|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
6.5.2007 19:22:44   
lunca2
IZVIRNO SPOROČILO: nikical

Lunca, možno je, da se rodi prej. Bodi pozorna tudi na krče in otrokovo gibanje.

Krčev zaenkrat še nimam, kako se jih pa čuti? Npr. tako kot pri menstruaciji ali so drugačni. user posted image user posted image se veliko giba in tudi brca.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
6.5.2007 19:26:43   
Drnula
Kati - lepo da si bolje. Si se na sploh kar dobro držala glede na težave od začetka nosečnosti. Zdaj pa je user posted image tudi že čist razvit in verjetno tudi že dovolj težak.

Aja, sicer te verjetno daje sindrom "gnezdenja". Rada bi vse pošlihtala, pospravila, pripravila ..

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
6.5.2007 20:32:39   
Kati81
Ja sem čist v gnezdenju, danes sem bila skor cel dan v akciji sam se super počutim tko da ni panike. Lepo noč.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
7.5.2007 4:03:10   
ronja
Ojla, punce!
A ste me kaj pogrešale?
Ne, nisem še rodila, vas moram razočarat... user posted image Samo res sem bila bizi, celo zame... Pa tudi v Parizu, hehe, s fantom, verjetno kar za nekaj časa na najinem zadnjem skupnem samostojnem potovanjuuser posted image , je bilo treba izkoristit, dokler sem še v enem kosu... No, sicer malo upam, da bi mi mogoče junija ratalo it z njim v črno goro za en teden... Ne me kregat, no... Saj samo razmišljam...

Sicer poročilo: bilo je super, toplo priporočam vsemuser posted image , vreme lepo, mesto lepo, vožnja z ladnjico romantična, fant najboljši, zajtrki krasni,... Edini problem je bilo to, da mi je en kreten skočil na nogo (je mel ene 120 kg) in me je ful bolela, ker sva res veliko hodila... Sem se malo bala, da je zlomljena, pa se mi zdi, da ni... nočem it za brezveze k zdravniku, ker prvič nimam časa, drugič pa se bojim, da bi me dali slikat, češ, saj je stopalo in je dovolj daleč, tralala... Ima katera izkušnje s tem?

Aja, pa enkrat sem dobila pikice po celem trebuhu, kaj katera ve, od česa to pride? Jaz sem sklepala, da je to lahko od pregretja trebuščka, ne vem, jedla nisem nič takega, kar prejšnje dni ne bi, pa tudi srbelo me ni. No, saj ni panike, stvar je itak izginila sama od sebe, samo je pa res spuki zgledalo...

No, pa naslednjič grem na potovanje vsaj malo bolj naspana, spet nisem nič spala tisto noč, ko smo šli (šli smo zgodaj zjutraj), pa sem še pekla pice za sabo itd... Se je pa splačalo, verjemite, ne poznate mojega ljubega, kako rata siten, če je lačen, heheuser posted image Tako je bil pa taki mucekuser posted image

Aja, pa predno me nehate brat od same dolžine posta, vas moram še vprašat, kje se dobi tisto olje za mazanje presredka?

Sicer sem ok, vožnja nazaj je bila "rahlo utrudljiva", saj smo šli nazaj z avtobusom, ki se seveda ni ustavljal na 2 uri, ampak na 4... Si lahko predstavljate, kaj to pomeni za user posted image ...  nisem upala preveč pit, skratka, pa noge so mi otekale, nisem več vedela, a zato, ker mi je tista gorila gor skočla, al kar tako, ker jim je pač tako všeč...

No, ko sva se vrnila domu, pa sem se začela divje učit francoščino, ker imam ta teden izpit, pa še kitaro moram vadit, ker naj bi imela izpit junija, če mi bo ratalo zvadit do takrat, seveda... Bi pa ful rada to naredila še prej... pa še izpit za plavanje dojenčkov in zdaj mi je lubi obljubil še tečaj za voditelja čolnov, naj bi bil ta teden, tako da sem spet polno zaposlena, izpit seveda tudi za to sledi... madona, ni ne konca ne kraja teh izpitov, kako vam rata, da jih nimate, jaz sem naredila svašta izpitov, pa se še kar množijo, kamorkoli pogledam, en ven leze... Pa še eno to honorarno delo je dobilo mlade, skratka bi radi, da še nekaj narišemuser posted image no, skratka, dolgčas mi ni... (a ste dvomile, hehe?;)

jacky, čestitke še od mene!

Rožica, kaj tvoj mali je zdaj tako velik, kot si napisala ali se je dejansko rodil 6o cm velik in težek 4 kile???user posted image če pomislim, da sem jaz imela 45 cm in slabi dve kili...

