|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
25.4.2007 7:39:27   
TanjaS
Jutro,

mi smo spet 2x jedli, ob 6 je bil Maks pokonc. Pol sem ga pa k sebi dala in dudo in je zdaj zaspal nazaj, jaz pa ne morem več...  user posted image user posted image user posted image

Sem že dva kosa kruha z marmelado zmazala user posted image user posted image

Maks tudi nima nič kapice ali traku, imam s sabo eno, ki ima šiltek in še tiste nastavke za ušesa, in je čisto tanka, pa jo dobi gor samo če močno piha, ali pa mu glih sonček sije. Drugače ne. Pa saj mene tudi nič ne zebe v ušesa  user posted image

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.
Antoine de Saint-Exupery, "The Little Prince"

http://tancid.moj-album.com

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
25.4.2007 7:50:41   
crci06
Jaz mu tudi nisem več  dajala kapice in je bil tudi že v kratkih rokavih. Če je vroče, je pač vroče.

Oz. bilo je kontra. Najprej se je malo nekje prehladil, potem sem pa par dni opažala, da mu je full hitro vroče in je poten in sem ga raje manj oblekla. Ker mi tudi  pil ni dovolj. Zakašljal je 4x, kihnil 3x po 3x. Seveda vsakič z enodnevnim razmikom, tako, da nisem nameravala k zdravniku, do včeraj, ko smo leteli po hitrem postopku, ker je imel bruhico rahlo rjavkasto -  krvavo.

Sva bila pohvaljena, da lepo opazujeva, kdaj je imel temen urin, kdaj ni kakal, kakšne je volje ipd. ampak da nama ni treba srbeti, da je vse skupaj en konček enega manjšega prehlada  in da ima rdeče vneto grlo. Ko mu je šla enkrat bruhica nazaj, naj bi mu počila kakšna drobcena žilca in je potem z naslednjo bruhico tista stara kri ven prišla. No, sej to je bila malenkost, ni bila velika količina, ampak glede na to, da sem ga že cel teden nekaj posiljevala s tekočino, pa s telovadbo, pa z raznoraznimi sredstvi, ki naj bi sprožili kakanje, pa smo mislili, da bodo zobki...je bila odločitev, da gremo prvič "zares" k zdravniku, čisto na mestu.

Aja, še to, ta zdravnica je rekla, da je sladkana voda čisto OK in da je to najbolj naravno odvajalo. Da je imela že primer zdrvega dojenčka, ki ni kakal 20 dni. Meni je sicer čudno, kak to, da nekaj časa redno, potem pa 20 dni ne, ampak pomoje je hotela povedat, da zaprtje ni bolezen oz. simptom kake bolezni, zato mu komot pomagamo s sladko vodo. 

Aha, začela sem z oblačpenjem: čudno mi je, da imaš otroka v fletu pri 20°C v eni majčki, ko greš pa ven na 26C mu pa oblečeš še jopicouser posted image

Sicer pa - vsak po svoje. Najprej jamram, da se je prehladil, potem pa nasvete dajemuser posted image .

Fru_fru:  to je par procentov prehlada, kolk sta pa vidva bolna, pa ne vem. Če nima vročine, jaz ne bi šla k zdravniku, če bi bil samo prehlad. No, saj je, pa nisem vedelauser posted image user posted image  Tudi naš nima vročine (oz. +0,5°C, prej je z dudo termometrom konstantno imel točno 36.5, že celo življenje user posted image )

