s u g a r
|
Hej pupe, doooooooolgo me ni bilo, da ne bom bolj zadaj sej ne vem ce bom prav nardila, drgac k bom vse prebrala ko bom utegnila, ker mi zdele cas ne pusti, pa magari popravim. Torej imamo FANTA, lumpa in divjaka. Kaj smo uredili v tem času ko me ni bilo. Imela sem en kup pregledov zaradi ledvice, bila sem popolnoma na glavo, z živci popolnoma na koncu, z mojim sva se potem še skregala in sem mu celo zabrusila, da če naju ne želi naj mi kar takoj pove in se spokam v sekundi - kdo bo pa prenašal tečnega deca. No pa sva poštimala, zdaj sem mu končno izpovedala kaj čutim in da le ne želim vse sama. Zakaj je temu tako vam povem malce kasneje. Uglavnem naš fant je bbbpppp, in zelo lumpast (nenehno se vrti in razgraja), na predzadnjem UZ v Lj porodnišnici se ni hotel obrniti, da bi zdravnica videla še hrbtenico, skoz je kazal bušija in brcal. Tako da sem mogla čakat in se sprehajat, da nama je potem v dveh urah uspelo da se je obrnil prav. Ima vse kar rabi in ful preveč energije - še zdravnica je tako rekla "tale je pa en lump" - mami pa to itak že ve ker jo tako že zdaj zbombardira - po polnem mehurju - znano kaj, da komaj prinesem tja k je treba - bog ne daj da je doma kdo v kopalnici eostavno leti ven. Moja ledvica - tu pa je sedaj problem in to velik. Desna ledvica je povečana in preobremenjena, stanje je tako kot npr. pri devetmesečni nosečnosti s tem da je velikost že zdaj izven mej (že zdaj??? ). Če dobim napad ali vročino ali bolečine, takoj na poseg vstavitve katetra do konca nosečnosti in vrečko. Upam in želim si da se to ne zgodi - pozitiv sem 100% . Ležati moram na levem boku in sproščati ledveni del - čimveč telovaditi na vseh štirih kot kakšn mačk, da ne pritiska na sečevode, in seveda POČIVATI - včeraj mi je G rekla kaj je zdaj z bolniško in zakaj ne. Tisoč razlogov sem ji povedala in je potem rekla ok itak je zdaj čez en mesec kontrola za in čez 3 tedne kontrola ponovni UZ ledvice in marca kontrola pri urologu, in če bo kar koli takoj ampak res takoj na bolniško. Torej do konca do poroda me čakajo trije redni UZ za in nato tisti ki so na koncu in 3 sigurno (minimalno) za ledvico 1/mesečno in še dodatne kontrole. Kmalu se bom preselila k vsem zdravnikom. Moram pa non stop ko imam priliko pocivat in razbremenjevat, da lepo odteka iz ledvice. Punce veselim se ker bomo kmalu ampak res kmalu mamice in ker so problemčki ki se nam pojavljajo v principu zanemarljivi, razen če ni ogorženo dete oz me. ZAJ PA IKEA in nakupi tam Drugače sem kul pravzaprav sedaj super. V soboto naju z atijem čaka nakup - greva namreč po kuhinjo v IKEO, upam da vse seče po planu da ne bova šla potem z dolgim nosom domov. A moram kej pazit - zrisano imava vse po katalogu ocahnano in še enkrat bova vse izmerila, da ne bova res šokirana. Upam da jo bova res lahko tudi odpeljala. Kakšne so vaše izkušnje????? Pa še to na kaj moram biti posebno previdna in kaj ne smem pozabiti??? prosim za predloge - nisem še kupovala kuhinje in ne bi rada preveč komplicirala pa mogoče kasneje obžalovala. potem pa bom vzela še tisto luškano napihljivo podlogo za previjati - k mi je že zadnjič padla v oči. A ve katera ali je v Avstriji kaj v bližini Graza kakšna trgovina kjer imajo opremo za bebe tako bolj ugodno - načeloma bi rabila kupiti le banjico na stojalu in leželniček ostalo se bo nabralo od prijateljev in družine (zibko dobim na posodo, počitniško posteljico za darilo od prijateljice, previjalne ne bom imela ker bom imela za to pralni stroj, stajico lahko kupiva kasneje ko preraste zibko, kenguruja baje dobim, avtosedež tudi, voziček in lupinica sta že doma pri moji mami zapakirana, oblekice teh je tudi za začetek dovolj, flaške in dudice grem začetek feb nakupit in ostalo počasi - previjalne planice, brisačke, majčke. Tu imava res srečo. Zelo sem vesela, da se je tako obrnilo, da bova stvari dobila. Ker trenutno nama vsak tolarček pride prav. Ko pa sedaj tole berem se mi pa itak zdi da imam že miljon stvari preveč. No za kuhinjo vas res prosim za nasvete, če ste sploh prišle do sem ker Urša spet NAKLADA in priča na dolgo in široko. Hehe rabte eno tako. Se še danes javim ko bim imela kaj več kot sekundo časa. by. tole pa upam da je saj napol ok AJA pa ful morm pohvalt Lj porodnišnico in oddelek ki je preurejen za nosečnice s težavami. Glede tega sem se premislila da Lj porodnišnica le ni tak bav bav in verjetno bomo kar tu privekali na svet. No časa je še dovolj. No zdej pa res grem by 01. rožica81 01. Nifra, Ljubljana (Samo) 02. ancka1, Kranj ali Jesenice 02. romta, Kranj 03. AKL 03. tanjaDi, Izola 04. telebajsek**, Ljubljana ( Aljaž ali Maruša) 05. bavcek 05. pegi 05. Kati23, Novo mesto 06. foci 07. Eca, Maribor 08. NINIKAM 09. dvojčka v maju in 09. petrinja, Ljubljana 10. lmarcel, Maribor 10. BAMBINA_ 10. Anol 10. srni 12. Makica79 17. petra a, Ljubljana 17. tejč, Ljubljana 19. tatjanči 20. Majchi, Ljubljana 21. lukrecija 22. lex, Slovenj Gradec 23. s u g a r, Ljubljana (?Kranj nisem zihr?) in 24. raglja1 25. nova sloncica 25. iwa, Ljubljana, 25. dodi (dvojčka), Kranj 25. mravljica3, Ljubljana (dvojčka) 30. Elen