Potem je moja pupika čisto ok oz. pač po mamici, a ne?user posted image Sem ji pa v parizu kupila par cotk, zdaj ko vem, da je bolj mala, sem nabavila kar eno oblekico št. 50, dabo vsaj nekaj mela, če bo še čisto mala, heheuser posted image , sicer pa še: dvoje nogavičke, dve kapici, različno veliki, ene ala hlače na naramnice, samo nimajo spodaj hlačnic, so kratke, kot bodi spodaj, tega tu še nisem videla, pa še en kompletek in to je to.
Sicer pa ne boste verjele, tudi sebi sem nabavila eno nosečniško obleko brez rokavov in en plišast zg. del trenirke, tudi za user posted image , je prav fajn, ker se pozna, da je krojeno za nas, hehe, zdaj tudi moj trebušček ni več zanemarljiv...

drnula, midva kupujeva drobnarije na drobno, enkrat eno prčkarijo, drugič drugo, ko kje kaj slučajno vidiva, mogoče bo to tudi tvojemu ok...

nikica, upam, da sta popravila košaro, sicer pa ti rečem, Mekol dela čudeže:) pa ne bit jezna na lubija, se pač ni spomnu, da bo veter... Navsezadnje boljše, da se na prazni učita, kje stoji in kje jo odnese, heheuser posted image

No, vas grem še do konca prebrat...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
7.5.2007 5:08:57   
ronja
hehe, mela, nama je tudi bilo všeč Val za user posted image , potem pa se je enkrat na plavanju en fantek, ugani, kako mu je bilo ime, cel čas drl, ko smo ga hoteli dat v vodo - mislim, ironija pa taka, Val, pa ne mara vode!!!user posted image no, potem mi to ime ni bilo več tako simpatično (na bazenu precej odmeva...) Bomo razmislili pri naslednjem, če bo user posted image , čeprav zdaj sva oba čisto na user posted image mahnjena - moj ljubi je danes izjavil, da zdaj si pa prav želi, da bi bila naslednja tudi user posted image - se mu ful fino zdi, ko reče moje punce:) jaz bi pa tudi punčke, heheuser posted image jih lahko z malo manj slabe vesti (s)crkljašuser posted image

mela in drnula, kake pa morajo bit dimenzije plenice? Se mi zdi, da mi nekaj manjka tu...

Aja, a sem vam povedala, da v Parizu  nisem nič bruhala? Sem sicer parkrat požirala nazaj, ampak mi je ratalo, hehe, kdo bo koga, hihiuser posted image

mela, poglej iz svetle strani - če rodiš korenjaka od 4500 g, boš toliko več shujšala, heheuser posted image Ma, smo se samo malo hecali, itak si nobena ne želi takih dimenzij skozi tisto malo luknjo spravljat, kamor mi je bilo še tampon zoprno tlačit, se mi je zdel ogromen, pa sem uporabljala mini...

Mala Ronja pa brca in boksa ko nora! ma to bo res eno športno bitje... So rekli, da naj štejemo, če se ne premakne 10x na dan, da nekaj ni ok... No, sem se parkrat spravila štet - ko sem po pol ure do dveh urah prišla krepko čez 10, se mi je pa zdelo, da nima ravno smislauser posted image

nogica, kaj ti ne maraš kuhat? Sem mislila, da rada to delašuser posted image Košare midva ne bova kupovala, kupila sva PP Pramette in ker se da polešt do dol, ni potrebe po košari.

mela, mene tudi moja g. noče nič kaj spodaj pogledat. Pri zadnjem pregledu sem ji kar rekla, da me nekaj srbi in me skrbi, če nimam glivic, pa da naj pogleda, heheuser posted image . Sem hotela vedet, če je vse ok, če lahko grem v Pariz.

Joj, sem se spomnila, da vam še nisem napisala poročila o pregledu: no, je bilo vse ok, trebušček je lepo zrasel, čeprav ima ronja še vedno manjšo stegnjenico in trebuh kot bi ga smela met. Ampak moja g. potem malo poguljufa pri meritvah, paje vse okuser posted image Dobesedno tako! Ampak ne bom se sekirala, itak mam pri njej samo še en pregled, potem pa verjetno že v porodnišnici... Namreč naslednji pregled imam 28. maja!!! naročila me je čez 5 tednov!!! Zanimivo, ne? Jah, nimam kaj, saj verjetno res ne bo nič posebnega vmes...

Ok, če vas bom hotela do konca prebrat, spet ne bom nič spala, grem pančkat, oz. še prej grem malo kitaro igrat, ve pa mi malo odgovorite na mojih 100 vprašanj, medtem, ko spim, okidoki?