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
25.4.2007 8:06:44   
Strawberrie Cherrie
Jutro!
No, mi smo se naspali user posted image
Punce, jaz vas ne razumem, zakaj je tak problem, če otrok ponoči 2x ali 3x je - jaz sem prav srečna, da ga lahko izključno dojim, pa če se moram zato ponoč 5x vstat in ga podojit. Je pa res, da mali zraven mene bolje spi in je samo 1x ali 2x -če pa je v posteljici, se pa budimo tudi do 6x.
Drugače pa dosti bolje spi v hladni in prezračeni spalnici, kot pa v toplem prostoru.
Tudi naš noče bit več v vozičku, če nima vsaj rahlo dvignjenega naslona. Pa privezan noče bit in imava prave boje - je prav jezen, ker nikoli ne zmaga user posted image user posted image Mu pač dvignem naslon dokler bedi, potem pa ga spustim v vodoravno. Zimske vreče pa mi nimamo že kakšen mesec.
Kapice mu tudi ne devam več gor, razen če piha in ob takšnih dnevih kot je danes (in včeraj). Dam mu go rutiko (imajo take fajne v HΜ z lobanjami user posted image user posted image ) , kapco na šilt ali pa klobuček. Drugače bo imel samo razvajena ušesa user posted image -> je pa res, kot je rekla moj_moj, če je otrok preveč oblečen, je vročičen in moker, potem pa samo malo zapiha in je prehlad že tukaj.
Jaz ga raje malo manj oblečem in mu zraven vzamem še kakšno jopico, če bi imel hladne roke ali pa lahko deko. To je to.
Fru_fru: Če ima povišano temperaturo že par dni in več kot 38°C bi jaz šla k zdravniku. ampak idi raje k dežurnemu in prej pokliči, da pripelješ dojenčka, ker pri pediatrih je sedaj en cev kup bolanih otrok. Da se ne bo še česa nalezel!
ko smo mi imeli vnetje ušes smo naredili to. In kar preko vrste user posted image

Upam, da bo danes sonček!

< Sporočilo je popravil london_paris -- 25.4.2007 8:07:29 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
25.4.2007 8:20:53   
crci06
London_paris, jaz pa razumem punce, kaj jih moti, če hočejo otroci jesti ponoči 2-3x. Spale bi rade.

Valda sem tudi jaz zelo vesela, ker se izključno dojiva, ampak sem pa tudi vesela, da mi zdaj večinokrat noč prespi. Po novem je to sicer od 9-10h zvečer, pa spi zjutraj do 6-8h nekje.
In prejšnji teden se je enkrat prvič ponoči prebudil in bl totlno nemiren, jokal, jedel, jokal itd skoraj 2 uri, preden sva objeta na kavču zaspala....  to moti punce.
Saj meni tudi ni bilo težko na 3 ure vstajat, za mojega otroka vse, ampa zdaj sem se pa že razvadila, da prespim celo noč in sem bila tkrat, ko sem morala vstat, kot zombi. No, danes vem, da je bil to prvi dan tega malega prehladka.

Pa še to ti moram "kontrirat" - jaz nisem hotela na dežurno ampak sem šibala v ZD da ujamem še pediatra. Se mi zdi, da le drugače poznajo otroške bolezni, kot splošni zdravniki. Lahko pa bi kvečjmu poklicala in se naročila, da imam majhnega dojenčka itd. in bi me vzeli naprej, da ne bi bilo čakanja v čakalnici...

Koneckoncev imamo res majhne dojenčke? Saj so šele 4 mesece stari...  A katera še tako gleda na to? Men se zdi že tako veliik.
Brez zamere za primerjavo: meni se zdi, da je zdaj že kot kakšen kuža, k ga ful vzgojiš in se potem z njim pogovarjaš in ti da občutek, da razume. Ve kaj sledi, če rečeš, da bo hrana, sprehod, pokaže ti, da je vesel, samo pač govorit ne zna.  Jaz velikokrat mislim, da Nejc dejansko že ful stvari razume. Kaj je to "rito menjat", pa "čofa -čofa fanta mivčkat", pa "Posodo mivčkat user posted image ", pa papat, pa z vozičkom, pa mama, pa ati pršu itd...

Al sem jaz res blesava, al pa otrok te besede res že povezuje s spomini...

No, skratka, ko sem jaz včeraj potrkala na vrata v ZD sem rekla, da je pač z dojenčkom blablabla in je sestra rekla "a je majhen dojenček" ,jaz pa: "Ne, 4 mesece bo star user posted image "

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
25.4.2007 8:43:41   
TanjaS
London_Paris, saj ne gre za to, da je težko vstajati, ampak po celem dnevu sem tudi jaz zelo utrujena in bi mi pasalo, če bi se mali samo enkrat ponoči zbudil. Mislim, da ni to nič slabega in zato nismo slabe mame, če si želimo spati celo noč. Sem pa vesela, da se podoji in zaspi nazaj. Pa saj nimamo kaj, če hočejo jesti, jih je pač treba nahraniti, pa tudi če 10x na noč. Poznam en primer, ko so pri 4 mesecih malega kar eno noč, ko je malo bolj jokal, s posteljico vred odpeljali iz spalnice v njegovo sobo, češ, naj se dere. In se je baje ene tri noči jokal, potem pa spal. Meni je pa to že maltretiranje in kaj takega ne bi nikoli naredila. Sploh pa ne pri 4 mesecih, HALO!!!!

