|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
29.4.2006 23:06:48   
sazi
obračanje: v bistvu nisem zasledila, da bi se vsi kaj dosti obračali (no, nekateri že, ampak po mojem še ni panike). Skratka Lev se ni še nikamor obrnil...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 876
29.4.2006 23:22:41   
sarazan
Natalia... naš povprečen dan:

- okoli 5h se dojiva (nič previjamo) in takoj zaspiva nazaj
- okoli 7h očka vstane in previje Saro, malo še podebatirata user posted image  in prideta nazaj v zakonsko posteljo
- naša družinica se malo skupaj pocrklja, potem Sara dobi joško in zaspi še za največ 2 uri (zelo redko). Ko zaspi, jo prestavim v njeno posteljo.
- potem vstanemo in Sara se spet previje in preobleče iz pižame
- sledi prva runda igranja (beri: menjamo poligone user posted image  - Saro prestavljam iz ležalnika v lupino, pa pod 2 različna mosta, povsod ima nekaj igrač, ki ji visijo nad glavo). V tem času jaz zrihtam sebe, pojem in kaj pospravim.
- nato je čas za dojenje in največkrat potem user posted image  zaspi za max pol ure
- če vreme dopušča, jo mahneva/mo za nekaj ur ven (sicer pa se igramo tako, kot je že opisano + ukvarjanje z otrokom = se pogovarjava, telovadiva, včasih masirava, pojeva, skupaj odkrivava igrače...). V tem času se enkrat previjeva in dojiva.
- ko sva spet doma (okoli 16h), gre Sara "mal pod kožo gledat" in z možem pripraviva kosilo
- ponavadi se nama Sara pridruži pri kosilu (naju gleda iz ležalnika in užaljeno protestira, ker ji nič ne dava user posted image )
- potem se dojimo in previjamo
- sledi 2. (3.) runda igranja: Sara se igra z očkom, podobno, kot sem se dopoldne jaz igrala z njo
- med 20h in 22h (odvisno od tega, če imamo kakšne obiske: beri tašča in tast, ki sta eno nadstropje nižje) se umivamo/kopamo, podojimo in gremo spat
- potem smo pa že okoli user posted image

Zadnje dni se dojiva nekoliko pogosteje, še 1-2 manjša obroka. Baje gre za poskok rasti pri 3. mesecih in user posted image  več rabi user posted image . No ja, jaz že od začetka prakticiram, da ji dam joško, ko je lačna in se ne oziram na ure ali število obrokov.

V času igre se seveda tudi malo po rokah nosi, da pregleda, če je kaj novega v stanovanju user posted image .

Tako nekako je pri nas na običajen dan.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 877
30.4.2006 0:02:01   
natalia
punce, hvala za odgovore, bomo malo ponavljali za vami...

jaz ne morem spat... vam bom nekaj zaupala....

danes sem dobila od moje ginekologinje vabilo, da moram na ponoven odvzem brisa. ne vem, kaj je narobe oz.zakaj moram it, in to me teži, ker se bojim, da je kaj narobe... vse mi roji po glavi... najtežje pa mi je, če bi zbolela oz. da bi mi našli kaj na maternici, da ne bi mogla imet več otrok, ker sva se že za Evo Zalo tako trudila... pa bojim se, da bi kaj vplivalo na mojo punco, če bi imela kaj na maternici...

eh, spet dramatiziram,kaj pravite?

lahko nočuser posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 878
30.4.2006 10:00:48   
suky
Dobro jutrouser posted image
Mi smo danes celo noč spaliuser posted image user posted image , no Gaja še vedno spi, js sem pa navajena, da sem že tako uro pokonci. Oh ta naša Gaja...skoz bolj je pridna za spanje. Evo, hvalim jo ona se pa že oglašauser posted image  
sarazan, vi mate pa podoben dan kot mi, le da gre pri nas Gaja spat od 20h do 21h in pol spi do 2h, 3h pa pol do jutra. Smo pa po večini zunaj, če je sonček ali, če ne pada ta presneti dež!!

Obračanje- včeraj se je z boka obrnila na trebušček in bi mi blo vseen če se ne bi, ker zdej vem, da morem bit še bolj pozorna nanjo!! Drugače pa dviguje ritko pa na nogce se upira, ko jo previjam...živa je ko user posted image user posted image user posted image  pa zahtevna tud.....100% se ji morš posvečat, drugač rata taka prstenoba in se takoj začne kregat!!

natalia- kar se brisa tiče, je baje to večkrat po porodu, da te kličejo zarad brisa nazaj in js se na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Kar pogumno.
Men pa drugač na kontroli po porodu sploh niso vzel brisa, ampak so mi rekl, da morem pridt na odvzem čez 6mesecevuser posted image

No, včeri sem fasala menstruacijo in nisem prov nč zadovolna...zdej 100% vem, da sem spet godna, da zanosim!!! Tega pa ne bi rada!!! Pa nobene zaščite ne morem imet, ker dojim, na kondom sem pa alergicna. Me po uporabi tko peče, da je joj!! Kaj bi ve nrdile?? Mene je prov strah in najraj ne bi user posted image