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
7.5.2007 9:09:20   
Kati81
Ronja ta oljček dobiš v Dmju je pa od Welwdw, taka majša steklenička stane pa nekje 8 E.

Lepo da si se imela super jaz si pa ne upam nikamor daleč več. Grem samo še v Vipavsko dolino, pa samo tazo, ker grem mimo Postojne in ko sem dol imam pa tudi Šempetersko porodnišnico zelo blizu, to so pa vsi moji izleti, razen še tisti po Ljubljani.

No mi smo včeraj postavljali podenj po hodniku, edini, ki je še manjkal in seveda sva hodnik tudi prebelila in je full lepe oranžne barve, še dobro da sem mojga prepričala naj vseeno pobeli, ker še vedno lahko popravi in sedaj mu je full všeč. Upam da bodo tudi omare še ta ali pa vsaj drugi teden in pol smo zrihtani.

No danes popoldan imam svojo G in me prav zanima kaj bo rekla. Upam, da bo vse tko kot mora biti, če bo pa treba it rodit pa tudi ni panike.

Jaz sem danes full slabo spala, zvečer je je user posted image  kolcalo ene 20 minut ravno ko sem se ulegla v posteljo in pol ob 4.40 zjutraj spet. Ob 7 je pa user posted image  imel jutranjo telovadbo, pa če prištejem še trikrat lulat je bilo kar pestro.

Lep dan.

A bi se dobili v sredo ali četrtek?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
7.5.2007 9:32:24   
N _ B
Jutro punce.

Se še jaz malo pofočkam. Spremljam in berem vas sproti, samo pisat se mi ne da user posted image . Ma luna prejšnji teden me je čisto zmetala. In ne samo mene. Še Nika in user posted image  v trebuhu sta bila čisto adijo.

Skratka, pri meni se dogaja 100/h. Prejšnji teden so me dajali lažni popadki in krči. Spim slabo, na obroke. Vsako uro do dve sem na wc-ju, potem, ne morem takoj zaspat nazaj, ko zaspim, pa...ponovi vajo in pojdi na wc. Vse mi pritiska dol in imam občutek, da mi bo zdaj zdaj, kaj padlo ven. V petek imam pregled in me bo verjetno vaginalno pregledal in po mojem občutku sem jaz odprta. V 1. nosečnosti sploh nisem imela težav s tem, da bi mi dol pritiskalo, pa sem bila od 34. tedna dalje za 1-2 prsta odprta. Začela sem zatekati (noge, roke, obraz), kar mi ni najbolj všeč. Zjutraj, ko vstanem imam občutek, da hodim 3 m od tal. G pravi, da zaenkrat še ni panike, sem pa sedaj vsak teden v laboratoriju. UZ kontrole rasti je pokazal, da se malčku zaenkrat dobro godi. Sicer po rasti in teži zaostaja za kakšen teden pod povprečjem, vendar je še vse v normalnih mejah. G mi še ni znal nič točno povedat, kaj me čaka. Vse možnosti za ponoven CR so še odprte.

Stvari za novega člana so oprane in na svojem mestu. Edino še jogi moram oprat - vrhnja prevleka je snemljiva. Torbe še nimam pripravljene, imam pa po kupčkih v omari, tako, da se samo preloži. Zdaj sem že kar malo neučakana. Komaj čakam, da malo štručko stisnem k sebi.

Srečanje: Mogoče ampak res mogoče v sredo. V četrtek ima Nika nastop v vrtcu, tako, da odpade. Na žalost sem ta teden malo omejena glede varstva. Mož pride iz službe po osmi zvečer, tast in tašča sta na počitnicah, moja starša sta popoldan v službi.

Jackie: iskrene čestitke ob rojstvu sinčka. Upam, da je z vama vse uredu.

Ronja: občudujem te. Res. Potovanje in vse te obveznosti......

Kati81: Dobro opravi danes na pregledu.

Zdaj vas grem pa še enkrat brat za nazaj, sem že pozabila, kaj imam še za napisat user posted image .

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
7.5.2007 9:49:48   
Luckabucka
Dobro jutro,

vidim, da nisem edina, ki je danes slabo spala user posted image . Ravnokar sem prišla v službo, ker sem dve uri čakala v laboratoriju. Katastrofa. Če bi vedela, sploh ne bi šla - sem besna ko ris. V četrtek mam potem pregled pri hematologinji, ki mi bo itak rekla, da zdaj ne morejo nič naredit in bom vajo ponovila po porodu. Grrrrr

Moram se najprej malo preluftat, bom potem kaj lepšega napisala user posted image .

