|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
11.4.2006 16:18:14   
mojsoncek
u mater... danes smo pa res pridne in zgovorne!

sem prej pozabila napisati, da bova midva tudi kupila eno prenosno posteljo, da jo bomo lahko trogali s sabo za vikende in dopuste. Glede njene uporabe namesto stajice, sem pa ze slisala tocno to, kar je Barbs napisala (da se lahko obrnejo skupaj s user posted image ). Bojda jih res ni najbolje uporabljati v te namene. Je pa seveda to odlocitev vsakega posameznika...

Barbs hvala za namig o zmanjsanju posteljice z blazino za dojenje. Sicer sama se nisem razmisljala, da bi blazino kupila, bom pa sedaj resno razmislila o njej.

Sem pa dans vsako uro lacna in non stop razmisljam samo o hrani - predvsem o sadju (nektarine, breskve, jagode in cesnje). Se vidi kaksna tema je dans na tapeti user posted image ...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
11.4.2006 17:18:36   
Barbs
Jaz tudi kar naprej jem danes.user posted image  Me že vse boli. Kadar grem v kuhinjo, kaj vzamem. Mogoče sem pa sam mal nervozna...user posted image  al pa čutim pomanjkanje ljubezni, ker sem čisto sama že ves dan in kot kaže, bom tudi še do večera...user posted image  Edino user posted image  me vsakič, ko grem na dvorišče, celo preližeuser posted image , pa še on verjetno zato, ker ve, da sva sama in da je njegov lajf, kar se tiče gurmanskih doživetij, danes odvisen samo od mene.user posted image
Grem še po eno čokoladno kroglico.user posted image  Bomo videli, če se mi bo jutri kaj na vagi pri G poznalo. Zanalašč se doma ne bom tehtala. Pa preden grem na pregled, si bom še en burek iz bučk kupla pri Leonišču.user posted image  Saj res - tiste, ki hodite tam okoli - ste že poskusile kruh, al pa tortice, al pa burek, al pa karkoli iz tiste male pekarnice zraven Štorklje?
Mmmmmmmmmmmmmm......user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
11.4.2006 19:22:32   
puncica
Evo naš popravljen seznamček:

MAJČICE ČVEKAČKE
01. maya2, Trbovlje
04. petka, Ljubljana
05. Mari71, Postojna user posted image
07. lenika, Novo mesto user posted image
08. puncica, Ljubljana
10. Barbs, Ljubljana user posted image
10. mojsoncek, Ljubljana
12. lana, Trbovlje
13. MiaSophia
14. majamo, Maribor user posted image
14. Panda1406
15. auroraa, Trbovlje
16. cofek, Trbovlje
17. sonca, Maribor
22. MarijaPo, Postojna user posted image
23. tt79
25. Nataša31, Jesenice user posted image
29. pikicaa, Trbovlje user posted image
29. Lara28, Maribor
29. TiaSara, Ljubljana

Če sem še katero spustla naj pove.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
11.4.2006 21:10:42   
aljča
Ojla majčice!!!

Se vam tolk časa že nisem oglasila, da ste na seznam pozabile dati tudi mene.user posted image  No puncica pa daj še mene rodila bom verjetno kar v Trbovljah, če bo vse ob roku.

Tudi mi imamo posteljico 120 krat 60 veliko.
Vgnezdenje me še nič ne daje. Sem pa v fazi ko se počutim zelo v redu. Morda ni to kak znak, da bomo kam prej odšliuser posted image user posted image .
Dnevi tečejo in kar kmalu bomo začele padati v bolnišnico. Komaj že čakam. Moj trebuh je tako velik da vsi mislijo da nosim dvauser posted image .
Res ste pridne tle gor vam moram dat eno veliko zlato pohvalo.
Lažni popadki so pri meni prisotni vsaki dan tko, da se sploh z njimi ne obremenjujem. Ko bo čas bomo že šibali tam koker je za it.user posted image
Tko tok za danes zvečer da vidite da sem še živauser posted image .
Lepo se imejte in božite svoje bušije.
L.p. Aljčauser posted image user posted image

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
11.4.2006 21:30:36   
DeVilla
Jest pa se poslavljam od vas majčic in se selim k aprilčicam..  Tako mi je danes napovedala zdravnica.. Menda moram počakat še nekaj dni, potem pa gremo lahko "v Rim" po našga drugorojenca ali drugorojenko... user posted image

Lahek porod vam želim in se beremo!

