|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
12.4.2006 19:52:07   
petka
Ja, jutr je pa res prazna luna (če lahko verjamem koledarju pred sabo). Me prav zanima, če bo na kero vplival user posted image

Sem danes že tolk tečna, da bom od jeze kr rodila user posted image .
Najprej mi je zatežena davčna referentka 15 min držala pridigo po telefonu, zarad napačne davčne številke na enem obrazcu... da te kap user posted image , mater, k da opozorilo ne zaleže... tolk o prijazni davčni upravi user posted image  Se bom jutri pritožila in zahtevala novo referentko, preden se mi totalno strga user posted image . Pol mi pa še ta kuser posted image  Adriatic pošlje račun za 80čukov, namest 25, ker tam noben ne ve kaj kdo dela.... jaooooooooooouser posted image user posted image . Spet se bo treba kregat, ta birokracija me bo res spravla ob pamet.........

Mene v celi nosečnosti niso niti 1x vaginalno pregledal, pa me zgleda tut ne bojo, pa imam ves čas izcedek. Moja G trdi, da se glivice vidijo v urinu user posted image user posted image  Prvič slišim....

Sicer pa že 2 dni spim skoraj sede, ker imam baje sindrom vene kave (če sem prav prebrala izvid user posted image ) in me ob ležanju neznosno boli glava in spanje v sede je res čudovito user posted image

Prejšnji teden sem začela z masažo presredka (kot pravjo, škodit ne more user posted image ) - pa se je moj user posted image  takoj ponudil, da bi to on delal in zdej iz te masaže vsak dan rata user posted image user posted image user posted image  in to 3 tedne pred konce ob tem, da mi sploh ne paše (res ne vem kako me uspe prepričat user posted image user posted image user posted image ).

Dost blebetanja user posted image , jest sm spet lačna user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
12.4.2006 20:53:02   
majamo
Punce hojla

Matr ste zgovorne, komaj sem uspela vse prebrat.  Dedi na fuzbal, jaz pa na RR.  Kaka milina in mir.   Kaj že mate popadkeuser posted image   Meni se tudi zdi da so mogoče user posted image , ko se ne morem s kavča vstat, mi mora moj user posted image  pomagat rito dvignit.

Barbs mogoče bo pa res kaj na polni luni.  Stare vraže pravijo, da se največ otrok rodi ob polni luni.  No upam da ne bo katera izmed nas že pri tej zraven! user posted image

Jaz sem tudi danes bila pri G (podnujno, nenaročena).   Preklete akne in pike mi kar ne zginejo. Po celem vratu in prsih sem ko gobavec. Pa srbi, srbi, srbi.  Mislim dasi bom od cele nosečnosti najbolj zapomnila to prekleto srbenje.  Nič ne pomaga  Pa še doli me srbi ko user posted image , že celi teden skoraj.  Pa sem se šla pokazat.   In kaj ugotovi?  Glivice!!!!   Najprej doli, pol sem si jih pa z čohanjem  nekak gor prenesla.   Vglavnem cela štala.    Zdaj pa tabletke in kremica (dupla doza), pa kisove obkladke mi je priporočla pa Bepanthen.    Že celi dan se zahvaljujem bogu, da nisem še dalje čakala.   Je rekla da ni fajn če bi šla rodit s tem sr....   Bi lahk kaj na user posted image  prenesla.     Joj hvala bogu, da sem šla.

No pridne bodite.  

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
12.4.2006 22:10:40   
Barbs
Petkica user posted image  , fajn, tole s presredkomuser posted image ; pa še pravkar sem prebrala, da ti je Pušenjak prav lepo odgovoril v zvezi s tvojimi "problemčki" in po moje te zdaj res nima več kaj skrbetiuser posted image

majamo, pikice bodo izginile, razen ene pikice - tele user posted image .. ki pa itak ni več pikica, ampak že cel fantuser posted image

Jaz ne morem zaspat - kar neki bluzim po netu, pa takoooooo sem bila zmatrana prejuser posted image user posted image user posted image

Joj, Marija, sem ti pozabila povedati o  mister Šmitu - saj sta skioraj do konca gledala..... torej, bere nunino pismo in na koncu mu nuna pove, da je mali star šest let, da še ne zna pisat, da mu je pa zato nekaj narisal - Šmit odpre papir in zagleda preprosto risbico - dve pojavi ( saj veš, krogec za glavo, pa palčke za roke in noge), velika bela, z veliko glavo, ki za rokico drži malo črno, z malo glavo. Veliki stric in mali fantek - in oba imata usta narisana navzgor.user posted image   Šmit to gleda in po licih mu stečejo solze...in joka, in joka... kar neko olajšanje, kot da bi končno našel odgovor in smisel svojega lajfa, za katerega je do takrat mislil, da ga sploh ni....user posted image  Ganljivo. No in potem je kar naenkrat konec.

