|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
29.5.2006 22:23:56   
Panda.
Ojla, Aprilke!

Po PDP sem bila majčica in se še vedno bolj tam zadržujem, vendar je moj Rok prišel na svet že sredi aprila, tako da sem po aktualnosti debate pa bolj vaša in vas pridno prebiram, ko imam čas, seveda user posted image .

2mak - a smo se srečali v Baby centru pri kengurujčkih? V četrtek smo bili tam...user posted image

lp He

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 201
29.5.2006 23:03:40   
mojčika
NO ZDAJ PA ŠE MENI ZAUPAJTE, KAKO STE TAKO POMANJŠALE SLIKO, DA JE ŠLA GOR, MENI NE USPE, PA SE MATRAM ŽE EN CAJT

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 202
30.5.2006 7:14:07   
mojčika
samo sprobujem, če mi je uspelo

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 203
30.5.2006 7:20:49   
mojčika
no obupala, sliko mi je sprejelo, pa nič, rabim malo navodil, helena prosim

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 204
30.5.2006 9:27:30   
Marelica
Mojčika, lepo, da navajaš Mayo Marino na slovenske ljudske... :) Tudi naša jih že spoznava – imava posnete, pol pa še mama malo gruli zraven, da popestri zadevo. Upam, da ste dokončno pozdravili prehlad... Mene je že v porodnišnici razkurilo, ker so tako luftali hodnike. Me pa smo morale na takem prepihu z novorojenčki čakat na preglede pred odpustom. Aja, pa hvala za opozorilo pred pumpico – bom odslej bolj previdna z njo.

Počasi začenjam jest vse, ker imam mleka itak samo še za vzorec (priznam, da sem se danes predala in nehala s sezamom, čaji in podobnimi zvarki, ker ni efekta). Edino zdaj bom morala pa malo manjše količine, da se mi ne bodo kile začele še bolj nabirat.

Kapica je za zunaj obvezna, kratke rokave pa si še ne upam, tudi če je 28 stopinj. Sem pa zadnjič začela razmišljat, da jo za zunaj dosti bolj oblečem, kot notri, čeprav je zunaj več stopinj. Sem že čisto zmedena okoli tega oblačenja...

Na žalost je tudi Katrinca kar čez noč fasala temenca. Z veliko muko jih odstranjujemo – se mi ful smili, ko ji nonstop nekaj šarim po glavici. Kaj vam jih uspe komplet vse odstranit ??? Meni se zdi, da ni že enkrat konca tega luščenja in pol pač enkrat odneham (ko pupi zmanjka potrpljenja), namažem z Bubchenovim oljem in tako pustim.

Pa fasala je že prvega klopa (živimo zraven gozda) in se mi je pri odstranjevanju odtrgala glavica. Sem šla čisto panična k pediatru in so rekli da več tega ne odstranjujejo. Samo opazovat moram, da ne bi dobila rdečega kolobarja. A ste vedele, da klopa ne smeš dušit z oljem in podobnimi zadevami, da lažje spusti – ker takrat baje od sile izloči slino z možnimi patogeni? Jaz nisem.

Pri pleničkah smo že na trojkici, čeprav še dvojkic nisem vseh porabila. Sem že bila čisto iz sebe, ker nobenega kakca (ki so zdaj zaradi več adaptiranega mleka bolj pogosti in bolj obilni) nismo več popolnoma polovili in jo je bilo treba najmanj 2x/dan zaradi tega komplet preoblečt. Zdaj mi je le kapnilo, da je mogoče pleničke prerasla in res smo spet čisti. Drugače še vedno oblačimo nekatere stvari št. 56, prehajamo pa na 62.

Še malo pa bomo 2. v posvetovalnici. Po občutku ima naša pupa verjetno že 5 kg ali več – je kar težka za nosit in izredno polna v lička. Pa tudi vidno napreduje: zanima jo okolica, obrača jeziček in si nekaj mrmra, pa nasmejčka se že na vsa usta – KAKO SRČKANO!!!

??? Glede na to, da imamo male ovenčke po horoskopu, kakšen se vam zdi vpliv tega znamenja? Naša je precej trmasta in zahtevna. Prav histerično joka, dokler ne doseže svojega (imam pravi problem pravočasno zmešat flašo).

