|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
16.6.2007 16:22:00   
Kety
Pozdravček iz sončnega in vročega Ankarana....danes je pa res poletno, Vijolinski, a vi greste pa danes domov?! Mi bomo tu še do ponedeljka, žal pa skoraj nikamor ne gremo, smo tuki komot.

Tia, demi je čist luštno postrižena,...a ji ne boš puščala dolgih lask?! 

Joj, Timon se je zbudu, se oglasim kasnej...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
16.6.2007 20:24:16   
Tiamo
Ja Kety, zdaj ji bom začela puščati dolge. Sej sem že zdaj mislila da bo imal mal daljše, tak paža z gobico zadaj, pa me žal frizerka ni razumela. itak naju je zastoj strigla, ker je od prijatelja mama, tako da ji nisem zamerla. Najino odvajanje danes ni obradilo sadov, ker smo bili dost okoli, v trgovini, na obisku, na pijački..tako, da je imela skoz plenico gor. Je pa prefrigana, kar smo bili doma je bila v sp. hlačah in ni lulala. Prejle sva bile pol ure zunaj, pa je rekla, lulat me in potem laufala okoli dreves in govorila tukaj tukaj tukaj..in potem je pri drevesu počepnila in to je bilo to. Tudi slečt mi je ni uspelo, ker je nisem ulovila. Danes sem se ji spet nasmejala, jo vprašam če ji lahko nohte postrižem na nogah, ona pa : ne, mami zdaj, kdaj drugič! Pa kje jih pobirajo user posted image  Še vprašanje, a se vam tudi, ko jih vozite v avtosedežih, "slačijo"_ to mislim, da si te trakove k gredo čez ramo dol dajo in so potem zapeti samo čez trebuh. Jaz moram skoz ustavljati in ji popravljati!!! Pa sem čist zategnila pasove, tako da se skoraj premikati ne more..ampak spravi roko ven. Aja, pa še to: jaz probam čim manj govort STRIC BO PRIŠEL IN TE BO KAZNOVAL!  a razumete kaj mislim, probam jo čim manj strašit, ampak kdaj ne gre. Lih pri teh pasovih, ji rečem ,da bo policaj hud in se tega ne sme! Lep večer in lahko noč!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
17.6.2007 10:06:24   
Jessy
Tia, sem se nasmejala temu, da bo prišel policaj in bo hud, ker točno to sem ji jaz zadnjič rekla, ko ni bilo variante, da bi se mi usedla v stolček v avtu. Se je hotela kar zraven peljat. Pa sem jo posedala nazaj, ona pa trd hrbet in rito v luft, pa zraven je full jokala, tolk, da je malce bruhnila. Pa se greva preoblečt in prideva nazaj, pa je bila štorija ista, pol sem pa rekla, da bo policaj prišel in bo hud. V momentu se je usedla in se pustila pripet. Zdaj pa vsakič pravi da policaj ne bo hud in se usede, tak da mi ga sploh ni treba več omenjat. user posted image  Drgač se tudi jaz ne poslužujem teh ustrahovanj, so pa za uporabit v skrajni sili. Takrat itak vse pride prav.

Prej sem pisala, da mi je bruhnila, ko je jokala. To se nam je že večkrat zgodilo, tudi včeraj, ko je šla spat, pa ni hotela še spat (ob 21.45 user posted image ). Je kar precej bruhnila čez posteljo, tak da sva imela kar nekaj dela, preden sva jo lahko spet dala spat.

V avtosedežu se mi ne more slačiti, ker imamo Kiddy plus in ima spredaj tako mizico, s pomočjo katere je dobesedno imobilizirana med vožnjo. Polet je na ta račun mal bolj vroče, sam varna pa je.

Men se Demi tudi zdi luštna s frizurco. Ji pašejo tudi krajše, tako da sploh ni panike, da je bolj postrižena. Jaz Neji trenutno puščam dolge tudi spredaj, tako da ji morem narediti rep, ta sprednje pa ji spnem s špango. Kolk časa bo ona to dopuščala ne vem, če bo pa začela komplicirat, jo bom pa ostrigla.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
17.6.2007 13:48:47   
nelči
Pozdravljene

Trenutno Jan spi pa še kuhat ne rabim user posted image  (je ostalo od včerajnšnjega piknika) in imam čas, da vas malo pozdravim!

