|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
16.6.2006 22:58:37   
violinski
Dober večer!

Jaz sem tudi 'na morju'. V resnici sem samo doma pri mojih, v zgornjem stanovanju v dnevni, ki ima teraso obrnjeno direkt na Koprski zaliv (80m zračne razdalje do morja). Prišli smo danes, bomo vsaj do nedelje (če se bo mojemu možu dalo, bomo kar do ponedeljka, ker ima naslednji teden še ld = lanski dopust in ne letni dopust user posted image ).

Ste me tako zrajcale s temi bazenčki - pri nas doma v LJ to ni mogoče narediti, 1. ker je balkon zastekljen, 2. ker je sonce na balkonu samo do 10:30 in 3. ker je balkon do zadnjega cm zapolnjen s stvarmi (od kavnega kotička, do dveh skrinj za športno opremo in za 'kuhinjsko plastiko' do sušila za perilo in zalog mleka, krompirja in piva user posted image ), zato lahko to fino izkoristim na tejle terasi. Na poti dol smo se ustavili v Pikapolonici in sem kupila bazenček, ki bo glih prav za moja tamaladva, pa še rokavčke za Lano, take, ki jih je mogoče sestaviti v obroč - odvisno od tega, kaj ji bo bolj sedlo, zdaj ko ne bo več v Fredovem oborču, saj gremo prihodnji teden v Moravce in bo tam nekaj rabila, če bo pa v nedeljo še vedno tako vreme, kot danes in kot je napovedano za jutri, bomo vse preskusili že kar v morju. Jutri bomo verjetno večji del dneva na terasi, ker mojih ne bo doma in sta že vse pripravila za jest.

Aljoša danes prvič spi proč od mene - je zaspal v prenosni posteljici v spalnici od mojih staršev, tako da ga nisem nič prestavljala v zgornje stanovanje, ampak ga pustila dol, jutri pa moram tako in tako že ob 5h dol, ker gresta mojadva na izlet že tako zgodaj, tako da mislim, da niti opazil ne bo. Lana je pa že navajena, že dolgo spi sama v moji otroški sobi.

Kaj je še novega - a, seveda. Sem končno prišla do fizioterapevta, ki mi je zrelaksiral mišice na hrbtu / križu in mi rekel, da moram nujno slikat hrbtenico, potem pa s sliko prit h njemu, da bomo postopali dalje s pravilno terapijo. Ok, zdej moram samo še do moje zdravnice (sem jo videla samo enkrat), ker rabim napotnico za slikanje. Moja sestra mi je rekla, da je njej tisti kiropraktik, en Američan je na Čopovi v LJ, ko jo je zaštekalo v križu, da je ostala nepokretna, rekel: "oh, I know what you have! It's a sindrome, called 'mlada mamica!'" Takrat je bil njen sin star 9 mesecev. Spodbudno. Očitno je genetsko, moja mama ima isti problem, kar pomeni, da smo že tri v družini. No, moja mama ni več mlada mamica user posted image .

Nanka, sem čisto pozabila čestitat za podaljšanje porodniške, super, pa še za valeto in vpis v srednjo šolo! To pa so dogodki, ni kaj! Maja, tebe sem hotela samo popravit (ne zameri), Aljoša je 'krvavo pridelal' že šesti zobek, ne drugega. Tako kot pa gledam dlesni, zdaj nič ne kaže, da bi kmalu prišel še kak zob. Razen prekomernega slinjenja so dlesni čisto gladke in rožnate, nič ni rdečega ali zatečenega.

Pa še to se dogaja - Aljoša je nonstop lačen. Sej ni noben debelinko, v resnici je še kar glista, ampak toliko, kolikor bi on zadnje čase rad jedel, je pa že pretiravanje. Danes sem komajda šla skozi trgovino, ko sem imela skutice v rokah, je, eno uro po kosilu, vso pot delal am-am, am-am, am-am!!! To pomeni, da je čas za hrano. Pa zdaj ga še kdaj uspem zamotit s kakšno žogo (trenutno se 'učiva žogo' - kaj je, kje je, vrži, dej mami žogo) ali kako igračko, ki jo ima rad, ampak samo da se premaknem v kuhinjo, je že na ograji in ropota po njej in dela am-am. Zdaj sem mu že začela dajat kos kruha. Ampak problem je v tem, če se preveč najé, kmalu vrže ven/bruha. Pa pit ga učim. On bi najraje spil vse, kar dobi, hkrati in pogoltno. Zdaj pa mu dajem požirek, pa vzamem. Pa kako začne nergat! Da ne govorim o tem, kak jok je, ko je krožnik po kosilu prazen. Sploh moram obrok točno odtehtat na krožnik, ker če vzamem krožnik, pa da je še nekaj na njem je KATASTROFA!!! Upam, da se bo ta želja po prenažiranju umirila.

No, pozno je, grem malo ven dihat nočni morski zrak. In staknit kakšnega komarja ali veščo, verjetno user posted image Lahko noč!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4651
17.6.2006 8:28:07   
nanka
Dobro jutro,

ravno sva z možičkom poipila kavo na terasi in je bilo kot na morju. Pihlja rahel vetrič, vzdušje je pa čisto morsko. Komaj že čakam da gremo na morje.

Vilonski uživajte morski vikend. Počasi se že vse odpravljate na dopust, kar je super, saj si ga že zaslužimo.

Uživajte v vročem vikendu

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 4652
17.6.2006 9:58:01   
tina104
Zoya, natasa - kje ste oz. kam pravzaprav greste na morje? Sem pozabila.

Včeraj se nisem nič javila, ker ni bilo časa. Aljaž je v celem dnevu spal POL URE. Ne pretiravam. Spal je samo v avtu, ko smo se peljali domov od Maje. Ob pol osmih zvečer je sicer že šel spat, ampak ni mi jasno, kako ni bil bolj zaspan prej, ko pa je cel dan norel. Popoldne je bil sigurno 3x po 20 minut v vodi - v napihljivem čolnu. Ves čas je vstajal, pa se metal v vodo. Res je užival sto na uro. Pa pri zadnjem kopanju je bila voda že kar mrzla, ker smo imeli čoln v senci, ampak Aljaža to očitno ni motilo, ker je protestiral, ko sem ga ven vzela. Ne bi si mislila, da bo kdaj tako užival v vodi glede na to, da je nekje do 3 mesecev jokal, če smo ga kopali.

