|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
11.1.2007 13:41:16   
muki1
Tasha23, kakšen Lekadolček pa komot vzameš proti bolečinam.
Altati, nič posebej ne morem zdraviti. Pristavljam kolikorat le gre, da spije dovolj, drugače pa ni pretirane panike. Zelo dobro prenaša. Razen sračkanja, se zgleda dobro počuti, je živahna, gruli, se smejčka, vročine tudi ni...je žilava ta naša mala user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
11.1.2007 13:42:16   
altati
Evik- dobra si da greš delat! user posted image user posted image user posted image Glede črpanja in shranjevanja mleka...jaz sem tu bolj skeptik...ven, da me bodo zdajle druge napadle, ampak samo svoje mnenje bom povedala (ne me napast-vsak dela po svoje, a prav?. Jaz mislim, da če ga boš zdaj pri tej starosti začela na flašo hranit, boš zelo hitro na flaši. Raje se začnita dojit sede, na kavču, na stolu, velik je pa tudi že toliko, da tisto urco ali dve ali tri brez problema zdrži brez dojenja....sploh če ga boš vedno jemala s seboj. Razen če ga imaš res izjemoma namen hraniti po flaški...Iamm dve kolegici, ki sta začeli tako in obe sta v roku 14 dni pristali na flaški-otroka se nista hotela več dojit. Je pa to samo moje mnenje, vsaka se pa odloča po svoje.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
11.1.2007 13:47:11   
altati
Evik-nimaš premalo mleka! Naš Jaša včasih je na uro, na pol, na tri ure, na štiri ure....včasih je, ker mu je dolgčas, ker mu paše.... ne poslušaj raznih mam, ter, starih mam in takšnih in drugačnih 'dobronamernih' nasvetov. Kor sem že nekajkrat napisala, vedno se vprašaj-kaj pa če ob prejšnjem dojenju ni dovolj pojedel???? Saj ne moreš vedeti koliko je, nimaš namreč stekleničke. Kaj če je prejšnjič samo malo popil, ker je bil žejen, zdaj ga pa lakota daje!!!! keep on goinguser posted image user posted image - ti samo doji, kot si do sedaj in se ne obremenjuj in mirno spi, ok?

< Sporočilo je popravil altati -- 11.1.2007 13:52:18 >

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
11.1.2007 14:04:49   
moci
uuuu altati, boš vse nadoknadla user posted image user posted image user posted image
no, midve sva si premislili, sva šli na hitri šoping pa na kavo z lu (je fejst puncauser posted image ).
v cityu je tok vroče, da sva hitro pobegnili, zoja je kar kuhala.
tako da sva kupili samo zanjo cunjice in plenice, pa domov. mami pride na vrsto naslednjič user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
11.1.2007 18:09:03   
frrrr
čvekeeeeee... sm vas dobro uro brala user posted image

kje začnem?

altati - WB!

kakanje...
altati - naš kaka skoz - vsaka plenica je mau podrekana, enih 2x dnevno je pa orng, da kipi čez
tasha - mi pampers 3 že vsaj en mesec uporabljamo... no, vseeno pride pri hrbtu kaj vn
Maxica - pr nogah drekec še ni kdaj vn pogledal, zadaj na hrbtu pa vsaj enkrat dnevno

Arabela - kako gre plavanje? sm že mailala z eno tetko, ki tu v LJ plavanje dojenčkov vodi... marca bodo zbirali prijave za aprilski tečaj... to mi je malo pozno, ker je potem še cel maj in junij plavanje, takrat bi pa midva z Jašo že bila v prikoli na morju - zanima me kako kaj glavico drži? mi je tetka odpisala, da se lahko februarja priključiva, pa ne vem kk je to, če glavce še ne drži sam oz. ali jo bo v roku 14 dni že user posted image

amazona - čestitke Ajdi Izi in seveda tebi za 3 mesece. sem te sicer že vprašala, ampak ne vem ali si mi tudi odgovorila... kdaj se je pa rodila tvoja princeska? naš se je 0:16

gaya - js tut pozabim kdaj ima kdo obletnico... te okoli sebe še vem... za altati, vavo, beki, ker smo bile istočasno v porodnišnici... za amazono, ker je isti dan rodila in za @lino, ker mi je na poti iz klistirnice sms poslala o rojstvu Matjaža user posted image

Evik in Lu - barve - roza in modra so definirali za punčke in fantke šele po 2. svetovni vojni, prej je bila roza močna, odločna barva, modra pa nežna barva... in ponavadi so punčke nežne - torej bi jim modra po tej definiciji bolj ustrezala...
evo našega malega v moji (ko sem bila njegovih dimenzij sem imela to oblečeno, da ne bo pomote)  roza majčki in oranžnem pajacku user posted image
user posted image

mtina - kako tvoje zdravje?
muki - tut pr vas upam, da se čimprej pozdravite

dojenje... danes sem načrtno izvajala vse drugo preden sem mu joško ponudila... je mau težje... pa mali me včasih gleda kot bi ga zafrkavala... mah, sej kadaj je treba zdrži... brezveze, da se matrava... sej ga ne pristavljam kr brezveze - vmes se tut previjava, pleševa, telovadiva, se smejčkava, igrava pod lokom, na ležalniku z igračkami, zlagava perilo, bereva, pojeva... vglavnem pester dan... le spiva bolj malo user posted image
dans smo bili v šopingu (tasha, tut pr nas je grdo vreme, sončka ni bilo na spregled)... smo šli športno opremo nabavit, smučarske bunde za očka in mamico, očetu smučarske čevlje in mamici pohodne čevlje... no, pa Jaši 7 bodijev, da bo spet za neki časa mir

