Pikabu
|
Gaya, a si imela telefon v roki? Sem videla, samo ne tako razločno, da bi vedela, kdo je. Zdaj si bom pa avto zapomnila, pa bom naslednjič vedela. Pri nas je se stanje malo umirilo. Sem se odločila, da gre Ema po dolgem času na telovadbo, ampak možička ni bilo domov, zato sva Maksa kar s seboj vzeli. Sem ga dala v kengurujček in je užival sto na uro. Mu je bilo vse tako zanimivo, je samo naokoli gledal, pa otroke, ko so se podili mimo. Doma je bil potem zelo dobre volje, samo samega ga nismo smeli pustiti, ves čas mora biti on v centru dogajanja, pa vse se mora okoli njega vrteti, pa je največji cuker na svetu. Zdaj zvečer je pa zelo hitro zaspal. Sem sama z obema doma, možu so se začele pevske, ampak je Emo on spravil spat. Zdaj ji moram edino dati še antibioitk, pa ne vem, če mi ni že zaspala. Navadno traja več kot uro, da ona zaspi, zato sem mu rekla, naj jo da kar v posteljo, če je pa zaspala, jo bom pa morala buditi. Je pa danes malo bolj utrujena, ker ne vem, če je popoldne sploh kaj spala, če pa je, je pa zelo malo. Zdaj pa samo še upam, da se gospodič odloči danes malo daljše runde spati, sicer dam odpoved. Gaya, sem zdaj že prepozna, ampak za drugič.Jaz mu v takem primeru ne dam kombinezona gor. V avtu bolj na toplo naredimo, za tisto, kar ga imamo zunaj, ga zavijemo, pokrijemo z deko, potem je pa spet toplo. Zdaj pa tudi zunaj ni pretiranega mraza, tako da ni panike. Evik, ni panike, važno, da jo imaš in da ti pride prav (knjigo mislim). Glede dojenja pa tudi jaz nisem več dosti pametna. Sem začela isto bluzit, ampak vedno, ko se dojiva, sam spusti, mu tlačim nazaj noter, da bi še jedel, ga dam na drugo stran, ker tako zelo hitro neha vleči, pa noče več jesti. On ima trenutno dovolj, pa potem očitno hitro spet nazaj lačen postane. Jaz mislim, da imaš mleka čisto dovolj. Mogoče kdaj poskusiš in ga ne pristaviš takoj, ko zajoka, morda sploh ni lačen, ampak potrebuje kaj drugega. To mi je prišlo na misel, ker si napisala, da včasih samo malo popije. Takrat bi verjetno čisto lepo zdržal, četudi ga ne pristaviš, ampak kako drugače zamotiš. Jaz sem poskusila že vse, od tega, da sem ga zabavala, da je dlje zdržal, do tega, da sem ga zelo pogosto pristavljala. Eno srednjo varianto moram najti. Mene edino to mori, ker se ponoči tako pogsto zbuja, ker vem, da sva se z Emo tak čas dojili samo enkrat na noč. Drugače se pa vidva dojita tako, kot vama paše. Sicer je pa tako, da če več dojiš, se ti tudi mleka več naredi, tako da če je kakšen dan vmes kriza, ker se bolj pogosto, ga je kmalu več in ni panike. Mtina, res ne bi delale flaše vsako uro, ampak pri dojenju nimamo pregleda, koliko dejansko otrok poje, pa za crkljanje imajo tudi to radi in če želiš otroka pomiriti, ga najprej poskušaš na tak način, zato tako pogosto dojenje. Saj mogoče sploh ni toliko hranjenje kot je crkljanje. Evik, si pa faca, da že razmišljaš o delu. Mene kar malo zvije, če pomislim. Samo je razlika med tvojim delom pa redno službo. Jaz bi tudi raje kaj takega počela kot ti... Mislim, da bom danes tudi sama šla zelo zgodaj spat, to pomeni, takoj zdaj. Še eno rundo vaj naredim, pa grem. Glede sladkarije mi pa spet ni uspelo. A pa je hudo narobe, če pojem samo en čokoladni bonbon z dreveščka? Saj ga bomo kmalu podrli (ko bo imel možek čas), pa ne bo več skušnjav. Muki, kje si pa kaj ti? Kako gre tebi? Drugače sem se pa spomnila, kaj bi si še lahko delala, da bi jedla namesto sladkarij. V nosečnosti sem lahko kuhala puding, samo ne z navadnim sladkorjem, ampak s fruktozo. Verjetno si bom tudi sedaj tako, pa upam, da se na kilah ne bo poznalo. Grem spat. Uživajte. Lepe sanje.