Moj_moj, meni se tudi zdi Maks že ful velik, pa so v bistuvu še vedno mali dojenčki.

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
25.4.2007 8:51:30   
crci06
ni težko vstat, ampak lepo je pa spat user posted image

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
25.4.2007 9:25:12   
Strawberrie Cherrie
Ja no, meni osebno ni težko vstat in se tudi ne pritožujem, če se moram 6x ali večx. S tem sem se pač enostavno sprijaznila.
Moj_moj - jaz osebno bi z dojenčkom (kar dejansko moj Ožbej še je, kljub velikosti in pameti) , ki pokašljuje in ima občasno vročino šla k dežurnemu. Zadnjič sem šla do pediatra samo po en recept pa sem videla polno čakalnico bolanih otrok s trebušno gripo, prehladi in ostalimi zadevami. Mi je veliko bolj pomembno tega se izognit, pa še dežurni si ponavadi vzame več časa in dojenčka orng pregleda, kot pa pediater, ki si lahko na trenutno gužvo vzame od 3-5min.
To je samo moje mnenje, če sem pa čudna, sem pač čudna.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
25.4.2007 9:25:53   
frufru
A je katera že delala inhalacije z user posted image ? Sem za vsak slučaj poklicala P, pa je rekla fiziološko v nos, pa čim večkrat inhalirat. Samo ne vem kako? Je user posted image  če si bolan, pa po svoje tudi, če nisi bil nikol bolan, pol pa nimaš pojma, kako kaj narest. To s fiziološko že delava, čeprav je cela vojna.user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
25.4.2007 9:30:21   
crci06
v knjigi Otroci, otroci sem videla nekaj o inhalacijah. Lahko ti grem pogledat in ti kaj napišem, kar piše???

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
25.4.2007 9:49:14   
Barbk
Ojla babuške... moje babuške sem vas tak pogrešala.user posted image user posted image user posted image  Pri nas je bil internetni mrk...rač. šel mal počivat. user posted image  Mislim, da mi ne bo uspelo vsega prebrati za nazaj-ste pridne čvekice, pa dolg me že ni bilo. Jej kolk zdeke hitim tipkat-bi mogla imet ene tri pare rok. Sem ko malo dete ko se razveseli igračke... no jaz se RR in vas češpljice moje. Bom pa čist na kratko povedala kaj z nami dogaja. Točno pri 3 mesecih smo imeli ceplenje in tehtanje 58.5 cm in 4640g. Pridobila super na teži, pa bi oni še vseeno kake pol kile več. Groza...Me nahujskajo naj malo vsilim kak obrok več in evo ga user posted image ... Čist smo revco zmešal. Sploh ni hotla več jest-pojedla pol manj kot ponavadi. Jaz pa že čist živčna, pa jokica...Pa sem patronažno poklicala in me je lepo potolažila, da naj se ne sekiram, da Manca čist lepo napreduje. In smo res počasi prišli na stari tempo, ko sem se tud jaz umirila. V slabih treh tednih pridemo na 5035g. Pa pravi zdr., da ni panike pa naj kar še mal posilim. Sem rekla NE in ne, ker smo vse samo zasral...Pa se kar ni hotla prepričat, pa je še kar tumbala naj Manco ponoči zbudim še za kak obrok. Malo morgen.user posted image user posted image  Sem se odločila, da bom kimala in delal po svoje. GH pa itak pravjo šele po 6 mescu-pa jade...Patronažna mi je lepo razložila, da je to neki novga in naj kar še naprej poslušam svoje detece, ker sem edina, ki jo najbolj pozna in točno ve kaj je dobro zanjo. Začeli bomo z rižolinotom in to na žličko, ker jih baje to ful zanima. Probamo konec tedna, pa bomo vidli. No tolk sem se mal spucala... Saj zdr. je čist kul, hvala za njeno skrb, samo tole,da takole naše "jenčke" takole v ene kalupe dajejo. Manca ja čist fejst punčika, ni zalita, pa še zmer ima male šlavfke na nogcah in rokcah (po besedah zdr. ima suhe user posted image ), je ful živahna (nogavičke skoz lovim po sobi user posted image  ), skoz čeblja in se smeji, sedi že skor čist sama tale naša punčara-kaki ležat...... V glavnem-upam, da nikoli ne bo imela težav z odvečno kilažo k mami... Btw se še kar matramo...Mi je zdej user posted image  snel z neta Winsor pilates...da vidimo če bo kej "haska"... Tolk zdele bejbike-šibam kako previt in gasa ven na sončka.