iz trgovine Okaidi al kk se to napiše ima naš mali tale kompletek...
user posted image
men so sicer oblačilca full kjut, ampak so pa kr mau draga... no, danes sem samo stopila notr, da vidim ali bi ob razprodaji le kaj kupila... pa so cene s 50% popusta še vedno dokaj visoke... glede na to, da je ta podarjeni kompletek oblekel do zdaj 3x in mu je že malo majhen, se mi zdi precej drago... sicer pa sem pred porodom nabavla na RR rabljenih oblačil + nekaj imam še svojih + nekaj mi jih je dala sestrična + obiski so prinesli kaj za oblečt in zaenkrat še ni potrebe po nakupu oblačilc...

obisk... kasneje dalje...

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
11.1.2007 18:18:11   
Arabela
frrr... s plavanjem začneva v torek, 16.1. ... danes smo imeli le uvodni seminar.. komaj čakam....
Malecko pa sta čuvala babi in dedi... pa je spet vreščala, tokrat tudi v vozeku, se je umirila šele po pol ure... zdaj pa je papala in je pravi dobrovoljček...

Sledi kopanje in spanje... lahko noč...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
11.1.2007 18:31:39   
štorkljica
Frrrr čestitke tudi vama z Jašouser posted image user posted image user posted image . Je prav luškan v kompletku iz Okaidoja. Jaz ji tudi tam včasih kaj kupim ampak res redko, cene niso majhne! Ajda je pa rojena ob 14.10. mata 14 ur razlike. Je bil že Jaša kar utečen ko se je naša rodila. Jaz sem pa tebe hotela vprašati kako to da si tako pred rokom  rodila? Ti je voda odtekla ali so kar popadki prišli? Jaz 10 dni čez ti pa dva tedna prejuser posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
11.1.2007 18:34:44   
štorkljica
Frrrr kako kaj želva iz Ikee. Jo Jaša prištima? Ajda je rabila slab mesec, da jo je vzljubila, najprej ji je šla blazno na živce (se je začela dret ko sva jo navila)  zdaj jo pa posluša pri vsakem previjanju.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
11.1.2007 19:01:32   
vava
Altati res boš vse nadoknadila. Pa saj je prav. Smo te pogrešale in zdaj te je prav fino spet brat. In čestitke za 3 mesece, predvsem pa za tako pridnega otroka. Mislim, da je tvoj Jaša tanajboljtapridnejši oktoberček med nami,
Čestitke tudi Frrr in Amazoni in njunima sončkoma.user posted image
Vaše modrovanje glede flaške in joške in časovnega razmika (imam izkušnje z obojim in na srečo Luka kar oboje zagrabi in se ne buni. Kombiniram pa predvsem zato, ker veliko delam tudi za službo in ga velikokrat nahrani moj user posted image  ali pa tašča, če je pri nas. Umetnega ne dodajam, zato me ni strah, da bi mi na ta račun svojega zmanjkalo. Ponoči pa se večinoma dojiva). No v glavnem: Na vprašanje ali bi ponudila stekleničko po eni uri, odgovarjam: Seveda bi, In to tudi naredim. Je pa verjetno razlika - ali pa podobnost z dojenjem v tem, da Luka skoraj nikoli ne poje vnaprej določene količine. Včasih tudi samo 40-60, včasih 170 v enem šusu. Navadno si en obrok razdeli na več obrokov. Mtina tvoj sonček verjetno v enem obroku poje vse kar mu pripraviš, zato razlike v razmišljanju.
Kar se kakanja tiče (Altati vi ste spet rekorderji) Mi kakamo približno 1x na dan. Redko 2x, večkrat kakšen dan spustimo. No recimo, da napolnimo plenico 5-6x na teden.
Sicer pa smo se tudi mi danes ponoči nekaj več zbujali. Zaspal je ob 21ih in se prvič zbudil ob polnoči. Potem pa še ob 2h, 4h, 6h in 8h. Torej na dve uri. Jaz sem danes precej konc, dragi pa spet dela do pozno zvečer.
Jutri imamo pregled in prvo cepljenjeuser posted image . Poročam kako bo.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
11.1.2007 19:51:36   
tasha23

19.09. Arabela,  KATARINA user posted image  14:50

27.09. Pikabu, MAKS user posted image    14:10, 52 cm/3260g
28.09. Mojceca, KATARINA user posted image  

30.09. Gaya,  GAJA user posted image   04:50, 48 cm/2750g 
03.10. Lu,TIAN user posted image    12:21, 53 cm/3440g

09.10. beki24,TINKARA user posted image
09.10. altati,JAŠA user posted image
10.10. Vava, LUKA user posted image
10.10. @lina, MATJAŽ user posted image
11.10. Amazona, AJDA IZA user posted image  
11.10. frrrr, JAŠA user posted image
14.10. mtina, ŽAN user posted image  
15.10. Mamica81, EVA user posted image
16.10. tasha23, GAEL user posted image  , 08:55, 51 CM/3330g
17.10. mis, TINA user posted image
20.10. Muki1, IVA user posted image  
22.10. lucika, AJDAN user posted image 50cm/3430g
23.10. Maxica, LAN user posted image
25.10. psaša, MIHA user posted image 47 cm/2560g
26.10. Evik, MATJAŽ user posted image 13:44, 51 cm/ 3030g
03.11. naja78, LAN user posted image