Uf, je Demi luškana s kratko frizurco! Mislim, da je čez poletje tamalim dosti boljše, če imajo kratke laske, drugače jim je v glavo prevroče. Jan zelo švica v glavo in se mu hitro pozna, ko ima malo daljše lase. Zato hodimo kar pogosto k frizerju, pa se je že kar navadil. Pa še kar rad gre, ker ima frizer včasih pudla v salonu (malo čudne, ne?) in Jan ga opazuje, boža,... v glavnem kuža ga animira. Seveda ne sme imet pregrinjala okrog vratu in kasneje ga že vse jezi in je proti koncu rahla panika, ampak gre - tudi s strojčkom!

Da malo opišem naše odvajanje od plenic. Pričeli smo včeraj. Polulan je bil 1000 krat, 15 gatik sem že oprala - na roke, ker drugače jih zmanjka. Sedežno je že polulal 3 krat, pa tepih v svoji sobi (hvala bogu ga imamo le tam) .... skratka obup. Potem se polula po tleh pa naredi dva koraka in reče "še tu malo", pa stopi spet korak vstran in se spet polula za tri kapljiceuser posted image   in reče "še tu malo". Jaz pa letam za njim in ga lovim, tako da sem že na "tešče" utrujena ko pes! No, nekak tako je zgledalo včeraj. Danes je MALENKOST boljše, sem spremenila taktiko. Pred hišo ga pustim v gatikah, noter pa je nagec, kahlo ima na vidnem mestu tako, da se samo vsede. In se mi zdi, da je že boljše - DRŽIM SE NANKINIH NAVODIL IN KAR GRE!!! Mali se vsake toliko vsede na kahlo in naredi nekaj kapljic. Včasih se pa vsede ampak mu lulek gleda preko in se kljub temu polula po tleh user posted image  Potem pa gre spet v sobo in se polula po tepihu in ga slišiš iz sobe "mmmmm, dobla voda user posted image "  .... in valjda, ko lula mu je ful zanimivo, kaj za en user posted image  teče iz luleka, potem mora malo s prsti probat, kako teče, potem pa seveda v usta user posted image  Skratka ........... imamo pravo veselico doma, ni kaj!!!! Sem pa se odločila, da ga nebom preveč mantretirala s tem, če bo želel s prsti prijet - naj prime, dobro, če bo želel poskusit mu bo poskušala preprečit. Preveč je radoveden in dokler ne bo potešil svoje radovednosti ne bo mira. Nanka hvala za svoje napotke, ker sem se kar pripravila, da bo najmanj 3-5 dni lulanje vsepovprek. Se mi res zdi, čim manj komplicirat te začetne dni pa bo!

Punce, uživajte v lepem vremenu. Pri nas je sicer malo oblačno, malo sončno je pa toplo in ni dežja. To je glavno!

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
17.6.2007 13:57:23   
nelči
Še to sem pozabila. Jan tudi večkrat v avtosedežu roke daje izven pasov in ga midva vedno skregema, da pripasan MORA bit, ga malo bolj zategnema in mir.
Kar se pa tiče ustrahovanja, tudi midva se temu izogimava, ampak včasih res ne gre. Pri Janu "pali", da pride mopeduser posted image

Jessy to pa ni prijetno, da Neja ob jokanju bruhne, kaj? Verjetno ima tako občutljiv želodček, ali kaj? Poznam sosedovo vnukico, ki je stara že 3 leta in skoraj vedno bruha, ko se vozijo z avtom - ne glede ali je kratka ali dolga pot. Očitno je že psihološko toliko znervirana, ker itak že vé, da bo bruhala in jo je strah. Precej neprijetna zadeva! Pri Neji sicer ni tako hudo, ampak ni pa fajn.   

Joj, letim perilo pobrat, dežuje!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
17.6.2007 22:51:37   
Jessy
Najprej user posted image user posted image user posted image  za Jana in današnje malenkostno izboljšanje!

Jaz sem čist izmučena. Neja je pred petimi minutami še vedno jokala in stala v postelji ter se upirala spanju. Tako je danes že tretji dan zapored, s tem da je danes najhuje, saj je najdlje vstrajala z jokom, k sreči pa ni prišlo do bruhanja. Po moje je težava v popoldanskem spanju in zvečer ni zaspana. Res ne vem, al naj ji ukinem popoldansko spanje, ali je morda samo prehodna stvar (malce se zanašam na luno, ki je bila), ali pa jo pustim popoldne spati le kake pol urce.
Res ne vem, kaj naj. Se mi pa zdi, da še kako potrebuje popoldanski spanec, po drugi strani mi pa nekak ni normalno, da je ob 22h ali 22.30 še pokonci. Sicer čez poletje to sploh ne bi bilo slabo, sam kaj, ko pa je pol treba spet privajat na zgodnejše spanje. user posted image