(Če bi scenarij pisala jaz, bi film seveda podaljšala za kakih 20 minut, ker sem bila pošteno jezna, da ni odpotoval v Afriko in spoznal malegauser posted image   in potem ves kič po spisku naprej....)

Grem probat spat.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
13.4.2006 7:55:05   
maya2
Dobro jutro majčice!

Mi postaja počasi jasno zakaj danes ponoči nisem imela miru!! Sem čisto pozabila da je polna luna... naša pikica user posted image  vsakič ob polni luni žurira!
Sicer pa imamo sedaj skoraj vse gotovo, za vikend sva še prebelila spalnico (no ja moj user posted image , jaz sem bolj nadzorovala in pospravljala predale), včeraj je nato še sestavil posteljico (120 x 60) in pa narisal enga velikega sončka na steno nad posteljico...
Zdaj imamo pa res že vse pripravljeno... saj sem prva na seznamu majčic, tako da sedaj pa gre očitno zares...  (37t 4/7)
Imam danes še G bom videla kaj bo rekel! Ampak dvomim da bi se že kaj konkretnega dogajalo...  Čeprav se okolici očitno dozdeva da bi bil že čas... sem šla prejšnji teden v trgovino (pa prodajalke sploh ne poznam, sem jo prvič sploh opazila), pa mi je rekla: 'zdaj vas pa že dolgo ni bilo sem bila že sigurna, da ste že dobili...' user posted image  

Marija Po: zelo lepa tradicija tole iskanje jajčkov, lepo se imejte!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
13.4.2006 8:07:12   
TiaSara
Živjo!
Potem je pa luna kriva za mojo čudno noč. Sem imela spet take čudne sanje (sicer vse brez user posted image , ampak čudne pa totalno, pa včasih tudi grozne), da sem se kar čimprej vstala, da se mi ne bi še kaj sanjalo. Ponavadi ko moj user posted image  odide zaspim še za kakšno uro ali dve, danes pa ne upam.

Barbs, te pa zastopim, da pogrešaš tamalo tamalo, jaz sem se od začetka tako vesela, da bom doma, sedaj se me pa kar depresija loteva, ko sem po cele dneve sama (pa niti nisem čist sama, ker je sestra tudi doma). Danes na srečo user posted image  pride kmalu iz službe. Se že veselim. Tista konferenca je bila pa huda - jaz bi bila tudi čist užaljena. Ampak taki so pač moški, včasih se obnašajo kot bi res iz lune padli (saj mogoče pa souser posted image ).

Majamo, še dobro, da so pogruntali, da gre za glivice. Sedaj pa držim pesti, da ti žavbe čimprej primejo.

Petka - za kakšen sindrom to gre? A je to povezano z nosečnostjo? Kajti meni se kar dostkrat zgodi, da me začne ob ležanju boleti glava, sploh pa je hudič, ker se potem ko vstanem včasih razvije še v kaj hujšega, tako da me je vedno strah kaj bo. Povej malo o tem.

Marija - danes me še posebno zanima, če si tudi ti spet sanjala kaj nenavadnega, da vidim, če je res lunauser posted image .

Lenika - sporoči kako bo danes na pregeldu. Ampak gotovo bo vse O.K., tako kot so že ostale povedale.

Lepo se imejte vse, pa upam, da se bo sonček obdržal, morda me bo to spravilo v kaj boljšo voljo. Pa-pa!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
13.4.2006 8:17:53   
mojsoncek
Morgen bejbike! Kako ste kaj danes? No, zgleda, da bomo imeli danes en lep soncen dan. Jaz sem sicer ze s kurami vsatala, ampak mislim, da bo soncek naredil svoje in bom imela dosti energije za cel dan.

Mi je vceraj s pomocjo improvizacije uspelo zasiti eno jogi rjuho (no, se elastiko moram nasiti, potem bom pa lahko sprobala zadevico). Pa da vidimo... Greva pa danes se s sestricno malo v shopping po blago za prevleke in obrobo, pa se pene ne smem pozabit, pa kaksen modrcek za dojenje si tudi ze lahko kupim pocasi user posted image . Upam, da bo zapravljanje uspesno user posted image .

lenika drzimo danes pesti zate! Sporoci nam, da ne bomo prevec v skrbeh...

petka tole z masazo presredka se pa slisi res obetavno user posted image . Kot kaze, bo treba zacet prakticirat... Ce ze ne bo imel presredek kaksne koristi, jo bo imel pa vsaj kdo drug user posted image .

majamo res dobro, da si sla do G. Ce se spomnim za nazaj, smo me te tvoje tezavice pripisovale hormonom. Pocajtaj se!