Maja, boste tudi vi mogli prit kaj k nam!

Popoldne gremo na en piknik, moj nečak je imel pred 2 tednoma 3. roj. dan, pa ga danes praznuje.

Ja, nič - uživajte kjerkoli ste,user posted image jaz uživam, ker je tako toplo, Aljaž pa sicer malo manj.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4653
17.6.2006 11:02:54   
MajaPRO
Ojla!

Pri nas ni nič novega - Vida sem dala spat brez uspavanja - dolgo je norel v posteljici in se pritoževal, potem pa sem ga spet položila v ležeč položaj in tak jok user posted image user posted image user posted image , ki se kar ni in ni nehal, tako da sem ga vzela v naročje, pa je še kar jokal user posted image ...sploh se ni mogel potolažiti. Ko pa se je umiril, sem ga položila v posteljico in je že spal. Mož je bil kar jezen, ker malega tako mučim...je rekel, da bo še posteljico zasovražil. Lahko njemu govorit, ko nima opravka z uspavanjem Vida...

Ponoči se je Vid 2x zbudil z glasnim jokom...mogoče je kaj takega sanjal (mogoče je podoživljal čas pred spanjem user posted image ). Odkrito rečeno: jaz sem pričakovala jok kakšne 3 dni in da se bo potem vdal.... danes je že 4. ali 5. dan, kar ga navajam samega zaspati in je še huje user posted image user posted image user posted image . Me res zanima, kateri od naju bo dlje vztrajal...

Pri nas je vroče kot user posted image ... živimo v mansardi in smo že ob 9h imeli v stanovanju 25 st., tako da že nekaj dni vklapljamo klimo (navadno v času, ko Vid spi, da hladen zrak ne piha po njegovi potni glavi). Res ga ne bi rada prehladila pred morjem... danes teden ob takem času bomo najbrž že počitnikovali, juhu!!!

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4654
17.6.2006 12:46:21   
Jessy
Kako ste danes pridne, ker ste že kar nekaj napisale! Jaz se ukvarjam s pranjem cunj, med drugim perem tudi deke, ker se lepo sušijo na soncu. Me čaka še kar nekaj pranj - vsaj še 3.
Tudi pri nas je že ratalo vroče, ampak v stanovanju je še prijetno hladno, tako da imam namenoma odprta vhodna vrata, da se malce segreva, ker drugače je kar hladno za biti v kratkih hlačah in kratki majčki.

Zdaj pa bo nama z Nejo (predvsem meni) prikrajšanega veliko potenja. Tast nama je podaril svoj avto, ker je sam kupil novega, tako da nama zdaj ne bo potrebno kupovati še enega zame, ker ga bom rabila za v službo, pa še čez poletje se bova z Nejo lepo z avtom zapeljali v dolino, kjer bova špancirali, potem pa nazaj z avtom po klancu navzgor. Nič več ne bom "švicala" in sopihala po dopoldanskem soncu. Popoldne pa bova hodili kar od doma peš, ker zvečer, ko se vračava domov, pa ni več vroče.

Včerej sva z user posted image  naredila en mičken "test". Neja običajno ob 20h zaspi, včerej sva jo pa ob 19.30 naložila v voziček in smo šli na sprehod. Naju je zanimalo, če bo tudi v vozičku zaspala. Itak, da ni zaspala, saj je tolk radovedna, da ne sme nič zamuditi. Tako je bila pokonci vse do 21h, ko sva jo položila v posteljico. Očitno nam tudi na morju ne bo treba spat ob 20h, ampak bomo lepo špancirali.
Je pa zelo slabo spala to noč, saj se je kar 2x zbudila (včeraj pa nikoli).

Violinski, fajn to, da si šla pod "dobre roke"! user posted image  Jaz upam, da ti bodo poštimal tvoje težave in da bo pol vredu!
A veš, da sva danes z moževo sestro razpravljali o Kopru in Kepici, pa me zanima, če je Kepica še vedno na isti poziciji za tržnico? A imajo še vedno tako dobre sladolede? Jaz jih kar pogrešam, ker smo bile kar stalne stranke dol!
Ko že omenjaš, da je Aljoša nonstop lačen, a mi zaupaš, kolk približno ti zdaj poje pri kosilu in večerji? Neji dam cca 180 ml juhe, če pa je bolj gosta jed, pa poje občutno manj, čez cca pol ure, pa mi spije še 125 ml mleka, ker drugače mi sploh noče več popoldne zaspat. Kosilo imava ob 11.30 in ob 16h, ko je malica, mi komej poje 1 Fruchtzwerge XXL. Seveda mi potem spet normalno večerja. Saj se nič ne sekiram, kolk mi poje, ampak bolj se sekiram, če ji morda preveč dajem za jest.

Jutri se gremo pa potepat! Gremo v Postojno na obisk k mali Tinkari. Bo zanimivo spet gledat pol leta mlajšo punco, ki pa je drugače tako velika, kot naša!

Tina, ti kar naštimej Aljažu bazenček, pa naj notri uživa, pa čeprav je mrzla voda! Saj po moje jih sploh ne zebe, ker tolk norijo.
Sem vidla tudi Vidove sličice, kako je užival v bazenčku! Super! Jaz jih tudi morem dat kaj v album, ker sem jo malce poslikala.