No, Gaja kliče.
lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 879
30.4.2006 10:15:37   
Bonnie_RR
Dobro jutro! Kaj še vse spite?user posted image

Naš (tipičen) dan zleda približno takole:

- 1. se zbudi nekje okoli pol 5-5h in dobi flaško, podre kupčka in gre nazaj v svojo posteljico (kdaj zaspi pa ne vemuser posted image )
- okoli 8h-9h me vsako jutro zbudi razgrajanje v posteljici - pogledam kaj se dogaja in vidim Nika, ki me z velikimi očmi pogleda v stilu: mami, dej že vstan, men je že mal dolgčas tule! In vstanem, ga previjem, dobi flaško podre kupček in potem se stisne med naju v zakonsko posteljo. Pa se malo pogovarjamo (no, Jure bolj zaspano momljauser posted image ), brcamo, smejimo, lupčkamo, stiskamo... Skratka je pestro...user posted image
- okoli 10h mu včasih uspe malo zadremati in takrat sebe malo zrihtam in na hitro kaj naredim. Če ne zaspi, ga pustim ležati in mu okoli naložim kup igrač in ropotuljic in ga s tem malo zaposlim.
- nekje med 11. in 12.uro ga spet previjem, poje in ga, če je lepo vreme, napakiram v voziček in greva na sprehod. Takrat spi, vendar pa sem opazila, da v zadnjem času rabi dlje časa, da zaspi in se že kmalu, ko prideva domov tudi zbudi. Če pa ni lepo vreme, se pa najprej malo pocartava, potem pa ga dam v ležalnik in mu spet naštimam ful igrač pa most pa svašta stvari. Ponavadi dam pred njega samo igračko ali dve in jih potem menjavam, da se prehito ne naveliča. Večinoma ga imam v jedilnici na mizi in ga lahko iz kuhinje skoz opazujem čez šank, parkrat sem ga imela pa tudi v zimskem vrtu in sem ga tud lahko skoz imela na očeh.
- ok. 3-4h se spet previjemo in jemo. Takrat prideta tudi moja mami in sestra domov, tako da ga včasih oni dve malo pogledata (se včasih kar grebejo vsi, kdo ga bo malo požulil...user posted image ). Včasih, ampak zelo redko, mu uspe za kakšne pol urce tudi zadremati, drugače pa je ves popoldan buden.
- moj dragi dela en teden zjutraj in en teden popoldne in temu primerno se tudi ukvarja s tamalim
- med 6. in pol 7. uro se vsak drugi dan kopa in potem ga previjem in poje zadnji obrok nekje med 7. in pol 8. uro. Včasih je tako utrujen, da potem takoj zaspi, včasih pa še kar vztraja tam najkasneje do enih 9h (do takrat pa se največkrat stiska pri meni in mi kaj počeblja).

Tako približno zgledajo naši dnevi. Meni minevajo res ful hitro...user posted image

Punce, jaz sem pa malo eksperimentirala z različnimi pleničkami (saj veste, ko sem vam razlagala, da mi pampers active baby 4-9kg ful premočijo pa prevelike so mu). Sem zadnjič v DM-u kupila za probo pakiranje 2 pleničk od Beauty baby in sta se kar fajn obnesle, potem sem pa kupila še Pampers total care trojkico (ne vem za kg, ker sem vrečo že vrgla stran) in so mi res ful všeč. Ful so bolj elastične pri nogicah, za pripopat skupaj je tudi na elastiko pa luknjice imajo in tako koža bolj diha. Aja, pa zadaj na hrbtu so malo višje. V glavnem, zdaj imam paket teh (nekaj čez 40 pleničk) in bom zaenkrat verjetno kar pri teh ostala.
Me pa zanima, če se te dobijo samo v Mullerju ali tudi kje drugje, ker v Celju nimamo Mullerja. Mogoče ve katera?

Toliko zaenkrat...

LPuser posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 880
30.4.2006 10:28:50   
Bonnie_RR
Se vidi, da pišem romane in me potem takoj katera prehiti...user posted image

natalia... ne se sekirat! Za bris sem slišala, da kar pogosto kličejo nazaj na kontrole, ampak je potem v veliki večini vse OK. Če pa SLUČAJNO ne bi bilo, se pa malo potolaži s tem, da je vsekakor bolje, da se to odkrije in razišče, da se lahko zdravi. Zamisli si, da ti sploh ne bi brisa vzela in bi kaj bilo, pa ne bi nič ukrepali... Glavo pokonci!

suky... jaz imam tud otroka, ki je ful malo pri miru. Skoz brca, pa krili, pa se odriva, pa obrača, pa glavo pokonci daje, pa... Ko se previja, mi pa skoraj iz previjalne pobegne, pa zdej mu je še fajn ratal, če nogice steguje, pa ritko skupi tišči, ko ga jaz brišem in mažem. Se zraven ful smeji, jaz se pa kregam... Pa copatke gor dat je tud podvig, ko mi skoz brca in nogice umika.
Joj, saj ne vem kaj bom, ko bo še malo večji. Takrat bom pa tako menda kar s plenico za njim skakala...user posted image Ne, samo je res ful hiperaktiven... Boga jaz oz. vsi mi!user posted image
No, hotela sem ti samo povedat, da nisi edina...user posted image