Vceraj mi je ena prijateljica povedala, da mi je podaljsala zivljenje. Sem jo v vsej svoji nevednosti vprasala kako in s cim sem si to zasluzila user posted image . Pa je rekla, da je sanjala, da sem umrla. Mene je kar streslo user posted image , on pa cisto mirno, da je to ful dober znak.

Drage moje, jaz si grem skuhat kafe, pol bo pa tako ali tako hitro ura deset, ko bo treba od doma... Izkoristite lep dan in uzivajte!!!

pa pa

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
13.4.2006 8:18:58   
Barbs
Jutro,

sonček user posted image  .. No ja; danes zjutraj je moj user posted image  že navsezgodaj zjutraj začel debato o IMENU našega user posted image . Kot da se nismo že vse zmenili. Ne! On pa : "Kaj pa če..." in v tem smislu dalje... Ne vem, kaj ga meče zadnje čase. Sem rekla - ok, a ni blo PRAV TEBI to ime ful všeč, kaj zdaj? Je rekel, da muj e še vedno ful všeč izbrano ime AMPAK da je razmišljal in da v končni fazi imava še čas, da si premisliva in da njemu je všeč pa tudi Martin, recimo, pa Maj, pa....user posted image  Sem rekla, ok, a lahko vstaneš pa greš v službo.user posted image  

In zdaj? A naj mu damo dve imeni?user posted image  Al kaj... sploh ne vem, kaj bi rad, ker se je potem pobral skuhat kavo, zdelo se mi je, kot da ga ta zadeva še kar obremenjuje - mogoče je pa samo bleknil in sem jaz v skladu s hormoni spet burno odreagirala in mu je bilo potem žal, da je sploh kaj rekel..kaj pa vem...
se mi zdi, da sem čudnauser posted image user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
13.4.2006 8:21:49   
petka
TiaSara, ja ta glavobol je sindrom, ki se pojavi v nosečnosti, ker plod pritiska na eno žilo, ki vodi iz srca v možgane ali nekaj takega. Ampak mene potem ko vstanem glava neha boleti in je vse ok (vsaj po večini).
Tako da, če te glavi boli še naprej je lahko kaj drugega. So mi pa rekli, da je glavobol zelo pogost pojav (takšen ali drugačen - lahko ti user posted image  pritiska na kaj drugega kot meni user posted image ), da pa se po porodu vse uredi - upam, ker res ne bi večno spala v sede ker je res bet.

Tako, zdaj grem pa še zadnjič na telovadbo, potem pa na akupunkturo (danes obdelujemo točke za mehčanje medeničnih vezi user posted image ) - dej bog da pomaga user posted image

Babs, hvala za nasvet, mi je Puško dal res lep odgovor in me potolažil user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
13.4.2006 8:56:46   
Barbs
user posted image  Petkauser posted image  -res je  car - navzven deluje sicer povsem flegma, ampak je user posted image . Pozoren kot jastreb in vse opazi - ampak ne dela big deal iz ničesar. Mene vedno spedena v nulo, tudi psihično. In kar je najvažnejše - popolnoma mu zaupam. Mogoče bo celo on s tabo pri poroduuser posted image , bo kakšen vic povedal..user posted image user posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
13.4.2006 8:57:31   
MarijaPo
Ohoj Bejbe Nosece,

kako vam kaj gre v tem lepem soncnem dnevu?

Midva greva z mojim lepim in neustavljivo privlacnim Igorjem danes v Celovec po dnar in bova mogoce kupila se previjalno podlogo, a kaj ko ne vem kje jo prodajajo.

Barbs - super hvala za Schmidta, zdaj sem pomirjena, ko vem kako se konca. Res ful hvala!!! Se Igor je bil navdusen, sem mu copy pastala v Yahooja. (Barbs je citirana tudi v drugih krogih.)
Sicer je pa Maj tud en izmed favoritov moje sestre, ki se je tud pred kratkim premislila in ji Erik ni vec vsec. Drug favorit je Lan. Men ne eno ne drugo ni tok vsec, bols je Aleks. Pa nikar se ne huduj nad mozekom, on ti je samo hotel povedat, da se je odpovedal tisti konferenci samo zaradi druzinske srece in ti bi morala bit vesela, ne pa, da si gledala v strop, namesto z Barbara Bajuk pogledom vanjga.