Punce se opravičujem, če sem katero pozabila, če želite, da doplnem seznam mi prosim sporočite manjkajoče podatke.user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
11.1.2007 19:59:24   
mis
mis, 5:47, 50cm, 3180g

naša tina že dva dni ne kaka in se ful matra. jo vidim. sem prejle dala sladke kamilce, upam da bo kaj...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
11.1.2007 20:08:04   
tasha23
[19.09. Arabela,  KATARINA user posted image  14:50 
27.09. Pikabu, MAKS user posted image    14:10, 52 cm/3260g
28.09. Mojceca, KATARINA user posted image  

30.09. Gaya,  GAJA user posted image   04:50, 48 cm/2750g 
03.10. Lu,TIAN user posted image    12:21, 53 cm/3440g

09.10. beki24,TINKARA user posted image
09.10. altati,JAŠA user posted image
10.10. Vava, LUKA user posted image
10.10. @lina, MATJAŽ user posted image
11.10. Amazona, AJDA IZA user posted image  
11.10. frrrr, JAŠA user posted image
14.10. mtina, ŽAN user posted image  
15.10. Mamica81, EVA user posted image
16.10. tasha23, GAEL user posted image  , 08:55, 51 CM/3330g
17.10. mis, TINA user posted image 5:47, 50cm/ 3180g
20.10. Muki1, IVA user posted image  

22.10. lucika, AJDAN user posted image 50cm/3430g
23.10. Maxica, LAN user posted image
25.10. psaša, MIHA user posted image 47 cm/2560g
26.10. Evik, MATJAŽ user posted image 13:44, 51 cm/ 3030g
03.11. naja78, LAN user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
11.1.2007 20:08:35   
Lu
Evo mene.

Tasha23 super si tole naredila.user posted image

Najprej čestitke Frrr in Jaši, ter Amazoni in Ajdi Izi user posted image user posted image user posted image

Danes sem spoznala mojceco. Smo šle na hitro kavo, ker je že Tian protestiral. Upam, da se še kdaj zmenimo. Sva šla pa potem v h&m in je bila full gužva. Sami otroški vozički. So me pa okol prinesli in sem šele doma vidla. Za Majo sem kupila en pulover, kjer je pisalo 70% znižano in pridem domov, pogledam na račun pa nobenega popusta upoštevanega. Je pa res da sem videla da je znižano ,poiskala številko, in ta pulover nima gor tistega rdečega listka z popustom. Grem drug teden nazaj. Mislim.

Drugače sem pa Majo že okopala, mali že spi. Maja me še kliče sem in tja, samo upam, da čimpreje zaspi, pa da ne bo uganjala norčij v novi postelji. Je zelo nizka ograjica in me je kar malo strah da ne bo poizkušala preplezat.

vava a ti potem tudi še šihtaš? Pridna.

altati dobrodošla nazaj. Res. Glede Bleda bi se dalo kaj zmenit. Mogoče res kar ponedeljek.

Za naš novi stanovanje pa nič ne kaže da se bomo v kratkem selili. user posted image Ne pridem z ceno skupaj. Bo že bolje. Saj bodo še kaj gradili.user posted image

Zdaj pa grem. Se mi je sladoled zaluštal. Saj vem, da ne bi smela. Saj bom potem dvd od vave pogledala, no. Pa še kaj zraven naredila.

Se beremo zopet jutri.

Želim vam čimbolj naspano nočko. 

