|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
28.4.2006 18:06:10   
marty5
A ja - sem si ogledala vse novejše slikce od naših februarčkov in februarčic, ravnokar še od Eve - Zale....

Koliko so lušni, niti ne bom več govorila....ni kaj, smo jih res lepe nardili user posted image user posted image user posted image .
Se pa zdaj že vidi, kako so se nekateri spremenili, če jih primerjaš s prvimi slikami, nekajdni po rojstvu. Postajajo že pravi korenjaki in korenjakinje! Še malo, pa bomo tekle za njimi user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 851
28.4.2006 18:30:13   
ninaki
Pozdravljene,

mi smo ostali doma...osebna ni prisla user posted image Ze cel dan ven gledam, pa je tako usrano vreme. Mene pa ven vlece... No ja, dan ne glede na to hitro mine. Danes je Enej spal 5 ur cez dan. Jaz sem pa kar nekaj za magisterij naredila. Ni slabo, usrano vreme, pa se tamali spi user posted image Punce, kolk sem jaz zalostna. Razviti sem dala 2 filma slik, pa jih je samo par ratalo... Tamalega sem slikala vsak teden za v album, da se bo videlo kako se je spreminjal in rastel. Na, zdaj pa nic od tega nimam.... Mi je slo kar na jok, ko sem gledala vse spacane in motne slike... Bo res treba digitalca kupit.

Jokanje med spanjem...Enej veliko sanja in velikokrat zajoka.

Taja27, zelo mi je hudo ob vasi izgubi. Sozalje od vseh nas.

Enej se tudi ze prevraca iz boka na trebuh ali hrbet. Vsakic ga zelo podlozim, pa nic ne pomaga.

Tinkatonka, Ursa_p in Cuko, upam, da bodo dojencki dobro in da bo zdravnik rekel, da je vse OK. Drzimo pesti za nase februarcke!!!!

Zdaj grem pa mojega fanta skopat. Upam, da ne boste po celi Slo poslusali nasega dretja user posted image Lepe praznike vam zelim,

Nina

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 852
28.4.2006 19:26:45   
marty5
Punce moje, pa prav se moram še enkrat oglasit, da vam povem, kak je ta moj dragi bodoči možek....

Kot sem vam že omenila prej, sem želela danes Jerneju kupit most. Pa sem ju poslala zdej popoldan, s točnimi navodili kaj to je, kako zgleda ipd.......skratka - narisala in napisala sem.

In kaj se zgodi? Ravnokar dobim klic s telefona mojega dragega, na drugi strani pa se oglasi trgovka, ki me sprašuje, kaj točno želim user posted image  Da ji je "gospod" rekel, naj me kr pokliče, da ne bo narobe kupil in jih pol slišal doma....Pa če ga ne bi v rit sunla user posted image . Ko pa mu razlagam in 10× ponovim, maha z roko, da ni otrok in razume, ko mu prvič povem user posted image .....Pa ja user posted image .

Ajoj.........zdej čakam, da vidim, kaj bo privlekel domov......mislim, da bo še zanimivo in bo Jernej dobil namesto mosta, kako vesoljsko postajo z veseljsko ceno......

< Sporočilo je popravil marty5 -- 28.4.2006 19:27:23 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 853
28.4.2006 20:01:51   
Bonnie_RR
Dober večer!

Tudi jaz upam, da bodo vsi bejbiji kmalu spet zdravi in samo veseli...

Mi smo bili danes tudi cel dan doma, edino jaz sem na hitrco v BC skočila po Aptamil. Ja, pa ne bi bila srečna, če ne bi kupila še enih modrih copatkov (ki izgledajo kot čeveljčki) in magičnega lončka. Pa če si ne morem pomagat, me kar vleče...

Nik je bil danes cel dan pokonci, zato je ves zaspan že ob 7h zaspal oz. omagal. Pa se je še kar nekaj upiral... Joj, se že zdaj za glavo držim, ko pomislim, kakšne probleme bom imela, ko me bodo vzgojiteljice v vrtec klicale, češ, da samo zgago dela, ko bi moral spat. No, zdi se mi, da se je glede tega kar po meni (oz. po naši strani) vrgel, ker tudi jaz, ko sem bila mala, nisem bila zainteresirana za spanje. Najboljš je bilo v vrtcu, ko so vsi spali in vzgojiteljice ni bilo, hitro skočit iz ležalnika in vse otroke zbudit!user posted image user posted image user posted image

kolcanje... Sem že na novorojenček, dojenček pred nekaj časa spraševala o tem, ker se mojemu tudi stalno kolca in je prav moteče. Dobila sem nekaj nasvetov glede tega, čeprav nam nič kaj ne pomaga.user posted image Je žal treba potrpet...