TiaSara - danes sem imela spet nadvse zanimive (tokrat niti ne tok grozljive) sanje. Sanjalo se mi je, da so v okviru leta fizike organizirali tako ogromno pajkovo mrezo, cez celo barje in ljubljano in potem so iz vozlisc spuscali razne efekte, kot dez in podobno. No, problem je bil v tem, da so se zaradi zajl in dratov v tej mrezi ptici popolnoma zmedli (magnetno polje in to) in je bila cela stala. Sicer sem pa se 1x prej ponoci sanjala, da sem se zaletela z avtom - zdrznilo mi je s ceste, ker je bil sneg in sem uspela skocit iz avta, se preden ga je zacelo prevracat, mojemu ocetu se je pa to zdelo smesno. No, tok o sanjah. user posted image

Uzivajte!!

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
13.4.2006 9:43:23   
MiaSophia
Čau punce user posted image
no končno se nam obeta sončen danuser posted image user posted image
Sinoči sem naklofala cel roman, potem pa me je zabrisalo ven ker sem bla out of time...user posted image In naj torej v skrajšani obliki napišem vsaj približno, kar sem pisala...
Posteljca: v spalnici zibelka, v otroški posteljca 140 X 70, za dopust pa Dreami košara. Da vidim to izvedbo s spanjem in v spalnici in otroški user posted image Ja, se bomo potrudli da bo to šlo...Sanja vrabec o pavjem repu...
Barbs je predlagala in pohvalila un poušter za dojenje, če se ne motim se reče podkvica user posted image sem jo čekirala in mislim, da si bom privoščla še to. Glede na cele kupe blazin in blazinic, ki jih imam sedaj okol sebe, ko se spravljam spat, bo tale ravno pika na iuser posted image
Drugače pa sem bila včeraj na pregledu, ena zgoraj je omenla, da niti enkrat samkrat ni bila pregledana vaginalno v času nosečnosti, no mene je vsakič pregledal vaginalno...Torej, smo delal CTG, srček okej, maternica tudi. Kile 65,5 (+10 do zdaj), pritisk 100/60, kaj že pomeni SF user posted image 35 cm...danes sem v 35 T 6/7
Punčica, še podatek za tvojo evidenco: rodit grem v Slovenj Gradec. Mimgrede, ko berem tebe, je skoraj tako kot bi brala sebeuser posted image o premikanju user posted image namreč - tudi moj user posted image ljubi mojo desno stran user posted image
MarijaPo - ti prav zavidam tvoj kolesarski pogum in komaj čakam, da bom tudi sama spet zagonla picikl user posted image
Včeraj sem nabavla banjico (a bom kupla tut čebriček!!), dva slinčka, eno pleničko bambino mio...Neseser mam že skoraj finito. Dobila napotnico za porod in rešilca (kar seveda absolutno odpade, ker je pa moj dragi odločno proti in me bo ON peljaluser posted image )

Tolk babnce moje, uživajte v lepem vremenu s svojimi bušiji user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil MiaSophia -- 13.4.2006 9:46:29 >

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
13.4.2006 10:06:28   
puncica
Ojla punce še smo tu user posted image
No danes pa je naša punčica ostala spet doma, mela zjutri skor 39 vročine, pa ponoč se je 2 uri sam premetavala, sploh ne vem kaj ji je user posted image , mogoče jo zobi al pa res ušesi matrajo, čeprav čez dan je čist normalna in ok, no zdej je končno spet zaspala, sem mogla danes bit auf že ob šestih, tako da smo jo opedenal, pa vročino zmerl in na konc odločl da ne bo šla v vrtec. In zdej bi ona cel dan GJDEGA JAČKA (Grdega račka) gledala pa KJTEKA (Krteka), pa še kup risank, tako da se cel dan že sam risanke vrtijo na našmu računalniku, pa ji nočem tega odtegnit, ker je pač kao bolana user posted image , mah sej ne vem al je al ni. K dohtorju nočva spet, ker itak nič pametnega ne pogruntajo, pa ji sam v ušese pogleda pa reče ja mal je rdeče a ni za antibiotik, nej bo mal doma, pa fiziološko v noska. Skratka takrat nič ne naredim, potem pa še ti popadki, ko se mi zdi da me kr neki matra skoz, pa nimam še nič oprano za tamalga pa nič zrihtan, sploh ne vem kdaj bom to delala, pa neki označujem cotke, ko sem jih dobila od večih ljudi, pa sem se zdejle odločila da jih kr poslikam, pa potem dam pod svojo mapco in bom vedla od koga je kej, ker se mi ne da več šivat, pa še trebuh me potem tako tišči.