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
11.1.2007 20:18:05   
Maxica
No, preden se lotim kopanja in ostalih večernih opravil, se še vam malo posvetim. Danes (trkam, trkam, trkam) nama dojenje šiba kot se šika. Dojiva se, kadar se le hoče, ali pa ko ga hočem pocertati ali pa uspavati, v glavnem, prav brez muje nama šiba. Upam, da bo sedaj pa res skoz tko, ker me tisto matranje res čisto psihično ubije. Sicer je Lan postal pravi zvedavež, smeji se, igra in pogovarja se, v glavnem, je že pravi dečko.user posted image
Je pa z dojenjem res tako, da ga nekako ne moreš primerjati s hranjenjem po steklenički, ker dojenje ni zgolj hranjenje. Je tudi certanje, je tudi mamina bližina, je tolažba. Saj po eni strani je res, da je ful komot, če daš hrano po steklenički, točno veš, koliko je otrok pojedel in veš, aha, sedaj bo npr.2 uri mir, ampak jaz ne zamenjam ničesar z dojenjem. Joj, da bi morala sredi noči, ko se otrok zbudi, vstajat in gret vodo. Ne vem, je pa res dojenje v tem primeru ful komot, ko enkrat spelje.
Jaz sem pri Maxu ful gledala na uro, in sva se dojila po pol ure, pa na štiri ure, v glavnem, čisto sem mu jaz koordinirala hranjenje in lakoto in se mi zdi, da še zdaj on nič ne pove, da bi bil lačen. Je pač, ko mu pripravimo. Lana pa dojim tako rekoč non stop, kadar pač želi. Poslušam njega (oz.vsaj trudim se tako). Tako da se ni za sekirat glede govoric naših mam in babic. Se je treba kar naučiti preslišati raznorazne komentarje. Boste videle, ko se enkrat začne z uvajanjem goste hrane - takrat so tudi eni pametni sto na uro. Ampak se moraš kar navaditi in se odločiti, a boš sebe poslušal ali druge.
Jaz tudi Lana počasi dvigujem v sedeči položaj. Največkrat tako, da ležim na kavču, on pa nekako na pol leži na mojih skrčenih nogah in ga primem za rokice. In se čisto lepo usede, tudi z glavico lepo sledi telescu.user posted image
Pleničke imamo tudi mi že kar en čas številko 3.
Vreme je pa res depresivno, jaz bi res rajši tisto pravo, mrzlo zimo. V takem čudno toplem in vlažnem vremenu te pa kar mine vse. No, saj jaz letos sploh še nisem bila na svežem zraku, ker se nam te bolezni kar vlečejo.user posted image
Muki, držim pesti za Ivo, saj veš.user posted image
Evik, jaz pa ugotavljam, da postajaš vedno bolj flegma in vedno večji "stručko", kar se tiče Matjaža, se motim?user posted image   Flegma v tem smislu, da se ne obremenjuješ več za vsako figo in da že prav obvladaš sceno.user posted image
Altati, glede flaške imam jaz take izkušnje, da so Aventove prav fajn. Tiste, ki so v porodnišnici, imajo prevelike luknje in jih s tem zalivajo, otročkom pa se pri tem ni treba nič matrati, saj enostavno zlijejo vanje mleko, pa je. Pri Aventovih (no, morda tudi pri kakšnih drugih, samo jaz poznam samo Aventove izdelke) dobiš cucelj št.1, ki ima zelo majhno luknjico in se mora otrok pri tem ravno tako, kot pri dojenju, fajn naprezati in cucljati, da dobi tekočino. Je zadnjič probal mož, ker je mislil, da čaj nič ne teče, pa se je orng moral pomatrati. Mi damo Lanu čajček po potrebi, pa kdaj, ampak redko redko, tudi moje mleko, če ima lih kakšne take prebliske, da se mi noče dojiti. Smo tudi pri Maxu tako počeli, pa ga ni flaška nikoli zmedla. Jaz si res mislim, da je fora v tem, kakšno luknjo ima flaška.
Amazona, jaz se pa točno spomnim, kako je bilo pri Frrr - piše post, ups, men se zdi, da mi je voda odtekla. user posted image user posted image user posted image  Pol je pa ni bilo več na spregled v enem kosu.user posted image
Tasha, super za seznam, hvala.user posted image
Mis, kar fajn sladke kamilice ali pa bebi čaj ji naredi. Kar kakšne 2,3 žličke sladkorja v en deci čaja, boš videla, jo bo res fajn pognalo.
Upam, da se mi Lan kmalu zbudi, da ga grem še skopat. Danes je sicer spet na vrsti čebriček, hura, sicer pa že pošteno razmišljam o navadni banjici, saj se revež v tisti, ki je v previjalni mizici, že fajn matra. Samo mal še čakam, da bolj samostojno začne sedet, pa gremo v nabavo.
Lep večer vsem.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
11.1.2007 20:24:16   
altati
vava-jaz ti zagotavljam, da ko boš imela tretjega sončka, bo tudi najbolj priden. To pa zato, ker boš popolnoma sproščena, neobremenjena, reklo bi se vsa na 'easy' in bo tudi dete takouser posted image . Govorim iz izkušenj...res je tako kot pravijo- pri prvem te je strah kompliciraš, se bojiš, pri drugem že malo uživaš, tretji pa je čista igračka in užitekuser posted image . Kar se pa kakanja tiče-bomo tudi največ zapravili za plenice,a ne? Prideš na Bled?????? Čakam te!!!!

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
11.1.2007 22:05:35   
Pikabu
O, ste bile pridne danes. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Še posebno altati se je potrudila, da je nadoknadila vse zamujeno. user posted image user posted image user posted image