??? A vsi uporabljate tolažilne dude in katere? Pri nas je obvezen pripomoček (od Aventa), ker drugače preveč ušesa bolijo. Naša bo očitno delala kariero iz petja, ko ima tako močne glasilke ;)

??? Že dodajate kaj čaja? Meni so ga že vsi priporočali, pa ga na žalost tamala zavrača. Sem se odločila, da je ne bom navadila na sladkane čaje ali sokove (za bolj zdrave zobke), pa verjetno sploh piti ne bo hotela. Ali pač, ko bo zares žejna.

Saj ste že navajene, da se bolj poredko javim, potem pa na veliko razpišem... Se opravičujem! Lepo se imejte, čeprav je vremenska napoved hudo klavrna za začetek poletja. Uživajte s svojimi zlatimi sončki in sončicami!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 205
30.5.2006 10:44:49   
mojčika
Ja marelica slovenske ljudske so res faj, če bo nas kdaj doletel Atomik harmonik, bo mama čist ponorelauser posted image . Sicer pa vidim, da si ugotovila, kakšni so ovni, o bomo še trpele, vztrajni so kot hudič, tudi naša naredi vik in krik, takoj ko dobi svoje, je pa mir. Kar pa se mleka tiče, vsaka čast, da si še tako dolgo vztrajala, nič se ne obremenjuj, jaz sem nehala zato, da bomo imeli sito in zadovoljno dete...

Tudi mi smo zapustili plenice 2, pamperske seveda, ker smo se morali vsakokrat preobleči, krstili smo Lumpi zelene in smo zelo zadovoljni. Oblekice pa tudi mi že 62, saj mi ni za vlačit majhnih stvari nanjo. Smo pa tudi mi sigurno že čez 5 kg, drug teden bomo pa izvedeli.

Temenca tudi nam ne gredo vsa dol, če pa preveč drgnemo, je pa tudi koža takoj rdeča, malo po malo, meni se še najbolj obnese, če jih namažem z riboderminom in jih potem malo sčesem, malo pa ob kopanju spravimo dol.

Dudico pri nas dobi, a je ne mara, zdrži z njo pol minute, da se umiri, potem pa v loku poleti čez kuhnouser posted image , razvajenka noče biti.

Čaj, marelica, če boš samo dodajala, je menda nujen, tako pravi naša P, saj otroci, ki se dojijo, dobijo najprej tekočino, potem pa še hrano. Naša tudi ni hotela čaja, potem pa sem kupila instant milupinega in ga precej manj dajam, kot piše in ga ima rada, velikokrat, ko noče mleka, čajček zelo lepo pije, zdaj, ko bo pa vroče, pa še bolj pazi, da ti ne dehidrira.

Slikco sem pa vspela dati gor, user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 206
30.5.2006 11:27:30   
mojčika
Prej sem pozabila, kaj menite.

Z dnem, ko smo začeli uporabljati justovo kremo, materina dušica na stopalih, so čudežno zginili tudi krčki in kakamo brez napenjanja, zjutraj v eni uri dvakrat in nič več zelenouser posted image .

Mogoče pa je kaj na tem, kremica naj bi topila nosni katar in tudi uravnavala črevesne težave...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 207
30.5.2006 12:32:46   
kaja29
helena prav luštno slikco si si uštimalauser posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 208
30.5.2006 15:26:09   
eya
Skoraj vse imate že slikce, pa sem jo hotela še jaz dati gor, a nisem nikjer našla, kje bi jo lahko pripelauser posted image  A mi ena pomaga, prosim?

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 209
31.5.2006 1:17:47   
halena
Kar strese me,ko vidim kolk je ura!!user posted image Sem bla cel dan brez interneta,pa sem se lotla šivanja in sem zdaj zaključila-groza..Mala spi že 2uriuser posted image ,ata pa je tut vzelo na kavču in mu ne znese do posteljeuser posted image user posted image

Glede slikice-sem besna,ker ni čista,pa sem jo max pomanjšalauser posted image .Na piškotku pa je čista..user posted image Ne štekam..