Srečanje: meni odgovarja sreda ali četrtek, samo ne prepozno prosim, ker se moram ob eni dogledni uri vrnit na Štajersko!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
7.5.2007 10:02:35   
FLASK_A
Živjo, punce!

Ronja, super, da si se imela fajn! Jaz trenuno tut pomislim ne, da bi kam spokala in šla- se mi lahko rodi otroček, ki bo pol tuj državljanuser posted image  Ne, hecam se. Ti kar izkoristi, če se fino počutiš!
Ja, olje od Welede- DM je res fajn, jaz sem ga tudi kupila. Eh, košaro sem kar sama poštimala, noben mi neče pomagat. No, zdej je že postavljena in pripravljena za malo štručkouser posted image  Itak sem bila pa bolj nase jezna kot na mojga, tko da ni utrpel nobenih posledic zarad tega. Itak mu je avto popraskal in vdrtino nrdil (btw- je to njegov naj naj naj naj oh in sploh avto) tko da sem bila rajš pridno tiho, sej je njemu tut hudo...
Glede tvoje g pa sploh nimam komentarja. Pregledi so na 4 tedne, na koncu so na 2 (jaz imam zdaj na 1 teden). Mislim, svašta!

Kati, sva prav iste. Jaz si tudi ne upam nikamor več. Danes imam fax, pa se kar bojim ituser posted image  Res nebi rada, da mi tam pred profesorjem voda odtečeuser posted image  Mislim, se u zemljo vdrem. Sploh nevem, kaj nardit. A ve bi šle na mojem mestu?? Kjerkoli drugje se mi začne, je kul, ampak prav na faxu... Bi me blo sram it tja še par sto letuser posted image  
No, sej ne, da zdej ne grem prav nikamor, grem pač tja, kjer mi ni panika, če se kaj zgodi. Imam le samo še 20 dni do roka, CTG pravi, da imam popadke, menstrualne bolečine so vsak dan. Kaj pa vem, kaj se lahko zgodi. Lahko da še dolgo nič, nikoli pa ne veš.

N&B, upam, da te problemi ne mučijo preveč... Pa saj- vse to nekak spada zdaj v to naše zadnje obdobje aneuser posted image  Škoda, cela nosečnost je bila takooo zelo lepauser posted image  Ni kaj, bomo že. Saj bomo kmalu cartale naše male otročkeuser posted image user posted image user posted image

Srečanje- jaz bi skoraj raje v četrtek, drugače tudi sreda ne bo slaba. V sredo imam čas nekje do 6h, v četrtek sem pa cel dan frej.

Grem kaj pojest, pa pridem spet nazaj. Lep pozdravček vsem!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
7.5.2007 10:15:34   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: nikical

N&B, upam, da te problemi ne mučijo preveč... Pa saj- vse to nekak spada zdaj v to naše zadnje obdobje aneuser posted image  Škoda, cela nosečnost je bila takooo zelo lepauser posted image  Ni kaj, bomo že. Saj bomo kmalu cartale naše male otročkeuser posted image user posted image user posted image

Sploh ne. Sem vzela v zakup, da to spada zraven. Ampak, kaj, ko se ne znam umirit. user posted image user posted image user posted image

Punce,
kaj imate pripravljeno za v porodnišnico?

A ne bi bilo fino, da vsaka napiše seznam in tako druga od druge dobimo še kakšno idejo, kaj vzet?

Moj sledi. Samo prepišem ga iz bloka, kamor sem si sproti zapisovala, kar sem se spomnila. 

< Sporočilo je popravil N & B -- 7.5.2007 10:16:31 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
7.5.2007 10:26:30   
Anonimen
Ahoj