No, zdaj grem pa še malo pred TV!

Lep pozdrav! user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 854
28.4.2006 20:07:14   
taja27
Najlepša hvala vsem za sožalje. Pa saj še vedno ne morem verjeti, da je res.

Tinkatonka upam, da je z Anejem vse OK. Tudi mene je včasih strah, da niso samo kolike, ko se naša Ava zvija v bolečinah in joka, da je čisto vijolična v obraz. Me kar prime, da bi jo peljala na urgenco. Prav to je naredila moja frizerka (ki je rodila na isti dan kot jaz) pa so jo nahrulili, da če je mislila, da bo spala cele noči, ko bo dobila otroka?! Hallloooo!!! Ima pa Ava čisto rumen kašast kakec in kaka vsaj dvakrat na dan, če ne celo večkrat. Se pa dojiva na dve uri, tko da res veliko poje in veliko kaka.

Pri nas doma držimo pestke tudi za oba Gala.

Ursi naša Ava dostikrat kolca. Ponavadi po hranjenju in velikokrat traja tudi več kot 15 minut. Baje ne škodi, ja pa nadležno.

marty5 sem mislila, da imamo samo mi težave s spolom in tujci user posted image  Sem imela Avo oblečeno čist v roza (res vse) pa so me trgovke pri najboljšem sosedu spraševale če imamo punčko. Ko me je četrta vprašala sem ji kar rekla da ne, da mi imamo pa fantka. Pol me je pa gledala, kot da sem z marsa padla.
Pa pred nekaj dnevi, ko smo bili zunaj na kosilu in je imela Ava zelene hlačke (z roza metuljčki !!!) in roza majčko z zelenimi črtami, roza kapico in roza dekico ... mi je reku natakar, da upa, da ga ne bo zbudil?? Zgleda, da je roza zadnje čase res moderna za fantke user posted image .
Glede čistoče pa vidim sedaj, da nimam samo jaz teh težav. Sem že mislila, da sem samo jaz obsedena s tem. Še vedno sprašujem za recept, kako se znebiti te obsedenosti. Je res nadležno in marsikomu se zdi to smešno, meni na žalost ne.

Sem si ogledala vse nove slikice februarčkov in februarčic, ter mamic in očijev. Upam, da bo tudi meni ratalo, da čimprej naložim nekaj novih slikic Ave.

Lepe deževne praznike in imejte se radi.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 855
28.4.2006 21:04:52   
sarazan
taja27... iskreno sožalje user posted image

marty5 ... mi imamo tudi to rumeno posteljnino s srčki user posted image .

kikibor ... tisti dve sliki z Mauritiusa sta nastali na obali pred hotelom, kjer sva se poročila (Le Preskil hotel). Sva pa bila nastanjena na jugu otoka. Večina turistov je ponavadi na severni obali.

pospravljanje ... jaz imam tudi rada čisto, sploh zdaj, ko je otrok pri hiši in bo kmalu vse v usta tiščala. Ampak jaz kar moža "zbrcam", da čisti (sesa in pomiva po tleh), jaz pa bolj pospravljam (da potem vem, kje je kaj user posted image ).

kolcanje ... tudi Sara kar pogosto kolca. Ponavadi začne med previjanjem ali po hranjenju. Ko jo oblečem oziroma podreva še kakšen kupček, pa neha. Tekočine ji ne dajem za piti.

Danes smo imeli pripravo za krst, ki bo naslednjo nedeljo. Tam je bi tudi en David (9 mesecev). Sta se s Saro non stop gledala user posted image  user posted image  user posted image . Jaz sem pa mislila, da bo moja punčka čist moja vsaj do pubertete user posted image . Na, pa že za fantki gleda user posted image . Jej, jej, jej, naj že zdaj sivim? user posted image  Mož že grunta, da bo treba bodečo žico okol hiše napeljat user posted image  user posted image  user posted image .

Jutri imamo pa mi že 3 mesece. Joj je šlo to hitro. Še malo pa bo že treba nazaj v službo.

Pa ta vreme bi se lahko mal zrihtal user posted image . Mi bi tako radi šli malo naokoli, pa kar visimo doma pod streho. user posted image

A bo katera šla na RR - piknik?