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
18.6.2007 7:02:47   
nanka
Dobro jutro,

user posted image user posted image za Jana, nelči vsak dan bo bolje, boš videla. Midve sva čez dan čisto brez plenic, tudi med spanjem. Pa se sploh ne polula več, ji pa tudi flaške ne dam več za spanje. Preden jo dam spat ji v kozarec nalijem sok in jo dam lulat in to je to. Danes ponoči je šla dvakrat luklat, tako da je bila zjutraj suha plenice. Danes ponoči gre spat brez nje. Čez dan je pa popolnoma suha in sama prosi lulat in kakat. Kakat gre celo kar sama v kahlico, ki jo ima v dnevni sobi. Tako da midve sva na konju. Včeraj sva bili cel dan od doma in to brez plenic in brez da bi se polula. Je pa res da imam zdaj samo namesto plenice za dvakrat preoblečt, če bi se zgodila kakšna nerodica. Še dobro da je poletje in je en bodi in hlačke dovolj za preoblečt. Tako da msva zdaj uradno suhe. Problem imam samo z spodnjimi hlačkami, ker ne dobim dovolj majhnih, vse ji lezejo dol, saj za njeno kilažo ni to nič čudnega.

Joj kako je Demi luškana s kratkimi lasmi, naša ima daljše, taka paž frizura do ramen. Zdaj že prosi, da ji naredim čopka, da bo lepa.

Včeraj sva cel popldne navijali za očka, ker je igral na nogometnem turnirju, pa prideva ob devetih domov in pravi Zoja pana ( zaspana) in je zaspala brez problem.

Jessy, Zoja hodi spat dsamo še enkrat, in spi od 11-13 in to je vse. Zvečer gre spat brez problema.

Ja, roke pa tudi naša vedno daje ven iz pasov v avtosedežu, pa sem huda in včasih malo joka, pa se ne dam.

Dovolj za ponedeljkovo jutro, čim krajši delovni dan vam želim.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
18.6.2007 13:07:07   
Tiamo
Dan, kje ste vse? Demi spi, tako, da lahko kaj napišem, drugače me sploh ne pusti. najino odvajanje od plenic je prišlo do te faze, da je ugotovila, da se je po lulanju ful dobro drsat in padat user posted image  pove mami lulala, ampak je prepozno, niti enkrat do zdaj se ni še polulala v kahlo ali v WC. Ampak bom še vstrajala, zgubit nimam kaj, edino kak  eur prišparat pri plenicah. Nanka, tudi jaz imama problem s spodnjimi hlačami, nikjer ne najdem prave velikosti, vse so od 5 let naprej. Sem vseeno kupila 7 spodnjih hlačk v HM, velikost 5 let, ji malo plešejo ampak za lulanje so dobre. Čakam, da violinski, da mi da zeleno luč za Lanine spodnje hlače. Nelči tudi jaz jih kar na roke operem, ker drugače bi jih takoj zmanjkalo. pri nas nimamo niti enega tepiha, imamo usnjen fotelj, katerega je že krstila, ampak ni panike, se nič ne voha.  No, če katera ne ve, tiste ki imate otroke v vrtce (nevem a sem že to napisala) v poletnih mesecih lahko koristite REZERVACIJO v vrtcu. To pomeni, da mora biti otrok en mesec odsoten iz vrtce, plačate potem pa precej manj. Tako, da bo Demi zdaj en mesec doma. Grem kuhat, potem imam pa zobarja...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
18.6.2007 13:24:20   
Tiamo
se kuha....še malo podebatirat Nejine izbruhe Jessy meni je Demi taka, da noče zaspat, če nima popoldanskega spanca. Meni, da je pri Neji samo prehodno obdobje, A sta jo imela kaj v vajini postelji? Drugače tudi Demi zadnje čase zelo veliko tuli, se zvija ko jo primem, in se vleče po tleh, ampak nikoli ne pride do joka, samo kliče me in če me ima na dosegu rok me tepe. Seveda jo udarim nazaj in ponavadi jo dam v posteljico in ji rečem, da naj se stuli in ko bo nehala naj me pokliče. Se potem kar hitro umiri in jo pohvalim. Soseda oz. iz sosedenjega bloka ima punčko, ki je imela take izbruhe z bruhanjem...zdaj je stara 4 leta in je punčka brez glasu oz. ji je počil glas. Nočem te strašit, ampak tudi to se lahko zgodi, lahko se tudi meni oz. Demi. Ta punčka pravi mamica, da je začela pri 1 letu tako tulit in bruhat in se metat in vse najhuje. Umiriti jo sploh ni mogli, edino pod mrzel tuš, ki pa potem tudi ni več pomagal. lansko leto se je drla nepretrgoma cca pol dneva, ni pomagal tuš, ne bomboni, ne nič...so jo peljali zdravniku, ker je že mejilo na živčni zlom in žal ga je doživela, posledica tega je pa da ji je počil glas. Zdaj govori tako hripavo in ful potiho, se pa ji popravlja. Sej ne moreš verjeti, tudi jaz nisem, amapk sem videla izbruh na lastne oči in zdaj hripavost. Vseeno, pa menim, da je krivi zato malo starši..