Lp

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 881
30.4.2006 10:48:32   
Eviii
čaw, punce...
to vreme naju z dejanom ubija. zadnje dni se je razvadu, da smo bli cel cajt zunaj in je zvičir lepo zaspal. zdej pa ne moremo vn. smo pa vsekakor včiri in predvčirajšnjim, kljub gnilemu vremenu, šli malo vn, za eno urco. in je blo takoj bolše. je nehal bit tečko.
da zdej malo pokomentiram vaše poste.
kar se tiče slikic, jih jst nerada dajem na net. drugače hekerjem ni problem slikic dol pobrat. še huje pa je, da lahko poberejo dol naše obraze in jih limajo na druga telesa... tko da je treba bit sila pazljiv pri tem.
za bris se ne sikirat. lahko ti ga je g tudi narobe vzel in je bil neprimeren za analizo. pri brisih je dostikrat tako. hitro uleti kaka bakterija, ki ne sodi zraven in je treba pol test ponovit.
hiperaktivnost je pr nas na dnevnem redu. dejan full maha z rokicami in brca z nogicami. zdej je že ugotovu, kako zamiga igračke na mostu in to kr non-stop počne user posted image . danes je pa prvič s svojo teto plesal. je blo tko smešno za gledat. on leži pod mostom. ona pa začne neki plesat pred njim. in jo je takoj posnemal. ko je migala z rokicami, je začel tudi on. pol je začela boksat in on tudi. joj, kako je blo fajn!!!
tiste, ki boste na obali, kr pokličte in se bomo zmenle za en sladoled in sprehodek ob obali.
naš dan zgleda tako:
- dejan se zbudi nekje med 6. in 7., poje in zaspi z nama v postli
- okoli 9. se spet zbudi in takrat pojemo in počasi vstanemo, se previjemo in začnemo dan
- okoli 10. ima mamica čas za zajtrk in da sama sebe uredi
- okoli 10.30 spet jemo
- okoli 11. gremo vn do kosila
- okoli enih imamo kosilo
- okoli dveh gremo spet vn in pridemo okoli štirih domov (kmalu bomo zaradi vročine mogli ta sprehod spustit)
- okoli štirih spet jemo in mamica malo gleda televizijo (nadaljevanke na kanal a)
- potem se po malem dojimo do skori osmih
- okoli osmih in pol do devetih se skopamo
- gremo spet na joško in dejan zaspi zraven
- okoli desetih da dam v postlo
- če okoli polnoči še enkrat je, potem spi do zjutraj, drugače se pa enkrat ponoči zbudi al pa ga jst zbudim, ker me boli joška
čez dan se pa igramo. dam ga pod most, v lupinico, na kavč, v voziček... igrač ima eno malo morje, samo se še ne zanima zanje. jih neki cajta gleda, pol pa mu niso več zanimive, ker jih ne more primit... je pač najmlajši februarček in še ni tko razvit kot so vaši...
mi imamo druače pediatra v četrtek. se gremo zmirit in zvagat. me prou zanima, kolko se je zredil in zrastu. se mi zdi, da je postal že kr težek...
lep dan, čeprou je deževen user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

Neposredna povezava do sporočila: 882
30.4.2006 13:49:14   
petrina28
Tinkatonka – glede Mijine teže meni pediatrinja sploh ne komplicira, ampak se je samo smejala, ko je videla, kako se okrogliči. Kot je rekla, je glede na to, da jo izključno dojim, vse o.k. in da se pravzaprav tako ali tako ne da kaj naredit pri dojenju. Obrokov ji pa ne bom trgala. Jih imava 6, kar je čist o.k. za dva meseca.  Tudi Domen je bil tako okrogel, da so sestre kar vzklikale, ko so ga tehtale, pa se je zdaj prav lepo potegnil in je prav postaven možak. Poglej moj album Domen – Mija, pa boš videla….

Jaz se ne bi sekirala glede teže, glede na to, da upoštevaš priporočeno mero hrane za Anejevo starost. Jaz jih kar nekaj poznam, ki so jih hranili po steklenički in so bili do nekje osmih mesecev prav lepo okrogli, potem pa so precej izgubili, eden je pa po mojem mnenju sedaj celo presuh.

O slikah nagecev sem tudi jaz že razmišljala, če je to dobro, ko razni psihopati tud veselo po internetu prčkajo. Me je kar groza, da bi se kakšen nemarnež/nemarnica naslajal nad slikami mojih zlatih sončkov.

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 883
30.4.2006 13:55:12   
petrina28
P.S. Tinkatonka - Po slikah sodeč Anej niti pod razno ne izgleda močan, kaj šele, da bi bil preokrogel. Samo poglej slike od Mije. Jaz pravim, da samo še za en podbradek zaostaja za Stanetom Dolancem, he, he.

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 884
30.4.2006 15:58:44   
suky
Punce a ste kej prebrale o RR pikniku??? A bo katera šla??

Neposredna povezava do sporočila: 885
30.4.2006 16:58:14   
Bonnie_RR
Ja, jaz sem nekaj brala, vendar ne bom šla. No, mogoče si še premislim, ampak skoraj 100%, da ne.

