Marelica
|
No, pa sem končno spet odškrtnila nekaj časa za RR... Helena, hvala za spodbudne besede glede mleka. Sem res prebrala debato januark in si izposodila recept s sezamovim semenom. Pridno si kuham, vendar po 5 dneh ni nobenega pozitivnega učinka !?! Pijem tudi ogromno: 1 l mleka, 1 l čaja + vse ostalo, od sokov, juh... Jem polento itd. Skratka ful se trudim, da bi mleko vsaj obdržala, če ga že noče biti več. Pa smo na žalost pristali na tako zavidljivo mali količini mleka, da je dobro le še za cartanje. Kaj čem potem posiljevat pupo s svojimi zizami, če je pa revica lačna... In flašo potem res celo spije na dušek! Še ne dolgo nazaj sem se zaradi tega zelo zasekirala, zdaj pa sem se sprijaznila z dejstvom, da nekatere pač nismo bile obdarjene z zadosti mleka in ni krivda na nas. Lenika, ko dojenček kar naprej joka, se krči, zavrača dojenje, flaško pa takoj sprejme in izpije veliko = zadosten razlog, da začneš dodajat. Jaz sem vse to dala skozi že v porodnišnici in so mi v bistvu sami prinesli flašo za tamalo (jaz sem pa samo debelo gledala, kako mala požrešno pije in takoj nato zadovoljno zaspi). Za mleko sem pa vprašala v prvi lekarni na poti domov. Mi je lekarnar na podlagi svojih izkušenj predlagal Aptamil 1 in pri tem smo ostali. Comformila pa ne mara (smo probali zaradi krčkov). Sedaj vsakokrat dodamo do 5 kapljic Sab-Simplex kapljic, ki Aptamil razpeni in res nima več takih težav s krči. Nenya pri nas se je zavračanje bradavice pojavilo zato, ker sem zelo izgubila mleko. Mogoče pa ga imaš tudi ti vedno manj in je to razlog. Poskusi si ga sama iztisniti, da boš vedela pri čem si. Pri meni dejansko ne priteče več veliko in še to bolj kaplja (prej sem ga pa imela dovolj vsaj za pol obrokov). Mi pa sedaj, odkar mi je precej presahnilo mleko (po vsakem podoju rabi še flašo) ni všeč, da je naša punčka zelo pogosto lačna ( na 2 ali celo na 1 uro) in v enem obroku poje relativno malo -> čisto isti problem, kot pri Mojčiki. Na žalost dojenčica sama diktira ta tempo in ni možno karkoli spremenit. Vidim, da ste že skoraj diplomirale iz zelenih kakcev. Naše izkušnje so: zelen in zelo smrdeč kakec ob koncu dneva samo po AD3 kapljicah, pred tem pa hudo napenjanje. Zdaj smo prenehali s kapljicami – zaenkrat – ker se mi ne zdijo tako zelo koristne, kot je zaradi njih nepotrebnih bolečin. Saj smo konec koncev mi tudi brez njih gor zrasli! Bomo pa probali dodajat spet po dopolnjenem 3. mesecu. Mojčika, tvoji prijemi za lajšanje krčkov se pri nas tudi obnesejo. HVALA! Kaja29, daj, povej no, zakaj sušiš plenice notri, pajacke pa zunaj??? Jaz zaradi prostorske stiske vse sušim zunaj, če pa dežuje, pa prinesem noter. Že to, da sonček sije na perilo, mi deluje nekako bolj antibakterijsko ;) . Flaške vsakokrat umijeva s cetom, dobro splakneva z vročo vodo in potem v vodi pogrejeva v mikrovalovki do vretja ali še malo dalj – ni sterilno, je pa po moje čisto dovolj čisto. Pretiravat pa itak ne gre, saj ima mala dostikrat svoje rokice v ustih in te tudi niso sterilne. Kaja 29, ja mi smo imeli mozoljčkov že za izvoz, ne , ampak res po celem telesu. Še zdaj ni čisto dobro, pa še koža se ji je ful izsušila. Bogica je kot kaka pubertetnica. Rožica11, tudi naša je začela nekaj hrkat, sploh, ko je razburjena in pri hranjenju. Do sedaj tudi z aspiratorjem ni šlo kaj dosti ven.
|