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 18.6.2007 13:26:26 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
18.6.2007 13:45:11   
petri85
Prav veliko časa nimam....razlog, da se javljam....Miševi vas vse lepo pozdravlja! user posted image

Kar se tiče odvajanja od plenic...se preoblečemo tudi 5x dnevno, ampak vztrajnost je lepa čednostuser posted image

Tia, a bo Demi pazila babica, a imaš ti cel mesec dopust? A se ni izšlo, da bi šle prej v Čatež?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
18.6.2007 14:41:34   
Jessy
Evo, imam par minutk časa, da kaj napišem, vmes pa še kosilo jem. user posted image  Šibam pol nazaj v šolo, ker imamo popoldne igre med starši, učenci in učitelji. Bo zagotovo zelo zabavno.

Tia, pri Neji ne gre za tako izrazito jokanje. To se dogaja zadnje 3 dni le, ko jo damo spat. Jokat preneha, ko se nekdo prikaže v sobi, pol pa spet nadaljuje. Jaz močno upam, da je prehodno. Res je da ta teden nimam časa, da bi se poglabljala v to težavo, zagotovo pa začnem z naslednjim tednom, ko se mi službene stvari umirijo.
Tudi Neja spi le 1x na dan, med 14.00 in 15.30. Redko potegne do 16h. Saj pravim, da bom vidla, kako bo šlo naprej. Drgač pa sem prepričana, da naju malce izsiljuje.
V najini postelji je nisva nič imela, saj nočem, da se tega navadi.

Petri, tudi jaz vračam pozdrave miševi. Lepo, da je dala vedte, da še obstaja! Le kje tiči? A se bo kaj oglasila?

Nanka, Zoji pa sam še enkrat ČESTITAM! Hitro sta opravili.

Jaz sem Neji kupila hlačke v MANI pa tudi pri Neckermannu sem jih naročila. Povsod sem dobila št. 2 in so ji ravno pravšnje.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
19.6.2007 7:31:47   
nanka
Dobro jutro,

no pa je spet nov dan. Jessy še malo pa boš lažje zadihala, še v petek oddaš spričevala pa bo.

V Mani sem tudi jaz kupila dvoje hlačk samo so drage kotuser posted image , ene so 2,49 Eur, so ji pa prav, samo niso imeli več kot dva kosa.

Petri pozdravi Miševi in ji povej da jo pogrešamo, naj se nam kaj oglasi.

Tia, te rezervacije za vrtec so odvisne od občine, pri nas te variante ni, župan pravi, da naj otroka kar izpišemo če nam kaj ni prav, enako velja, če dam jaz otroka v vrtec v Lj. Ta varianta je bila že pri Maticu, pa se za nas ni dalo urediti, LJ občina pa ima to urejeno. Se splača izkoristit, če lahko komu daš otroka v varstvo.

Naša ima dnevno spanje od 11-13 in to je vse. Mi pa zdaj že vsak večer zeha in pravi Zoja pana in gre sama spet. Spat hodi samo z dudo in brez flaške čaja. Za pit dobi enkrat ponoči, ko gre lulat. Se pa zdaj zbudi nekje 2x na noč, jo dava lulat in takoj zaspi nazaj.

Klarika kako gre pa vam?

Pozdravček vsem.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
19.6.2007 7:53:42   
Nončika
alo!
pozdravljene po malo daljšem času. vikend je bil dolg in deloven, včeraj pa sem si privoščila malo počitka. dobro a ne? samo prehitro je minilo.

kak vam je lepo, da se vam otroci pustijo strižt. jaz sem jo včeraj peljala k frizerju. šle sma z kolegico in njo vzele zraven. pri nas v bližini ni salona z avteki, preostal je navaden salon. prvo sem se dala jaz postriči, nato je rekla da sem jaz lepa. ok. ji rečem, da bo tudi ona lepa, če bo dovolila, da se ji laseki postrižejo. kaj mi je rekla??????mami jaz sem tudi taka lepa. le od kod otroku take? in smo spet šli domov neostriženi. bomo prosili teto Gogo naj spet pride na obisk in malo zreže spredaj laseke, naj ji ne motijo razgleda. bomo pa prej meli dolge laseke.

