violinski
|
haha, saj sem vedela, sploh ne bi smela iti od doma, ampak sedet za računalnikom in vas brat, da ne bi česa zamudila. No, pa sem vseeno morala malo po stvari za v hladilnik, pa še po par daril, ker grem jutri na obisk h enemu novorojencu in njegovi sestrici. Tko, sem si malo pogledala in na mojih rokavčkih nič ne piše o letih, piše od 15 kg naprej, Aljoša je pa blizu tega. :) Lani jih je imela Lana, za letos sva pa dogovorjeni, da bo imela črva za plavanje. Seveda, če bova prišli do vode :) glede na vreme. Kety, mi bomo tu do sobote, vi ste pa menda danes že odjadrali na celino???? Če ne, imaš mojo telefonsko, sem ti jo enkrat pustila na ZS, pa magari pokliči, če imate 5 minut in sploh, če še ne greš rodit :) Klarika, sem tudi jaz pomislila, da si imela veliko dela pri porodu, no, saj moj prvi tudi ni bil kratek - 10 ur odkar mi je odtekla voda, od tega v porodni 7,5 ur; zato pa je bil ta drugi ekspresen in skoraj neopazen. V dveh urah je bilo vsega konec. Kot že povedano, pri nas v KP ni vremena. Oz. je tako spremenljivo, da je težko reči, kakšno je. Kakorkoli, čeprav je sonce danes parkrat pokukalo izza oblakov, ni sončno. Je pa toplo. Jaz sem spet brez nogavic in spodnje majice, otroka sta ves dan v kratkih hlačah in rokavih (temu primerno popikana od komarjev - aja, pa še novi Raidov Night & Day smo morali kupiti za v otroško sobo), pa spimo pri odprtih oknih. Lana in Aljoša se igrata večinoma skupaj, nimata problemov s starostno razliko, tako se igrata že odkar zna Aljoša samostojno sedeti. Sploh se morava z možem le redkokdaj igrati z njima, ponavadi da jima pokaževa kako novo igro ali sestaviva kakšno zadevo na začetku, da igra steče, potem je pa na vrsti divjanje, ki ne vključuje staršev. Sem se ravno prejšnji dan (včeraj?) pohvalila, da po novem uspeva zakinkati za par minut na kavču, ne da bi naju otroka tačas pogrešila. Ne, resnično se nama že dolgo ni treba igrati z njima, je pa res, da sta se samostojno igrala tudi ko se še nista igrala skupaj - Lana, ko Aljoše še ni bilo (jaz nisem posedala po tleh z njo, ker bi me bilo vso nosečo in s križevimi težavami cela umetnost dvigniti s tal) in Aljoša tudi, ko sva bila na porodniškem dopustu, se je zelo pogosto zaigral sam in raziskoval svoje igrače. Tia, škoda, da nisi prej rekla, da rabiš gatke, mi smo ravnokar eno rundo dali 'v arhiv', ker so izključno dekliške in jih Aljoša ne bo nosil (roza ali na rožice), pa bi ti jih lahko dala naprej. Sem namreč prejšnji teden te stvari pospravljala in razmišljala, komu bi jih lahko oddala. Zdaj sem pa v KP, ti pa greš v soboto v Čatežke, mi se vrnemo šele v soboto zvečer. Kakorkoli, jih bom vseeno pripravila 'h roki', če bi ti prišle prav.... Naše so menda vse bombažne, večinoma iz C&A in H&M, ene zna bit da so celo iz Hardija (kjer prababica nakupuje), ampak obnesle so se kot da bi bile najmanj Shisserjeve. Sem bila resnično pozitivno presenečena. Zoja, če je pa dež zaradi nas, pol je pa čisto v redu. Meni so taki dnevi, ko se veliko menimo prav fajn. Je pa res žal to posledica vremena, po kateremu ne moremo biti veliko zunaj. Evo, mojadva "že" spita, dobila sta pravljico, ki je sploh nista poslušala, sta bila preveč razposajena, potem je Lana takoj zaspala, Aljoša je pa še pel pesmice v postelji in odpiral vrata otroške sobe. Ma pri njem ni nikdar miru. A sem vam povedala, da tudi ponoči govori v spanju? Zdaj sem pa spet veliko naložila, da še Gradis ne bi mogel odtovorit....
|