LP

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 886
30.4.2006 18:38:34   
Anonimen
Tinkatonka – glede Mijine teže meni pediatrinja sploh ne komplicira, ampak se je samo smejala, ko je videla, kako se okrogliči. Kot je rekla, je glede na to, da jo izključno dojim, vse o.k. in da se pravzaprav tako ali tako ne da kaj naredit pri dojenju. Obrokov ji pa ne bom trgala. Jih imava 6, kar je čist o.k. za dva meseca. Tudi Domen je bil tako okrogel, da so sestre kar vzklikale, ko so ga tehtale, pa se je zdaj prav lepo potegnil in je prav postaven možak. Poglej moj album Domen – Mija, pa boš videla….
IZVIRNO SPOROČILO: petrina28

No on ima srečo in se je lepo potegnil in izgubil težo. Ampak vsem, ki imajo že kot dojenčki prekomerno telesno težo pa to ne uspe. In poznam punčko, ki je bila kot vaš otrok, imela prekomerno telesno težo in se revica še sedaj pri 5 letih bori z njo. Ima 35kg. Ko je bila majhna so vsi govorili kako bo izgubila težo, ko bo začela hodit, pa se to ni zgodilo. Sedaj ko ji pa poskušajo pomagati, pa punčka govori kako ji doma ne dajo nič za jest, ker ne sme pojesti vsega kar vidi. Lažje je zmanjšati obroke dojenčku,pa paziti da nima prekomerne telesne teže. In dvomim, da je vredu da je že dojenček debel. Že zarad njegovega srca. In poznam kar nekaj pediatrinj, ki so mnenja, da je pri otroku, ki ni dojen potrebno paziti koliko poje.

Neposredna povezava do sporočila: 887
30.4.2006 21:06:13   
petrina28
Anonimnemu/anonimni - pri dojenih otrocih ne moremo govoriti o prekomerni teži, če gre za normalno dojenje z ustreznim številom podojev glede na starost dojenčka. Otrok poje toliko kot potrebuje.

V primeru pa, da se otroka hrani z umetnim mlekom in se pri tem upošteva predpisano količino in število obrokov, prav tako ne more priti do tega, da bi bil otrok pretirano prehranjen.

Mislim, da pri mojem otroku ne gre za "srečo", da se je potegnil, ampak za popolnoma naraven proces, ko otrok preide z materinega mleka na ostalo uravnoteženo prehrano. Kar se pa tiče deklice s težavami s pretirano telesno težo, pa niste navedli, ali je bila deklica dojena ali pa hranjena po steklenički, ali je imela preveliko telesno težo vseskozi ali pa od takrat dalje, ko je prešla tudi na drugo hrano in ali morda nima kakšne bolezni, ki bi pogojevala večjo nagnjenost k prekomerni telesni teži, niti niste navedli, ali so starši pretiravali s količinami hrane.

Pa lep pozdrav, P.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 888
30.4.2006 21:22:11   
Kami
Madona, se vidi, da je en drek od vremena, pa da veliko tičite za računalniki! user posted image user posted image user posted image  Sem pol ure samo brala vaše poste.

Taja - moje sožalje. user posted image

Ninaki - hvala za info o salsi. Zgleda, da bom morala svoje načrte prestaviti na junij ali celo september, ker ima možek cel kup poti v maju in bo bolj malo doma. Da bi čuval otročke namreč.user posted image  Revije nisem dobila. Pa tudi kakega kupona ne. V roza paketku pa sem dobila samo tisto Igre z dojenčkom.

Bonnie - meni se včasih tudi tako obnaša med hranjenjem. V glavnem se mi zdi to znak, da bi rad podrl kupček (in ponavadi ga tudi res) ali pa da sračka. Včasih morava hranjenje tudi predčasno prekinit, ker se ne more umirit, ampak se ne vznemirjam pretirano, mu dam pa naslednji obrok malo prej, če želi.

Tinkatonka - tudi jaz imam zelo slabo izkušnjo s Confortmilom. Prdenje, krčki, zaprtje. Temnozeleno sračkanje tudi. Šla na HIPP PRE in se mi super obnese. Sem samo enkrat vmes vzela HIPP 1 (ker nisem dobila PRE), pa je takoj reagiral s prdenjem in tisti dan ni sračkal. No, takoj nehala in šla nazaj na PRE. Ene pa imajo podobne težave tudi z Aptamilom. Poskusi še z HIPP PRE, zgubit res nimaš kaj v tej situaciji. Evan je 5 do 6x v 24ih urah. Poje pa od 120 do 180 (toliko poje edino ponoči, če se sploh zbudi, oz. zjutraj) ml, pa veš da je najstarejši od te druščine.

So pa teli dnevi z dežjem res skrajno zoprni. Danes sem šla tudi jaz z Liamom ven v dežju s pelerino in dežniki. Sva reševala deževnike. user posted image  Še dobro, da je malo ljudi na cesti. Sva jih pobirala s pločnikov in dajala na travico. Da jim bo bolje, kot pravi moj mali usmiljeni otrok. Sicer pa upam, da bo jutri kaj bolje, če ne bom kasirala dodatnih 5kg po teh praznikih, ker sem nonstop lačna. user posted image  In potem še pečem buhtljčke na tako popoldne....