odvajanje pa napreduje. smo že skoraj cele dneve suhi, razen za kakanje. to pa nam povzroča težave. za lulanje ji rečem, da greve na kahlico ali WC in gre. kakanje pa se dere, noče na kahlico, teka okoli se skrije in opravi v sp.hlačke.
ups, in pride povedat naj ji menjam. joj, joj. potrpljenje.

sp.hlačke za majhno kilažo sem jaz našla v Kik-u, pa mamo ene dedovane iz Neckermana. Iz Kik-a mamo 92, z Neckermana pa št.2.

vrtca pri nas čez poletje ni. je nekje do 5.julija nato pa od 20.avgusta. varstva ni, ker je malo otrok tudi čez leto, za poleti pa sploh. smo pač majhna vasica z malo dece. sicer pa je moja še trenutno doma pri babici in dediju, tak da se s tem še trenutno ne obremenjujem.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
19.6.2007 8:13:46   
ery
Dobro jutro punce... se spet malo oglasim, upam, da mekdo ne zmoti, ker je ta teden še pestro... Joj komaj čakam, da je petek, da otroci grejo iz šole in da se vse malo umiri...

nanka, najprej čestizke Zoji za odvajanje. user posted image  Ne morem pa verjet, da je tako pridna, da se je že ponoči odvadila....user posted image

Moram tudi jaz povedat, da je bila v soboto popoldan brez plenic, pa se je 3x v hlače polulala in vedno jokala zraven, včeraj je bila pa ful pridna in se ni NIČ polulala. najboljše je bilo, ko sem v splanici pospravljala, ona pa v dnevni in se začne jokat. Seveda sem takoj pomislila, da se je spet polulala, ona pa priteče k meni, se drži za luliko in jaz takoj v akcijo..In se je lepo polulala v kahlico. Čez nekaj časa pa sama da hlače dol in se še pokaka. res sem bila začudena. Okrog petih smo šli pa ven, in je bila skos brez, do 21.30, ko je šla spat. Ker še ne zna povedat, da jo lulat, priteče do mene in se drži. user posted image

ja takle mamo...

Glede joka pred spanjem, Jessy, mislim, da je to le prehodno. Ker je bilo pri nas čisto isto par mesecev nazaj... Drla se je, ko si pa prišel v sobo, pa v smeh. In to se je vleklo 14  dni,...potem pa mene eno soboto ni bilo doma in jo je dal oči spat, je pa lepo brez problemov zaspala.

Pri nas gre pa Nika spat samo od 12h do 13h enkrat in spi čisto odvisno-od ene ure do dveh, potem pa gre spat okrog 21h. Včasih je šla še spat ob 16h za kako urco, zdej pa noče več. Tako, da je sedaj ob vročih dnevih, res že utrujena zvečer in gre kar sama na sedežno mal počit... user posted image  

Tako zaenkrat... Zdej pa moram kavico skuhat za šefico.. Že vpije, kdaj bo kavica....user posted image

Punce uživajte..., jaz bom jutri, ko imam dopust... jeeee

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
19.6.2007 8:54:30   
Tiamo
Dobro jutro, me je vrglo ven, tako da še enkrat. Vsem v sponjih hlačkah čestitke, Zojo itak ne bom več hvalila, pohvalim Noemi in Niko, pravo punce user posted image  Demi me pri odvajanju samo zaje.... pravi mali user posted image  je...ampak, vztrajnost pa bo ...  Nanka, v Leclerku imajo od srede naprej akcijo spodnjih hlačk od 2-4 leta, 7 v paketu za 3,80. Jaz jih bom šla kupit. klarika, sem že napisala in objavila naše postrižene Demi.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
19.6.2007 9:33:47   
Nončika
Tia, luškana je res. sem vidla, ravno zato sem napisala, da ste lahko srečne. jaz pa? bomo vidli v soboto, ko pride teta Goga.

lp, šef prihaja.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
19.6.2007 14:48:05   
Kety
Ojla!

No, pa smo tudi mi doma,....bi ostala v Ankaranu, je bilo tako super, predvsem za Timona, ker je tam res čisto free. Midva tudi nadaljujeva z dnevi brez plenic. Prejle je bil zunaj samo bodiju, pa se ni polulal. Sem ga parkrat vprašala, če gre lulat, pa je vsakič rekel ne. Sem pa že spoznala pozo za lulanje. Timon malo pokrči kolena in stopi narazen, takrat vem da hoče lulat in ga hitro slečem. Upam, da nam bo zdej šlo, ker mu ful ne paše met plenice in upam, da bo uštekal. Zdele spi že skoraj 2 uri in grem hitro še jaz malo ležat, ker mi bo drugače trebuh počil. Moram rečt, da je Timon res priden glede spanja in mi spi 3-4 ure skupaj čez dan, pa ponoči celo noč do 8:30. Zakon!!