Jutri vam napišem kako in kaj je treba,zdaj res ne morem,ker vidim le še horizontalo!

Lahko nočuser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 210
31.5.2006 1:21:37   
halena
Aja!Katere pleničke imajo na elastiko okoli pasu?Do zdaj sem naletela le pri BabyLove,pa še to pri ta malih od 3-5kg al neki takega..Ko sem kupla nov paket od 3-6kg je blo brez elastike in sem spet besna,ker jih je v tem paketu 42komuser posted image Dejte mi kaj predlagat,ker grem jutri v Postojno in bi tam kaj nabavla.

Zdaj pa res-poooosteljaa!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 211
31.5.2006 8:21:03   
kajča
ojla aprilke,

končno se vam še midva javljava, ste ful pridne in ste napisale že 9 strani, pa še nisem uspela vseh prebrat. Malo časa ki je na razpolago pri mojem Nacetu ponavadi izkoristim za pospravljanje, kuhanje in mi nikakor ni uspelo prit na RR.
Drugače pa berem, da imamo vse podobne probleme. Midva se še polno dojiva, meka imam enkrat več enkrat manj. Velik problem pa je, da mi iz bradavic mleko ful šprica in mali sploh ne more goltat in potem bruha, No na splošno imava veliko problemov z bruhanjem in polivanjem. Nace poliva tkoj po dojenju, pa potem tudi 2 uri po dojenju, skratka nonstop. Upam, da to kmalu mine oziroma preraste.

Pri 2 mesecih je velik 59 cm in tehta 5070g, nosiva pa tudi že počasi 62. Za ven mu tudi jaz dam kapico razen če je ful vroče in je v vozičku potem jo dam dol.

Glede temenc pa, Nace jih ima po obrveh in malo sedaj še po lasišču. Namažem jih z mandljevim oljem in nežno masiram s pleničko in gre večinoma dol.

Aja, še to moram povedat, da sva včeraj prvič ponoči spala 7 ur in sem upala da bo tako tudi to noč, pa je danes zdržal le 5 ur.

Evo pa se sem končno malo javila. Lepo vozičkanjte danes ker je spet konnnnnnnčno sonček.

lp,

Kajča

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 212
31.5.2006 10:37:16   
halena
No, pa je nov dan-sončen in čist kot solza in upam,da tut topel!?

Glede piškotkov:
-Greš na moj profil in najdeš okence,kjer ti piše,da tja lahko vstavljaš srvari iz babygaga,snugglepie,ipd
-po netu najdeš eno izmed teh spletnih strani,kjer si izbereš 'ticker'(piškotek),ki ti je všeč(tam imaš navodila kako ga izbereš)
-ko ti vrže ven vzorec izbranega piškotka,je pod vzorcem enih par okenc z  čudnimi računalniškimi zapisi.Pod enim piše,da je to okno med drugim tudi za forume-ga označiš in pripneš(D tipka na miški) in prilepiš v začetno okence na RR Moj profil.
-kar se tiče slikice,ti na enih od teh variant ponudijo to možnost eni pa ne..
Slikica:
-
Moj profil
-naloži mojo sliko..
-tam klikneš in slediš navodilom

..ne vem zakaj moja slika ni jasna?Pa tut večja je od vaših-zakaj?Kolko ste dale velikost?

Zdej mi pa prosim odgovorite na ta vprašanja-čimprej!

ali pustite malčkom glavico po čiščenju temence mastno/jo operete/Jo s pleničko vpijete/..?
katere pleničke so na elastiko na hrbtnem delu?
katere vpojne blazinice za dojenje(poleg chicco in beauty body)vsebujejo gel,da ne prepuščajo skozi?

hvala hvala - upam,da nisem preveč tečna?user posted image

Mojčika,povej mi kako je s tabo?Kako se ti pa rana celi?Meni so vsi šivčki že en čas nazaj odpali,brazda je sicer grda,moti me to,ker se mi okoli nje radi delajo mozoljčki,ker kocina ne more ven prit in se obrne nazaj noter in pol se vse skupej zagnoji in rata ..mooozooljuser posted image

Mi spimo pa že nekaj časa celo noč (23h-8h).Trkam!In upam,da bomo še dolgo-vsaj do prvih zobkovuser posted image

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 213
31.5.2006 11:09:53   
mojčika
Halena ojla, samo na hitro, kar se šivov tiče, sem se jih tudi jaz znebila, brazda je in tudi precej velika, saj je bila Maya velika pupa, mozoljčki user posted image , kaj naj ti rečem ful jih je, pa še neka luskavica se me je lotila okrog šivov. Sem pa opazila, da so mi tudi notranji šivi na enih dveh koncih pokukali ven, fej...