Danes tako lep dan, jaz pa ne morem ven, ker ma tamala vročino, mi je kr smotan, ko take dneve zamujamouser posted image .

Barbs ma sem se nasmejala, ko si pisala da si v strop gledala user posted image , ja jst se tud kr naprej neki jočem pa se derem da mam že poln kufer tega trebuha pa vsega tega tiščanja, potem pa še noben ni z ničemer zadovoljn, moj pa raj kr ven gre user posted image

No pa da dam telefonsko številko kr tle gor na katero mi če želite lahko javte katera je že rodila, da bomo majčice na RR vedle, upam da ne bom zdej dobila kakšnih grozilnih sms-ov al pa kakega manijaka gor user posted image No številka je 040/74-64-63

UŽIVAJTE

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
13.4.2006 12:06:26   
lenika
Pozdravljene majčice.

Jaz sem danes že iz pregleda in na CTG je srček lepo bil na frekvenci med 120 in 160 utripov na minuto, tako, da sem full vesela, da je vse OK. So mi pa rekli, da če user posted image  full brca ali celo če kolca, da se utrip poviša, tako, da če bo katera to imela, da se ne bo tako ustrašila kot jaz.

Lepo se imejte, se še kaj javim, sedaj grem pa brat kaj ste danes že napisale.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
13.4.2006 12:21:48   
bajko
Pozdravljene majčice!
Meni se pa stvari vedno bolj zapletajo...to je tudi razlog, da se ne javljam pogosto. Z dragim iščeva stanovanje (sicer ni tako nujno, da bi se morala v mesecu dni odseliti, bi pa bilo super če bi se lahko čimprej). Oba sva navajena živeti v mestu, sedaj pa sva na vasi pri njegovih in tako sem kar precej odtrgana od življenja, dogajanja, prijateljev v mestu (vsak odhod v mesto je treba planirati...), pa še lepi, sončni dnevi se bližajo in jaz bom z bebo lahko šla na sprehod večinoma le po 17. uri ko pride dragi iz službe in lahko greva v mesto, park ali kam drugam (tukaj sem kar v hribu, tako, da teren ni najbolj primeren za sprehode z vozičkom) user posted image . Drugo pa je, da se najina beba še zmeraj ni obrnila in glede na to, da je že od začetka v medenični vstavi, je G. rekla, da bo skoraj 100% tako tudi ostala. Hja in sedaj se moram glede na še nekatere druge zdravstvene indikacije iti dogovarjati ali mi bodi naredili CR ali bodo pustili, da rodim vaginalno. Ta negotovost mi krade spanec in me po malem obremenjuje tudi skozi dan. Seveda si želim, da bi v prvi vrsti bilo vse ok z otročkom, pa seveda tudi z mano, zato si želim, da se odločijo temu v prid, pa vseeno sem žalostna ob misli, da se lahko zgodi, da ne bom budna in skupaj s fantom doživela rojstva najinega prvega otročka user posted image . To poskušam pregnat s tem, da je glavno, da je otrok zdrav in jaz tudi.
Cotik še vedno ne perem, kar ne morem in ne morem se spraviti zraven, a tudi marsikaj še morem nakupiti. Danes sem prebrala temo torba ali nahrbtnik (to se tudi jaz namreč ne morem odločiti, pa še cene so precej visoke), bom šla najbrž pogledati tisto v Ariel, ki jo je kupila Barbs.
Katere teta plenice (80x80) ste kupile in kje so najcenejše? A je to res, da moram vzeti s sabo v porodnišnico tudi svoj rojstni list (ker nisem poročena)? A tiste, ki niste poročene, ste oz. boste dale očetovstvo priznati pred ali po rojstvu otroka?

Lepe user posted image praznike vam želim! Pa ne preveč papcat user posted image .

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
13.4.2006 14:14:33   
bajko
Barbs katere firme je ta tvoj nahrbtnik iz Ariela?
Pozdravček!