Dojenčki s problemi, vse lepo za vas in vaše mamice, ki vas imajo najrajši na svetu in se bojo potrudile, da vam bo čimprej lažje
Punce, bodte lepo!

Neposredna povezava do sporočila: 889
30.4.2006 21:29:45   
suky
Oj-again!!
Zgleda da sem dons samo js skoz na RR.Ja, Gaja že cel dan samo spiuser posted image  Slabo vreme jo čist potre.
Glede prekomerne teže- otrok je debel pri 5ih letih samo po krivdi staršev ali pa ima bolezensko nagnenje k prekomerni teži. Mi ne bo noben drugač govoru!!! Nisem pa sploh še nikol vidla predebelga dojenčka!Če morebiti kakšenga sem, se mi je zdel fantastično okrogeluser posted image Recimo moj brat je bil pravi debelinko...ves v obročkih kot en mali mišelinko.Zdej je pa suh kot prekla. Mah kokr ker ve, ne bom nobenmu pametnarla, pač moje mnenje. Naši februarčki in februarčice so prav lepi otroci...vsi lepo izpopolnjeni.NAJLEPŠI!!user posted image

Grem mal vodoravno...sem zmatrana od ne-delauser posted image
Lahko in mirno nočko

Neposredna povezava do sporočila: 890
30.4.2006 22:49:33   
sarazan
BaGSi... danes sem pa sanjala tvojo Anjo. Čist smešne sanje. Na kratko:
Anjo si mi prinesla v varstvo skupaj z dvema flaškama tvojega mleka. Ko je bil čas za obrok, je spila obe flaški. Pri naslednjem sem ji pa ponudila mojo dojko, ker tvojega mleka ni bilo več. Ko sem jo vzela v naročje in jo pripravila za dojenje, me je pogledala in rekla! : "Ti pa nisi moja mami." user posted image  Potem se pa ne spomnim več naprej.

Jao, kaj se spravim sanjat user posted image .

Danes smo bili na hrvaški obali. Deeeeeežžžž in mrazzzzzz. Smo se takoj po kosilu spokal v Lj. Upam, da se ni kdo od nas prehladil. Zaenkrat še nič ne kihamo.

Jutri naj bi bilo pa že rahlo izboljšanje. Do torka ali srede pa upam na sonce in pridem v Izolo user posted image .

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 891
1.5.2006 10:02:13   
marty5
Prazniki pa taki, a user posted image ?

No, mi vseeno hodimo okrog, po obiskih, obenem pa jih tudi imamo, tako da naš Jernej vseeno uživa user posted image . Zadnje dni, ima zelo čuden urnik ponoči user posted image . Zbudi se večinom ne, če pa, le enkrat, ampak celo noč neki govori sam sabo. Ko ga pa grem pogledat, spi.....Ne vem, o čem debatira celo noč user posted image . Danes nas je dvignil ob pol šestih. Pa ni hotel takoj zaspat, tako da sem se jaz popolnoma razbudila. Ko je zaspal kar pri naju, sem jaz lepo vstala in nadaljevala s tipkanjem te presnete diplome. Tako, da sem na praznik dela prav delavna - od cca 6ih zjutraj že delam user posted image . Jernej in tata še vedno spita, pol pa ju še malo ven pošljem do kosila. Popoldne pa jo bomo kam skupaj mahnili - najbrž le do portoroža na sprehod, ker v tem vremenu se mi ne ljubi nikamor. Sicer kaže na bolje in bo naslednje dni sonček pri nas...baje. no, upajmo user posted image .

Naš urnik:
- prvo bujenje med 5. in 7. zjutraj - včasih zaspi nazaj za kako urco, včasih ne (odvisno, kdaj se prvič zbudi)
- jemo (flaška+dojenje), previjemo in potem je malo pod vrtiljakom, malo v igralnici,...v tem času se zrihtam in malo psopravim jutranji nered okrog
- okrog 10ih greva ven in prideva nazaj okrog 13ih
- do 15ih jeva, se previjeva in jaz poskušam pričarat kosilo
- ob 15ih imava z dragim kosilo
- okrog 16ih Jernej spet je, se previjemo in pol odvisno - včasih gremo vsi skupaj ven, včasih grem samo jaz ali pa tata z njim (odvisno od obveznosti). Če je grdo vreme pa smo doma in upamo, na obiske user posted image
- okrog 20ih imamo kopanje, dobi večjo dozo flaške in med 20:30 in 21:00 ponavadi že spi.

Ponoči se včasih enkrat zbudi (ponavadi med 1. in 3jo), ali pa spi do jutra. Mislim, da imamo vse več ali manj podobne dni.

Evo, moja fanta sta se zbudila. grem odpravit jerneja in kaj pojest.....boljše bi bilo, da ne bi, ker sem se zredila za 1kg user posted image . Bo treba spet črtat večerje. Se pozna, da že 4 dni ne hodimo na sprehode user posted image .