Moj trebuh, ne vem, me kar precej boli, če sem v muvingu, pa še našo user posted image  smem le malo nosit, vsaj scartana ne bo, se prav lepo sama zamoti v stolčku. Grem pa danes po nasvet k svoji osebni zdravnici, saj moj ginekolog dela samo še enkrat na teden, ker je šel nekam drugam user posted image .

Sicer smo ok, včeraj se mi je zaluštalo nakupovalne mrzlice in sva šla z možekom v LJ, nona je prevzela tamalo, a je bil zvečer hudič, so jo toliko angažirali, da je bila ful utrujena, pa ni hotela zaspati, oni so mislili, če bo budna, bo bolj spala, pri nas to ni tako. Pa ker je zelo občutljiva, kako jo hranimo, se je nahlastala ful zraka in je zvečer zopet premalo jedla, pa smo se spet na noč dvakrat hranili, bo že, za kakšen mesec imam zdaj dovolj šopinga...

O takih plenicah ne vem nič, mi smo tako na vasi, pa se tak luksuz ne dobi, v lj grem pa premalokrat, da bi ugotovila...

Sem pa včeraj videla, da imajo v Mullerju instant čajčke proti krčem tudi brez sladkorja, so pa malo dražji.

lp

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 214
31.5.2006 11:12:05   
mojčika
A ja temenca, mi ko nismo bolni, namažemo pol ure pred kopanjem, sedaj pa mažem s kremico in čez kako urico ščešem, saj se vse zmehča. Smo pa mi izvenserijsko lasati, zato smo ves čas mastniuser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 215
31.5.2006 11:35:52   
flecker1
Glede pleničke ki imajo zadaj elastiko, imajo v Mullerju oz. njihovo znamko. Jaz jih uporabljam in so super kot pa pamperski. 

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 216
31.5.2006 14:50:16   
mojčika
Kaj pa Fixis, ko vidim, da jih lahko preko neta tudi dobim...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 217
31.5.2006 17:58:56   
Marelica
HEHE :) , Helena, ni tako kot izgleda... Te romane pišem po obrokih v wordu, potem pa jih možek drugi dan da na RR... saj ponavadi sem zato malo zadaj z  vsebino in vas nonstop lovim ;) Upam samo, da se vam pol da brat v takem kosu.  

Slikico je pa tudi on gor napopal. Sem se danes ravno spomnila, da lahko še enih par v album damo. Na žalost vaših še nisem videla, tako da super, da ste si jih ene že dale pod ime. Možek mi je priča, da sem kar zazijala ob pogledu na te prelepe goste laske od Maye Marine. Mojčika a je tebe fejst zgaga pekla zadnji mesec nosečnosti?  

No, priznajmo si, da smo same lepe otročičke naredili :))) Samo meni pa so najlepši otroci s temnimi laski in očki. Naš ati je tak, tamala pa postaja vedno bolj podobna meni (bijondi).  

Kje so pa ostale aprilke ????

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 218
31.5.2006 21:49:12   
mojčika
He he, saj sem vam rekla, da sva izvenserijsko lasati, že v bolnici so jo cele procesije hodile gledat, še čistilke, lih danes sem ugotavljala, da če ne bom strigla, bo treba špangice...

No hotela sem pa to, Huggies 3 imajo zadaj elastiko, če pa kaj zdržijo, pa povem v nekaj dneh, lahko noč vsem...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 219
31.5.2006 22:02:19   
mojčika
Zgaga me je pekla bolj na začetku, na koncu pa prav nič, torej, tista vraža verjetno ne drži user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 220
31.5.2006 22:23:20   
mojčika
joj ne zamerit, da tako uletavam z odgovori, sem, saj veste, kot novopečena mamica pole glave, hkrati pa popolnoma pozabljiva...