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
13.4.2006 14:54:34   
Barbs
Lenika user posted image  , no vidiš... vse je ok, tako kot smo sklepaleuser posted image

Bajko, draga, evo, si me pa čist s tole torbo ; je temno modra, ima pa neko malo srebrno ploščico na vrhu, na kateri piše Canpol babiesuser posted image  - sem šla prav pogledat, ker nisem vedela. Drugače pa - ne sekiraj se zaradi sprehodov - tudi pred hiško na kmetiji, tudi če je v bregu, lahko zapelješ voziček na zrak, bo mali spal kot polhec - prvi mesec,dva se ti verjetno itak ne bo dalo preveč okrog skakat.   Boš v senčki počivala pa srkala limonado po slamci.user posted image Kar se tiče lege user posted image  - ne se že zdaj obremenjevat, kaj bo, če bo... zdravniki ti bodo že pomagali tako, da bo prav - veš, koliko se jih rodi z medenično vstavo in če je treba tudi s CR - važno, da bo vse Ok in da boste zdravi.
Rojstnega lista ne potrebuješ, sem šla preverit "uradni seznam" papirologije za porodnišnico. rabiš : napotnico za porodnišnico ( tudi za rešilni avto, ker nisi prav blizu; to ti da ginekolog) , materinsko knjižico z vsemi originalnimi izvidi ( tudi original izvid krvne grupe) , kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico, fotokopijo poročnega lista če ga imaš. Ampak si rekla, da ga nimaš. Nič hudega, bosta pozneje uredila očetovstvo na centru za socialno delo. Iz porodnišnice namreč najprej pošljejo obvestilo o rojstvu na matični urad, kjer imaš stalno prebivališče, oni pa obvestijo CSD, nakar te CSD povabi na razgovor.  Zapisnik o očetovstvu nekatere uredijo že prej, prav tako pri svetovalki na CSDju - pokliči tja, kjer imaš stalno prebivališče, se zmeni za uro, kdaj naj prideta in gresta z osebnimi izkaznicami - vse je menda urejeno v pol ure. Nato ta zapisnik o očetovstvu namesto poročnega lista neseš s sabo v porodnišnico; na podlagi tega ti očeta že tam vpišejo in potem ti ni treba kasneje urejat očetovstva, ker dobiš domov že original rojstni list otroka. Upam, da nisem preveč zakompliciralauser posted image user posted image
Glede plenic - Kobacaj so user posted image  , prav tako pa tudi katerekoli druge - nobene niso namreč tako zelo slabe, da se jih ne bi dalo uporabit. Je pa cena "ta dobrih" za 10 komadov okrog 3.600 sit - vsaj jaz sem dala toliko. Kupila sem sicer še ene v DM - u ....5 komadov stane 1.200, ampak so malo manjše. Itak ne gredo na kožo, tako da ni kake panike. Nekatere pravijo, da so v Baby centru celo 4.200 tolarjev ( 10 kom) , v tosamini industrijski prodajalni na Viru pa nekaj cenejše.... Lepo zrihtaj vse skupaj in drži se!user posted image

Grem brat Hoffmanove  Pripovedke. Neki mi mede na vse strani zadnje čase.user posted image

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
13.4.2006 15:03:41   
mojsoncek
Sem se vrnila z uspesnega skoraj stiriurnega shoppinga user posted image  in sem kar prijetno utrujena. Sem pa dobila vse kar sem iskala (od blaga in ostalih malih prckarij, do modrcka za dojenje in nepremocljive podloge za posteljico,...). Joj, kar ne morem verjeti, kako te lahko v trenutku prime "zapravljalna" mrzlica, ko vidis vse tiste lustne male zadevice.

puncica ti imas pa res pestro s tamalo. Upam, da se bo kmalu pocajtala, da bos imela malo casa, da se kaj naredis in predvsem da si bos lahko privoscila kaksen sprehod na soncku!
lenika user posted image user posted image user posted image  za dobre novicke. Lepo slisati, da je vse OK z user posted image  in tudi s tabo seveda.
bajko drzim pesti, da vama bo uspelo cimprej najti stanovanje. Samo ne obupati. Tudi nama z mozekom je le uspelo (tudi v "zadnjem" trenutku). Na obracanje nasih user posted image  pa tako nimamo nobenega vpliva (tudi jaz se cakam, da se pikec-ica obrne nazaj na glavico). Zdravniki bodo ze naredili tako, da bo za vaju najbolje. Lahko recem samo to, da se dobro, da obstaja CR, s katerim se lahko "izognes" taksnim in drugacnim zapletom. Je pa res, da bi zenske (no, vsaj vecina) raje rodile po naravni poti.

Grem pocasi obesiti blago, ki se je opralo, da bom lahko cimprej sivala. Upam, da me prej ne mine user posted image .