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 856
28.4.2006 21:43:49   
ursa_p
Cer!

Naj najprej povem, da je Gal vceraj, kljub temu, da mi je zaspal med dojenjem (pojedel je vsaj po mojem mnenju zelo malo), spal do 8-ih zjutraj ...  se pravi je spal 10 ur. Cez dan je imel 6 obrokov in en obrocek, ko je potegnil samo parkrat.
No, danasnji dan je po mojem nic kaj boljsi, kot tisti, ko je imel 5 obrokov na dan. Jaz sem v glavnem cisto slabe volje. Zjutraj je po prvem obroku zbruhal ogromno. No, potem cez dan je bilo kolikor toliko v redu, pa vseeno nic boljse ... zdele je pa obup ... jedel je ob pol osmih, ob devetih ga je zacel Matic rihtat za kopanje ... no, do konca kopanja je bruhal se mi zdi, da osemkrat! user posted image user posted image user posted image user posted image  Matic je ze hotel kar v bolnico, mene pa nikakor ne vlece tja, kljub temu, da mu tam lahko pomagajo.
Vsak obrok je katastrofa ... joka, joka in joka ... meni se zdi vedno slabse! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Cist sem slabe volje!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sej ne vem  ... ali naj gremo jutri tja ali ne ... Matic bo se prej sestro poklical, ki dela na Vrazovem trgu, pa se bomo odlocili ... kok mi gre na jok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se oglasim se kaj pozneje, ce bom kej boljse volje.

PS: Hvala za drzanje pesti.

Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 857
28.4.2006 21:53:53   
sazi
držim pesti za vse vaše sončke - upam, da jim bodo pomagali, pa čeprav jih mogoče čaka res kaj neprijetnega, samo da se končno pozdravijo in bodo potem veseli in zadovoljni sončki. Našega Leva krčki manj matrajo, ga pa še - moram potrkat.
Taja - sožalje tudi od mene. Moj dedek je umrl pred 1 mesecem, pažal niti svojega pravnuka ni uspel spoznati...
kolcanje - Lev veliko kolca in tudi traja zelo dolgo - se mi kar smili. Ponavadi začne šele, ko podre kupček, pomaga pa nič, da bi nehal.
trgovine - tudi jaz sem bila enkrat v Pikapolonici - tako ogromna in prostorna trgovina, da ti je takoj jasno, da imajo zasoljene cene - nekako morajo plačati tudi tisti prazen prostor v trgovini. Sem pa tudi danes skočila v BC, po nekaj stvari, ki so v akciji.
pospravljanje - nimam posebne manije - s čiščenjem pa še manj - se moram prav prisiliti - pa ne da živimo v svinjariji, ampak verjetno vseeno počistim kdaj premalo kot prevečuser posted image
jokanje med spanjem - Lev velikokrat pojokca in spi naprej. Tako me zbudi tudi po 2 uri prej, preden se zbudi sam, jaz sem pa z manjkom spanja. Nekako morava najti rešitev, da najino 2 sobno stanovanje spremeniva v 3-sobno, samo bo šlo precej na tesno, pa še postavitve oken nam delajo malo težav - no, bomo že, saj sva oba "od foha".
RR piknik - me ne bo. imam nekaj dni pozneje zelo zahteven izpit. Bom pa mogoče (če bom pri kondiciji - zaenkrat slabo kaže, ker še ne tečem) šla na tek žensk, ki je na isti dan.
V Izolo se bomo verjetno odpravili v nedeljo. V sredo dopoldne bova z Levom tam sama, tako da se z veseljem dobim s katero na kavici - bom pa brez avta, tako da res pride v poštev samo "zmenek" v Izoli. Se ti kaj oglasim, Evii.
hranjenje - Lev ima zadnje čase nov sistem - je na 1,5 do 2,5 ure in bolj po malo (80ml), pa prej je že bil zadovoljen s po 6 obroki po 130, zdaj pa lepo po koščkih... No, vsaj ponoči se me usmili in je na 4-5ur.
dojenčki - danes sta iz porodnišnice prišli moja sestra in nečakinja - smo jih šli pozdravit - joj, kako je mičkena, pa je v bistvu kar velika, saj je je skupaj toliko, kot Leva pri enem mesecu.
spol - mene pa vsi sprašujejo, če je pridnauser posted image . Že res, da je oblečen v bolj nevtralne barve, ampak rozastega pa nič. No, nima veze, meni se zdi pravi fantek, kako ga pa drugi vidijo (sploh neznanci), mi pa ni pomembno.
žurke - ja, ga zadnje čase kar precej "vlačiva" naokrog, čeprav greva vedno precej zgodaj domov - zadnjič smo "zapili" Levovo sestrično, potem je imela moja prijateljica 30 let, pa na obisku v Mariboru smo bili...