Pri nas se je stanje danes izboljšalo, zdaj pa ne vem ali so popustile posledice cepljenja, ali pa sva dojenje zakapirala še drugače. Že ene par večerov sva se pred spanjem dojila na obeh straneh, čez dan pa na eni. Prejšnjo noč sem napisala, kaj je bilo, danes se je začelo ponavljati. Prva runda: 4 ure, druga runda že po dveh urah. Sem ga nekako prepričala, da ni zaspal in sva se ponoči podojila na obeh straneh, pa je spet lepo spal 4 ure. Tako sem ga danes kar lepo ves čas dojila na obeh straneh. Dopoldne do sprehoda je bil pravi sonček, se je zgovarjal, pa smejal. Ko je postal zaspan, sem ga oblekla za ven in dala v voziček, dobro uro kasneje smo odšli na sprehod. Ko smo prišli domov, je še vedno spal in tudi, ko se je zbudil, ni bilo tistega histeričnega joka, kot je ponavadi, je jokal, ampak bolj umirjeno, bolj je klical. Sem ga vzela ven, sva se previla, podojila na obeh straneh, potem sem ga pa dala na tla pod most in sem šla kuhat. Uspelo mi je vse skuhati, pa pospraviti kuhinjo, Maks se je minimalo 45 minut sam igral na tleh. Je z rokicami butal, da se je glasbeni most vklapljal, pa z nogami je brcal, vmes se pogovarjal, se smejal igračkam. Je bil prav zanimiv s tem glasbenim mostom. Je z roko butnil (ali z nogo brcnil), da se je glasba vklopila, potem pa gledal lučke, ki se prižigajo in se zraven na vsa usta smejal. Pa je glasba utihnila in je spet brcnil in užival naprej. Ema ni nikoli tako počakala, da bi poslušala glasbo do konca, je kar tolka po njem, da se je glasba ves čas spreminjala, on pa počaka do konca in potem prižge drugo glasbo. Prav zanimiv je. Ko se je naveličal, ni začel jokati kot ponavadi, ampak je samo začel klicati, sem šla k njemu na tla in sva še nekaj časa zdržala tako. Potem je bila pa itak že toliko ura, da sva šla spet jest, pa previt. Edino, ko je postal zaspan, je postal spet isti tečko, pa ga nisem hotela dati v vozek spat, da ne bi predolgo spal in potem ponoči ne, tako da sem ga kar v naročju uspavala in dala v ležalnik. Je pa res danes čisto drug kot je bil. Ampak če je tako zaradi dojenja, se pošteno sekiram, kako sem ga lahko pustila lačnega, pa da nisem opazila, ampak je vedno dojko zavračal, tako da sem mislila, da ima dovolj, ne pa da mu je zmanjkalo. Sem pri Emi delala podobno, kot si Maxica napisala. Sem jaz diktirala, kdaj bo jedla in če se mi je zdelo, da še ni dovolj časa med enim in drugim podojem, sem jo drugače zabvala, pa tudi pomislila nisem, da bi dojila na obeh straneh, ker me je babca na začetku, da naj jo samo na eni. Zdaj se pa res skušam čim bolj Maksu prilagajat, samo se še tudi sama precej učim. Altati upam, da res potem pri tretjem spet vse drugače jemlješ. Aja, pa še to. Moja M se je danes res prikazala, tako da je vse stanje okoli bednega razpoloženja in napada na sladkarije pojasneno. To je pa tretja možnost, da Maksu ni mleko všeč, jaz mislim, da se v času M spremeni in da sva tudi zato imela te dni težave, se pravi, da še nekaj dni bodo, dokler tetka ne gre.

Punce, jaz sem si pa seznam kar prepisala in ga imam ves čas zraven računalnika. Se mi tako lepo zdi, če se spomnimo tisth dnevov. Drugače se pa mi v teh dnevih spominjamo, kako je pred enim letom nastal Maks. Tak čas sem imela O, z možkom sva pa pridno user posted image user posted image user posted image , posledice so vidne še danes. user posted image user posted image user posted image

Muki, naj gre tole hitro preč od vas. Čim prej se pozdravite. user posted image

@lina in altati: user posted image user posted image user posted image user posted image za vajine pridne otroke. Občasno se mi tudi lahko uvrstimo v ta pridni klub.

Amazona, super, da si nazaj in da se je stanje umirilo. Potem boš pa res imela čas klepetati z nami. Saj vidiš, kakšne smo. Zdaj še majčice prehitimo in imamo največ strani. user posted image

Frrrr, a potem nas imaš maja namen zapustiti? user posted image user posted image Kdo bo pa imel samogovore sredi noči, da bomo me imele zjutraj kaj za brati? user posted image user posted image user posted image

Altati, kako je kaj z vajami? Nas boš še kaj priganjala? Jaz sem pridna in vse lepo delam. Zdaj grem še na eno rundo vaj: kolo in trebušnjaki, čeprav sem jih danes že naredila. Če mi znese, se kar potrudim, da jih večkrat ponovim, edino pri sladkariji mi ne znese. Ampak pojem toliko, da imam okus v ustih, potem se pa nad tem naslajam.... user posted image

Lepe sanje.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
11.1.2007 22:50:47   
Maxica
Pikabu, tudi jaz sem se ravno prej spomnila, da bo zdaj enkrat te dni eno leto, odkar smo spočeli našega Lančka Bančka.user posted image user posted image user posted image
Glede dojenja pa - a veš, da meni je pa že pri Maxu babca rekla, da naj ga dojim 15 minut na vsaki strani pri vsakem podoju. Tako da tudi Lana tako probam - da vidim, da mi eno dojko res sprazni, pa ga dam še na drugo, bolj za crkljanje, ampak res ga največkrat, če le ima dober dan (tako kot danesuser posted image ) podojim na obeh straneh vsak podoj. Ampak se nimaš kaj sekirati, saj ti je Maks sam povedal, ko je bil lačen - pač je bil hitreje lačen, ker si ga podojila samo na eni strani, tako si pa zdaj pogruntala način, kako mu podaljšati čas med podoji. To je pa tudi nekaj, a ne?!user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
11.1.2007 23:41:11   
beki24
Uf, kolk ste natipkale: 2, 3 straniuser posted image