Moj trebuh sicer ni v redu, bomo šli drug mesec na UZ, bolečine pa niso od tam, temveč, ker sem noila naprej, imela velik trebuh in dolg porod, so se mi dobesedno strgale mišice, menda to traja tudi par let, da gre nazaj, če gre, no zavoljo materinstva adijo napet trebušček...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 221
1.6.2006 11:18:48   
halena
Eh,Mojčika,ne sekiraj se zaradi trebuščka!Sej si aktivna punca in se po s časoma vse lepo zrihtalo!Vrzi iz glave tiste pretrgane mišice,saj manj ko veš-bolš je!

Hvala za vse nasvete!Huggies baje,da niso fajn(govorim,kar sem slišalauser posted image ).Bom šla pa enkrat v Mullerja in bom tam nabavila njihove,če imajo res lastiko zadaj(bom kar vprašala,ker nočem bit spet 'nategnjena'!).Tudi njihove blazinice za dojenje so mi najbolj všeč.Stanejo 350sit/20kom, vse ostale,ki sem jih do sedaj sprobala so dobesedno za en k..(ker nimajo gela in prepuščajouser posted image )in stanejo 600sit!Ponucaš jih pa dokaj hitro..

Ja,saj na vasi lušno je!user posted image user posted image Mojčika,saj elastika ni znanstvena fantastika(ko'k je prima ko se rimauser posted image )-zavohaš jo tut če si na vasi doma!!Fajn je,ker te pleničke nucam čez noč,ker Ajde ne previjam ponoči in mi zaradi elastike njen drekec ne privre na hrbtu venuser posted image !Jih imam pa samo še enih par in jih strogo uporabljam le čez noč.Fora!Kupila sem 2 paketa,v enem so bile pleničke z elastiko,v drugem pa ne.Halo???To je blo v DM v Postojni.Zato sem rekla,da bom od zdaj naprej vse vprašala,kot najbolj zabita mama!!To sem opazla,da se vedno obneseuser posted image .Tut pri policajih-tam se naredim vedno glupo ko noč in tipično babo za volanom-se obnese!!Oni si mislijo svoje..'še ena kokoš za volanom' ,te podučijo o prometnih pravilih (kar jim laska)in te spustijo..-VOLK SIT, KOZA CELA!Kam sem zabluzila!!!??Iz plenic k policajem??Svašta!

Je videti,da imam pridnega otroka in časa na pretek!He.he.-to je samo želja..user posted image

Jutri imam pa pregled pri G!Sva z možekom parkrat 'prezračila rjuhe',pa sem imela občutek,da izgubljam nedolžnost!Noro!user posted image Se pozna,če imaš CR in od prej kaka 2-3(?)mesece suhega obdobja!Medtem,ko mož pravi,da on ne občuti razlikeuser posted image ...po moje je tut on že pozabiluser posted image user posted image

No,zdej pa dost heca,da ne boste rekla,da sem čudna..user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 222
1.6.2006 12:51:46   
Marelica
Ojla,

Kot večinoma, tudi danes pišem zvečer, ko dam pupo ajat. Ura je sicer malo čez osem, še lep čas bo svetlo, Katarinca pa pri svetlem noče več zaspat - zato obvezno zatemnimo sobo in pustimo eno švoh lučko (tudi čez noč). Blagor vam, Helena, da lahko tako dolgo spite!!! Pri nas se še vedno 2 – 3x na noč zbujamo, ker je tamala malo lačna (poje samo 40-50ml) in obvezno 1x previjemo (zaradi totalno polulane plenice).  

Helena,  po čiščenju temenc glavico najprej zbrišem do suhega ( s tem še spravim malo ven), potem pa spet namažem z Bubchenovim oljem in tako pustim. Kako je pa prav, pa tak ne vem... Glede plenic z elastiko se mi zdi, da imajo Babylove in Huggies (4-9kg) tudi neke vrste elastično hrbtno stran. To pa je trenutno tudi edino, kar uporabljamo.  