Lp, DeVilla (36t, 3/7)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   [Brisano sporočilo]
12.4.2006 8:06:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu DeVilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1381
12.4.2006 8:27:55   
Linča
Ojla, dobro jutro vsem!

tolk vsak dan pišete, da sploh nimam potem več časa še kaj dopisati user posted image  pa itak se mi dogajajo iste stvari kot vam user posted image  malo križ boli, pa enkrat spim dobro, pa spet slabo, pa vsi mi že grejo počasi na živce, pa kr neki popadki,... V petek sva že mislila, da bo treba šibat v porodnišnico, bodoči očka se je že veselil, potem pa sem mali babnici komaj dopovedala, da še nima svoje zibke in če pride takrat ven, bo spala v pasji košari...no, pa je bil po eni uri mir user posted image

Pred par tedni sem jamrala, kak me vse grozno srbi. No, G me je poslala k dermatologu in ta je ugotovil -  srbenje je bila neke vrste alergija na Sanosan kremico proti strijam (svašta..). Sedaj se lahko mažem samo še z lekarniško kremo!

Puncica, lahko še mene dodaš na seznam, in sicer 7. maj, Ptuj / Maribor user posted image

Evo, tolk na hitro, da me ne pozabite user posted image

Pa pa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
12.4.2006 9:07:37   
lenika
Pozdravljene majčice.

Kako ste kaj danes? Jaz sem danes super spala i to skoraj do osmih, kar se ni že dolgo zgodilo. Pa tudi ponoči sem šla samo enkrat na wc, to je tudi že svojevrsten rekord. user posted image
Drugače pa bom danes dopoldne malo lenarila, čepela na RR in brala, potem pa se bo potrebno že rihtat, ker imam ob 12.30 pregled pri G in mislim, da tudi CTG. Upam, da bom dobila tudi napotnico za v porodnišnico, da bom potem brez skrbi lahko čakala.
Je pa danes sreda in ta dan mi ni ravno všeč, ker sem cel dan sama, mož pride iz službe šele ob 17.40. Še dobro, da imam pregled, da se mi bo dan malo skrajšal, po pregledu bom šla pa še k mami na kosilo.
Ni pa pri nas prav nič sončka danes, čeprav so ga napovedovali, no je pa vsaj nehalo deževati.

DeVilla lep in hiter porod ti želim. No pa se je začelo, izgleda, da boš prva majčica/aprilčica. user posted image

Imejte se lepo in oglasite se kaj.

(odgovor članu Linča)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
12.4.2006 9:16:44   
MarijaPo
Ohoj Bejbe,

kako vam kaj gre? V Ljubljani sije sonce, juhuhu.

Spet sem imela grozne sanje, tokrat me je Igor zapustil zaradi neke grde babure in potem nisem vedela kaj narest in se mama me ni hotela nic tolazit in se nihce me ne bi hotel s tem trebuhom/otrokom.

Vceraj sva gledala z Igorjem About Mr. Schmidt, pa sva si zal posnela premalo, tako da nisva videla konca in potem sva se temu smejala. A kera ve, kako se konca? Posnela sva do tam, kjer on prejme pismo od nune od Nguduja.

Komaj cakam veliko noc, ful bo zur. Najprej greva z mojim lepim in nadvse simpaticnim mozekom k njegovemu ne tako zelo simpaticnemu ocetu in njegovi spremljevalki na kosilo (to ne bo tok zur), potem v nedeljo greva k mojim starsem, kjer bomo imeli tradicionalni lov na velikonocnega zajca - to zgleda tako, da moj oce poskrije po nasi parceli razne dobrote in jih potem mi - ostali, iscemo. Letos bo za nosecnice skrito na visini 140 cm (da se nama s sestro ne bo treba sklanjat), za ostale pa po tleh. V ponedeljek greva pa k mojemu stricu, ki praznuje rojstni dan. Tam je sploh vedno zur, ker so moji sorodniki dokaj drugacni od naju in to naju vedno preseneca. Juhuhu.