Šibam, se oglasim zvečer, mogoče bom naredila kak albumček iz dopusta!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
19.6.2007 17:39:55   
Tiamo
punce mi šibamo v Čateške, jejejjejeje!!!!!! Lepo se imejte, uspešno odvajanje, nič rojevanja (vsaj ta dva tedna k me ne bo na RR) in lepe dneve vam želim...

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
20.6.2007 14:55:29   
violinski
Ok, Tie še en dan ni, pa smo že nekam dol padle. Kakšne klepetulje! user posted image user posted image user posted image

Sej to pravim samo zato, ker sem tudi sama veliko kriva za to, namreč ves čas berem, pol, ko se lotim pisat, mi pa ne gre pa ne gre. Zato bo tale moj post spet eden od ta daljših.

Kje naj začnem....

Najprej lepe pozdrave Miševi, če nas bere, pa dej nam malo kej napiši, boš videla, bo takoj sonce posijalo!!! Aja, sej je zunaj že zelo vroče. Tam nekje do 34°C pravijo, da bo danes.
Jaz se že ves dan držim noter, kjer je fino prijetno. Klima pa to. Tko da nimam pojma, kakšno je zunaj.

Tia, za hlačke - vse sem že odpeljala 'v arhiv' domov v KP in bom morala najprej do tja pridet, da jih najdem, potem jih pa dobiš.

No, da še povem, kako je bilo v KP. Krasno. Fajn smo se napočivali, super je bilo, ko je bilo spet vreme kot je treba, pa še mojadva sta se vrnila, tako da sem nazadnje otroke kar dol pustila do včeraj. Včeraj sta pa prišla domov, pogledala sem, kaj jima v potovalki manjka (nič, ker je moja mama
že vse lepo oprala in posušila) in sem ju poslala naprej z drugimi starimi starši. Otroke so mi total popikali komarji, tisti ta tigrasti, jih je ogromno, tako da imata sedaj Raid za elektriko v sobi, pa vsak dan ju namažem s TeaTree kremo, da se rane celijo (sta čisto spraskana). Tako da kamorkoli greste, špricajte oblačila od otrok z Autani in podobnim sranjem.

Jessy, a ta teden zaključujete? Jasno, zato pa si na obratih nonstop. Neja bo pa zihr nehala jokat, to je samo ena faza, Malo preskuša. No, upam, da bo kmalu mimo, verjetno bo pomagalo, ko boš ti malo bolj na relaks.

Aljoša ima hude fore, nagajanje je preseglo vse meje. Lana je pa glih taka, da ga za vsako neumnost naserje, on jo pa naredi. Pa vse je ne. Še huje, kot je bilo pred pol leta.  Najin pogovor poteka takole: »boš klobuk« »ne klobuka!« »daš lupčka?« »ne lupčka!« »pokaži zobke« »ne zobke!« »stopi dol« »ne dol!« »pridi h meni« »ne meni!« »si pokakan« »ne pokakan!« .... in tako dalje in tako naprej in ni in ni konca.

Hehe, tisti dan se pol nismo nič kopali, je mulc spal do 17h, pol dokler je pojedel »kosilo« in smo spili kavo je bilo že pozno. Zato brezveze, nič niste zamudile. Spi namreč še vedno po tri ure čez dan, ponoči pa od 20:30 do jutra. Pa tudi postriči ga nisem uspela. Je imel preveč drugega dela. Se pravi, da me to čaka ta vikend.

Demi je pa ful luštna tudi kratkolasa! Jaz Lani zdej spenjam lase (če se sama odloči za to) in ima že ful dolge, ampak jeseni, preden bodo spet kape na vrsti, bom pa tudi njo postrigla. Samo da fru fru zraste.

Pa še to sem hotela povedati, kako smo Lano ozdravili tega, da je dajala roke izven pasu (Aljošo imamo še v sedežu skupine I. do 15kg, pa je dovolj, da oba pasa zategnemo do konca) – mož je v trenutku, ko se je pohvalila, da je dala roko ven, ona se namreč take stvari pohvali z »lej, kaj znam!«, ustavil avto (prej smo jo že opozorili, da bomo tako naredili), šel ven, ji odprl vrata in ji rekel, naj gre ven, da gremo sami naprej. Potem ni nikoli več sama roke dala ven ali bognedaj odpela pasu med vožnjo. To je namreč enkrat hotela narediti, ko je že bila na sedežu skupine II, III. Zdaj je pa ona tista, ki vse opozarja, da moramo biti med vožnjo pripeti.