Maja, jaz bi na tvojem mestu vstrajala pri uvajanju v samostojno spanje, ker kot si rekla, si ti tista, ki se s tem ukvarjaš. Midve sva se tudi kar nekaj časa (cca 1 mesec) navajali na tako spanje, ampak se je splačalo. Saj mi še zdaj joka, ko jo nesem v posteljico (jo samo notri položim in nič ne pokrijem, ker vem, da bo po hitrem postopku vstala), ampak ko vidi, da grem ven in zaprem vrata za seboj, mi zagotovo v 1 minuti neha jokat, potem jo pa slišim, ko skače, govori...in jo lepo pustim vse, dokler popolnoma ne utihne, pa še pol počakam nekaj minutk, da mi resnično zaspi, šele nato jo grem prestavit in pokriti. Ti samo vstrajaj, svojemu pa tudi povej, da ga s tem nič ne mučiš.

Grem zdaj jaz kuhat kosilo, ker bo dragi kmalu doma! Uživejte v pelepem dnevu, dopustniki pa sploh še bolj!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4655
17.6.2006 15:14:58   
tina104
Aljaž pa ima v nasprotju z včeraj danes zgleda spalni dan. Že drugič spi, pa je v prvi rundi spal dve uri!

Maja, vem, da je grozno to uspavanje. V knjigi od Pentleyeve piše, da vztrajaj 14 dni, če hočeš rezultate. Glede na to da si že 5 dni vztrajala, se verjetno splača nadaljevat.
Jaz sem po 3 dneh ubupala, pa sem ga samo poskušala navajat, da zaspi po tem, ko mu dam zizo iz ust, se pravi, da če se doji, mu preden prav zaspi, vzamem zizo iz ust. No, pri nas je bilo tako, da sem postopek ponavljala pol ure, da je zaspal, pa še takrat se je potem po pol ure zbudil, pa ponoči se je začel zbujat z jokom, tako da nisem nadaljevala.
Zdaj pa upam na čudež, da bo kar naenkrat začel spat brez zizeuser posted image .
Ko sitnari recimo, če ga dam v voziček ali v posteljico podnevi, ga pustim in ponavadi hitro neha sitnarit. To, da bi pa sam zaspal, pa ne gre. Plane v taki jok, da groza in ga res ne morem pustit. Mogoče čez čas.
Je pa, Maja, tvoj mož enak mojemu. On ga ne pusti res niti malo jokat, razen če se previjata, pa začne jokat. Če pa je kaj drugega, pa ga ne more umirit, potem pa že kliče: "Mami, zizo!"
Ah, ti moški, človek bi mislil, da smo mame bolj občutljive.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4656
17.6.2006 20:35:56   
violinski
Čer.

Spet ista pesem, kot prejšnji vikend. Lana se je zbudila z vročino. Ni bilo hudega, ampak preko dneva se je stopnjevalo, okrog poldne sem ji morala dati Calpol, ker je imela 38.5, zdaj zvečer pa celo 38.9, tako da ga je dobila spet. Dobro, da sem se odločila, da bomo ves dan na terasi, tako je tudi bilo, otroka sta bila ves čas v senčki, pa kljub vročini Lana ni bila nič tečna, ravno nasprotno, celo precej dobre volje je bila. Le sedaj zvečer je že pred sedmo uro prosila, da bi šla spat, pa sva jo dala kar tu v zgornjem stanovanju, da jo imava pod učem vso noč. Dobro, da ima moja mama pri obilici vnukov vedno sveže zaloge Calpola.

Zdaj že oba spita.

Maja, jaz ti tudi svetujem, da vztrajaš, čeprav pri nas nimamo ne nevemkako dobrih in ne nevemkako slabih izkušenj z uspavanji - tako, kak dan nam uspeva, kak dan imamo pa gledališče v hiši in otroka ne moreta zaspat. Se dogaja. Imam pa eno idejo, pravzaprav eno preskušnjo, ki jo žihr sprobaš (ali pa ne): ker si rekla, da se tvojemu itak ni treba ukvarjati z uspavanjem Vida, je mogoče dobro, da to spremeniš. Prepustiš mu večerno uspavanje. Pa ne samo zato, da vidiš, koliko potrpljenja ima dokler Vid ne zaspi, ampak predvsem zato, ker tebe Vid očitno zelo dobro pozna in ve, kako te izkoriščati. Ne mislit, da je to slabo. Midva se včasih že kar od groze smejiva, ko opažava, da naju tako Lana kot Aljoša vrtita okrog prsta - vsakega po svoje. Točno vesta, kje ima kateri od naju šibko točko. Mogoče se bo Vid pri očetu obnašal popolnoma drugače in bo takoj zaspal. Poskusit ni greh. Čeprav vem, da imate včasih take urnike, da ni mogoče, da bi ga on uspaval, vsaj takrat, ko lahko. Pri nas imamo srečo, Spat ga da tisti, ki ima tisti trenutek manj polne roke dela.

Jessy, čestitam za avto, točno vem, kako se počutiš, tudi jaz sem neznansko vesela, da se lahko vozim z očetovim avtečkom tudi ko mojega moža ni doma, čeprav v avtu ni klime. Pač malo bolj zračim in pazim, da parkiram v senčki, če je le mogoče. Če ne pa....

Še enkrat se vam zahvaljujem za idejo z bazenčkom, Aljoša je danes not užival kot norc, le žal mi je bilo za Lano, si je nekako nisem upala pustiti not v vodo (čeprav bolj kot razmišljam, se mi zdi, da bi se morda ona malo ohladila, ampak vseeno nisem prepričana, da bi bilo dobro). Je pač samo malo počofotala z lopatko in kanglico, pa zalivala Aljošo, da bo hitreje zrasel.

Še o količinah hrane - zjutraj pripavim mleko iz 180ml vode (se pravi ene 190ml mleka), ob 11h je ena banana in pol Frutka ali ena banana in ena breskev ali približno enake količine drugega sadja, za kosilo 200g hrane pa morda pol piškota, če je dretje preglasno, za malico ene 120g skute ali kombinacije česa takega in za večerjo kaša iz 170ml vode (se pravi prištejemo 5 žlic kaše). In ves čas poslušam tisti njegov am-am, pa tisti piškot dobi največ dvakrat na dan po polovico. Ali pa kakšen kos kruha. In pri tem vseeno ostaja glista in pediatrinja ves čas pravi, da se sicer ni zredil dosti vendar ravno dovolj. Pa skupno težo ima ene pol kile prenizko, če gleda striktno po tabelah.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4657
17.6.2006 21:27:43   
Jessy
A naj vam povem, kakšne kolobocije imava z user posted image  ta večer glede Neje?