Lev je pa zdajle tako lepo zaspal na atijevi rami (po podiranju kupčka), da ga greva dat spat...
lahko noč vsem

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 858
28.4.2006 22:17:41   
petrina28
Lep pozdrav.

Sem tudi jaz našla minutko, da se oglasim.

Za oba Gala in za Aneja držim pesti, Taja - moje sožalje...

Tinkatonka - pri Domnu sem imela podobne izkušnje. Tri mesece ga je tako zvijalo, da praktično nismo spali ne podnevi in ne ponoči. Včasih se mi je zdelo, da sem jaz odpovedala, ker mu nisem mogla pomagati, a po treh mesecih je na srečo minilo. Pomaga edino potrpljenje in zavest, da so to bolečine, ki jih žal mora prestati in katerih mu ne moreš odvzeti.  Še največ kar lahko narediš je to, da ga držiš v naročju.. Zaradi barve blata se mi pa zdi prav, da si se odločila posvetovati z zdravnico. Po mojem to ni ravno v redu, da tako dolgo traja.

Slikice - bom dodala fotko, kjer smo vsi trije, žal pa manjka Domen. Sem tetko (moževo sestro) prepričala, da nas je slikala. Naša zlata teta, ki nam pri varstvu vedno pomaga. Krasna je. Nasploh se mi zdi moževa dru8žina fantastična, tako da moram rečt, da sta moj tast in tašča the best. Trk, trk na les. Moj mož je žal malo na slabšem, he,he.

Mija - moje malo zlato sonce - lepo spi skoraj celo noč, zvija jo skoraj nič več ne, pa tako je pridna. Je pa pri dveh mesecih imela že 6 kg in 59,5 cm, kar pomeni, da se je ponovno v mesecu dni zredila za celih 1460 g !!!!!!in zrasla za 5 cm.

Statistika:
- rojstvo: 3220 g, 49,5 cm
- 1.mesec: 4540 g, 54,5 cm
- 2.mesec: 6000 g, 59,5 cm

Me je kar strah, da prehitro raste in se preveč redi.

Podobnost - Mija in Domen sta si ful podobna. V album bom dala dve slikici iz istega obdobja (2 meseca), pa povejte, če se vam tudi zdita ful podobna. Domen je v modrem pajacu, Mija pa v rumenem...

LP in lepo noč, P.

Mija, 23.2.2006

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 859
28.4.2006 22:49:38   
ursa_p
No, punce, midva sva se odlocila, da greva jutri po drugo mnenje. Nasa pediatrinja nama niti ni dala kakega svojega priporocila niti nama ni odsvetovala, nic ... tako da je vse prepusceno nama ... zato greva jutri v ZD Moste po drugo mnenje ... ce naju tam posljejo naprej, greva direktno na Vrazov trg. Kakorkoli bo, bo dobro za najinega pikca.
Je pa Maticeva sestra povedala, da je za dojece matere "bivanje" tam zastonj!!!

Danes je Gal kakal samo enkrat ... prej, ko smo imeli ritem je kakal 3x ali 4x na dan ... med jutranjima obrokoma, potem pa se enkrat ali dvakrat med naslednjim od katerih obrokov. No, danes pa samo 1x ... ampak kar veliko ... je slo vse cez.

Marty5 .. morm rect, da si me malo spravila v dobro voljo s svojim mozem in mostom ... sem dala Maticu za prebrat, pa mi je samo povedal, da so tako vsi isti ... hehe.

No, zdej bom sla pa pocasi kar spat ... imam po moje zelo nizek pritisk, ker se mi kar vrti v glavi ...

Lahko noc in prosim se naprej drzite pesti za Gala (pa seveda se za enega Gala in Aneja - Tinkatonka javi se!!!!!!! (Eviii imas ti kaj informacij???)).

Sporocim jutri kako in kaj.

Ursa

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 860
28.4.2006 22:52:31   
sazi
Urša, bom držala pesti za Gala.
Kar se pa tvojega nizkega pritiska tiče - ti dam z veseljem malo mojega previsokega...