Za seznam: 4.48, 47cm/2580g

Dojenje in flaške: jst si tudi črpam mleko in ji dam za jesti ko je lačna, kljub temu ali pa prav zaradi tega, ker vem koliko poje! Včasi bi jedla 12x na dan po 80-90 ml, dugič poje 130ml in je potem 3,4 ure mir, drugič spet poje po 100ml , vsako urouser posted image . Če vidim, da je lačna, ji dam za jest, kaj pa najuser posted image - jo poslušam, kako se jokauser posted image ! Seveda me včasih tudi okoli prinese in ko ji dam flašo v usta se mi začne smejat- po moje si misli:"pa sem te!"
V porodnišnici imajo res cuclje z ogromnimi luknjami, to pa pomoje zato, ker so po eni strani ti cuclji poceni, po drugi, pa flašo ponavadi dobijo otroci, ki slabo sesajo in tako na hiter način dobijo hrano, da je potem mir!
Mi uporabljamo aventove, pa jih menjam, tako kot piše, po mesecih, no ponavadi že 1-2 tedna prej zamenjam številko cuclja- ko vidim, da začne cucelj žvečiti, namesto da bi lepo vlekla( če ne teče, se ji ne da jesti), edino čaj dajem po cuclju z manjšo luknjo!

Kakanje: naša gre na 2, 3, tudi 4 dni že ni šla, pa sem ji skuhala fino sladke kamilice in potem je šlo!

Barva oblačilc: Kupim roza, ker ji paše; pa tudi modr, ker ne mislim naslednjega otroka, če bo user posted image  oblačiti samo v roza ( pa tudi modra ji paše)user posted image

Ko je meni Frrrr pisala sms (sem že pridno ležala v postelji na oddelkuuser posted image ), da gre na klistiranje, sem mislila, da se heca in sem jo poklicala (vsaj mislim, ali pa sem ji sms poslala), če misli resno!

user posted image Frrrr in Jaša ter Amazona in Ajda Iza čestitke za 3 meseceuser posted image

Jst sem  ravno prejšnji teden jumbo paket pampersk št. 2 kupila ( prej sem skoraj vsak  teden male pakete kupovala in čakala, kdaj bodo premajhneuser posted image ), no pa je zdaj zrastla in se poredila in jo že malo tiščijo št. 2, tako da sem jih 3/4 dala prijateljici, ki je ta teden rodilauser posted image !

Oblačila: št. 56 smo nosili skoraj 3 mesece (do novega leta), zdaj imam pa občutek, da št.62 bom pa lahko prav kamlu pospravilauser posted image

Danes bila tudi jaz v BTCju ( s še eno user posted image  prijateljico), pa moram zmeraj nekaj user posted image kupiti in sem kupila 2 bodya s kratkimi rokavi za poleti, pa v H&Mu majičko, 3 bodye, puloverček, 2 slinčka za GH, da ne bo treba v pralnem stroju pratiuser posted image ...no EURČKOV smo se že malo znebiliuser posted image

Altati- končno spet nazajuser posted image

Koga je že skrbelo, da Frrrr ne bo ponoči okoli strašila- no bom pa jaz!user posted image - ampak cunj pa ne mislim sredi noči obešatiuser posted image

nočko

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
11.1.2007 23:47:44   
frrrr
kakanje... kaj so pol Jaše seronje al kaj user posted image sej to, da je 2x dnevno orng polna plenica dreka in vsaka vsaj malo podrekana, je ok, a ne? altati, kaj najina sončka tolk jesta al kako to... sicer pa bolje drkec pekec čistit pri vsakem previjanju kot 14 dni imet otrok, ki je zaprt...

amazona, voda mi je odtekla... nič kaj napornega nisem počela... imela popoldanski počitek, dobila sms od vave in njenem Lukcu... in ob poročanju vam o novem Oktoberčku, se je iz mene ulilo... no, sej ti je že Maxica povedala user posted image user posted image
ti 10 dni po, jaz 20 dni pred user posted image no, vsi smo le dobili svoje sončke
želva iz ikee... v porodnišnico sva dobila še 3 lunice, ki pojejo in jih lahko k telegramu naročiš + enga sončka iz BC, ki poje + kolegica mi je prejšnjič prinesla ene medvedke, ki se zibajo in pojejo... vse kr poje... pa CDje, DVDje skoz poslušamo in že skor vse pesmice znamo... mali bo glasbeni talent user posted image

Arabela, poročaj... pa kako je z glavo? jo že sama drži? mora bit otroček 4 mesece star? v nekaterih knjigah piše po 3. mesecu... sicer 1 teden gor al dol...

vava, fajn opravite jutri...

tasha... Jaša rojen 0:16, 48 cm dolg in 2800g težak... si pa super naredila user posted image

mis, upam da se vaša Tina pridruži nam seronjam user posted image

Bled... js imam drug teden gužvo... po 22. sm za

drgač pa danes prvič spekla skutni zavitek (jabolk se mi ni dalo lupit in samo skutnega naredila, mama dela mešano)... njami... sva imela obisk in so mau poskusili, pa babici sm ga mau nesla... pa midva sva se ga fajn nabasala... in ga ni več user posted image mož pravi, da je tolk dober, da bo treba večkrat pečt user posted image ni blema... vsak teden, če hoče... da ga le mau poredim user posted image

