violinski
|
Dobro jutro! Pošiljam pozdravčke iz oblačnega KP. Sicer (še) ne dežuje, ampak kaže, da tudi temu ne bomo ušli. Tako je zaznamovan naš letošnji dopust. Ampak vsaj ne morem reči, da visim nekje za 50€ na dan in dežuje, ampak smo kar doma. Saj meni je itak važno, da si odpočijem, to je od konca porodniške moj prvi dopust, ki je daljši kot dva dni. Otroka norita že navsezgodaj zjutraj, se pa vidi, da smo not, se kar hitro naveličata vsake igrače. Vse ste že čisto not v tem odvajanju od plenic, ali pa vsaj planirate. Jaz tega ne mislim počet, dokler ne bo Aljoša vsaj toliko dojemljiv, da bo razumel, da mora it lulat na kahlo ali WC, in da bo lulanje v hlačke samo naključna smola, pa brez kakega joka. Tako smo naredili z Lano in se je totalno obneslo. Njo smo tudi na 15 minut spraševali, če mora lulat, potem smo podaljšali na pol ure in nazadnje na 45 minut (na začetku je potem tako pogosto res morala lulat), kasneje je lulanje prišlo nekje na 2 uri, pa še danes je tako. Razen ponoči. Ampak ona je imela dve leti in pol. Tudi z Aljošo bomo počakali. Lepo pozdravljena med nami, klarika, tvoja Noemi je dan mlajša od Aljoše. Rodil se je v Ljubljani, kjer tudi živimo, v porodnišnici sva ležali skupaj s Tio (mamico od Demi); drugače sem pa jaz doma v KP, mož je pa mešanica med Gorenjko in Korošcem. Pri tem otroku smo mi začetne težave izpustili, smo imeli druge, malo bolj zahtevne, vse ostalo smo pa videli pri naši prvorojenki, ki je od Aljoše starejša nekaj manj kot 21 mesecev. Ima Noemi še kakega bratca ali sestrico? Ali pa kaj pričakujete ali pa je morda v planu? Aljoši se pozna, da ima starejšo sestro, in zato že veliko klepeta, bolj kot je Lana v njegovi starosti. Koliko je velik ali težek nimam pojma, ponavadi je 'po učbeniku', tako da ima verjetno okrog 86cm in kakih 13 kil. Mogoče je pa res čas, da ga stehtamo in izmerimo. Kar nekaj avgustovk'05 se nas je srečalo pred letom dni v okolici Ljubljane, takrat nas je z novico o novem naraščaju presenetila Petri, ki od Božiča že pestuje drugorojenca, kasneje sta nas skoraj hkrati s podobnimi novicami obvestili še Kety in Teya, ki pričakujeta v začetku prihodnjega meseca; potem pa še MajaPro. Če sedaj pogledam, so to vse deklice, ki so imele prvorojence fante in tudi sedaj v drugo pričakujejo fante (pravzaprav za MajoPro nisem prepričana, ker se že dolgo ni javila tukaj). Za nekatere od nas pa je bil naš avgustovček drugi otrok (jaz in miševi, ki jo že precej pogrešamo tu gor imava od prej še deklici), supermami nanki pa je Zoja tretji otrok. No, še veliko bi lahko napisala, pa bom stisnila v kak drug post malo kasneje. Aljoša mi ravno kuka čez ramo in me sprašuje "Ka delaš?"
|