Čavči,
Barbk

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
25.4.2007 11:11:47   
severnica77
Tudi meni neverjetno paše, ko prespi noč... Recimo danes user posted image  Se še tudi midva izključno dojiva, sedaj se ponavadi zbuja 2x na noč, 1x na noč ali pa jo prespi. Se mi pa zdaj dogaja, da med tem, ko ga dojim, kar zaspim. Potem pa kar vsi trije dalje spimo.

Smo tudi mi imeli drugo cepljenje. Ati je šel kar ven, ker je rekel, da ne more gledati kako ga bodo piknili. Me je pediatrinja potem vprašala 2x, če res mora ati ven in se ful smejala. Sem ji rekla, da mi je že doma rekel, da ne bo prisostvoval cepljenju. Je pa tudi tokrat bil jok, da je joj. Sva ga potem komaj malo potolažila in ko smo vozičkali domov naju sploh ni hotel pogledati. Mu nekaj govorim in pogleda vstran in atiju je tudi delal enako user posted image  No, danes je spet smejček in do zdaj ni bilo nobene reakcije.user posted image

Je pa tudi Leo nekaj pokašljeval. Sem povedala pediatrinji in je poslušala pljučka, srček, pregledala ušeska in grlo ter nosek pa je rekla, da je vse v redu in včasih pokašljujejo lahko tudi zaradi tega, ker si vse tlačijo v usta in si kaj grlo razdražijo. Kaj pa vem, mogoče je pa vseeno rahel prehladek ... Res ne vem kaj je s tem pokašljevanjem.

Smo dobili tudi napotnico za pregled urina in krvi, ter vrečkico za zbiranje urina. To še bo tudi zanimivo, kako bomo to naštimali in ujeli lulanje ...

No pa še naše mere pri 4 mesecih:
7590 g smo težki in
68 cm veliki

Smo bili pohvaljeni, da super napredujemo in naj se še kar naprej dojiva. Vseeno pa mu lahko počasi predstavljam okuse. Malo jabolka, banane, korenček. Ne, da bi bil to cel obrok, samo toliko, da malo okuša različne stvari.

Nazadnje, ko smo poskušali jabolko je imel jabolko na glavi v ušesku, po tleh in po sebi user posted image . tako, da mi je postalo jasno, da uvajanje GH zahteva kar fajn časa.

Pozdravljeni Barbk in Naja3!

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 25.4.2007 11:12:16 >

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
25.4.2007 12:19:20   
TanjaS
Ja, ti naši malčki so pravi teškokategorniki. Pa dojeni! Kaj bi šele bilo, če ne bi bili dojeni.

Jaz sem pa Maksu dala malo korenčkove kašice za probat. Sem imela eno od Hippa, pa mi jo je Kaja zjutraj odprla, pa sem ji rekla, da ji ne bo všeč in valda ji ni bila. Pa sva se z Maksom lepo najedla mlekeca, pol sem mu dala pa par žličk in mu je bilo prav všeč. Se je drl kot sraka, ko sem mu nehala dajati. Samo več kot ene tri ali štiri žličke si pa tudi ne upam...user posted image user posted image user posted image

A katera že daje sokce malim? Sem mu mislila dati prvo malo sokca korenčkovega... Ampak če je bila kašica že odprta, mi jo je bilo pa tudi škoda stran vržt ne da bi jo vsaj probal. Saj če okusi še kaj drugega kot mleko pred 6 mesecom mu verjetno tudi ne bo škodilo. Kaja je pri 6 mesecih že jedla GH, mleko je imela samo še zjutraj in zvečer (mislim po flaši, je drugače jedla jogurte, skutke in vse to).

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
25.4.2007 12:23:47   
severnica77
TanjaS jaz sem mu dala jabolčni sok (Frutek) pa niti najmanjšega požirka ni naredil.