Pikabu... nč bat... bom vsake tolk časa prišla domov in vse nadoknadila tako kot danes altati user posted image

telovadba - js tut pridna... no, učenje še nč user posted image

mi smo pa Jašo pritelovadili 5.2. - sm bila z user posted image skor na uro naštimana user posted image vsakih 28dni je bila na obisku in tut ovulacija temu primerno točna... pa zaščite nisva uporabljala, ker sva itaq v marcu nameravala čarat... no, smo kr pri poskusu kk se to dela uštimali user posted image user posted image user posted image

tuš čaka... pa možek tut user posted image

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
12.1.2007 0:03:09   
frrrr
beki, Jaša se pa nasmehne, ko mu joško pokažem... prav tko v smislu: nism lačen, pa sm te pretental user posted image prav fleten je user posted image
si me pa nasmejala z obujanjem spominov... se mi zdi, da je že celo večnost od 10.10.2006, ko se je vse začelo... po drugi strani se mi pa zdi, da se je Jaša že rodil in mi res minutke 3x hitreje tečejo kot prej

hvala vsem za čestitke!

številke oblačil... mi smo zdej nekje na 62, 68... 62 že počasi pospravljam... danes sm mu kupila 6 bodijev 74... in enega 62/68 -> se mi je zdel mau mičken in nima smisla, da take kupujem, zato sem 74 -> firma Sparky ima očitno le take dvojne oznake, ker enojnih nism zasledila user posted image

pa vi ste mi ene prave... se tolk režim tu zraven, ko vas berem... beki, cunje samo jaz sredi noči obešam... sem pa res že razmišljala o patentiranju user posted image user posted image
kakšno štorijo na glas preberem in vas mož že skor tolk pozna kot jaz user posted image

a vam eno štorijo povem? sm jo v Otrok in družina prebrala...
v vrtcu... malček reče: učiteljica, men pa škorenjčki ne gredo gor.
učiteljica mu pomaga... ko jih s težavo obujeta, reče malček: ti škorenjčki pa niso moji.
jih sezujeta in iščeta njegova... pa nobeni ne ustrezajo... in malček reče: so od mojega bratca, vendar so mu premajhni in sedaj jih nosim jaz.
in se spet trudita, da jih obujeta... ko končata, se morata še obleči.
učiteljica vpraša malčka: ja kje imaš pa rokavice?
in malček odgovori: v škorenjčkih
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
12.1.2007 0:04:02   
frrrr
pozabila sem vam zaželet lepo noč polno sladkih sanj... nočko...

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
12.1.2007 6:39:29   
vava
Dobro jutro!
Včeraj popoldne in do 23ih je bil Luka tako naspidiran, da sem resno razmišljala, kaj sem pojedla. 2 kavi dopoldan, v kombinaciji z eno grioto (tista čokoladna okrogla zadeva zavita v rdečo folijo z višnjo v sredini) in še nekaj dobrot iz bomboniere popoldan in nekaj popra na govejem zrezku za kosilo, je bila očitno usodna kombinacija (ali pa še kaj drugega na kar nisem pomislila). Mali je šponal 100 na uro in se seveda utrudil, ampak spat pa ne. Dokler sva se igrala, vse ok. Ko sva ga hotela dati spat jok, jok, jok. Potem je pa ob 23ih samo padel - koma. Do 3h, ko je pojedel in spal do 6ih in zdaj spet spi.
Tasha hvala za seznam. Meni lahko dopišeš 15:27, 64 cm, 4160g. Te že nekaj časa želim vprašati (pa vedno pozabim), če si bila pred novim letom - mislim da 29. decembra v Mercator centru v Šiški - v kafiču v galeriji?
A se vam tudi dogaja, da ste pozabljive. Vem, da smo že v nosečnosti o tem govorile, ampak tako kot sem jaz zdaj raztresena, mislim da nisem bila še nikoli v življenju. Skoraj ne skuham čaja, ne da bi vodo dotočila, ker mi je toliko izhlapi, ko pozabim nanjo. Sproti pozabljam kam sem kakšno stvar odložila in podobno. Sem razmišljala, da bi si stvari zapisovala. Kupila sem velik koledar za na steno, ampak saj take stvari (pregledi, sestanki) niso tak problem. Kako bi pa izgledalo, da si napišem 15:24 - poglej vodo za čaj, ključe dala v zgornji predal...user posted image  Problem je v tem, da stvari delam avtomatično in sploh ne vem kdaj in če sem jih naredila.
Ja Lu "šihtam". Sicer ne delam tako kot prej, ampak sem ves čas na vezi s pisarno in sodelavci, s katerimi se pogovarjamo o rešitvah in stvareh, ki se jim dogajajo. To je pa tako, če si na svojem. Ni šans, da pustiš vse pri miru in upaš, da bo čez eno leto vse ok in da se boš kar vrnil v službo. Firma gre lahko med tem user posted image . Smo v firmi samo štirije in če eden manjka je to 25%, kar se kar močno pozna. Poleg tega sodelavec pričakuje prvega user posted image  v aprilu in mu še tukaj rada dam kakšen pameten nasvet user posted image  in nasploh smo vsi precej povezani.
Altati hvala za tolažbo, ampak mislim da ne bom spoznala radosti tretjega materinstva. Saj veš Luka je moj prvi, medve pa sva isti letnik. No sicer niso ne vem kakšna leta, ampak ... user posted image
Glede Bleda še sporočim. Malce je odvisno od reakcije na današnje cepljenje.
Zdaj si grem pa zajtrk narest. Potem pa začnem pripravljat stvari za k pediatru. Lep dan. Poročam.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
12.1.2007 7:36:24   
vava
Tasha ne 64 ampak 54 cm!!!