Prijeten praznik kljub kislemu vremenu!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 892
1.5.2006 10:32:47   
Eviii
torej, najprej nej nam zaželim deloven praznik dela user posted image user posted image user posted image .
marty, tudi jst sm se te dni zredila. gremo vn samo za kako urco na dan in to se takoj pozna na moji kilaži. sm tudi jst dobila gor eno kilco...
sarazan, sm se mogla prou od srca nasmejat tvojim norim sanjam...
kar se tiče teže... naš dejan je tudi precej okrogloličen. zadnič mi je pediatrinja rekla, da dojeni otroci niso nikoli debeli. večina od njih po končanem obdobju dojenje izgubi debelost in se razvija normalno. večji problem so zalivančki oziroma dojeni po flaški. v teh primerih se nikoli ne ve, al bodo težo izgubili al ne. dojeni otroci pojedo natančno tolko kot vejo, da rabijo. sej ste verjetno same opazle, da kr sami spustijo joško, ko so siti...
včiri sm dejanu prvič dala za pit čajčka na flaško. prej ga je ene par dni pil na žličko. in to je blo kr zamudno. spil ga je pa okoli pol deci. pa še nerodna sva bla oba med pitjem po žlički. po flaški nama je šlo pa super user posted image .
vam morem nekaj smešnega povedat. naš mali dejan ima tko smešno pozo... ko se preteguje, steguje roko (ponavadi samo eno) in sicer tko kot superman. zato ga doma kr superdejan kličemo, ko dela take poze. sej poznate to pozo, ko ima superman eno rokico popolnoma stegnjeno vnaprej in leti? evo, isto izgleda naš dejan user posted image .
bi vas pa neki vprašala. kako vaše otročke oblečete ponoči? imajo pižamice al so kr v isti odpravi kot čez dan? dejan je pred par dnevi dubu svojo prvo pižamico in jo ponoči kr koristimo. je tak pajacek, ki mu sicer ni najbolj pogodu, ker ima raje dvodelne oblekce.
zdej se bomo mogoče malo odpravli vn, ki pr nas kaže, da le ne bo dežja danes. pol imamo pa doma piknik za prvi maj. klasika: čevapčiči, ražniči in podobna "zdrava" hrana user posted image user posted image user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 893
1.5.2006 20:32:10   
taja27
Pozdravljene,

tile prazniki so pa res od sile. Saj ko jih bo konec bo prišlo pa sonce na plan. Naša Ava je že dva dni sitna da je kaj in kar naprej bi visela na zizi. Uspavam jo lahko samo na rokah, pa še to moram skakat. Bi blo fino, da bi si kdo omislil čevlje na fedrčke (take k iz kake risanke) bi mi blo dosti lažje.

Eviii si kar predstavljam vašega superDejana, ker imamo mi tud eno supermenko superAvo. Samo, da je včasih bolj podobna 'dolenjskemu supermenu' (to naj bi bil pijanec, ki je obležal na mizi z iztegnjeno roko pod glavo).

pidžama - mi jih uporabljamo že od vsega žačetka. Ko Avo zvečer skopamo jo vedno oblečemo v pidžamo. Na začetku sem ji dala spodaj še en bodi z dolgimi rokavi in pa še ene nogavičke, zdaj pa ji bodija ne dam več, saj se mi zdi pretoplo. Aja, zdaj imamo vse pidžame iz bombaža, na začetku pa je imela tudi plišaste, ki so bile bolj tople.

Kami a je mogoče, da sem videla tebe, moža in Liama v petek v Intermarketu v Brežicah? Sem bila na bankomatu, drugače bi verjetno letela za tabo user posted image . Saj bi te verjetno kar kap, če bi te kar nekdo, ki ga ne poznaš za rokav povlekel. Bom dala danes še naše slikice v album, da se še jaz malo pokažem. Jih bom pa verjetno kar zaklenila glede na razpravo, ki je bila nekaj dni nazaj.

Vas pridem še počekirat pred spanjem, zdaj pa gemo Avo kopat ...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 894
1.5.2006 21:27:05   
Bonnie_RR
Dober večer!

Upam, da ste preživele lep prvomajski dan.user posted image

Pri nas je bilo kar lepo vreme, čeprav je bilo na trenutke kar mrzlo. Mi smo imeli tradicionalni piknik na našem vikendu in je bil prav prijeten dan. Smo malo pinkponk igrali, pa s puško streljali, pa pekli, pa kartali, pa se pogovajali... in je dan minil kot bi mignil. Nik je bil pa skoz ful priden. Je vmes spal ene 3 ure v vozičku zunaj na terasi in sem ga takrat že kar malo pogrešala. Sem ga hodila gledat vsakih par minut, če se je že zbudil. Eh, sem smotana... V glavnem, sveži zrak mu je kar dobro del, sploh pa po tem, ko smo bili zaradi dežja zadnje dni bolj malo zunaj.