Kako pa ve kanite praznovat veliko noc? Da se ne boste prenazrle, to seveda velja najbolj za naso Barbs, ki jo je popadla neka lakota in je cokoladne kroglice in bog vedi kaj se (najbrz si nam ne upa napisat).

Uzivajte, DeVilla srecno pri porodu!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
12.4.2006 9:30:56   
mojsoncek
Jutro!

No pa je se en dan mimo. Jaz sem bila vceraj zadnji dan na dopustu in sem danes zacela s porodnisko user posted image . Kar ne morem verjeti, da sem ze dober mesec doma...

Barbs sva bile vceraj spet na istem... same doma in non stop v hladilniku. Kaj mislis, da ima to kaj veze s tem, da imava PDP na isti dan user posted image .
DeVilla zdrzi cimdlje... ti pa zelim hiter porod!
Lenika dobro opravi danes pri G. Da te malo potolazim, bom tudi jaz danes do vecera sama (tako kot vceraj). Kar pomeni, da bom spet cel dan nekaj jedla (upam, da se bo soncek danes obdrzal in da bom lahko sla vsaj na en sprehod)...
MarijaPo vajini velikonocni prazniki pa res veliko obetajo. Midva se cisto nic ne veva kaj in kako bova. 
Danes naj bi bil moj dan bolj ali manj podoben vcerajsnjemu, kar se pospravljanja tice (moram rect, da zacuda z lahkoto stran mecem ves junk). Ce bom le pri volji in pri moceh, se bom pa lotila sivanja. Upam, da bom, ker mi pocasi zmanjkuje casa user posted image .

majcice uzivajte... pa pa

p.s. sem danes se vedno pod zelo mocnimi vtisi vcerajsnje debate o hrani. Me tako drzi, da bi jedla jagode, da se bom zelo hitro odpravila v trgovino user posted image .

(odgovor članu Linča)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
12.4.2006 11:43:28   
petka
Kot prvo: DeVilla, držim pesti zate in za tvojega user posted image  user posted image user posted image

Končno mi je nehala srat tale Ringaraja, je dva dni delala tako počasi, da sem vas komaj brala user posted image .

Danes sem stopila v 38. teden, maaaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiii user posted image .

Včeraj sem od internistke dobila porodni načrt (oz.navodila). Zgleda da bom med rojevanjem prikloplena na poleg vsega še na EKG (za srce), pa na kisik, dobila bom antibiotike, pa še priporočajo čimveč (al čimmočnejša) protibolečinska sredstva, baje bi bila najbolj zaželjena epiduralna. user posted image .
To bi blo res super, ampak ne vem kako je s tem v LJ porodnišnici. Vem da obstaja, nisem pa še od nikogar slišala, da bi jo tu tudi dobil... Se moram pozanimat v petek, ko imam zadnji UZ....
A katera kaj ve ???

MarijaPo se imate pa res super za Veliko noč user posted image , tale tradicionalni tek se sliši odlično. Mi se pa samo družinsko nažiramo z jajci, ki jih še cel teden jemo v barvasti  solati user posted image . No ja, pa saj ni tako slabo no, da ne bom preveč jamrala.

Sem bla ravno v Cityparku na tortici, njami, zdej grem pa mal na sončece. Končno!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1386
12.4.2006 11:56:40   
pikicaa
POZDRAVČEK

Danes sem prespala celo noč brez postankov na WC-juuser posted image user posted image user posted image . To se mi že kar dolgo ni zgodilo.
Vse ki ste cel dan same doma naj vam povem, da sem jaz od torka do četrtka sama od zjutraj pa do šestih zvečer.

DeVilla čim lažji in hitrejši porod.

Lenika dobro opravi pri ginekologu. Jaz imam v petek UZ in CTG.

MarijaPo tvoji prazniki bodo pa res super.

Sem pa zelo vesela da smo že tri, ki imamo PDP 29.5. tako da nam ne bo dolgčas proti koncu maja.

Lepo se imejte in uživajte na sončku tiste ki ga vidite. Pri nas je oblačnouser posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1387
12.4.2006 12:25:56   
Panda.
Ojla, majčice!

