Barbs
|
Lenika , no vidiš... vse je ok, tako kot smo sklepale Bajko, draga, evo, si me pa čist s tole torbo ; je temno modra, ima pa neko malo srebrno ploščico na vrhu, na kateri piše Canpol babies - sem šla prav pogledat, ker nisem vedela. Drugače pa - ne sekiraj se zaradi sprehodov - tudi pred hiško na kmetiji, tudi če je v bregu, lahko zapelješ voziček na zrak, bo mali spal kot polhec - prvi mesec,dva se ti verjetno itak ne bo dalo preveč okrog skakat. Boš v senčki počivala pa srkala limonado po slamci. Kar se tiče lege - ne se že zdaj obremenjevat, kaj bo, če bo... zdravniki ti bodo že pomagali tako, da bo prav - veš, koliko se jih rodi z medenično vstavo in če je treba tudi s CR - važno, da bo vse Ok in da boste zdravi. Rojstnega lista ne potrebuješ, sem šla preverit "uradni seznam" papirologije za porodnišnico. rabiš : napotnico za porodnišnico ( tudi za rešilni avto, ker nisi prav blizu; to ti da ginekolog) , materinsko knjižico z vsemi originalnimi izvidi ( tudi original izvid krvne grupe) , kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico, fotokopijo poročnega lista če ga imaš. Ampak si rekla, da ga nimaš. Nič hudega, bosta pozneje uredila očetovstvo na centru za socialno delo. Iz porodnišnice namreč najprej pošljejo obvestilo o rojstvu na matični urad, kjer imaš stalno prebivališče, oni pa obvestijo CSD, nakar te CSD povabi na razgovor. Zapisnik o očetovstvu nekatere uredijo že prej, prav tako pri svetovalki na CSDju - pokliči tja, kjer imaš stalno prebivališče, se zmeni za uro, kdaj naj prideta in gresta z osebnimi izkaznicami - vse je menda urejeno v pol ure. Nato ta zapisnik o očetovstvu namesto poročnega lista neseš s sabo v porodnišnico; na podlagi tega ti očeta že tam vpišejo in potem ti ni treba kasneje urejat očetovstva, ker dobiš domov že original rojstni list otroka. Upam, da nisem preveč zakomplicirala Glede plenic - Kobacaj so , prav tako pa tudi katerekoli druge - nobene niso namreč tako zelo slabe, da se jih ne bi dalo uporabit. Je pa cena "ta dobrih" za 10 komadov okrog 3.600 sit - vsaj jaz sem dala toliko. Kupila sem sicer še ene v DM - u ....5 komadov stane 1.200, ampak so malo manjše. Itak ne gredo na kožo, tako da ni kake panike. Nekatere pravijo, da so v Baby centru celo 4.200 tolarjev ( 10 kom) , v tosamini industrijski prodajalni na Viru pa nekaj cenejše.... Lepo zrihtaj vse skupaj in drži se! Grem brat Hoffmanove Pripovedke. Neki mi mede na vse strani zadnje čase.