Ah, bom raje začela kar od kosila naprej. Torej, jaz sem cel dan, ampak res cel dan prala cunje in deke, tako da sem kar naprej stala na soncu in obešala enkrat eno, drugič drugo (se mi zdi brezveze dajat v sušilca, ko pa zunaj tako sonce sije) - vsega sem oprala kar 6 strojev. Ob 15.30 je tast šel pokositi travo v park, da sva ji ob 16h postavila bazenček na travo in ne na pesek, tako kot zadnjič. V bazenčku je kar nekaj časa čofotala, pa še bi, če se ne bi sonce kar naenkrat skrilo (pa sploh ni bilo nobenega oblaka nikjer, zašlo pa tudi ni) in pričelo hladno pihat. Sva jo na brzino kar v bazenu okopala, vzela iz vode in oblekla.
Zatem smo šli v trgovino in že takrat je imela popolnoma rdeče oči in si jih je mencala, tako da sva bila prepričana, da nama bo zaspala v avtu, ko se bomo peljali domov, pa nama ni. Pridemo domov. Jaz se lotim zlaganja iz vreče, on pa je zunaj z Nejo. Ob 19h, kot je že stalnica, je imela večerjo. Komej je jedla, tako je bila utrujena, zato sem jo po večerji šla še enkrat umit po kolenih, previt, v pižamo in spat. Tako je zaspala že ob 19.30. Jupiiiiiii!!!!user posted image
Ha..ha...zdaj je pa veselica že od 20.30 naprej. Gospodična se je zbudila in hoče vstat. Itak, da sva jo vzela ven in jo malce iz sobe nesla, ker je bila vsa prepotena, pa ne vem od česa, saj je prav v tanko pižamico oblečena (z dolgimi rokavi), pa letno prešito odejco ima. Pol jo je nesel še malo k noni in nonotu, pol sva jo pa nazaj v posteljo dala. Seveda je kričala eni 2 minuti, potem pa se je oglasila samo še sem pa tja. Zaenkrat je slišat, da je mir, ampak v sobo pa preventivno še vsaj 10 minut ne stopim.
Joj, joj, kolk jaz na dolgo in široko nakladam! Po moje ste me že site!

Aja, a naj povem še, da sem v tem času, ko sem dala Nejo ta prvič spat, spekla še eno pecivo, ki se imenuje Rdeča kapica. Nisem še nikoli jedla, tako da ne vem, kakšno bo, je pa na sliki videt več kot okusno. Sem pa tu notri dala Želatino fix in če mi ta stvar danes uspe, potem se lotim tudi šarlote! user posted image

Aha, Neja se še vedno nekaj oglaša...user posted image

Violinski, a veš, da se mi zdi, da Aljoša kar precej poje! Ne vem, kako je potem lahko tak suhec, naša pa taka bajsa! user posted image  1 banano ti poje??? user posted image  Waaaaaw!

Grem malce na kavč, ker me nekaj glava hoče boleti.

Aha..še nekaj...danes sem kupila za Nejo ene ful lepe žametne hlače in eno lepo jopco za 18 mesecev, ker zapirajo trgovino in je 40 % znižanje. user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 17.6.2006 21:28:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 4658
17.6.2006 21:51:48   
Jessy
He..he..a naj povem, da se še zdaj oglaša? Saj morda bi že spala, ampak prej sem šla pogledat, pa je smrdela cela soba, ker se je pokakala, tako da sem jo previla in se je vmes malce predramila. Ehhh, bo že, bo že...

Jaz sem pa ta čas objavila 4 nove sličice z bazenčkom.

Grem jesti! Lakom lačen! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4659
17.6.2006 22:07:17   
violinski
Joj, Jessy, točno vem, o čem govoriš, ko imaš take fore z uspavanjem. To se včasih tudi nam zgodi, še posebej, če Aljoša spi samo enkrat preko dneva. Potem je ob 19h že čist fertik, pred osmo zaspi, ob devetih, ko gre Lana spat, pa pojemo in skačemo. Zato jih zdaj včasih damo spat kar hkrati, tako da raje malo skupaj pojeta, pa pol Lana sigurno zaspi, Aljoša pa šele, ko ima v sobi čisto tišino :))))) (mi ne dela dobro RR danes, pa smajlijev ne morem naložit)

Kar se tiče sadja - ena banana je za malico definitivno premalo. Ko jo pretlačim, moram zraven obvezno ulit vsaj 1/2 ta velikega Frutka, ponavadi je to jabolko-višnja, ali pa enega 120g, najraje hruško. Zakaj ostaja tak suhec, ne vem. Ker toliko pobruha? Pa še to ne več vsak dan. Sem opazila, da če preko dneva jé testenine, ne bruha toliko, kot po ostali hrani. Ker premalo pije (še vedno pazim, kdaj in koliko mu dam piti)? Mogoče pa sedaj ne bo več tako, ko sem morala povečati količine hrane? Bomo videli, vendar ne prej kot 17. avgusta, ko imamo posvetovalnico ob enem letu.

Za glavo pa žihr vzameš eno tableto, da ne boš tako kot jaz z križem...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4660
17.6.2006 22:13:38   
petri85
Živjo!

Se vam oglašam po dolgem času! Tudi meni zmanjkuje časa za RR! Sem vas na hitro prebrala, pa vidim, da jih je kar nekaj na dopustu!

Najprej moram povedat, da je danes naš David dopolnil 10 mesecev! Uf, sa še 2 m, pa bo že 1. svečka (ne morem verjet, kako tačas beži!)!!! Čestitke pa tudi JUretu!!!!