Oj Ronja. Saj se mi je kar zdelo da si tako zaposlena user posted image . No pozdravljena spet nazaj.
Jaz sem si kupila Weledino olje za masažo presredka v DM-u. Na Baby bonus ga dobiš ceneje, ne vem koliko, ker sem to kupila že kar nekaj časa nazaj.
Ne vem za kakšne plenice si mislila a za tetra ali Pamperske? Tetra imam jaz od ENO iz BC, pa niso bogvekaj, kupi Tosamine, če se boš odločila za tetra. Pamperske pa sem kupila Newborn 1 in sicer tud en paket samo teh, če pa bo večji bova šla pa v nakup večjih user posted image .
Glede kuhanja. Zelo zelo rada pečem in delam razne eksperimente z zelišči ampak kuhanje kosila, razne mesne zadeve in to mi pa ni najbolj pri srcu. Zdaj začnem ali ta ali pa drug teden pečt razne piškote za rojstvo user posted image . Mora dragi nest v službo, pa skoz bojo eni obiski, pa bodo piškotki kar prav prišli, ker potem najbrž ne bom imela časa da bi se po kuhinji vrtila cel dan.
Glede tvojega spanja pa te čisto razumem. Tudi sama imam toliko energije, da bi še celo noč rogovilila, ampak se prislim zvečer oz. tam ob ene dveh zjutraj, da zaspim. Meni je to najbolj grozno, ker ne morem normalno spat. Pa pravijo naj se zdaj naspimo. Ja kako če pa ne mormo spat a ne. user posted image
Ronja tvoj naslednji pregled 28.5 bo zame že čisto na koncu, saj imam rok 2.6. Men bi blo prav fajn če bi rodila 27.5. na obletnico najine poroke. Pa mislim, da mi ne bo uspelo user posted image . Pravijo da fantki ponavadi prekoračijo rok. In če potem upoštevam še to, da je po mojih izračunih moj rok 4.6. potem pa sploh ni variante, da bi šla teden prej rodit.

Kati jaz sem tud čisto nenaspana. Kolcanje pa je postalo kar stalno. Ko se uležem se mu revčku tako zelo kolca. Včeraj je imel telovadbo več kot dve uri. Ne vem kaj tako rine ven ali nogico ali komolček. Ma bi ga kar ven vzela na momente user posted image . Glede srečanja se dogovarjajte ve, jaz pa bom vidla če se vam bom lahko pridružila. Čakam še na zagovor za izpit in nič ne vem kdaj bo. No tudi jaz nisem za neko pozno uro, ker nimam tako blizu do doma.

Joj tudi jaz zelo zatekam, to že od prejšnje nedelje. Noro kakšne noge imam kot slončica user posted image . Pa prebavo imam čisto v user posted image . Na wc grem enkrat na teden pa še to moram kakšno čudno kombinacijo spit oz, pojest, da me potem prime. Grozno.

Lep dan vam želim. Grem rožice sadit ...

(odgovor članu Luckabucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2811
7.5.2007 10:27:16   
N _ B
1. paket za bivanje v porodnišnici:

zobna ščetka
zobna pasta
milo
krema za obraz
krema za roke
vazelin za ustnice
malo ogledalce
modrček za dojenje
blazinice
lanolin (krema za bradavice)
nastavki za dojenje
paket vložkov (za vsak slučaj)
papirnati robčki
dudka
natikači
nogavice (kratke, tanjše)
kopalni plašč
napihljiv otroški obroč za kopanje - v primeru šivov pride zelo prav za sedenje

zdravstvena kartica (v materinski)
materinska knjižica
kopija poročnega lista
polnilec za mobitel
svinčnik

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
7.5.2007 10:33:58   
Kati81
Moja torba za porodnišnico:
- natikači s trdim podplatom, taki fini za po kopalnici, tri pare nogavičk (ta nizkih)- me skoz zebe v noge, modrček za dojenje, halja, ene spodnje hlačke(nosečniške za vsak slučaj), toaletna torbica (zobna pasta, zobna ščetka, intimno milo,gel za tuširanje, šampon, balzam, olje za po kopanju, deodorant), blazinice za dojenje, vložki vir 80 in poročni list, mogoče sem še kaj pozabila, moram previrit.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
7.5.2007 10:38:12   
N _ B
2. paket: Odhod domov

user posted image
body dolg rokav 2x
hlačke s stopali
jopica
nogavičke oz. copatki
kapica
odejica
lupinica
3 tetra plenice

Zadnji dan pred odhodom domov bo user posted image  na eni od tetra plenic spal(a) oz. ga/jo bom na njej previla, ker jo dobi naša psička, ko pridemo domov. Tako smo naredili pri prvi, da spozna vonj novega družinskega člana. Ta plenica je bila (dokler ni razpadla) psičkin dojenček. Še spala je z njo. Ko je slišala malo, da se oglaša je vedno začela nosit plenico naokrog.

Ex user posted image :
spodnje perilo
hlače - v mislih imam dvoje, vendar bom kasneje možu naročila katere bodo cca pasale na mojo rit po porodu
majica
pulover ali jopca

Vsekakor dobi mož inštrukcije dan predno naju pride iskat.