Joj, zdej pa bolje da neham, če ne boste spet rekle, da če nič ne delam v službi! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
20.6.2007 14:56:51   
violinski
Joj, čisto sem pozabila! Vsem čestitam za uspešno odvajanje od plenice!user posted image

Pa tebi Kety, da si fajn odpočiješ, pa res, da ne smeš roditi medtem ko Tie ni na RR, no! user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
20.6.2007 22:08:04   
Jessy
En lep pozdrav!

Se mi zdi, da me že celo večnost ni bilo na spregled. Brala sem vas sproti, pisati pa nisem utegnila.

Tia že veselo uživa z Demi po bazenih, medtem ko se nekateri še pošteno potimo tu naokrog. Sicer sem se pa jaz danes tudi malce namakala v bazenu, ker smo šli preverjat znanje plavanja z učenci 4. razredov, ki gredo septembra v šolo v naravi. Morem rečt, da je bilo plavanje prav prijetno, kljub temu, da so bili mulci OBUPNI! Sem že vidla, kaj me čaka naslednje leto. To bom spet garala tja do novega leta, da jih spravim v red. Ampak, pustimo zdaj to.

No, Neja se te dni, ko imam jaz ogromno poti naokrog, lepo pazi pri tašči. Včeraj sta jo peljala na krajši izlet, pa se ni nič pritoževala. Je ratala pravi mali ciganček in bi šla skoraj da z vsakim. Važno, da se gre potepat!
Odvajanje od plenic še vedno stoji. Danes je tašča omenila, da ji je povedala, ko je kakala, tako da kaže neko zanimanje, čeprav je takoj odklonila,k o jo je vprašala, če gre na stranišče.
Vidim, da gre vsem, ki so se lotili, odvajanje prav fajn od rok! user posted image user posted image user posted image

Z jokom pred spanjem smo že uredili. Sem pogruntala, kaj je potrebno, da joka ni. Ne boste verjele, ampak v vsej tej vročini je njo potrebno dobesedno zaviti v kovtrček, ki je k sreči tanek, ta poleten. Pa da ne omenim, da je pod tem kovtrčkom še v spalni vreči, ki je sicer tudi poletna, samo če vse to sešteješ, mora biti strašno vroče pod vso to odejo, ampak edino tako je mir pri bajti in zaspi v dveh minutah ali pa še prej. user posted image  A naj omenim še to, da je bila do danes v pižami z dolgimi rokavi in hlačami, saj je v nasprotnem primeru jokala, da je gola!!! Danes pa je nekako privolila v to, da ima samo dolg bodi, spodaj pa nič. Dolgega ji oblečem zato, ker ima roke zunaj in mene vem da začne ponoči mraziti po rokah, če niso pokrite in ker se Neja še ne zna sama pokriti, spalna vreča pa je brez rokavov, jo oblečem v dolg bodi.

Nanka, a veš, da ne vem, kolk sem dala za hlačke v Mani. Men se čist zdi, da so bile okrog 1€, morda malce čez. Ker sem kupila le 4 komade, se na ceno nisem preveč ozirala. Morda pa so zdaj kaj dražje, ker jaz sem jih kupovala že nekje v aprilu.

Violinski, ja, mi k sreči zaključujemo. Jutri bomo imeli zelo sproščujoč dan, ki ne bo prav nič podoben pouku. Prvo uro bomo gledali posnetke iz šole v naravi, ker je že 10 mesecev tega in posnetkov še nikoli nismo gledali, drugo uro bomo delali origame, zadnje ure pa bomo na prostem imele igre brez meja, ki bodo v stilu balončkov napolnjenih z vodo in ostalih pomagal, ki puščajo vodo. Smo naročili kopalke in brisače! user posted image  Za konec pa jih peljem še na sladoled, ker v petek ne bo časa za to.
Ko sem brala, kako Aljoša govori vse z NE, sem marsikje našla tudi našo čebelo, saj pride kak dan, ko se sliši samo NE MAMI, NE JEDLA, NE PILA...

Zdaj pa se spet poslavljam, ker grem malce k možeku na kavč, saj se ta teden sploh še nisva vredu videla!
Mejte se fajn!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
21.6.2007 6:09:51   
nanka
Dobro jutro,

preden si gremm kavico skuhat se vam malo oglašam. Tudi naša dva imata samo še jutri šolo, potem pa dolge počitnice. Juhuhu, prvi letnik je za nami in to uspešno. Jeseni pa novim izzivom naproti.