Pa seveda čestitke tudi ta drugemu Juretu za samostojne korake!!!

Nanka, super, da imaš podaljšano porodniško - sedaj si pa le privoščite poletje!

Midva sva super preživela ta sončni teden! Na sprehode sva hodila že ob 9ih zjutraj, tako, da sva bila do 11ih že doma. Potem pa je sledilo bazenčkanje, kjer naš fantič tudi neizmerno uživa! Najbolj vroče ure sva preživela v stanovanju, ki je v teh dneh prav prijetno hladno, tako, da je David se sedaj kar navadil, da v tem hladu popoldne odbrenka 2 urici.

S spanjem (trkam na les!) res nimamo nobenih težav!

user posted image  je priden in vsak teden odpravi kak izpit!

Jaz se pa tudi počutim v redu. Seveda pa ne gre brez dnevnega počitka, ki si ga brez slabe vesti privoščim med Davidovim spanjem.

Violinski, kaj je Lani? A je samo pregreta? A misliš, da je vzrok vročine drugje? V glavnem, upam, da se pozdravi!
Aja, me veseli, da je s tvojim križem malo bolje! Pa le hitr pejt slikat!

Ko, že govorite o količinskih obrokih svojih palčkov se moram jaz kar malo zamisliti, če nimam doma enega jedca z luknjo, ker poje ogrooomno proti vašim (ima sicer tudi super prebavo), ampak, vseeno - bi ga mal nazaj držala, pa je pri naslednnjem obroku kriza! No zgleda pa tkole: 7.30 270 ml mleka ob 9ih, ko vstaneva se šverca ob mizi pri z mojim zajtrkom (če ne bi dobil, bi ga pomoje slišali v sosednji vasi:) ob 10.30 1jogurt oz 200g skute z raznim sadjem, potem malo pred 14.00 kosilo okrog 250g potem ob 17.30 200g malice (gres, Frutek, velik kos kruha namazan) ob 20.00 270 ml mleka. Seveda pa vmes ne zgreši nobene moje sadne malice, pa rogljička ob kavi! Spije pa čez dan 1/2 l vode. No, men se zdi da poje ogrooomno! Vsakdo, če naju zmoti med obrokom  ne more verjet, da zaenkrat pri nas zgleda hranjenje tako "enostavno", da veselo odpira usta, dokler ne zmanjka. upam, da se en dan zgodba ne obrne na glavo....

Tudi jaz že komaj čakam naš dopust, ki se prične dug ponedeljek!

Lepo se imejte s svojimi sončki (tistimi ta velikimi, kot tudi tistimi manjšimi :)

< Sporočilo je popravil petri85 -- 17.6.2006 22:27:11 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4661
17.6.2006 22:14:55   
MajaPRO
Malo se še javljam pred spanjem.

Jessy, sem pogledala slikice, Neja je zelo velika in lušna punčka, po postavi je pa prav takšna kot Vid (z obročki baby-špeheca na rokah in nogah). Se mi zdi kar fajn, da jih je nekaj skupaj. Baje, da so v tem času otročki kar veliko bolani. Zadnjič je bila na obisku moževa teta - pediatrinja - in je rekla, da je tisti dan imela v ordinaciji kar 53 otrok (ni imela posvetovalnice). Nisem pa je vprašala, kakšne bolezni razsajajo user posted image . Vid je zaenkrat zdrav (hvala bogu) in upam, da tako tudi ostane.

Violinski, žal mi je za Lano, revico. Upam, da se kmalu pozdravi in da ni kaj hujšega user posted image user posted image user posted image .

Danes smo bili čez dan večinoma notri. Dopoldne je Vid spal, jedel, potem smo imeli mi kosilo, zunaj je bilo fuuul vroče, popoldne se je pa naenkrat pooblačilo in začelo liti (bil je zelo močen naliv, ki je vsaj malo ohladil zrak). Tako smo se ven odpravili šele ob 19.30, saj je Vid popoldne spal od 16h do 17.30. Nazaj smo prišli ob 20.30, Vida sem samo obrisala z vlažno brisačko, oblekla v pižamico, ga nahranila, med dojenjem pa je zaspal, tako da ni bilo user posted image in cirkusa.  Malo me moti, ker sem se tega uspavanja lotila  ravno pred morjem, saj tam ne  bom mogla pustiti Vida jokati...kaj si bodo ljudje mislili?  No ja, bomo že preživeli.

Upam na mirno noč brez vstajanja (če verješ user posted image ) in vam želim prav tako!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4662
17.6.2006 22:36:56   
petri85
Še nekaj sem pozabila povedat...smo imeli pa ta teden spet eno nesrečo z našim raziskovalcem. Sedaj ima pri vozičku spuščeno poličko za noge, da mu bingljajo dol. Sem ga do srede pripenjala 5točkovno in sem srečevala mamice, ki so imele otročke samo notri za lokom posedene. No, tako sem tudi jaz v sredo popoldne njega samo posadila za lok (upam, da si predstavljate, kaj hočem povedat?) in smo šli z Davidovo prababico na sprehod...ko se midve tako pogovarjava...se David kar naenkrat zakotali iz vozička na bankino ob cesti in k sreči v travo! Jaz sem bila čist paf in sva letela k tašči, ker se je to k sreči zgodilo čisto blizu njihovega doma. Na VELIKO SREČO je od spektakularnega padca fasal samo nekaj praskic po ličku! SEm ga opazovala, če se kaj drugače obnaša, pa je pozabil v 5 min - danes pa skoraj nima več prask! Ne moram verjet, da je toliko časa probaval, da je odpel lok! Od sedaj naprej ga pripenjam z vsemi možnimi pasovi!!!!!!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4663
18.6.2006 11:21:19   
Teya
sploh nimam več časa za vas user posted image

vas pa rabim....user posted image

nejc je imel 2 dni visoko vročino, bila sva pri zdravnici, v laboratoriju in rečeno je bilo, da ima virozo.....
vročine od včeraj nima več, danes pa se je zbudil pikčast user posted image  pikčast je najbolj po obrazu, spredaj pod pleničko in na vratnem pregibu.....mogoče so se pikice pojavile le od švicanja user posted image  se pa spomnim, da ste govorile o podobnem stanju, ko je šlo za šesto bolezen user posted image  
brez zamere, resnično nimam časa brskat nazaj in iskat to temo....bi hotela katera še 1x povedat kaj o tem user posted image  meni se namreč zdi, da je teh pikic zdaj, tekom dneva, vedno manj user posted image  kako to zgleda pri 6 bolezni, pa glede na to, da je ravno nedelja in ne morem do nejčeve zdravnice, me zanima, kakšni so ukrepi v primeru, da gre za to bolezen....