Drugače pa tudi nameravam izključno dojiti do 6 meseca,sicer pa je to še manj kot dva meseca user posted image

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
25.4.2007 13:08:31   
frufru
user posted image
Veseli dan - nick mamice - user posted image - MERE OB ROJSTVU (g/cm)- ZADNJE MERE (RAZLIKA)
03.10. - Zasanjana - Aleksej - 2200/45 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   čuvaj svojo mamico .
27.10. - Ženkica - Kaja - 2130/46 - 6800/63,5 (4670g/17,5cm)
15.11. - Pikanogavička - Aljoša - ???
24.11. - Tintara - Nadja - 3880/52- 3,5m 5940/61 (2060g/9cm)
26.11. - Tejkaz - Eva - 2820/48 - 6330/60 - (3510g/12m)
26.11. - Emamair - David Llewelyn - 1970/46 - 7610/65 (5640g/19cm) 
26.11. - Emamair - Luka Griffin -  2100/47 - 7880/66 (5780g/19cm)
27.11. - TinaM - ???
28.11. - Supermami - Tilen - 3580/50- 3m 6300/63 (2720g/13cm)
30.11. - Naja3  - Tija 
30.11. - Sabini -  Jan  
30.11. - Ema82 - Tian
30.11. - Katja34 - ???
01.12. - Vampirka - Laura - 2330/44 - 4m 5510/60 (3180g/16cm)
04.12. - Ela06 - Ela - 3600/53 -  6110/60 (2510g/7cm)
05.12. - Frufru - Lovro - 4150/53 - 4m 7600/65 (3450g/12cm)
05.12. - Vilma - Dominik - 2870/52 - 4,5m 7000/63 (4130g/11cm)
07.12. - sončka1 - Gašper
08.12. - Višnja - Rene - 7200/68 - (???g/?cm)
11.12. - Manetka - Alja - ??? - 6280/62 (???) 
12.12. - Shorty - Nika - 3080/50 - 4m 5585/62 (2505g/12cm) 
12.12. - KlavdijaK1 - Tristan
15.12. - Severnica77 - Leo -  3940/51,5 - 4m7590/68 (3650g/16,5cm) 
16.12. - London_paris - Ožbej  - 3860/52- 4m 8300/70 (4440g/18cm)
16.12. - TanjaS - Maks - 3020/48 - 4m 7400/65,5 (4380g/17,5cm)
18.12. - T_t_y - Alja  - 3210/51 - 3m 5140/57 (1930g/6cm)
19.12. - Meta - Matija 
25.12. - Petri85 - Benjamin - 4150/53- 4m 8890/68 (4740g/15cm)
26.12. - X500 - Nia
27.12. - Pika30 - Ajda - 3550/50 - 2m 4750/59 (1200g/9cm)
27.12. - Aja3 - Hana
27.12. - Bianka - Nik
27.12. - Bianka - Nejc
28.12. - Malecka - user posted image
29.12. - Luna06 - Mark
30.12. - Barbk - Manca 2680/48- 3,5m 5035/58,5 (2355g/11,5cm)  
30.12. - Lidijat - Eva - 3630/52-3m 5490/61,5 (1860g/9,5cm)
31.12. - Baltazarka - Tjaša
31.12. - Anckabancka - Gašper 
31.12. - mum2be - Tamara (1370g/3cm)
01.01. - R1ta - Ana-Lucia Soraya - 3445/49 - 3,5m 5030/60 (1585g/11cm)
01.01. - Lora16 - Zala - 3460/52 - 2m 5185/58 (1725g/6cm)
03.01. - Moj_moj - Nejc - 3880/52- 3,3m 7500/65 (3620g/13cm)
??.
01. - Ferr  - Tara 

Pa še malo statistike:

user posted image user posted image                            user posted image user posted image    
22                               22
user posted image točni kot švicarska ura: 1                       user posted image   0     user posted image   1
user posted image , ki so potegnili svoj zimski spanec: 18 user posted image   11   user posted image   7 
user posted image , ki so prehitevali po desni: 25               user posted image   11   user posted image   14   
user posted image , ki so pobegnili v november: 13            user posted image   6     user posted image    7
user posted image , ki so pobegnili v januar: 4                    user posted image   3     user posted image    1
user posted image , ki so pribežali v december: 5               user posted image   0     user posted image     5 

< Sporočilo je popravil frufru -- 25.4.2007 13:11:13 >

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
25.4.2007 13:26:47   
petri85
Benjamin se zahvaljuje za čestitke!

