na teh urah in veste: ZASPANA SEM. PA ce sem zato slaba mama, ajd, pa sem. Uf, mal sem zabluzila, mal zatezila, ampak vse iz enega zorna kota posplosevat, pa tud ne gre. Tko, zdaj grem pa spat, kamlu bo ura 5 zjutraj, ko mi zvoni moja nova 5 mesecna budilka. LAhko noc, Tina
|