(odgovor članu bajko)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
13.4.2006 17:37:39   
cofek
helo bejbe!
ste ble pa aktivne včeraj- še dobro da ste se danes malo umirila, da sem lahko prebrala vse poste...user posted image .

tudi jaz sem imela vceraj pregled - sem mislila da samo UZ, pa me je presenetil tudi z vaginalnim. V glavnem ni panike, user posted image  je ze dolg 45cm in tehta 2490g ( 35/1). Saj ni cudno da ga cutim ze cez cel trebuh - mu ze malce primankuje prostora - sploh ko sedim in takrat se z nogicami upre v moja rebra in se stegne, pol pa rine - vcasih bi prisel ven cez mehur, vcasih pa kar zadane pot. se je pa malce umiril (saj ni cudno, ko pa revez nima vec veliko prostora) in kar pogresam tiste aktivnosti.  Tudi z izvidi iz lab je bil G zadovoljen.
user posted image  je pa zdaj ugotovil, da se lahko premika z L na D in mu je to postala ze kar praksa...

drugace pa se vam ne zdi, da bi mogle bit ze cez tisto obdobje, ko so nas custva premetavala? namrec tudi mene je danes zjutraj "vrglo" - ma cist brez veze. sem gledala ponovitev Zahodnega krila- neka bozicna varianta- in je kot ponavadi kar sladkor letel iz ekrana, pol sem pa preestavila na A kanal, tam pa je ravno pel Lenny Kravitz Let love rules - jaz pa v jok. user posted image

se mi pa zdi da je tale polna luna res ful mocna, ker se kar ene par ljudi okoli mene pritozuje da ne morejo spati al da imajo ful apetit. Torej pazite nase danes!!!!

Barbs, drugace pa tudi mene premetava z imenom - imava sicer ze vse dolocen za fantka in puncko, ampak sem si vceraj vseeno izposodila Leksikon imen (nikoli ne ves...).

ok, uzivajte se naprej, lp t

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
13.4.2006 18:54:11   
puncica
Evo mene še enkrat.
Speglala vseh 20 plenic plus rjuhe in prevleko za kovtrček, mater sem pridna user posted image , zdej bom pa hin, noge me bolijo za umret, pa trebuh mi bo raznesl, no glavn da me dol ne tišči. Sicer sem pa misla da bom popizuser posted image , ko je tamala tako delala, pa sam nosila bi se, pa mačku brikete po celmu hodniku razmetala, mlek polila potem pa mi pride povedat, ko jaz počivam janja mek pojija (janja mlek polila) ja pa cela bla mokra, mah sej brez veze da razlagam, ne vem kaj ji je, vročino ponoč, čez dan nič zdejle se mi pa zdi da ima spet vročino, če niso ti presneti zobi blesovi, ko bi le že prišli ven. GRRRRR

Sicer pa bajko glede plenic ti je že Barbs vse razložila, jaz sem jih dobila v paketu pri prvi punčici in jih nisem nič dokupovala, jih imam pa 20, po moje jih bo že dost, no vsaj pri punčici jih je bilo čist dost. Kakšne dimenzije so pa nimam pojma, mislim pa da niso kvadratne, da so 100*80 mogoč, mah kaj pa vem, so pa od tosame in so čist ok. Glede rojstnega lista , jaz sem ga v porodnišnici rabila, no ne vem katere podatke je matičarka dol prepisovala ampak rekla je da naj ji ga dam da prepiše, po moje EMŠO al kaj vem kaj, ne vem pa če je to nujno, jaz ga bom imela s sabo, prav tako poročni list, ki ga pa prvič nisem rabila.

Ja nič uživajte še preostanek sončka, no pri nas ga ni več user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
13.4.2006 19:45:50   
MarijaPo
Dajmo, mojsoncek, hitro posusi perilo in potem veselo na delo - sivanje!!!
Jaz sem glih ta teden koncala svoje nosecniske hlace, sem tako micna v njih, da bodo vsi fantje letali za mano, ko se bom v njih sprehodila po ljubljanskih ulicah. (in my dreams)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
14.4.2006 7:39:50   
pikicaa
DOBRO JUTRO MAJČICE

Danes grem na UZ in CTG. Upam, da bo z našo user posted image  vse OK. Malo me je strah , ker me dol tišči in včeraj me je nekaj dajalo kot bi imela popadke ampak ne vem, če so bili, ker nimam pojma kako izgledajo popadki.

Lenika user posted image user posted image user posted image  za tvojega user posted image .