Čaj pa je pri nas problem. Sem probala že 3 različne (instant milupa kamilica, bebe v filtru, galexovo mešanico), pa ji noben ne paše. Pa še ful razredčenega dam, kot so mi priporočali. Parkrat sem jo na finto dobila, ko je bila ful lačna in je samo zato parkrat potegnila, potem pa cucelj kar izpljunila. Enkrat sem jo pa tako dolgo silila, da mi je bruhala. Dehidrirana verjetno še ni, ker ful dosti lula, ali?  

Zdaj imamo tudi mi par slikic v albumu. Mojčika, by the way, izgleda, da je vaša pupa od vseh aprilčkov najbolj nasmejana. A se pogosto tako smeji?   Za en nasvet bi prosila vse, ki mešate flaške: A mešate vsako flaško na sveže pred obrokom ali  v večjih količinah in potem hranite v hladilniku??? Ker meni se že meša od tega mešanja sproti (čeprav imamo na srečo mikrovalovko, da gre max hitro). Šele zdaj vem, kak je blo prej luštno, ko je bila še ziza na voljo... Pa še naša mala je tako samosvoja, da se rada pogosto (na 2 ali 1 uro) po malo hrani ( večkrat se še po 10 min spomni, da bi pa še malo... – ravno toliko, da je treba še enkrat gret ali pa nanovo mešat). A je to sploh normalno???? In koliko flašk imate v obtoku? Pa pretok (npr pri aventu 1, 2, 3 luknjice)?   

Upam, da vas ne moti, da toliko sprašujem... Se vidi, da je prvo dete pri hiši :))

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 223
1.6.2006 14:23:48   
mojčika
Marelica vidim, da imava iste težave s hranjenjem in spanjem, sočustvujem, a jaz sem se naučila iti spat še ob 12.00-14.00 skupaj z njo, paše, glede flašk jih kar sproti delam, čeprav sem probala to s hladilnikom, mleko se mi je tako zgostilo, da je še težje pila in še manj, kar že ne premalo, tu pa imaš odgovor, ki sem ga dobila iz postonjske porodnišnice, je pa tudi na to temo nekaj na sosednjem forumu pod naslovom aptamil 1:

Spoštovana, Pripravljeno mleko lahk stoji v hladnilniku do 14 ur. Potem samo zaželjeni odmerek oz. količino segrejete v topli vodi. Mislim, da so navodila za takšno pripravo tudi na šktali.Ne smete pa mleka večkrat pogrevati.V prekuhano in delno oglajeno vodo ali čaj date mleko v prahu, stresete, odmerite želeno količino, ostalo mleko pa shranite v hladilniku. Naslednjič vzamete želeno količino mleka v prekuhano stekleničko in mleko s stekleničko vred pogrejete v vroči vodi.Upam, da deklica lepo raste; želim ji veliko srečnih dni, kot tudi Vam. Lep pozdrav, direktorica: Alenka Pleško Mlakar, dr.med.

Ja smejemo se neverjetno veliko, najbolj prdkanju mame z usti, pesmicam, še bolj pa eni veliki rožici z velikimi očmi, je na slikicah, s katero se pogovarja tudi pol ure, imamo jo nad previjalno mizo in uživa... Je pa te nasmeške hudičevo težko uloviti v objektiv, sploh ker to delam sama...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 224
1.6.2006 15:11:19   
mojčika
No naj nadaljujem, v obtoku kar osem flašk, pa še te non stop perem, zakaj, kot vidve, pijemo samo 40-50 ml, 100 je totalni praznik in ponoči 5 ur spanja prvo rundo, sicer je stalnica 3 ure. Čez urco se zbudi in hoče še dva požirka...., in še vedno se nahlasta ful zraka, potem pa trmi, da ne bo več, čeprav imam občutek, da bi še rada, pa po požirku ali dveh zavrne, kupčke ful podirava, a še vedno je tako. Sem pa ugotovila, da če ne kaka zjutraj, je še slabše, nekako tako je danes, ko čakamo tisti kakec...

Sama sicer sproti pripravljam mleko, a tudi jaz priznam, da je skrajno naporno, da ne govorim, da ko hoče, totalno tulimo, da bi bilo čim prej. Nimam nasveta, žal še ne... Kako se pa ti lotiš zadeve...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?