Smo bili pa ravno danes v RA.Moje mleko je očitno zelo redilno, kar kažejo nove mere:8890kg in 68cm...sem pa prišla domov totalno zmedena...namreč ta v RA je OČITNO pokazala, da ne mara naše P...je mene nadrla, kaj delava tam šele sedaj...pa kar pred RA že na fizio...da bi morala v 1. mesecu priti k njej, potem bi pa ona odločala, kako naprej...sedaj pa je naš čudežno čisto dober...ona ne vidi nobene hipotonije...še prejšnji teden nama je pa fizioterapevtka rekla, da naj doma pridno vadiva z njenim valjem, da ne bo tako mehek user posted image

Ja, moj_moj, to si pa dobro napisala...da ni težko vstat, ampka, da je lepo spat...se čist strinjam....Benjamin se je danes sicer zbudil 1. šele ob 4ih , potem pa spet ob 5.30, pa še ob 7ih...ne vem kaj mu zjutraj ne odgovarja, da kar ne more spat.

Ela, lepa slikica, sploh mamica in Ela!

Mi smo tudi zunaj ves čas brez kakega pokrivala, ker mislim, da bi s tem lahko samo kak prehlad več pridobili, ker bi se ušeska razvadila.
Frufru, vidim, da si ažurna 300/uro!!!user posted image user posted image user posted image  A je Lovro kaj bolje s kašljem?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
25.4.2007 13:37:56   
frufru
petri85 sem vidla na mami pa sem kar popravla, ko sta bili že dve za popravt. Lovro kar kašlja in šmrka. Je bilo že boljš, samo je včeraj v RA totalka zašvical na blazini, tako da je ob koncu na tleh ostala lužica. Pa je bil notri samo v bodiju in žabicah. Doma je začel pa šmrkat.Pa tečen je kot podrepna muha, ker ma težave z dihanjem, ko se doji. Pa sem mu pred dojenjem nos spucala. Mi tople kapice nimamo že kak mesec, mamo pa kapo s šiltkom, ker mu sonce ful blešči.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
25.4.2007 14:34:57   
crci06
Joj, te vaše RA pa fizio so pa grozne.
Jaz sem pa mislila, da je to nekaj kolikortoliko fajnega, da ti povedo, do kje lahko greš v "mučenju" otroka.
Jaz z nejcem vleiko telovadim kar po svoje, pa sem se od začetka precejbala, da kaj še ne sme...

Pravite, da otrok ne mara Airex blazine? Kaj pa, če mu jo prekrijete s kakšno lepo rjuhico? Ali pa pisano brisčo za na plažo, ta je zher dost velika, pa še prav se da, da se prah ne nabira...

A se katera spomni, d sem enkrat pisala, da je bil Nejc zapr, ker neakj dni nisem jedla Kinder čokolade, ko pa sem jo spet jedla, je bilo spet OK. Se sliši larifari, ampak danes se je zgodba ponovila.
Ko se bo to zgodilo tretjič, bom pa že verjela in vsem razložila, da jaz pač MORAM pojest eno čokolado na dan...  Svašta...

Benjamin pa trenutno vodi, kajne!user posted image  (dokler se mi ne zvagamo, haha; ne saj ne, jaz mojga mal stradam, pa gre na bolje)

Ja, tudi jaz vsem čestitam za vse obmesečnice, samo se mi zdi, da smo kar nekako že nehale štet dneve in tedne, kajne? Jaz sem že danes rekla, da je star 4 m, pa mu še manjka skoraj en teden!!! user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
25.4.2007 16:55:47   
Naja30
Ojej, kako ste se razpisale danes user posted image user posted image  Barbk, pozdravljena, sem te kar pogrešala, te je fajn brat user posted image

Naša žaba ima vzunaj na glavi klobuček, če piha pa tanko kapo oz. po novem trak. Tak lušten iz h&m, je mamica spet zapravljala user posted image  Joj če imajo pa take cortkane stvari za user posted image  tam! Na primorskem pa ni h&m-a, tak da si v lj dam malo duška user posted image

moj moj kakšno razmerje sladkorja in vode pa narediš? Mislim, da je odvajalo?