< Sporočilo je popravil N & B -- 7.5.2007 10:41:49 >

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
7.5.2007 10:42:46   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

1. paket za bivanje v porodnišnici:

zobna ščetka
zobna pasta
milo
krema za obraz
krema za roke
vazelin za ustnice
malo ogledalce
modrček za dojenje
blazinice
lanolin (krema za bradavice)
nastavki za dojenje
paket vložkov (za vsak slučaj)
papirnati robčki
dudka
natikači
nogavice (kratke, tanjše)
kopalni plašč
napihljiv otroški obroč za kopanje - v primeru šivov pride zelo prav za sedenje

zdravstvena kartica (v materinski)
materinska knjižica
kopija poročnega lista
polnilec za mobitel
svinčnik

Darilo za prvorojenko, ki ji ga ob rojstvu prinese dojenček.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
7.5.2007 10:46:50   
Anonimen
N&B evo moj seznam.
To bom vzela s sabo v porodnišnico:
-zobna ščetka in zobna pasta
-vazelin za ustnice
-krema za telo (en Body butter, čist nevtralen brez vonja, majhna embalaža)
-krema za obraz + ličila
-vložki (Vir, Cathrine- te imam drugače najraje, zato sem sio jih par pripravila)
-gel za tuširanje (bolj nevtralen, majhna embalaža iz DM-a)
-deodorant
-krema za bradvice
-hladilno mazilo Bubchen
-1 slivov sok od HIPPa, pravijo da je dober za prebavo (več mi bo dragi potem prinesel)
-rokavičke za user posted image + dude + steklenička (moram še prekuhat)
-natikači (čist eni navadni ta poceni)
-blazinice za dojenje + 2 modrčka za dojenje (iz Mullerja so prav fajn)
-spodnje hlačke 3 kom
-škarjice in ščipalec za nohtke
-denar za avtomat (mam čist nabsano torbico s kovanci)
-nogavice
-poročni list
-zvezek za pisat (moram še seznam za obveščanje naredit) + pisalo
-fotoaparat
-polnilec za mobitel + mobitel (še vedno čakam na novega)
-pa še par pampersk za user posted image
-materinska (ta je itak vedno z mano) + zdravstvena kartica
-napotnica ginekologinje

Za user posted image oz. ruzak za domov:
-newborn pleničke
-2 povijalni plenički
-6 tetra pleničk (sem jih več, če bo za široko povijanje pa potem še za v lupinico, pa če kaj bruhne v avtu)
-žabice, body, kapica, majčka... skratka zelen kompletek za user posted image za domov
-nogavičke ene štrikane in ene bombažne
-zelena odejica
-lupinica
-zame za oblečt (to bom potem dodatno naroičla kaj naj mi prinese)

Jas ne vem ampak vsega se mi zdi da imam preveč in premalo obenem. Za sabo sem si kar potovalkico pripravila, tako bolj majhno, pa še torbo moram kupit od PP, tako da bo šla še ta z mano. Jaz upam, da bom imela kam dat vso to mojo kramo user posted image . No za domov sem pa kar v en ruzak naštimala. Sem mislila da bom tud to na novo kupovala, pa se mi je zdelo potratno, ker imava doma pa polno enih ruzakov.

No zdaj pa še ve napišite, pa bom vidla če lahko kaj ven dam oz. če moram še kaj dodat.

Zdaj grem pa res ven...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2816
7.5.2007 11:10:01   
FLASK_A
Evo moj seznamček:

Materinska knjižica, osebna, zdravstvena, priznanje očetovstva, rojstni listi (just-in-case).

ZAME:
deka (zame vsestransko uporabna- za poušter recimo)
nogavice
spodnje hlače za domov
spodnje hlače (mrežaste)- če bomo rezani
VIR 80
zobna ščetka, pasta
krema za obraz
losjon za telo
milo, ščipalke za nohte, elastike za lase, glavnik
Bepanthen
modrček za dojenje
copati s trdim podplatom
križankeuser posted image

pisalo, blokec za zapiske in navadne in osvežilne robčke imam pa itak vedno v torbici s sabo

ZA user posted image :
plenice (3x tetra, 2x pampers newborn do 5kg)
žabice
nogavičke
bodiji dolg in kratek rokav
kompletek za domov (hlačke in jopica s kapuco)
kapica
dekica
slinček

To je to, če mi bo kaj manjkalo, bo pa moj prinesel. Itak ve točno, kje je kaj.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
7.5.2007 12:18:20   
ŠpelaP
Ojla punce!
Vidim, da ste spet v čvek zagonu - super!

Ronja
, dobra si, da si še upaš na tako dolgo pot!
Jaz pa čakam na naslednji vikend, da začnem porodniški dopust, potem pa grem še malo v Avstrijo, me € v denarnici žulijo!
Pa k moževim staršem še gremo na obisk v MB preden rodim! Pri nas pa mož malo paničari zaradi te poti, ki traja s Koroške do MB LE 1 uro. Mi pa  jamra oz. bolj paničari, da kaj bo, če bom začela rojevat med potjo, kot da gremo v Turčijo. Sem rekla, da me bo pač peljal v porodnišnico. Saj če bo porod trajal pol manj kot pri Timu, bo še vedno trajal 9 ur. V tem času me bo pa že dostavil tja, kamor me mora.