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 861
28.4.2006 23:33:36   
Bonnie_RR
Punce, sem se kar namučila, ampak mi je vseeno uspelo dati nekaj slikic gor, tako, da si jih lahko ogledate.user posted image

Držim pesti, da bo z vašimi dojenčki vse vredu!user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 862
29.4.2006 9:32:27   
tinkatonka
Dobro jutro punce!

Najprej vsem NAJLEPŠA HVALA za vse lepe želje za mojega Aneja!  user posted image

No včeraj se nisem uspela javit, ko je Anej zvečer zaspal, sem z njim vred padla v posteljo tudi jaz. Po priporočilu pediatrinje sem ukinila Comformil in šla na prvotno različico, Aptamil 1. Čakamo naslednje blato. Če do četrtka ne bo nič bolje, dobimo napotnico za pediatrično kliniko, kjer mu bodo delali teste za alergijo na kravje mleko. Danes smo tudi dosti bolje spali, čeprav so se okrog 5h spet pojavil krčki, ga je 4× zvilo, potem pa je zaspal nazaj. Ti krčki so res kruti, Anej je pa med krčki tko in tko skoz po rokah, na mojim ali na moževih. Ga nosiva gor in dol, se »kengurujčkamo«, na trebušček ga dava ležat, vse mogoče in nemogoče položaje. Jaz res upam, da ga bo pri najkasneje 3 mesecih nehalo boleti, ker je tak revček. Upam da vse naše februarske malčke in malčice, ki jih zvija od teh krčkov, le-to čimprej neha!!!!!!

Urša_p…..pametno, da gresta po drugo mnenje. Sporoči kako ste opravili. Držimo pesti za tvojega Gala.  

Kolcanje…tudi mojemu se kolca cca 3× na dan, se mu je pa veliko kolcalo tudi, ko je bil v trebuščku.

Evo Anej spet joka....Čav

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 863
29.4.2006 9:42:59   
ursa_p
No, samo da na hitro javim ... v Mostah je dezuren dr. Sustar .... hmmm ... premisljujem ali sploh grem tja ali ne (PS: Me je se Katjandraz klicala naj premislim) ... klicem se na Metelkovo ... ker popoldne v Mostah ni dezuren pediater, grem cerjetno lahko kar na Metelkovo, ne? A katera kaj ve. No, nic ne bo iz tega ... moram kak k solskemu v Moste ... bomo sli pa tja.

Vceraj sem pozabila povedat, da je bil vecerni obrnok super ... nic ni jokal in nic bruhal ... punce, jaz tega nisem dozivela ze dooooooooolgo casa. No, ampak to ne pomeni skoraj nic. Danes je spet bruhal, ampak na sreco bolj malo ... bomo videli naslednje obroke ... ampak sem skoraj prepricana, da bo cez dan spet enako. Se med hranjenjem toliko joka, da po moje ni cudno, da toliko bruha. user posted image

No, se oglasim kaj kasneje.

Tinkatonka ... upam, da boste tudi vi sedaj OK.

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 864
29.4.2006 9:48:06   
tinkatonka
Urša_p...glede dr.Šuštarja bi tudi jaz 5× premisilila. Mislm da on ni ravno pravi naslov za drugo mnenje :) Pozanimaj se kdo je dežuren na Metelkovi, da ni tudi tam kak šolski dohtar, ki ni ravno specalist za take majčkene otročičke.

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 865
29.4.2006 16:19:43   
tinkatonka
Hoj punce!

Danes sem si pa vzela zase dve urci. Je tako pasalo. Sicer sem imela tko in tko za it po nakupih, ampak vseeno, dve urci sta bili samo mojiuser posted image . Anej pa se je čuval pri dedku in babici in je bil priden kot miška, je vso odsotnost svoje mamice lepo prespal. user posted image Sem šla v Interspar. Je bla taka gneča, kot da bi kaj zastonj talal. Sem samo vzela slike, ki so mi jih že razvili, kruh in sem po hitrem postopku Špar zapustila. Potem sem šla v Clarus, ker si moram naročiti nove "šipce" za moja očala. Se mi je antirefleks sloj spraskal, pa zelo slabo vidim na desno oko. No in šok, samo šipce (brez okvirja) me pridejo 40.000 SIT. Moram v sredo klicat mojega okulista, da grem na pregled, pa mislim da mi mora zdaj zavoralnica dat nekaj denarja za nove šipce, ker že 2 leti nisem vzela na napotnico šipc. No potem me je pot zanesla še v Baby center, kjer sem spet mal zapravljala za Aneja in potem se v Mullerja po plenice. Ja kot vidite sta bili te "moji dve urci" namenjene bolj mojemu sinu, kot meni. Ampak saj sin je zdaj bistvo mojega življenja user posted image .

petrina 28....kaj pa kaj pediater pravi, ker se Mija tako redi? Mene so čist napadli pri prvem pregledu pri pediatru in se zdaj bojim tega drugega pregleda kot hudič križa. No predvsem upam, da ni Anej spet preveč "spitan".