Kako sem jaz vesela, da vas spet berem!!!! Me je ginekologinja poslala na preglede v porodnišnico zaradi previsokega pritiska + ostalih simptomov in suma na preeklampsijo - pa so me od petka do danes kar notri obdržali!! user posted image In vmes sem poslušala izjave kot "Ja, to je zrelo za rodit", "Pljuča so razvita, ne rabi injekcije za zorenje", "Morda bo potrebno predčasno sprožiti porod"... Baaahhhhhh!! user posted image user posted image No, potem so pa le merili in preizkušali in analizirali in kaj jaz vem kaj še in prišli do sklepa, da imam verjetno kronično povišan pritisk, ki ni povezan s preeklampsijo in grem lahko domov, če si bom sama redno kontrolirala pritisk in pazila, da mi ne naraste preveč zaradi razburjanja ali preveč miganja.

Skratka, ostajam majčica user posted image , na seznam pa pridna administratorka lahko doda Ljubljana in user posted image .

Zdaj moram samo še ugotovit kako naj se ne razburjam pretirano: moj user posted image je namreč odšel v nek morski hotel, kjer se bodo s sodelavci za 3 dni zaprli v "konklave", bili do nadaljnega nedostopni in odpirali ponudbe z razpisa!! user posted image Doma pa imam sveže popleskano dnevno sobo in ker so tudi sveže polagali parket, je vse pohištvo, ki je bilo v dnevni, natlačeno po ostalih prostorih po stanovanju. Do kuhinje ne morem, o urejanju otroške sobe lahko samo sanjam in v spalnici plezam čez mize in škatle!!! Tipkovnico pa imam skoraj na kolenih, od tega sem si enega že danes razbila, ko sem se treščila v neko navlečeno šaro...user posted image Pa brez razburjanja, prosim!!!user posted image

Ampak bistvo - sem doma in ostajam majčica, ki bo v porodnišnico odšla ob roku s svojimi popadki - to je pa tudi vredno več kot vse ostale male nevšečnosti!!! user posted image Sploh pa če pomislim na ostale punce z oddelka nosečnic, ki nimajo take sreče kot jaz.

Se torej še beremo in pišemo,

lp He

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
12.4.2006 12:56:17   
mojsoncek
Panda1406 me veseli, da so te poslali domov in da je vse OK. Pa ne se pustit, da te skatle in razseljeno pohistvo vrze s tira user posted image . Vidim, da imas PDP 14.5.... midva z mozekom imava pa na ta dan obletnico user posted image .

petka tole s porodnim nacrtom je pa slisati prav divje. Za EA v LJ pa pravijo takole. Najprej moras na posvet z anestezistom. Ko gres rodit moras pa imeti sreco, da je anestezist takrat prost, ker na zalost nimajo enega, ki bi se samo s tem ukvarjal user posted image .

Drugace pa sem le prisla do svojih jagod... sem pa videla, da tudi nektarince ze prodajajo.

Grem nazaj kopalnico pospravljat (upam, da me trebuh ne bo prevagal v banjo user posted image )... pa pa

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
12.4.2006 13:36:34   
Lara28
Panda - vesela sem zate, da je vse ok. Tudi mene muči pritisk. Na začetku nosečnosti sem imela ene tri mesece tam okoli 140-150 zgornjega, potem se je umirilo in je bil čisto šolski, zdaj sem pa v 34. tednu, pa je spet previsok. Zaenkrat si moram samo kontrolirat redno, pa mi bo v petek povedala kako in kaj naprej. Koliko si imela ti pritiska, da so te zadržali v bolnici? Sama sem tudi malo zatečena, me kar malo skrbi. Pa jaz najbrž še ne bi mogla iti kar rodit, ker mam še dober mesec do konca, poleg tega je user posted image  že od vsega začetka malo manjši, kot bi naj bil-za kakih 10 dni.