Meni pomalem že tudi dol pritiska, sicer pa imam tako vse bolj nizko kot prvič. Se vidi, da so trebušne mišice že bolj ohlapne. Pa zjutraj, ko vstanem me še nekaj časa kolki bolijo, čeprav imam ponoči med nogami povšter!

Seznam - stvari imam pripravljene v bistvu tudi tako kot ostale! 

N&B - tudi midva sva razmišljala, da bo tudi Tim dobil ob rojstvu dojenčka neko darilo, saj bo vendar postal starejši brat! user posted image Samo še ne veva prav, kaj mu bova dala!
Kaj imate vi namen dati prvorojenki, če ni skrivnost?

V naši družini je tradicija, da dobi novorojenček ob rojstvu za spomin od mamice in atija zlato zapestnico z vgraviranim imenom in rojstnim datumom! Tako, da to že imam nagledano v eni zlatarni! Kupili pa jo bomo seveda šele po rojstvu!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 7.5.2007 12:20:27 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
7.5.2007 12:28:42   
ŠpelaP
Nikical - nisi edina, ki jo je kdaj bilo strah zaradi odteka vode. Mene je bilo v prvi nosečnosti najbolj strah, da bi mi voda odtekla v trgovini. Ene 14 dni pred PDP sploh nisem hotela več iti v trgovino, čeprav jo imam čez cesto. Če bi se mi to zgodilo, bi me verjetno bilo tako sram, da tudi še dolgo ne bi šla v tisto trgovino.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
7.5.2007 12:40:29   
ronja
Punce, res še nisem čisto na tem, ampak vseeno: zakaj bi vas bilo tako sram, če bi vam voda odtekla? Saj to je čisto naravna stvar, večinoma se itak ne zgodi tako, da bi bila cela mokra, pa tudi če - saj tudi bušija vsi vidijo... Ma ne vem, meni se zdi, da mi noben profesor ne bi kompliciral, po moje bi se jim še fajn zdelo, bi se okoli hvalili: "Veš, sem jo tak spraševal, da ji je kar voda odteklauser posted image " ne vem, no, res da smo biologi malo bolj na izi glede tega, jaz pa sploh, ampak vseeno, meni se to ne zdi nič sramotnega, saj rojstvo je ja nekaj lepega! ne vem, kaj mislite?

Sicer imam jaz včasih tega svojega trebuha kar dosti, zdaj je že tako velik, da mi je prav v napoto, hočem se po kaj stegnit, pa se zabije v mizo, se učim za mizo, pa ne morem spravit zvezka pod njega (bolj slabo vidim in ne morem pisat v tavelik zvezek v zg. vrstico, če ga ne dam bližje, mi je predaleč in ne vidim, kaj pišem...), sežem po krožnike v police nad štedilnikom in si ga opečem na piskru, kjer se kuha juha...  Da ne govorim o tem, da se človek ne more normalno najest...

Hvala za nasvete o olju, moram zdaj še najt kak DM v bližini...

Jaz zaenkrat še nisem tako daleč kot ve in lahko še malo skačem okoli, čeprav kolikor se poznam, se to tudi konec junija ne bo spremenilo... Če mi voda kje odteče, mi pač odteče, ne bom več okoli hodila po tem in me bo nekdo odpeljal v bolnico, ali rešilec ali fant. midva nimava še nič postavljeno, nimava še avtosedeža, seznam pa počasi pišem, hehe, da ne bo potem panikauser posted image Ampak jaz mam še časuser posted image

V sredo in čet. popoldne žal ne morem, grem na en tečaj... lepo se imejte!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
7.5.2007 12:45:47   
N _ B
ŠpelaP: pri nas je Nika bolj neučakana kot mi vsi. Prej, ko je spraševala, kdaj pride dojenček, sva ji govorila, da poleti in pretekle dni je prišla do tega, da je zdaj že čas, ker je toplo kot poleti. user posted image  Vsak dan prečekira predalnik, kjer imam za dojenčka stvari, če je vse tam kot mora bit, da ne govorim koliko dela ima s svojim dojenčkom. Sestrica/bratec ji bo prinesel poletno oblekico zanjo in en kompletek za njenega dojenčka. Malo sva jo po ovinkih spraševala in je enkrat malo omenila.
Predvidevam, da Tim hodi v vrtec. A ga boš imela doma čez poletje? Nika bo po vsej verjetnosti doma od 15. julija dalje in verjetno tam nekje do 15. septembra. Začetek septembra načrtujemo dopust. Upam, da mi bo zneslo. Mož ima namreč takšno službo. Čez poletje dela po cele dneve, da si bo težko vzel kaj prostih dni do septembra in bom sama z obema. Malo sicer računam na pomoč babic in dedkov, ampak saj veš kako je. Ko koga rabiš ni nobenega nikjer. Sem raje pripravljena na vse. Sem opazila, da je med Timom in Niko le 4 mesece razlike. Nika bo julija stara 4 leta.