No toliko zaenkrat od nas. Medtem ko sem pisala, je Aneja spet zvilo v spanju in se zdaj spet pestva v mojem naročju, je mal težko pisat sam z eno roko, zato drugič napišem kaj več.

Tina

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 866
29.4.2006 18:46:03   
ursa_p
Dan!

Mi smo sli po drugo mnenje. Smo sli kar k solskemu v Moste ... pa je bila ravno Maticeva zdravnica dezurna.
Moram priznat, da nama je zelo lepo povedala kako in kaj in da priporoca vsaj, da gremo tja na pregled ... je rekla, da je cisto nekaj drugega ali otroka pregleda pediater ali pa nekdo, ki je za dolocene tezave specializiran ... tako da gremo v sredo tja.
Sem odprla tudi temo refluks, saj ste jo verjetno videle in mi je forumovka SaaS napisala, da je imela s svojim sinom enake tezave in glede na to, ker je napisala, naju caka 1 dan bolnisnice. No, sem tudi malo potolazena glede vsega ... baje le ni tako hud ta pregled s cevko v zelodcku, kot sem si predstavljala, ko je o tem pisala cuko (sej vem, cuko, da si mi tudi napisala, da ni tako hudo) ... ampak jaz sem imela gastroskopijo ze vsaj 5x in vem, da to ni mala malca ... vsaj zame ni bila, tako da bi morala na en pregled (ko gredo se v crevo), kar lepo pod narkozo ... tako tezko mi je bilo, ko so mi to ze enkrat delali in nic opravili. No, dost o meni.

Res sem vesela, da sva sla se po drugo mnenje, ceprav nama je zdravnica rekla, da bo pravo drugo mnenje mnenje specialista.

Kakorkoli ze bo ... v vsakem primeru bo dobro za najinega pikca! Moram pa priznat, da je danes malo manj bruhal, ampak nas cakata se dva dojenja. Prejsni obrok je bil super ... potem pa je zacel bruhat tocno 2 uri po obroku .. prej nic, potem pa se je kar cedilo iz ust. Prej je bilo pa se kar v redu ... no, na pregled gremo v vsakem primeru, ker to ni normalno.

Se oglasim se kaj kasneje in kaj pokomentiram se za nazaj.

Lep preostanek dneva ... jaz ga zabusava, ker imam vse narejeno, pa se dragi je sel na fuzbal ... no, pa ze Gal joka v sanjah.

Ursa

Neposredna povezava do sporočila: 867
29.4.2006 19:35:00   
sazi
Ursa_p, me veseli, da ste dobili "drugo" mnenje in da so vaju malce potolažili ali bolje pomirili, hkrati pa upam, da bodo Galove težave kmalu dokončno minile in se boste lahko vsi skupaj končno posvetili srečnemu družinskemu življenju.

Zdaj imam pa eno vprašanje (bolj za hec, kot zares): sarazanina Sara je danes stara 3 mesece, ursa_p-jin Gal jih bo praznoval jutri, kdaj bo pa moj Lev star 3 mesece? 30. aprila ali 1. maja? (glede na to, da je rojen 31. januarja) - no, še dobro, da ne gre za 29. februar - tega pa je pred dvema letoma lovila moja sestra, pa vendar sineka spravila na svet dva dni prej.
Dežuje, pa mi neumnosti po glavi hodijo.