Jaz sem pa zdle že kar utrujena, samo ne vem še od česa. Menda kar od današnjega lenarjenja in uživanja...user posted image user posted image user posted image Mi smo imeli tudi zelo dobro "piknik hrano" in se tudi bojim, da mi kilaža leze navzgor.user posted image

pižama... Nik je tudi že od vsega začetka ponoči oblečen v pižamo. Do zdaj je samo ene 2x spal v pajacku, ki ga je imel čez dan, ker mi je pač prej zaspal in ga jaz do takrat še nisem preoblekla v pižamo. V pižamo ga preoblečem po zadnjem obroku (ok. 7-8h), zjutraj pa ga včasih preoblečem že ob prvem previjanju bolj zgodaj, ali pa malo kasneje in je del dopoldneva še v pižami. Odvisno. Jaz imam kar veliko pižama pajackov (mislim, da ene 8) - so pa vsi ali iz frotirja ali pa iz bombaža. Mu pa še vedno (kot od začetka) dajem dvojni rokav. Tako spi v bodiju in pajacku v celem, ali pa v bodiju, majčki in pajacku brez rokavov. Gor ima še nogavičke (ki bolj redko ostanejo na nogicah). Zdaj ga dam spat že v spalno vrečo, vendar pa ga vseeno po nogicah pokrijem še s kovtrčkom, ker imamo ponavadi bolj sveže v sobi in ni ravno toplo.

"debeli dojenčki"... Jaz bi težko katerega koli dojenčka označila za debelega. Zame obstajajo samo bolj zaliti in manj zaliti dojenčki. user posted image Vsi pa so lušni, brez izjeme...user posted image

Lp

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 895
1.5.2006 23:00:46   
sarazan
Punce moje, končno smo dočakale malo sonca. user posted image

Mi smo ga kar fajn izkoristili in tudi mi na vikendu spekli "zdravo" hrano, potem pa še kres prižgali, ker ga včeraj v dežju ni bilo mogoče user posted image .

V sredo sigurno pridemo na Obalo. Primorke, če utegnete, se lahko dobimo na kavi enkrat popoldne (dopoldne se že dobim z enimi kolegi v Luciji). Ker Izole ne poznam prav dobro, bi prosila, da same predlagate, kje se zberemo in kje bo padel sladoled ali kavica. Pa še malo usmerjanja do tja ne bo odveč user posted image . Eviii, lahko tebe zadolžim, da nam sporočiš "meeting point"? Pa ne pozabi še na sazi, ki je tudi že v Izoli.

Pižama... mi imamo tudi nekaj bombažnih pajacov za to namenjenih. Spodaj pa še vedno oblečem bodi z dolgimi rokavi.

Debeluščki... jaz tudi mislim, da ni debelih dojenčkov.
Je pa res, da moramo malo paziti, kaj dajemo otrokom v usta, ko začnejo vse jesti. Mislim, da je nepotrebno, da otrok na dan poje "kilo" piškotov (ravno pri tem rade mamice pretiravajo, ker jim je najlažje dati user posted image  piškot v roke,... sadje je treba že oprati, da o kakšnih skuticah, jogurtih niti ne govorim). Največji "strup" so pa sladke pijače, sploh gazirani napitki. Če bo le šlo, bom mojo Saro navadila na pitje vode ali pa vsaj nesladkanega čaja (instant zato že odpade).

Naša punca je tudi včasih superSara user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 896
1.5.2006 23:21:39   
natalia
dober večer,

mi imamo že dva dni tako krizo, da spimo ponoči skupaj dve uri, še to ne. z dragim sva že kot zombija.
moja punca je začela po malem kašljat, težko diha, pa ji non-stop vlivam fiziološko v nosek, po vrhu ima sedaj še takšne krčke, za katere smo mislili, da se bodo po 3.mesecih končali. v glavnem prazniki so grozni, v dvomih sem če bom spala kaj še to noč, ne verjamem. najbolj čudno pa mi je, da nima apetita. prej je bila dober jedec, v 10 minutah je spraznila flaško, zdaj pa poje največ 100 ml na obrok (drugače poje 160 ml) ali mislite, da je to od prehlada?

drugače pa je dobrovoljcek in se večinoma smeji, ko je ne mučijo krčki.

upam, da bo danes znosnejša noč,

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

Neposredna povezava do sporočila: 897
2.5.2006 0:21:16   
taja27
Oj,

končno sem uspela naložit nove slikice od naše Ave, ki jih najdete v mojem albumu. Prav tako si lahko pogledate kako zgledamo pri nas doma, da boste vedele s kom klepetate, vendar boste za to rabile ključ. Če ga želite mi pošljite zasebno sporočilo in vam ga pošljem. Zdaj grem pa spančkat. Pa lahko noč.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 898
2.5.2006 6:27:04   
ursa_p
Jutro!

Danes smo pa malo zgodnji. Gal se je zbudil ze ob 5.30, kar je 2 uri prej kot ponavadi. Ja, ta 6. obrok nam dela malo tezav, ker pri njem ze zaspi, kljub temu, da je po uri ob istem caku kot takrat, ko smo imeli se 5 pbrokov ... in nikoli ni zaspal.

Zdele imam Gala v narocju in se pridno igra s cunjico za brisanje bruhanja.
Pri nas je malenkost bolje. Sicer se bruha, ampak je bolje. No, edino vceraj je zvecer se v loku bruhnil. Pa jokamo se tudi se vedno.
Vceraj smo bili na obisku in je bil cas za hranjenje, pa mi je bilo kar malo nerodno, ker je spet jokal med hranjenjem. Smo razlozili, da imamo s tem tezave, ampak ljudje kar tezko razumejo, da je lahko tudi tako. Se spomnem na srecanju ... se splloh ni vedelo, da kdo je ... ce bi jedel Gal, bi ga slisala cela colnarna, pa se pol Tivolija, No, jutri gremo tako na posvet.