Jaz tud samo dojim (poskuse dodajanja rižolina sem ukinila) in me sicer ne moti, da se zbujamo 2-3x na noč, čudno pa mi je, da se je spet tako začelo, ko je pa že vso noč prespala ali pa se zbudila 1x. No ja, saj zbujanje je v paketu z dojenčkom, to smo pač pričakovale ne? Sem se pa pogovarjala z mnogimi mamicami in so jamrale in jamrale, kako se zbujajo ponoči in sem vprašala ja kolikokrat pa in mi rečejo 2-3x! No, jaz sem pa čudna ko sem mislilaa, da mi pa kar dobro spimo, pa se zbujamo 3xuser posted image  Kakor kdo vzame vse skupaj. Je pa tudi res, kot je moj moj rekla, ko user posted image  par dni malo več spi, se hitro navadiš na to.

Res je, naši srčki hitro rastejo. Naša princeska bo v ponedeljek že 5 mesecev stara, sploh ne morem verjet. Kot da sem včeraj šla rodit! No ja, jaz se tudi staram. V petek bom napolnila še zadnjo cifro pred okroglo 30... še eno leto bo 2 spredaj user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
25.4.2007 17:30:55   
Vilma
Saj ni problem, da otrok 2-3X ponoči je, problem je v tem, kako hitro nazaj zaspi. Še 14 dni nazaj je naš Dominik bedel po dve uri, ko se je zbudil user posted image  

V takem primeru raje vidim, da se zbudi 5X na noč in takoj nazaj zaspi (itak ga imam veliko pri sebi) kot pa da se zbudi samo 2X, od tega je prvič eno uro pokonci, drugič pa dve user posted image  

Sicer pa spanje spada med osnovne fiziološke potrebe. Tako za majhnega otroka kot za starše. Brez spanja ne gre. In če se neprespanost ponavlja daljše obdobje, zna bit velik problem.

Sicer pa sem tudi zagovornik "zdravega" jamranja. Boljš, da malo tukaj na RR pojamramo, kot pa da na otroka sresamo neprespanost in slabo voljo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
25.4.2007 18:22:09   
Strawberrie Cherrie
No, če sem zmučena od naporne noči ponavadi še popoldne odremam kakšno urico s tamalim.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
25.4.2007 18:29:15   
severnica77
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Sicer pa sem tudi zagovornik "zdravega" jamranja. Boljš, da malo tukaj na RR pojamramo, kot pa da na otroka sresamo neprespanost in slabo voljo.

Vilma tudi jaz tako pravim. Včasih nekaj pojamram pa sploh tako ne mislim oz. me neka stvar ne moti. Je pa res, če user posted image  po hranjenju takoj zaspi, je ok tudi če se zbudi 5x. No, pri nas se do danes ni zgodilo, da po hranjenju ne bi zaspal takoj nazaj ... Upam, da se to ne spremeni.

Drugače pa se je naš Leo prvič srečal z wc papirjem. Včeraj sem morala dopoldan k zobozdravniku in je bil moj sam z Leom. Zjutraj mi je zmanjkalo robčkov za čiščenje ritke, ki jih imam pri previjalni. Moj pa ni vedel, da jih imava še v omari, telefon pa mi je crknil. Pa se je lepo znašel in ga lepo sčistil kar z wc papirjem. Ne vem kako mu je ratalo, ker se je pokakal ampak potem, ko sem ga šla previjat in umivat ni zgledalo, da bi bil slabo očiščen user posted image .

Danes smo pa šli na sprehod in smo mislili lepo peš v mesto in oddat dohodninske obrazce ter po osebno za Lea. Pridemo ven iz bloka in dež pa lepo v avto in z avtom v mesto. Pridemo spet domov pa je bil že lep sonček in smo šli na sprehod. Po kakšni uri hoje se vsedeva, da spijeva kavico in se vlije. Leov voziček sva lepo oblekla v prevleko za dež, midva pa sva bila mokra kot miši. KO smo vozičkali domov se nama je user posted image  ful smejal ... V glavnem, prevleko imeti v tem vremenu pa je res super.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
25.4.2007 18:51:06   
TanjaS
Jaz bi tudi šla malo spat nazaj z Maksom, samo imam en problem. Čez dan spi ene 3x po 20 minut in to je to. Evo, zdaj je buden že od 14. ure. Še sama ne morem verjeti, da je kaj takega mogoče, in ti še celo smeji se in uri in pol je bil v igralnici, ko sem likala. Je res neverjeten, očitrno rabi še manj spanja kot jaz...