Lep pozdrav vsem, pa se od jutrišnjega dne za kak teden poslavljam od vas - gremo srečo z vremenom probat na Obalo.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 868
29.4.2006 19:41:38   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image  sem se nasmejala temu vprašanju od sazi user posted image  user posted image  user posted image .
Težko odgovoriti, ja. Jaz sem imela ta problem v februarju, ki nima 29. dneva. Takrat sem starost štela še kar v tednih, ne v mesecih, pa je šlo.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 869
29.4.2006 19:46:29   
sarazan
Mi gremo pa jutri na hrvaško obalo za en dan user posted image ,... me nič ne vleče, ampak bo tašča razočarana, če se ne pojavimo na kosilu na njihovem vikendu. So pa moževi sorodniki sporočili, da so imeli danes na morju že malo sončka user posted image .
Potem pa šibnemo še na drugi konec Slovenije k mojim na vikend, da še mojo mami razveselimo.
Upam, da se vreme naslednji teden zrihta user posted image . Potem pa pridemo v Izolo na kavo (Eviii, sazi in ostale Primorke - če boste za, se dobimo).

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 870
29.4.2006 19:51:54   
sarazan
Eh, vedno pozabim!!!
Sem hotela samo komentirati eno temo, ki sem jo brala pri enih mamicah iz lanskega leta. So se pogovarjale o tem, da ne bodo objavljale slik svojih golih otrok, sploh, če se vidi spolovilo. Baje, da za dobrega "hekerja" je mala šala, da slikce potegne iz naših albumov in jih uporabi v otroški pornografiji. user posted image

Jaz sem mojo nagico že zbrisala... za vsak slučaj, nikoli ne veš....
Bom pa samo oblečeno Saro objavljala user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 871
29.4.2006 22:24:10   
Bonnie_RR
Dober večer!

Tudi jaz upam, da bo z Galom in ostalimi user posted image , ki imajo kakršnekoli težave, kmalu bolje!

Danes nas je vreme spet prisililo, da smo bili skoz doma, vendar se Nik ni kaj veliko sekiral. Se je ful veliko igral in zraven imel vedno veliko za povedat...user posted image Posledica tega je pa njegova današnja utrujenost, saj je preko dneva kar nekajkrat malo zadremal. No, zdaj pa že od enih 8h sladko spi in se bo verjetno zbudil šele tam okoli 5h zjutraj.
Smo se pa danes popoldne odločili, da mu povečamo obroke in sicer iz 130 na 150ml/obrok. Sicer je kljub temu še vedno spil samo 130ml, pa vendar se mi zdi, da verjetno postopoma že rabi več mleka. Kaj mislite? Koliko mleka dajete svojim user posted image tiste, ki ne dojite in kdaj povečate doze?

Me pa nekaj zanima:
Nik velikokrat (včasih ja, včasih ne) po tem, ko sprazni stekleničko čez nekaj sekund začne ful užaljeno jokat. Ponavadi, ko ga dam na ramo za kupček, z jokom nadaljuje in ga stopnjuje vse dokler ne podre kupčka, no včasih pa kar tako neha in se umiri. Potem se pa smeje in je vse OK. Najprej sem bila malo prestrašena, ker nisem vedela, kaj je narobe in sem najprej pomislila, da je verjetno še lačen. In sem mu naredila še 50ml, vendar je spil samo še 20ml in čez nekaj sekund spet jok, dokler ni spet podrl kupčka. Zdaj ga, ko se tako joče, samo nežno mirim, ker vem, da bo nehal, ko bo podrl kupček. In to se ponavlja... Ful mi je čudno, ker tega ne počne vedno. Mi pa tudi na kraj pameti ne pade, kaj bi bilo lahko drugače takrat, ko ne joče. Sem enkrat poskusila, da bi podrl kupček tudi med hranjenjem, pa se je takoj uprl in tako dolgo protestiral, da sem ga dala nazaj.

Se kateri dogaja kaj podobnega? Kaj bi to lahko bilo?

Sem včeraj naložila gor nekaj slikic, pa sem danes že eno dol zbrisala, ko sem prebrala sarazanin post. Iz previdnosti...

Aja, svoje slike sem dala pa pod geslo in mi zanj lahko pišete na privat, če katero zanima, s kom se pogovarja.

LP zaenkrat!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 872
29.4.2006 22:27:42   
Bonnie_RR
Uf, zdle sem bila pa že čist bleda, ker sem za trenutek mislila, da mi je cel post zbrisal... Ampak je gor!user posted image

Od zdaj naprej pa resnično upoštevam vaš nasvet glede shranjevanja postov!