full hvala, pa brez zamere ker vas nisem uspela niti prebrat user posted image

vroč pozdravček s primorske!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 4664
18.6.2006 11:53:28   
violinski
Sončen pozdrav tudi z južne primorske, z moje 'plaže' (naj živijo prenosniki in wireless routerji!!!). Otroka sta bolje, ponoči se seveda Aljoša ni mogel izneverit svoji sestri in je tudi on zakuhal, sicer na manj, pa vendar. Pa tako toplo je bilo vso noč, da sta oba spala samo v bodijih. Zdaj zjutraj sta imela oba 37.2, kar ni taka reč. Jutri bomo pač doma, smo itak vsi na dopustu, mogoče pa še moža prepirčam, da ostanemo dol še to noč. Verjetno sta oba samo močno prehlajena, ker jima teče iz nosa kot za stavo - Lani tudi že precej zeleno, kar pomeni, da je sicer zelo kužna (za virozo), ampak tudi, da se že fajn čisti. Hvala za skrb.

Teya, živjo! Jaz se spomnim od šeste bolezni samo tega, da pravijo, da se pikice pojavijo po vsem telesu, RAZEN po obrazu. Oz. po obrazu le v redkih primerih. Nejc je pikast verjetno samo od vročine in švicanja, če praviš, da je po pregibih. Je pa res, da če zdravnica reče, da je viroza, je čisto možna tudi 6. bolezen, saj tudi ta pride od virusa. Od pediatra do pediatra pa je različno, koliko ti povejo o vsaki virozi.

Mejte se, jaz moram stegnit noge na sonce!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 4665
18.6.2006 11:59:39   
Jessy
Mi smo imeli namen iti v Postojno, pa imamo zaprto cesto do 13. ure, ker je maraton Franja, tako da bomo do takrat očitno še doma! user posted image

Teya, mi smo imeli 6. bolezen. Pri nas je bila 2 dni vročina, ki sploh ni bila visoka, ampak med 37,2 in 37,8 C. Potem je vročina padla in pojavile so se pikice. Pikice je imela po trebuščku, pod pleničko, po vratu in hrbtu. Ni jih imela po rokah in nogah, niti ne po obrazu. Ko je te pikice videla zdravnica, je takoj rekla, da je to virusno obolenje in da gre za 6. bolezen. Zdravil nismo dobili nič, je pa rekla, da bodo pikice v dveh dneh izginile in res so.

Violinski, tebi se pa res godi!!! user posted image user posted image user posted image  A sta ti Aljoša in Lana spala v bodiju s kratkim rokavom ali z dolgim?

Neposredna povezava do sporočila: 4666
18.6.2006 17:31:57   
zoya24
Hojla, en lep pozdravček......

...sem vas bolj preletela, ker ste kar nekaj spisale ta teden, ko me ni bilo....

No bilo je super, nakopali smo se, le jaz sem staknila nek črevesni virus in nisem najbolje, ker sem celo noč pri WC-ju dežurala, no dopoldne se je stanje umirilo, tako, da sem zdaj že malo boljše.

Teya Žiga je imel pri 6. otroški pikice predvsem po obrazu in po trebušku, nekaj po hrbtu, po rokicah in nogicah pa manj. Izginejo pa nekako v treh dneh, brez ukrepanja. Te pikice jih tudi ne srbijo.

Tina bili smo v Termah Olimijah, v eni izmed hišice pri Aqualuni. Smo imeli res srečo z vremenom, tako, da smo se razen nedelje, kopali skoz uzunaj. Mali je itak ful užival v vodi...

Jessy naš Žiga je tudi ful boljši jedec od tvoje Neje, no zjutraj poje še najmanj tam 200ml mleka, nato sadja okoli 250ml, zmešam mu dve ali tri vrste sadja skupaj, nato za kosilo poje okoli 200-250g, no zdaj ko uvajamo samo pretlačeno hrano se zna zgoditi da kdaj malo manj, pa potem okoli 150-200ml, jogurtopv, skutk, pudingov...., pa za večerjo še cca 200ml kašice, potem pa še malo pomaga, če midva kaj takšnega jeva, pa kakšen keks zmaže, pa škorjo kruga, ali pa kakšno čokoladico, odvisno kaj imamo doma. Je pa naš mali tudi ena glistica, še zdaj nima 9 kg, pomoje tam nekje 8800g.

Grem zdaj še en albimček naredit iz dopusta, lepo se imejte...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4667
18.6.2006 19:00:15   
violinski
Pripravila sem nekaj slikic, so v albumu na tem linku:

http://www.moj-album.com/vstopnica/kd6vne_qfj/

Jessy, otroka sta spala samo v kratkih bodijih in brez hlač, ja, saj je bilo 26°C vso noč. Vem pa, kako je pri vas hladno, ravnokar gledam posnetek otvoritve vašega festivala, kjer je igrala moja sestra (v orkestru) in je imela preko svoje toalete oblečeno eno mojo jakno, v kateri jo je še vedno zeblo, da je bila kot kocka ledu, je rekla.

Moj mož je dal zeleno luč, da ostanemo tu do jutri zvečer. Otroka se bosta tačas pozdravila (imata oba še čisto malo vročine).