Neposredna povezava do sporočila: 1390
12.4.2006 13:49:30   
Barbs
Ojla,

sem že nazaj od G. user posted image  No ja... danes ni bil sam, je bil še en "kolega" zraven na usposabljanju. Nasmejali smo se do solz, predvsem midva z G, praktikant je pa malo farbal... Skratka, da ne bom dolgovezila, user posted image  je še vedno na glavi, kar me je najbolj skrbelo ( da ne bi bil več, ker je zlo živahen) , razdalja SF pa se mi je zmanjšala!!!!user posted image user posted image  Ampak me je hitro potolažil, da je to zato, ker se mi je tudi trebuh povesil in se je mali očitno bolj "na lepo" naštimal noter. Kar se tiče kil ;  G (humorist) je dobesedno rekel : " Uuuuu, nekdo je bil pa lačen zadnjih 14 dni!" user posted image  Ja itak, sem rekla, saj sem zdaj tudi! user posted image .... Cela kila dvajset več. Pa saj je že cajt, zadnjič je pa buljil, ker ni blo niti deka. Hemoglobin se mi je rapidno poboljšal na skoraj 130user posted image  Mislim, res ne vem od česa, saj nisem konjev jedla....drugo mam tudi vse ok, le pritisk mi je neki narasel na 130/80 - ampak po moje zarad razburjenja, ker mi je (skoraj) hotel povedati, da sem debelauser posted image user posted image  UZ mi ni delaluser posted image , je rekel: brezveze! Ja, in kako naj zdaj vem, kolk je user posted image  težak? Naročena sem spet naslednji teden, še prej pa imam CTG, za katerega je zadnjič rekel, da če ne bo potrebno, ga sploh ne bom delala, danes je pa kar določiluser posted image user posted image  Ok.

Petka - pozanimaj se v porodnišnici. Po moje bi bilo najbolje, da vse to, kar si napisala nam, napišeš Pušenjaku na mail in ti bo natančno povedal, kaj naredi.

Mojsonček - če bo šlo tako naprej, bova očitno še v porodnišnici cimri.user posted image user posted image

papa, pridem še kaj

Neposredna povezava do sporočila: 1391
12.4.2006 13:58:10   
TiaSara
Evo, jaz sem si šla pa včeraj kar jabolčni kompot skuhat, k je Barbs tako reklamo delala zanj. Drugače pa imam jaz s hrano druge težave, saj jedla bi tudi ves čas, ampak ko pa kaj pojem, me pa tako hitro začne vse tiščat, da ni za nikamor. No, temu primerno tudi kile kar mirujejo.

DeVilla - bravo za otvoritev sezone user posted image user posted image user posted image ! Pa čim lepši porod ti želim in oglasi se potem spet tu pri nas (čeprav verejtno ne bo več prav dosti časa).

Panda - lepo, da se je tako izteklo, da imaš še nekaj časa zase, pa četudi z razseljenim pohištvom.

Lepo, da so se oglasile tudi tiste malo bolj neredne - Aljča pozdravljena, smo te res skoraj pozabile.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
12.4.2006 14:25:33   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Mojsonček - če bo šlo tako naprej, bova očitno še v porodnišnici cimri.

Kaj bo pa najin prepoznavni znak... rdeca vrtnica v laseh ali bova raje hodile po sobah z napisi najinih nick-ov na tablah (kot na kaksnem letaliscu) user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
12.4.2006 14:48:29   
Panda.
IZVIRNO SPOROČILO: Lara28

Panda - vesela sem zate, da je vse ok. Tudi mene muči pritisk. Koliko si imela ti pritiska, da so te zadržali v bolnici?

Ojla, Lara!

Pri meni je ginekologinja začela ukrepati, ko sem parkrat imela pritisk čez 165/100. Poleg tega sem bila tudi močno zatečena, preveč se je povečala teža v enem mesecu in našli so tudi beljakovine v urinu.... Skratka vsi 4 osnovni znaki preeklampsije.user posted image No, potem se je le izkazalo, da imam verjetno že v osnovi povečan pritisk (pa tega, kokoš,user posted image nisem vedela) in da očitno ne znam prav dajati vzorca urina in sem ga kontaminirala z izcedkom user posted image user posted image ... Ahemmmm... Upam, da si ne bodo premislili...

lp He

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
12.4.2006 15:06:43   
lenika
Pozdravljene.