No, še enkrat lahko noč!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 873
29.4.2006 22:39:27   
natalia
zdravo,

sarazan, mislim da to ni slaba ideja. danes moraš bit pri vsem pazljiv, žal.
ursa_p, upam da se bo vse dobro izteklo, božček...
tinkatonka, malo še pa bodo, upam, da te "trimesečne "kolike izzvenele, pri nas so še samo malo...

kolike bodo mimo... pa se bodo začeli zobki...,

spanje: mi še ne prespimo cele noči, Eva se zbudi okrog treh, se nahranima in če imam srečo, takoj zaspi nazaj, to pa je pogosto. problem je pri naslednjem vstajanju, ker se zbudi okrog sedmih ( toliko da me vrže iz postelje), ji moram odstraniti povijalno plenico, ji zamenjat pleničko, nahranit, potem pa malo čarat okrog nje da zaspi nazaj. ampak spi tako nemirno, da ne morem zatisniti očesa, pa se grem nalivat s kavo... kaj hočemo, srečna sem, ker se zbuja samo enkrat na noč in brez problema zaspi nazaj, zaenkrat.

kopanje:ursa_p: jaz imam isti čebriček, seveda roza barve!, pa me zanima, če Gala še kopaš v njem? kako narediš, da ti ne zleze skupaj, ampak da tako lepo sedi, kot na sliki? jaz podložim z brisačo, pa nič ne pomaga...

pleničke:sem hvalila Babylove, jaz ne vem, ali nisem pravega paketa kupila ali kaj, še te mi premočijo- in to fejst, mala je mokra do hrbta gor! Fixies isto.

dnevno spanje in preživljanje dneva:mislim, da smo se o tem že nekaj pogovarjale, ali je možno, da če čez dan veliko spi, ne more ponoči? ali vaši dosti spijo podnevi in kaj delate z njimi, ko so budni? jaz jo prekladam iz vozička na ležalnik, iz ležalnika pod most, na povšter, v spalnico, včasih se igrava, pa se hitro zdolgočasi... torej kaj delate - opišite mi vaš dan

nošenje in drža pokonci: naša bi se samo nosila in nosila, načeloma me ne moti, ker imamo pri hiši veliko nosilcev, bolj me skrbi, ker sili pokonci, in bi se tako skozi nosila, da bi ona gledala, kaj se dogaja v pokončnem položaju... to ni preveč dobro, kajne?

obračanje na hrbet:naša se je iz trebuha na hrbet obrnila samo enkrat, tu pa ste napisale, da to vaši že velikokrat delajo. bi jo morala kako vzpodbujat, ali naj njej prepustim...

danes nam želim dober spanec in da bi dragi prevzeli nočno hranjenje in skrb...user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 874
29.4.2006 23:04:52   
sazi
bonnie_: Levov standardni obrok je 130, ampak ponoči mu dam pa 160 in vse poje, je pa začel čez dan jesti več manjših obrokov. Tudi on včasih joka, dokler ne podre kupčka, ne pa vedno - po mojem tudi ne pogoltne vedno enake količine zraka, zato ga včasih tišči bolj in takrat joka. Mu pa skoraj vedno nekje na 3/4 obroka ali prej pomagam podreti kupček. Ponavadi sicer protestira, ampak če ravno ne začne prav kričat, počakam, da ga podre in potem jeva naprej - drugače je na koncu res jok, tiščanje in včasih tudi malo bruhne - no, to zdaj počne zelo poredko.
pleničke: še vedno BeautyBaby 3-6kg - nikoli moker, pa se ponoči ne previjamo (1 plenička od cca 21:30 do 8:30 z večernim in nočnim obrokom v plenici)
nošnja pokonci: tudi Lev bi se samo nosil, pa se temu upiram in ga nosim čedalje manj (mali pa protestira)
kako zgleda dan? Težko opišem - ni reda. Ponavadi pogosto za krajši čas zaspi, danes pa ni zaspal od 15 pa do 22ih - katastrofa. Pa je že vmes bil čisto fuč in sem se na vse pretege trudila pomagati mu zaspati, pa ni šlo. Tako je bil ob 22ih čisto uničen in je samo jokal, zaspati pa ni mogel. Sva se z možem menjavala in ga mirila. Po 45 minutah nama je uspelo.
Drugače ga pa tudi jaz veliko prestavljam in večkrat na dan peljem ven z vozičkom. Šla sva tudi danes v dežju (jaz z anorakom, mali v košari s prekrivalom za dež, svakinja pa z marelo). Je pa imel danes 8 obrokov, vendar skupno 750 ml.
Zdaj pa letim spat. Me jutri dopoldne čaka "težko" pakiranje - po mojem bodo sosedje mislili, da se selimouser posted image .

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?