|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 20.8.2006 17:14:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Samoyedka me zanima kateri mesar te je šival v SG? Kar se tče babic v porodni sobi v porodnišnici SG jim je res za čestitat. Osebje na porodno ginekološkem oddelku je pa res čudno. Res je, da vse sestre niso za v en koš. POhvalila bi glih ene tri ostale bi pa poslala na šolanje za delo z otroci in otročnicami. Pohvalila bi tudi sestre na oddelku za nedonošenčke kjer sem tudi jaz preživela dva dni z našim sončkom. Čisto nasprotje sestr na oddelku. Samoyedka mislim, da si dobila posteljo, ki sem jo jaz zapustila? Midva sva odšla domov v torek. Moj porod je trajal samo pet ur. Vse skupaj pa se je začelo ob pol treh zjutraj, ko so se začeli popadki na približno petnajst minut. Ob pol šestih sem prišla v porodno,kjer so me prepripčali da mi je odtekla voda. Ker sem rodila prvič, sem bila prepričana da je to res in da sem možno jz spregledala to vodo. Na to sem pristala v zeleni sobi, kot ji pravimo pri nas, kjer so mi delali CTG. Ob 9 uri me je babica pospremila v porodnosobo kjer so mi dali umetne popadke, ker po njihovo svojih nisem imela dovolj. Dobila sem svečko in čakala, dase začne dogajat. Skozi je bil pole gmene tudi moj mož, da me je bodril in mi brisal pot in masiral križ. Ker sem bila sama v porodni so se mi babice res posvetile. Ob 11 uri so se začeli popadki na pet mninut. Ob 12 pa je babica malo potipala koliko sem kaj odprta. Ugotovila je, da mi sploh še ni odtekla voda in da sem odprta samo za tri cm. Ko je prišla zdravnica so mi prepiknali mehur in sedaj bom vedla, kako je ko odteče voda. Potem se je pa začela Kalvarija. POpakdi so se stopnjevli, takoj sem se odprla na 10 cm. Potem je pa nastal problem, ker se otrok ni spustil v porodni kanal. Dvakrat smo poskusili roditi,pa ni šlo. Popadke sem morala iti predihavat v počep in v stoje, kar se mi zdi, da ni hujšega. Tretjič mi je pa uspelo roditi. Malo so me prerezali. imam en šiv. Malčku so pa morali pomagati celo z vakumom. Okrog mene so visele štiri sestre in zdravnik ter še mož, tako da smo komaj spravili ven našega velikana. Ampak veselje ki se nama je rodilo je izničilo vso bolečino in rečem lahko, da bi šla še kr enkrat rodit. V bolnici sva ostala šest dni, ker je bilo naše dete non stop rumeno. V torek sva prišla domov in v sredo sem dobila visoko vročino, ki me je položila v posteljo. Vse me je bolelo. Za otroka nisem mogla narediti nič. Vse je naredil mož sam. Prepotila sem za tri pralne stroje pižam in cunj. Ob tem pa tudi izgubila mleko. Ne čist ampak večino. MAli korenjak je zelo lačen otrok, ki smo mu že v porodnišnici dodajali mleko. Sedaj je že bolje. Jutri moram spet k zdravniku, da bom dala kri. Dobila sem neko vnetje. Kakšno pa še zdravnik ne ve najbolje. Tako to je moja porodna zgodba.
|
|
|