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
12.1.2007 8:05:43   
Evik
oj punce!

altati - hvala za podporo in ostale seveda tudi. včeraj sem še preden bom vrnila malo prebirala knjigo : dojenje in materinstvo iz srca in čez minutko sem že bila pri stavku - da mame in tašče rade dajejo take pripombe kot: saj ga boš razvadila in pa kaj pa če imaš premalo mleka. sem morala takoj dragemu prebrati - ker točno to sta tista dva stavka, ki sta me od mame in "tašče" najbolj prizadela. no, sem rekla, očitno sem najbolj običajen človek, ker se mi te najbolj običajne stvari dogajajo! v glavnem oba sva se nasmejala. neverjetno kako znajo, a ne?

drugače pa  - jaz sem pa včeraj že poskusila sede dojit in sicer turško na postelji - in je bilo super!!!
- lažje mu celo joško vtaknem v usta - da ima res kolobar notri
- hitreje popije
- in na koncu ko obrne glavo stran zagleda mene in mi podari tak nasmeh, da se mi kar milo stori.
tako da altati, ko pridem - bolj verjetno naslednji teden -bom že imela kaj pokazat. user posted image

naslednja najkoristnejša stvar, ki sem jo pobrala pri nas na forumu in jo včeraj in danes prakticirala je uspavanje v vozičku! sicer ne gremo na balkon pač pa ga zadekam, da je zelo na tesnem, primem za tista držala ali kako se reče in ga guncam - štejem do 100 pa včasih še do 7o v rikverc pa dete spi. to sicer hecno izgleda, dobro da me nihče ne vidi, ker stojim razkrečeno, da gre voziček med mojimi nogami, in rahlo pokrčeno, da ne matram hrbtenice.
tako da zdaj ko začne zehati ga grem takoj uspavat in tako sem ga tudi zdajle pred cca pol ure in on spi!!!hvala!!!user posted image user posted image user posted image
mogoče je edino preveč zadekan ampak za prihodnjič se bom že bolje pripravila. glavno da dobimo ritem.

vprašanje, včeraj sem se zamislila, da verjetno preveč pogosto pucam nosek s fiziološko, ker ipak dobi tisto slano vodo v želodček - saj tega ne počem vsak dan, ampak vsak drugi pa kar -  v vsako nosnico brizgnem no ne vem koliko, veliko ne pa vendar. tako da sem se včeraj odločila, da preidem na vato namočeno z vodo - se mi zdi da se manj upira, najbrž ker ni zoprn občutek. samo namočim vato in rahlo povrtam po nosu, da se zmehča šmrkelj in da ga izkiha, ven mi ga je pa redko treba spravljati. prej sem se pa trudila, da sem ga spravila ven, ne glede na to ali je dihal dobro ali slabo, zdaj pa ne več. kako pa ve? upam, da nisem pretiravala s pucanjem noska.user posted image

tasha - full prijazno da si naredila spisek, jaz ga imam sicer tudi sprintanega pred sabo, tako da lahko sproti gledam...

to je to - včeraj sem bila veselo torpedirana, danes sem bila nepazljiva in je bilo vse polulano - za preobleči.drugače ga pa oblačim  v body in čez pajac. kako pa ve kaj kombinirate? se mi je nekako tole zdelo najbolj toplo pa najmanj komplicirano.

pripravljamo se za prehod v posteljico!!!

dobro jutro - in še vedno imam mir.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
12.1.2007 8:23:37   
Evik
maxica  - hvala, maš res user posted image
čeprav še vedno čutim eno ogromno odgovornost do tega otroka in se še vedno čudim, a meni so ga zaupali, zdaj začenjam verjeti, da se bova "zmenila". drugače pa mi je šlo po glavi, ko smo odhajali iz porodnišnice: a za domov so nam ga dali?!

vprašanje za tiste, ki svoje mleko dajete občasno po flaški - a je to tako, da imaš zmrznjeno in moraš takoj ko daš ven segreti in uporabiti, ali ima tudi to ko si že zmrznil in odtajal še nekaj časa rok uporabe. recimo da si jaz zdajle načrpam, zmrznim in potem vzamem v celje s sabo in porabim recimo v petih urah? a to gre?

tamauček še vedno spi! sem mu samo dekco dala stran, da mu ni preveč vroče - noro! bomo videli, kaj bo popoldne in ponoči, samo mislim, da mu tale jutranji spanec tako ali tako pripada.

mi tudi številke oblačilc hitro menjamo - kdaj že tudi kaj zamudimo, pri pleničkah smo pa malo manj kot teden na trojki... a mi lahko napišete, kako grejo te številke pri oblekah . jaz namreč nisem nič kupovala pa dam oblekco kar zraven da vidim a mu bo prav, na nekaterih so številke na nekaterih pa ne. a je to mišljeno po centimetrih, 62,68,74  kaj je pa prej pa nazaj?

ok - grem jaz uživat svoj mir in se mu čudit,

lepo se imejte,

user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?