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
25.4.2007 19:19:02   
lidijat
Dan, čvekice!

Ste pridne, ko tolk napišete, da se grem malo zrelaksirat na RR in vas prebrat. Imate pa ornk teme. Oh, to spanje! Saj je vse lepo in prav, približno ti je jasno, da ko je dojenček pri hiši, to pomeni spanje-ne, ampak vseeno bi bila srečna, če se naša pupa zadnje čase ne bi zbujala 5x na noč in ta noč - torej spanje, traja dobrih 10 ur. Sem več ali manj cele dneve sama z otrokoma, res, da je tavelik prvošolček in ga nimam cel dan doma, samo so naloge pa domače branje pa herbarij delamo pa pesmice za učit pa igrico se naučit, odštevamo, seštevamo..., tamala pa spi podobno kot Maks od TanjeS, čez dan 3x po 20 minut. In jaz naj grem spat z njo al kaj?! Sem tolk zmatrana od vsega, da še zvečer rabim ene pol ure, da zaspim, tako, da dnevno spanje mami ne prakticira, ker ga itak ni. Pa sem tudi jaz vesela in srečna še in še, ko se samo dojive, samo če bi se ene 2x manj na noč zbudila, bi se vseeno samo dojile.user posted image  Ampak važn, da ima mami čokolado, je takoj manj živčna pa utrujena, ko zmaže pol Milke ali ene štiri Kinder čokoladkeuser posted image
Frufru, upam, da tale prehladek hitro odpravita. Midve sva delale inhalacije tako, da sem ji skuhala žajbelj ali pa kamilice pa sem ji pleničko čez glavico dala in je mala švicala v pari, saj ne za dolgo, večkrat ponoviš. Pa pod posteljico sem ji postavila v posodi čaj iz žajblja ali kamilic, da je para izparevala. Upam, da sem kaj pomagala.

Mah, sem res kar zmahana od naše dečve, a niso včasih govoril, da je s punčkami manj dela kao, da so bolj neaktivne kot fantje. No, pri nas že ni tko. Pa skoz nosit in firbcat okoli, ležalnik, ki smo ga dobili za krst, smo uporabili približno 5x. V vozičku se tudi buni 100 na uro. Pa po mizi že tudi udari, da se ve kdo je gazda.

Grem pospravljat, ker Eva spi 20 minutni lepotni spanec, mogoče bo pa malo potegnila.

Lepo se imejte!

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
25.4.2007 23:18:01   
frufru
Čer, našmu pikcu nosi nagaja, čeprav ga pucamo s fiziološko. user posted image Pa jest ne more dolgo, ker ne more dihat.user posted image user posted image Pred eno uro se je od tega zbudil in tako milo jokal, da bi se še kamen zjokal. Pol se mu je od fiziološke zaletelo, ko mu je v grlo prišla, je bilo pa še huj. Pol sva pa pol ure sedela nad user posted image vroče vode s Fitobalmom. Je revček kar kinkal, ampak je boljš. Sem mu jo kar v kot postelje dala, da celo stanovanje po boru in evkaliptu diši. Pa toplo blazinco na prsa, tako da je končno nehal hropst.
Drgač mi je pa mami23 povedala, da so slikico Lovra z racmanko objavil v Mami.

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
26.4.2007 7:39:20   
Strawberrie Cherrie
Jutro!
frufru - mi smo imeli tak prehlad ene 2meseca nazaj! Kar fesjt mu spiraj nosek s fiziološko 8jaz sem kar tisto v spreju kupila), ker drugače lahko posledično pride do vnetja ušes (kar je pri nas prišlo user posted image ) - a tut vročino ima, revež? A imaš mogoče JUSTovo olje 31 - s tistim ga je ful fajn (ene 3kapljice) zmasirat po prsih, je kar bolje...
Kar veliko naj se doji, ker tako si bom sam noseka odmašil ..
Upam, da se čimprej pozdravita user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.