Jaz sem nazaj iz pregleda, moram pa jutri v bolnico še na en CTG, ker je bil razpon utripa srčka med 120 in 180, naj bi pa bil  nekje med 130 in 160.
Bomo videli kaj bo, a je katera že imela podobne težave?
G je rekla, da je mogoče zaradi tega, ker je bil full aktiven (full je brcal), ampak, da se želi 100% prepričat, da ni kaj narobe. Naredila mi je tudi UZ in izmerila primernost plodovnice in ugotovila, da je vse OK.

No jaz samo upam, da me jutri ne bodo kar zadržali v porodnišnici.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
12.4.2006 15:33:16   
Barbs
Lenika,

če je bil user posted image  ful aktiven, potem je noramlno, da se mu je utrip povišal, ko je migal. Povišal bi se mu celo, če bi kolcal. Ker so miceni in se še tliko bolj spreminja. To je povsem enako, kot, da bi  ti tekla ali pa intenzivno telovadila - saj veš, da začne srce nabijat. Ampak vem, da ne boš mirna, dokler se ne boš jutri prepričala še enkrat- držim pesti, da bo kmalu "jutri", da te ne bo preveč skrbelo.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
12.4.2006 17:53:54   
puncica
Evo naš popravljen seznamček:

MAJČICE ČVEKAČKE
01. maya2, Trbovlje
04. petka, Ljubljana
05. Mari71, Postojna user posted image
06. DeVilla, Ljubljana (čakamo info)
07. lenika, Novo mesto user posted image
07. Linča, Ptuj ali Maribor user posted image
08. puncica, Ljubljana
10. Barbs, Ljubljana user posted image
10. mojsoncek, Ljubljana
12. lana, Trbovlje
13. MiaSophia
14. majamo, Maribor user posted image
14. Panda1406, Ljubljana user posted image
15. auroraa, Trbovlje
16. cofek, Trbovlje
17. sonca, Maribor
22. MarijaPo, Postojna user posted image
23. aljča, Trbovlje
23. tt79
25. Nataša31, Jesenice user posted image
29. pikicaa, Trbovlje user posted image
29. Lara28, Maribor
29. TiaSara, Ljubljana

Če sem še katero spustla naj pove.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
12.4.2006 18:06:49   
puncica
Ojla punce
Evo tud jaz bila danes na pregledu, sicer standard a sem dobila dost odgovorov, predvsem da stroka se ne opredeljujeje glede čaja malininih listov, da pa škodit ne more in da ga lahko kr začnem pit user posted image pa da masaža presredka tud lahko pomagala lahko ne, škodit ne more, so pa dobre keglove vaje tud za to, še baje bolje, pa da če me sramne kosti bolijo:
- naj se ustajam tako da dam kolena skupaj in se z boga dvignem,
- pa da čevlje ne sezuvat tako s prsti ampak usest pa nogo na kolena pa sezut,

Ja pa maternični vrat je zmehčan, nisem še nič odprta, kilaža ok, no pridobila sem vse skupaj 8,5 kilc, če štejem da sem najprej 2 kilce shujšala zarad slabosti.

Ja pa da me bo želodec manj bolel, ko se mi bo trebuh začel spuščat, pa da smo v glavični vstavi, pa da imam pregled nasledn petek.

Pridem domov s pregleda in se mi je zdel da bo vaginalni pregled zarad izcedka, pa ko mi to puče spet to povzročil,... pazi to ....imam znosne popadke na 5 minut, sicer so se potem ustavli a vseeno me je že kr panika grabila, kaj to zdej, pa še tamala je doma, ko je celo noč jokala kao da jo šes buba (ušes boli), potem pa bila čez dan kot prerojena, no potem sva šle mal ležat pa je ona zaspala jaz sem dremala pa se je nehal, sem pa prav že štopala, sam niso bili tako hudi al neki, moj pa zagnal paniko da kaj ga nisem prej klicala user posted image sem rekla sej mal pa že vem kako pa kaj pa kdaj te klicat. , pa je sam z očmi zavijal user posted image

lenika
jaz tud mislim da ni panike, če ti je skakl po trebuhu, le poglej kolk nam pulz naraste če laufamo al pa kej delamo, držim pesti da bo vse ok.

