|
RE: Avgustovke, kje ste 12.6.2006 13:48:28
|
|
|
|
Jessy
|
Lepo pozdravljene! Kako lep dan je danes! Smo šli dopoldne vsi trije na sprehod, pa po češnje na tržnico. Je bilo tako prijetno toplo in to že ob 10h. Sva jo imela kar v kratkih rokavih, popoldne jo bom dala pa še v kratke hlače. Kety, to "učenje" iz knjižic gre bolj počasi. Najhitreje si zapomne svoje plišaste igračke (žabica, krava, osliček Sivček, medo...), medtem ko iz knjige pa gre res počasi. Zelo hitro si je zapomnila prašička in oslička, pa se mi zdi, da predvsem zaradi oglašanja le-teh, saj vedno, ko ji omenim žival dodam še njeno oglašanje, če se ta žival oglaša. Po tem sistemu prepozna (govorim za živali iz knjižic) prašička, oslička, ptička, ovco, psa, delno tudi volka. Se pa že lep čas trudim s kokoško, muco, zajčkom (ker se zajček ne oglaša s kakšnim glasom, ji govorim, da dela hopa-hop) in račko. Polžek se tudi ne oglaša, zato je samo polžek. Ampak, kot pravim, gre zdaj bolj počasi, ampak enkrat pa bo, saj je še majhna! Tudi mi že nekaj časa ne spimo več do 8.30, ampak smo ob 7h že pokonci, ob 7.30 pa najkasneje. Zame je to kar zgodaj, tako da jo po hranjenju grem umit in preoblečt, potem pa jo dam v dnevno na blazine, da se igra, jaz pa se zleknem na kavč in "čmurim" kakšne pol urce, vmes pa me za kakšno minutko tudi zmanjka. Danes mi ni uspelo nič odspat, ker mi je kar naprej nagajala. Orhideje so tudi meni zelo všeč. Imela sem 4, ostale so pa le 3. Od tega mi 2 že 2 leti ne cvetita, zato sem jih pred kratkim presadila, tako da upam, da zdaj bo kaj pognalo, ena mi pa lepo uspeva in mi več ali manj skozi cveti. Mi pa več kot 3 stebla ni nikoli pognala, ampak mi običajno na enem steblu požene več steblov. Zalivam jih z destilirano vodo, škropim jih več ali manj vsak dan, v vodo za zalivanje pa vedno dodam gnojilo za orhideje. Kakšne čarovnije za lepe orhidejce bi bila pa tudi jaz vesela. Se mi zdi, da bi bile lahko lepše! Nanka, super, da so ti podaljšali porodniško! Saj mislim, da si bila pa res upravičena do podaljšanja! Bosta lahko še lep čas uživali! Natasa, čist možno, da je Gašper dobil kakšno reakcijo na določeno živilo, lahko pa da se je v pregibu le prepotil in ima vneto kožo!?!? Neja je dobila enkrat pikice po kokosu, tako da ji ga od takrat naprej nisem več dala, bom pa čez čas spet probala. Pikic je bilo kar veliko, predvsem po trebuščku, pojavile so se pa naslednji dan. Drugače pa je možno , da se alergija pojavi do 72 ur po zaužitju, izgine pa različno hitro. Ravno zaradi tiste reakcije s kokosom ji jaz še nisem ponudila peciva, v katerem so tudi oreščki. Bomo s tem kar počakali. Zdaj imam pa še jaz eno vprašanje. Zanima me, če moremo me ob izteku naše porodniške še kakšne papirje urejat, al bomo avtomatsko začele prejemat plačo delodajalca? Sem hotela še nekaj vprašat, ampak sem že pozabila...
|
|
|