Pa koncno se je vreme malo izboljsalo .... Gal je bil vceraj skoraj ves dan zunaj.

Aja ... morm se povedat, da sva predvcerajsnim spucala hladilnik ... mi je celo Matic pomagal ... je bilo pa zanimivo ... ga pogledam in se igra z eno zadevo iz skrinje ... pa mu recem nej rajs kej pametnega naredi, pa dobim nazaj ... sem glih gledal, ce bi ti sploh lahko kaj pomagal in nisem nasel nic ... dela pa kolikor ces. Sva imela pa tako pridnega sincka, da je ves cas pospravljanja pridno lezal v lezalniku in gledal okoli. Pa mamica mu je pel zraven ... uf, kako je bilo zabavno. Pa zvizganje ... to je pa cistrecen.
Da se vrnem k pospravljanu ... je Matic prej v spalnici vsaj ene parkrat stopil cez svojo majico, ki jo je zvecer odlozil kar na tla ... ampak videl je pa ni .... me je se debelo pogledal, ko sem mu rekla nej jo kr lepo pospravi. user posted image  Ah ti moski.

Sarazan ... si nisem mislila, da si ljudje se kaj takega spomnejo ... bom pregledala slikce.

Misek je zaspal ... se oglasim kaj kasneje ali zvecer ... danes gremo na Bled, dedku prizgat eno svecko, ce bo lepo vreme.
Vas pa se nisem imela casa prebrat ... sem se eno stran nazaj.
Grem se eno rundo odspat.

Lp, Ursa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 899
2.5.2006 8:49:01   
tinkatonka
Živjo punce!

Ti prazniki pa hitro minevajo, a ne? No včeraj je bil en prekrasen dan, ki smo ga izkoristili za izlet na Bloke in Bloško jezero. Danes je pa spet nekaj kislo vreme tu v Ljubljani. Baje je na Primorskem bolje, ampak tja pa ne gremo, ker moramo danes peljati taščo nazaj v Sočo, ker je bila doma čez praznike in mora it moj mož pomagat pri prestavljanju iz vozička v avto in iz njega. Sem mislila da bi šli v Arboretum, pa se mi zdi da tud tam ni kaj boljše vreme.user posted image

No mi smo ga končno dočakali.user posted image user posted image Koga? Ja drekca user posted image user posted image  Naš Anejček se je po dveh dneh, včeraj zjutraj posračkal. Drekec je bil dosti lepši od prejšnjega. user posted image user posted image  Manj zelen, čeprav še vedno (krčki so prisotni a jih je manj). V četrtek imamo pregled pri pediatru, kjer bodo zmerili mojega velikana in ga stehtali. Komaj čakam, ker sem prov firbčna kako napreduje. meni se zdi ogromen. Nosi pa že številko 68. Kaj pa vaši, na kateri številki so???

No pa da malce še odgovorim na teme....

pižama...Aneja oblečem v pižamo po kopanju in ga pri prvem jutranjem previjanju tudi slečem iz nje.

natalia....user posted image user posted image  da Eva Zala čimprej ozdravi. Pri našemu Aneju imam podobno situacijo. Malo kašlja, smrka, krčki so dnevno na sporedu, vmes pa tak dobrovoljček da se ti kr srček topi, ko ga gledaš kako se smeje. Aja pa še ene pikapolonice zate v upanju, da ni z brisom nič narobe. user posted image user posted image

RR piknik...ne gremo.

Kako izgleda dan...je brez veze da ga opisujem, ker reda zaradi stalne prisotnosti krčkov ni. Enkrat je na 4 ure, drugič na 3,5 ure, ponoči enkrat spi v kosu 7 ur, spet drugič samo 3 ure. Bolj nam krčki narekujejo ritem kot Anejeva lakota. Hrani se od 5-6× na dan. Ponoči praviloma je samo 1×. Pred zadnjim večernim obrokom ga skopam in zmasiram. Možek mu pripravi za jest, potem pa se usedem na posteljo, prižgem lučko na previjalni, da je svetloba medla, prižgem Raimonda LApa, ga nahranim, Anej pri zadnjem podiranju kupčka zaspi in ga dam v posteljico. Tako je če seveda ni krčkov user posted image  takoj po hranjenju.

in drugače.....Moja fanta še vendo spita. Sicer pa mož bolje da spi, ker sem tko jezna najga kot user posted image . Pa brez veze da razlagam, se bo moja jeza že ohladila. Sam kaj češ, brez moških ne moremo z njimi pa tud težko. user posted image user posted image  Anej je po jutranji telovadbi na previjalni in zajtrku se malo nasmejal, potem pa zaspal na meni in sem ga samo prestavila nazaj v posteljico. Zdej grem pa še mal "meditirat" (beri: Likat in hladit jezouser posted image  ).

Se beremo.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?