Jessy, naša že cel teden spiv v bodijo brez rokavov, je pa tudi pri nas dekica najbolj pomembna. Brez nje ne gre spat, tudi če se ponoči zbudi, ji samo rečeš naj se uleže, da jo z dekico pokriješ, takoj zaspi. Zoja nič ne komplicira glede dekice, lahko jo ima samo pri glavi, glavno da jo ima. Še dobro da imamo dve, ena je doma, ena pa pri babici.

Violinski,a si že zaključila z dopustom? Se je težko vklopit nazaj? Jaz grem na dopust šestega avgusta tako da me to še čaka.

Tia pa že uživa in se z Demi namakata, upam da jima ni prevroče, ker tole sonce kar žge.

Grem na kavico

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
21.6.2007 9:00:02   
ery
Ojla...

da se še jaz oglasim preden navalijo spet učitelji in šefica...Ma to je noro na naši šoli. Utapljam se v papirjih....user posted image  Komaj čakam dopust... včeraj sem imela dopust,. pa je bila cela panika...No bo že...ne smem preveč jamrat...

Drugače pa moram malo pohavliti Niko, ker je podnevi popolnoma suha brez pleničke. Odvadila se je že tretji dan. Dva dneva je lulala še v hlačke, pol je pa začela kazat, da jo lulat in sedaj brez problema je vsak dan suha. kakat in lulat hodi na kahlico, na wc ali na travco. Kar ima pri roki. No kakala še ni na travco... user posted image  

Glede odvajanja od plenic sem pa res vesela. vsaj nekaj. Tolk je fino, ko nima plenic... Ponoči še lula v pleničko, se tudi ne zbudi ne, da bi jo dala lulat, medtem se pa zjutraj kake pol ure prej zbudi in me kliče, da jo lulat. Ko je zbujena , se pa noče več v pleničko..

jessy, a Neja hoče biti tako zavita? Joj..Pri nas, pa vse dol zbrca... Tako da leži samo v bodiju s kratkimi rokavi, pri sebi mora imeti nujno enega medvedka, ki ga ima že od rojstva v zibelki.

Evo moram it....

Aja samo še pohvalim demi, da je ful "kjut"....user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
21.6.2007 9:25:05   
Nončika
Se malo na hitro oglasim. vročina je taka, da se mi nič ne da. včeraj sem končno zaključila z popisom nepremičnin, oddala sem zadnji paket. končno si lahko oddahnem od tega popisa. pun kufer sem ga že mela.

odvajanje pa poteka. skoraj cele dneve smo suhi. sicer vedno ne pove, da ji je za lulat. moram jo spomnit, jo primem za rokico in gremo na kahlico, opravi potrebo in bežimo dalje. za kakanje pa je malo problematično. tega pa ne pove. opravi kar v hlačke.

včeraj mi je rekla: mami ne v hlačke lulat na Wc, ker bo drugače Noemi jezna.

Ery:čestitke tebi in Niki. lepo, mi še nismo tako daleč. očitno je tvoja Nika malce zrelejša kot moja Noemi.kljub temu da sta rojeni na isti dan. tisti vroči torek.user posted image
a se ti tudi oglašaš iz službe? jaz večinoma. samo poslušam,kdaj pripeketa keri od ta višjih, da potem vse minimiziram.

Nanka:očitno naenkrat nastopive z dopustom. tudi jaz man od 6-10.8 dopust rezervirani. greste kam na morje ali kam drugam?

lp, klarika

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
21.6.2007 10:42:35   
ery
Klarika, živjo..

Ja oglašam se le iz službe in počenm isto kot ti... Ko zaslišim že znane korake, vse hitro minimiliziram. user posted image

Si me zdaj spomnila na tisti vroči torek ja... Kok je bilo fino in enega joka od sreče. Sploh verjet nisem mogla, da sem rodila štručko... Ravno včeraj sva se s sestrično pogovarjali, da ne moreš verjet kako hitro mine... 2 leti! ne vem kdaj....

Ceš, Klarika, Nika pa še nič ne govori. Razen besed-imena, ki jih pa še ne poveže v stavke. razume popolnoma vse, govori še ne. Upam, da bo kej kmal. Če bo po meni, še eno leto ne bo. user posted image  Ker sem se tudi jaz tako hitro odvadila plenic.

Bomo videli. Zaenkar tolk časa govori soglasnik "e", da pravilno uganemo kaj hoče. Mogoče je to napaka, ker jo vsi razumemo tako, namesto da bi se trudila povedati.

Ne vem...

Ker Noemi pa že govori dobro, kajne?

lp , moram it...user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?