Barbs ne vem kaj ti ješ da ti je tako želez poskočil user posted image men pa sam pada pa pada pa pada, no a si kakšne žeblje zabijaš v jabolka user posted image

petka mater ti maš pa cel projekt s tem porodom, groza, pa zakaj pa vse to a imaš kakšne zdravstvene težave, a sem kej spregledala user posted image

Pa še DeVilla DRŽI SE user posted image user posted image pol pa lahko greva na kak skupen sprehod po škofji loki, jaz ti, najini frčafeli in pikice v vozičku. Sej se mi zdi da sta tvoja pa moja isti mesec rojeni, le da je naša 22 dni starejša user posted image

UŽIVAJTE

A ja še to, glede sporočanja kdaj je katera rodila, se lahko ponudim jaz, izmenjava GSM številk katera želi pa na privat, tako bomo vse na tekočem kdaj katera predihava popadke user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 12.4.2006 18:08:27 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
12.4.2006 18:12:29   
tt79
Bolj ko vas berem, bolj mam občutek, da ste kar vsak teden al pa 14 dni pri ginekologuuser posted image Js sem na zadnji pregled čekala pet tednov, zdej me je pa ponovno naročil na štiri tedne, tako da bom mela pregled spet v 38, 3 tednuuser posted image user posted image user posted image

Sem mu rekla, da se lahkoda sploh ne vidma več, pa je samo rekel, da mi pol želi čimlepši porod, čeprav da on še računa na to, da pridem kaj k njemu...user posted image user posted image
Kdaj so pa vam pričel CTG delat, js ga namreč še nisem mela, razen takrat v 30 tednu, ko sem bila v bolniciuser posted image user posted image . Sicer se počutim super, nimam problemov z nespečnostjo, nč ne otekam, nč me ne boli, energije mam za ****, sam mal se mi ne zdi fer!!!!
Drugače pa še vedno držim pesti za vse, ki boste kmal zapustile naše čveke in se odpravle v Rimuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
12.4.2006 19:32:50   
Barbs
Punčica user posted image  , lepo, da je vse ok; tisti popadki so pa najbrž res posledica vaginalnega pregleda - če sem prav razumela, si imela, ne? Ja, valda, saj drugače ne bi mogla vedet, da imaš zmehčan MV. Mene je moj G prepričal, da vaginalno ni treba gledat prot koncu, če pač nimam kakšnih posebnih težav - ful tiščanje navzdol, velik izcedka, pa take... Sem rekla, ok, pa nič - kaj pa če sem odprta? Je modro povedal, da nič zato, da bom pač slej ko prej pa popadke dobila...user posted image  Flegmatik, tale Stanko. user posted image  

tt79, kar se tiče pregledov, sem jaz danes (vstop v 37 teden) prvič imela na 14 dni, danes je razmišljal, da se vidiva spet čez 14 dni, potem sem pa kar sama rekla: a ne bi blo fajn, da že čez eden pridem, ker mi ful dogaja, ko pridem sem, čisto mi dan popestrite, če ne sem pa samo za računalnikom in kuhamuser posted image  Se je zarežal in rekel - no prav, pa še CTG mi je naročiluser posted image  , pa spet laboratorijuser posted image  Tako da, po moje ni panike, če je vse vredu s tabo, če ne pa itak  zdaj že lahko kadarkoli skočiš do porodnišnice, pa te mal dajo na CTG, pa pogledajo, če je vse ok.

Meni je ful dolgčas po moji tamali bejbi; tavelika ima itak nek svoj lajf, ki ga zadnje cajte ne uspem popolnoma razumeti,  moj  user posted image  ima ful dela in je ravno danes izvedel, da bi moral 10. maja v Nemčijo na neko konferenco al kaj vem kaj - sem se nemudoma zjokala kot dež, šla ležat v postlo in v strop gledat pa nič govort. Potem je čez čas prišel k meni in rekel " pa saj veš, da ne bi mogel it" , ampak sem se še kar mulila in ga obtožila, da je zagotovo probal, kakšna bo moja reakcija, če ne  sploh ne bi govoril o tem.user posted image   In sem naprej gledala v strop.user posted image  Zdaj pa večerjo pripravlja - kar neki meša v brezveze, sploh ne vem kaj, saj ponavadi sploh ne kuhamo večerje posebej.user posted image

Lepo noč vam želim in čimmanj valjanja z leve na desno. A ni neka luna jutri?user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)

Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!