Zoya, super, da ste se imeli lepo, tudi jaz komaj čakam, da gremo v Moravce, upam, da se bomo tudi mi imeli fajn!!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4668
19.6.2006 7:30:53   
Tiamo
Jutro,

Kako punce? Mi smo super, včeraj smo ob 22:30 prispeli domov, po 2,5 urah vožnje iz Čateža. Kot ponavadi morajo poleti popravljati ceste?!

Ta teden je minil kot bi trenil, prišli smo v slabo vreme, potem je bilo pa skoz vroče. Prvi dan, sva z mami pospravljale hiško, drugi dan smo se pa že šli kopat. Demi je uživala v vodi in zunaj nje. Vsa plaža je bila njena, je povsod kobacala, čist srečna k je bila nagec ali v plenički. Skoz je s prstkom kazala na fontane. Najbolj ji je bil všeč bazen z valovi, ima tak vhod kot plaža in tam je ven pa not kobacala, špricala, se tunkala. Šle sva na topogan, kjer pa ni kazala prevelike zainteresiranosti.

Imamo 3 nove zobke, iz položaja plazenja se dvigne v stoječ položaj in stoji kako minuto. Rjava je tok, kot en ciganček, jedla je bolj malo-so zobki krivi, spala je pa tudi samo do 6-7 zjutraj. Začela je čebljat kot »srgan doktor«, zna že joj joj-se prime za glavo in jo stresa, zna halo, halo, zna (če se ji da) lubčka poslat, zna buc buc z glavo se dotakne moje,…

Drugače sva se na bazen švercale, sem kupila drugi dan karto pa mi je niso vzeli in potem sem jo tako uporabljala, čeprav so mi dvakrat zatežili da ne dela, pa sem se malo neumno naredila pa je bilo. Demi je takoj dobila prijateljico Hano, staro 4 leta, ki pričakuje bratca na Demin rojstni dan, se pravi čez mesec in pol.

Zadnjo noč smo imeli prigodo, je ponoči v hišo skočila mačka in je od mami pes, čist znorel..vsi smo bili pokonc v trenutku, nas je skor kap zadela…potem sem nekak mačko ujela in jo dala ven, mami je pa psa držala. Mami je bila zelo boga, je dobila alergijo na soncu po celem telesu, je vsa zabuhla in v mehurčkih. Alergijo ima že dolgo let, pa še zadnji dan za povrh, jo je napadla migrena.

Zdaj grem pa vas prebrat….še vedno nisem dobila pošte od CDS, odgovora za podaljšanje porodniške. Me že malo živčnost daje, k se tale služba preveč hitro približuje.

Nanka čestitke za podaljšanje, bom jaz kar danes vprašala, kaj se grejo in zakaj ni odgovora na mojo pritožbo.

Juretu bravo za korake..

zdaj grem pa pospravljat, joj kok perila me čaka...   bom pol pospravljala k se Demi zbudi, aja A STE ŽE DALE VLOGO ZA PODALJŠANJE OTROŠKEGA DODATKA, JAZ GREM DANES RIHTAT?

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 19.6.2006 7:38:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 4669
19.6.2006 10:16:24   
tina104
Samo na hitro, ker Aljaž v svoji posteljici nori in zbuja pozornost s kašljanjem.

Pozdravljena, Tia! Mail, ki si ga poslala, je bil prazen. Lahko še 1x pošlješ, prosim?

Aljaž zdaj že tudi veliko bolj stabilno stoji ob opori in se celo za keke 2 sekundi spusti. Podnevi v večini spi samo 1x, zgleda bo danes spet tako, ker do zdaj še ni šel prvič spat, pa bedi že skoraj od šestih.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4670
19.6.2006 10:32:01   
MajaPRO
Pozdravljene!

Tia, dobrodošla spet na RR...boš imela kar veliko dela, če nas boš hotela prebrat user posted image .

Vida sem dala v posteljico, vendar še kar nekaj rogovili, tako da spet pričakujem veliko user posted image preden zaspi. Odkar ga navajam samega zaspat, se ponoči zbudi le 1x user posted image , zjutraj pa se zbudi okoli 6h user posted image . Po eni strani sem vesela, da me je navadil zgodaj vstajat, saj sem ravno danes izvedela, da bom v naslednjem šolskem letu delala dopoldne. Torej bom pred službo morala porihtat še njega, razen, če se gospod ne bo do takrat odločil, da bo malo dlje spal. V tem primeru bo jutranje rihtanje prevzela babica.

Tudi Vid se zadnje dni med stanjem ob opori spusti in včasih kar stoji tako kakšnih 20 sek. Potem pa se spet prime ali pa bum na rito.

Danes in jutri spet napovedujejo vročino....se bo vsaj morje malo segrelo za nas.

Uživajte!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4671
19.6.2006 16:34:33   
Kety
Pozdravljene!

Timon spi in zdaj imam pauso...se mi itak nič ne da, ker je takooooo vroče. Če ne bi šel Timon spat bi šla zagotovo k tašči na bazen, tako pa ne vem, če bo danes zneslo. Moram it še v BTC (muller) po plenice!

Tia, dobrodošla nazaj. Vidim, da ste se imeli super v Čateških, Demi je pa ogromna punca. Nikoli ne bi rekla, da bo stara šele 11 mesecev. Pa ful rjava, no sej ste vsi fino ogoreli.user posted image user posted image

Jaz sem Timonu danes kar banjco ven nesla na travo in se je tam malo namakal, ko je imel dovolj, sem ga vzela ven in je bil še malo nagec. Je ful užival. Potem je pojedel kosilo in zdej spančka.

Vijolinski vi pa tudi uživate, sem pogledala slikice in ste suuuuper! Oba sta taka anglečka.

Pa Jessy, Neja je tudi že tako velika punca. Bazenček imate pa fuuul super. Kje ste ga kupili? A je tista mavrica dobra strehica?? Jaz bi namreč tudi nekja takega kupila.

Zdej pa grem delat naprej!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4672
19.6.2006 21:06:39   
MajaPRO
Večer!