Bajko jaz sem v paketu dobila plenice od Kobacaja. 10 pa se jih kupila v Rutarju 80x80 in stanejo 2.700SIT. Tudi jaz držim pesti, da bosta čimprej našla stanovanje.

Zdaj pa se bom počasi odpravila in se še pišemo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
14.4.2006 8:01:16   
mojsoncek
Morgen!
Spet imamo soncka user posted image user posted image . Ja, tale luna je zgleda res naredila svoje, ker sem danes spet vstala s kurami user posted image . Ah, bom sla pa zvecer prej spat.

Vceraj sem bila pa kar pridna, kar se sivanja tice. Sicer sem imela na zacetku dve levi roki, ampak ko je zadeva "zlaufala", me pa ni bilo za ustaviti. Sem uspela narediti eno prevleko za kovtrcek user posted image . Sem ful vesela in danes se bom z velikim veseljem lotila narediti se dve...

Vse tako lepo pisete o pregledih, jaz pa ga imam sele danes teden in to po enem mesecu. Z UZ sem baje zakljucila, ker sem jih imela do sedaj na vsakem pregledu zaradi plodovnice. Tako da zame nic vec veselja ob pogledu na monitor user posted image .

Danes pa po celem tednu ne bom spet sama prezivela celega dneva. Se ze ful veselim, da bom malo vec z mozekom (pa se podaljsan vikend je pred vrati). Bova pa med drugim sla tudi na parcelo v inspekcijo, ker naj bi danes dokoncali temelje in plosco. Sem pa bila ta teden pridna in sploh se nisem bila tam, kaj sele da bi kaj rila tam okoli ali pa kaj z metrom okrog skakala user posted image .

Bejbike uzivajte in izkoristite soncka!!!

pa pa

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
14.4.2006 8:02:59   
Barbs
Jutro,

danes že od zgodnjega jutra delam neke visokoleteče načrte, kaj vse bom pospravilauser posted image  - in potem me je začelo zanimat in grist, od kje meni kar naenkrat taka ideja? A je to instinktivno? A to pomeni, da se nekaj pripravlja in da podzavestno čutim, da bi morala , kaj pa vem, poribati in zglancati v nulo kopalnico? Pa kuhinjo? user posted image  In zdaj čepim tu pred računalnikom , namesto da bi šla pospravljat, dokler me ta filing ne mineuser posted image  Bom počakala še kakšnih petnajst minut, pa da vidimo, kaj bouser posted image  . Danes pride Gaja iz tedna življenja v naraviuser posted image  Bogi pišek... Še dobro, da bomo zdaj tri dni doma.user posted image

Grem še mal brat, pikicaa , ti pa dobro opravi in poročaj....user posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
14.4.2006 8:16:32   
petka
Mensezdi, da smo danes vse s kurami vstale user posted image , pa ne da je to od lune???

Jest bi pa rabila en nasvet za pediatra (če se je katera že s tem ukvarjala user posted image ), namreč nič ne poznam, bi se pa rada pozanimala že pred porodom, kateri sprejemajo nove user posted image , so prijazni in razpoložljivi (v LJ) in dostopni. A katera pozna kakšnega dobrega?

Dans imam pa tudi jaz UZ, bomo zmerili pretoke (user posted image  le kaj je to), pa velikost... se morm enkrat za spremembo fajn nažret za porodnišnico, ker sem tam zmeri tako sestradana od čakanja, da se mi kar blede user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
14.4.2006 8:29:57   
lenika
Dobro jutro majčice.

Danes ste pa resnično že zgodnje. Ponavadi sem prva ali me pa prehiti mogoče samo Barbs. Jaz sem danes super spala, ker sem bila pomirjena po včerajšnjem CTG-ju, drugače pa že kar komaj čakam, da se bo kaj začelo dogajat. Na vse strani me že tišči in boli, želodec me boli in zvija kakor hitro kaj pojem, ko ga imama tako stlačenega kar nekam, če pa nič ne pojem mi je pa slabo, skratka, kar nekaj user posted image .

Barbs user posted image  me veseli, da si dočakala petka in boste spet v polni postavi.

Mojsonček nič se ne sekiraj zaradi UZ, saj boš user posted image  kmalu lahko gledala v živo.

Pikicaa dobro opravi danes na CTG.

Jaz imam pa danes dopoldne kar nekaj planov pa bomo videli, če bom uspela vse uresničit. Namen imam iti v čistilnico, DM, lekarno, trgovino. Ja bomo videli kako bo to šlo.

Imejte se lepo in oglasite se kaj.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)

Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!