A je še katera lena danes, tako kot jaz? user posted image
Nisem naredila tudi N od nič. Celo likalnik sem priklopila, da bom likala, pa sem ga čez slabe pol ure raje izklopila, ker se mi ne da dvignit riti s kavča.user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil N & B -- 7.5.2007 12:47:25 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
7.5.2007 13:26:56   
Drnula
Srečanje - skoraj raje v sredo kot četrtek.

Jaz tudi švoh spim. Nikakor mi ne paše in potem se mi začne še sanjat vse živo. Tako, da se odpravim na wc tud če ni glih treba, sam da neham sanjat, da mi roke nazaj oživijo ... da si "odpolčijem" od napornega spanja.

Ste pa že kar pripravljene. Jaz sem šele pripeljala oblekice (od sester) in prvo rundo oprala. Se še suši. Mislim, da sem kar založena. Manjka mi samo še par stvari, ki si jih nabavim konec tedna.

Kati - upam da se boš uspešno peljala. Jaz imam pregled jutri. Sem itak vsak dan na terenu, stalno imam neke opravke, sploh nimam občutka, da sem na porodniškiuser posted image . Itak se vozim večinoma v PO ali okolico in ni panike če bi me kaj zagrablo. Pa saj gre večinoma bolj počasi in ni takoj za it v porodnišnico. Sam verjetno pa tud ni fajn vozit takrat.

Sploh nisem računala da bi kupila flaško za mleko in mleko pa sem se danes ponoči mal ustrašla... kaj pa če ne bom imela mleka, pa bo vikend in ne bom mogla nič kupituser posted image ...mleko sem danes že kupila, flaško še bom.

Zdaj pa grem nekaj skuhatuser posted image .

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
7.5.2007 13:27:03   
lunca2
N&B veš tole si se pa dobro spomnila, da napiše vsaka seznam kaj ima pripravljeno za v porodnišnico, da slučajno kaj ne pozabimo.user posted image Sicer pa lahko če se kaj pozabi kasneje prinese user posted image . Jaz sem bila veliko v bolnišnicah in ponavadi nisem pozabila nič ampak se nikoli ne ve.user posted image

Jaz sicer še nimam nič pripravljeno za porodnišnico a si bom ta teden, ker se nikoli ne ve kdaj te preseneti.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
7.5.2007 14:26:12   
zrak
Ronja.. tudi meni so se pojavljale take pikice po trebuščku, samo da me je tudi ful srbel... in sm ugotovila, da je bilo od raznih olj in krem.. tako sem si nabavila naravno od Welede in Haucke in glej, vse je izginilo... Tako , da se moramo mazati res z naravnimi olji in kremami in ravno tako pol našega user posted image . Jaz sem si nabavila celotno kolekcijo od Welede in sicer od mila, do olja, kreme za telo in ritko, ..

V MŠ so nam rekli, da za dojenčka glede pleničk v prodnišnici (oz. za domov)  rabimo:
2x pamperske
3x tertra
2x soriso

Ker vidimi, da nobena ni napisala soriso.

Ostalo pa imam narejeno tako kot vi.
Razen kopalnega plača ali halje ne bom vzela, ker to dobim v porodnišnici.. in kopalni lašč je pretežek za ga vleči s sabo, pa tudi veliko prostora vzame...
Ostalo pa tako kot vi...

lep dan vsemmmmm 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
7.5.2007 15:25:52   
ŠpelaP
N&B -  Tim bo doma od 1.7. do 1.9. . Drugače pri nas doma ni nikoli problem zaradi varstva, vendar ga lahko iz vrtca začasno izpišem le za dva meseca. Ostalo se pa šteje za fiksen izpis iz vrtca. Za drugo leto sem ga vseeno vpisala v vrtec, že zaradi družbe otrok. Sem pa rekla, da ga še vedno lažje izpišem, kot ponovno sredi leta vpisujem. Potem pa ne vem, v katero skupino bi padel.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 7.5.2007 15:28:11 >

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?