Vid je končno zaspal, seveda z veliko joka user posted image . Ko se fejst dere, ga grem malo dvignit (vsakič ga skušam imeti krajši čas v naročju). Takrat seveda takoj utihne, vzdihne od olajšanja, oči pa ne upa zapret, ker najbrž sumi, da ga bom spet odložila v posteljico. Meni se ga pa tudi ne ta nosit in zibat, če on gleda in noče zaspat, zato ga položim v posteljico. Seveda sledi še hujši jok in tako naprej, dokler ne zaspi....čez dan je precej lažje kot zvečer (se prej vda).

Violinski, pogledala sem nove sličice s primorske. Kako je tam lepo, kakšen razgled na morje, pa še hiša je na vzpetini... res fantastično! A je to bilo slikano takrat, ko je imela Lana vročino? Na slikah ne zgleda nič kaj bolana. Je pa ful luškana, Aljoša pa prava faca... kakšne izraze na obrazu naredi user posted image . Se mi zdi, da sta si izredno podobna...najbrž sta bolj po tebi, ne?

Tia, tvoj mail pa je na žalost prazen, tako da bi te prosila, če ga pošlješ še enkrat.

Mi smo bili prej v mestu, šli smo v Mullerja po plenice in kašice za morje.

Ne vem, če sem že povedala, da nam je pred časom crknila klima na avtu. Dali smo jo popravit, ker bi naj bil uničen kondenzator. To nas je stalo 70.000 SIT. Vendar pa klima kljub zamenjanemu kondenzatorju še vedno ne hladi, saj je crknil tudi kompresor. Ravno danes smo izvedeli, da nas novi kompresor+delo stane 140.000 SIT. Brez klime pa ne moremo biti. Že par dni si izposojava avto tasta in tašče, v soboto pa gremo na morje. Avto dobimo v sredo in ima, da hladi!!!! user posted image

Bodite fajn, uživajte!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 4673
19.6.2006 22:44:36   
Teya
dober večer...

danes sem klicala dohtrco, čeprav so nejčeve pikice že full zbledele user posted image  rekla je, da so te pikice samo še potrditev, da je res šlo za virozo, saj da otroci do dveh let na tak način prebolijo le to user posted image  tega do sedaj še nikoli nisem slišala user posted image  no, kakorkoli...te pikice naj bi v 2-3 dneh čist izginile..... hvala vam za podelitev vaših izkušenj! user posted image

jaz sem pa čist izgubljena kar se tiče nejčevega spanja oz. oblačenja in pokrivanja in odpiranja oken itd čez noč user posted image  mali je do zdaj spal v pajacu z dolgimi rokavi, spodaj nič in pokrit je bil z rjuhco, ki pa jo je v momentu zbrcal iz sebe....no, zbujamo se non stop.....in nismo lačni......ampak full žejni user posted image  celo noč skačem sem in tja in mu dajem za pit user posted image  mali pa jar exa user posted image  bogi revček.....danes sem ga oblekla le v "pajacka" brez rokavov in s kratkimi kratkimi hlačkami, v bistvu je enako, kot bi bil le v bodijo brez rokavov....pokrila sem ga samo z rjuhco, pa je že spet čist odkrit vsakič ko pridem do njega user posted image  upam, da ga ne prehladim user posted image

še nekaj kar se tiče oblačenja.....če otročku oblečete bolj ohlapno majčko s kratkimi rokavi, mi oblečete spodaj tudi bodi prez rokavov ali je ok, da je samo v taki majčki? user posted image  nebi se rada igrala z nejčevim zdravjem, ampak kaj ko je taaaaaaaaaaaaaaaakooooooooo vroče....razmišljam, da je mogoče bolj nevarno, če je prešvican, kot pa, če mu je malo bolj hladno user posted image

imamo pa v novi gorici "plažo" user posted image  so postavili celo reč na placu in je full luštno...nejcu se je kar mešalo od navdušenja, ko sem ga položila v mivko user posted image  mi je kar malo žal, da gremo na dopust na korčulo....bi bolj palil kak rab!

postelja kliče!

lahko noč....

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4674
19.6.2006 23:53:34   
Jessy
Čer!

Jaz sem vas danes uspela le prebrati. Sem bila kar okupirana čez dan, zvečer sem pa malce pospravila po hiši.

Violinski, vaše slikce so enkratne! Mislim, kakšen užitek je biti dol na tisti veliki terasi, s pogledom na morje! Si mi kar skomine naredila! user posted image  

Tia, welcome back! Sem vidla, da je Demi resnično uživala na dopustu! user posted image  Je pa pravi zamorček! Pa kako se postavlja na noge!!! Ti, a Demi zdaj le tako hodi po vseh štirih, da ima kolena v zraku?

Kety, tist bazenček smo kupili v Leclercu in je v akciji (verjetno še traja), tako da smo odšteli le 1600 SIT. Strehica je full vredu, ker je cel bazenček v senci, če strehico postaviš pred sonce. Je pa napihljiva.

Maja, vi boste pa res imeli stroške s to klimo. user posted image  Je pa res, da ko se človek navadi nanjo, brez nje ne gre! Pri nas zaenkrat dela, se je pa pred dvemi leti spraznila in smo jo napolnili, letos jo bomo pa najbrž spet mogli kaj napolniti, ker se mi zdi, da ne hladi več tako, kot je.

Teya, jaz Neji oblečem le 1 oblačilo. Če oblečem bodi, potem ji oblečem le še kratke hlačke, če ji pa bodija ne oblečem, pa dobi le kratko majčko in kratke hlače. Se mi zdi, da je zadosti toplo, da se od tega ne bodo prehladili. Se mi zdi, da je bolj nevarno ,da se pregrejejo, kot pa če se malce prehladijo.

Zdaj grem pa lahko spat! user posted image

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 4675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  185 186 [187] 188 189   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kaj pokloniti otroku?
lenca8

Otrok želi žival...

Psička (54%)

Muco (8%)

Zajčka (30%)

Ribice (8%)

Število vseh glasov: 37

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!