|
RE: Avgustovke, kje ste 16.6.2006 22:58:37
|
|
|
|
violinski
|
Dober večer! Jaz sem tudi 'na morju'. V resnici sem samo doma pri mojih, v zgornjem stanovanju v dnevni, ki ima teraso obrnjeno direkt na Koprski zaliv (80m zračne razdalje do morja). Prišli smo danes, bomo vsaj do nedelje (če se bo mojemu možu dalo, bomo kar do ponedeljka, ker ima naslednji teden še ld = lanski dopust in ne letni dopust ). Ste me tako zrajcale s temi bazenčki - pri nas doma v LJ to ni mogoče narediti, 1. ker je balkon zastekljen, 2. ker je sonce na balkonu samo do 10:30 in 3. ker je balkon do zadnjega cm zapolnjen s stvarmi (od kavnega kotička, do dveh skrinj za športno opremo in za 'kuhinjsko plastiko' do sušila za perilo in zalog mleka, krompirja in piva ), zato lahko to fino izkoristim na tejle terasi. Na poti dol smo se ustavili v Pikapolonici in sem kupila bazenček, ki bo glih prav za moja tamaladva, pa še rokavčke za Lano, take, ki jih je mogoče sestaviti v obroč - odvisno od tega, kaj ji bo bolj sedlo, zdaj ko ne bo več v Fredovem oborču, saj gremo prihodnji teden v Moravce in bo tam nekaj rabila, če bo pa v nedeljo še vedno tako vreme, kot danes in kot je napovedano za jutri, bomo vse preskusili že kar v morju. Jutri bomo verjetno večji del dneva na terasi, ker mojih ne bo doma in sta že vse pripravila za jest. Aljoša danes prvič spi proč od mene - je zaspal v prenosni posteljici v spalnici od mojih staršev, tako da ga nisem nič prestavljala v zgornje stanovanje, ampak ga pustila dol, jutri pa moram tako in tako že ob 5h dol, ker gresta mojadva na izlet že tako zgodaj, tako da mislim, da niti opazil ne bo. Lana je pa že navajena, že dolgo spi sama v moji otroški sobi. Kaj je še novega - a, seveda. Sem končno prišla do fizioterapevta, ki mi je zrelaksiral mišice na hrbtu / križu in mi rekel, da moram nujno slikat hrbtenico, potem pa s sliko prit h njemu, da bomo postopali dalje s pravilno terapijo. Ok, zdej moram samo še do moje zdravnice (sem jo videla samo enkrat), ker rabim napotnico za slikanje. Moja sestra mi je rekla, da je njej tisti kiropraktik, en Američan je na Čopovi v LJ, ko jo je zaštekalo v križu, da je ostala nepokretna, rekel: "oh, I know what you have! It's a sindrome, called 'mlada mamica!'" Takrat je bil njen sin star 9 mesecev. Spodbudno. Očitno je genetsko, moja mama ima isti problem, kar pomeni, da smo že tri v družini. No, moja mama ni več mlada mamica . Nanka, sem čisto pozabila čestitat za podaljšanje porodniške, super, pa še za valeto in vpis v srednjo šolo! To pa so dogodki, ni kaj! Maja, tebe sem hotela samo popravit (ne zameri), Aljoša je 'krvavo pridelal' že šesti zobek, ne drugega. Tako kot pa gledam dlesni, zdaj nič ne kaže, da bi kmalu prišel še kak zob. Razen prekomernega slinjenja so dlesni čisto gladke in rožnate, nič ni rdečega ali zatečenega. Pa še to se dogaja - Aljoša je nonstop lačen. Sej ni noben debelinko, v resnici je še kar glista, ampak toliko, kolikor bi on zadnje čase rad jedel, je pa že pretiravanje. Danes sem komajda šla skozi trgovino, ko sem imela skutice v rokah, je, eno uro po kosilu, vso pot delal am-am, am-am, am-am!!! To pomeni, da je čas za hrano. Pa zdaj ga še kdaj uspem zamotit s kakšno žogo (trenutno se 'učiva žogo' - kaj je, kje je, vrži, dej mami žogo) ali kako igračko, ki jo ima rad, ampak samo da se premaknem v kuhinjo, je že na ograji in ropota po njej in dela am-am. Zdaj sem mu že začela dajat kos kruha. Ampak problem je v tem, če se preveč najé, kmalu vrže ven/bruha. Pa pit ga učim. On bi najraje spil vse, kar dobi, hkrati in pogoltno. Zdaj pa mu dajem požirek, pa vzamem. Pa kako začne nergat! Da ne govorim o tem, kak jok je, ko je krožnik po kosilu prazen. Sploh moram obrok točno odtehtat na krožnik, ker če vzamem krožnik, pa da je še nekaj na njem je KATASTROFA!!! Upam, da se bo ta želja po prenažiranju umirila. No, pozno je, grem malo ven dihat nočni morski zrak. In staknit kakšnega komarja ali veščo, verjetno Lahko noč!
|
|
|